Jump to content

panicd7

simple Members
 • Content Count

  40
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Reputation Activity

 1. Upvote
  panicd7 got a reaction from koskir1 in Quiz : Ποιός διαβάζει 5,6 διατάξεις ανά ημέρα ;   
  Φυσικά εμείς . Οι νέοι έχετε ακούσει για την κρατική γραφειοκρατία, ε τώρα δείτε τη και με τη κορωνο-νομοτεχνο-μελέτη μου . Χρονολογικά από την αρχή της πανδημίας ως  /  δεξιά ανά υπουργείο έχουν ψηφιστεί  : (σήμερα Σάββατο 11/4/2020 ώρα 11:00 )   Τελευταίες
  Νόμοι-Αποφασεις
  Ποσοστό
  Περιγραφή
   
  Υπουργεία
  Διατάξεις
  24 ώρες
  6
  1
  ανά 4 ώρες
   
  Εργασίας
  36
  7 ημέρες
  41
  5,86
  ανα ημέρα
   
  Οικονομικών - ΑΑΔΕ
  41
  30 ημέρες
  168
  5,6
  ανά ημέρα
   
  Ανάπτυξης
  20
  6 μήνες
  188
   
   
   
  Υγείας
  23
   
   
   
   
   
  Προστασίας του Πολίτη
  21
   
   
   
   
   
  Εσωτερικών
  11
   
   
   
   
   
  Δικαιοσύνης
  4
   
   
   
   
   
  Τουρισμου - Ναυτιλίας
  11
   
   
   
   
   
  Παιδείας
  9
   
   
   
   
   
  Λοιπών
  12
  Οι νόμοι είναι για να τους εφαρμόζουν πρώτα οι "πολίτες" και μετά οι επαγγελματίες .Τα στάδια λοιπόν είναι : - αντιλαμβάνομαι ότι εκδόθηκε ο νόμος, - τον βρίσκω, - τον διαβάζω, - τον καταλαβαίνω, - τον συνδέω με τους άλλους, - και τέλος τον εφαρμόζω . Με την παραπάνω συχνότητα πέστε μου πόσο πιθανό είναι να ακολουθηθούν τα παραπάνω στάδια ειδικά αν μερικοί νόμοι μπορεί να έχουν και 90+ άρθρα . Αύριο θα έρθει το "κράτος" και θα μας τιμωρήσει που δεν τηρήσαμε το "νόμο" ; 
  Ποιό νομο απ' όλους ;
    Ευχαριστώ το taxheaven για τα στοιχεία του .
 2. Like
  panicd7 got a reaction from asnasis in Ημερήσιος μισθός Μισθωτού   
  Για να δούλεψε κάποιος μια ημέρα μόνο, πιθανολογώ πως είναι τεχνιτης με ημερομίσθιο .
  Πιστεύω πως πρέπει να βρείς το ωρομίσθιο, δηλαδή, ΜηνιαίοςΜισθος/166,6667 και θα το πολλαπλασιάσεις επι 8 .
 3. Like
  panicd7 got a reaction from imsaccount in Ημερήσιος μισθός Μισθωτού   
  Για να δούλεψε κάποιος μια ημέρα μόνο, πιθανολογώ πως είναι τεχνιτης με ημερομίσθιο .
  Πιστεύω πως πρέπει να βρείς το ωρομίσθιο, δηλαδή, ΜηνιαίοςΜισθος/166,6667 και θα το πολλαπλασιάσεις επι 8 .
 4. Upvote
  panicd7 got a reaction from koskir1 in Αποθήκη - Παρκινγκ Βοηθητικοί χώροι ή Κύριοι;   
  Ναι σωστά, θα την έχει λύσει, αλλά είπα μήπως το δει κάποιος, καθώς και μένα σήμερα μου έτυχε μια ανάλογη περίπτωση κ αναγκάστηκα να διαβάσω .
 5. Upvote
  panicd7 reacted to stavrosk in προσωρινη φμυ - αμοιβες απο επιχειρηματικη δραστηριοτητα   
  υποβάλουμε προσωρινές ΦΜΥ από επιχειρηματική δραστηριότητα μηδενικές  όταν δεν έχει παρακρατηθεί φόρος (όπως τις ΦΜΥ των μισθωτών)?για αμοιβή κάτω από 300€ τον χρόνο?
 6. Upvote
  panicd7 got a reaction from NIKANOR in Με τις μηνιαίες συγκεντρωτικές τι θα κάνουμε ? Θα στείλουμε? Η όχι ?   
  Το καλύτερο απ'όλα είναι ότι -και αυτό όχι μόνο για τις ΜΥΦ- κάνουμε την δουλειά εδώ και 20 χρόνια κ οι γνώσεις μας είναι λες και ξεκινήσαμε χθές . 
   
  Η ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΊΝΑΙ Η ΠΙΟ ΝΕΩΤΕΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ, ΠΟΙΟ CERN ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ;
  ΕΜΕΙΣ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΙΔΙΟ ΤΗΣ ΝΕΟΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ !!!
   
  ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΜΑΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ, ΑΝΆΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ Κ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΙ  ΤΗΝ ΜΕΡΑ !!!
 7. Upvote
  panicd7 reacted to compexpert in Διαδικασία παύσης παλαιού ΦΗΜ (ΦΤΜ,ΕΑΦΔΣΣ) ο οποίος δεν χρησιμοποιείται (καθίσταται ανενεργός)   
  Με αφορμή ερωτήματα που δεχόταν το Υπουργείο Οικονομικών, σχετικά με τα προβλήματα που παρουσιάζονται κατά την διαδικασία παύσης παλαιού ΦΗΜ ο οποίος δεν χρησιμοποιείται (καθίσταται ανενεργός), εξέδωσε εγκύκλιο με την οποία καθορίζεται η διαδικασία που πρέπει να ακολουθείται σε αυτές τις περιπτώσεις. 

  Α) Όπως είναι γνωστό, αντικατάσταση ενός ΦΗΜ μπορεί να γίνει λόγω πλήρωσης ή βλάβης της φορολογικής μνήμης. Επίσης, ως παύση λογίζεται και η περίπτωση που ο επιτηδευματίας προτίθεται να προμηθευτεί καινούργιο ΦΗΜ, που θα είναι νέου σχεδιασμού και θα είναι εξελιγμένης τεχνολογίας σε σύγκριση με τον παλιό ΦΗΜ.

  Εξυπακούεται ότι στη περίπτωση παύσης ΦΤΜ χωρίς να αγορασθεί νέα (π.χ. επιλέγεται η χρήση Η/Υ και ΕΑΦΔΣΣ), έχουν ανάλογη εφαρμογή τα οριζόμενα στην εγκύκλιο αυτή.

  Β) Έτσι για να διευκολυνθεί και να επιταχυνθεί η διαδικασία δήλωσης παύσης ΦΗΜ, εφόσον ο παλιός ΦΗΜ δεν χρησιμοποιείται (καθίσταται ανενεργός) και ειδικότερα στις περιπτώσεις που μέχρι τη συμπλήρωση του καταληκτικού Ζ υπολείπονται περισσότερα από 300 ημερήσια δελτία Ζ, παρέχεται η δυνατότητα στον κάτοχο – χρήστη, να προβαίνει στην οριστική παύση αυτού, αντί της προσωρινής αναστολής λειτουργίας του. Για την δήλωση της παύσης αυτής θα γίνεται χρήση του νέου κωδικού παύσης με αριθμό 41 και τίτλο «Οριστική Παύση ΦΗΜ λόγω μη χρήσης του»

  Για την υποβολή της ανωτέρω δήλωσης, θα ακολουθείται η διαδικασία που καθορίζεται με την ΑΥΟ ΠΟΛ.1005/4.1.2013 (ΦΕΚ 77Β/18.1.2013), με τις διατάξεις της οποίας καθιερώθηκε η ηλεκτρονική υποβολή του εντύπου Έναρξης- Μεταβολής-Παύσης λειτουργίας των ΦΗΜ, με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου.

  Επιπρόσθετα για την υποβολή της ανωτέρω δήλωσης, η προθεσμία υποβολής που προβλέπεται από τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 4 του Ν. 1809/1988 (ΦΕΚ 276Α/22.12.2006) δεν είναι δεσμευτική, η έκδοση όμως του Ημερήσιου Δελτίου Ζ ή η ανάγνωση μνήμης δεν θα πρέπει να είναι προγενέστερη των δύο εργασίμων ημερών από την ημερομηνία υποβολής του με το έντυπο Δ13 στο διαδικτυακό τόπο της ΓΓΠΣ.

  Επισημαίνεται ότι εφόσον επιλεγεί από τον επιτηδευματία να γίνει παύση με τη χρήση του ανωτέρω κωδικού, δεν είναι δυνατή η εκ νέου δήλωση-εισαγωγή του ΦΗΜ στο σύστημα ΤΑΧΙS-ΚΒΣ ούτε η επαναχρησιμοποίηση του για οποιονδήποτε λόγο. Σε αντίθετη περίπτωση θα έχουν εφαρμογή οι διατάξεις της παρ.γ1 του άρθρου 10 του ν.1809/1988 (ΦΕΚ 276Α/22.12) περί έκδοσης στοιχείων από εγκεκριμένη και μη δηλωμένη ΦΗΜ ή σύστημα.

  Τέλος, ο φορολογικός μηχανισμός και το ΒΣΕ αυτού, φυλάσσεται με ευθύνη του κατόχου για όσο χρονικό διάστημα προβλέπεται από τις ισχύουσες διατάξεις του Κ.Β.Σ., και είναι στη διάθεση των ελεγκτικών οργάνων σε κάθε περίπτωση ελέγχου.
   
×
×
 • Create New...