Jump to content

wings

simple Members
 • Posts

  8
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by wings

 1. Έχει παρατηρήσει κανείς ότι τους τόκους καταθέσεων της συζύγου δεν τους εμφανίζει στην αρχική συμπλήρωση του ε1 ενώ αν κάνεις προσωρινή αποθήκευση και μπεις κατευθείαν ξανά τους έχει φέρει!  Τι είναι πάλι αυτό? Αποκλείεται να είναι ενημέρωση εκείνης της στιγμής γιατί το τσέκαρα απευθείας σε 3 περιπτώσεις. Δεν γίνεται πάντα αλλά γίνεται πολύ συχνά. Με αποτέλεσμα αν λάβεις το αρχικόν υόψιν και δεν ξανατσεκάρεις να κινδυνεύεις να θεωρήσεις ότι δεν έχουν βάλει τίποτα στην σύζυγο!

 2. Αποχή από το ΦΠΑ την επόμενη φορά ΓΙΑΤΙ:

  1. Δηλώσεις στέλνει όλος ο κόσμος οπότε εξ ορισμού είναι αδύνατον να καταμετρηθεί ως κίνηση λογιστών.......
  2. Στερεί άμεσα έσοδα από το κράτος και πονάει πολύ ενώ τις δηλώσεις ούτως ή αλλώς δεν τις εκκαθαρίζουν άμεσα...........
  3. Το πρόστιμο στην πλειονότητα των περιπτώσεων αντέχεται (1,5%) ενώ η επιβάρυνση λόγω μη υποβολής αποδείξεων στην δήλωση δύναται να είναι μη διαχειρίσημη...........

  Φυσικά προυποθέτει απόφαση τις ΠΟΦΕΕ και όλων των συλλόγων ωστέ να προσφερθεί η κατάλληλη κάλυψη

 3. Υπάλληλος μισθωτος πήρε 2 μέρες άδεια μετ' αποδοχών για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα αλλά πήγε αυθημερόν ψήφισε και δούλεψε κανονικά τις ημέρες που δικαιούνταν άδεια γιατί χρειαζόταν στην εταιρεία. Δικαιούται κάτι επιπλέον ή έγκειται στην καλή πρόθεση του εργοδότη αν δωθεί ως υπερωρία ή ως άδεια κάποια άλλη στιγμή. Ο νόμος ορίζει τι δικαιούται αλλά δεν ορίζει αν μεταφέρεται ή αποζημιώνεται, σωστά?

 4. Να το θέσω λίγο καλύτερα γιατί είναι δύο διαφορετικά λάθη. Για μένα είναι λάθος καταχώρηση από την αρχή επειδή είμαι πτυχιούχος άρα μου κάνει το 343390. Το ερωτημά μου είναι αν μπορώ να το διορθώσω αναδρομικά. Για τους συναδέλφους θέλω έναν κωδικό ειδικότητας σαν τον παλιό 412100 γιατί δεν είναι πτυχιούχοι. Με ποιον αντικαταστάθηκε αυτός; Ευχαριστώ!

 5. Στην ΑΠΔ είμαι αναγκασμένος να βάζω λάθος κωδικό ειδικότητας για μένα καθώς και για τρεις συναδέλφους γιατί δεν υπάρχει με τον καδ της επιχείρησης αντίστοιχος κωδικός ειδικότητας (βοηθός λογιστή). Ενώ φαινομενικά δεν με επηρρεάζει τώρα που πήγα για τα σεμινάρια προκειμένου να πάρω την αναβάθμιση της τάξης στα ένσημα του ικα που ζητάνε είμαι φυσικά με λάθος κωδικό ειδικότητας. Το μόνο που αποδεικνύει την ιδιότητα είναι η κατάσταση στην επιθεώρηση εργασίας. Πως θα μπορέσω να το διορθώσω και που μπορώ να απευθυνθώ στο ικα; Ευχαριστώ!

 6. Καλησπέρα, καλησπέρα!

  Με ένα γρήγορο έλεγχο δεν βρήκα κάτι αντίστοιχο, αν υπάρχει ζητώ συγνώμη και παρεπέμψτε με στο θέμα!

  Το πρόβλημα έχει ως εξής εμφανίζονται άπειρα έσοδα τα οποία δεν εισπράχθηκαν ποτέ από τον οπαδ αλλά το αποτέλεσμα είναι ένας επίσης άπειρος φόρος εισοδήματος. Με την ΠΟΛ 1135 του γνωστού ν.3842/2010 άρθρο 6 παράγραφος 10 ενώ ορίζεται ως χρόνος απόκτησης ο χρόνος παροχής της υπηρεσίας και όχι ο χρόνος είσπραξης ορίζει ρητά εξαίρεση για αυτούς που παρέχουν υπηρεσίες προς δημόσιο και ΝΠΔΔ και εξακολουθεί να θεωρείται χρόνος απόκτησης ο χρόνος είσπραξης της αμοιβής. Επισης ο ίδιος ο γιατρός μου υπέδειξε ότι έπρεπε να κάνω εγγραφή στα βιβλία με λογιστικό σημείωμα και να μεταφέρω με 31/12 την αξία των ανείσπρακτων απυ σε έσοδα επόμενης χρήσης και να υπαχθούν σε φορολογία στη χρήση που υποτίθεται θα εισπραχθουν! Τι παίζει?

×
×
 • Create New...