Jump to content

doctor

Gold Members
 • Posts

  6,372
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  102

doctor last won the day on April 27

doctor had the most liked content!

About doctor

Contact Methods

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  Θιβέτ

Recent Profile Visitors

25,199 profile views
 1. Το άρθρο 112 του Ν.4764/2020 που έδωσε παράταση μέχρι 28/2/21 για το Συνεργασία, δεν τροποποίησε και την παρ. 4 του άρθρου 31 του Ν.4690/2020 σχετικά με τους μήνες που συγκρίνονται για να βρεθεί η μείωση του τζίρου κατά 20%. Δηλαδή παρέμεινε το διάστημα Μάρτιος-Αύγουστος 2020 το οποίο συγκρίνεται με το αντίστοιχο διάστημα του 2019, όμως αυτό αφορά την ένταξη στο Συνεργασία μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2020. Λογικά όμως θα έπρεπε να αναγράψουν ότι παραμένει το ίδιο διάστημα για τη σύγκριση του τζίρου και για το δίμηνο Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2021 ή να αναγράψουν κάποιο άλλο. Δεν ξέρω ειλικρινά για ποιο λόγο μας ταλαιπωρούν έτσι.
 2. Τους πήρε 3 μήνες για να βγάλουν μια εγκύκλιο για τα πανηγύρια με πολλές ασάφειες και λάθη στα παραδείγματα. Κι ενώ τους πήρε 3 μήνες, δίνουν σε μας 6 εργάσιμες για να στείλουμε ΑΠΔ για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο και αφού καταφέρουμε να καταλάβουμε τι διάολο γράφουν οι παπάρες.
 3. Κανένα πρόβλημα. Απλά στην Επιθεώρηση λένε βλακείες. Στις αναστολές Αυγούστου μπαίνουν τα διαστήματα του Αυγούστου. Όπως και στον Ιούλιο, τον Ιούνιο κλπ.
 4. Η προσωρινή ανάκληση υποβάλλεται ΠΡΙΝ πραγματοποιηθεί, κάτι σαν την αναγγελία πρόσληψης ή την τροποποίηση του προγράμματος εργασίας.
 5. Εννοείται πως θα απεικονιστούν στην ΑΠΔ οι εισφορές του διαστήματος μη απασχόλησης; Ουδείς γνωρίζει και φυσικά περιμένουμε. Φοβάμαι μην πουν να τα πληρώσει όλα ο εργοδότης και μετά να ζητήσει επιστροφή όπως στο Δώρο Πάσχα. Όλα τα περιμένουμε από αυτούς....
 6. Επιβεβαιώνω. Το έφτιαξαν οι επιστήμονες της NASA.
 7. Α ταλαιπωρείστε όλοι βλέπω. Και γιατί δεν περιμένετε τον ΕΦΚΑ να δώσει παράταση μέχρι 15/8 και να βγάλει και οδηγίες αρχές Αυγούστου; Α, θέλετε και διακοπές πουλάκια μου. Εδώ πεθαίνει κόσμος από την πείνα κι εσείς σκέφτεστε διακοπές. Υπάρχει και η λύση να στείλουμε ό,τι να'ναι και να χτυπήσει η ΑΠΔ και έτσι να πάρουμε παράταση μέχρι 15/8 και άντε γεια με τους ανίκανους.
 8. 3η παράταση. Οι τύποι είναι για κλωτσιές... ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Αθήνα 16/7/2020 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ Β’ ΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΙΟΥΝΙΟ 2020 ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ Δίνεται παράταση υποβολής της Β’ ΦΑΣΗΣ της Αίτησης /Δήλωσης Ένταξης στον Μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ για τον μήνα ΙΟΥΝΙΟ έως 24/7/2020. Read more at Taxheaven: https://www.taxheaven.gr/news/49883/syn-ergasia-nea-paratash-ypobolhs-b-fashs-gia-ton-mhna-ioynio-ews-2472020
 9. Μακάρι να'ξερα. Υπάρχει και η περίπτωση να είχε επιλεγεί η εφαρμογή του προσωπικού ασφαλούς λειτουργίας για το α' δεκαπενθήμερο. Χάος....
 10. Λοιπόν, "Πάμε στοίχημα" 1: Βάζουμε τις μικτές. Οι εργαζόμενοι παίρνουν παραπάνω χρήματα. Θεωρώ λίγο large να δώσουν στον εργαζόμενο και την αντιστοιχία των μικτών του αποδοχών. Χ: Βάζουμε τις φορολογητέες (μικτά μείον εισφορές). Οι εργαζόμενοι παίρνουν λιγότερα χρήματα από την περίπτωση 1. Αν θεωρηθούν οι αποδοχές αυτές εισόδημα, τότε θα πληρωθεί ο ΦΜΥ και η Εισφ.Αλ. κατά την υποβολή της δήλωσης το 2021. Προσωπικά θεωρώ πως αυτή είναι η καλύτερη επιλογή. 2: Βάζουμε τις πληρωτέες. Εδώ υπάρχουν αρκετά προβλήματα και το θεωρώ δύσκολο και ανεφάρμοστο. Π.χ. ποιες πληρωτέες; Τα μικτά του μισθού που δηλώθηκε στον πίνακα προσωπικού με αναγωγή *14 ; Και ποιος θα μπορεί να το τσεκάρει και με ποιον τρόπο; Εδώ οι εργαζόμενοι παίρνουν λιγότερα και κινδυνεύουν αν αυτές οι αποδοχές θεωρηθούν εισόδημα, να πληρώσουν ΦΜΥ και Εισφ.Αλ. επί ήδη φορολογηθέντων -στην πηγή τους -ποσών. *** Θα το έπαιζα στάνταρ Χ. Άντε κανα Χ2. Τον άσο δεν τον βλέπω πιθανό.
 11. Τίποτα. Θα στείλουμε κάτι στο περίπου και μετά θα βγάλουν εγκύκλιο με οδηγίες και θα μας πούνε ξαναστείλτε τα τώρα και μη λέτε και πολλά. https://www.taxheaven.gr/news/49846/efeeo-epistolh-pros-to-yp-ergasias-sxetika-me-to-mhxanismo-syn-ergasia
 12. Αν μπει το φορολογητέο (δηλαδή μικτά μείον εισφορές) ως "καθαρές αποδοχές πλήρους απασχόλησης", τότε ο εργαζόμενος θα λάβει τη διαφορά επί του φορολογητέου, άρα το λογικό είναι αυτό το ποσό να φορολογηθεί σε κάποιον ειδικό τύπο αποδοχών, π.χ. όπως οι παροχές σε είδος. Αν μπει το πληρωτέο, δηλαδή μικτά μείον εισφορές μείον ΦΜΥ μείον εισφ.αλληλεγγύης, τότε για ποιο πληρωτέο μιλάμε, του προηγούμενου μήνα; Εκεί παίζουν αναστολές προηγουμένων μηνών, πιθανόν ασθένειες, απουσίες, μπόνους, εγκυμοσύνες κλπ κλπ και άρα το πρόγραμμα κάνει προοδευτική εκκαθάριση ΦΜΥ και ΕΕΑ και το πληρωτέο επηρεάζεται ανάλογα. Ή μήπως το πληρωτέο το βρίσκουμε με αναγωγή επί 14 των τρεχουσών αποδοχών; Αν πάμε στο πληρωτέο, τότε δεν θα πρέπει να φορολογηθεί το ποσό που θα λάβει ο εργαζόμενος διότι αυτό θα έχει υπολογισθεί επί φορολογημένων αποδοχών (πληρωτέου). Δόθηκε σήμερα κι άλλη παράταση, μέχρι 17/7. Αυτό το πρόγραμμα εξαγγέλθηκε 20/5 στο διάγγελμα Μητσοτάκη, για να τρέξει 1/6. Δεν πρόλαβαν οι απίστευτοι να νομοθετήσουν και έτσι το πήγαν να ξεκινήσει μέσα στον μήνα, 15/6. Έκτοτε δεν έχουν κάνει τίποτα, μόνο κάτι μισόλογα σε μία εγκύκλιο. Τέτοιο μπουρδέλο δεν έχω ξαναδεί. Αν οι τύποι δούλευαν σε ιδιωτική εταιρεία, θα τους πέταγαν έξω με τις κλωτσιές. Πλήρης αποτυχία Βρούτση. Άλλο ένα φιάσκο.
 13. ω ρε φίλε το χοντραίνεις τώρα, ανέβηκες πίστα. χα χα.
 14. Συγνώμη, αλλά αυτό το βγάζει το Εργάνη; Βλέπει το Εργάνη έσοδα από ΑΑΔΕ; Τι διάολο γίνεται; Αφού είπαν ότι αρχικά κάνεις αίτηση στο mybusinessupport, μετά Εργάνη και στο τέλος σου απαντάει αν εντάσσεσαι η ΑΑΔΕ.
×
×
 • Create New...