Προς το περιεχόμενο

THO

Silver members
  • Αριθμός μηνυμάτων

    551
  • ΜΕΛΟΣ

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    1

Δραστηριότητα φήμης

  1. Upvote
    THO got a reaction from BaxN in επαγγελματικος χωρος με παταρι και ε9   
    Το πατάρι εφόσον έχει ενιαία λειτουργική ενότητα με το λοιπό κτίσμα, προσαυξάνει την επιφάνεια του κύριου ή βοηθητικού χώρου, ανάλογα με τη χρήση του. ΠΟΛ 1237 (οδηγίες για στήλη 12). Το πότε θα αναγραφεί είναι ένα θέμα. Πραγματικό κυρίως. Εάν γινόταν νομιμοποίηση από πότε θα το έβαζε ο μηχανικός? Εάν δεν το γράφει το συμβόλαιο εσύ είσαι ΟΚ. Οπότε το μπαλάκι στον πελάτη να συνεννοηθεί για νομιμοποίηση - τακτοποίηση με μηχανικό.
  2. Upvote
    THO reacted to ponzi in Φορολογηση ελευθερου επαγγελματια "υποχρεωτικα" ως μισθωτου;;   
    Πού είναι το περίεργο? Γιατί δεν θα έπρεπε να του τις αφαιρεί? Δεν έχει εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα,
  3. Downvote
    THO got a reaction from avdoulos in Έναρξη ατομικής επιχείρησης φορολογικού κατοίκου εξωτερικού στην Ελλάδα   
    Θα τον κανεις κατοικο Ελλαδας φορολογικα. Ομως προσεξε μερικα σημεια. Πρωτον, θα προσκομισεις στοιχεια στον οαεε για απαλλαγη απο την ασφαλεια, το εντυπο Α1, δηλαδη ασφαλισμενος στο εξωτερικο. Αυτο αποτελει μια ενδειξη για το που βρισκονται τα ζωτικα του συμφεροντα. Δευτερον, φερνεις σε επαφη τη δου του εξωτερικου με την αντιστοιχη Ελληνικη ισως και σε επιπεδο υπουργειων, υπαρχει σχετικη διαδικασια, και ας τα βρουν μονοι τους. Τριτον, το δευτερο το κανεις εφοσον δεν προβλεπει κατι η αντιστοιχη ΣΑΔΦ, εφοσον υπαρχει τετοια. Τεταρτον, ενημερωσε τον πελατη σου να συμβουλευτει και το λογιστη του στα εξωτερικα. Δεν ειναι η Ελλαδα το μπ....... που νομιζουν. Αλλου τα πραγματα ειναι πιο σφιχτα και αυστηρα. Ασχετα ομως με το οτι θα γινει φορολογικος κατοικος λογω ατομικης επιχειρησης, δεν σημαινει οτι τα ζωτικα του συμφεροντα ειναι εδω. Στην εσχατη περιπτωση τα υπουργεια θα λυσουν το θεμα. Εσυ και ο αλλοδαπος συναδελφος, πιθανοτατα, θα συμβουλευσετε τα ιδια.
  4. Upvote
    THO got a reaction from fostiras in Έναρξη λογιστικού γραφείου-γνώσεις   
    Φίλτατε να αποφασίσεις αν θέλεις να είσαι λογιστής ή μαγαζί διεκπεραιώσεων (αυτό που λέει ο μπρόστερ παραπάνω). Αν θες να είσαι το πρώτο να διαβάζεις (ακόμα και αν έχεις κάποιον συνάδελφο να τον ρωτάς όπου δεν ξέρεις) και να χρεώνεις αρκετά (μην χαλάσεις την πιάτσα γιατί θα διαπιστώσεις ότι ο κόπος σου θα είναι εξαιρετικά μεγάλος για να χρεώνεις λίγα). Αν θες να είσαι το δεύτερο, δεν σου χρειάζονται τα λογιστικά. Καλές τιμές μόνο για να κάνεις εξωτερικές και γραμματειακές εργασίες. Αν θες να είσαι και τα δύο θα πρέπει κατ αρχάς να έχεις βοήθεια από κάποιον γιατί δεν θα προλαβαίνεις με τίποτα. Να έχεις χαμηλές τιμές, ΑΛΛΑ να χρεώνεις ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Ακόμα και τη σκόνη που θα σου αφήνουν στο γραφείο. Να βάλεις χρονοχρέωση για τούς πονηρούς (να φαίνεται) και να διαβάζεις πολύ (ότι και στο πρώτο δηλαδή). Αν σε ένα χρόνο αρχίσεις και διαμαρτύρεσαι όπως κι εμείς κι αρχίσεις και λές το στομάχι μου, η κοιλιά μου, τα νεφρά μου κλπ (όλοι έχουμε τα ψυχοσωματικά μας), κλείσε το μαγαζί και πιάσε μια επαρχία. Άνοιξε ένα καφέ σε καλό σημείο (παραλία κατά προτίμηση) ή ένα ουζερί με δυό τρείς μεζέδες και ξεκίνα και δούλευε χωρίς να χτυπάς αποδείξεις, χωρίς άγχος και χωρίς να πληρώνεις ΦΠΑ. Δεν θα σε ενοχλήσει κανένας. Άμα γουστάρεις θα πληρώνεις το λογιστή, άμα δε γουστάρεις δεν θα τον πληρώνεις. Κι άσε το λογιστή σου να αγχώνεται. Αυτό το τελευταίο είναι το στανταράκι για όλους μας. Και κάνε και συναλλαγές πάνω από 500 ευρώ μετρητά, χωρίς να πληρώνεις από τράπεζα. Δεν τρέχει τίποτα. Θα πείς στο λογιστή σου ότι δεν σου είπε τίποτα σχετικά και να κόψει το λαιμό του και θα είσαι ο καλύτερος του χωριού. Κι όταν σε πιάσει και το μάτι θα σε "ξεβασκάνει" ο λογιστής. Φίλε καλή αρχή και να ξέρεις πως αυτά θα αντιμετωπίσεις. Μια συμβουλή μόνο για δεύτερη φορά. Ακόμα και αν ρωτάς ένα συνάδελφο για κάτι που δεν ξέρεις, να διαβάζεις και μόνος σου. Και ακόμα και αν ξέρεις κάτι, ρώτα και κανένα συνάδελφο. Μπορεί κάτι να σου έχει ξεφύγει. Και να μπαίνεις στο φόρουμ. Οι απορίες που έχουμε όλοι μας, μας κάνουν όλους μας καλύτερους. Από τις απορίες μας θα μάθεις τα περισσότερα και θα ανοίξει (λογιστικά) το μυαλό σου. Ότι ξέρω στη διάθεσή σου.
  5. Upvote
    THO reacted to PROAKIS in Φορολογηση ελευθερου επαγγελματια "υποχρεωτικα" ως μισθωτου;;   
    o νόμος αναφέρει ...που παρέχει υπηρεσίες σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή κοινοπραξίες ,οντότητες κλπ.  
    εγώ το καταλαβαίνω "εν γένει επιτηδευματίες" που μόνο σε αυτούς νοείται "εξαρτημένη" απασχόληση (με τις προυποθέσεις 3 ή 75%) και ως εκ τούτου φορολόγηση με την κλίμακα των μισθωτών.
    Αντίθετα το "ιδιώτης"  παραπέμπει σε ελεύθερη αγορά και άρα μόνος του δηλώνει ότι δεν είναι "μισθωτός".
     
  6. Upvote
    THO reacted to SOTHRIS in ΙΑΤΡΟΣ ΠΟΥ ΦΕΥΓΕΙ ΓΙΑ ΓΑΛΛΙΑ   
    Δεν έχει γενική εφαρμογή η απόφαση του ΣτΕ , αποτελεί μεν δεδικασμένο για τον συγκεκριμένο που προσέφυγε και πρέπει να εφαρμοσθεί , ωστόσο για άλλες παρόμοιες και παραπλήσιες υποθέσεις απαιτείται απόφαση επί αυτών από διοικητικό δικαστήριο , επειδή το υπ. οικονομικών δεν έχει αντιμετωπίσει νομοθετικά ή με εγκύκλιο την περίπτωση αυτή.
  7. Upvote
    THO got a reaction from G.E.S. in ΙΑΤΡΟΣ ΠΟΥ ΦΕΥΓΕΙ ΓΙΑ ΓΑΛΛΙΑ   
    Αυτή είναι ατομική λύση. Δεν έχει εκδοθεί ΠΟΛ (άρα να ισχύει για όλους). Πήγε ένας ("Γερμανός") στο δικαστήριο, το κέρδισε και στοπ. δεν έχει πάρει θέση το υπουργείο. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι δήλωση (με επιφύλαξη) και ταυτόχρονα αγωγή στο ΣτΕ (όπως οι καθηγητές πανεπιστημίου και οι γιατροί) και με βάση την απόφαση αυτή να περιμένεις κι εσύ τη δική σου σειρά (απόφαση). Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να δείς τυχόν απαλλαγές βάσει της ΣΑΔΦ Ελλάδας Γαλλίας. Διαφορετικά δήλωση με επιφύλαξη και αγωγή με δεδικασμένο αυτή την απόφαση του ΣτΕ.
     
  8. Upvote
    THO got a reaction from 5050 in ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΞΑΓΩΓΗΣ ΣΕ ΤΡΙΤΗ ΧΩΡΑ   
    1. Όχι
    2. Ναί
    3. Εκδίδεις τιμολόγιο δελτίο αποστολής κανονικό. Και ένα invoice πού φτιάχνεις στο excel. Τα πιάνεις και τα δύο μαζί και είσαι ΟΚ.
    4. Σωστή δασμολογική κατάταξη των προϊόντων για να μη σε κολλήσουν στο Τελωνείο με τα χαρτιά που χρειάζονται.
    5. Το πως θα εξοφληθεί το τιμολόγιο. Τσέκαρέ το με την Τράπεζα (αν και αφορά τον επιχειρηματία όχι εσένα), γιατί τα φέσια είναι πολλά και στις εξαγωγές.
  9. Upvote
    THO reacted to zmixalis in ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΗ ΕΤΗΣΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ   
    Καλησπέρα συνάδελφοι, ισχύει κανονικά εγώ τις κατέθεσα την Παρασκευή.
  10. Upvote
    THO reacted to joannam in ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΕΠΙΣΦΑΛΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΕ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ   
    Π.Ο.Ε.Π.Π.Π 13 Ιουνίου 2016 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΚΜΑΡΤΟ2016-06-13T13:07:34+00:00Ανακοινώσεις AΠ-20160613-000324                                                            Αθήνα, 13 Ιουνίου 2016   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΕΠΠΠ   Η ΠΟΕΠΠΠ,  από τον Νοέμβριο του 2015,  προσπαθεί να εξασφαλίσει διάταξη Νόμου,  που να επαναφέρει, τον Τεκμαρτό Υπολογισμό Εξόδων λόγω επισφαλειών. Δυστυχώς μέχρι σήμερα παρά την κατάθεση Υπομνημάτων και την διενέργεια συναντήσεων σε κάθε επίπεδο,  δεν έχουμε καταφέρει ακόμα τη συναίνεση της Πολιτικής Ηγεσίας,  στο Αίτημα μας. Η Ομοσπονδία μας , με αίσθημα ευθύνης και με δεδομένη την καταληκτική ημερομηνία των Φορολογικών δηλώσεων,  θεωρεί το διάστημα που απομένει πολύ μικρό για να επιτευχθεί και αυτός ο στόχος. Είναι λοιπόν σημαντικό να προχωρήσουμε στην Υποβολή των Δηλώσεων και η ΠΟΕΠΠΠ συνεχίζει τις προσπάθειες της προκειμένου να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.   Για το Δ.Σ της ΠΟΕΠΠΠ Ο Γενικός Γραμματέας                                                Ο Πρόεδρος Αναστάσιος Λυριστής                                               Κυριάκος Τοπτσίδης     
     
  11. Upvote
    THO reacted to jim1970 in Κοινή φορολογικη δήλωση εφόσον έχουμε έγγαμη σχέση από 1/1/2015   
    εσύ γιατί έχεις πρόβλημα να τους κάνεις κοινή δήλωση?
    βρε μπας και γουστάρεις τη νύφη?
  12. Upvote
    THO got a reaction from koskir1 in ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΠΡΟΠΟ(1/7/2010)   
    ήρθε πριν λίγο πελάτης με πρακτορείο ΟΠΑΠ και μου έθεσε το θέμα του payzone. Είχα δει την παρούσα ανάρτηση οπότε και μπήκα άμεσα στο νόημα για το τι συμβαίνει (για να πω την αλήθεια δεν μπήκα στο νόημα, κατάλαβα πλήρως). Οπότε τα εύσημα και σε όλους σας και στον κόμβο. Θα σας μεταφέρω μια άλλη παράμετρο όμως του όλου θέματος. Σας επισυνάπτω αρχείο pdf με οδηγίες της payzone σχετικά με το θέμα προς τούς πράκτορες. Τούς δίνουν μέχρι και οδηγίες για την υποβολή μηδενικής δήλωσης ΦΠΑ!!!!!! Ξέρεις και καλά δεν είναι τίποτα μωρέ αυτό που γίνεται και δεν θα χρειαστεί να απασχοληθεί και καθόλου ο λογιστής σας. Αυτά είναι τα θέματα που πρέπει να απασχολήσουν τον κλάδο και όχι το πόσο θα πάρεις από τον πράκτορα. Ο καθένας να πάρει όσο μπορεί και όσο καταλαβαίνει (και όσο μπορεί να πάρει στην αγορά που βρίσκεται). Αλλά αυτό το συγκεκριμένο θέμα απαιτεί ξεσηκωμό και από το ΟΕΕ και από τούς συλλόγους των λογιστών και από όλους μας. Πρόκειται περί αλητείας. Όπως έγραψε και ο συνάδελφος παραπάνω, η κάθε payzone και ο καθένας νομοθετεί όπως θέλει και υποκαθιστά το υπουργείο. Άσε που έβαλαν τον κόσμο να υπογράψει και ψευδείς συμβάσεις.
      Payzone 21.01.16_V3.pptx
    Payzone 21.01.16_V3.pptx
  13. Upvote
    THO reacted to KITSOSTZABELAS in ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΠΟΛ 1167-2015   
    ειναι τοσο απλο.
    λογικη βαζεις
  14. Upvote
    THO reacted to KITSOSTZABELAS in DIREQT report στην ΤτΕ από 01/2016   
    θα τους στειλω ενα π...ο http://parganews.com/%CE%B7-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%BF%CF%8D%CF%84%CF%83%CE%BF%CF%85/
  15. Upvote
    THO got a reaction from katerin in Παγίδα οι μισθώσεις τουριστικών καταλυμάτων χωρις σήμα ΕΟΤ?   
    Δεν έχεις δίκιο για το κομμάτι των ενοικιαζόμενων κατοικιών. Εγώ παρέα θέλω. Αν θές έλα το καλοκαίρι εδώ που βρίσκομαι να σε φιλοξενήσω και να πίνουμε και τσίπουρα παρέα (κάνω δίαιτα και έκοψα τις μπύρες) και θα διαπιστώσεις τις απαιτήσεις του άλλου πελάτη αλλά και τη ζημιά που κάνει ο ανεξέλεγκτος κυρ Κώστας. Ο τύπος του Grand Hotel ξέρει που πάει και γιατί πληρώνει. Ο τύπος που έχει το Grand Hotel ξέρει σε ποιόν απευθύνεται και γι αυτό κάνει ότι μπορεί πρώτον για να τον φέρει στο δικό του Grand Hotel και δεύτερο για να του τα πάρει χοντρά κάνοντάς του όλα τα γούστα. Ναι στα σκυλάκια, ναι στα γατάκια, ναι σε όλα. Και τζακούζι και υδρομασάζ και τα πάντα, καταλαβαίνεις. Το πρόβλημα είναι όμως ο άλλος. Γιατί ο άλλος θέλει να βγάλει το άχτι του στο ενοικιαζόμενο και θέλει να πληρώσει 20 ευρώ το βράδυ (γιατί τόσα μπορεί, να μην παρεξηγούμαστε) και να του προσφέρεις υπηρεσίες Grand Hotel. Ειλικρινά δεν μπορείς να καταλάβεις τι έχω ακούσει από τον άλλο. Τα τσίπουρα αλήθεια τα κερνάω όπως και τη φιλοξενία. Και θα διαπιστώσεις ο ίδιος, δεν χρειάζεται να επεκταθούμε παραπάνω, φορολογικά ξεκινήσαμε, ξενοδοχειακά καταλήξαμε. Όσο για τον κυρ Κώστα δεν έχεις δίκιο. Βασανίζεται μισό καλοκαίρι αλλά στην πραγματικότητα θα ήθελε να βασανιζεται όσο και ο Δασκαλαντωνάκης. Ένα εξάμηνο. Θέλει όμως με ψέματα και όλα στην τσέπη. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Το έκανα για χρόνια σου λέω. Και όταν είδα ότι για να πάω το μισό μήνα στον ένα και μετά στούς δύο έπρεπε να αλλάξω τροπάριο. Κι έτσι είναι. Γιατί ο άλλος έχει απαιτήσεις πολλές. Τα υπόλοιπα μόνο με τσίπουρα, όποτε θέλεις έρχεσαι.
     
    Αναφορικά με το επάγγελμά μας θα σου πω ότι πιστεύω 100% ότι δεν το διασφαλίζουμε από μόνοι μας. Δεν αντιλέγω καθόλου στα περί ΕΕ. Όμως θα πώ ένα απλό παράδειγμα. Σήμερα έκλεισα όλες μου τις δραστηριότητες και είπα σε όλους τούς εργαζόμενους απεργία, από την προηγούμενη εβδομάδα. ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΛΟΓΙΣΤΗΣ ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΗΣΕ ΕΔΩ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ. ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ. (Τα κεφαλαία εκφράζουν αγανάκτηση). Είναι άξιοι της μοίρας τους. Από εκεί και πέρα δεν με νοιάζει η ΕΕ. Με νοιάζει ο αυτοεξευτελισμός και το ότι απολογούμαι γι αυτούς. Και ένας μου έκανε και θεωρία χθες στην εφορία. Γιατί να απεργήσω? Αφού θα χτυπάνε τα τηλέφωνα έτσι κι αλλιώς. Αν μου έλεγε ότι δε γουστάρω να κάνω (για οποιοδήποτε λόγο) θα πήγαινα πάσο. Όμως αυτό δεν είναι δικαιολογία. Είναι ..... τίποτα. Ανοησία. Νομίζω. Αυτό όλο σε συνδυασμό με το ότι είμαστε ένα σκορποχώρι γενικότερα, χωρίς ενιαία και εμπνευσμένη εκπροσώπηση και χωρίς μια ουσιαστική αυτοκριτική για το τι θα έπρεπε να είμαστε και πως θα έπρεπε να δουλεύουμε σίγουρα μας κάνει ευάλωτους. Βγαίνει το ΟΕΕ και λέει αποχή από τις φορολογικές δηλώσεις. Ποιός θα μας πάρει σοβαρά? Ούτε εμείς οι ίδιοι. Ο Κόλλιας πέταξε το πυροτέχνημα και ίδρωσε το αυτί .... κανενός θεωρώ. Κακά τα ψέματα. Σε ένα διεθνοποιημένο περιβάλλον πρέπει κι εμείς να αρχίσουμε να βλέπουμε που πάει το καράβι. Δεν είναι τα πράγματα όπως τα είχαμε μάθει. Δες ΕΛΠ, transfer pricing κλπ. Και από την άλλη υπάρχουν συνάδελφοι που κρατάνε απλογραφικά χειρόγραφα. Δηλαδή η δουλειά μας είναι να καταχωρούμε τιμολόγια? Άλλες είναι οι προκλήσεις των καιρών. Και εάν υπαγορεύονται από την όποια ΕΕ σίγουρα δεν θα τις αντιμετωπίσει ο καθένας μόνος του πίσω από το χαράκωμα του γραφείου του. Αυτή είναι η άποψή μου. Δεν διαφωνώ με αυτά που λές αλλά θα πρέπει κι εμείς να δούμε τι θέλουμε τελικά από το επάγγελμά μας και από το πως θέλουμε το μέλλον του. Ως προς τους εφοριακούς τι να σου πω? Το θέμα είναι να τούς προσλάβει ή το να δουλέψουν όταν τούς προσλάβει? ή το να τούς αφήσει να κάνουν τη δουλειά που πρέπει όταν τούς προσλάβει χωρίς να γεμίσουν τα συρτάρια με ελεγμένες αλλά ανεκτέλεστες υποθέσεις? Όποια απάντηση σε βολεύει, τη διαλέγεις.
     
    Ως προς τον ελεύθερο ανταγωνισμό ισχύει ότι και με τα ενοικιαζόμενα. Κερνάω τα τσίπουρα
     
    ΥΓ Απάντησα στο φόρουμ από "εξάρτηση". Μετά την πορεία δεν άνοιξα τις δουλειές μου. Η 24ωρη είναι 24ωρη. Απλά είμαι αραχτός στο τζάκι και αναπόφευκτα μπήκα και στο taxheaven. Πρέπει να συμπεριληφθεί στις εξαρτησιογόνες συνήθειες!!!!  
  16. Upvote
    THO reacted to jim1970 in Βεβαιώσεις αποδοχών μισθωτων-επιχειρηματική δραστηριοτητα   
    πολύ φοβάμαι φίλε ότι είμαστε για τα cravara..
  17. Upvote
    THO reacted to gkazan in Παράταση υποβολής Φπα που λήγει σήμερα, υπάρχει περίπτωση;;   
    Θα ακουστώ παράξενα αλλά....
     
    ο ένας συνάδελφος 78 δηλώσεις πιστωτικές (άρα και άλλες αρκετές χρεωστικές).... ο άλλος συνάδελφος 80 δηλώσεις ΦΠΑ (δεν προσδιορίζει αν είναι χρεωστικές ή πιστωτικές, άρα να γνωρίζει ότι τα πρόστιμα θα είναι από 100 έως 500 € ανα δήλωση)....
     
    Περιμένατε τελευταία στιγμή να στείλετε τις δηλώσεις αυτές, ενώ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ότι η ΓΓΠΣ παρουσιάζει συχνά πυνκά προβλήματα στα τέλη του μήνα, λόγω μαζικών υποβολών....
     
    Είναι ξεκάθαρο ότι στις παραπάνω 2 περιπτώσεις, το πρόβλημα έγκειται στην οργάνωση των γραφείων και όχι στις εκ του νόμου προθεσμίες (έχω και εγώ πληρώσει πρόστιμο για εκπρόθεσμη ΦΠΑ, έπαθα και έμαθα).
     
    Με τόσες επιχειρήσεις, θα έπρεπε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ να απασχολούνται 2 άτομα ως βοηθοί, εάν προσπαθείτε μόνοι σας να τα βγάλετε πέρα, ιδού τα αποτελέσματα....
     
     
    Συνάδελφε, αυτός ακριβώς είναι ο λάκκος στον οποίον έχει πέσει η πλειοψηφία των συναδέλφων... χαμηλές τιμές και μεγάλος αριθμός πελατών... μπας και βγουν τα έξοδα.
     
    Αναθεωρήστε τάχιστα τις επαγγελματικές σας τακτικές, προτιμήστε μικρή πελατεία με καλές (σχετικά) τιμές, διαφορετικά δεν θα σας σώσει τίποτα από τις συνέπειες... και δεν στέκομαι απλά στην περίπτωση της "κάλυψης" μέσω συμβολαίου αστικής ευθύνης, το οποίο μπορεί να θεωρήσει κάποιος ότι τον καλύπτει, αλλά το όνομα και η φήμη του στην αγορά, θα γίνουν γνωστές, εάν κατ' επανάληψη κάνει τέτοια σφάλματα.
  18. Upvote
    THO got a reaction from eleni1981 in ΜΠΛΟΚΑΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ-ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΑΠΟ ΙΚΑ   
    Από τη μιά λέει το άρθρο 12 ότι για τούς σκοπούς του ΚΦΕ θεωρείται ότι υφίσταται εργασιακή σχέση όταν συντρέχουν κάποιες προϋποθέσεις και από την άλλη σε κυνηγάνε χίλιοι διαόλοι. Θα πρέπει το Κράτος μας ξεκάθαρα να βγεί και να πεί ότι από τη στιγμή που φορολογείσαι σαν μπλοκάκιας τέρμα ο έλεγχος για εξαρτημένη εργασία. Γιατί κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας? Και γιατί ο ασφαλιστικός φορέας θέλει αποδείξεις λιανικής? Αφού μια από τις προϋποθέσεις του άρθρου 12 είναι να  έχεις έδρα το σπίτι σου. Δεν γουστάρω πελάτες λιανικής. Να μπαίνει ο καθένας και να μου λερώνει τα χαλιά και να κοιτάζει αν έχω νεροχύτη άπλυτο. Η ίδια η νομοθεσία λοιπόν επιτρέπει αυτές τις ασάφειες και πάνε όλοι να βγάλουνε μεροκάματο από κάποιες επιχειρήσεις που ακόμα απασχολούν κόσμο. Ή γίνεται ή δεν γίνεται. Γιατί μου λές ότι για τούς σκοπούς ΚΦΕ φορολογούμε έτσι? Και γιατί ο νομοθέτης δίνει το περιθώριο και για πάνω από 3 "εργοδότες"? Θα μπορούσε να πεί σε έναν και τέρμα. Δεν είναι κακό (ούτε και ωραίο βέβαια) να αποδεχτούμε μια κακή κατάσταση από το να έχουμε την αγορά σε νευρική κρίση. Λε ςκαι στην Ελλάδα επενδύει μόνο η Cosco. Και τι θα γίνει όταν κάποιος έχει 10 μπλοκάκηδες? Θα του ρίξει 100.000 πρόστιμο και όποτε το πληρώσει εμένα να μου τρυπήσεις τη μύτη. Το βιώνω το θέμα και οι επιχειρηματίες έχουν αποφασίσει να πάρουν τα ρίσκα τους και να συνεχίσουν με αυτό το καθεστώς.
  19. Upvote
    THO got a reaction from DimitrisD in ΜΠΛΟΚΑΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ-ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΑΠΟ ΙΚΑ   
    Αν κόψει λιανικές δεν φορολογείται σαν μπλοκάκιας, αλλά σαν ελεύθερος επαγγελματίας. Αποκτά την εμπορική ιδιότητα. 
  20. Upvote
    THO got a reaction from G.E.S. in ΜΠΛΟΚΑΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ-ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΑΠΟ ΙΚΑ   
    Αν κόψει λιανικές δεν φορολογείται σαν μπλοκάκιας, αλλά σαν ελεύθερος επαγγελματίας. Αποκτά την εμπορική ιδιότητα. 
  21. Upvote
    THO got a reaction from kami1 in Το taxis λειτουργει βρε παιδια;   
    Σσσσ! Σιγά!! Η πατρίδα κοιμάται
  22. Upvote
    THO got a reaction from G.E.S. in ΣΥΣΤΑΣΗ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΣΕ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ   
    Στην οριζόντια δεν χωρίζεται η γή αλλά το κτίσμα. Επίσης πρόκειται για αγρόκτημα (του πίνακα 2) και όχι για οικόπεδο (του πίνακα 1) (μπορεί στο συμβόλαιο να γράφει οικόπεδο αλλά μην μπερδεύουμε τη νομική ορολογία με τη φορολογική). Από τη στιγμή λοιπόν που δεν έχει χτιστεί τίποτα, θα εξακολουθήσεις να βάζεις το αγρόκτημα στον πίνακα 2 με το ποσοστό που έχει ο καθένας (φαντάζομαι είναι το ίδιο ποσοστό με της οριζόντιας). Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο.
  23. Upvote
    THO reacted to zevooazaz in Με τις μηνιαίες συγκεντρωτικές τι θα κάνουμε ? Θα στείλουμε? Η όχι ?   
    συνάδελφε αν θες την αποψη μου ξεκίνα... δεν πρόκειται να ασχοηθεί κανείς μαζί μας -και πιστεψε με λυπάμαι που το λέω αυτο -...... ξεκίνα να περνάς γιατι θα βρεθείς προ εκπλήξεων και πρέπει να έχεις και λίγο χρόνο για διορθώσεις..... εγω ξεκίνησα εχθές και σε πληροφορώ ότι αρκετοι απο πελατες/προμηθευτές έχουν ήδη τελειώσει το 2014
  24. Upvote
    THO reacted to ponzi in Φορολόγηση με μπλοκάκι η με μισθωτή εργασία;   
    Καταλαβαίνω απόλυτα αυτό που γράφεις. 
    Πολλές φορές - πολλές - δεν είμαι σίγουρος για αυτά που κάνω. Με πιάνουν και κάτι ανασφάλειες, κάτι ενοχές μήπως έχω κάνει λάθος και βρει κανείς (ή εγώ) μπελά. Μετά συνέρχομαι και κοιτάω το ρολόι. Δεν φρενάρει το ρημάδι και εγώ ξοδεύομαι με "τρίχες".
    Πάω να πιω καμιά μπύρα.
    Αύριο θα είναι άλλη μια "ημέρα της μαρμότας".
     
    Καλό βράδυ και σε εσένα.
  25. Upvote
    THO got a reaction from lami in Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΟΧΙ ......;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;   
    με μπερδεύει που έχει τρία μηδενικά. αν είχε δύο μηδενικά θα ήταν ο μυστικός πράκτορας Θου Βου. Κάποιος μας κάνει πλάκα μεγάλη συνάδελφε.
×
×
  • Δημιουργία νέου...