Jump to content

naxos_accounting

simple Members
 • Posts

  111
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by naxos_accounting

 1. Όταν κάνεις προσωρινή αποθήκευση της αίτησης επιστρεπτέας και βγαίνεις, δεν σε αφήνει να γυρίσεις στον τόπο του εγκλήματος...
 2. Μήπως ξέρει κάποιος, αν στην υπεύθυνη δήλωση για την καταγραφή των ενισχύσεων για τον έλεγχο της σώρευσης, αν πρέπει να γράψουμε και τις αποζημιώσεις ειδικού σκοπού που έλαβαν οι ατομικές επιχειρήσεις π.χ. 800 €, 534 €, 300 € κ.λπ. ? Επίσης, έχει ανοίξει η δυνατότητα δήλωσης των εσόδων του προηγούμενου μήνα, για την επιστρεπτέα 3 ? Ευχαριστώ πολύ !
 3. Γεια σας. Στις εποχικές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, πώς θα διατηρήσουμε τον αριθμό των εργαζομένων που υπήρχαν κατά την 01/08/2020 έως τον 12ο / 2020 ? Δεν είχαμε κάνει ορισμένου χρόνου συμβάσεις μιας και δεν ξέραμε πότε θα κλείσουν τα ξενοδοχεία, με τέτοιες απρόβλεπτες συνθήκες στην τουριστική κίνηση. Είχαμε συμβάσεις αορίστου χρόνου και οι εργαζόμενοι απολύθηκαν τον 9ο / 2020.
 4. Τα 20 € για τις...κατασκηνώσεις, για όσους δούλεψαν τον 8ο / 2020, τα επιδοτεί το κράτος φέτος ??? Όσοι είναι σε αναστολή ? Και αυτό το 20άρικο το πληρώνει το κράτος ???
 5. Γεια σας και καλή δύναμη ! Εκκαθάριση εισφορών ΕΦΚΑ περιμένει κανείς για το 2019 ή στέλνετε τις δηλώσεις με ποσά στο περίπου ?
 6. Αντί για 167,95 περίμενα να είναι 128,87 λόγω της μείωσης των εισφορών του κλάδου σύνταξης.
 7. Οι εισφορές 1ου / 2019, δεν θα έπρεπε να είναι μειωμένες, εφόσον μειώθηκε το ποσοστό κλάδου σύνταξης από 20% σε 13,3% ?
 8. Για Β' κατηγορίας συνάδελφε και ευχαριστώ για την απάντηση. Όμως η βρήκα τη λύση σε κάποιο σχετικό με τη ΜΥΦ ποστ. Σε εκπρόθεσμη χρεωστική τροποποιητική με αρχική εμπρόθεσμη μηδενική, επιβάλλονται μόνο οι τόκοι εκπρόθεσμου και όχι το αυτοτελές.
 9. Η παρακράτηση του 5% γίνεται αφού πρώτα αναχθούν οι αποδοχές σε ετήσιες και εφόσον υπερβαίνουν το εκάστοτε αφορολόγητο ? Ή κάνουμε παρακράτηση σε κάθε περίπτωση ανεξαρτήτως ύψους ετησίων αποδοχών ? Λογικά, αφού δεν αναφέρεται ρητά, η παρακράτηση γίνεται σε κάθε περίπτωση, και αν είναι του τα επιστρέφει η ΔΟΥ με το εκκαθαριστικό του. Το αναφέρει και η αιτιολογική έκθεση. Στην τροποποιητική ΦΜΥ απο μηδενική, σε χρεωστική, επιβάλλεται το πρόστιμο των 250 € + 2,4% ?
 10. Επίσης, πώς αποτυπώνεται στο εσόδων - εξόδων το δεδουλευμένο έξοδο της χρήσης όταν έχουμε παραστατικό που αφορά σε 2 ή περισσότερες χρήσεις και ταυτόχρονα περνάμε το συνολικό ποσό με την ημερομηνία έκδοσής του, ώστε να παρακολουθούμε σωστά το φ.π.α. και τις ΜΥΦ ? Τέλος, ασχολείται κανείς με τον ετεροχρονισμό εξόδων στις προσωρινές διαφορές λογιστικής / φορολογικής βάσης απλογραφικών βιβλίων ??? Φτιάχνει και κατάσταση αποτελεσμάτων χρήσης και προσάρτημα απλογραφικών ??? Μιλάμε για παλαβά πράγματα...
 11. Θα πρέπει να φτιάξουμε στήλες στα απλογραφικά για τα ποσά του ηλεκτρικού ρεύματος, για την ύδρευση, για τα τηλεπικοινωνιακά έξοδα κ.λπ. και όλες αυτές οι εξτρά στήλες να παρακολουθούν και το δικαίωμα έκπτωσης και το δικαίωμα μη έκπτωσης του φ.π.α. ??? Στο Ν.4308/14 για τα ΕΛΠ δεν αναφέρει τέτοιου βαθμού ανάλυση για τα απλογραφικά. Θα ακολουθήσουμε το Δελτίο Τύπου του Υ.Ο. ή το Νόμο ??? Λιγάκι έλεος πια.
 12. Νομίζω ότι το taxisnet δεν φέρνει όλα τα έσοδα αυτόματα από το Ε1. Σε κάποια πεδία, λογικά θα πρέπει να γίνει χειροκίνητη διαδικασία π.χ. δάνεια ή πώληση περιουσιακού στοιχείου. Άποψή μου.
 13. Γεια σας, Τεκμαρτό εισόδημα από δωρεάν παραχώρηση ακινήτου, αναφέρεται με κάποιο τρόπο στη δήλωση πόθεν έσχες ? Ευχαριστώ για τις απόψεις σας.
 14. Γεια σας ! Έχει τύχει σε κάποιον συνάδελφο, να καταχωρήσει εργόσημα και ΑΦΜ εργοδοτών στον ΚΩΔ 343, και να μην μπορεί να κάνει εισαγωγή γραμμών και αποθήκευση των εργοδοτών ? Επίσης, βγάζει ERROR 500. Ευχαριστώ για την όποια απάντηση. Καλή δύναμη !
 15. Έχουμε κάποιο νέο σχετικά με τους αυτοαπασχολούμενους Χημικούς που πρέπει να υποβάλλουν για τον εαυτό τους Α.Π.Δ. ?
 16. Γεια σας, Μήπως ξέρει κάποιος συνάδελφος τη διαδικασία εκπρόθεσμης υποβολής δήλωσης πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης ακίνητης περιουσίας, συγκεντρωτικά ή έστω διακεκριμένα ανά μίσθωση ? Θα με ενδιέφερε περισσότερο βέβαια το συγκεντρωτικά μιας και δεν μου έχει ξανατύχει. Αναφέρομαι στις διατάξεις περί μη καταλογισμού προστίμου για μισθωτήρια που έληξε η προθεσμία υποβολής τους έως 30/09/2016. Επίσης, γνωρίζει αν πρέπει να υπάρχει πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης σε βραχυχρόνιες, τουριστικές εκμισθώσεις κατοικίας ? Ευχαριστώ θερμά !
 17. Έστειλα σήμερα μνμ στην τεχνική υποστήριξη των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΙΚΑ και κρατάω μικρό καλάθι ως προς μια έγκαιρη και έγκυρη απάντηση...
 18. Συνάδελφοι, ξαναπροσπάθησα σήμερα να στείλω, αλλά και πάλι δεν την αποδέχτηκε το σύστημα. Εγώ βάζω τον ΚΠΚ, τον κωδικό ειδικότητας και τον ΚΑΔ που μας είχε δώσει η εγκύκλιος του ΙΚΑ για τους αυτοαπασχολούμενους που από τον 12ο / 2013 και μετά έπρεπε να αποδίδουν τις εισφορές του πρώην ΤΕΑΧ, στο ΙΚΑ, με το σύστημα της ΑΠΔ. Το μόνο που αλλάζω είναι η βάση υπολογισμού, βάσει του Ν. 4387/16. Ποσοστό εισφορών 7% επί της βάσης υπολογισμού. Μου βγάζει το σφάλμα με κωδικό 322: ΟΙ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
 19. Γεια σας συνάδελφοι, Έστειλε κανένας Α.Π.Δ. 1ου / 2017 για επικουρικό αυτοαπασχολουμένου, βάσει του Ν. 4387/16 ? Μου βγάζει σφάλμα 332 ''οι αποδοχές δεν συμφωνούν με την ασφαλιστική κατηγορία''. Υποθέτω δεν το έχουν ρυθμίσει ακόμα τα ''παιδιά'' στο ΟΠΣ ΙΚΑ....
 20. Όλα καλά με τη σελίδα της ειδικότητας (λέμε και καμιά μαλ*κία που και που ) αλλά πατώντας ενημέρωση βγαίνει το εξής: Βρέθηκε 1 λάθος. Παρακαλώ προχωρήστε σε διόρθωση ή ακύρωση ORA-00001: unique constraint (OAED_IP.RQ352_UND) violated Το έχει δει κανείς αυτο ? Ευχαριστώ.
×
×
 • Create New...