Jump to content

mananto

simple Members
 • Posts

  20
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

mananto last won the day on September 25 2018

mananto had the most liked content!

About mananto

 • Birthday 10/30/1960

Profile Information

 • Gender
  Male

mananto's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

13

Reputation

 1. Ευχαριστώ πολύ συνάδελφε 125883623. Δείχνεις να το έχεις ψάξει πολύ το ζήτημα. Σε παρακαλώ πολύ μία ακόμη ερώτηση. Αν τα σπίτια έχουν ήδη Α.Μ.Α. γιατί πριν τα ενοικιάσουν στην ΙΚΕ, τα αναρτούσαν στις πλατφόρμες οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες τους, τότε τί γίνεται ?? Πρέπει να πάρουν νέο Α.Μ.Α. ή ισχύει αυτός που είχαν πριν ?? Ευχαριστώ.
 2. Συνάδελφοι καλησπέρα, θα ήθελα, σας παρακαλώ πολύ, την βοήθειά σας στο παρακάτω γιατί τα έχω μπερδέψει πολύ με τις βραχυχρόνιες μισθώσεις. Πρόσφατα συστάθηκε μία ΙΚΕ με αντικείμενο : ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ ΕΠΙΠΛΩΜΕΝΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ, ΜΕ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ ΠΕΛΑΤΩΝ. Κ.Α.Δ. 55201103. Εντός των ημερών θα μισθώσει 3 εξοχικές κατοικίες από τους ιδιοκτήτες τους, έναντι κάποιου ετήσιου τιμήματος και θα εκμεταλλεύεται αυτές τις κατοικίες η ΙΚΕ. Προς ανεύρεση πελατών για αυτές τις κατοικίες θα τις ανεβάσει στο Airbnb και στο Booking. Σύμφωνα με το άρθρο 39α του Ν.4172/2013, εφόσον παρέχει η ΙΚΕ και καθαριότητα, τότε το εισόδημά της είναι από ¨επιχειρηματική δραστηριότητα¨. Το σημείο που δεν καταλαβαίνω είναι το εξής : Τι υποχρεώσεις έχει η ΙΚΕ σχετικά με την ανάρτηση των 3 κατοικιών στο Airbnb και στο Booking?? Π.χ. πρέπει να βγάλει Α.Μ.Α.??, να κάνει δηλώσεις βραχυχρόνιας μίσθωσης ?? κλπ. Αφού βάσει του άρθρου 39α του Ν.4172/2013 το εισόδημά της δεν υπάγεται στο ¨πλαίσιο της οικονομίας διαμοιρασμού¨ ?? Θα ήμουνα πολύ υποχρεωμένος αν κάποιος συνάδελφος μπορεί να με βοηθήσει ουσιαστικά.
 3. Οχι συνάδελφε, δεν έχει αλλάξει τίποτα. Χθές υπέβαλα ΑΠΔ Σεπτεμβρίου με στέγη υγειονομικών , όπως ακριβώς και ο συνάδελφος Nikolaos G.
 4. Συνάδελφοι βοηθήστε με γιατί έχω μπερδευτεί. Υπάλληλος αορίστου χρόνου πλήρους απασχόλησης με ημερομηνία πρόσληψης 1/4/1993 θα αποχωρήσει την 6/2/2018 λόγω συνταξιοδότησης. Προυπηρεσία μέχρι την απόλυση 24 έτη κλεισμένα. Προυπηρεσία μέχρι 12/11/2012 19 έτη. Μισθός τελευταίου μήνα 900,00 €. Ξέρω ότι δικαιούται αποζημίωση το 50% της κανονικής.Το ερώτημά μου είναι πόσους μισθούς κανονικής αποζημίωσης δικαιούται ?? Αλλού διαβάζω 15 μισθούς (12+3) και αλλού 20 μισθούς (12+8). Τελικά ποιό είναι το σωστό ?? Ευχαριστώ πολύ.
 5. Συνάδελφε είχα προ μηνός την ίδια περίπτωση στην ΙΒ Αθηνών και δεν μου ζήτησαν τίποτα σχετικό με ασφαλιστική ενημερότητα του νέου εταίρου.Προφανώς ο/η υπάλληλος της ΔΟΥ κάπου τα μπέρδεψε με τις ΕΠΕ. Η ασφαλιστική ενημερότητα απο το ΤΣΑΥ δεν εκδίδεται ηλεκτρονικά. Πρέπει ο ιατρός να πάει στο ΤΣΑΥ. Πάντως ενημερότητα για την μεταβολή στην ΔΟΥ δεν χρειάζεται.
 6. Συγνώμη συνάδελφοι αλλά απο την βιασύνη μου ξέχασα να ανεβάσω το αρχείο με την σχετική απόφαση. Και το λίγο μυαλό που μας έχει απομείνει θα το χάσουμε γρήγορα!!! Έγγραφο 3631-87-27.01.2015.doc
 7. Χθές το απόγευμα πήρα νέο e-mail απο τον ευγενέστατο κ. Εμμανουηλίδη απο το ΣΕΠΕ σχετικά με την αναγραφή στο βιβλίο αδειών (έντυπο Ε11) όσων εργαζομένων δεν έλαβαν κανονική άδεια αλλά πήραν αποζημίωση άδειας.Διαβάστε προσεκτικά το επισυναπτόμενο αρχείο. "Σε συνέχεια της από 22-1-2015 ηλεκτρονικής επιστολής που σας έστειλα αναφορικά με το ζήτημα της γνωστοποίησης μέσω του εντύπου Ε11 των κανονικών αδειών των εργαζομένων και κατόπιν νεότερης ερμηνείας των σχετικών διατάξεων από πλευράς του Τμήματος Χρονικών Ορίων του Υπουργείου Εργασίας, σας επισυνάπτω το υπ’ αριθμ. οικ. 3631/87/27.01.2015 έγγραφο στη σελίδα 5 του οποίου παρέχονται νέες κατευθύνσεις επί του ζητήματος της δήλωσης των αδειών εργαζομένων που δεν έλαβαν την κανονική τους άδεια εντός του προηγούμενου ημερολογιακού έτους. Κατόπιν των ανωτέρω και δεδομένου ότι η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής του σχετικού εντύπου παρατάθηκε έως την 28-2-2015, επιχείρηση που έχει υποβάλλει έντυπο Ε11 χωρίς να συμπεριλάβει σε αυτό το σύνολο του προσωπικού, δύναται να υποβάλλει εκ νέου έντυπο Ε11, εντός πάντα της νέας τεθείσας προθεσμίας, αρκεί η συμπληρωματική υποβολή να αφορά σε εργαζόμενο ο οποίος δεν έχει ήδη συμπεριληφθεί σε επιτυχώς υποβληθέν έντυπο." Με εκτίμηση, Γιώργος Εμμανουηλίδης Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας Δ/νση Προγραμματισμού & Συντονισμού Τηλ: 210 5289229 Fax: 210 5231215 Εmail: [email protected]
 8. Συνάδελφοι έστειλα e-mail στο ΣΕΠΕ και ρωτούσα 1) Αν στο Ε11 καταχωρούνται όσοι εργαζόμενοι δεν έλαβαν κανονική άδεια αλλά πήραν αποζημίωση άδειας λόγω αποχώρησης. 2) Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση με το επίδομα άδειας. 3) Τι γίνεται όταν κάποιος εργαζόμενος έχει πάρει μέρος της κανονικής του άδειας και για το υπόλοιπο έχει πάρει αποζημίωση άδειας. Η απάντηση πού πήρα ήταν η κάτωθι. Προς άμεση απάντηση των ερωτημάτων που θέσατε σας ενημερώνω συνοπτικά ότι: Στο έντυπο Ε11 καταχωρούνται μόνο οι εργαζόμενοι που ΕΛΑΒΑΝ την ετήσια κανονική τους άδεια και ΟΧΙ όσοι δεν την έλαβαν (λόγω λύσης της σύμβασής τους) αλλά πήραν αποζημίωση άδειας. Το επίδομα άδειας, ως συνεπακόλουθο της άδειας, καταγράφεται στο έντυπο Ε11 μόνο στην περίπτωση που υφίσταται υποχρέωση γνωστοποίησης στοιχείων, συνεπώς μόνο για την περίπτωση μισθωτού ο οποίος έχει πράγματι λάβει άδεια. Σε περίπτωση που εντός του ημερολογιακού έτους ο μισθωτός έχει λάβει μέρος των ημερών της δικαιούμενης άδειας και το υπόλοιπο αποζημιώθηκε ως μη ληφθείσα άδεια, τότε στις αντίστοιχες στήλες του εντύπου Ε11 θα καταγραφούν τα ακριβή στοιχεία που αφορούν τις δικαιούμενες ημέρες άδειας, τις χορηγηθείσες τωόντι και το αναλογούν για τις ληφθείσες ημέρες ποσό αποδοχών άδειας και επιδόματος άδειας. Στο πεδίο δε των παρατηρήσεων θα επισημανθεί το γεγονός ότι το υπόλοιπο της δικαιούμενης άδειας καταβλήθηκε ως αποζημίωση μη ληφθείσας άδειας (ή/και αντίστοιχο επίδομα), λόγω π.χ. οικειοθελούς αποχώρησης του μισθωτού, χωρίς να έχετε υποχρέωση να καταγράψετε τα καταβληθέντα ως αποζημίωση ποσά. Με εκτίμηση, Γιώργος Εμμανουηλίδης Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας Δ/νση Προγραμματισμού & Συντονισμού Τηλ: 210 5289229 Fax: 210 5231215 Εmail: [email protected]
×
×
 • Create New...