Jump to content

PAMAR

simple Members
 • Posts

  38
 • Joined

 • Last visited

About PAMAR

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

PAMAR's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

 1. Πολύ καλό. Ευχαριστούμε πολύ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 2. Γιατί δεν ισχύουν οι κωδικοί? Εγώ που έκανα διακοπή, σε ατομική όμως, με ημερομηνία Δεκεμβρίου 2010 έστειλα συγκεντρωτική κανονικά με τους κωδικούς που είχα μέσω taxis.
 3. Αν είναι Γ΄κατηγορίας σε λογ. 13* μεταφορικά μέσα , αν είνα Β' κατηγορίας στη στήλη αγορές παγιών και καταχωρείς τα δύο τιμολόγια ξεχωριστά ως έχουν. Την παρακολούθηση του παγίου θα την κάνεις στο μητρώο παγίων.
 4. <BR>Η Ε.Ε. μου έχει πει ότι όταν έχουμε σύμβαση ορισμένου χρόνου πλήρης απασχόλησης , αν ο εργαζόμενος συνεχίσει την εργασία του τότε θεωρείται αυτόματα ότι γίνεται πλέον αορίστου χρόνου. Επίσης μου είπε ότι, είτε ο εργαζόμενος σταματήσει την εργασία του , είτε συνεχίσει να εργάζεται θα πρέπει να πάρει τη νόμιμη άδεια του, με το επίδομα αδείας του. Τώρα εσύ που έκανες από 8ωρο σε 6ωρο μέχρι 31/5/11 λογικά θα πρέπει για το διάστημα από 1/6/11 εως και σήμερα να κολλήσεις ένσημα πλήρους απασχόλησης και να κάνεις μία καινούργια σύμβαση μερικής απασχόλησης αορίστου χρόνου από εδώ και πέρα. Συζήτησέ το λίγο και με την Ε.Ε. ίσως σου πουν κάτι άλλο που θα σου λύσει και το πρόβλημά σου. <BR><BR>
 5. Επίσης αυτή τη στιγμή δεν έχεις πρόβλημα με τη σύμβαση αορίστου που την έκανες ορισμένου.Αν ο εργαζόμενος συνεχίζει την εργασία του, η σύμβαση γίνεται αυτόματα αορίστου χρόνου. Το πρόβλημα θα το είχες αν απέλυες τον εργαζόμενο χωρίς αποζημίωση λόγο λήξης της σύμβασης ορισμένου χρόνου.
 6. Αλλαγή ωραρίου μπορεί να γίνει οποτεδήποτε , τώρα αν έχουμε και μείωση ωρών , τότε θα πρέπει ο εργαζόμενος, αν το δέχεται, να υπογράψει τη σύμβαση μερικής απασχόλησης η οποία θα κατατεθεί και στην Ε.Ε. μαζί με το καινούργιο πρόγραμμα. Η σύμβαση αυτή θα είναι πάλι αορίστου χρόνου. Όταν θα θελήσουμε να ξανακάνουμε τον εργαζόμενο 8ωρο τότε θα καταθέσουμε καινούργιο πρόγραμμα για το 8ωρο. Τώρα τί να σου πω πώς το δέχτηκε η Ε.Ε. ? Έχω καταθέσει και εγώ πρόγραμμα το οποίο ήταν λάθος και το οποίο το παρέλαβε η Ε.Ε. κανονικά. π.χ. 6ωρη απασχόληση 3 ώρες το πρωί και 3 ώρες το απόγευμα! Μετά από μία εβδομάδα που το κατέθεσα έμαθα ότι αυτό δεν γίνεται!!!
 7. 1ον Νομίζω πως δεν γίνεται κάποιος αορίστου χρόνου να γίνει χωρίς διακοπή σε ορισμένου χρόνου. Μπορεί από 8ωρο να γίνει 6ωρο αορίστου χρόνου. 2ον Σύμβαση ορισμένου χρόνου εργαζομένου στην ίδια επιχείρηση με την ίδια ειδικότητα γίνεται μόνο μία. Μπορεί να γίνει κι άλλη αν υπάρχει κενό, όχι συνεχόμενη. 3ον Όταν έληξε η σύμβαση στις 31/5/2011 έπρεπε να πάρει άδεια και επίδομα αδείας. Τώρα αφού από 01/06/11 δεν υπάρχει σύμβαση μειωμένης απασχόλησης θα πρέπει να κολλήσεις για τον Ιούνιο και για τον Ιούλιο (μέχρι σήμερα) ένσημα πλήρης απασχόλησης για να μην έχεις πρόβλημα σε έναν μελλοντικό έλεγχο του ΙΚΑ, ή να καταθέσεις εκπρόθεσμη σύμβαση και πρόγραμμα ωρών εργασίας στην Ε.Ε από 01/06/11 που δεν ξέρω όμως τί πρόστημα θα έχεις.
 8. Σωστά στον 840 μπαίνουν τα κέρδη από τα πάγια και όχι το έσοδο από την πώληση παγίου!
 9. Νομίζω ότι σαν έσοδο βάζουμε το κέρδος από την πώληση του παγίου και όχι ολόκληρο το πάγιο. Θα μπορούσαμε να έχουμε και ζημία από πώληση παγίου!
 10. <BR>Σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ.3 του Ν.3846/2010 αν περιοριστούν οι δραστηριότητές του, ο εργοδότης μπορεί , αντί καταγγελίασ της σύμβασης εργασίας, να επιβάλει σύστημα εκ περιτροπής απασχόλησης στην επιχείρησή του, η διάρκεια της οποίας δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τους 9 μήνες στο ίδιο ημερολογιακό έτος(εφάπαξ ή τμηματικά) μόνο εφόσον προηγουμένως προβεί σε ενημέρωση και διαβούλευση με τους νόμιμους εκπροσώπους των εργαζομένων.Όπως προκύπτει από το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο,βασική προυπόθεση για την επιβολή συστήματος εκ περιτροπής εργασίασ με απόφαση του εργοδότη,είναι η ύπαρξη οικονομικών προβλημάτων στην επιχείρηση και<FONT size=2><STRONG> επιβάλλεται αντί της καταγγελίας της σύμβασης εργασίας</STRONG><FONT size=1>, </FONT></FONT><FONT size=2>μετά από διαβούλευση με τους εργαζομένους.Σκοπός της πιβολής συστήματος εκ περιτροπής απασχόλησης είναι η αντιμετώπιση πρόσκαιρων οικονομικών προβλημάτων, με αποτέλεσμα τη διασφάλιση της βιωσιμότητας της επιχείρησης </FONT><FONT size=4><STRONG>και την αποφυγή απολύσεων.</STRONG><FONT size=2>Το εν λόγω δικαίωμα δεν πρέπει να ασκείται καταχρηστικά αλλά εντός των πλαισίων τη καλής πίστης (ΑΚ 281) και θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η αρχή της ίσης μεταχείρησης και της διάκρισης.<BR>Από τα παραπάνω προκύπτει ότι η επιβολή της εκ περιτροπής απασχόλησης αποτελεί ηπιότερο μέτρο της καταγγελίας της σύμβασης εργασίας δεδομένου ότι επιβάλλεται ως μέτρο προληπτικό κατά των απολύσεων.Συνεπώ η επιβολή της αποκλείει την καταγγελία της σύμβασης εργασίας η οποία για να πραγματοποιηθεί απαιτεί την διακοπή του συστήματος της εκ περιτροπής απασχόλησης και την επαναφορά του εργαζόμενου σε σύστημα πλήρους απασχόλησης.</FONT></FONT><FONT size=4><STRONG>Ως εκ τούτου ο υπολογισμός της αποζημίωσης θα γίνει με βάση τις αποδοχές που θα ελάμβανε ο εργαζόμενος υπό καθεστώς πλήρους απασχόλησης.<BR><BR></STRONG></FONT>
 11. Παιδιά λυπάμαι πολύ αλλά μου έτυχε κάτι έκτακτο και δεν θα μπορέσω να έρθω!
×
×
 • Create New...