Jump to content

germanicus

simple Members
 • Posts

  112
 • Joined

 • Last visited

Reputation Activity

 1. Upvote
  germanicus got a reaction from DimitrisD in ΠΡΟΣΟΨΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΕ Ε9   
  Να ανακινήσω λίγο αυτό εδώ το τόπικ?
   
  Όπως αναφέρεται στο πρώτο ποστ η ΠΟΛ 1001/2005 γράφει:
   
  "θ. Όταν το ακίνητο δεν έχει πρόσοψη σε δρόμο αλλά βρίσκεται σε ακάλυπτο χώρο ή σε αίθριο ή σε στοά δεν συμπληρώνονται οι στήλες 6. Προσόψεις ακινήτου θεωρούνται οι πλευρές που έχουν άνοιγμα (παράθυρο, πόρτα ή προθήκη) σε δρόμο, στοά ή στον ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου. Προκειμένου για οικόπεδα, προσόψεις θεωρούνται οι πλευρές που συνορεύουν με κοινόχρηστους χώρους (δρόμους, πλατείες κ.λπ.)."
   
  Μέχρι τώρα απλώς τικάραμε τον δρόμο στον οποίο είχε πρόσοψη ένα ακίνητο και δεν λέγαμε πόσες είναι οι προσόψεις. Τώρα που ζητάει αριθμό προσόψεων, χωρίς να αποσαφηνίζει εάν μιλάει για δρόμους (που είναι αυτό που είχαμε συνηθίσει) ή για προσόψεις γενικώς (όπως αυτές ορίζονται σε αυτή την ΠΟΛ), εμείς τι βάζουμε???
 2. Upvote
  germanicus reacted to doctor in ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΣΕ ΑΛΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ   
  Καθόλου κουραστικός δεν γίνεσαι, εγώ δεν το είδα καλά! 
  Ναι, όπως λέει και το Υπουργείο στέλνεις μόνο Ε4 συμπληρωματικό με την αναγραφή στις παρατηρήσεις της μεταφοράς από την εταιρεία τάδε και αναγνώριση της αρχικής ημερομηνίας πρόσληψης για τον υπολογισμό της καταγγελίας κλπ. Για διασφάλιση και των τριών μερών (εταιρεία α, εταιρεία β και εργαζόμενος) καλό είναι να γίνει κάποιο συμφωνητικό (τριμερές) για τη μεταφορά. 
 3. Upvote
  germanicus reacted to broster in Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΟΧΙ ......;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;   
  Εφόσον δεν δοθεί παράταση ... Αύριο κίολας αυτό που περιμένουμε από την ΠΟΦΕΕ είναι να καταθέσει μήνυση και να προστατέψει τους συναδέλφους ..... (λέμε και καμιά μαλακία ...)
 4. Upvote
  germanicus reacted to SARAKINOS in Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΟΧΙ ......;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;   
  Δεν νομίζω ότι θα κλείσει στις 12. Απλά θα περιμένει στην γωνία και όσοι στείλουν μετά τις 12 θα δουν με κόκκινα γράμματα "η δήλωση υποβλήθηκε εκπρόθεσμα, περάστε από την ΔΟΥ για την λυπητερή"...
 5. Upvote
  germanicus reacted to HARYK in Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΟΧΙ ......;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;   
  Άρθρο 62 ΚΦΕ όπως ισχύει.
 6. Upvote
  germanicus reacted to SOTHRIS in Φορολογία-Χαρίσματα από Γάμο και δήλωση τους   
  να εχουν και φωτογραφίες που να φάινονται οι λίρες και τα ευρά , καρφιτσωμένα .
 7. Upvote
  germanicus reacted to SARAKINOS in Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΟΧΙ ......;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;   
  Επειδή είμαι σε σύλλογο, θέλω να ρωτήσω : Οταν δεν δίνουν παράταση λέμε τι κάνουν οι σύλλογοι και δεν ζητάνε να δοθεί. Οταν οι σύλλογοι ζητάνε λέμε ότι δεν έκαναν τίποτε ακόμη. Οταν δεν δίνεται παράταση κατηγορούμε τους συλλόγους ότι είναι ανίκανοι να πάρουν παράταση. Οταν δεν είναι σίγουροι ότι θα δοθεί, δεν κάνουν ανακοίνωση για να μη ελπίζουμε άδικα. Και τότε τους κατηγορούμε ότι μας αγνοούν και δεν έχει νόημα να συμμετέχουμε. Από την άλλη τα ανώτατα συνδικαλιστικά και θεσμικά όργανα (ΠΟΦΕΕ- ΟΕΕ) δεν κάνουν άλλο από την τυπική αίτηση παράτασης γνωρίζοντας ότι εκ των πραγμάτων θα δοθεί έστω και μικρής διάρκειας.Μα δεν ζητάμε παράταση, τον χρόνο που μας κλέψανε ζητάμε, αν δεν γίνεται κατανοητό αυτό, φταίνε οι σύλλογοι ;  Τι θέλετε λοιπόν, να κάνουν οι τοπικοί (το τονίζω) σύλλογοι; Να ζωστούν τα φυσεκλίκια και κάνουν αντάρτικο στα βουνά σαν τον Βελουχιώτη; Και γιατί δεν ρωτάτε την Ομοσπονδία μας , γιατί δεν έχουμε το δικαίωμα της απεργίας όπως τόσοι άλλοι κλάδοι; Η απάντηση θα σας εκπλήξει και θα αναθεωρήσετε τις απόψεις σας για τους συλλόγους.
 8. Upvote
  germanicus reacted to giakum in Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΟΧΙ ......;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;   
  Κείμενο άρθρου 19 του ν.4174/2013: 
  «[...] 1. Αν ο φορολογούμενος διαπιστώσει, ότι η φορολογική δήλωση που υπέβαλε στη Φορολογική Διοίκηση περιέχει λάθος ή παράλειψη, υποχρεούται να υποβάλει τροποποιητική φορολογική δήλωση.
  2. Αν ο φορολογούμενος υποβάλει τροποποιητική φορολογική δήλωση εντός της προθεσμίας υποβολής της αρχικής φορολογικής δήλωσης, τότε και η τροποποιητική φορολογική δήλωση επέχει θέση αρχικής δήλωσης και θεωρείται ότι και οι δύο, αρχική και τροποποιητική έχουν υποβληθεί εμπρόθεσμα.
  3. Τροποποιητική φορολογική δήλωση υποβάλλεται οποτεδήποτε μέχρι την έκδοση εντολής ελέγχου από τη Φορολογική Διοίκηση ή μέχρι την παραγραφή του δικαιώματος της Φορολογικής Διοίκησης για έλεγχο της αρχικής δήλωσης με όλες τις συνέπειες περί εκπρόθεσμης δήλωσης.[...]». 
   
   
  Πότε και πως θα μπορώ να ασκήσω το νόμιμο δικαίωμά μου ?
   
  Είναι υποχρεωμένοι να δώσουν παράταση μέχρι να φτιάξουν την εφαρμογή ?
   
  Μπορώ να στείλω μια χειρόγραφη τροποποιητική με εξώδικο στη ΓΓΠΣ ?
   
   
  ΥΓ
   
  Άγνωστο παραμένει το πότε θα ενεργοποιηθεί τελικά η εφαρμογή για τις συμπληρωματικές - τροποποιητικές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, η οποία καθυστέρησε να τεθεί σε λειτουργία λόγω της παραίτησης του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρη, αλλά και του ανασχηματισμού.
   Τα επιφορτισμένα με το έργο της δημιουργίας της εφαρμογή για τις συμπληρωματικές - τροποποιητικές δηλώσεις στελέχη της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα και είχαν προσληφθεί ως ειδικοί σύμβουλοι του Χ. Θεοχάρη και του πρώην υπουργού Γ. Στουρνάρα. Η αλλαγή στο κυβερνητικό σχήμα οδήγησε αυτοδικαίως στη λήξη των συμβάσεων τους και πλέον το ειδικό αυτό προσωπικό είναι στο «αέρα», καθώς δεν ξέρει εάν θα συνεχίσει στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ή θα πρέπει να αναζητήσουν εργασία στον ιδιωτικό τομέα. 
   
 9. Upvote
  germanicus reacted to SARAKINOS in Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΟΧΙ ......;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;   
  Να την ρωτήσω και θα απαντήσω...  
   

 10. Upvote
  germanicus reacted to GARYMK2 in ντροπη ντροπη και παλι ντροπη ...οτι ωρα και να παμε πια στο γραφειο το taxis δεν δουλευει ..   
  ζητειται ευαερο και ευηλιο δωματιο σε ψυχιατρικη πτερυγα για κρατηση......................
 11. Upvote
  germanicus reacted to stamgalaios in ντροπη ντροπη και παλι ντροπη ...οτι ωρα και να παμε πια στο γραφειο το taxis δεν δουλευει ..   
  Ακομα σε εκπλήσσουν τετοια γεγονότα? Πλέον είναι κανονας.
  Τελικα οι μέρες που απεργουσαν παλαιοτερα οι εφοριες είναι πολυ λιγοτερες απο τις μερες που το taxis δεν λειτουργει.
 12. Upvote
  germanicus reacted to All Bandy in ντροπη ντροπη και παλι ντροπη ...οτι ωρα και να παμε πια στο γραφειο το taxis δεν δουλευει ..   
  Μέσα σε όλα τα σημερινά...
  Κυρία "θεούσα" επέμενε να της κάνω την δήλωση χειρόγραφα γιατί "το ιντερνετ είναι του σατανά" και με τον "αλγόριθμο" (κλειδάριθμος) θα παρακολουθούν τη δήλωση της από τα άλλα κράτη. (λες και δεν έχουν τι άλλο να κάνουν τα άλλα κράτη). 
   
  Αυτή η δουλειά θα με ρίξει στα "σκληρά".
  Δεν αντέχεται αλλο!!!!
 13. Upvote
  germanicus reacted to ponzi in ντροπη ντροπη και παλι ντροπη ...οτι ωρα και να παμε πια στο γραφειο το taxis δεν δουλευει ..   
  Τελικά ο Θεοχάρης έκανε δουλειά.
  Πότε πότε δούλευε το taxisnet
 14. Upvote
  germanicus reacted to SARAKINOS in ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟΥ Ε9 ...ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΊΝΩ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ............   
  Κάποιος είπε κάτι, κάποιοι το ζήτησαν, πιθανόν να πάει, αλλά γιατί στις 13/6; Και τι θα γίνει όταν έλθει για δήλωση ο Μπάρμπας με την αγορά ή την μεταβίβαση του χωραφιού του, μετά την 30/5 ή την 13/6 ; Γιατί να μη ακολουθεί τις δηλώσεις εισοδήματος; 
  Ο Παραλογισμός του προγραμματισμού και συντονισμού σε όλη του την έκταση, για να μη σκεφθώ πονηρά για την επιβολή προστίμου; Οι εκλογές έγιναν, τι τους εμποδίζει να το κάνουν;;
 15. Upvote
  germanicus got a reaction from Mariotsaou in Συγκεντρωτικές τιμολογίων και καταχώρηση ΟΤΕ ΔΕΗ   
  Απορία. Επειδή ξεκίνησα με κάποια από τα χειρόγραφά μου (και δη αυτά που έχουν λίγα παραστατικά ) προκειμένου να δω το πως και το γιατί.
   
  Το τι υπέβαλλα με βάση τα ΑΦΜ (σε έσοδα και έξοδα) μπορώ να το δω από τα "αποκλίσεις" (επί του παρόντος έστω...............). Το τι υπέβαλλα στα "συγκεντρωτικά" (για την ακρίβεια στα έξοδα... όπου αφού δεν ήμουν υποχρεωμένος να γράψω τα κινητά, τα πέρασα σούμα εκείθε) έχω τρόπο να το δω?
   
  Και για να το θέσω τελείως ανάποδα........... Έχω τρόπο να δω τι έχω υποβάλλει, ώστε να μπορώ να εξακριβώνω εκ των υστέρων ότι δεν έκανα κάποια χαζομάρα? (και να συμφωνώ φυσικά τις διάφορες καταστάσεις-υποχρεώσεις)???
   
  Δεν είδα κάποιο τρόπο............. ίσως να χάνω κάτι....
   
   
  edit
   
  άκυρο το ερώτημά μου εντέλει. Πηγαίνωντας στο περίοδο-περίοδο (από εκεί που τις υπέβαλα δλδ), μου τις εμφανίζει, φτάνει να επιλέξω το "εγκεκριμένες" αντί για το "πρόχειρες"
 16. Upvote
  germanicus reacted to broster in Ηλεκτρονική Υποβολή Δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων ή αλλιώς είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα..   
  Είναι τραγικά τα εκκαθαριστικά σε όσους δηλώνουν επιχειρηματική δραστηριότητα ...... Παλεύουμε με νύχια και με δόντια όλοι να κρατηθούμε ...... Πρέπει να δράσουμε άμεσα .... Εκτός αν δε μας πειράζει που είτε θα κλείσουν όλοι οι πελάτες μας (και λογικά και εμείς) είτε θα παραμείνουν ανοιχτοί ως ζόμπι (καλά εμάς δεν πρόκειται να μας πληρώνουν ...) . Όσο δεν είναι λογικό για τον άνεργο που δηλώνει σεμινάριο και του αλλάζουν τα φώτα στη φορολογία , άλλο τόσο δεν είναι να βγαίνει φόρος είτε από αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης επειδή έκανες το λάθος και μπήκες μέσα (ζημίες) είτε από το άλλο τραγικό λάθος να δηλώνεις κέρδη ..... ΟΙ άνθρωποι αυτοί είναι απλά ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ...
 17. Upvote
  germanicus reacted to broster in Ηλεκτρονική Υποβολή Δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων ή αλλιώς είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα..   
  Αγαπητοί συνάδελφοι ..... Σε συζήτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης , ανέφερα στο  κ. Γενικό με αφορμή δημοσίευση του, για τους πίνακες αγροτικών , ότι αναμένουμε και την ανάλογη μετάθεση προθεσμιών λόγω της καθυστέρησης , με αυτά και με εκείνα η απάντηση που έχει σημασία είναι ότι υπάρχουν λίγα προβλήματα στο ανέβασμα στοιχείων , αλλά όταν είναι έτοιμα οι δηλώσεις θα μπορούν να υποβληθούν σε 3 εβδομάδες .......
 18. Upvote
  germanicus reacted to SARAKINOS in Ηλεκτρονική Υποβολή Δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων ή αλλιώς είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα..   
  Μην απογοητεύεσαι συνάδελφε. Εως την 30/6 (και βάλε) έχουμε καιρό ακόμα...
  Αναρωτιέμαι όμως, πόσα πρόστιμα θα πέσουν στο ΙΚΑ για εκπρόθεσμη υποβολή βεβαιώσεων;;
 19. Upvote
  germanicus reacted to geooo in Ηλεκτρονική Υποβολή Δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων ή αλλιώς είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα..   
  ΜΗ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΟ ΜΗ ΠΡΟΣΥΜΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΕΚΑΣ....
   
  ΑΠΟ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΓΓΠΣ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΣΠΡΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ....
   
  ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΕΥΓΕΝΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ
   
  ΓΙΑ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ....
   
  ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙ ΑΥΤΗ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ,
   
  ΑΛΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΝΕ 1 ΒΟΛΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥΣ....
 20. Upvote
  germanicus reacted to gdao in Ηλεκτρονική Υποβολή Δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων ή αλλιώς είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα..   
  Καλησπέρα,
   
  Ο φόρος στον κωδ. 433 και το καθαρό ποσό των τόκων στον κωδ. 667 (ο παρακρατηθεις φόρος αφαιρείται από το μικτό ποσό τόκων που φαίνεται στον πίνακα).
 21. Upvote
 22. Upvote
  germanicus reacted to EKALLIA in κοινωνικό μέρισμα και εξαιρέσεις   
  Θα πρέπει να παίρνουμε υπόψη μας το συνολικό εισόδημα ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΟΙΚ ΕΤΟΥΣ 2013 ΣΤΟ ΠΙΝΑΚΑ Δ1. Σε όσες αιτήσεις έστειλα μόνο έτσι βγήκε άκρη. Νομίζω το ανέφερε και κάποιος άλλος συνάδελφος αυτό.
  Και επίσης βάζουμε στο νοικοκυριό όλα τα πρόσωπα που ΣΗΜΕΡΑ που υποβάλλουμε την αίτηση κατοικούν μαζί, άσχετα με το τι λέει η δήλωση οικονομικού έτους 2013.
 23. Upvote
  germanicus reacted to parmgr in κοινωνικό μέρισμα και εξαιρέσεις   
  τεκμηρια!
   
  9700 - 3000 = 6700 εκτος
 24. Upvote
  germanicus reacted to parmgr in κοινωνικό μέρισμα και εξαιρέσεις   
  εχουμε 87,563 € τοκους καταθεσεων,  εννοείτε άνεργος μια ζωή  κι εννοείτε ότι δεν δηλώθηκαν κι σιγά μην το ψάξανε ότι δεν δηλώθηκαν οικ 2013 χααχχααχαχαχ( BUG του συστήματος )
   
  ΚΑΙ  ναι περνούμε κι επίδομα έτσι για να γουστάρουμε
   
  Ευχαριστούμε!
   
   
   
  υγ: εγώ το πείρα το 10ρικο
 25. Upvote
  germanicus reacted to dodos in κοινωνικό μέρισμα και εξαιρέσεις   
  αυτο καταλαβα και εγω οτι αν φετος ειναι διαζευμενη θα βαλη αγαμη ,αν τωρα απεκτησε παιδι  θα το βαλει ανηλικο προστατευομενο ,κανονας ειναι οι πραγματικες τωρινες συνθηκες με τα εισοδηματα του 2012
×
×
 • Create New...