Jump to content

katerinal

simple Members
 • Posts

  25
 • Joined

 • Last visited

About katerinal

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  Αθήνα

katerinal's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

 1. Α. Κάπου διάβασα (αλλά δεν θυμάμαι που...!) οτι τα ελάχιστα ποσά περαίωσης είναι: α΄κατηγορία: 300,00€ ανά χρήση β' κατηγορία: 500,00€ ανά χρήση γ΄κατηγορία: 600,00€ ανά χρήση, ισχύει? Β. Να υποθέσω οτι για τις μικτές δραστηριότητες (έσοδα απο εμπορία - έσοδα πό παροχής υπηρεσιών) αναμένουμε εγκύκλιο? Ή να τολμήσω το... ότι είναι μεγαλύτερο, (αν τα έσοδα από εμπορία είναι μεγαλύτερα, 10% σε όλα - εμπορία -π.υ. - αν τα έσοδα από παροχή είναι μεγαλύτερα, στις γενικές διατάξεις) ? Τι να συμφέρει άραγε τα ταμεία του κράτους? Γ. Συμφωνώ απόλυτα και αναιρώ όχι στο παρά πέντε αλλα στο συν πέντε γίνονται όλα στην Ελλαδάρα μας...
 2. Επειδή την είδα και συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Κάρολέ μου, λέω μήπως υπάρχει κάποιος που καταλαβαίνει κάτι διαφορετικό από μας να εκθέσει την άποψή του γιατί θα τρελαθούμε τελείως σε αυτήν την χώρα! Στο παρά πέντε? ΕΛΕΟΣ!!! Καμιά ιδέα για τις μικτές επιχειρήσεις?
 3. Τελικά για το 2008 δεν ισχύει το αφορολόγητο των 10.500,00 σε ελεύθερους επαγγελματίες και ατομικές εμπορικές επιχειρήσεις? Έχετε καμία πληροφόρηση? Στο αρθ.14 παρ.6 αναφέρει: οι διατάξεις των παρ. 1-5 ισχύουν για εισοδήματα που αποκτούνται απο 01/01/09 και μετά! Στην παρ. 7 τι θέλει να πει ο ποιητής? Θα μας τρελάνουν? Τι να πω εγώ: α) στις ατομικές εμπορικές επιχειρήσεις β) στους ελεύθερους επαγγελματίες που έχω, από πότε ισχύουν τα μέτρα? Και το βασικότερο ποια είναι εμπορική επιχείρηση τελικά? Αυτοί που δηλώνουν έσοδα απο εμπορική δραστηριότητα και έσοδα απο παροχής υπηρεσιών (χωρίς να είναι ελεύθεροι επαγγελματίες - μικτή δραστηριότητα) στο Ε3 τι κάνουν? Όποιος μπορεί να μου απαντήσει.... Ευχαριστώ!
 4. Καλησπέρα σας, μόλις μου κοινοποιήθηκε η απόφαση της Τοπικής Διοικητικής Επιτροπής Υποκατστήματος ΙΚΑ με την οποία δέχτηκε ομόφωνα την ένσταση που είχε υποβάλει η εταιρεία-εργοδότης για πρόστιμο εκπρόθεσμης υποβολή ΑΠΔ ΙΚΑ. Το πρόβλημα μου είναι πως μαζί με την κοινοποίηση της θετικής απόφασης της Τ.Δ.Ε. μου σημειώνουν τα εξής : " Απαντώντας στην ένσταση - καταγελία σας αριθμ. χχχχχχχ σας στέλνουμε αντίγραφο υπ'αριθμ. χχχχχχ αποφάσεως της Τοπικής Διοικητικής Επιτροπής του Υποκ/τός μας με την πληροφορία ότι έχει ασκηθεί από την υπηρεσία μας προσφυγή ενώπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών ( άρθρο 33 παρ.4 Ν.702/77 & 3 παρ.3 21 παρ. ΠΔ.341/78) " Ήταν η πρώτη μου φορά που έκανα ένσταση στο ΙΚΑ και δεν μπορώ να καταλάβω τι ενοούν όταν γράφούν ότι έχουν προσφύγει στο Δοικητικό Πρωτοδικείό ; Δηλαδή πρώτα μας δέχονται την ένσταση και μετά προσφεύγουν στα δικαστήρια εναντίον της δικιά τους απόφασης, δεν μπορώ να το καταλάβω. Μήπως ξέρει κανένας να μου πει τι σημαίνει αυτό; Θα χρειαστεί η εταιρεία δικηγόρο για την προσφυγή τους ; Υ.Γ. Έψαξα να βρω τη νομοθεσία που επικαλούνται αλλά δεν τα κατάφερα. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων
 5. Ομολογώ οτι δεν το ήξερα αφ' ενός και αφ' ετέρου μόλις πριν 10 μέρες έκανα μεταβολή στην εφορία για την έδρα, την οποία πλέον έχω στο σπίτι μου. Δεν είμαι πλέον υποχρεωμένη να πληρώνω επαγγελματικό επιμελητήριο? Θα κάνω διαγραφή? Αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει, που αναγράφεται οτι με έδρα την οικία σου δεν πληρώνεις επιμελητήριο. Ευχαριστώ.
 6. Καλημέρα και από μένα, είναι σίγουρο το παραπάνω και που αναφέρεται οτι όσοι έχουν έδρα το σπίτι τους απαλλάσσονται από την εγγραφή τους στο επαγγελματικό επιμελητήριο? Δηλαδή δεν θα ανήκουν σε κάποιο επιμελητήριο? Και στην εφορία τι προσκομίζουν όταν πρόκειται για θεώρηση?
 7. Ποιό πρόγραμμα είναι αυτό? Που μπορώ να μάθω πληροφορίες? Ευχαριστω για τις απαντήσεις σας!
 8. Καλή σας ημέρα και καλό μήνα, γνωρίζει κανείς εαν "τρέχει" κάποιο επενδυτικό πρόγραμμα επιδότησης λογιστικών γραφείων? Ή έστω κάποια ιστοσελίδα η οποία να αναφέρεται σε επενδυτικά προγράμματα? Ευχαριστώ.
 9. Καλησπέρα σας, θα ήθελα την βοήθειά σας στο εξής θέμα: Αλλοδαπή εταρεία - συγκεκριμένα από την Δανία - αναλαμβάνει δημόσιο τεχνικό έργο (κυρίως παροχής υπηρεσίας), με δικό της προσωπικό και υλικά και χωρίς να γίνει ενοικίαση κάποιας εγκατάστασης , η διάρκεια ολοκλήρωσης του έργου αναμένεται να είναι περίπου δύο μήνες. Πρέπει να πάρει Α.Φ.Μ. στην Ελλάδα, να κάνει έναρξη στην εφορία και να θεωρήσει βιβλία και στοιχεία? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 10. Καλή σας μέρα, θα ήθελα την γνώμη σας στο εξής πρόβλημα που αντιμετωπίζω και για το οποίο δεν βρήκα κάτι σχετικό σην αναζήτηση. Έχω την περίπτωση μιας Ε.Ε. η οποία συστάθηκε το 1995 και η τελευταία της δραστηριότητα(παροχή υπηρεσιών) ήταν το 2002. Από τότε και μέχρι σήμερα καταθέτει κανονικά δηλώσεις Φ.Π.Α. και Φ.Ε. μηδενικές βέβαια. Να προχωρήσω στην διακοπή της με σημερινή ημερομηνία, υπάρχει περίπτωση να μου βγάλουν κάποια διαφόρα (π.χ. περαίωση για τα 2003-2005, τα οποία βέβαια είναι μηδενικά!), ή να προτιμήσω την εκπρόθεσμη διακοπή με ένα πρόστιμο 60,00-80,00€ και να τελειώνω. Η μόνη "τρύπα" της εν λόγω εταιρείας είναι ότι δεν έχουν υπολογιστεί καθόλου ενοίκια -έστω και τεκμαρτά- άγνωστο γιατί, και το μόνο στοιχείο που έχω είναι από το καταστατικό σύστασης ότι: "... έδρα της εταιρείας θα είναι τα γραφεία της "......... Ο.Ε." (η οποία είναι το ομόρυθμο μέλος της Ε.Ε.) και φοβάμαι μην ανοίξουν οι ασκοί του αιόλου και για την Ε.Ε. αλλά και για την Ο.Ε. Βέβαια ξέρω ότι αν μου γίνει έλεγχος το πρόστιμο με τα ενοίκια δεν το γλιτώνω (επί της ευκαιρίας έχει τύχει αυτό σε κανέναν, η μη δήλωση ενοικίων έστω και τεκμαρτών? και πως το αντιμετωπίσατε? Πως βγαίνει το πρόστιμο για τα ενοίκια και για την μια και για την άλλη εταιρεία?). Απλά έχω κολλήσει στο πότε να κάνω την διακοπή, εκπρόθεσμη ή εμπρόθεσμη? Ευχάριστω εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.
 11. ΕΧΩ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΛΥΣΗΣ ΜΙΑΣ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΣΤΟ FORUM ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΑΖΕΥΕΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΔΟΥ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ. ΑΠΟ ΟΤΙ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΕΝΤΥΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΣΩ ΠΛΕΥΡΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΟΥ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΝΤΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ? ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟ ΑΝΕΒΑΣΕΙ Η ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΟ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΩ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
 12. Επειδή πρώτη φόρα θα κάνω πρόσληψη και μου έτυχε περίπτωση αλλοδαπού(!) Εχει πάρει Α.Φ.Μ., και αριθμό μητρώου ΙΚΑ (εξαγοράζοντας ένσημα από το ΙΚΑ) και έχει καταθέσει τα χαρτιά του για άδεια διαμονής (στα χέρια μου έχω την βεβαίωση κατάθεσης αίτησης για έκδοση άδειας διαμονής) μπορώ να προχωρήσω κανονικά στην πρόσληψή του? Ισχύει οτι η άδεια διαμονής είναι η παλιότερη άδεια παραμονής και άδεια εργασίας ή είναι δύο διαφορετικά πράγματα? Ευχαριστώ.
 13. Καλημέρα, έχω την περίπτωση ενός καφέ-ζαχαροπλαστείου (νεοσύστατου - β' κατηγορίας βιβλία με κύρια δραστηριότητα την εμπορία ειδών ζαχαροπλαστείου) στο οποίο θέλουν να γίνεται η προώθηση σπιτικών γλυκών που θα φτιάχνει ο ένας από τους εταίρους! Πρέπει να πάρει άδεια παραγωγού ο εταίρος, να κάνει έναρξη στην εφορία ως ατομική επιχείρηση και να τα "πουλάει" στην ΟΕ? Πως μπορώ να το χειριστώ? Ευχαριστώ!
 14. καλή σας μέρα είμαι σχετικά νέα στο επάγγελμα αυτό και πρόσφατα ανέλαβα μια εταιρεία ΕΕ που αναλαμβάνει τεχνικά έργα ( δημοσίου κυρίως ) θα ήθελα την βοήθειά σας σχετικά με τα διπλότυπα είσπραξης από την ΔΟΥ που μου εμφανιζει και τα οποια εχουν καποιους ΚΑΕ τους οποιους δεν ξερω και δεν μπορώ να βρω και βιβλιογραφια γι αυτους. Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος σχετικά με το που μπορώ να βρω κάποιο βιβλίο ή site που να αναφέρει τους ΚΑΕ. Ευχαριστώ εκ των προτέρων
×
×
 • Create New...