Jump to content

SAKISKARAMPETSOS

starting Members
 • Posts

  0
 • Joined

 • Last visited

Reputation Activity

 1. Upvote
  SAKISKARAMPETSOS reacted to SARAKINOS in Το γέλιο χρειάζεται στην ζωή μας Νο 6. Γελάστε γιατί χανόμαστε........   
  Πολυμηχάνημα ζητάνε, ρε Στέλιο, όχι εργάτρια ! Και γιατί βλάχα, θα τους ξύνιζε μια από την πόλη;;; Ρατσισμόςε και εδώ, ε;;;;
 2. Upvote
  SAKISKARAMPETSOS reacted to doctor in Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης - Ο φασισμός εξαπλώνεται επικίνδυνα.   
  "Αντιποίηση αρχής" λέγεται παιδί μου, όχι "κατάλυση πολιτεύματος" (αν και το έχουν κι αυτό υπ'όψιν τους οι γερμανοτσολιάδες).
   
  Δηλαδή αυτοί οι ξυρισμένοι γλόμποι γνωρίζουν εργατική και ασφαλιστική νομοθεσία; Γνωρίζουν τις διατάξεις του Ν.3386/2005 και το τι ισχύει νομικά για τους αλλοδαπούς; Παπάρια ξέρουν.
  Ακόμη και να γνώριζαν όμως, δεν νομιμοποιούνται να κάνουν ελέγχους διότι δεν είναι εξουσιοδοτημένα από το κράτος όργανα.
  Μπορούμε κι εμείς φίλε Λούκυ, επικαλούμενοι την ανυπαρξία ελέγχων της εφορίας να πάμε στον Κέρμεν και να τον κάνουμε φύλλο και φτερό στο γραφείο του. Τι λες; Έχεις κανονίσει τίποτα για αύριο;
  Λέω επίσης να πάμε αιφνιδιαστικά και στα γραφεία της Χ.Α. και να τσεκάρουμε μισθωτήρια συμβόλαια, βιβλία ΙΚΑ, καταστάσεις προσωπικού, εξοφλητικές αποδείξεις, συμβάσεις εργασίας, τιμολόγια, παραστατικά κ.λπ. 
  Αλλά αυτά είναι ....ψηλά γράμματα, κανα δυο μέτρα τουλάχιστον που γράφει και η Χρύσα.
   
  Αντί επιλόγου, αφιερωμένο σε αυτούς τους ανελλήνιστους αυτόκλητους σωτήρες του έθνους. Είναι λόγια που έγραφε ο μεγάλος Herman Hesse στους συμπατριώτες του Γερμανούς λίγο πριν από το μακελειό του Β' Παγκοσμίου Πολέμου:
   
  "Ίσως να μην είναι ο λαός που σε πονά, ούτε η πατρίδα, ούτε η κοσμοκρατορία, ούτε ακόμα η δημοκρατία.
  Ίσως να’ναι ο εαυτός σου, το στομάχι σου ή το συκώτι σου, ένα οίδημα ή ένα καρκίνωμα μέσα σου και δεν πρόκειται παρά για νηπιακό φόβο όταν προσποιείσαι μπροστά στην αλήθεια και στο γιατρό πως, εσύ μεν, είσαι ολότελα υγιής, μα δυστυχώς σε συνθλίβει τόσο πολύ ένα πάθημα του λαού σου;
  Μα το θεωρείτε εγωιστικό και μικροπρεπές να παρατήσετε την πατρίδα και να θεραπεύσετε τον εαυτό σας.
  Δεν νομίζετε πως τελικά μια πατρίδα είναι υγιέστερη και ευδοκιμεί καλύτερα, όταν δεν προβάλλει μέσα σε αυτήν ο κάθε άρρωστος τις δικές του ατέλειες, κι όταν δεν την γιατροκομεί ο κάθε πάσχων; " ( Hermann Hesse, «H αγωνία ενός πολιτισμού», εκδόσεις Νεφέλη, σελ.49-50).
 3. Upvote
  SAKISKARAMPETSOS reacted to elezia in Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης - Ο φασισμός εξαπλώνεται επικίνδυνα.   
  Intellectum Τεύχη »Τεύχος 1 Τεύχος 2 Τεύχος 3 Τεύχος 4 Τεύχος 5 Τεύχος 6 Τεύχος 7 Τεύχος 8 Τεύχος 9 Αποτυπώματα Ημέρας Θερμοκρασία Δωματίου Συνεντεύξεις Αφορισμοί Absentia Lucis Κοινωνία Κόσμος Περισσότερα » Ανθρώπινες Σχέσεις Δίκαιο Δοκίμιο Εκπαίδευση Κοινωνιολογία Κώδικας των Ναβάχο Λογοτεχνία ΜΜΕ Μελέτες Νομικά Οικονομία Παιδεία Πολιτική Πολιτισμός Πορνογραφία Ανηλίκων Περιβάλλον Πυρηνική Ενέργεια Σχόλιο Εποχής Τεχνολογία και Κοινωνία Τρομοκρατία Φιλοσοφία Χρονογράφημα Ψυχολογία Δημοσιογραφία ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ ΗΜΕΡΑΣ: Για Όσους Δεν Είπαν ΛέξηΑπό Anonymous
  στίς 18 Οκτωβρίου 2012στο Ανθρώπινα Δικαιώματα, Ανθρώπινες Σχέσεις, Αποτυπώματα Ημέρας, Κοινωνία, Ρατσισμός Απόγευμα, ώρα 8:00 μ.μ. Περιοχή Χορτιάτη Θεσσαλονίκης. Κάθομαι στη στάση και περιμένω το λεωφορείο. Έρχεται ένας κύριος, με καλησπερίζει (πράγμα παράξενο στην εποχή που ζούμε) και κάθεται δίπλα μου περιμένοντας και αυτός να επιβιβαστεί στο λεωφορείο. Του χαμογελώ. Αφηρημένοι και οι δυο κοιτάμε το τοπίο.
  «Σήκω πάνω ρε! Τι κάνεις εκεί; Γιατί κάθεσαι δίπλα στη κοπέλα; Φύγε θα σε σπάσω στο ξύλο». Αυτό ήταν. Εμφανίστηκαν δυο άντρες, ένας μεγαλόσωμος και ένας κανονικός. Άρπαξαν τον άνθρωπο και τον έδιωξαν κυριολεκτικά με τις κλωτσιές. «Να πας σπίτι σου ρε, να πας από κει που ήρθες. Να ψοφήσεις».
  Με πλησίασαν και με ρώτησαν αν είμαι καλά, αν με είχε πειράξει. «Γιατί αν σε πείραξε θα τον κυνηγήσω και μετά …» Απάντησα αρνητικά. «Πάντως εμείς είμαστε εδώ για να σας προστατεύουμε. Μην μας ξεχάσεις». Φύγανε.
  Δεν είπα τίποτα. Δεν είπα τίποτα. Δεν έκανα τίποτα. Ούτε κουνήθηκα από τη θέση μου. Ούτε ανάσα πήρα. Δεν τον υπερασπίστηκα. Δεν πήρα θέση. Δεν μίλησα. Τίποτα δεν έκανα. Καθόμουν και κοιτούσα. Τίποτα δεν έκανα. Φοβήθηκα.
  Πώς να τα βάλω μαζί τους; Ζυγίζω λιγότερο από πενήντα κιλά αλλά το μίσος μου για τους φασίστες είναι τόσο μεγάλο που νόμιζα ότι φτάνει για να τους αντιμετωπίσω.
  Ήρθαν αυτοί που μου προκαλούν φόβο και αηδία να με «σώσουν» από έναν άνθρωπο ευγενικό και φιλήσυχο που έτυχε να μην είναι Έλληνας. Κανείς δεν θέλει τέτοια προστασία. Κανείς δεν θα με κάνει να φοβηθώ τους αλλοδαπούς. Αυτούς φοβάμαι, τους «μη μας ξεχάσεις». Ξεχνιέστε εσείς; Ξεχνιέται ο φόβος; Ξεχνιέται η παράλυση που προκαλεί η παρουσία σας;
  Δεν μπορώ να το συνειδητοποιήσω. Δεν έκανα τίποτα. Τους έβλεπα να τον χτυπούν χωρίς να πω λέξη.
  Είπα το περιστατικό στους γονείς μου, αγωνιστές από παιδιά κατά του φασισμού. Αγωνιστές πραγματικοί. Η απάντηση τους για τις τύψεις μου ήταν παρήγορη: «Δεν χρειάζεται να παλέψεις σώμα με σώμα με τους φασίστες. Χτύπα τους στο ευαίσθητο σημείο τους. Αυτοί είναι αγράμματοι. Εσύ συνέχισε αυτό που κάνεις, συνέχισε στο δρόμο της γνώσης. Διάβαζε, γράφε, συζήτα. Όσο η γνώση μεγαλώνει τόσο αυτοί αφανίζονται. Όσο υπάρχει φως, αυτοί κρύβονται».
   
   
   
   
 4. Upvote
  SAKISKARAMPETSOS reacted to doctor in σκέψεις και συναισθήματα που θα ήθελα να μοιραστώ...   
  Είναι λυπηρό και δύσκολο.
  Διαφωνώ πάντως με τις λέξεις "κουράγιο" και "υπομονή".
  Αυτή η κρίση δεν είναι καιρικό φαινόμενο, δεν είναι μία καταιγίδα, ένας σεισμός που δεν μπορείς να σταματήσεις.
  Είναι μία κρίση που ξέρουμε από που προήλθε, ξέρουμε πόσο λάθος αντιμετωπίζεται και πρέπει μέσα μας να καταλάβουμε τι συμβαίνει και να πάψουμε να δίνουμε δύναμη να μας εξουσιάζουν αυτοί οι αλήτες που κατέστρεψαν τη χώρα. Είναι αδύνατον να σε σώσουν αυτοί που σε κατέστρεψαν. 
  Δεν θα σταματήσει εδώ. Θα συνεχίσουν τα ίδια μέτρα και την ίδια πολιτική.
  Όσο ο κόσμος τους ψηφίζει, όσο ο κόσμος κάθεται σπίτι του, αυτοί θα συνεχίζουν.
  Δεν λύνεται τίποτα με την υπομονή.
  Έχει και πιο κάτω και αυτοί θα το τραβήξουν όσο πάει. Θα τα γαμήσουν όλα μέχρι να βγει ο κόσμος στους δρόμους και να τους πάρει στο κυνήγι.
  Μέχρι τότε θα διαλύουν τα πάντα. Διότι είναι ανενόχλητοι κι εμείς κλαίμε τη μοίρα μας στα σπίτια  μας κάνοντας υπομονή....
 5. Upvote
  SAKISKARAMPETSOS reacted to xoroxronos in Το γέλιο χρειάζεται στην ζωή μας Νο 6. Γελάστε γιατί χανόμαστε........   
  ο τύπος παραπάνω πάντως τρέχει, για διπλό ζαμπόν....
×
×
 • Create New...