Jump to content

TasosP

simple Members
 • Content Count

  52
 • Joined

 • Last visited

About TasosP

 • Rank
  *
 • Birthday 03/24/1983
 1. Οι πρακτικά ασκούμενοι σπουδαστές ΤΕΙ αναγράφονται στον ετήσιο? Είχα βρει μια απόφαση ότι δεν αναγράφονται σε πίνακα και βιβλίο νεοπροσλαμβανομένων. Ισχύει?
 2. Επιπλέον ποσώς με ενδιαφέρει τι κάνουν οι ΙΚΑτζήδες και οι εφοριακοί. Δεν είναι συνάδελφοί μου και δεν έχω να ζητήσω καμία αλληλεγγύη από αυτούς. Το θέμα έχει να κάνει με τους λογιστές φοροτέχνες και τους πελάτες τους.
 3. Μήπως η ΠΟΦΕΕ να συγκαλέσει συνελεύσεις σε όλες τις πόλεις, για να δούμε τι κάνουμε από δω και πέρα? Αν και χάσαμε κατά κράτος αυτό δε σημαίνει ότι η αποχή ως μέσο είναι λάθος και ανώριμο ή ότι άλλο όπως είπε συνάδελφος παραπάνω. Δεν φταίει το μέσο, αλλά η χρήση του συνάδελφοι. Αν κάνουμε ότι κάνουμε αποσπασματικά το μόνο που έχουμε να περιμένουμε είναι παρόμοιες ήττες. Το "να τους ταράξουμε στη νομιμότητα" με αγωγές, ασφαλιστικά μέτρα κτλ είναι μια (σωστή) οπτική αλλά από μόνη της δεν κάνει τίποτα. Η παρούσα κυβέρνηση δεν πολυνοιάζεται για τη νομιμότητα, παρά μόνο για τα ΕΣΟΔΑ. Αν κάνουμε κινήσεις που τα απειλούν από άτεγκτοι φωστήρες με διάθεση για νουθεσίες θα γίνουν μέσα σε ένα πρωί γατάκια του σαλονιού (σαν τον Γ.Γ. σήμερα) και θα μας λένε ότι κάνουν ότι μπορούν.
 4. Κατά τα άλλα η κινητοποίηση και ο εξωστρεφής προβληματισμός μας δεν παύει να αποτελεί θετική εξέλιξη, όποια κι αν είναι η τελική κατάληξη.
 5. Σύμφωνοι, αλλά ο θεσμικός ρόλος του ΟΕΕ είναι ακριβώς να συμβουλεύει το κράτος σε οικονομικά θέματα. Και απ' όσο θυμάμαι οικονομικά θέματα δεν είναι μόνο η οικονομετρία, η μακρο-μικροοικονομία, οι κεφαλαιαγορές και οι ράντες. αλλά και τα θέματα διοίκησης (φορολογικής ή management γενικά). Τώρα αν γενικά οικονομολόγος θεωρούνταν κάποτε αυτός που κοιμάται στο Τόκυο και ξυπνάει στην Φρανκφούρτη και έχει ανοιχτή γραμμή με τον DAX, τον NIKKEI και τον DOW-JONES, σήμερα οι παραπάνω κύριοι είναι στην εντατική και δεν αναμένεται να ανακάμψουν σύντομα. Οπότε ας μην σνομπάρει ο επιστημονικός μας φορέας "ποταπά" θέματα όπως η σωστή και δίκαιη λειτουργία του εισπρακτικού μηχανισμού του κράτους. Στην ουσία δεν διαφωνώ παρά στο ότι ακόμα και αν λειτουργούσε με το βέλτιστο τρόπο η ΠΟΦΕΕ, δεν μπορεί να κάνει σοβαρή αντιπαράθεση με το ΥΠ.ΟΙΚ. και θυμίζω ότι στους "δυνατούς" κλάδους αυτοί που κάνουν παιχνίδι είναι οι σύλλογοι τους (ιατρικός, δικηγορικός) και τα επιμελητήρια (ΤΕΕ). Και επίσης οι προαναφερθέντες φορείς είναι και ο λόγος που δεν διανοούνται οι παραπάνω να σπάσουν απεργία, εφόσον ψηφίστηκε.
 6. Γιατί ασχολούμαστε με την ΠΟΦΕΕ, η οποία είναι απλά μια παράταξη χωρίς ουσιαστικό θεσμικό ρόλο? Το ΟΕΕ τι κάνει? Καλά τα σεμινάρια, αλλά πέρα από αυτά έχει και ρυθμιστικό ρόλο. Σε άλλους κλάδους με σοβαρή οργάνωση οι επιστημονικοί φορείς είναι αυτοί που αποφασίζουν και διασφαλίζουν τις όποιες κινητοποιήσεις. Εμείς? Απλά ασχολούμαστε με τα πεπραγμένα μιας προβεβλημένης παράταξης και περιμένουμε τα πάντα να γίνουν από εκεί? Δεν θέλω να μπω στην ουσία του αν συμφωνώ ή διαφωνώ με τον τρόπο που το χειρίστηκε η ΠΟΦΕΕ, αλλά απλά ΔΕΝ μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω, γιατί θεσμικά μέχρι καμιά συνάντηση με το Χάρη και καμιά ανακοίνωση μπορεί να πάει. Επίσης, δεν μπορεί η ΠΟΦΕΕ να αποφασίσει πραγματική απεργία, γιατί είναι αναρμόδια de juris και (απ' ότι φαίνεται) de facto. Και το ΟΕΕ συνεχίζει τον ύπνο του δικαίου... Πληρώνουμε σαν κλάδος την αδιαφορία μας για τα κοινά και την πεποίθηση ότι είμαστε εξέχοντα στελέχη του εν Ελλάδι καπιταλισμού, ενώ στην πραγματικότητα είμαστε εν τέλη απλά "χρήσιμοι ηλίθιοι" για το ΥΠ.ΟΙΚ. οι οποίοι δρουν με την ψευδαίσθηση ότι έχουν καβαλήσει το κύμα της επιτυχίας.
 7. Για να μην παραδεχτεί ο Χάρης ότι τα σκατώσανε στη ΓΓΠΣ μ,πορεί να μας βάλει και να υπολογίζουμε το λογάριθμο του ΑΦΜ επί την τετραγωνική ρίζα του συνημιτόνου της γωνίας 2κπ όπου κ είναι το έτος γέννησης του πατέρα του υπόχρεου. Υ.Γ. ο τύπος πάντα 0 βγάζει
 8. Γιατί να μας ενδιαφέρει το αν οι δόσεις θα πληρωθούν μέσα στο 2013 και το αν θα πέσει έξω ο Π/Υ? Καλύτερο για τους πελάτες μας είναι να πάνε πίσω και οι πληρωμές και αυτό πιστεύω ότι πρέπει να διεκδικήσουμε (ή έστω να μην ζητάμε το αντίθετο). Θεωρώ ότι πρέπει να ιεραρχήσουμε υψηλότερα το συμφέρον των πελατών μας (αθροιστικά, δηλαδή, όλων των φορολογουμένων πολιτών), παρά αυτό της κεντρικής κυβέρνησης. Προκαταβολικά διευκρινίζω ότι, κατά τη γνώμη μου, αυτά τα δύο έχουν πάψει να ταυτίζονται εδώ και καιρό. Κατά τ' άλλα η αποχή συνεχίζεται και αν θέλουν να δώσουν "άτυπες", "ανεπίσημες" παρατάσεις και λοιπές παπαρίες δικό τους θέμα και τα ΚΕΠ είναι ανοιχτά... Δεν ξέρω μόνο αν δίνουν ποτάκι στα ΚΕΠ όσο υποβάλλεις τη δήλωση, όπως είπε και ο πολιτικός επιστήμων Φιλιππίδης στο ΣΚΑΪ.
 9. Μίλησα για το πενηντάρικο, γιατί είναι το πρώτο που θα σκεφτεί ένας κακοπροαίρετος πελάτης και επίσης γιατί στον κλάδο επικρατεί λίγο μια λογική "τζάμπα" αντίδρασης. Δεν υπάρχει αντίδραση, είτε αυτή είναι αποχή είτε είναι απεργία που να μην έχει κόστος. Γι αυτό λέω ότι, αφού δεν μπορούμε να κλείσουμε τα γραφεία λόγω ΦΠΑ, Ε7 κλπ, τότε να μην δεχόμαστε καθόλου πελάτες για φορολογικές δηλώσεις. Είμαστε ελεύθεροι επαγγελματίες και μπορούμε να επιλέξουμε τον τρόπο δουλειάς μας και επίσης όταν απέχουμε σαν κλάδος η αποχή αυτή πρέπει να γίνεται σεβαστή και από τους πελάτες. Διαφορετικά υπάρχουν και τα ΚΕΠ...
 10. Η αποθήκευση και μη αποστολή μου φαίνεται λίγο σαν κρυφτό με τους πελάτες μας. Κατά τη γνώμη μου απέχω σημαίνει δεν παραλαμβάνω δικαιολογητικά για να κάνω τη δήλωση. Αν παραλάβω καταρχήν έχω την ευθύνη για την υποβολή εγώ και όχι ο πελάτης και επίσης δίνω το μήνυμα ότι ναι μεν απέχω, αλλά από την άλλη εισπράττω το πενηνταράκι της δήλωσης.
 11. Συνάδελφοι, δεν βλέπω κάποιο δίλημμα ή δίπολο. Από εδώ μέσα εχθές αποφασίσαμε κάτι αυτοβούλως και ακηδεμόνευτα. Τώρα, το αν οι σύλλογοι ακολουθούν και συμφωνούν είναι δικό τους θέμα. Με το να συμμετέχουμε σε μια διαμαρτυρία (οι ανένταχτοι) και να συμμετέχουν και οι σύλλογοι δεν σημαίνει ότι ξαφνικά αρχίσαμε να ταυτιζόμαστε μαζί τους. Τα προβλήματα παραμένουν και θα παραμείνουν και μετά την όποια αποχή. Θεωρώ πως το διακύβευμα είναι να κάνουμε μια κίνηση συντονισμένη και αυτοοργανωμένη από την ενεργό βάση. Όσοι θέλουν να στηρίξουν (σύλλογοι ή μεμονομένοι συνάδελφοι), ας το κάνουν κατά την κρίση τους
 12. Καταρχήν, συμφωνώ με τη συνέχιση της αποχής μέχρι 2/7 (για την ώρα). Άποψή μου είναι επιπλέον να βγάλουμε και μια αφίσα (όπως ήδη προτάθηκε από συνάδελφο στην προηγούμενη συζήτηση) και να την κολλήσουμε στα γραφεία μας. Επιπλέον θεωρώ (χωρίς διάθεση μομφής στους συναδέλφους που θα συναντηθούν με το Χάρη) ότι θα πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτό που ζητούσαμε εδώ και χρόνια, αλλά μετά τα μνημόνια και το φόρτο εργασίας (δείγμα του σοκ?) το αφήσαμε ίσως σε δεύτερη μοίρα: τη σταθερότητα στα φορολογικά μέτρα. Να καταστήσουμε σαφές σε κάθε τόνο ότι ΔΕΝ είμαστε με το μέρος του Υπ.Οικ. και ΔΕΝ θα το στηρίξουμε, ούτε θα το "κατανοήσουμε", όσο α)νομοθετεί τόσο σπασμωδικά και συχνά, β)υπολειτουργεί στα υπηρεσιακά θέματα (εγκύκλιοι, ΠΟΛ, ΕΠΙΣΗΜΕΣ ανακοινώσεις κτλ), γ)υπολειτουργεί στα οργανωτικά θέματα (ΓΓΠΣ, taxis κτλ) και δ)δίνει στα νομοθετήματα του αναδρομική ισχύ. Καμιά συζήτηση περί παρατάσεων των δηλώσεων, αφού στην πραγματικότητα δεν υπήρξε καμιά παράταση (ο χρόνος που έχουμε στη διάθεσή μας είναι σαφώς λιγότερος από τον αρχικά καθορισμένο).
 13. Για τους επαγγελματίες τιμολόγιο αθεώρητο αν αφορά μόνο παροχή υπηρεσίας ( και όχι διακίνηση, αποστολή, παραλαβή αγαθού)
×