Jump to content

Samartzis Panagiotis

simple Members
 • Content Count

  22
 • Joined

 • Last visited

 1. Εχθές το απόγευμα έστειλα δήλωση με τον ίδιο τύπο αποδοχών, δηλαδή στον κωδικό αυτό με αντίστοιχη παρακράτηση και πιστώθηκε κανονικά η επιστροφή φόρου. Κανονικά όλο το ποσό. Γι'αυτό υπέθεσα ότι έχει διορθωθεί η συγκεκριμένη εκκαθάριση. Δεν ξέρω... τι να πω.
 2. Καλησπέρα σε όλους τους συναδέλφους και καλή δύναμη. Ήθελα να ρωτήσω το εξής: Σε φετινή Δ.Φ.Ε. που υποβλήθηκε στις αρχές των δηλώσεων και έχει ποσό στον 507 από απόδειξη δαπάνης με αντίστοιχη παρακράτηση φόρου βγαίνει χρεωστική λόγω του προβλήματος που είχε ο συγκεκριμένος κωδικός (φορολογία στην κλίμακα των ελεύθερων επαγγελματιών) και έχει βεβαιωθεί το ποσό. Τώρα που διορθώθηκε το πρόβλημα και τέτοιες περιπτώσεις πάνε στην κλίμακα των μισθωτών μήπως γνωρίζετε τι πρέπει να κάνω για να γίνει η σωστή εκκαθάριση; Ρώτησα στην Δ.Ο.Υ. σήμερα το πρωί και μου είπαν ότι πρέπει να κάνω τροποποίηση αλλά με επιφύλαξη γιατί η δήλωση δεν χρίζει τροποποίησης γιατί είναι σωστά συμπληρωμένη.
 3. Καλημέρα, μήπως γνωρίζει κάποιος σε ποιόν κωδικό μπαίνει το επίδομα αφερεγγυότητας που δίνει ο ΟΑΕΔ; Ευχαριστώ πολύ.
 4. Σας ευχαριστώ HARYK είχα δει ένα πιο παλιό ποστ από αυτό. Αν και τώρα έχω περισσότερες απορίες από ότι πριν , να είστε καλά.
 5. Παιδιά καλησπέρα, έχω μια απορία, σε ένα φροντιστήριο εργάζονται δύο άτομα, το ένα εργάζεται μια ώρα την μέρα πέντε μέρες την εβδομάδα και το άλλο 2 ώρες την ημέρα 2 ημέρες την εβδομάτα. Το ωρομίσθιο είναι 4,57 και στους δύο. Πως υπολογίζουμε τις ασφαλιστικές ημέρες; διάφασα ένα προηγούμενο θέμα αλλά είναι 2005. Μήπως έχει αλλάξει κάτι. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση σας και καλή συνέχεια σε όλους.
 6. Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής. Προσπαθώ να βγάλω άκρη με μια απόδειξη πληρωμής του πατέρα μου. Σχετικά με το πριμ παρουσίας. Το καθεστώς εργασίας είναι λίγο περίεργο. Εργαζόταν σε μια επιχείρηση όπου το πριμ παρουσίας προέκυπτε εάν πολλαπλασίαζες τις αποδοχές (χωρίς επιδόματα) με 6%. Το τμήμα το οποίο εργαζόταν πουλήθηκε σε άλλον ο οποίος ήταν υποχρεωμένος μέσα από τη συμφωνία αγοραπωλησίας να δίνει ακριβώς τα ίδια. Στην καινούρια απόδειξη πληρωμής προσπαθώ να υπολογίζω πως προκύπτει αλλά σε όλους τους υπολογισμούς μου έχω πέσει έξω 2-3 ευρώ. Δεν είναι το θέμα το ποσό απλά επειδή έχει πάψει να το δίνει πλέον η επιχείρηση και θέλει να το διεκδικήσει δικαστικώς ζήτησε ο δικηγόρος να του πω πως προκύπτει ο υπολογισμός. Αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει μπορώ να του στείλω με email τα στοιχεία της τελευταίας απόδειξης πληρωμής.
 7. Αν μπορεί κάποιος να επιβεβαιώσει τον πιο κάτω υπολογισμό μου ή αν κάνω λάθος να με διορθώσει: σε εργατοτεχνίτη με 27 χρόνια στον ίδιο εργοδότη και ημ/σθιο 57 ευρώ η αποζημίωση απόλυσης θα είναι (145 Χ 1/6 Χ 57 )+ (145 Χ 57 ) = 9.642,5 ;; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση σας.
 8. Εγώ έστειλα τα περισσότερα ΦΠΑ με τους παλιούς κωδικούς και δεν είχα πρόβλημα εκτός από 3 χρεωστικά που τα πήγα στη Δ.Ο.Υ. και μάλιστα ήταν νέοι χρήστες με κλειδάριθμο. Ο ένας με δεύτερη εγγραφή διότι η πρώτη δεν έπιασε......Αυτό όμως που είδα σήμερα και με ενόχλησε ήταν η εξουσιοδότηση. Από περιέργεια μπήκα να κάνω μια ηλεκτρονική εξουσιοδότηση μιας και είχα ελεύθερο χρόνο για ψάξιμο. Όταν έβαλα το ΑΦΜ μου στις εξουσιοδοτήσεις του πελάτη μου έβγαλε το εξής μήνυμα: " Δεν μπορεί να γίνει εξουσιοδότηση στο 1111111111111 ΑΦΜ". Πήρα τηλέφωνο στο helpdesk του taxisnet. Η απάντηση μη αναμενόμενη φυσικά. " Το νέο taxisnet είναι συνδεδεμένο με το Οικονομικό Επιμελητήριο και εάν κάποιος λογιστής δεν είναι εντάξει στις οικονομικές του υποχρεώσεις δεν μπορεί να εξουσιοδοτηθεί από τον πελάτη του ηλεκτρονικά". Όντως δεν έχω πληρώσει την τελευταία χρονιά τη συνδρομή μου στο Οικονομικό Επιμελητήριο λόγο αμέλειας και μόνο. Αλλά εγώ με το φτωχό μου και ηλίθιο μυαλό μου ρωτάω. α) Τι στον κόρακα με νιάζει εμένα που είμαι πελάτης εάν ο λογιστής μου δεν πληρώνει το επιμελητήριο του, αφού απέναντι μου είναι εντάξει. β) πως έχει το δικαίωμα το taxisnet να ορίζει τις εξουσιοδοτήσεις με βάση αυτό; δηλάδη αν ο πελάτης πάει σε έναν συμβολαιογράφο και κάνει ένα πληρεξούσιο γενικό στο λογιστή θα τον εμποδίσει τον λογιστή να ασκήσει την εργασία του; γ) Πως ορίζει το taxisnet στον ιδιώτη ποιον λογιστή θα εξουσιοδοτήσει ηλεκτρονικά; δεν είναι ενήλικας; δεν είναι εντάξει στα μυαλά του; δεν αποφασίζει μόνος του; δ) Τι δουλειά έχει το taxinet να εμποδίζει την ηλεκτρονική εξουσιοδότηση με βάση την οικονομική σχέση του λογιστή με το επιμελητήριο του, δεν είναι μια οικονομική διαφορά που θα πρέπει να λύνεται με νομικό τρόπο εφόσον δεν είναι διατεθημένος ο λογιστής να εξοφλήσει την οφειλή του; ε) Αν το κάνουν αυτό και για τον Ο.Α.Ε.Ε. τι έχει να γίνει; Να τονίσω κάτι εδώ. Η παρέμβαση μου δεν εξετάζει ούτε κρίνει σε καμία περίπτωση το γεγονός της οικονομικής διαφοράς μεταξύ του κάθε λογιστή με την κάθε δημόσια υπηρεσία που τον ενδιαφέρει. Έχει να κάνει καθαρά για το γεγονός ότι αυθαίρετα το taxisnet προέβει σε κάτι τέτοιο. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για τα σχόλια σας.
 9. Σε προσπάθεια αποστολής αλλαγής κωδικού μου εμφανίζει το εξής μήνυμα: "Σας ζητάμε συγνώμη! Δε μπορούμε να εμφανίσουμε την ιστοσελίδα που ζητήσατε (Κωδικός σφάλματος 500) Κάποιο πρόβλημα σχετικό με τη διεύθυνση (URL) ή τον εξυπηρετητή δικτύου εμποδίζει την εμφάνιση της ιστοσελίδας. Σας παρακαλούμε να προσπαθήσετε αργότερα. Σας ευχαριστούμε <TAXISnet>" Και επειδή είχε ξαναγίνει τους στέλνω το εξής: "πριν 10 μέρες είχε ξαναγίνει και μου έβγαζε το ίδιο. Αφού είχα επικοινωνήσει με το helpdesk και αφού μου ζήτησαν ΑΦΜ και κλειδάριθμο μου είπαν ότι το έλυσαν. Τελικά δεν το έλυσαν. Εξ' αιτίας αυτό του προβλήματος στην ιστοσελίδα σας, ο πελάτης μου θα πληρώσει 40 ευρώ πρόστιμο αφού η περιοδική θα υποβληθεί στη Δ.Ο.Υ. εκπρόθεσμα. Φαντάζομαι φυσικά ότι θα υπάρχουν και άλλα τέτοιου είδους προβλήματα στο gsis αφού δεν έχετε την υποδομή να κάνετε αναβαθμίσεις τέτοιου τύπου. Παρακαλώ λύστε τα για να μην έχουμε ξανά τέτοιου είδους προβλήματα. Αν φυσικά έχετε τη γνώση και την τεχνική κατάρτιση να τα λύσετε. Αλλιώς καλύτερα να εγκαταλείψετε το project (ο Θεός να το κάνει), με τους κλειδαρίθμους. Φιλικά Ένας φοροτεχνικός που πέρσι έστειλε 200 δηλώσεις μέσω GSIS."
×
×
 • Create New...