Προς το περιεχόμενο

talepori

Silver members
  • Αριθμός μηνυμάτων

    573
  • ΜΕΛΟΣ

  • Ημέρες που κέρδισε

    3

Δραστηριότητα φήμης

  1. Upvote
    talepori got a reaction from spirosvii in Προσαύξηση 12% για κάθε επιπλέον ώρα στη μερική απασχόληση   
    Στην Απόδειξη Πληρωμής μπορείτε να το απεικονίσεσε ως πρόσθετες αποδοχές περιόδου. Είναι θέμα του προγράμματος που χρησιμοποιείτε.
  2. Like
    talepori got a reaction from mk83 in ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΜΕΛΩΝ ΔΣ (ΑΕ)-ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΆ ΠΡΑΚΤΙΚΑ?   
    Καλησπέρα
    Το μέλος του ΔΣ έπαιρνε αμοιβές λόγω συμμετοχής στο ΔΣ ? Έχει ποσοστό στο κεφάλαιο πάνω απο 3% ?
    Γενικά αν έχει αμοιβές θα πρέπει αυτό να απεικονίζεται στη ΑΠΔ όπως ορίζεται στην Εγκύκλιο 4/2017 του ΕΦΚΑ. https://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/25555
    Στην ίδια εγκύκλιο: Ως ημέρες ασφάλισης θα λογίζονται οι πραγματικές ημέρες απασχόλησης - συμμετοχής στο Δ.Σ., όπως αυτές προκύπτουν από τα πρακτικά ή τα σχετικά παραστατικά που πρέπει να προσκομίζονται στο αρμόδιο για τον έλεγχο Υποκατάστημα. Διευκρινίζεται ότι αμοιβή ή έναντι αμοιβής και ημέρες ασφάλισης αναφέρονται στο μήνα απασχόλησης - συμμετοχής στο Δ.Σ.
    Σε παρόμοια περίπτωση που είχα, για να υπολογιστούν οι ημέρες ασφάλισης ως συντάξιμος χρόνος, για μέλος ΔΣ χωρίς καθόλου ποσοστό στο κεφάλαιο, έκανα περίπου 300 πρακτικά ΔΣ ανά έτος για 2 χρόνια και τα προσκόμισα στο ΙΚΑ. (Φτιάξαμε ένα πρόγραμμα παραγωγής πρακτικών...)
    Παράλογο αλλά...
  3. Like
  4. Upvote
    talepori got a reaction from PAKI in ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΤΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ (LISTING)   
    Υποβολή διορθωτικού πίνακα.
    α) Ο διορθωτικός πίνακας υποβάλλεται στη Δ.Ο.Υ. (σε έντυπη μορφή) χωρίς την καταβολή προστίμου (σχετ. Εγκύκλιο ΠΟΛ 1317/2.12.1997).  ΜΕΣΩ TAXISNET
    β) Σε περίπτωση που κατά την αρχική υποβολή του πίνακα δεν δηλώθηκε συγκεκριμένη ενδοκοινοτική παράδοση αγαθών ή παροχή υπηρεσιών, ή καταχωρήθηκε λανθασμένα το μητρώο ΦΠΑ του αντισυμβαλλόμενου (το πρόθεμα της χώρας ή ο αριθμός) ή η φορολογητέα αξία, θα πρέπει να υποβληθεί διορθωτικός πίνακας.
    Η συμπλήρωση του πίνακα γίνεται ως εξής:
    Στην περίπτωση καταχώρησης στην οποία: α) ο ΑΦΜ/ΦΠΑ του αντισυμβαλλόμενου έχει καταχωρηθεί λανθασμένα ή β) ο ΑΦΜ/ΦΠΑ του αντισυμβαλλόμενου και τα πεδία της φορολογητέας αξίας έχουν καταχωρηθεί λανθασμένα:
    θα γραφεί σε μία γραμμή ο λανθασμένος ΑΦΜ/ΦΠΑ, οι στήλες των αξιών που δεν είχαν καταχωρηθεί αξίες θα παραμείνουν κενές και στις στήλες των αξιών που είχαν καταχωρηθεί αξίες θα αναγραφεί ο αριθμός μηδέν (0),
    στην αμέσως επόμενη σειρά θα γραφεί ο ορθός ΑΦΜ/ΦΠΑ με τα σωστά στοιχεία φορολογητέας αξίας στις αντίστοιχες στήλες (συμπληρώνονται δύο γραμμές).
    Στην περίπτωση καταχώρησης που ο ΑΦΜ/ΦΠΑ του αντισυμβαλλόμενου έχει αναγραφεί σωστά ωστόσο υπάρχει λανθασμένη καταχώρηση όσον αφορά τα πεδία της φορολογητέας αξίας, θα αναγραφεί σε μία και μόνο σειρά εκ νέου ο ΑΦΜ/ΦΠΑ με τα σωστά ποσά στα πεδία της φορολογητέας αξίας.
    Στο διορθωτικό ανακεφαλαιωτικό πίνακα αναγράφονται μόνο οι γραμμές για τις οποίες υπάρχει λάθος στην καταχώρησή τους ενώ δεν αναγράφονται εκ νέου οι γραμμές για τις οποίες δεν υπάρχει λανθασμένη καταχώρηση στον αρχικά υποβληθέντα ανακεφαλαιωτικό πίνακα.
  5. Upvote
    talepori reacted to TSAMOUTALOS in ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ   
    Αγωνιστική Συσπείρωση Φοροτεχνικών  Ελεύθερων Επαγγελματιών Αττικής
     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
    14/10/2018
     
    Στις 13/10/2018 πραγματοποιήθηκε η  ετήσια εκλογοαπολογιστικη συνέλευση της ΕΦΕΕΑ  με  θέματα τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό καθώς και την εκλογή εφορευτικής επιτροπής  εν όψει των εκλογών που θα  γίνουν από 29/10 έως 6/11 , για την εκλογή νέου ΔΣ  και αντιπροσώπων στην ΠΟΦΕΕ .
     Η Γενική συνέλευση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή συναδέλφων λογιστών και ασχολήθηκε  με όλα τα σημαντικά  προβλήματα που μας απασχολούν , τόσο κλαδικά  όσο και γενικότερα.  Στη Γ.Σ.  αποδοκιμάστηκε έντονα  η μέχρι τώρα τακτική της πλειοψηφίας του ΔΣ και καταψηφίστηκε ο διοικητικός απολογισμός της απερχόμενης διοίκησης.
     Η Γ.Σ. ενέκρινε με μεγάλη πλειοψηφία την πρόταση μας για  συμμετοχή της ένωσης στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που διοργανώνουν άλλες ενώσεις και ομοσπονδίες αυτοαπασχολούμενων με αιχμή το αίτημα για  επαναφορά του αφορολογήτου , το  ασφαλιστικό  και το σταμάτημα των  κατασχέσεων.
     Αποφάσισε τη συμμετοχή της ΕΦΕΕΑ στη συγκέντρωση των αυτοαπασχολούμενων με τα παραπάνω αιτήματα που θα γίνει την Τετάρτη στις 31/10/2018 στην πλατεία Κάνιγγος και στην απεργία την Πέμπτη στις 8 Νοέμβρη ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα Ενώσεων, Σωματείων, Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων για πανελλαδική απεργία.
     Η πλειοψηφία  των συναδέλφων που πήραν το λόγο  απέρριψαν  τη λογική των «διαβουλεύσεων»  και των στημένων διαλόγων πίσω από κλειστές πόρτες την οποία ζήσαμε κατά κόρον και κανένα αποτέλεσμα δεν είδαμε.  Αποδείχθηκε   ότι καμία λογική διαβούλευσης σε «κορυφαίο κυβερνητικό» επίπεδο, κανένα «επιτελικό» σχέδιο φορέων τύπου ΓΣΕΒΕΕ, ΠΟΦΕΕ ,  Ο.Ε.Ε  δεν μπορεί να δώσει λύση στα προβλήματά μας.
     Από τις ομιλίες  αναδείχτηκαν  τα ζητήματα   του Κώδικα Δεοντολογίας Λογιστών, του θεσμού της πιστοποίησης και της  πρόθεσης μετατροπής των ενώσεων σε ΝΠΔΔ, χαρακτηρίζοντας τα αντιδραστικά. Τονίστηκε  ότι όλα τα παραπάνω είναι εργαλεία επιβολής αντιλαϊκών νόμων και μέτρων που πλήττουν  τους αυτοαπασχολούμενους λογιστές. Είναι εργαλεία που τελικά ενισχύουν τα μεγάλα λογιστικά γραφεία και τις ελεγκτικές εταιρείες με βάρος των μικρών λογιστικών γραφείων  και απειλούν να μας στείλουν στην ανεργία.
     Στη διαδικασία εκλογής της εφορευτικής επιτροπής η πλειοψηφούσα «ανεξάρτητη» παράταξη ηττήθηκε  για πρώτη φορά στην ιστορία της ένωσης εκλέγοντας ένα μόνο μέλος.
     Η Γ.Σ. ενέκρινε επίσης ψήφισμα με ιδιαίτερα κλαδικά αιτήματα και απαίτηση προς το Υπουργείο Οικονομικών να αποφασίσει τις αναγκαίες ρυθμίσεις (πρόστιμα σε υποβολή εκπρόθεσμων τροποποιητικών δηλώσεων εισοδήματος όπου εστάλησαν καθυστερημένα και χωρίς καμία σχετική ενημέρωση τροποποιητικές βεβαιώσεις αποδοχών από ΕΦΚΑ και Δήμους , πρόστιμα σε ΜΥΦ ακόμα και σε τροποποιητικά εκπρόθεσμα  αρχεία εξόδων όπου αλλάζει μία μοναδική εγγραφή)
     Αποδείχτηκε ότι μεγάλος αριθμός των  λογιστών – φοροτεχνικών θέλουν την ΕΦΕΕΑ και την ΠΟΦΕΕ στηρίγματα στον καθημερινό αγώνα για μικρά η μεγάλα προβλήματα και όχι διεκπεραιωτές της πολιτικής της εκάστοτε κυβέρνησης  Τα αποτελέσματα της Γ.Σ. μας γεμίζουν αισιοδοξία για την αλλαγή συσχετισμών στα όργανα της ΕΦΕΕΑ  και της ΠΟΦΕΕ αλλά  και στην άνοδο του  κινήματος διεκδίκησης στόχων  για πραγματική βελτίωση της ζωής μας.
     
    Στις  εκλογές   29/10-6/11/2018  ψηφίζουμε  ΑΣΦΕΕΑ 
     
    Για αλλαγή συσχετισμών στα όργανα ΕΦΕΕΑ – ΠΟΦΕΕ
     
    Για  ΕΦΕΕΑ  και  ΠΟΦΕΕ  στηρίγματα των λογιστών 
     
    και όχι  διεκπεραιωτές  των κυβερνητικών  πολιτικών !!!
     
    Καλούμε σε συγκέντρωση των αυτοαπασχολούμενων 
     
    την Τετάρτη στις 31/10/2018  στις 7:00 μ.μ. στην Πλ. Κάνιγγος
     
    Συμμετέχουμε στην απεργία την Πέμπτη στις 08/11/2018

  6. Upvote
    talepori reacted to George_kav in ΔΩΡΕΑΝ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ | ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ | TAXISNET | taxonomy.gr   
    ΔΩΡΕΑΝ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ | ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ | TAXISNET | taxonomy.gr
    Δείτε και κατεβάστε το αρχείο ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ taxonomy.gr!
    Την μέρα των γενεθλίων μου πριν από 10 χρόνια, επέλεξε το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος, για να μου εκδώσει την πρώτη Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος Λογιστή – Φοροτεχνικού  που απέκτησα.
     
    Μέχρι τότε είχα βέβαια συνηθίσει να μην γιορτάζω μόνος μου. Έχοντας δίδυμο αδελφό, η 28η Μαρτίου κάθε έτους ήταν διπλά γενέθλια.
     
    Το να έρθει όμως και η πολυπόθητη άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, εκείνη την ημέρα ήταν κάτι ανέλπιστα καλό και συνέδεσε στην ουσία τα γενέθλια μας και με τα “γενέθλια” του λογιστικού μου γραφείου.
    Σήμερα, 10 χρόνια μετά, όντας βέβαια Λογιστής Α’ Τάξης, οφείλω να ευχαριστήσω τόσο τις επιχειρήσεις που μας εμπιστεύτηκαν το λεπτό κομμάτι του λογιστηρίου τους όλα αυτά τα χρόνια, όσο και τους ιδιώτες που μας αναθέτουν από τότε την διεκπεραίωση των φορολογικών τους υποθέσεων.
    Πέρα όμως από το μεγάλο ευχαριστώ, νοιώθω και την ανάγκη να ανταποδώσω και με πράξεις για τα 10 χρόνια οικονομικής κρίσης.
    Όσοι με γνωρίζετε, γνωρίζετε και την σχέση πάθους που έχω με την πληροφορική και τον αυτοματισμό, οπότε τι καλύτερο από να αναπτύξουμε ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο, το οποίο θα διαθέσουμε δωρεάν τόσο στις επιχειρήσεις – πελάτες μας για να τις ευχαριστήσουμε για την εμπιστοσύνη τους όλα αυτά τα χρόνια,  όσο και σε αυτούς που δεν είναι πελάτες μας, και να δώσουμε μια μικρή ώθηση και στις επιχειρήσεις αυτές, αφού μέσω αυτού του εργαλείου θα μειώσουν το κόστος λειτουργίας τους και θα αυξηθεί η παραγωγικότητα τους.
    Πρόκειται για ένα πρόγραμμα έκδοσης αποδείξεων και τιμολογίων. Απευθύνεται σε επαγγελματίες που δεν έχουν ταμειακή μηχανή και χρησιμοποιούν χειρόγραφα μπλοκάκια αποδείξεων και τιμολογίων. Το πρόγραμμα αυτό πραγματικά λύνει τα χέρια της μικρής επιχείρησης ως προς την διαχείριση των παραστατικών της.
    Η πραγματική καινοτομία του προγράμματος όμως δεν σταματά στην δωρεάν τιμολόγηση αλλά περιέχει πολλές περισσότερες και πολύ χρήσιμες λειτουργίες που σας καλούμε να ανακαλύψετε.
    Θα ήθελα να ευχαριστήσω επίσης τον φίλο και συνεργάτη Κώστα Μουρουζίδη για την συνδρομή του στο παραπάνω εγχείρημα. Αποδείχτηκε ότι όταν οι σωστοί άνθρωποι συνεργάζονται, το αποτέλεσμα πολλές φορές εντυπωσιάζει.
     
    Προαπαιτούμενα, windows 7+ και SQL Server (τον κάνει εγκατάσταση η εφαρμογή αν δεν υπάρχει)
     
    Μέλος που το ανέβασε George_kav Ανέβηκε στον κόμβο 10/10/2018 Category Ολοκληρωμένες εφαρμογές  
  7. Upvote
    talepori reacted to THEOMI in ΕΞΑΡΤΟΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ ΜΕ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΠΟ ΕΡΓΟΣΗΜΟ   
    Συνάδελφε καλά τα λές 
    αλλά πώς θ' αποσταλεί του παιδιού όταν συνοικεί με τόν πατέρα ?
    (θα τόν βάλω άστεγο να τελειώνουμε ?)
     
     
  8. Upvote
    talepori got a reaction from MARKA in ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ   
    Ημερομηνία απόλυσης είναι ταυτόχρονα και ημερομηνία κοινοποίησης στον εργαζόμενο συνάδελφε.
    Η απόλυση για να είναι έγκυρη θα πρέπει να έχει την υπογραφή του εργαζόμενου ότι έλαβε γνώση (ή κοινοποίηση με δικαστικό επιμελητή ) και ότι έλαβε την νόμιμη αποζημίωση.
  9. Upvote
    talepori reacted to SOTHRIS in Παράταση καταβολής εισφορών ΕΦΚΑ   
    Aπό αύριο που είναι και εργάσιμη ημέρα...
  10. Upvote
    talepori reacted to CEL in Υποχρέωση υποβολής πίνακα χρόνου απασχόλησης τεχνικού ασφάλειας και ιατρού εργασίας σε κάθε επιχείρηση   
    Ότι και όποιον να αφορά είναι σίγουρο ότι οι λογιστές θα τρέξουν να μπλεχθούν μ αυτό . Χρόνια τώρα γράφονται στο φορουμ απορίες  με τεχνικούς ασφαλείας και απορώ τι σχέση έχει ο λογιστής με τον τεχνικό ασφαλείας ? Γκόμενα του είναι ? Γιατί υπάρχει στις καταστάσεις και σε τι εξυπηρετεί να ψάχνουμε το πρωτ. από την υπηρεσία ΚΕΤΕΚ και  να αναγράψουμε σωστά τις  ώρες κ τις ημέρες που ο τεχνικός κάνει την δουλειά του .Όποτε θέλει την κάνει κ αν δεν την κάνει καλά να πάνε του κάνουν έλεγχο . 
     Η μόνη σωτηρία είναι να πούμε σαν κλάδος ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΩ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ .ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΤΟ Ε9 να το κάνει ο δικηγόρος ο συμβολαιογράφος και ο μηχανικός . Δεν κάνω την ΥΔ στο ΟΕΕ να παει να δει από τα δικαστήρια αν έχω καταδικασθεί κ αν είμαι στην φυλακή . Δεν παρακαλουθώ τα σεμινάρια γιατί ειμαι επιμορφωμένος κ δεν δηλώνω ψέμματα  ότι τα έχω παρακολουθήσει  . Μπορεί κανείς να το κάνει ή όλοι τρέχουμε σαν πρόβατα να εφοδιάσουμε τους πελάτες μας  με την πινακίδα ΕΧΩ ΠΟΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΟΣ ?   
     
  11. Upvote
    talepori got a reaction from ElenaS in ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ   
    Ημερομηνία απόλυσης είναι ταυτόχρονα και ημερομηνία κοινοποίησης στον εργαζόμενο συνάδελφε.
    Η απόλυση για να είναι έγκυρη θα πρέπει να έχει την υπογραφή του εργαζόμενου ότι έλαβε γνώση (ή κοινοποίηση με δικαστικό επιμελητή ) και ότι έλαβε την νόμιμη αποζημίωση.
  12. Upvote
    talepori got a reaction from SOTHRIS in ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΣΕ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ ΜΑΙΟ 2015   
    βρε PROAKI , βρε PROAKI....ήθελα να δώσω μια κατεύθυνση στη συναδέλφισσα  (οτι υπάρχει και αυτό) . Εντάξει έπεσα έξω στον νόμο που λέει τα ίδια οκ.
    Τώρα όταν αποφυλακιστώ θα δω τι θα κάνω
    χαχαχα

  13. Upvote
    talepori got a reaction from MINAS89 in ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ   
    τι ισχύει σε λογαριασμό μισθοδοσίας :
    1. Η οφειλή έχει πάει στο δικαστικό τμήμα της ΔΟΥ και στη συνέχεια στάλθηκε σε όλες τις τράπεζες για αναγκαστική είσπραξη
    2. αν δεν είχε δηλωθεί ακατάσχετος λογ. πριν τα παραπάνω , δυστυχώς αν δηλωθεί μετά δεν προστατεύεται ο λογ.και μέχρι την εξολοκλήρου εξόφληση της οφειλής θα είναι δεσμευμένος
    3. Η τράπεζα δεσμεύει ότι ποσό υπάρχει πάνω απο 1500 και το 1/2 απο 1000 εως 1500. Αυτά που δεσμεύει δεν τα αποδίδει στην ΔΟΥ αλλά θα τα αποδόσει μολις συμπληρωθεί όλο το ποσό. Τότε με αίτηση στην τράπεζα και με λίγο πίεση θα αποδεσμευτεί ο λογ. σε κανα δυο βδομάδες.
    Το ίδιο ισχύει και για αλλο λογ. (εκτος μισθοδοσίας) με τη διαφορά οτι δεν έχει όριο προστασίας.
     
     
  14. Upvote
    talepori reacted to ΧΡΥΣΑ in ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ   
    Σημασια εχει αν ειναι καποιος ή δεν ειναι στο μαντρι ? 
    Να κρινουμε τα δικαια αιτηματα και τον αγωνα και να συμπαρασταθουμε δεν μπορουμε? 
     
    Και μενα απο παντα με απωθουσε η ενταξη αυτη , αλλα παντα στεκομουν εξω απο την πορτα του μαντριου με δεος και θαυμασμο και με καθε ευκαιρια στεκομαι διπλα τους με αναταση ψυχης και ελπιδα .....
  15. Upvote
    talepori reacted to ponzi in Ποιά η αποζημίωση μισθωτού με προειδοποίηση;   
    Ναι, θα καταργηθούν οι αποζημιώσεις. Δεν θα υπάρχουν πια εργαζόμενοι για να απολυθούν.
  16. Upvote
    talepori reacted to spirosvii in ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΙΣΘΟΥ (ΤΕΤΡΑΩΡΟ) !   
    Εγώ το πάλεψα με εκείνη την περίπτωση πάρα πολύ, επειδή αφορούσε μια εξαιρετική συνάδελφο. Τελικά δεν της τα πείραξε, αλλά απείλησε ότι θα είχε πρόβλημα όταν ήταν να βγει στη σύνταξη. Πολύ χαίρομαι που βρήκατε το δίκιο σας.
  17. Upvote
    talepori reacted to jim1970 in Το γέλιο χρειάζεται στην ζωή μας Νο 6. Γελάστε γιατί χανόμαστε........   
    το μόνο που θα σου πω είναι ότι το ΥΓ δεν αναφερόταν προσωπικά σε σένα..ήταν και αυτό στο είδος του χιούμορ που αναφέραμε παραπάνω..
     
    αν από λάθος μου φάνηκε έτσι σου ζητάω συγνώμη..
     
    καλό Σ/Κ να έχεις..
     
    ΥΓ(ξανά)..ξεκίνα τα λάικ γιατί έχω κανονίσει και καφεδάκι.. 
  18. Upvote
    talepori reacted to ype in Το γέλιο χρειάζεται στην ζωή μας Νο 6. Γελάστε γιατί χανόμαστε........   
    Δεν είναι αυτή η χρονική απόσταση που κάνει τη διαφορά
     
    πχ κι εδώ υπουργούς έχουμε μόλις 4 χρόνια πριν το 1961 (1957)
     

  19. Upvote
    talepori reacted to ype in Το γέλιο χρειάζεται στην ζωή μας Νο 6. Γελάστε γιατί χανόμαστε........   
    υπάρχουν περισσότερα αποδεικτικά της "θεϊκής" τιμωρίας με αντίστοιχες συγκρίσεις αλλά αυτά δεν προσφέρονται για γέλιο.......
     

    Υπουργός βιομηχανίας της Ελλάδας (2015) & υπουργός βιομηχανίας της Κούβας (1961)
     
    http://info-war.gr/%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B5%CF%81%CE%BD%CE%AD%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%84%CE%B6%CE%AC%CE%BA%CF%81%CE%B7/
  20. Upvote
  21. Upvote
    talepori got a reaction from ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ in 12η Συνάντηση μελών Taxheaven - Μεθώνη Πιερίας?   
    Αν και προλεταριάτο και εγώ  , θα προσπαθήσω να έρθω έστω και αυθημερόν. Είμαι σίγουρη πως αξίζει  να σας γνωρίσω και απο κοντά !!!
    Μπορεί να έρθω με τραίνο.,,,..και ο μηχανοδηγός να με πάει ως το τέρμα!!!
  22. Upvote
    talepori got a reaction from Στέλιος in 12η Συνάντηση μελών Taxheaven - Μεθώνη Πιερίας?   
    Αν και προλεταριάτο και εγώ  , θα προσπαθήσω να έρθω έστω και αυθημερόν. Είμαι σίγουρη πως αξίζει  να σας γνωρίσω και απο κοντά !!!
    Μπορεί να έρθω με τραίνο.,,,..και ο μηχανοδηγός να με πάει ως το τέρμα!!!
  23. Upvote
    talepori got a reaction from mk83 in 12η Συνάντηση μελών Taxheaven - Μεθώνη Πιερίας?   
    Κι όμως πρέπει πάντα να φεύγεις,
    να βρίσκεις τις φοινικιές,
    φλεγόμενες βάτους που λένε
    σαν τις σειρήνες ψευτιές.
    Να φεύγεις, να φεύγεις, να φεύγεις,
    ν' ακολουθείς τις φωνές,
    στους δρόμους που πάντα φωτίζουν
    φλεγόμενες οι φοινικιές.
    https://www.youtube.com/watch?v=Qy0UgOGxf6Y
  24. Upvote
    talepori got a reaction from mk83 in 12η Συνάντηση μελών Taxheaven - Μεθώνη Πιερίας?   
    Αν και προλεταριάτο και εγώ  , θα προσπαθήσω να έρθω έστω και αυθημερόν. Είμαι σίγουρη πως αξίζει  να σας γνωρίσω και απο κοντά !!!
    Μπορεί να έρθω με τραίνο.,,,..και ο μηχανοδηγός να με πάει ως το τέρμα!!!
  25. Upvote
    talepori reacted to ΧΑΛΚΙΔΕΟΣ in 12η Συνάντηση μελών Taxheaven - Μεθώνη Πιερίας?   
    και η δική μου συνεισφορά στον ποιητικό οίστρο 
     
      Να φεύγεις πάντα...
     
    Τα τοπία... οι άνθρωποι,
    να ’ρχονται συνεχώς... και να περνάνε. 
     
    Να φεύγεις πάντα...
     
    Κι αν σ’ όποια πόλη μια Βεατρίκη
    κάθε φορά θρηνεί πικρά
    για τα όνειρά της που σωριάζονται νεκρά,
    μην τη λυπάσαι.
    Ένα κομμάτι απ’ την καρδιά σου της ανήκει,
    κι ακόμα ικανοποιημένος πρέπει να ’σαι
    πως στης ζωής της τη μονοτονία
    της δημιούργησες μι’ αλλόκοτη ιστορία.   
    ορέστης λάσκος 
×
×
  • Δημιουργία νέου...