Jump to content

sarakenides

simple Members
 • Posts

  77
 • Joined

 • Last visited

Reputation Activity

 1. Upvote
  sarakenides reacted to 125883623 in παράταση μυφ , υπάρχει καμία ελπίδα;   
  υπαρχει καμια ελπιδα;;; καμιά 
  ετσι οπως τα αναφερεις ειναι και ακομα χειροτερα .
  αν σκεφτεις οτι πέρσι εκλεισα το γραφειο 31/12/2019 και τωρα κλεινω το 2019 αφου εχω πληρωθει γι αυτο  και ειμαι εκτος χρονου τι να λεμε τωρα .αν το ειχα ακομα ενεργο πραγματικα δεν ξερω τι θα εκανα αλλα δεν ιδρωνει το αυτι τους.
  καλο κουραγιο καλη συνεχεια 
 2. Upvote
  sarakenides reacted to 125883623 in παράταση μυφ , υπάρχει καμία ελπίδα;   
  Οκ μαζί σου.πρωτη φορά φέτος που τις έστειλα σήμερα  κακήν  κακώς  απλά έστελνα  χωρίς έλεγχο .παλιά μου επερνε μισό μήνα  .
  Αλλά επειδή δεν χαμπαριαζουν  απ ότι τι περνάμε  .
  Τις έστειλα  τόξο  .
  Θα παίξει και ενα μικρο τσεκ Παρασκευή  και τον άλλο μήνα ότι μαζεύεται θα  μαζεύτει. 
  Μακάρι να έδιναν  παρατήση  αλλά δεν θα δώσουν  .αν και για να είμαι ειλικρινής  εγώ δεν θέλω. 
  Βασικα Δεν έχουμε  ζητήσει  καν για να το σκεφτούν  κιόλας  .
  Γι αυτό λέω στείλτε. Όπως όπως  προσοχή  να μην λείπει  αφμ και τον άλλο μήνα μάζεμα  .
  Τι προτείνεις  στην πάρουσα  φάση;
  Η τι προτείνεις  αν δεν δώσουν  παράταση  που δεν θα την δώσουν  .
 3. Upvote
  sarakenides reacted to 125883623 in παράταση μυφ , υπάρχει καμία ελπίδα;   
  Η προσωπική  μου άποψη πάντως  είναι ότι το 2020 έπρεπε  να κάνουμε  την φορολογική  δήλωση του 2017 άντε του 2018 και όχι του 2019 .
  Όλα είναι το ένα πάνω στο άλλο.
  Που να προλάβεις  όταν  αυτόν τον μήνα έχεις  ΠΧ 50 υποχρεώσεις;;;
  Όποιος  λέει ότι προλαβαίνει είναι σε δικό του παράλληλο  σύμπαν. 
  Στο δικό σου  δικό μου πάντως  δεν είναι σίγουρα. 
   
 4. Like
  sarakenides reacted to DC2035 in ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ   
  ΔΩΣΤΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΤΟ ΡΗΜΑΔΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ !!!!
 5. Upvote
  sarakenides reacted to jim1970 in Φορολογηση ελευθερου επαγγελματια "υποχρεωτικα" ως μισθωτου;;   
  εάν δεν σας καλύπτει αυτό..
  δ. Λογιστής εργάζεται ως μισθωτός σε εταιρία και παρέχει παράλληλα υπηρεσίες σε άλλη εταιρία με ΔΠΥ. Ο εν λόγω ασφαλισμένος δεν υπάγεται στη διάταξη της παρ. 9 του άρθρου 39, αλλά σε αυτή του άρθρου 36 περί πολλαπλής δραστηριότητας. Επομένως, για τις αποδοχές του από τη μισθωτή εργασία υπολογίζονται εισφορές με βάση το άρθρο 38, για το δε εισόδημά του από την ελεύθερη άσκηση επαγγέλματος (ΔΠΥ) καταβάλλει εισφορές με βάση το άρθρο 39 (ως μη μισθωτός).
  ε . Ο ίδιος ως άνω ασφαλισμένος που εργάζεται ως μισθωτός σε εταιρία, λαμβάνει και επιπλέον αποδοχές από την ίδια εταιρία με ΔΠΥ. Στην περίπτωση αυτή, ομοίως δεν υπάγεται στη διάταξη της παρ. 9 του άρθρου 39, αλλά για το σύνολο του εισοδήματος από τη συγκεκριμένη δραστηριότητα υπάγεται στις διατάξεις του άρθρου 38. Συνεπώς, επί του εισοδήματος αυτού υπολογίζονται εισφορές μισθωτού και, επομένως, η εταιρία καταβάλει τις εισφορές εργοδότη που αντιστοιχούν στο σύνολο του εισοδήματος (αποδοχές από μισθωτή εργασία και εισόδημα από ΔΠΥ).


  θα περιμένετε την διευκρινιστική εγκύκλιο για την πολλαπλή ασφάλιση..
 6. Upvote
  sarakenides reacted to COSTAS in Μήπως είναι πολλές οι δωρεάν υπηρεσίες;   
  Γκουγκλάροντας έπεσα πάνω στο http://www.michanikos.gr/topic/45114-Συγκεντρωτικές-Καταστάσεις-Πελατών-Προμηθευτ/page-13.
  Από περιέργεια επέλεξα το λίνκ με την ΠΟΛ 1022/2014 και με μεγάλη έκπληξή μου αντίκρισα την εν λόγω ΠΟΛ 1022 κωδικοποιημένη με τις περίπου 16 μεταβολές που έχουν υπάρξει γι΄αυτήν!!!
  Στην συνέχεια, πάλι στην ίδια ανάρτηση στο φόρουμ των μηχανικών, ο χρήστης georgegaleos παραπέμπει για το πρόστιμο σε άρθρο της επιστημονικής ομάδας taxheaven!!!
  Η απορία μου έγκειται στο εξής απλό ερώτημα: "Χωρίς τις συνδρομές θα υπήρχαν δωρεάν αυτά τα 2 προαναφερόμενα παραδείγματα";
  Δηλαδή θα υπήρχε η επιστημονική ομάδα να κωδικοποιεί, να αρθρογραφεί και τέλος πάντων να φτιάχνει αυτά τα αναμφισβήτητα υπέροχα πράγματα που όλοι γνωρίζουμε; 
  Εάν η απάντηση είναι ότι θα υπήρχαν ούτως ή άλλως τότε ζητώ συγνώμη για την αναστάτωση.
  Εάν η απάντηση είναι ότι δεν θα υπήρχαν τότε για πιο λόγο το φόρουμ των μηχανικών ή ο κάθε σέρφερ έχει βάλει το χέρι του στην τσέπη μου; Η συνδρομή υπάρχει για να έχω καλύτερη πληροφόρηση και εργαλεία ώστε να εξυπηρετώ άρτια αυτούς που έρχονται στο γραφείο μου, οι οποίοι γι΄αυτό ακριβώς με αμείβουν και όχι για να ξεστραβώνω δωρεάν μηχανικούς, γιατρούς, δικηγόρους, συμβολαιογράφους, εμπόρους ή περαστικούς τέλος πάντων που έχουν πρόσβαση σε αυτές τις επεξεργασμένες πληροφορίες.
 7. Upvote
  sarakenides reacted to ELROD in ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΥΦ ΣΤΟ ΤΑΧΙΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ?????   
  Nα δωσω τα συγχαρητήρια μου στο υπουργείο που για άλλη μια φορά παίζει με τα νεύρα μας. Χθες βράδυ ηταν εκτος λειτουγίας  , το ίδιο και σήμερα το πρωι.. τα παρατάω και περιμένω την παράταση.'εχουμε και αλλες  δουλειες που περιμένουν.
 8. Upvote
  sarakenides reacted to DIMITRIOS_FIN in ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΥΦ ΣΤΟ ΤΑΧΙΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ?????   
  Δεν δουλεύει. Αλλά αγαπητοί συνάδελφοι θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια τη διοίκηση του Υπουργείου που μας κρατάει σε επαγρύπνηση και φροντίζει παράλληλα  μας μαθαίνει να μη ζητάμε αμοιβή ή αποζημίωση,  για ότι κάνουμε και μας κάνουν.
  ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ
  Υ.Γ Αλλά αν θέλετε μια ταπεινή άποψη (εκεί "ψηλά") οργανωθείτε, εκσυγχρονιστείτε και απλοποιείστε τις διαδικασίες. Το ΕΚΤΡΩΜΑ της ΜΥΦ διορθώνεται μόνο με ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ.
 9. Upvote
  sarakenides got a reaction from DimitrisD in ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΥΦ ΣΤΟ ΤΑΧΙΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ?????   
  Δεν δουλεύει ούτε και αν καθαρίσης την ιστορία ..............
 10. Upvote
  sarakenides got a reaction from NIKOS77 in ΜΥΦ 2016   
  Σε μία μόνο εταιρεία μου έχουν καταθέσει 4 από ότι είδα στις αποκλίσεις , και το 2015 πελάτες-προμηθευτές είχα περίπου 1500 τι λέτε θα δοθεί παράταση ???????? 
 11. Upvote
  sarakenides reacted to maria00 in συγκεντρωτικές τιμολογίων και λογαριασμοί δεκο   
  στο ταξις πριν 2-3 μερες απαντησαν πως δεν εχουν κπ ενημερωση για παραταση....
  το φυσιολογικο για τα ελληνικα δεδομενα, ειναι η παραταση να ανακοινωθει στις 30/4 στις 23:59 λιγο πριν την Ανασταση. 
  αμην.
 12. Upvote
 13. Upvote
 14. Upvote
  sarakenides reacted to amfilog in Π.Ο.Φ.Ε.Ε.: Αναμένεται η ανακοίνωση παράτασης των ΜΥΦ   
  Τελικά η παραταση θα δωθεί τελευταία στιγμή; Ειναι ντροπή ενας ολόκληρος κλάδος να εμπαίζεται έτσι και να μην αντιδράει. Ο καθένας κοιτάει το γραφείο του και δεν αντιλαμβάνεται οτι και για αυτόν χτυπάει η καμπάνα πλεον. Και για το ΦΠΑ την άλλη φορά να δώσουν 5 μερες καλύτερα...από 15-20 Γενάρη το δ τρίμηνο...και με καινούργιο έντυπο παλι για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση ...
 15. Upvote
  sarakenides reacted to ponzi in Με τις μηνιαίες συγκεντρωτικές τι θα κάνουμε ? Θα στείλουμε? Η όχι ?   
  ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΡΑ ή ΕΤΗΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΜΕ ΟΡΙΟ 100.000δρχ.
   
  ΤΕΛΟΣ!
 16. Upvote
  sarakenides reacted to eyripidis in Με τις μηνιαίες συγκεντρωτικές τι θα κάνουμε ? Θα στείλουμε? Η όχι ?   
  ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΙΔΙΑ.
  ΠΑΛΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ,ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΔΕΝ ΞΕΡΩ .ΟΠΟΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΗΝ ΣΚΑΤΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΕΙΣ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΕΟΤΕΡΑ.
 17. Upvote
  sarakenides reacted to Ganeze in Με τις μηνιαίες συγκεντρωτικές τι θα κάνουμε ? Θα στείλουμε? Η όχι ?   
  Καλημέρα, δεν έχω κάνει τίποτα παρομοίως, ούτε καν τις παραμετροποιήσεις που μου τις έστειλαν τον 6ο,(περίοδο φορολογικών δηλώσεων-ισολογισμών-αρχές σεζόν-προσλήψεις-ΓΕΜΗ κτλ) σιγά μην κάθομαι να τροποποιώ τόσες χιλιάδες εγγραφές (διπλογραφικά) που έχουν γίνει..... στην τελική θα αφαιρέσω το 100ρικο από την αμοιβή μου........δεν προλαβαίνω μια η άλλη.
  Καλό κουράγιο και καλή δύναμη σε όλους!!!!
 18. Upvote
  sarakenides reacted to MALLIAS81 in Τελικά θα πρέπει να συμφωνεί η περιοδική φπα με τις τρημινιαίες ΜΥΦ;   
  ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ¨ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΟ ΨΗΤΟ¨...
   
  ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΤΩΡΑ!!!
   
  ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ
   
  ΑΣΕ ΠΟΥ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΣΟΥ ΠΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ
   
  ΦΙΛΙΚΑ
 19. Upvote
  sarakenides reacted to PROAKIS in Τα παιχνίδια του taxis είναι αθώα ?   
  Πρώτον ,κάποτε πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ότι οι ημερομηνίες είναι ημερομηνίες. Πάει και τελείωσε ,αρκεί ΟΛΟΙ να κάνουν την δουλειά τους.  
   
  και εδώ δεν την κάνανε όχι τα μηχανήματα και οι υπάλληλοι  ,αλλά οι σύμβουλοι ,γραμματείς και λοιποί με τις καθυστερήσεις τους.
   
  Μην θέλουν η υποβολή -εκκαθάριση να γίνεται σε ιδιωτικό server? σε συνεργασία με τράπεζες (όπου γάμος και χαρά ...).
   
  Και ποιος θα διασφαλίσει το φορολογικό απόρρητο?
   
  Δεύτερον,
   
  αντί να αναστατώνεται όλη η Ελλάδα από τον Πρωθυπουργό μέχρι τον τελευταίο έφορο ,γιατί δεν κάνετε μία ΜΟΝΙΜΗ πρόβλεψη για όλα τα φορολογικά αντικείμενα  που θα λέει το εξής
   
  "με απόφαση του ΥΠ.ΟΙΚ. παρέχεται η δυνατότητα παράτασης έως και 1 μήνα κάθε καταληκτικής προθεσμίας λόγω ανωτέρας βίας ή τεχνικών προβλημάτων".
   
  Για αντικείμενα μεγάλου όγκου όπως δηλώσεις εισοδήματος και Ε9   τις  10 τελευταίες ημέρες πριν την λήξη να  επιτρέπεται η είσοδος σύμφωνα με το ΑΦΜ . δηλ. την πρώτη μέρα το 1 κατά προτεραιότητα ,την δεύτερη το 2 κοκ. ενώ αν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις θα συνδέονται και άλλα ΑΦΜ.
   
  Το να καθόμαστε όλοι μαζί μπροστά σε μία οθόνη κοιτάζοντας εκείνον τον κύκλο να φέρνει γύρω γύρω και στο τέλος να πετάει "προσωρινή απώλεια μνήμης"  ."ERROR 5ΧΧΧ" ,"ένας πόρος δεν είναι διαθέσιμος στην λίστα των πόρων" και να βρίζουμε λέει κάτι?
   
   Οσοι δεν έχουν δικά τους προγράμματα και καταχωρούν απ'ευθείας στις φόρμες του συστήματος ίσως μία λύση θα ήταν να αποσυνδέονται αυτόματα μετά από 5-10 λεπτά αδράνειας αλλά με προσωρινή αποθήκευση των δεδομένων όπως στο Ε9.
   
  Το να κάθεται ο άλλος 2 ώρες συνδεδεμένος και να ξύνει το κεφάλι του σε ποιόν κωδικό θα βάλει το ποσό,να πάει από δω και από κει ,δεσμεύοντας θέσεις είναι σπατάλη πόρων.
   
  ή να το κατεβάζει στον δίσκο και όταν τελειώσει επανασυνδέεται και τα στέλνει ,έτσι και αλλιώς τα Ε1 κυκλοφορούν δωρεάν από τις εταιρείες.
   
  Και τέλος μπορείτε να προμηθευτείτε σούπερ μηχανήματα αξίας κάποιων δις και μεις να ψάχνουμε για τα επόμενα 10 χρόνια ποιος άρπαξε τις μίζες.
   
  Και όσο μπορείτε κάθε εφαρμογή να θέλει και το δικό της πρόγραμμα πλοήγησης!!!! και αν δεν φτάνουν οι μέχρι τώρα υπάρχοντες να βάλουμε στο ΕΣΠΑ προγράμματα ώστε να φτιάξουν καμιά 10-αριά ακόμη.  Και μεις στις οθόνες να μην ξέρουμε ποιο εικονίδιο να πατάμε.
   
  πως θα έλθει η ανάπτυξη?
   
  Συνεργαστείτε με τις ελληνικές εταιρείες παραγωγής λογισμικού που κάνουν τα πάντα ,μπαίνεις διάκος στην Αλεξανδρούπολη και βγαίνεις αρχιεπίσκοπος στο Ρέθυμνο ,αντί να ταίζετε νταβατζήδες και ξένους που δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα.  
   
  Να κάνανε και δουλειά θα έλεγες στο διάολο .  
   
  Ενώ με πολύ λιγότερα χρήματα θα είχαν λυθεί όλα τα προβλήματα ,σύνδεση εντύπων μεταξύ τους ,μεταφορά δεδομένων κλπ.κλπ. 
   
  Την διαλύσατε την Ελλάδα ,της ρουφήξατε το αίμα .
   
  Αντε τώρα περίμενε να συγκληθεί η Βουλή ,να πει ο καθένας την μαλακία του ,γράψε υπερωρίες ,κάψε φώτα ,να την πάρουν οι γραφιάδες να συμπληρώσουν τα χαρτιά ,να την βάλουν στο σύστημα ,να υπολογίζει αντί άλλων ,να φωνάζουμε ,να τα διορθώσουν αυτοί ,άντε ξανά στείλε και ξανατύπωσε.
   
  ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ! 
 20. Upvote
  sarakenides reacted to doctor in ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΦΟΡΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ 2013   
  Όσον αφορά τον ΦΜΥ:
   
  Στο άρθρο 10 της ΠΟΛ 1039/2014 γράφει: «Τα αρχεία των πιο πάνω βεβαιώσεων αποδοχών ή συντάξεων και λοιπών παροχών, των βεβαιώσεων αμοιβών από ελευθέρια επαγγέλματα και των βεβαιώσεων εισοδημάτων από εμπορικές επιχειρήσεις θα συνυποβάλλονται εκ νέου με τις αντίστοιχες οριστικές δηλώσεις από τους υπόχρεους υποβολής των δηλώσεων αυτών στις προθεσμίες που ορίζονται για αυτές τις υποβολές και σύμφωνα με όσα ορίζονται στις σχετικές Α.Υ.Ο.».
   
  Τι σημαίνει αυτό; Ότι στέλνουμε το Ε7 μέχρι 28/3 (ΠΟΛ 1039/2014) σαν βεβαιώσεις αποδοχών και το ξαναστέλνουμε μέχρι 30/4 ως οριστική ΦΜΥ (ΠΟΛ 1046/14). Αν ισχύει όντως, όρσε Θεοχάρη-Θεοχάρη να μη στα χρωστάω...!
 21. Upvote
  sarakenides reacted to doctor in εγκύκλιος ικα ν.17 - ασφαλιστικές εισφορές υπέρ ετεα   
  Μια χαρά τα κατάλαβες όλα. Το ΙΚΑ δεν μπορείς να το καταλάβεις όμως. Πρέπει να είσαι ψυχίατρος...
 22. Upvote
  sarakenides reacted to lia83 in ΤΕΑΥΕΚ -ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΑΠΟ 1/12/2013   
  Αρ. πρωτ.: 3405/1354/010/17.1.2014
  Γνωστοποίηση ρυθμίσεων των άρθρων 1 & 5 του ν.4225/2014 (ΦΕΚ2, Α')
   
  ...............................................................
   
  2.1.2 Με το δεύτερο εδάφιο της παρ. 1 καθορίζονται ενιαία ποσοστά πρόσθετης ειδικής εισφοράς για παλαιούς και νέους ασφαλισμένους μισθωτούς του ΕΤΕΑ από 01.12.2013, ως εξής:
   
  ■ Ποσοστό 2% για τους υπαγόμενους στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, εκ του οποίου 1,25% βαρύνει τον ασφαλισμένο και 0,75% τον εργοδότη.
  ■ Ποσοστό 3% για τους απασχολούμενους σε υπόγειες στοές μεταλλείων -λιγνιτωρυχείων, σε υποθαλάσσιες εργασίες, καθώς και σε ορυχεία, σταθμούς παραγωγής και δίκτυα της ΔΕΗ, εκ του οποίου 2% βαρύνει τον εργοδότη και 1% τον ασφαλισμένο.
  Με την εν λόγω ρύθμιση εφαρμόζονται από 01.12.2013, για τους παλαιούς (πριν την 01.01.1993) ασφαλισμένους μισθωτούς όλων των ενταχθέντων στο ΕΤΕΑ φορέων, τα ποσοστά πρόσθετης ειδικής εισφοράς που ήδη ισχύουν για τους νέους (από 01.01.1993) ασφαλισμένους μισθωτούς φορέων επικουρικής ασφάλισης (βάσει του άρθρου 32, παρ. 1 του ν. 2084/1992) και για όλους τους ασφαλισμένους του τέως ΕΤΕΑΜ (βάσει του άρθρου 4, παρ. 2 του ν. 4075/2012).
   
 23. Upvote
  sarakenides reacted to doctor in Το ΤΕΑΥΕΚ/ΤΕΑΙΤ μας τέλειωσε. Οι κρατήσεις παραμένουν ως είχαν;   
  Ε γιατί ρε κουμπάρε πρώτη φορά θα είναι; Εγώ πάντως έβαλα στοίχημα (με τον Proodeytiki) ένα πεντόλιτρο τσίπουρο φετεινής εσοδείας ότι θα πάει από 1/1/2014 ενώ αυτός λέει ότι θα πάει από 1/2/2014.
 24. Upvote
  sarakenides reacted to SophiaL in Συλλογή υπογραφών με σκοπό την αποστολή της Διαμαρτυρίας στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης   
  Προς:

  - Υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα
  - Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα
  - Υφυπουργό Οικονομικών κ. Μαυραγάνη
  - Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Θεοχάρη
  - Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Χατζηδάκη
  - Βουλή των Ελλήνων κ. Μεϊμαράκη
  - Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιντζή


  Κοινοποίηση:

  - ΣΔΟΕ
  - Προϊστάμενους των ΔΟΥ
  - Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος
  - Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.
  - Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
  - Μ.Μ.Ε.- Taxheaven.gr

  Διαμαρτυρία
  Διαβάζοντας τις διατάξεις του νέου φορολογικού νόμου 4174/2013 που αφορούν τους φόρους, τους τόκους και τα πρόστιμα, το μόνο που μπορεί κάθε λογικός άνθρωπος να σκεφτεί, είναι ότι οι νέες αυτές διατάξεις αποτυπώνουν καθαρά και ωμά, την πλήρη ανικανότητα των εμπνευστών τους να νομοθετήσουν και να εφαρμόσουν ένα δίκαιο και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα. Η αδυναμία του Κράτους να εισπράξει τους φόρους, επειδή δεν διαθέτει τον απαιτούμενο μηχανισμό (βλ. π.χ. Πορτογαλία), μεταφέρεται σε εμάς τους λογιστές (αλλά και στους ίδιους τους φορολογούμενους) με αποτέλεσμα όλοι μας να έχουμε μετατραπεί, εδώ και χρόνια, σε άμισθους κρατικούς φοροεισπράκτορες (παρακράτηση και απόδοση Φ.Π.Α., παρακρατήσεις φόρων, έκδοση ταυτοτήτων πληρωμής, τελών κυκλοφορίας, εκκαθαριστικών φόρου εισοδήματος, κ.τ.λ.)
  Και μπορεί τον παραπάνω ρόλο να τον έχουμε αγόγγυστα σχεδόν αποδεχθεί. Αλλά από άμισθοι φοροεισπράκτορες που μας κάνατε, να κατηγορηθούμε όλοι σαν φοροφυγάδες, ακόμη και όταν υποπέσουμε σε μία διαδικαστική τυπική παράβαση, επιβαρυμένοι με εξοντωτικά πρόστιμα που θα μας κυνηγούν, είναι κάτι που δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να ανεχθούμε.
  Η τυχόν διατήρηση των νέων φορολογικών διατάξεων θα επιφέρει την κατάρρευση των ορίων αξιοπρεπούς ύπαρξης και διαβίωσης όλων των επαγγελματιών και του συνόλου των φορολογούμενων πολιτών, για να μην αναφερθούμε στην ψυχολογική κατάρρευση, την οποία ήδη έχουμε υποστεί οι περισσότεροι από εμάς.

  Ειδικότερα:

  Από τα τέλη της προηγούμενης χρονιάς έγιναν ριζικές αλλαγές με την ψήφιση των νέων φορολογικών νόμων που επέφεραν μεγάλη σύγχυση και αβεβαιότητα στον κόσμο των επιχειρήσεων. Από την 1/1/2014 (έναρξη της ισχύος πολλών διατάξεων του Ν.4174/2013 ΚΦΔ) τελικά καλούμαστε να υποστούμε για μικρής δημοσιονομικής σημασίας (π.χ. μηδενική ή πιστωτική εκπρόθεσμη ή τροποποιητική δήλωση)πράξεις ή παραλήψεις, εξοντωτικά πρόστιμα που δεν μπορούμε να αντέξουμε και να ανεχτούμε.
  Τα παραπάνω σε συνδυασμό με όσα ο Ν.4172/2013 ορίζει για το όριο των 500 ευρώ στις πληρωμές των συναλλαγών, που το θεωρούμε ανεφάρμοστο, ιδίως σε ορισμένα μέρη της περιφέρειας, λόγω αποστάσεων και έλλειψης τεχνολογίας, το νέο ληστρικό πρόστιμο των 10,550 ευρώ για μη αναγραφή εργαζόμενου στην ΑΠΔ, που αρκεί μία παράλειψη ή αργοπορία των συναδέλφων λογιστών για να καταστραφούν οικονομικά, την μηνιαία υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων, που συντομεύει ακόμη πιο πολύ τον χρόνο ενημέρωσης των βιβλίων σε 15 μέρες και λιγότερο από πολλά άλλα παρόμοιας φύσης, αποτελούν ένα εκρηκτικό μείγμα μέτρων, όταν μάλιστα ενισχύονται αυτά με το σλόγκαν: ¨αναμένονται διευκρινήσεις¨.

  Απαιτούμε αλλαγή όλων, των τιμωρητικού ύφους, διατάξεων του νέο ΚΦΔ, που στο μεγάλο μέρος τους έρχονται σε αντίθεση με τις θεμελιώδεις αρχές του δίκαιου και της δημόσιας διοίκησης αλλά και ευρύτερα της προστασίας του δημόσιου συμφέροντος. Αρχές όπως της αναλογικότητας που απορρέουν από το σύνταγμα (άρθρο 25 § 1,δ’), δηλαδή της επιλογής μέσων ανάλογων προς τον επιδιωκόμενο σκοπό ή η αρχή της καλής πίστης και της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης του διοικούμενου αλλά και η αρχή της χρηστής διοίκησης, η οποία πρέπει να σέβεται τα δικαιώματα του διοικούμενου και να λειτουργεί με γνώμονα την προστασία αυτών, ιδίως των ασθενέστερων τάξεων.

  Απαιτούμε να μπορούμε να κάνουμε τη δουλεία μας απρόσκοπτα και χωρίς την απειλή των αδικαιολόγητων νέων ποινών-προστίμων για κάποιο ανθρώπινο λάθος και ειδικότερα την τροποποίηση των άρθρων 54, 57, 58 του Ν.4174/2013, και την εφαρμογή ενός δίκαιου, κατάλληλου και αναλογικού και όχι ισοπεδωτικού και εξοντωτικού διοικητικού μέτρου.

  Τέλος ζητάμε από το Υπουργείο Οικονομικών να κοινοποιήσει άμεσα τις ερμηνευτικές εγκυκλίους των διατάξεων που ισχύουν από 1-1-2014, διότι πολύ μεγάλο μέρος αυτών είναι ασαφής, αόριστες και επιδέχονται παρερμηνείες σε σημαντικά θέματα που δεν ξέρουμε πώς να τα διαχειριστούμε, με όλες τις συνέπειες, τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για εμάς.  ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΔΩ:
  https://docs.google.com/forms/d/1HeAhUTZc66FtRc0ZupdOh0tu3wNmx-FA6IbKHGZUBWc/viewform
 25. Upvote
  sarakenides reacted to gkazan in Πληρωμή σε Τράπεζα που δεν εμφανίζεται στο ΤΑΧΙΣ   
  Χμμμμμ....
   
  Μπορεί κανείς να υπολογίσει πόσοι είναι οι τόκοι για 10-15 ημέρες, σε κλειστή κατάθεση, για ποσό πάνω-κάτω 1-2 δισ ευρώ;;;
×
×
 • Create New...