Jump to content

alexrza

simple Members
 • Posts

  121
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by alexrza

 1. Καλημέρα! Τελικά προχωρήσατε στην πρόσληψη βιοχημικού με ΚΠΚ 107? Απ'ότι είδα έχουν και επικουρικό ΕΤΕΑ/ΤΕΑΧ 8% βαρέα σωστά? Υπάρχει κάποια άλλη κράτηση τελικά? Ευχαριστώ.
 2. Να κάνω κι εγώ την ερώτησή μου? Αλλαγή απο μερική σε πλήρη απασχόληση, με παράλληλη αλλαγή σύμβασης απο των Οδηγών σε ΕΓΣΣΕ. Τι ενέργειες χρειάζονται? Ε9 σίγουρα όχι. Το Ε4 θα είναι τροποποίηση αποδοχών ή ωραρίου? Στο βιβλίο πρέπει να γραφτεί οπωσδήποτε πριν την αλλαγή του ωραρίου σωστά.
 3. Καλημέρα συνάδελφοι. Κι αν γίνει αυτοψία πως θα δικαιολογήσει αυτά που θα υπάρχουν στο χώρο χωρίς παραστατικά?
 4. Καλημέρα και πάλι συνάδελφοι. Μήπως υπάρχει καμια γνώμη πάνω σ'αυτό?
 5. Σύμφωνοι σ'όλα αυτά αλλα επειδή ο συγκεκριμένος γνωρίζει οτι δεν είναι εκπιπτόμενες οι δαπάνες. Του τα έχω εξηγήσει λεπτομερώς, η απάντηση είναι πέρνα τα δεν έχω να πληρώσω πολλά ΦΠΑ και φόρο. (Παρ'όλα αυτά για να αγοράζει οτι μαλακία του κατέβει και να θέλει να γλυτώσει και τον ΦΠΑ έχει.) Η μοναδική μου λύση αυτή τη στιγμή είναι ή να τον αφήσω ή, αν γίνεται, να βρω έναν τρόπο να αναλάβει αυτός την ευθύνη της αναμόρφωσης για να είμαι κι εγώ καλυμμένος. Το ξέρω οτι κανονικά θα έπρεπε να τον έχω στείλει χωρίς συζήτηση αλλα είναι δύσκολοι οι καιροί και δεν θέλω, ξαναλέω αν γίνεται, να χάσω το έσοδο.
 6. Περίπου πάνω στο θέμα μπορώ να κάνω κι εγώ μια ερώτηση? Πελάτης, ατομική, που συστηματικά κόβει τιμολόγια για έξοδα που δεν έχουν καμία σχέση με την επιχείρηση. Έχω προσπαθήσει,χωρίς επιτυχία, να τον πείσω να μην το κάνει. Εκτός απο το να του πώ να πάει στην ευχή του Θεού. Υπάρχει κάποιος τρόπος να συνεχίσω τη συνεργασία, αλλα να έχει την ευθύνη για την αναμόρφωση ο πελάτης? Μετά απο συμφωνία πάντα. Ίσως με κάποια Υ/Δ ή με συμφωνητικό?
 7. Καλημέρα σας. Μίλησα με το ΓΕΜΗ και μου είπαν οτι ισολογισμός απαιτείται μόνο σε περίπτωση που αναφέρεται στο καταστατικό, Οπότε φαντάζομαι οτι και να το είχε αναφέρει ο δικηγόρος θα το τροποποιήσει και θα προχωρήσει έτσι. Ευχαριστώ πολύ όλους για τη βοήθεια.
 8. Θα πάρω το πρωί στο ΓΕΜΗ τηλ και θα επανέλθω. Σας ευχαριστώ πολύ όλους.
 9. Εγώ να συμφωνήσω μαζί σας. Έλα που ο δικηγόρος, μέσω του πελάτη πάντα, επιμένει οτι απαιτείται ισολογισμός. Δεν διάλεξα εγώ να την κάνει τη διαδικασία ο δικηγόρος. Πώς προτείνετε να το αντιμετωπίσω?
 10. Αν κατάλαβα σωστά την ερώτηση: Τίποτα ακόμα, είναι δεσμευμένα απο τράπεζα. Για αυτό θα τη βάλουμε σε εκκαθάριση, ώστε οταν ξεκαθαρίσουν με τις οφειλές να διατεθούν στους εταίρους.
 11. 1)Ο τίτλος είναι αυτός: Ισολογισμός θέσης σε εκκαθάριση Ο.Ε. με απλογραφικά. Δεν είπα οτι έχω διπλογραφικά. Για τα διπλογραφικά είπα οτι έχω πολλά κενά. 2)Ο δικηγόρος δεν είναι ιδιαίτερα συνεργάσιμος (παρ'όλο που το προσπάθησα) και δεν γνωρίζω με τι έχει ασχοληθεί. 3)Αν το οτι είμαι νέος, οπότε δεν έχω δικαίωμα υπογραφής, οπότε δεν τηρώ διπλογραφικά με αποτέλεσμα να μην είμαι εξοικοιωμένος με τέτοιες εργασίες, με κάνει να μη λέγομαι λογιστής κανένα πρόβλημα.. Δεν έχω τέτοιο θέμα. Συγνώμη για το συνάδελφοι λοιπον. Στην τελική δεν πήγα να πάρω και κανα φουκαρά στο λαιμό μου, Β μπορώ Β τηρώ.
 12. Για να ακριβολογώ λοιπόν ο δικηγόρος που έχει αναλάβει τη διαδικασία στο ΓΕΜΗ μου είπε οτι του ζήτησαν ισολογισμό.
 13. Δεν ζητάνε ισολογισμό θέσης σε εκκαθάριση για τη μεταβολή στο ΓΕΜΗ?
 14. H κατασκευή του ακινήτου έγινε πρίν το 1970.. Ούτε βιβλία θεωρώ οτι μπορώ να βρώ απο τότε. Έχω έκθεση εκτίμηση για κατάσχεση του ακινήτου απο τη ΔΟΥ. Να χρησιμοποιήσω το ποσό αυτό σου φαίνεται σωστό?
 15. Συνάδελφοι καλησπέρα, έχοντας πολλά κενά στα διπλογραφικά εχω κολλήσει στη σύνταξη του ισολογισμού θέσης σε εκκαθάριση. Ο.Ε. εμπορική που έχει στην κατοχή της 4 ακίνητα ( ως πάγια, το 1 ιδιόχρηση τα υπόλοιπα τα νοικιάζει) και πάγια. Επίσης υπάρουν οφειλές σε προμηθευτές και δημόσιο και απαιτήσεις απο πελάτες. Με τι ποσά θα εμφανίσω τα ακίνητα στον ισολογισμό? Δυστυχώς μητρώο παγίων δεν υπάρχει. Μπορεί κάποιος να μου δώσει ένα υπόδειγμα? Οποιαδήποτε πληροφορία θα βοηθούσε πολύ. Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγνώμη αν είναι χαζός ο προβληματισμός μου.
 16. Τελικά καταλήγουμε στο οτι κάνουμε ότι μας φωτίσει το κεφάλι μας?
 17. Επειδή η εμπειρία μου στις προφητείες είναι περιορισμένη.. Για όσους έχουμε επιδότηση εισφορών από προγρ/τα ΟΑΕΔ υπολογίζουμε την μείωση επί του συνόλου (ΙΚΑ + ΕΤΕΑ)? Έχει κανένας πιο έμπειρος μάντης καμια ιδέα γι'αυτό??
 18. Συνάδελφοι καλησπέρα, Οικοιοθελής αποχώρηση δεν κατατέθηκε ηλεκτρονικά εντός του 8ημέρου. Σήμερα πήγα στον ΟΑΕΔ χειρόγραφα και ο υπάλληλος είπε 400 ο καθένας.. (4 μισθωτοί) Οι υπάλληλοι (και οι 4) προσλήφθηκαν σε άλλη εταιρία με ημερομηνία 1/11. Του επισήμανα την παράγραφο αυτή: Στην περίπτωση της οικειοθελούς αποχώρησης μισθωτού ο εργοδότης υποχρεούται να αναγγείλει την αποχώρηση στον ΟΑΕΔ εντός οκτώ (8) ημερών. Στην περίπτωση που ο εργοδότης δεν αναγγείλει την αποχώρηση του μισθωτού μέσα στην προθεσμία των οκτώ ημερών ή η αποχώρηση του μισθωτού δεν αποδεικνύεται από κανένα επίσημο έγγραφο, το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ προβαίνει σε ασφάλιση του εργαζομένου, με καταλογισμό των εισφορών στον εργοδότη για περίοδο έξι μηνών ή μέχρι την ημερομηνία του ελέγχου άν πραγματοποιηθεί πριν την πάροδο του εξαμήνου. Στην περίπτωση που ο εργοδότης αναγγείλει την αποχώρηση αλλά είναι εκπρόθεσμη το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ καταλογίζει στον εργοδότη εισφορές για την ασφάλιση του εργαζομένου μέχρι την προηγούμενη της ημερομηνίας υποβολής της αναγγελίας, αφού αφαιρέσουν την οκταήμερη προθεσμία. (βάση του Ν.2792/2001 άρθρο 6 1δ). και η απάντηση ήταν μην μπερδεύεσαι με τις προσλήψεις και επέμεινε στα 400 έκαστος! Η πρόσληψη στην άλλη εταιρία δεν μπορεί να θεωρηθει επίσημο έγγραφο που αποδεικνύει την αποχώρηση ωστε να αποφευχθεί το πρόστιμο? Λάθος μου είναι βέβαια και οτι δεν είχα την εγκύκλιο εκτυπωμένη μαζί μου αλλα αυτο είναι κάτι που θα γίνει αύριο.
 19. Kαλά εγώ θα τον στείλω στον ΟΓΑ αύριο για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο κι ας τον καθοδηγήσουν αυτοί.. σύντομα.. Ευχαριστώ πολύ συνάδελφε.
 20. Συγνώμη για το αφελές της ερώτησης αλλα, εγώ απ'αυτά που διαβάζω καταλαβαίνω οτι για φορολογούμενους που α) Τέλεσαν γάμο και απέκτησαν παιδί το έτος 2013, αλλά δεν έχουν υποβάλει από κοινού με τη σύζυγο το έντυπο Α21. Η αίτηση γίνεται χειρόγραφα στον ανταποκριτή του ΟΓΑ. Σωστά καταλαβαίνω?
 21. Άντε και συμβαίνει κάτι τέτοιο. Ο 8ός τι δουλειά έχει? Σαν κάτι να μή σου λέει καλά ο πελάτης..
 22. Για εταιρίες που έκαναν διακοπή μέχρι 11/2012 χειρόγραφα στη ΔΟΥ εντός τριμήνου.
×
×
 • Create New...