Jump to content

MATPAN

simple Members
 • Posts

  20
 • Joined

 • Last visited

About MATPAN

 • Birthday 11/02/1965

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ,ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ,ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

MATPAN's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

 1. Παλεύω εδώ και τρία χρόνια να σταθώ στο ελεύθερο επάγγελμα, μετά από 18 χρόνια σαν Μισθωτός. Αφού είδα κι αποείδα άρχισα να ψάχνω πάλι δουλειά. Βρίσκω σε ένα γραφείο, όπου αρχίζω να αντιλαμβάνομαι πως κάτι δεν πάει καλά. Τελικά μετά από παρατεταμένο χρονικό διάστημα μη λογικών πιέσεων που μου ασκήθηκαν ,ενώ προσπαθούσα να δείξω με την δουλειά μου ποιος είμαι, βρέθηκα στο κενό, και με τον τύπο να προσπαθεί να μου φάει τα χρήματα και όχι μόνο. Παρακαλώ πολύ όποιος συνάδελφος δίνει σημασία σε αρχές και αξίες, να με έχει υπόψη του. Το μόνο που ζητάω είναι μια έντιμη δουλειά, στην Αθήνα. Παρακαλώ αν πάρει κάτι το αυτί σας, ενημερώστε με στέλνοντας pm
 2. Γίνεται.Πρέπει όμως να καταρτιστεί συμφωνητικό μεταξύ σας για το είδος και το ποσό της αμοιβής και να προσκομμιστεί στη ΔΟΥ.Θα κοπεί απ'οδειξη δαπάνης για την αμοιβή σου,αλλά ΠΡΟΣΟΧΗ όχι μεγαλύτερη των 4000€ γιατί αλλιώς πρέπει να κάνεις έναρξη επαγγέλματος.
 3. ΕΙΝΑΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ? Τόσο δύσκολο είναι για μας αυτό? Α, εμείς κάνουμε απογραφή κάθε 10 χρόνια, ίσως η απογραφή να είναι η πιο γελοία έκφραση της λειτουργίας του ελληνικού κράτους. Ο καθένας δηλώνει ό,τι θέλει, όποιους θέλει, ένας χαβαλές και μια αφασία, πολύ γέλιο έριχνα από μικρός στην απογραφή, μάλιστα η θεία μου δήλωσε τον άντρα της που μόλις είχε πεθάνει, έτσι τιμής ένεκεν... Ακόμα όμως το ίδιο βιολί, ακόμα στον μεσαίωνα. Για αυτά τα απλά πράγματα μιλάω, αυτά πρέπει να γίνουν στην αρχή. Πρέπει να κυκλοφορήσουμε την μπάλα πριν κάνουμε ευκαιρία ή βάλουμε γκολ. ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ? Είναι πάρα πολύ εύκολο, όταν όμως καλλιεργείς την σύγχυση εσκεμμένα, συντηρείς και τον ραγιαδισμό και τα μπαξίσια και όλα τα σχετικά. Εφόσον λοιπόν η σχέση κράτους πολίτη είναι δομημένη σε πελατειακή βάση, την συντηρείς για να μην χάσεις τα κεκτημένα σου και μέσα στο μπάχαλο που επικρατεί, ότι και να γίνει έχεις πάντα μια δικαιολογία, για να μην κάνεις τίποτα. Στις τελευταίες επισημάνσεις - προτάσεις του ΔΝΤ, ήταν και να στέλνονται όλα τα απαραίτητα για τον έλεγχο δεδομένα, μέσω Ιnternet, ώστε να μην έρχονται οι φορολογούμενοι σε επαφή με τους ελεγκτές. Φτιάχνεις μια ομάδα εργασίας, καταγράφεις κάθε διαδικασία που γίνεται τώρα, την προσαρμόζεις σύμφωνα με τις νέες τεχνολογίες, φτιάχνεται ένα εγχειρίδιο, την δοκιμάζεις ,την βελτιώνεις και μετά την εφαρμόζεις. Το μείζον πρόβλημα βρίσκεται στο γεγονός πως, έτσι αναγκαστικά θα αναδιαρθρώσεις και τις αντίστοιχες Δημόσιες Υπηρεσίες και Οργανισμούς. Το πιθανότερο δε, είναι να βρεθείς με χιλιάδες πλεονάζοντες υπαλλήλους, τους οποίους, δεν θα ξέρεις που να τους πας, καθώς δεν υπάρχει καμία συνολική στρατηγική για το σύνολο της Ελληνικής Οικονομίας. Επιπρόσθετα δε, για να υλοποιήσεις ένα τέτοιο έργο, το οποίο φαντάζει και είναι τεράστιο, θα χρειαστούν αρκετά χρόνια και προϋποθέτει πως η πολιτική βούληση δεν θα μεταβάλλεται κατά περίπτωση. Χρειάζεται συνέναιση, δηλαδή συλλογική συνείδηση, που δυστυχώς απουσιάζει από την Ελλάδα. Δεν μπορείς ως δια μαγείας να εκπαιδεύσεις όλο τον Ελληνικό λαό, μέσα σε μια νύχτα. Θα περίμενα όμως, από τους έχοντες την απαραίτητη γνώση και συνείδηση, δηλαδή τους κυβερνώντες, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης, να κάτσουν όλοι μαζί και σε κρίσιμα θεσμικά ζητήματα, να συναποφασίσουν ένα πρόγραμμα που θα δεσμευτούν να το εφαρμόσουν, όποιοι κι αν τυχόν κυβερνούν. Απλό μου φαίνεται, αρκεί το εγώ να πάει στην άκρη.
 4. Doctor και Roxanne να είστε καλά και οι δύο, με κάνατε να χαμογελάσω μέσα από την ψυχή μου και σας ευχαριστώ γι' αυτό.
 5. Πολύ χαίρομαι για το επίπεδο της συζήτησης. Βαθιά μέσα μου θέλω να πιστεύω πως αν καθένας δίνει την προσωπική του μάχη, μπορούν να βελτιωθούν οι κοινωνικές δομές και τα αυτονόητα να ξαναγίνουν αυτονόητα.(παρόλο που συνεχίζω να πετάω τσιγάρα κάτω, ένα ελλάτωμα που το έχω βελτιώσει αλλά δεν το έχω εξαλείψει!!!!!) Με ικανοποιεί αφάνταστα να διαβάζω κείμενα που εκφράζουν ευαισθησία και έγνοια για τους γύρω μας. Δεν ξέρω αν είμαι απλά αμετανόητος ρομαντικός αλλά πίστευα και πιστεύω πως υπάρχει μια "ισχυρή" αλλά "σιωπηλή μειοψηφία" που διαθέτει και αρχές και γνώση και σεβασμό και έχει όραμα, απλά δεν ακούγεται, γιατί όντας η κοινωνία σε παρακμή, δεν της το επιτρέπει. Δυστυχώς την ίδια άποψη έχω από τα μέσα της δεκαετίας του ενενήντα και η κοινωνική κατάσταση μεταβάλλεται μάλλον προς το χειρότερο με την πάροδο του χρόνου. Για χρόνια κάνω συνεχώς στον εαυτό μου την ίδια ερώτηση:" πότε θα πιάσουμε επιτέλους πάτο, πια" Ανησυχώ γιατί παλιότερα απαντούσα σε μερικά χρόνια και τον τελευταίο καιρό απαντάω δεν ξέρω.
 6. Συμφωνώ πως από κάπου εκεί ξεκινούν τα όρια της Λογιστικής σαν επιστήμης. Επιστήμη όμως δεν είναι η ανεύρεση νέων δρόμων; Επιστήμη δεν σημαίνει πρωτίστως έρευνα; Δεν υπάρχει το χαρακτηριστικό του πεπερασμένου στην Λογιστική; Ένας επιστήμονας λογιστής θα καταπιαστεί με άψογο τρόπο με τα παραπάνω θέματα και όχι μόνο. Είναι ιδιαίτερα δύσκολο αυτό και θέλει και συγκεκριμένη κλίση και γνώση και εμπειρία. Ο Βιοχημικός κι ο Βιολόγος όμως ανακαλύπτουν συνεχώς καινούρια πράγματα μέσα στο εργαστήριο, προσφέροντας στο κοινωνικό σύνολο. Η δική μας επιστήμη μπορεί να προσφέρει πολλά σε υψηλό επίπεδο ,αλλά δεν υπάρχει έρευνα. Στην Οικονομική για παράδειγμα γίνεται έρευνα έστω κι αν έχει τελματώσει. Είναι μεγάλη η κουβέντα, σίγουρα όμως με τα σημερινά δεδομένα η αντικατάσταση του ΚΒΣ από τα ΔΛΠ θα ανεβάσει το βαθμό ενδιαφέροντος της καθημερινής ρουτίνας ενός Λογιστή, χωρίς αυτό να αποτελεί πανάκεια.
 7. Πιστεύω πως αυτού του είδους οι συζητήσεις δεν οδηγούν πουθενά. Το ζητούμενο δεν είναι ποιος είναι ο καλύτερος ή ο χειρότερος. Π.χ. έχω πτυχίο ΑΕΙ και όταν σπούδαζα δούλευα ταυτόχρονα σε Λογιστήριο. Αν λοιπόν κατανόησα καλά μερικά από αυτά που γράφονται θα πρέπει να θεωρώ τον εαυτό μου σαν τον καλυτερότερο ; Ύστερα από αρκετά χρόνια στο επάγγελμα, είμαι βέβαιος πως κι αν η Λογιστική είναι επιστήμη, κάτι που προσωπικά αμφισβητώ, αλλά αυτό σηκώνει μεγάλη συζήτηση φιλοσοφικού και ακαδημαϊκού περιεχομένου, στην πράξη δεν ασκείται με επιστημονικό τρόπο. Θεωρώ πως όταν εφαρμοστούν τα ΔΛΠ σε όλες τις επιχειρήσεις με την εφαρμογή των ΔΛΠ για μικρομεσαίους, τότε θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να ασχολούνται οι Λογιστές με θέματα που είναι επιστημονικά. Δεν μπορεί να λέγεσαι επιστήμονας όταν τσεκάρεις τα Δελτία Αποστολής για να δεις αν γράφτηκαν σωστά τα στοιχεία του ΙΧ που πήρε τα εμπορεύματα π.χ. ή όταν συμπληρώνεις ένα έντυπο Ε1. Βεβαίως και όλοι πρέπει να έχουν δικαίωμα στην εργασία και για όλους παντού και πάντα θα υπάρχει χώρος. Απλά πρέπει να υπάρξει εξειδίκευση στο επάγγελμα και τα πράγματα να αρχίσουν να μπαίνουν στην θέση τους, κάτι που μάλλον ουτοπία φαντάζει την στιγμή αυτή. Επειδή λοιπόν πιστεύω πως για να μιλήσεις θα πρέπει να έχεις και πρόταση, είναι καλύτερο νομίζω να πάψετε να τρώγεστε μεταξύ σας και να προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε την θέση των Λογιστών στην κοινωνία, γιατί εκεί δεν έχουμε πετύχει ακόμα.
 8. Αγαπητέ μου Γιώργο, δεν σου έχει απαντήσει κανείς μέχρι σήμερα και ούτε κι εγώ μπορώ να σου απαντήσω, γιατί η ερώτηση που έκανες ήταν γενική, ασαφής και αόριστη. Σε συμβουλεύω να επισκεφθείς κάποιο Λογιστή αν θέλεις να λυθούν τα ερωτήματά σου. Γενικότερα πιστεύεις πως μπορείς μέσα από ένα forum, όποιο κι αν είναι αυτό, να πάρεις υπεύθυνη απάντηση πάνω σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα; Είναι ηλίου φαεινότερο, πως αυτός είναι ένας από τους λόγους που δεν έχεις πάρει απάντηση
 9. Είμαι φρέσκος στο ελεύθερο επάγγελμα και έχω χρόνο ακόμα,δυστυχώς είμαι στην Αθήνα,αν πιστεύεις πως μπορώ να βοηθήσω (στελνοντάς μου πχ ένα Ισοζύγιο πριν το κλείσιμο, με e-mail),μπορείς να μου το πείς.
 10. Το ζήτημα δεν είναι μόνον η διάθεση προς εξυπηρέτηση από τον κάθε Δημόσιο Υπάλληλο,κυριώς και πάνω από όλα είναι η εξουσία που ασκούν ή θέλουν να ασκούν.Αυτό είναι θέμα παιδείας δηλ.νοοτροπίας.Δεν μπορεί κανείς να αλλάξει την παιδεία ανθρώπων που έχουν ήδη μεγαλώσει,εκτός κι αν συνειδητά προσπαθήσουν από μόνοι τους. Kανένας Δημόσιος υπάλληλος δεν έχει τέτοιο κίνητρο θεσμικά,εξαρτάται από την συνείδηση τους.Πως όμως θα ήταν τα πράγματα αν υπήρχαν διαδικασίες που θα επέτρεπαν στον πολίτη να καταγγείλει περιστατικά κατάχρησης εξουσίας;Οι όποιοι κακοί Δημόσιοι Υπάλληλοι,δεν θα είχαν έναν παραπάνω λόγο να προσέχουν τον τρόπο συμπεριφοράς τους; Όσο λοιπόν φαντάζει και είναι ακόμα ουτοπική η άρση της μονιμότητας των Δημοσίων υπαλλήλων,μήπως μέσω των συλλόγων θα πρέπει να θεσπιστούν κάποιες θεσμικές διεργασίες για να ελαχιστοποιηθούν τέτοια κρούσματα;
×
×
 • Create New...