Jump to content

asteras5

Silver members
 • Posts

  1,978
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

Everything posted by asteras5

 1. Σε ευχαριστώ Η σύζυγος κάνει αίτηση στην πρόνοια και το λαμβάνει έως πέρσι Ο σύζυγος για εφέτος έχει πραγματικό 1140 € και 3943 προστιθέμενη διαφορά τεκμηρίων , ο σύζυγος ΑΜΕΑ με πα΄νω από 80% Η σύζυγος 0,25 ευρώ από τόκους . Είναι δικαστικός συμπαραστάτης και υποβάλλει μόνη της δήλωση βάσει νόμου .δεν την βρίσκουν τεκμήρια λόγω ΚΕΑ Θεω΄ρω ότι θα το πάρουν και εφέτος
 2. Καλημέρα συνάδελφοι Γνωρίζεις κανείς αν στο ΚΕΑ λαμβάνεται υπόψιν το πραγματικό ή το φορολογητέο εισόδημα ? (δηλαδή μαζί με τα τεκμήρια )
 3. Πρόκειται για δωρεά με σκοπό την αγορά από το τέκνο (και για κάλυψη τεκμηρίων) φαντάζομαι εννοείτε ημιηλεκτρονικά με email. Οπότε χρειάζομαι Εξουσιοδοτήσεις ? Καταθετήριο ? Ανάλωση κεφαλαίου του πατέρα ? και η δήλωση δωρεάς να προηγείται της μεταφοράς χρημάτων? ή δεν παίζει ρόλο? αρκεί να γίνει μέσα στην χρήση?
 4. Τελικά στο my property θα μπορούσαμε από 20/12/2021 να υποβάλλουμε δήλωση δωρεάς από Πατέρα σε τέκνο και χωρίς Συμβολαιογραφικό έγγραφο?
 5. Γνώμη μου α η αυτοπαράδοση δεν είναι φορολογητέο εισόδημα άρα δεν ΄πάει πουθενά δηλαδή εκδίδεται μόνο για λόγους ΦΠΑ β. Η ιδιόχρηση τι ακριβώς αφορά ? θα μπορούσε να πάει ως ΑΛΠ , θα μπορούσε και πουθενά με την έννοια της ιδιοπαραγωγής .
 6. Τελικά για την Ιστορία Υπέβαλα εκ νέο το Ε2 υπόχρεου με το ΑΦΜ της συζύγου και μετά το Ε1 της συζύγου και πέρασε
 7. Συμφωνώ και εγώ με τους συναδέλφους Το εφαρμόζει και άλλο forum ερωτημάτων , στο οποίο μου έχουν λυθεί απορίες απλά διαβάζωντας τα θέματα των άλλων
 8. το γνωρίζω δεν έχω βάλει φιλοξενία σε κανέναν δεν μπορώ να καταλάβω που βρίσκει λάθος η μόνη αλλαγή σε σχέση με πέρσι είναι το ΑΦΜ πααρχωρητή μήπως βλέπει του συζύγου και το μπλοκάρει?
 9. Καλημέρα Υποβάλλω Ε1 της συζυγου με δωρεάν παραχώρηση κατοικίας από τον σύζυγο στην σύζυγο . Βάζω δωρεάν παραχωρούμενη το ΑΦΜ του συζύγου και μου βγάζει μήνυμα λάθους τους κωδικούς 801,802 , 803 ξετικάρω Δωρεάν παραχώρηση το βάζω ιδιοκατοικηση και ξανά το ιδιό μήνυμα λάθους κωδικοί 801,802,803 Το έχει αντιμετωπίσει κανείς?
 10. Καλημέρα σας Ο.Ε. συστήθηκε μέσω e-ΥΜΣ και αποφαζίσουν οι εταίροι να την κλείσουν σήμερα Από ότι διαβάζω χρειάζεται, συμφωνητικό λύσης, ορισμός εκκαθαριστή και Ισολογισμό? τηρεί απλογραφικά και στην ουσία μία χρήση ήταν ενεργή. Συμφωνητικό πρώτα Δ.Ο.Υ. μετά ΓΕΜΗ και μετά πάλι Δ.Ο.Υ. ως προς τον εκκαθαριστή μπορεί να είναι και κάποιος εταίρος από τα μέλη? Πρέπει να προσέξουμε κάτι άλλο από την διακοπή?
 11. Καλημέρα συνάδελφοι Μόλις ανέλαβα ατομική ασφαλιστικό γραφείο με υπαλλήλους γραφείου που δεν κάνουν όμως ασφάλειες . Μπορεί κάποιος να επιβεβαιώσει ότι θα τους ασφαλίζω σε ΚΑΔ εταιρείας 6720 ΚΑΔ υπαλλήλων με 41900000 ειδική περίπτωση 10 και ταμείο 3129??? Σας ευχαριστώ,
 12. Καλησπέρα συνάδελφοι Το Σάββατο κατάστημα εστίασης προσλαμβάνει ένα άτομο και σήμερα ο επιχειρηματίας μου λέει πως αυτός έφυγε για φαντάρος σήμερα !!!! Επειδή με πήρε αργά το βράδυ κάτι δεν μου κολλάει αλλά θα μιλήσω με τον επιχειρηματία και αύριο . έστω λοιπόν ότι ήξερε πως την Δευτέρα 17/05/2021 πρέπει να παρουσιαστεί αλλά εμείς κατόπιν εντολή του επιχειρηματία του κάναμε την πρόσληψη 15/05/2021 . Τι κάνω με ΕΡΓΑΝΗ? Γνωρίζω ότι προ του εξαμήνου λογίζεται η στράτευση ως Οικειοθελής Αποχώρηση. Αλλά πως την αναγγέλουμε αυτός δεν πρόκειται να βρεθεί για υπογραφές κλπ
 13. Αναγωρίστε το έσοδο στην χρονιά που ανήκει , καταχωρείστε το την χρονιά που εκδόθηκε πχ εισόδημα στο 2020 , φπα στο 2021
 14. Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους Σε εταιρο ΟΕ που λαμβάνει μόνο παροχές σε είδος θα πρέπει να στείλουμε μηνιαία Δεκεμβρίου με το συγκεκριμένο ποσό ? Η μπορεί να σταλεί και ετήσια?
 15. Καλησπέρα Επιχείρηση κλειστή από Δημόσια αρχή που όμως έκανε έναρξη 27/08/2020 δεν δικαιούται καμία μείωση ενοικίου πάρα μόνο από τον Ιανουάριο του 2021 και μετά?? Ισχύει αυτό??
 16. Καλησπέρα έναρξη εστίαση 27/10/2020 δικαιούται την αναστολή πληρωμής ενοικίων Ιανουαρίου Φεβρουαρίου??
 17. Καλησπέρα Μιά επιχείρηση έκανε έναρξη 27/10/2020 με αντικείμενο εστίαση Απαλλάσεται από τα Ενοίκια Ιανουαρίου , Φεβρουαρίου? Με την επιστρεπτέα υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι? που δεν έχουμε κάνει εκδήλωσης ενδιαφέροντος?
 18. Καλησπέρα Μιά επιχείρηση έκανε έναρξη 27/10/2020 με αντικείμενο εστίαση Απαλλάσεται από τα Ενοίκια Ιανουαρίου , Φεβρουαρίου? Με την επιστρεπτέα υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι? που δεν έχουμε κάνει εκδήλωσης ενδιαφέροντος?
 19. Μήπως να ζητάγατε τα έντυπα υπολογισμού Κ?
 20. Καλημέρα Την αξία της εγγυητικής σε έναν πληροφοριακό λογαριασμό αν πρέπει για την τράπεζα όπου δεν θα επηρεάζει αποτελέσματα τις προμήθειες σε έναν λογαριασμό εξόδων πχ 65 ανευ φπα εκπίπτουν κιόλας φορολογικά Τώρα ως προς το έσοδο για το ΕΣΠΑ συνήθως καταχωρούμε αφαιρετικά την αξία της επιδότησης στις δαπάνες και σίγουρα στην αξία κτήσης των παγίων (αν αφορά πάγια)
 21. Καλημέρα Και όμως ακούσαμε πριν λίγο κάλαντα στο γραφείο από δύο παιδάκια που έχουν βγει στους δρόμους!!! (παρά τις απαγορεύσεις των ακατανόμαστων-αρίστων)! Η αλήθεια είναι ότι χαρήκαμε πολύ !! Καλές γιορτές με υγεία συνάδελφοι!! Και ας ελπίζουμε ότι τα χειρότερα (ως προς τον COVID) πέρασαν και βγαίνουμε από το τούνελ!!
 22. Καλησπέρα Σε νομικό πρόσωπο ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟ όπου είχαμε υποβάλλει μητρώο με 9/2019 άλλαξε ο πρόεδρος και ο γραμματέας . Γνωρίζει κανείς πως θα δηλωθεί η αλλαγή τώρα??
 23. Μου ζήτησε ένα φροντιστήριο να υποβάλλω αίτηση ως προς το ΦΠΑ είναι απαλλασσόμενοι οπότε πως αποδεικνύουν την μεταβολή στον τζίρο Α 2019 & Α 2020? και κυρίως με ποια δικαιολογητικά?
 24. Καλησπέρα Σε μηχανικούς ΤΕΙ, με δελτίο παροχής (αρθρο 39. 9 δηλαδή) (ασφαλιζόταν μέχρι το 2016 στον ΟΑΕΕ) & βάσει της εγκυκλίου 17 28/3/2017 ασφαλίζονται ως πρόσωπα ,που παρέχουν υπηρεσία με σύμβαση από την οποία προκύπτει υποχρέωση έκδοσης Δελτίου Παροχής Υπηρεσιών - Δ.Π.Υ. ΣΧΕΤ: Παρ.9 αρθρ. 39 του ν.4387/2016. (ΦΕΚ 85/τ Α΄/12-05-2016) σε ΚΑΔ 800- ΚΩΔ. ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ 00803 -ΚΠΚ 083 (δεν συμπεριλάμβανε ΚΛΑΔΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ σε ΚΑΔ 800- ΚΩΔ. ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ 00803 -ΚΠΚ 083 (δεν συμπεριλάμβανε ΚΛΑΔΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ Με την νέα ΕΓΚΥΚΛΙΟ 48 ΤΟΥ ΕΦΚΑ 16/10/2020 αναφέρει Για τους μηχανικούς και υγειονομικούς που παρέχουν υπηρεσία με σύμβαση, από την οποία προκύπτει υποχρέωση έκδοσης Δελτίου Παροχής Υπηρεσιών (Δ.Π.Υ.) εφαρμόζονται οι οδηγίες της παρούσας, με διακριτή κωδικοποίηση ως προς την απεικόνιση του κλάδου πρόνοιας (πίνακας και παράδειγμα στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 4) και ταυτόχρονη χρήση των Κ.Π.Κ. της 17/2017 εγκυκλίου e-Ε.Φ.Κ.Α., με την πρόσθετη πληροφορία ότι στο πεδίο 39 της Α.Π.Δ. «Αποδοχές» και μόνο όσο αφορά την εγγραφή κλάδου πρόνοιας, πρέπει να καταχωρηθούν κατά ασφαλιστική κατηγορία τα «πλασματικά» ποσά που αναφέρονται στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 4 Συνεπώς, για την εν λόγω κατηγορία ασφαλισμένων, στην Α.Π.Δ. καταχωρείται (2η εγγραφή) εγγραφή, ανά μήνα, με τον ίδιο Κ.Α.Δ. 0800 κλάδου πρόνοιας (ασφαλιστικές κατηγορίες), όπως ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 4 της παρούσας. μπορείτε να μου διευκρινίσετε εάν από δω και στο εξής από 1/10/2020 θα ασφαλίζονται και οι μηχανικοί ΤΕΙ (που κόβουν ΔΕΛΤΙΟ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ) με 2ο ταμείο πρόνοιας? ή τους αφήνουμε ως έχουν?(χωρίς κλάδο ασφάλισης πρόνοιας).
×
×
 • Create New...