Jump to content

tzlogist

simple Members
 • Posts

  7
 • Joined

 • Last visited

Reputation Activity

 1. Upvote
  tzlogist got a reaction from gapdk in Βεβαιώσεις Αποδοχών για Αμοιβές Μελών Δ.Σ. - Καταστάσεις ΕΙΧ   
  Πιστεύω ότι αφορά το έτος 2012 γιατί για το έτος 2013 θα συνυποβληθούν με τις βεβαιώσεις μισθωτών υπηρεσιών και με τον κωδικό 17 . 
 2. Upvote
  tzlogist reacted to SophiaL in Συλλογή υπογραφών με σκοπό την αποστολή της Διαμαρτυρίας στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης   
  Προς:

  - Υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα
  - Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα
  - Υφυπουργό Οικονομικών κ. Μαυραγάνη
  - Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Θεοχάρη
  - Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Χατζηδάκη
  - Βουλή των Ελλήνων κ. Μεϊμαράκη
  - Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιντζή


  Κοινοποίηση:

  - ΣΔΟΕ
  - Προϊστάμενους των ΔΟΥ
  - Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος
  - Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.
  - Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
  - Μ.Μ.Ε.- Taxheaven.gr

  Διαμαρτυρία
  Διαβάζοντας τις διατάξεις του νέου φορολογικού νόμου 4174/2013 που αφορούν τους φόρους, τους τόκους και τα πρόστιμα, το μόνο που μπορεί κάθε λογικός άνθρωπος να σκεφτεί, είναι ότι οι νέες αυτές διατάξεις αποτυπώνουν καθαρά και ωμά, την πλήρη ανικανότητα των εμπνευστών τους να νομοθετήσουν και να εφαρμόσουν ένα δίκαιο και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα. Η αδυναμία του Κράτους να εισπράξει τους φόρους, επειδή δεν διαθέτει τον απαιτούμενο μηχανισμό (βλ. π.χ. Πορτογαλία), μεταφέρεται σε εμάς τους λογιστές (αλλά και στους ίδιους τους φορολογούμενους) με αποτέλεσμα όλοι μας να έχουμε μετατραπεί, εδώ και χρόνια, σε άμισθους κρατικούς φοροεισπράκτορες (παρακράτηση και απόδοση Φ.Π.Α., παρακρατήσεις φόρων, έκδοση ταυτοτήτων πληρωμής, τελών κυκλοφορίας, εκκαθαριστικών φόρου εισοδήματος, κ.τ.λ.)
  Και μπορεί τον παραπάνω ρόλο να τον έχουμε αγόγγυστα σχεδόν αποδεχθεί. Αλλά από άμισθοι φοροεισπράκτορες που μας κάνατε, να κατηγορηθούμε όλοι σαν φοροφυγάδες, ακόμη και όταν υποπέσουμε σε μία διαδικαστική τυπική παράβαση, επιβαρυμένοι με εξοντωτικά πρόστιμα που θα μας κυνηγούν, είναι κάτι που δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να ανεχθούμε.
  Η τυχόν διατήρηση των νέων φορολογικών διατάξεων θα επιφέρει την κατάρρευση των ορίων αξιοπρεπούς ύπαρξης και διαβίωσης όλων των επαγγελματιών και του συνόλου των φορολογούμενων πολιτών, για να μην αναφερθούμε στην ψυχολογική κατάρρευση, την οποία ήδη έχουμε υποστεί οι περισσότεροι από εμάς.

  Ειδικότερα:

  Από τα τέλη της προηγούμενης χρονιάς έγιναν ριζικές αλλαγές με την ψήφιση των νέων φορολογικών νόμων που επέφεραν μεγάλη σύγχυση και αβεβαιότητα στον κόσμο των επιχειρήσεων. Από την 1/1/2014 (έναρξη της ισχύος πολλών διατάξεων του Ν.4174/2013 ΚΦΔ) τελικά καλούμαστε να υποστούμε για μικρής δημοσιονομικής σημασίας (π.χ. μηδενική ή πιστωτική εκπρόθεσμη ή τροποποιητική δήλωση)πράξεις ή παραλήψεις, εξοντωτικά πρόστιμα που δεν μπορούμε να αντέξουμε και να ανεχτούμε.
  Τα παραπάνω σε συνδυασμό με όσα ο Ν.4172/2013 ορίζει για το όριο των 500 ευρώ στις πληρωμές των συναλλαγών, που το θεωρούμε ανεφάρμοστο, ιδίως σε ορισμένα μέρη της περιφέρειας, λόγω αποστάσεων και έλλειψης τεχνολογίας, το νέο ληστρικό πρόστιμο των 10,550 ευρώ για μη αναγραφή εργαζόμενου στην ΑΠΔ, που αρκεί μία παράλειψη ή αργοπορία των συναδέλφων λογιστών για να καταστραφούν οικονομικά, την μηνιαία υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων, που συντομεύει ακόμη πιο πολύ τον χρόνο ενημέρωσης των βιβλίων σε 15 μέρες και λιγότερο από πολλά άλλα παρόμοιας φύσης, αποτελούν ένα εκρηκτικό μείγμα μέτρων, όταν μάλιστα ενισχύονται αυτά με το σλόγκαν: ¨αναμένονται διευκρινήσεις¨.

  Απαιτούμε αλλαγή όλων, των τιμωρητικού ύφους, διατάξεων του νέο ΚΦΔ, που στο μεγάλο μέρος τους έρχονται σε αντίθεση με τις θεμελιώδεις αρχές του δίκαιου και της δημόσιας διοίκησης αλλά και ευρύτερα της προστασίας του δημόσιου συμφέροντος. Αρχές όπως της αναλογικότητας που απορρέουν από το σύνταγμα (άρθρο 25 § 1,δ’), δηλαδή της επιλογής μέσων ανάλογων προς τον επιδιωκόμενο σκοπό ή η αρχή της καλής πίστης και της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης του διοικούμενου αλλά και η αρχή της χρηστής διοίκησης, η οποία πρέπει να σέβεται τα δικαιώματα του διοικούμενου και να λειτουργεί με γνώμονα την προστασία αυτών, ιδίως των ασθενέστερων τάξεων.

  Απαιτούμε να μπορούμε να κάνουμε τη δουλεία μας απρόσκοπτα και χωρίς την απειλή των αδικαιολόγητων νέων ποινών-προστίμων για κάποιο ανθρώπινο λάθος και ειδικότερα την τροποποίηση των άρθρων 54, 57, 58 του Ν.4174/2013, και την εφαρμογή ενός δίκαιου, κατάλληλου και αναλογικού και όχι ισοπεδωτικού και εξοντωτικού διοικητικού μέτρου.

  Τέλος ζητάμε από το Υπουργείο Οικονομικών να κοινοποιήσει άμεσα τις ερμηνευτικές εγκυκλίους των διατάξεων που ισχύουν από 1-1-2014, διότι πολύ μεγάλο μέρος αυτών είναι ασαφής, αόριστες και επιδέχονται παρερμηνείες σε σημαντικά θέματα που δεν ξέρουμε πώς να τα διαχειριστούμε, με όλες τις συνέπειες, τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για εμάς.  ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΔΩ:
  https://docs.google.com/forms/d/1HeAhUTZc66FtRc0ZupdOh0tu3wNmx-FA6IbKHGZUBWc/viewform
 3. Upvote
  tzlogist got a reaction from MARKA in ΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΦΤΜ;   
  Τελικά πρέπει να κάνουμε και μεταβολή στη ΔΟΥ και να δηλώσουμε και άλλες δραστηριότητες. Πχ ψυχολόγου, παρηγορητή, υπηρεσίες φωτοαντιγραφων και η κυριότερη συνάδελφοι "" δραστηριότητες λογιστικής τήρησης, ενημέρωσης κλπ λογιστικών δραστηριοτήτων ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ.
 4. Upvote
  tzlogist reacted to tzlogist in ΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΦΤΜ;   
  Τελικά πρέπει να κάνουμε και μεταβολή στη ΔΟΥ και να δηλώσουμε και άλλες δραστηριότητες. Πχ ψυχολόγου, παρηγορητή, υπηρεσίες φωτοαντιγραφων και η κυριότερη συνάδελφοι "" δραστηριότητες λογιστικής τήρησης, ενημέρωσης κλπ λογιστικών δραστηριοτήτων ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ.
 5. Upvote
  tzlogist reacted to LILY in ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΓΓΡΆΦΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ   
  42. Εξαιρούνται επίσης από τη χρήση φ.τ.μ.

  Εξαιρούνται επίσης από τη χρήση φ.τ.μ. βάσει σχετικών αποφάσεων, εγκυκλίων και εγγράφων του Υπ. Οικονομικών οι παρακάτω κατηγορίες υπόχρεων:

  1. τα τουριστικά και ταξιδιωτικά γραφεία (AYO ΠOΛ. 1164/30-6-94)

  2. οι παραδόσεις τόμων περιοδικών σε νέους συνδρομητές (Εγγ. 1058220/331/12-6-1997)

  3. οι πωλήσεις αγαθών προς αλλοδαπούς (εκτός EE) ταξιδιώτες (ΑΥΟ ΠΟΛ. 1338/30-12-1996)

  4. οι επιδιορθώσεις ενδυμάτων όπως και οι αυτοαπασχολούμενοι ράπτες ή ράπτριες (Εγκ. ΠΟΛ. 1070/24-3-1992)

  5. οι κατασκευαστές επιταφίων μνημείων, ως κατασκευαστές τεχνικών έργων (Εγκ. ΠΟΛ. 1070/24-3-1992)

  6. οι κατασκευαστές επίπλων κουζίνας (Εγγ. 1019225/222/24-2-1992)

  7. οι κατασκευές και τοποθετήσεις τεντών (Εγγ. 1018069/219/27-2-1992).»
 6. Upvote
  tzlogist reacted to tzlogist in ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΓΓΡΆΦΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ   
  Καλημέρα σας. Μήπως μπορεί κάποιος να με βοηθήσει στην αναζήτηση δύο εγγράφων;
  1. Εγγ. 1019225/222/24-2-1992
  2. Εγγ. 1018069/219/27-2-1992
   
  Ευχαριστώ εκ των προτέρων
×
×
 • Create New...