Jump to content

INTER

simple Members
 • Posts

  115
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by INTER

 1. εργαζόμενος που εργάζεται σε δύο εργοδότες και ο ένας από αυτούς δεν έχει πληγεί , δικαιούται τα 800 € ;
 2. Και πιθανόν να υπάρξουν και αλλαγές καθοδόν των αιτήσεων.
 3. Κάτι πρέπει να γίνει , είτε επιμελητήριο ,είτε συνήγορος πολίτη , είτε ξέρω εγώ ποιός. Δεν είναι κατάσταση αυτή, να σπαταλάμε χρόνο σε ανούσια τηλεφωνήματα και να λέει ο πελάτης ότι είπε ο παπαδάκης και κάθε παπαδάκης ότι πέρνουμε το μέρισμα - και κάθε μέρισμα. Να κάνουμε την αίτηση και εγώ το δικαιούμαι και άλλα τέτοια.Απαράδεκτο. Φουντώνουν τους ανθρώπους και στο τέλος φταίμε εμείς . Κάντε κάτι επιτέλους.
 4. Μία απορία . Συνταξιούχος έχει 10 ελιές τις μαζεύει και πηγαίνει στο ελαιοτριβείο να βγάλει το λάδι του σπιτιού του . Ωραία έως εδώ. Δεν είναι αγρότης , δεν λαμβάνει επιδότηση , ούτε πουλάει λάδι . Στο ελαιοτριβείο , επειδή δεν είναι αγρότης πληρώνει το δικαίωμα και παίρνει όλο το λαδάκι του στο σπίτι . ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ . Εκτός από το λάδι , κατά την έκθλιψη παράγεται και ελαιοπυρήνας , τον οποίο το ελαιοτριβείο στο παραστατικό του τον εμφανίζει ότι του τον πουλάει ο <<παραγωγός>> . Μπορεί να μην υπάρχει πώληση λόγω δικαιώματος , αλλά με τον ελαιοπυρήνα τι μπορεί να γίνει , γιατί φαίνεται ότι ο <<παραγωγός >> έχει πουλήσει στο ελαιοτριβείο αυτό το υποπροϊόν . Μήπως τελικά λαδάκι μπορούν να βγάζουν μόνο οι ειδικού και κανονικού;
 5. Η τροποποιητική γίνεται ως προς τον κωδικό 037-038 .
 6. Το 2016 , ότι έγινε, έγινε. Οι καταχωρήσεις γίνονται ανάλογα. Για το 2017 , και μόνο επιδότηση να παίρνει , το λιγότερο πρέπει να γραφτεί στο ειδικό ( βάση ορίων ακαθάριστων και επιδοτήσεων) .
 7. συμβαση ορισμενου χρονου καταγγέλεται πριν την ληξη της λογω υπαιτιότητας του εργαζομένου ( υπάρχει όρος για πρώορη λύση στην σύμβαση) . Ο εργαζόμενος δέχτηκε να υπογράψει την καταγγελία . Στο ΕΡΓΑΝΗ , ποιες διαδικασίες ακολουθούνται ; Ε7 ή Ε6 και αν Ε6 με την συμβαση ορισμένου χρόνου πως μπορώ να το δηλώσω . Ευχαριστώ.
 8. Σε προαιρετική περιοχή ασφάλισης του ΟΑΕΕ , επιτηδευματίας έχει ΟΓΑ και εν συνεχεία θα κριθεί στην τριετία . Εν συνεχεία θέλει να ανοίξει υποκατάστημα στην ίδια προεραιτική περιοχή . Η ασφάλιση θα συνεχίσει ως έχει , ή θα εγγραφεί υποχρεωτικά στον ΟΑΕΕ; Ευχαριστώ.
 9. και να φανταστείς ότι στις ΔΟΥ , έχουν <<κλειστό>> το σύστημα για καταχώρηση χειρόγραφων δηλώσεων , με μεγάλη ταλαιπωρία του κοινού που περιμένει για κάποιον δικό του λόγο εκκαθαριστικό .
 10. 1. Θεώρηση βιβλίων από δ/νση πολιτισμού & αθλητισμού περιφέρειας . Εάν ο σκοπός δεν είναι πολιτιστικός ή αθλητικός θεώρηση από πρωτοδικείο. 2. Ανάλογα που θα γίνει η θεώρηση , αλλού θεωρούνται όλα αλλού τα υποχρεωτικά βιβλία και στοιχεία. 3. ΒΙΒΛΙΑ : ταμείου , συνδρομών-μελών,περιουσιακών στοιχείων , πρακτικά Δ.Σ. , Γ.Σ., πρωτοκόλλου (τα θεωρούν όλοι) 4. ΣΤΟΙΧΕΙΑ : εντάλματα , γραμμάτια , αποδείξεις πληρωμής , αποδείξεις είσπραξης ( αλλού τα θεωρούν , αλλού όχι) 5. Απόδοση ΑΦΜ 6. Άνοιγμα λογ/σμού σε τράπεζα 7. Προϋπολογισμός και έγκρισή του από Δ.Σ. ,Γ.Σ. , εποπτεύουσα αρχή. 8. Ο ταμίας , το πλεόνασμα μετρητών (ορίζεται από το καταστατικό) το καταθέτει στην Τράπεζα. 9. Για πληρωμές που αφορούν έξοδα-προμήθειες που έγιναν , απόφαση Δ.Σ. για έγκριση δαπάνης , έκδοση στοιχείου (εντ. πληρ. , απόδειξη πληρ. ) ανάληψη από ταμία και πληρωμή προμηθευτή-πιστωτή. Ενημέρωση βιβλίων 10. Για πληρωμές που αφορούν έξοδα-προμήθειες που θα γίνουν , απόφαση Δ.Σ. για έγκριση εντάλματος προπληρωμής σε ταμία , ανάληψη από ταμία και πληρωμή δαπάνης .Ο ταμίας με τα παραστατικά πληρωμών ενημερώνει το συμβούλιο που αποδέχεται την εκκαθάριση του ταμία. Ενημέρωση βιβλίων 11. Έσοδα δωρεών . Αποδοχή από Δ.Σ. , έκδοση Γ.Ε. και κατάθεση σε τράπεζα. ( Όριο 2.950,00 αν θυμάμαι καλά , για παρακράτηση) 12. Έσοδα συνδρομών ανά μήνα με αποδείξεις είσπραξης. Αν θεωρημένες καταχώρηση στο βιβλίο. Αν αθεώρητες καλό είναι να εκδίδεται Γ.Ε. με το ποσό του μήνα που να αναφέρει τις αποδείξεις και καλό είναι να υπάρχει και μία απόφαση Δ.Σ. για το ποσό των συνδρομών κάθε μήνα. Ενημέρωση μητρώου συνδρομών-μελών. 13. Τώρα μπορεί να τηρείται (επιβάλλεται) και καθολικό κωδικών εσόδων-εξόδων προϋπολογισμού για παρακολούθηση αυτού και έγκριρη πιθανή τροποποίηση αυτού. 14. Απολογισμός χρήσης . Έγκριση Δ.Σ., Γ.Σ. εποπτεύουσας αρχής - εξαγωγή λογιστικού αποτελέσματος. 15. Φορολογική δήλωση μη κερδοσκοπικού με τους ανάλογους κωδικούς συμπληρωμένους ( φορολογητέα-αφορολόγητα) 16. Ισχύουν όλες οι φορολογικές-πληροφοριακές-ασφαλιστικές υποχρεώσεις , ανάλογα τα πεπραγμένα. Αυτά σε γενικότατες γραμμές. Πάντως είναι δύσκολο να τηρηθούν όλα στην ώρα τους , για τον απλούστερο λόγο ότι τα μέλη αρχίζουν με θέρμη και σε σύντομο χρονικό διάστημα τα παρατούν και τα πρόστιμα πέφτουν βροχή.
 11. 1.Θεώρηση από εποπτεύουσα αρχή βιβλίων και στοιχείων ( στο καταστατικό υπάρχει οπωσδήποτε άρθρο που αναφέρει πια βιβλία τηρούνται υποχρεωτικά) . Στοιχεία: αποδείξεις είσπραξης , αποδείξεις πληρωμής , Γραμμάτιο είσπραξης ,Ενταλμα πληρωμής . Τώρα αλλού θεωρούνται και αλλού όχι (για τα στοιχεία ). 2. Προσοχή χρειάζεται στο ποσό που μπορεί να έχει ο ταμίας διαθέσιμο (εκτός τραπέζης , αναφέρετε στο καταστατικό) 3. Οι πληρωμές να πραγματοποιούνται με απόφαση Δ.Σ. 4. Τα έσοδα (δωρεές ) και αυτές με αποδοχή από Δ.Σ. 5. Αποστολή απολογισμού στην εποπτεύουσα αρχή . 6. Τακτική ενημέρωση βιβλίων . 7. Έχω την εντύπωση (κάπου το ανάγνωσα και θα επιστρέψω αργότερα) ότι οι 2 εκδηλώσεις το έτος με απαλλαγή ΦΠΑ δεν ισχύουν πλέον. 8. Χαρτόσημα στις συνδρομές όχι. 7. φ01-12 με συμπληρωμένη την ενσωματωμένη κατάσταση εσόδων-εξόδων (Για πράξεις στα όρια του σκοπού του Συλλόγου) 8. φ01-12 με συμπλήρωση άλλων κωδικών με Ε3 για πράξεις φορολογητέες ( Ενοίκια - Διάφορα άλλα εισοδήματα) Παρατήρηση : Γενικά με τους Συλλόγους υπάρχει ένα μπάχαλο.
 12. Σε δικές μου ανάλογες περιπτώσεις και κατόπιν επικοινωνίας με τον ΟΓΑ , όσοι δεν είχαν καταθέσει δηλώσεις τα τελευταία 10 έτη και επέλεξαν κάποιο δικαιολογητικό , θα λάβουν επιστολή από τον ΟΓΑ να καταθέσουν τα δικαιολογητικά και εφόσον ελεχθούν και είναι ορθά θα πραγματοποιηθεί η κατάθεση.
 13. Κατ΄αρχήν σου έπριζαν τα συκώτια με τηλέφωνα,διαφημίσεις κτλ να πάρεις δάνειο διακοπών,εορτών κτλ. Ε!!!! άνθρωποι είμαστε. Έδιναν χρήμα ( άραγε ήταν οργανωμένο; για μένα ΝΑΙ ) . Άντε λέγαμε , μπορεί να ζοριστούμε λίγο άλλα κάποια στιγμή θα αποπληρώσουμε. Που να φανταστούμε ότι το εισόδημα θα συρρικνωθεί τόσο στα επόμενα χρόνια . Βέβαια όλοι είχαμε τις υποψίες μας , αλλά δεν το δεχόμαστε ότι θα μπορούσε να συμβεί. Έτσι φτάσαμε στο <<συμβάν>> .Ε!!! πες κι εσύ ποιός έχει περισσότερη ευθύνη .
 14. Μάλλον από υποθηκοφύλακες. Μα τόσο δύσκολο είναι να βάλουν τα υποθηκοφυλακεία να μηχανογραφήσουν την περιουσία του καθενός. Καταθέτεις το συμβόλαιο και κατευθείαν σε βάση δεδομένων ενημερώνει το περουσιολόγιο του καθενός. Υπάρχουν βέβαι α και περιπτώσεις (όπως , δεν έχει πραγματοποιηθεί αποδοχή κληρονομιάς) που δεν ενημερώνονται οι υποθηκοφύλακες . Είναι πάντως μία καλή αρχή με σταθερές βάσεις και όχι το αλαλούμ που γίνεται με το Ε9.
 15. Ευχαριστώ , για την πληροφορία . Από την θάλασσα στον Η/Υ. Μου έφυγε ένα βάρος . Καλές διακοπές ( έστω και ολιγοήμερες ).
 16. Όποιος βιάζεται σκοντάφτει . Έτσι και εγώ από βιασύνη για διακοπές έστειλα εκπρόθεσμη δήλωση χωρίς τον 049.Βέβαια ενημερώθηκε ο φορολογούμενος. Για την συμπληρωματική μπορεί να σταλεί μέσω ΕΛΤΑ έως της 10/08 , όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου ;
 17. Εμπορικός αντιπρόσωπος πώλησης φωτοβολταϊκών στοιχείων. Περιγραφή δραστηριότητας : Ο πελάτης συμφωνεί για την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών πάνελ στην στέγη του , με χρηματοδότηδη από τράπεζα.Ο επιτηδευματίας που αναλαμβάνει την τοποθέτηση υπογράφει συμφωνητικό . Τα φωτοβολταϊκά πάνελ (του συμφωνητικού ) πηγαίνουν με ΔΑ στον ιδιώτη για τοποθέτηση και μπορεί να προέρχονται και από χώρα της ΕΕ ( ενδοκοινοτικές αποκτήσεις .Το τιμολόγιο εκδείδεται στον επιτηδευματία . Ο επιτηδευματίας πρέπει να εκδόσει στοιχείο στον ιδιώτη. Πριν από όλα αυτά η έναρξη με ΚΑΔ 46.01 Χονδρικό εμπόριο έναντι αμοιβής ή βάσει σύμβασης , είναι σωστή; Ο επιτηδευματίας θεωρείται ότι πραγματοποιεί εμπόριο ή παροχή υπηρεσιών μόνο ( Θα εκδόσει ΔΑ-ΤΙΜ ή ΤΠΥ );. με αυτόν τον ΚΑΔ Η ερώτηση τέθηκε και στο Μητρώο της τοπικής ΔΟΥ αλλά απάντηση δεν υπάρχει ακόμη. Στην αρχή επιλέχθηκαν ΚΑΔ για πώληση φοτοβολταϊκών και ΠΥ εγκατάστασης φωτοβολταϊκών . Σε αυτή την περίπτωση έχουμε εμπορία που εάν είναι δυνατόν να αποφευχθεί. Ο επιτηδευματίας δεν θέλει να διαθέτει κατάστημα που να έχει ''βιτρίνα'' με φωτοβολταϊκά και να έρχεται ο πελάτης να διαλάγει. Εξάλου η παραγγελία πηγαίνει κατευθείαν στον ενδειαφερόμενο και ούτε πρόκειται ποτέ να υπάρχει απόθεμα.
 18. Επιτέλους. Τα πργράμματα ποιοί τα φτιάχνουν. Δεν θέλω να πιστεύω άτομα σαν τα υψηλόβαθμα στελέχη υπουργείων. Το μόνο που ξέρουν είναι να ζητούν χρήματα για ετήσια. Για να δικαιολογήσουν τα χρήματα που παίρνουν 'πετούν' πότε-πότε μία δήθεν αναβάθμιση του τύπου 'προστείθεται στους πελάτες και πεδίο με τον αριθμό του τηλεφώνου του'.Όταν τους έχεις πραγματικά ανάγκη 'πἀπαλα'. Δύο είναι οι σίγουροι τρόποι. 1. Χειρόγραφα κλασικά για όσους έχουν εμπιστοσύνη στον ευατόν τους. 2. Εκκαθάριση από τάξις. Αλήθεια , τα χρήματα επιστροφής στους φορολογούμενους από που θα τα δώσουν;. Μιλάμε για μεγάλα ποσά φέτος λόγω αποδείξεων.
 19. Για πώληση Φ/Β υπάρχει. Για παραγωγή ρεύματος υπάρχει. Για εργασίες τοποθέτησης (Π.Υ.) Φ/Β σωμάτων και συναφών τι κάνουμε ;
 20. Πάλι καλά να λες. Εγώ που έχασα username και φυσικά pass , μου λέτε σας παρακαλώ πως θα κάνω ενεργοποίηση ; . Την ατυχία μου μέσα. Με βλέπω να ξημεροβραδιάζομαι στο τηλέφωνο με ΓΓΠΣ
 21. Με πληρεξούσιο: 1. Πληρεξούσιο με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής. 2. Φωτοτυπία επικυρωμένη ταυτότητας φορολογούμενου. 3. Φωτοτυπία επικυρωμένη ταυτότητας λήπτη κλειδάριθμου. Τώρα γιατί ζητάνε ότι τους κατέβει, ένας Θεός ξέρει. Τι και αν τους πεις ότι αυτό δεν αναφέρετε πουθενά. Χαμένος χρόνος. Όπως ξυπνήσουν το πρωϊ. Με την ταυτότητά μου στο χέρι για να παραλάβω κλειδάριθμο φορολογουμένου δεν τους αρκούσε η φωτοτυπία , με έστειλαν να κάνω ακριβές φωτοαντίγραφο. Έλεος. Καλό είναι να αναφέρονται όλα αυτά - οι λεπτομέρειες δηλαδή - από την αρχή και να μην κάνει ο καθένας του κεφαλιού του.
×
×
 • Create New...