Jump to content

Kostasauth

simple Members
 • Posts

  99
 • Joined

 • Last visited

About Kostasauth

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

2,781 profile views

Kostasauth's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

11

Reputation

 1. Αν εννοείτε ανανέωση με την απλή λογική της ετήσιας πληρωμής που θέτει σε ισχύ την άδεια συναδέλφου, τότε θα έπρεπε το Ο.Ε.Ε. να το κάνει. Άν όμως ο συνάδελφος ήθελε να ανέβει τάξη και ήθελε να προσμετρήσει κάποιους μήνες που ήταν άνεργος, τότε καλά έκανε και δεν τον ανέβασε τάξη. Αλλά συγκεκριμένα για τη περίπτωση του παιδιού, που μόλις πήρε το πτυχίο του, μπορεί να πάει στο Ο.Ε.Ε. με τα δικαιολογητικά και να πάρει την άδεια πληρώνοντας τις συνδρομές. Βέβαια η κτήση της άδειας δεν σου προσφέρει τίποτα το ουσιαστικό, αλλά για χάρη του θέματος, αυτή είναι η διαδικασία.
 2. Εξακολουθείτε να επιμένετε. Την άδεια το παιδί θα την πάρει χωρίς να εργάζεται ή όχι. Το αν θα βρει μετά εργοδότη να τον απασχολήσει ή θα ανοίξει λογιστικό γραφείο είναι άλλο θέμα.
 3. Δεν νομίζω κάποια υπάρχουσα θέση λογιστή στο διαδίκτυο να ζητάει (προαπαιτούμενο την κατοχή άδειας Β' Τάξης) και να εννοεί την τωρινή άδεια Β'(η οποία αφορά απλογραφικά βιβλία). Όσοι εξακολουθούν στις αγγελίες και αναφέρουν το Β' τάξη, εννοούν κατά 99% την παλιά, θέλοντας να προσλάβουν άτομο με δικαίωμα και γνώσεις για διπλογραφικά βιβλία. Απλά ακόμα δεν υιοθέτησαν τις έννοιες των καινούριων αδειών και λογικό βέβαια. Επίσης είναι λίγο άκυρο να ζητάει κάποιος σήμερα σαν προαπαιτούμενο την Β' τάξη την καινούρια, γιατί το μόνο που σε δικαιοδοτεί αυτή η άδεια είναι για απλογραφικά βιβλία. Δηλαδή τι λογιστής θα είναι αυτός ή τι λογιστικό γραφείο θα είναι αυτό, το οποίο θα ζητάει κάποιον με δικαίωμα απλογραφικών βιβλίων? Ο ίδιος πώς θα άνοιξε το γραφείο, δεν θα είχε ήδη την Β' την καινούρια? Εν κατακλείδι όταν βλέπεις Β' Τάξη να ζητάνε κατά πάσα πιθανότητα ζητάνε κάτοχο άδειας με δικαίωμα σε διπλογραφικά βιβλία(δηλαδή Β' ή Α' παλιά ή Α' την καινούρια). H κτήση της άδειας δεν έχει σχέση αν είσαι απασχολούμενος ή μη. Υπεύθυνη δήλωση απλά στέλνουν μόνο όσοι εργάζονται. Είναι λάθος αυτό που λέτε ότι κάνει το Ο.Ε.Ε. της περιοχής σας. Καλημέρα...
 4. Καλημέρα σας, Θα ήθελα άν μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει ποιο ακριβώς είναι το αντικείμενο μιας εταιρείας που έχει ΚΑΔ 41201001 " Γενικές κατασκευαστικές εργασίες για μη οικιστικά κτίρια με τη χρησιμοποίηση ίδιων υλικών (επιχείρηση που δεν υπάγεται στις διατάξεις του άρθρου 34 ν. 2238/94)". Δηλαδή μια επεξήγηση για τον λειτουργικό της κύκλο, ποιος είναι ο κύκλος ροής των εμπορευμάτων, απαιτήσεων, υποχρεώσεων και τελικά πώς προκύπτουν τα έσοδά της.
 5. Καλά θα ολοκληρώσεις το μεταπτυχιακό του Σώματος και θα επιδιώξεις να πας στο Δημόσιο?
 6. Και όχι μόνο, μπορώ να σου δείξω και: PMT (PPMT+IPMT),NPV‐XNPV, IRR‐XIRR, Sumproduct, SubTotal, Sumif, Sumlfs, Countlfs.
 7. Έγω είπα απλά να βοηθήσω, αλλά βλέπω να μήν αναγνωρίζεται η προσπάθειά μου. Δυστυχώς...
 8. Να βοηθήσω και εγώ με την σειρά μου: Notes Το μέγεθος της εργασίας σας να μην ξεπερνάει τις 2500 λέξεις. Χρησιμοποίηστε βιβλιογραφικές αναφορές όπου απαιτείται.Χρήση Word.Χρήση 12 point Arial ή Times New Roman.Χρήση του Harvard referencing system.Η παράδοση της εργασίας σας να γίνει στην γραμματεία του Ι.Ε.Κ. και θα μεταβιβαστεί στο Υπ.Οικ., να συνοδεύεται από το αντίστοιχο εξώφυλο με το τίτλο της εργασίας, τα στοιχεία σας και την βεβαίωση για την αυθεντικότητα του περιεχομένου.Συμπληρώστε τη σελίδα τίτλου και υπογράψτε τη δήλωση αυθεντικότητας.
 9. Αναγνωρίζω πώς έχεις πειραχθεί πολύ με την συμμετοχή μου στο θέμα, αλλά άν περιμένεις να παρεξηγήσω κόσμο επειδή με διόρθωσαν σε ένα ορθογραφικό λάθος, ωσάν να βρισκόμαστε σε μαθητικό σάϊτ, συγνώμη αλλά δέν θα ακολουθήσω τις τακτικές σου. Η συμβολή μερικών στην συζήτηση περιορίζεται σε τέτοια μηνύματα, όχι και η δική μου.
 10. Απλά προφανώς θεωρώ πώς ο κάθε άνθρωπος πρέπει να εξελίσσεται και να προσαρμόζεται, πόσο μάλιστα στο λογιστικό ή ελεγκτικό επάγγελμα. Στόχος μου πάντα ακόμα και από τα πρώτα χρόνια της πορείας μου, ήταν να μπώ και να βγώ από πολλές διαφορετικές εταιρίες(λογιστήρια) ώστε να έχω καλύτερη και πληρέστερη εικόνα της εργασίας μου. Τελικά η μοίρα "προσωρινά", μαρέσει να λέω προσωρινά γιατί ποτέ δεν ξέρω και δεν ξέρουμε που θα είμαστε επαγγελματικά αύριο, με έφερε στο σημείο να διατηρώ και συντηρώ λογιστικό γραφείο με παροχή outsourcing υπηρεσιών σε εταιρίες που δέν μπορουν να έχουν εσωτερικό χειρισμό. Όμως τα "καλά χρόνια" μπόρεσα και ολοκλήρωσα έναν πολύ ωραίο κύκλο εκπαίδευσης και Πανεπιστημιακά και εκτός Πανεπιστημίου, που ανα πάσα στιγμή μου δίνει την δυνατότητα να μεταπηδήσω. Εάν οι συνθήκες το κρίνουν απαραίτητο θα το κάνω, χωρίς εμμονές και πάθη. Εγώ δέν θα σου πώ άν είμαι οπαδός του νεοφιλελευθερισμού με τα μονοπώλεια, αλλά μπορώ να πώ με σιγουριά ότι θα ακολουθήσω τις τάσεις της αγοράς, τις οποίες δέν μπορούμε να τις αλλάξουμε ούτε ατομικά αλλά ούτε και εθνικά, είναι τόσο μεγάλη η δυναμική των οικονομιών κλίμακας, που το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να τις ακολουθήσουμε. Υ.Γ. Αλήθεια άν πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε να ανταγωνιστούμε το μέσο συνολικό κόστος, της αυριανής "Ernst, PwC, Kpmg - Tax services" στα: - Διοικητικά & Λειτουργικά κόστη: Καθώς τα ενοίκια, Δ.Ε.Η., Τηλεπικοινωνίες κ.α. των εταιριών αυτών επιμερίζονται όχι σε 80 απλογραφικές, αλλά σε 800 απλογραφικές. - Διαπραγματευτικά κόστη: Όπου η τιμή των Λογιστικών προγραμμάτων που προμηθεύεται μια τέτοια εταιρία θα είναι ποσοτικά πιο οικονομική σε σχέση με την τιμή που σήμερα πληρώνουμε εμείς για τις ετήσιες συνδρομές. - Διαφημιστικά κόστη: Όπου το μέγεθος τους θα επιτρέψει την γνωστοποίησή τους μαζικά σε μεγαλύτερο αριθμό πελατών. - Εκπαιδευτικά κόστη: Όπου το χαμηλό μεσο συνολικό κόστος, θα τους επιτρέψει την μαζική εκπαίδευση των εργαζομένων τους(σεμινάρια, χειρισμός λογιστικών πληροφοριακών συστημάτων), με αποτέλεσμα την κατοχή υπαλλήλων με αυξημένα επαγγελματικά προσόντα. Είμαστε πολύ και πολλοί γελασμένοι...
 11. Ίσως τότε πάμε και εμείς στις Τράπεζες στα ανάλογα τμήματα που αναφέρεις ότι προμηνύονται φίλε broster. Ο σύγχρονος πτυχιούχος θα πρέπει να προσαρμόζεται με σκοπό την προσωπική, οικογενειακή και κοινωνική του ευημερία. Γιατί λοιπόν φίλε broster, να θεωρηθεί κακό το να πάει κάποιος σε μια Θυγατρική τράπεζας ή ελεγκτικής, άν βέβαια έχει τα τυπικά προσόντα και την απαιτούμενη επαγγελματική πιστοποίηση? Σόνϋ και καλά πρέπει να μείνει στάσιμος σε ένα μίζερο λογιστικό γραφείο που μετα βίας βγαίνει στα κόστη? Άλλωστε εμείς κάθε μέρα αποκαλούμε μίζερο το ίδιο μας το επάγγελμα. Ε αφού λοιπόν είναι τόσο άσχημα τα πράγματα, γιατί μένουμε σε αυτό με θρησκευτική ευλάβεια? Από την μία λέτε και λέμε όλοι εμείς με τα γραφεία ότι οι δουλείες μας έχουν πέσει τόσο χαμηλά που δέν βγάζουμε τα λειτουργικά κόστη και από την άλλη λέτε ότι θα πάμε για 800 ευρώ στις ελεγκτικές και τις Τράπεζες. - Άρα με απλή λογική βγάζουμε πολλά παραπάνω απο αυτά που κλαιγόμαστε και απλά κλαιγόμαστε για να κλαιγόμαστε? - Επαγωγικά, άν συμβεί και τελικά επικρατήσουν οι Ελεγκτικές(που θα επικρατήσουν), κλαιγόμαστε μάλλον γιατί δέν μας παίρνουν τα χρόνια για αυτήν την στροφή της καριέρας μας ή δέν είμαστε σε θέση να ξαναδιαβάσουμε για να μπούμε σε ένα διευρημένο λογιστικο-ελεγκτικό επάγγελμα? Συγνώμη αλλά αυτό δέν είναι λάθος της εξέλιξης του επαγγέλματος αλλά δικό μας και δικό σας(των μεγαλύτερων ηλικιακά) που μια τέτοια στροφή στην καριέρα μας/σας θα ήταν αδύνατη.
 12. Πώς φαίνονται άτομα τα οποία μοναδική επαφή με το επάγγελμα που είχαν είναι σε λογιστικό γραφείο της γειτονιάς και όχι σε κάποιας μορφής παραγωγικής ανώνυμης εταιρίας. Νομίζεις κύριε "πεθαμένε", την σημερινή εποχή ο επιχειρηματίας μιάς Α.Ε. των 1.000.000 - 3.000.000 ευρώ τζίρου, θα προσλάβει αναγκαστικά άλλον υπεύθυνο παραγωγής, άλλον υπεύθυνο αποθήκης άλλον υπεύθυνο λογιστηρίου, και άλλον υπεύθυνο διανομών? Από την εμεπιρία μου στο ξεκίνημα της καριέρας μου, ο αρχιλογιστής σε μιά τέτοια Α.Ε. της οποίας το όνομα μπορώ εύκολα να αναφέρω, έκανε όλες αυτές τις εργασίες σύν το επίπονο έργο της κοστολόγησης. Τώρα άν εσύ θέλεις να γίνεις υπάλληλος στο λογιστικό γραφείο του μπαρμπα Μήτσου τότε φυσικά και δέν χρειάζεται να έχεις ιδιαίτερες γνώσεις επί της συνολικής Οικονομικής διαχείρισης. Άν όμως ευελπιστείς να παράσχεις outsourcing εργασία σε μια Α.Ε. που δέν τηρεί εσωτερικό λογιστήριο, αυτό που θα ξεχωρίσει τον ανταγωνιστή λογιστή που είναι απέναντι σου, από εσένα τον Ι.Ε.Κ.τζή θα είναι αυτές οι extra συμβουλές που θα μπορέσει να του δώσει και όχι εσύ. Επομένως σου απαντώ, όχι δέν χρειάζεται να είσαι Οικονομολόγος για να δουλέψεις ένα Λογιστικό γραφείο με περίπτερα και καφετέριες, όμως ΠΟΤΕ με τις περιορισμένες γνώσεις του Ι.Ε.Κ. ακόμα και του Τ.Ε.Ι., δέν θα μπορέσεις να είσαι ανταγωνιστικός μέσα σε μια Α.Ε. βιομηχανική - παραγωγική. Επομένως συμφωνούμε παρά διαφωνούμε, ότι ο νόμος καλώς σας δίνει το δικαίωμα για απλογραφικά αλλά ποτέ σε διπλογραφικά. - Υ.Γ. 1: Άσχετα που ο παραπάνω συνάδελφος GCHMARG, με τον όρο Π.Γ.Π. εννοούσε διαδικασία διαχείρισης συστημάτων MRP και χρονοδιαγραμματων παραγωγής MPS και όχι την Οικονομοτεχνική Μελέτη που θα κάνεις copy-paste από κάποια φόρμα συναδέλφου online και θα την πάς στην Τράπεζα να σου δώσει δάνειο. Που ακόμα και εκεί άν σου λέγαν να συντάξεις μια τέτοια οικονομοτεχνική μελέτη εξ'αρχής θα ήσουν ελλειπής. Αυτό το περιμένουμε πολλοί, να δώ μετά ποιούς θα πάνε να παρακαλάνε τότε για τον "94. Η έννοια σας εμπειρικοί θα πρέπει να είναι ο 70 & 71 μήν πέσει το όριο στο (Άρθρο 4 Ν. 4093/12) κάτω από τα 5.000.000. Και όχι να ασχολείστε με τις σπουδές των πτυχιούχων, για τις οποίες κριθήκατε ανίκανοι να ακολουθήσετε και ξεπέσατε στα Ι.Ε.Κ. με 14 μαθήματα τύπου καρτούν(χειρισμός Excel, τεχνικές γραμματείας, χειρισμός τηλεφωνικού κέντρου) και μιά πιστοποίηση 2,5 ωρών στον Ο.Ε.Ε.Κ.(πολλαπλής επιλογής), με το βιβλίο "Ειδικός Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου" απ' τις εκδόσεις Κλειδάριθμος. - Υ.Γ. 2: Επίσης γιατί στεναχωριούνται κάποιοι πτυχιούχοι τόσο για την τήρηση βιβλίων απλογραφικών(β' κατηγορίας) από τους αποφοίτους Λυκείου ή Ι.Ε.Κ., αφού με βάση την Α.Υ.Ο.-Πολ. 1008/9-2-2011 του ΥΠΟΙΚ, υποχρέωση υπογραφής των δηλώσεων από λογιστή φοροτεχνικό με βάση τις διατάξεις του άρθρου 38 του N . 2873/2000" έχουν μόνο όσοι: Tηρούν βιβλία δεύτερης κατηγορίας του Κ.Β.Σ. και κατά την προηγούμενη διαχειριστική περίοδο έχουν πραγματοποιήσει ακαθάριστα έσοδα: α) > 100.000,00 ευρώ, για εμπορική ή μικτή επιχείρηση,β) > 50.000,00 ευρώ, αν πρόκειται για επιτηδευματία που ασκεί εμπορική επιχείρηση παροχής υπηρεσιών ή ελευθέριο επάγγελμα. Επομένως έτσι κι αλλιώς η εργασία του λογιστή για απλογραφικά(β' κατηγορίας), μπορεί να γίνει από τον ίδιο τον επιτηδευματία, ανεξαρτήτου τίτλου και επιπέδου σπουδών, με βάση τα παραπάνω όρια. Στην πραγματικότητα όμως όσοι επιτηδευματίες θα μπορέσουν να τηρήσουν μόνοι τους, άλλοι τόσοι θα είνια και οι απόφοιτοι Λυκείου ή Ι.Ε.Κ. που θα μπορέσουν να τα χειριστουν. Υπάρχουν βέβαια και οι εξαιρέσεις. Οπότε τζάμπα τρελαινόμαστε...
 13. Φίλε GCHMARG, Τώρα τί τους λές, προφανώς και ο κάθε φοιτητής ή απόφοιτος Ι.Ε.Κ. έχει στο μυαλό του πάντα να απασχοληθεί ώς βοηθός λογιστή στον Λογιστικό γραφείο του μπαρμπα Μήτσου που τηρεί 20 β' κατηγορίας και μια Ε.Π.Ε. - Άν σκεφτόταν τον εαυτό του έστω και σάν λογιστή σε μια μικρή Α.Ε. με εσωτερικό λογιστήριο και στην ουσία όλες οι ευθύνες εκτός του λογιστηρίου περνούσαν όλα από πάνω του, θα είχε προσπαθήσει(την εποχή που έπρεπε) να μπεί σε κάποιο Πανεπιστήμιο και όχι σε σχολές καρτούν. - Ε μετά από 10 χρόνια δουλειάς στα συνοικιακά λογιστήρια, αυτά τα άτομα, την ψωνίζουν και λένε σιγά τί είναι τα λογιστικά, αφού όλη την δουλειά του γραφείου την βγάζω μόνος. Ε κοίτα οι 20 απλογραφικές εταιρίες δέν νομίζω στην πραγματικότητα να θέλουν και ειδικές γνώσεις όμως μέχρι εκεί. Για μέχρι εκεί είναι αυτά τα άτομα και ορθώς ο νόμος τους περιορίζει και τους περιόριζε στα β' κατηγορίας βιβλία. - Και θα πώ κάτι προς εφησυχασμό των πτυχιούχων, ακόμα και άν έρθει η εποχή που θα μπορούν βάσει νόμου απόφοιτοι Λυκείου να τηρήσουν γ' κατηγορίας βιβλία(διπλογραφικά), θα έχουν μπεί στην διαδικασία εξετάσεις όπως και στους ορκωτούς, τις οποίες θα είναι αδύνατον να περάσουν απόφοιτοι Λυκείου και Ι.Ε.Κ. - Το επάγγελμα των ορκωτών από το 2008 με τον νόμο Παπαθανασίου είναι ανοιχτό πρός απόφοιτους Λυκείου, 5 χρόνια μέχρι σήμερα μπορώ να πώ πώς είναι ανύπαρκτοι αυτοί μέσα στο επάγγελμα, δέν υπάρχουν τέτοιοι μέσα στο ελεγκτικό επάγγελμα και άν υπάρχει ένας θα είναι κανένας από Αγγλικό Κολέγιο που πέρασε το ACCA και μετά μπήκε. - Έτσι σωστά προχθές(19.04.2013) βγάλαν νομοσχέδιο που είναι προς διαβούλευση σήμερα και για 7 μέρες ακόμα, που επιτέλους βγάζει έξω τους δυνητικούς αποφοίτους δευτεροβάθμιας από το επάγγελμα του ορκωτού. Αυτά...
×
×
 • Create New...