Jump to content

teo8111

simple Members
 • Posts

  372
 • Joined

 • Last visited

About teo8111

 • Birthday 11/29/1981

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  ΑΡΤΕΜΙΔΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Contact Methods

teo8111's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

61

Reputation

 1. Καλή χρονιά σε όλους. Και να θυμόμαστε πως οι όμορφες στιγμές με τους αγαπημένους μας ανθρώπους είναι που αξίζουν στην ζωή. Την επόμενη χρονιά ας τις ζήσουμε έντονα γιατί δεν γυρίζουν πίσω!
 2. Καλησπέρα. Ως προς το πρώτο σκέλος (της φορολογίας εισοδήματος) δεν γνωρίζω τι θα ισχύσει. Ως προς το δεύτερο σκέλος (αυτό του χαρτοσήμου) κατά την γνώμη μου την οποία στηρίζω σε αυτή http://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/4317 την απόφαση του Στε, δεν θα επιβληθεί χαρτόσημο στο υπόλοιπο του δοσοληπτικού λογαριασμού που έρχεται εκ μεταφοράς και το οποίο δεν έχει δοθεί στα πλαίσια δανειακής σύμβασης. Κατά επέκταση δεν έχει εφαρμογή η διάταξη του κώδικα ΤΧ περί μεγαλύτερου υπολοίπου. Ούτε κατά την επιστροφή του ποσού από τον οφειλέτη οφείλεται χαρτόσημο. Το τέλος χαρτοσήμου οφείλεται μία φορά κατά την πληρωμή και την εγγραφή στα βιβλία.
 3. Αν δεν μου διαφεύγει κάτι δεν απαγορεύεται. Πρόβλημα με το ταμείο;
 4. Κατά την γνώμη με την παραδοχή πως μία επιχείρηση που δεν ασφαλίζει εργαζόμενο τον πληρώνει με τον μεικτό μισθό που θα ελάμβανε ως σαν να ήταν ασφαλισμένος, καταλήγουμε πως το κόστος ευκαιρίας της έκπτωσης της δαπάνης μισθοδοσίας (στην περίπτωση ασφάλισης), είναι κατά πολύ μεγαλύτερο από το όφελος της εισφοροδιαφυγής. Συνεπώς, είναι προς το συμφέρον της επιχείρησης και όλων μας να ασφαλίζει το προσωπικό. Το ίδιο και σε ταμειακή βάση αν ληφθεί υπ' όψιν η αυξημένη προκαταβολή 100%. Τα δεδομένα αλλάζουν, όπως λέει και ο ponzi παραπάνω εάν μία επιχείρηση, όταν εισφοροδιαφεύγει δεν καταβάλλει στον εργαζόμενο τον μεικτό μισθό, αλλά αφαιρεί και τις κρατήσεις εργαζομένου, ασχέτως αν δεν τις αποδίδει στο Δημόσιο.
 5. Επαναφέρω το θέμα με αφορμή το εξής έγγραφο της ΓΓΔΔ http://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/21187. Στο ίδιο το έγγραφο αναφέρεται πως: 3. Ειδικά σε ό,τι αφορά τα μισθώματα που καταβάλλονται για ακίνητα και δεδομένου ότι με τον νέο Κ.Φ.Ε. (ν.4172/2013), δεν προβλέπεται ρητά η μη έκπτωση των μισθωμάτων κατά το μέρος που αναλογούν στην αξία του οικοπέδου, διευκρινίζεται, ότι αυτά εξακολουθούν και με τις νέες διατάξεις να εκπίπτουν με τον ως άνω περιορισμό, εφόσον βέβαια πληρούνται και οι λοιπές προϋποθέσεις του άρθρου 22 του ν.4172/2013. Άλλωστε, και σε περίπτωση που η επιχείρηση (μισθώτρια) προέβαινε στην αγορά των υπόψη ακινήτων, δεν θα είχε δικαίωμα να διενεργήσει αποσβέσεις στην αξία του οικοπέδου. Επομένως, για συμβάσεις χρηματοοικονομικής μίσθωσης ακινήτων που συνήφθησαν πριν την 1.1.2014 με εταιρείες του ν.1665/1986, τα μισθώματα που καταβάλλονται στα φορολογικά έτη που αρχίζουν μετά την 1.1.2014 και κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου, ήτοι μέχρι και την 31.12.2018, δεν αναγνωρίζονται προς έκπτωση από τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων κατά το μέρος που αναλογούν στην αξία του οικοπέδου, ενώ το υπόλοιπο ποσό των μισθωμάτων εκπίπτει από τα ακαθάριστα έσοδα από επιχειρηματική δραστηριότητα με τις προϋποθέσεις του άρθρου 22 του ν. 4172/2013. Εφόσον λοιπόν δεν προβλέπεται ρητά στον νόμο η μη έκπτωση των μισθωμάτων κατά το μέρος που αναλογούν στο οικόπεδο και αφού Ν.4174 Άρθρο 9 παρ.3. Οι ερμηνευτικές εγκύκλιοι δεν είναι δεσμευτικές για τους φορολογούμενους, και συνεπώς και οι απαντήσεις σε ερωτήματα γιατί μία επιχείρηση να ακολουθήσει όσα προβλέπονται στο συγκεκριμένο έγγραφο;
 6. Νομίζω πως αν παρακολουθήσει κανείς την πολιτική διαδρομή του ΓΑΠ κ του Τσίπρα, θα διαπιστώσει πως πρόκειται για 2 πολιτικούς απατεώνες, οι οποίοι υφάρπαξαν την ψήφο των πολιτών με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Σαφώς φέρουν ευθύνη κ οι ίδιοι οι πολίτες, αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα, παιδείας πολιτικής. Η διάφορα των δύο πολιτικών απατεώνων αφορά στον τρόπο που διαχειρίστηκε ο πρώτος και εξακολουθεί να διαχειρίζεται ο δεύτερος το γεγονός πως κάποια στιγμή η απάτη του θα έβγαινε στην φόρα. Εδώ λοιπόν ο Τσίπρας δείχνει πως είναι κλάσεις ανώτερος από τον Γιωργάκη (ο οποίος ούτε ποδήλατο δεν μπορεί να κανει) καθώς κατορθώνει να διατηρήσει την πολιτική του δύναμη με το να νοθεύσει όχι τα αποτελεσματα του δημοψηφίσματος, αλλά το ίδιο το ερώτημα του δημοψηφίσματος. Παίρνει λοιπόν αυτό το όχι κ την επόμενη πάει να ζητήσει κάτι χειρότερο από αυτό το οποίο το ποίμνιο έχει αρνηθεί. Τα έχει πλέον τάξει όλα. Μία βιώσιμη λύση, την παραμονή στην Ευρωζώνη, τον τερματισμό της λιτότητας κ την επανασύσταση του παλιού κομματικού πελατειακού κράτους. Τι θα κανείς Αλέξη τώρα που θα πέσουν οι μάσκες; Θα βάλεις την υπογραφή σου στο νέο μνημόνιο κ αν ναι, είσαι τόσο καλός που μπορείς να εξαπατήσεις για Τρίτη φορα το ποίμνιο ( λαό κ κόμμα ); Η αντιλαμβάνεσαι πως τα ψέματα τελειώσανε κ κοιτάζοντας την πάρτη σου θα πας σε μία καταστροφική ρήξη την οποία μπορείς να περάσεις πιο εύκολα σε αυτούς που κορόιδεψες λέγοντας πως δεν είχες εντολή για να κάνεις κάτι διαφορετικό; Κυριακή κοντή γιορτή
 7. Γιατί άλλαξε ο τίτλος του θέματος;Ο προηγούμενος μου άρεσε περισσότερο. Είχε μεγαλύτερη δυναμική.
 8. Όταν κάνεις μια επανάσταση ή οταν αντιστέκεσαι σε κάποιον προφανώς έχεις επίγνωση πως θα κανεις κάποιες θυσίες για την επανάσταση κ πανω από όλα είσαι σίγουρος πως δεν θες αυτό στο οποίο αντιστέκεσαι. Στην περίπτωση την δική μας αμφιβάλω αν ο κόσμος που λέει όχι γνωρίζει αφενός σε τι λέει όχι κ αφετέρου το κόστος αυτού του όχι. Ο λαϊκισμός βρίσκεται στην βάση κάθε φασισμού. Ο Τσίπρας ως μέγας λαϊκιστής κ δημαγωγίας εξαπατά για δεύτερη φορα σε 6 μήνες τον Ελληνικό λαό. Οι Έλληνες δεν θέλουμε να μετα ρυθμίσουμε το κράτος μας, αντιστεκόμαστε σε όποιον μας το ζητά ως αντάλλαγμα για να μας χρηματοδοτήσει κ νιώθουμε Εθνικά υπερήφανοι, ταυτόχρονα όμως αγνοούμε πως το κοστος αυτής της αντίστασης πιθανώς να οδηγήσει σε ανθρωπιστική ή εθνικής ασφάλειας κρίση. Δεν ανήκω στα μεσα της διαπλοκής ούτε ειμαι ανήψιος του Σοιμπλε. Αγαπώ την πατρίδα κ θελω να ζούμε με αξιοπρέπεια, οχι όπως την εννοεί ο κύριος Τσιπρας, ο οποία ξεφτιλίσε την δημοκρατία με αυτο το δημοψηφισμα. Καληνύχτα Ελλάδα
 9. Ωραία. Συνεπώς, μπορούμε να φτάσουμε όλοι σε αυτό το σημείο. Να ξεκινήσουμε πάλι από το 0. Να το κόψουμε το πόδι. Ας μην ασχοληθούμε καθόλου με την πιθανότητα να το σώσουμε. Δεν είμαι δημοσιογράφος των ΜΜΕ της διαπλοκής, ούτε έχω σχέση με τους τοκογλύφους δανειστές-εκβιαστές Ευρωπαίους. Θεωρώ όμως πως στο κακό κατά την γνώμη μου σενάριο το οποίο θα επέλθει εφόσον μείνει στα πράγματα η παρούσα κυβέρνηση, η οικονομική εξαθλίωση θα είναι τέτοια που ανάλογη δεν θα έχουμε ξαναζήσει ούτε εμείς αλλά ούτε και οι παππούδες μας.
 10. Μία φορά μόνο κατά την ανάληψη. Κατά την επιστροφή του ποσού δεν επιβάλλεται χαρτόσημο. Η επιβολή στο υψηλότερο υπόλοιπο για κάθε χρήση αφορά μόνο περιπτώσεις δανειακών συμβάσεων.
 11. Από την ΠΟΛ1006/2013 για διακοπή εργασιών: 3. Πριν την καταχώρηση της δήλωσης στο μηχανογραφικό σύστημα, ακυρώνονται υποχρεωτικά τα θεωρημένα φορολογικά στοιχεία, η θεώρηση των οποίων, διενεργήθηκε από το χρόνο παραγωγικής λειτουργίας του σχετικού υποσυστήματος TAXIS, σε κάθε Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (Δ.Ο.Υ.) και υποβάλλεται από το φορολογούμενο υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του ν.1599/1986, με βεβαιωμένο το γνήσιο της υπογραφής του, με την οποία δηλώνεται ότι, δεν υφίστανται αποθέματα της επιχείρησης, πάγια ή εμπορεύσιμα, χρηματικές απαιτήσεις ή υποχρεώσεις. 4. Η διακοπή της επιχείρησης, ολοκληρώνεται, ανεξάρτητα της ύπαρξης βεβαιωμένων χρεών ή της μη εκπλήρωσης των φορολογικών υποχρεώσεων των φορολογουμένων. 5. Με την καταχώρηση της δήλωσης αυτής στο υποσύστημα Μητρώου ολοκληρώνεται η διαδικασία διακοπής της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας. Η συγκεντρωτική θα υποβληθεί αν όχι τώρα αργότερα και θα πληρωθεί και το πρόστιμο. Αυτό που με εκνευρίζει είναι πως θα μπορούσα να είχα τελειώσει σήμερα και να μην τρέχω ξανά στην Δ.Ο.Υ μέσα στην εβδομάδα για να προλάβω το 10ήμερο και ένα ακόμα πρόστιμο. Και όχι γιατί ζητάω χάρη αλλά γιατί έτσι είναι η διαδικασία. Έπρεπε σήμερα να γίνει δεκτή η δήλωση διακοπής.
 12. Καλησπέρα κ καλή χρονια. Κατα την διακοπή εργασιων φυσικού προσώπου ο επόπτης ελέγχου διαπιστώνει πως δεν εχουν υποβληθεί συγκ. Καταστασεις κεπυο έτους 2012 ενώ υπήρχε υποχρέωση κ δεν δέχεται την διακοπη εάν δεν υποβληθεί η συγκεντρωτική κατάσταση. Δεν λέω πως δεν υπαρχει υποχρέωση αλλά είναι άσχετο με την δηλωση διακοπής
×
×
 • Create New...