Jump to content

DEBBY

simple Members
 • Posts

  87
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by DEBBY

 1. Συμφωνώ με τον Γρίβα. Και χωρίς να χρειάζονται αποχωρήσεις-προσλήψεις εκ νέου. Το έχω κάνει στο παρελθόν και υπογράψαμε μόνο συμφωνιτικά για την επιβεβαίωση των νέων δεδομένων και του ότι η εταιρία με την νέα νομική της μορφή, αναλαμβάνει όλες τις υποχρεώσεις της παλιάς προς τους εργαζομένους.
 2. Κανονικά προσλαμβάνεις και χωρίς πρόβλημα λήγεις την σύμβαση.
 3. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!! Εύχομαι υγεία σε εσάς και τις οικογένειές σας και ψυχραιμία σε όλους μας.
 4. Έστειλα mail, μέσω της επικοινωνίας του site του ΙΚΑ, και αφού παρέπεμψαν το ερώτημα στην κατάλληλη υπηρεσία τους, έλαβα απάντηση. Σε απάντηση του μπλα, μπλα....σας γνωρίζουμε ότι η αποστολή έχει ήδη ξεκινήσει. Θα λάβετε χ αριθμό ετικετών για τους υπαλλήλους σας. Περιμένω λοιπόν... και πέρυσι 28/2 μου τα έστειλαν.
 5. Να σας ενημερώσω και για το εξής. Ερώτηση στο ΙΚΑ: Ο αμοιβόμενος με εργόσημο, πόσα ένσημα χρειάζεται για να εκδόσει βιβλιάριο ασθενείας; 90 όπως και ένας μισθωτός (2012); Απάντηση του ΙΚΑ: Αν το εργόσημο είναι αξίας άνω των 33,57 (ημερομίσθιο ανειδίκευτου εργάτη), χρειάζονται 90 ένσημα. Αν το εργόσημο είναι μικρότερης αξίας (από 33,57), χρειάζονται 150 ένσημα. Αυτά...
 6. Τις καλύτερες ευχές μου για Καλά Χριστούγεννα!!! Να είσαστε όλοι γεροί και όσο το δυνατόν πιο χαρούμενοι. Καλά να περάσετε με τους ανθρώπους σας. Χρόνια Πολλά!!!
 7. Ναι, δικαιούται ΔΠ από τον εργοδότη για το διάστημα 01/01-23/03. Θα πρέπει να αποδώσετε το ποσό και να καταθέσετε συμπληρωματική ΑΠΔ (με ότι αυτό συνεπάγεται).
 8. Και με απλή φωτοτυπία της αναγγελίας πρόσληψης μπορεί να εκδοθεί ο ΑΜ στο ΙΚΑ. Δεν είναι απαραίτητη η βεβαίωση εργοδότη.
 9. Η υποχρέωση του εργοδότη στην καταβολή αποδοχών ασθενείας και στη αγορά αντίστοιχων ενσήμων, έχει συγκεκριμένη χρονική διάρκεια. Αν ο υπάλληλος έχει συμπληρώσει έτος η υποχρέωση σας εξαντλείται στον 1 μήνα. Σκοπεύετε να συνεχίζεται να τον πληρώνετε; Θα πάρει ο άνθρωπος ότι του αναλογεί από το ΙΚΑ και τίποτα από εσάς. Πρέπει να τον απολύσετε;
 10. Το μόνο διάστημα για το οποίο δεν θα πληρώσει ο εργοδότης αναλογία ΔΧ είναι αυτό της Ειδικής Άδειας Προστασίας της Μητρότητας (εξάμηνο). Για την άδεια κυοφορίας/λοχείας, καθώς και την κανονική άδεια ή την χρήση του μειωμένου ωραρίου σε ισόχρονη άδεια, η αναλογία ΔΧ βαρύνει τον εργοδότη.
 11. Μπορεί το ψάρι να βρωμάει από το κεφάλι, αλλά καθαρίζεται από το κόκκαλο....... Ήρθε ακόμα και για τους πιο βολεμένους ή αδιάφορους η ώρα της αυτοκριτικής.
 12. Καλημέρα, Οι κληρονόμοι δικαιούνται τα δεδουλευμένα (αν εκκρεμούν), την αναλογία Δώρων Εορτών (στην περίπτωσή σας Χριστουγέννουν), και αποδοχές αδείας και επιδόματος αδείας (αν δεν τα έχετε ήδη καταβάλει). Όχι δεν δικαιούνται αποζημίωση απόλυσης, εφόσον δεν έγινε καταγγελία πριν τον θάνατο του μισθωτού, αλλά είναι αποτέλεσμα αυτού.
 13. Δεν εννοούσα να απευθυνθεί ο εργοδότης στην Επιθεώρηση. Απάντησα στην παραπάνω παρατήρησή σου.
 14. Καλώς ή κακώς η δικαιοσύνη κρίνει σε σχέση με την νομοθεσία, όπως αναφέρθηκε ήδη. Δεν αφορά το δικαστήριο αν ήταν κακοπληρωμένη ή αδικημένη αλλά αν βρίσκεται σε διάστημα προστασίας λόγω μητρότητας. Αν είχε προβλήματα έπρεπε να απευθυνθεί στην Επιθεώρηση. Δεν θεωρείται αυτό κριτήριο για την συμπεριφορά των υπαλλήλων. Για την ιστορία θα σου πω, ότι σε μεγάλη εταιρία που η υπάλληλος αποκάλεσε τον διευθυντή της μ@@@@κα (μπροστά σε τουλάχιστον 20 άτομα) και απολύθηκε το 2007, ακόμη την πληρώνουν. Αποζημιώσεις, μισθούς υπερημερίας, ψυχικές οδύνες κ.τ.λ. Το δικαστήριο δεν έλαβε υπόψη ούτε ότι η υπάλληλος δούλευε επί 7 χρόνια στην εταιρία (άρα ήταν ευχαριστημένη αφού δεν έφυγε), ούτε την οικονομική της κατάσταση (η οποία ήταν και είναι ανθηρή). ΚΑΛΗΜΕΡΑ
 15. Σαφώς όχι. Όμως από αντίστοιχες περιπτώσεις σου λέω ότι ακόμη και αν υπάρχουν αποδείξεις για την συμπεριφορά της υπαλλήλου, είναι πολύ αμφίβολο αν το δικαστήριο θα το δεχτεί ως "σπουδαίο λόγο" για την καταγγελία. Άλλωστε αναφέρεις ότι θέλει να την απομακρύνει με κάθε κόστος και γιαυτό το πρότεινα. Δεν υποστηρίζω ότι είναι ηθικό, σωστό ή ανέξοδο. Και σίγουρα δεν θα το έκανα εγώ στην θέση του εργοδότη.
 16. Νόμίζω ότι είναι πολύ δύσκολο (ως αδύνατον) να καταφέρει να δικαιωθεί δικαστικώς. Πολύ περισσότερο τώρα που αυξήθηκε το διάστημα που προστατεύει την μητρότητα από καταγγελίες σύμβασης. Από ανάλογες περιπτώσεις και εφόσον λες ότι δεν υπολογίζει το κόστος, ας υπολογίσει τι θα την πλήρωνε μέχρι το 18μηνο (που μπορεί να την απολύσει) και ας της προτείνει να πάρει τα χρήματα και να αποχωρήσει οικιοθελώς. Έτσι και αλλιώς θα τα πληρώσει σε δικηγόρους και δικαστικά έξοδα με αμφίβολα αποτελέσματα.
 17. Καλημέρα, να ψηφιστεί, να δημοσιευτεί, να δοθεί η νέα κλίμακα και να δούμε τι εντολές θα δώσουν οι θεοί της Οικονομίας.......
 18. Να κάτσεις εκεί που είσαι........Μια χαρά είναι το 103!!!
 19. Με την σύμφωνη γνώμη της, δεν απαγορεύεται. Όταν όμως δεν δέχτηκε την αρχική μείωση, τι σε κάνει να πιστεύεις ότι θα δεχτεί και άλλη;;;
×
×
 • Create New...