Jump to content

no slave

simple Members
 • Posts

  170
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by no slave

 1. Καλησπέρα, Η ερώτηση μου δεν σχετίζεται με το θέμα, αλλά μην ανοίγω άλλο θέμα για κάτι απλό.. Προσπαθώ να βρω τη βεβαίωση αποδοχών του ΝΑΤ για να υποβάλω χειρόγραφη δήλωση αποβιώσαντα και δεν υπάρχει πουθενά. Στη σελίδα του ΝΑΤ εμφανίζει μόνο το 2018, όπως και από τη διαδρομή μέσω ΕΦΚΑ.gov που με παραπέμπει στο ΝΑΤ. Μίλησα σε κάποια τηλέφωνα -δεν ξέρουν, μου έδωσαν κάτι άλλα-δεν τα σηκώνουν και έχω μείνει στο ότι κάποιος πρέπει να πάει Ελ.Βενιζέλου 3 στον Πειραιά για να την παραλάβει από εκεί!!! Μήπως κάποιος έχει παιδευτεί νωρίτερα από εμένα και έχει βρει άκρη? Ευχαριστώ,
 2. Η αλλαγή στην προσωποποιμένηπληροφόρηση μας έλειπε.. Δεν μπορώ να βρω που έχουν πάει τα στοιχεία επιχείρησης (ΚΑΔ). Τα έχει εντοπίσει κανείς?
 3. Καλησπέρα συνάδελφοι, Φαντάζομαι θα έχετε δεχτεί εκατοντάδες τηλεφωνήματα από επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα για την ένταξη τους στον νέο εξωδικαστικό μηχανισμό!! Προσωπικά θα ασχοληθώ μόνο με οφειλές προς δημόσιο (Δ.Ο.Υ-ΚΕΑΟ κτλ) και όχι με προμηθευτές και τράπεζες. Για αρχή έχω μια απορία: Στη ρύθμιση εντάσσονται οι οφειλές που δημιουρήθηκαν-βεβαιώθηκαν έως κάποια ημερομηνία (πχ 31/12/2020) ή οι ιφυστάμενες οφειλές κατά τη δημιουργία της αίτησης? Και αν ισχύει το πρώτο, τότε τι συμβαίνει για οφειλές που βεβαιώθηκαν πχ σήμερα, αλλά αναφέρονται σε προηγούμενα έτη (πχ έτος αναφοράς το 2017).? Για παράδειγμα έχω πελάτη που για προωπικούς λόγους δεν είχε δηλώσει την (μεγάλη) ακίνητη περιουσία στα Ε9. Σήμερα θέλει να τα δηλώσει για τα έτη 2016-2022 και υπολογίζω πολύ μπακαλίστικα (λόγω συμπληρωματικού φόρου) να βεβαιωθούν για την 5ετία τουλάχιστον 60.000€. Άραγε αυτά θα μπορέσουν να ρυθμιστούν? Κάθε πληροφορία ευπρόσδεκτη!
 4. Λοιπόν το κατάφερα, Το παράδοξο είναι ότι το κατάφερα με chrome αφού με mozillla είχα τα προβήματα! (είμαι από τους λίγους που χρησιμοποιώ mozilla και δεν συμπαθώ το chrome παρόλη την ταχύτητα του). Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο σου,
 5. Συγνώμη για την επιμονή αλλά δεν μου βγάζει τους μήνες, Όπως θα δεις και στο συνημμένο, η μοναδική επιλογή που έχω έιναι το ειδοποιητήριο Τελών κυκλοφορίας, το οποίο πατώντας το ,εμφανίζεται ένα pdf με τα συνολικά τέλη του έτους.
 6. mozilla μπαίνω, Στα ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ μπαίνεις ή Στο ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΚΙΝΗΣΙΑ/ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ?? Και αν μπαίνεις στο Στο ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΚΙΝΗΣΙΑ/ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ συνεχίζεις κανονικά με το μήνυμα που παρέθεσα παραπάνω με κόκκινο?
 7. Καλησπέρα , Που πας ακριβώς για να επιλέξεις τους μήνες? Στα ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ βγάζει ολόκληρο το ποσό Στο ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΚΙΝΗΣΙΑ/ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ όταν επιλέγω τη ΑΙΤΗΣ ΑΡΣΗΣ ΑΚΙΝΗΣΙΑΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ που ζητάει να δηλώσω υπεύθυνα το παρακάτω: Δηλώνω υπεύθυνα, σύμφωνα με το αρ. 8 ν. 1599/1986, ότι, κατά την ημερομηνία άρσης της ακινησίας, για το όχημά μου: α) Έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας του τρέχοντος έτους. β) Υπάρχει εν ενεργεία ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Εκεί κολλάω αφού δεν έχουν καταβληθεί τα τέλη του τρέχοντος έτους.. Μήπως υπάρχει άλλη διαδρομή?
 8. Στέρεψαν τα ταμεία παιδιά! Βγάζει 500€ σε επιχειρήσεις με 6 άτομα προσωπικό! Σου λέει ενοίκιο δεν πληρώνεις, προσωπικό δεν πληρώνεις.. τι τα θέλεις περισσότερα? Στην 7 θα τους δίνουν κουπόνια για supermarket και στην 8 σισίτιο για να μην γουργουρίζουν τα στομάχια τους..
 9. καλημέρα παιδιά, Οι εργαζόμενοι σε αναστολή σε επιχειρήσεις κλειστές με κρατική εντολή τι μείωση ενοικίου έχουν? Το 40% όπως Νοέμβριο-Δεκέμβριο ή το 100% όπως οι επιχειρήσεις που εργάζονται?
 10. Ο ερωτών δεν είναι συνάδελφος και δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες. Είμαι σίγουρος πως ο λογιστής του θα γνωρίζει να τον κατευθύνει
 11. Ωραίοι! Κάνουμε την εκδήλωση ενδιαφέροντος ,βλέπουν ποιοι "χωράνε" στο 1,5 δις και βάζουν τα φίλτρα για να τους βγει ο προυπολογισμός. Με έχει πετάξει απ'έξω σε όλα τα επισιτιστικά και κομμωτήρια-νυχάδικα, επειδή τόλμησαν τον Σεπτέμβριο -οκτώβριο να έχουν τζίρο! Το ότι τους έχεις κλείσει 2 μήνες δεν παίζει ρόλο ε? Το ότι αυτούς τους 2 μήνες τους κάλεσες να πληρώσουν το 60% του ενοικίου, να πληρώσουν το Δ.Χ στους εργαζομένους (έστω αυτό που αναλογεί) δεν παίζει ρόλο? Και μου βγήκαν κάτι χιλιάρικα σε ελ.επαγγελματίες με έδρα το σπίτι (γραφίστες-σύμβουλοι επειχειρήσεων κτλ) με μηδενικά έξοδα πλην του ΕΦΚΑ τους. Πιστέυω ότι για τις κλειστές με κρατική εντολή έπρεπε να μεριμνήσουν ιδιαίτερα, όπως έγινε στην επιστρ.4 Δύσκολα τα πράγματα και ακόμη δεν ξέρουμε αν θα ξαναγίνει λοκ ντάουν! Εκεί θα γελάσουμε..
 12. Να τους ζητήσετε τον νόμο που το απαγορεύει!
 13. Καλημέρα, Άρα το "πνεύμα" είναι να πιάσουμε το επίδομα μοτοσυκλέτας 15%!! Άντε τώρα στα επισιτιστικά που έχουν από 10 διανομείς ο καθένας, οι οποίοι προσλαμβάνονται και αποχωρούν σε εβδομαδιαία βάση, να καθόμαστε να στέλνουμε και τα μηχανάκια! Δουλειά δεν είχε ο διάολος...!
 14. όπως πάντα η εγκύκλιος θα βγει "κάποια" στιγμή και θα μάθουμε. Σε ανάλογες ερωτήσεις πελατών απαντώ ως εξής: Αν είσαι κλειστός τουλάχιστον μέχρι 11/01 μην πληρωνεις ενοίκιο και αν η εγκύκλιος ορίσει κάτι διαφορετικό τότε αποδίδεις τη διαφορά Αν είσαι πληττόμενος δώσε το 60% και ανάλογα την εγκύκλιο πράτεις στο τέλος του μήνα. Όσον αφορά τα μισθωτήρια covid Νοεμβρίου υπάρχει πρόβλημα με πολλούς πελάτες μου. Πολλοί εισέπραξαν κανονικά το μίσθωμα νοεμβρίου-Δεκεμβρίου και ήρθε Ιανουάριο ο μισθωτής να τους πει ότι θα τους δώσει το 20% για να συμψηφίσει ,επειδή τελικά ήταν δικαιούχος της μείωσης. Έλα όμως που ο Νοέμβριος είναι κλειστός!! Θα έπρεπε -έστω και με 100€ πρόστιμο- να αφήνει να γίνει η δήλωση, όπως ακριβως γίνεται στα εκπρόθεσμα μισθωτήρια.
 15. Καλησπέρα παιδιά, Καταρχάς έχω χάσει το πνεύμα του νόμου! Που αποσκοπεί η δήλωση Ε13? Τι είναι αυτό που θέλουν να ελέγχουν? Στη συνέχεια δεν καταλαβαίνω και τον τρόπο δήλωσης. Για παράδειγμα προσλαμβάνεται σήμερα διανομέας με δικό του όχημα. Θα κάνω και Ε13 με τα στοιχεία της μοτοσυκλέτας και θα βάλω σαν ώρα έναρξης την έναρξη εργασίας κατά την πρόσληψη.Σωστά? Παράδειγμα 2 Εργοδότης έχει δική του μοτοσυκλέτα με αριθμό κυκλοφορίας ΑΑΑ124 την οποία χρησιμοποιεί ο εκάστοτε εργαζόμενος ανάλογα με τη βάρδια του. Πχ ο εργαζόμενος χ δευτέρα-παρασκευή 09.00-13,00, ο εργαζόμενος ψ δευτέρα-παρασκευή 15.00-22.00 και ο εργαζόμενος φ κάθε Σαββατοκύριακο 09.00-17.00. Εδώ τι θα δηλώσω?
 16. Καλησπέρα συνάδελφοι, Στη β φάση Οκτωβρίου βγάζει μήνυμα για όλους τους εργαζομένους " Για το Α.Φ.Μ. 0000χχχ :000 ΠΟΣΟ ΑΠΟ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΟΡΙΟ Το θέμα είναι ότι οι αποδοχές όλων είναι αρκετά πάνω από τα 650€. Έχει κάποιος κάποια ιδέα τι μπορεί να εννοεί? Κάποιο τηέφωνο επικοινωνίας για το πρόγραμμα υπάρχει? Ευχαριστώ!
 17. Καλησπέρα, Συνταξιούχος μου ζητάει μηνιαίο ενημερωτικό για το επικουρικό (ΕΤΕΑΕΠ-από ΤΥΔΚΙ) για το 2018. Η πλατφόρμα βγάζει τα ενημερωτικά απο 01/01/2019 και μετά Γνωρίζει κάποιος που μπορώ να βρώ τα παλαιότερα έτη?
 18. γράψε λάθος... Κατάλαβα αναστολή σύμβασης... Για ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ θα κάνεις ορθή επανάληψη, αφού κατά την αίτηση έχει να δηλώσεις περίοδο για κάθε εργαζόμενο
 19. Καλά έκανες, Στην περίπτωση αναστολής των συμβάσεων εργασίας εργαζόμενου/ων για περισσότερα του ενός χρονικά διαστήματα εντός του μήνα, η επιχείρηση - εργοδότης υποβάλει τόσες δηλώσεις όσα και τα χρονικά διαστήματα
 20. Μάλλον δεν θα λειτουργεί τούτη την ώρα, Αν δεν σου κάνει κόπο να δοκιμάσεις τώρα να δεις αν μπαίνεις και να μου πεις
 21. Καλησπέρα συνάδελφοι, Έχει κάνει κανείς φετινό πόθεν? Προσπαθώ να συνδεθώ και μου βγάζει ΣΦΑΛΜΑ-μη έγκυρο αναγνωριστικό ή κωδικός.. Το δοκίμασα με διάφορους κωδικούς και πάντα το ίδιο μήνυμα. Είναι σημερινό πρόβλημα η ακόμη δεν έχει ανοίξει ακόμα (πίστευα ότι από 04/09 είναι ανοιχτό)?
 22. Να επαναφέρω λίγο το ερώτημα γιατί σκάλωσα.. Υπάλληλος εκ περιτροπής με 3 8ωρα/εβδομάδα και μισθό 390€ - ωρομίσθιο 3,90€ Στο τέλος του χρόνου έχει εργαστεί 156 ημέρες και δικαιούται άδεια με αποδοχές 12 ημερών. Τι επίδομα αδείας θα του δώσει ο εργοδότης? 1. ..έως τον μισό μισθό ,δηλαδή 390€/2 =195€ ? 2. ημέρες αδείας 12 * ημερομίσθιο 31,20 = 374,40 €? Είναι μεγάλη η διαφορά...
 23. Φαντάζομαι.. ό,τι ισχύει για τις ΑΠΔ του ΙΚΑ ισχύει και για του ΕΔΟΕΑΠ ε? Μην πάθουμε καμιά ζημιά..!
 24. Λίγο άσχετο με το ενεργειακό πιστοποιητικό αλλά σχετικό με το μισθωτήριο.. 2 (μαλωμένα) αδέρφια έχουν στην ιδιοκτησία τους επαγγελματική στέγη με ποσοστό 50% έκαστος. Ο ένας εκ των 2 έχει στην παραπάνω στέγη την επαγγελματική έδρα του (καφενείο) και πληρώνει στον δεύτερο ενοίκιο. Το αρχικό μισθωτήριο είναι παλιό (είχε θεωρηθεί στη ΔΟΥ) και δεν έχω το αντίγραφο. Πάντως στο Ε2 δηλώνεται κανονικά το έσοδο του ενοίκιου. Στο ρεζουμέ: Πάω τώρα να κάνω ηλεκτρονικό μισθωτήριο λόγω covid.. Αναγράφοντας μόνο τον 1 αδερφό ως εκμισθωτή (με ποσοστό 50%) και τον άλλο ως μισθωτή, μου βγάζει μήνυμα ότι η δήλωση θα φύγει με ελλειπή στοιχεία και πρόστιμο.Αν αναγράψω τον αδερφό ως συνεκμισθωτή, τότε μου κοκκινίζει ότι δεν μπορεί να είναι εκμισθωτής και μισθωτής το ίδιο άτομο. Πως αποτυπώνεται αυτού του είδους η μίσθωση??
×
×
 • Create New...