Jump to content

koustis

simple Members
 • Content Count

  15
 • Joined

 • Last visited


Reputation Activity

 1. Upvote
  koustis got a reaction from elias stratakis in ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΣΤΟ ΤΑΠΙΤ (ΤΑΞΥ) Ή ΟΧΙ;   
  Για πελάτη μου ψάχνω και βρήκα τα εξής : 
  Τομέας Πρόνοιας Ξενοδοχοϋπαλλήλων 
  Ο Κλάδος Πρόνοιας Ξενοδοχοϋπαλλήλων εντάχθηκε στο ΤΑΠΙΤ από την έναρξη λειτουργίας του (1-10-2008) βάση του Ν.3655 (ΦΕΚ 58/Α’/3-4-2008),ως Τομέας Πρόνοιας Ξενοδοχοϋπαλλήλων με πλήρη οικονομική και λογιστική αυτοτέλεια.
  Ο ανωτέρω Τομέας διέπεται από τις καταστατικές διατάξεις του αντίστοιχου εντασσόμενου Ταμείου και Κλάδου, οι οποίες καθίστανται εφεξής καταστατικές διατάξεις του Τομέα αυτού, καθώς και τις διατάξεις της γενικότερης νομοθεσίας, όπως αυτές εκάστοτε ισχύουν.
  Σκοπός του Τομέας είναι η καταβολή Εφάπαξ Βοηθήματος στους ασφαλισμένους τους ή στα μέλη της οικογένειάς τους σε περίπτωση θανάτου τους, κατά τα προβλεπόμενα από τις οικείες καταστατικές διατάξεις του και της γενικότερης Νομοθεσίας, όπως εκάστοτε ισχύουν.
  Από την σελίδα του ΤΑΠΙΤ. 
  Υπηρεσιακό Σημείωμα για την επέκταση της ασφάλισης του Τομέα Πρόνοιας Ξενοδοχοϋπαλλήλων 16.10.13 Σύμφωνα με το ΦΕΚ τ.Β 1753/18-07-2013, έχει επεκταθεί η ασφαλιστική κάλυψη του Τομέα Πρόνοιας Ξενοδοχοϋπαλλήλων του ΤΑ.Π.Ι.Τ., από την ημερομηνία δημοσίευσης του ανωτέρω ΦΕΚ, στις κάτωθι περιοχές:
  Σε όλο το Νομό Θεσ/νίκης, Καβάλας, Δράμας, Λάρισας, Φωκίδας, Κορινθίας, Αρκαδίας, Μεσσηνίας, Ευβοίας και Κυκλάδων. Ειδικά για το Νομό Αιτωλοακαρνανίας, η ασφάλιση επεκτείνεται σε όλες τις περιοχές του Δήμου Ναυπακτίας.
  Για εισφορές, που αφορούν το χρονικό διάστημα από 18/07/2013 έως και 30/09/2013, το Δ.Σ. του ΤΑ.Π.Ι.Τ. αποφάσισε, ότι δεν θα καταβληθούν πρόσθετα τέλη.
  Επίσης από την ιστοσελίδα του ΤΑΠΙΤ
   
  Μετά από πολύ ψάξιμο βρήκα επίσης, 
   
  Εγκύκλιος ΙΚΑ 75/11-08-2008 
   
  Γ. ΥΠΑΓΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΟΥ ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΠΡΟΣΩΠΑ

  Σύμφωνα με το άρθρο 6 του καταστατικού του τ. ΤΑΞΥ, στην ασφάλιση του εντασσόμενου κλάδου υπήγοντο υποχρεωτικά και αυτοδίκαια:

  α) Τα πρόσωπα που παρέχουν κατά κύριο επάγγελμα εξαρτημένη εργασία έναντι αμοιβής στα ξενοδοχεία ύπνου και τα εστιατόρια ή κυλικεία αυτών, περιλαμβανομένων και των τύπου MOTELS, BUNGALOWS και εν γένει ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, όπως και των οικοτροφείων και ενοικιαζόμενων δωματίων των οποίων η συνολική δύναμη ανέρχεται σε τουλάχιστον δέκα (10) κλίνες.

  Τα ανωτέρω πρόσωπα συνεχίζουν την υπαγωγή τους στην ασφάλιση του κλάδου και κατά τον χρόνο κατά τον οποίο δικαιωματικώς ή και για λόγους ανεξάρτητους της θελήσεώς τους, δεν παρέχουν εξαρτημένη εργασία, πλην όμως τυγχάνουν εν όλω ή εν μέρει των αποδοχών των (άδεια, στράτευση κ.λ.π.).

  β) Το πάσης φύσεως προσωπικό του ΤΑΞΥ καθώς και ο νομικός Σύμβουλος αυτού, μετά την συμπλήρωση 5ετούς υπηρεσίας στο Ταμείο.

  γ) Τα πρόσωπα που παρέχουν την προσωπική τους απασχόληση με σύμβαση μίσθωσης έργου, εφόσον πρόκειται για απασχόληση η οποία παρέχεται κατά κύριο επάγγελμα και όσον αφορά τον χρόνο και τον τόπο απασχόλησης με συνθήκες απαντώμενες στις μισθώσεις εργασίας. Απασχολήσεις της μορφής αυτής στον ίδιο εργοδότη, οι οποίες αντιστοιχούν σε λιγότερες των 5 ημερών εργασίας κατά μήνα δεν καταλαμβάνονται από την πρόβλεψη αυτή.
   
   
  Στο τέλος της εγκυκλίου έχει και τον πίνακα της χωρικής έκτασης του τέως ΤΑΞΥ. 
   
  Δηλαδή για να απαντήσω στο ερώτημά σου , αν το ξενοδοχείο ,ή ενοικιαζόμενα δωμάτια , ή MOTEL έχει πάνω από 10 κλίνες και βρίσκεται σε κάποια από τις περιοχές αυτές ( πρακτικά όλη η Ελλάδα ) η καθαρίστρια σου θα ασφαλιστεί στο ΤΑΞΥ υποχρεωτικά ανεξάρτητα αν έχει η όχι προηγούμενη ασφάλιση στο ταμείο αυτό. 
 2. Upvote
  koustis got a reaction from SERAFIMIDOY in υποχρεωσεις συλλογου μη κερδοσκοπικου χαρακτηρα   
  Καλημέρα, 
  1 Δήλωση Φ01-12 κάθε χρόνο ( μηδενική ως προς τον φόρο εφόσον δεν προκύπτει ) 
  2 Οι εισφορές είναι έσοδα, στο βιβλίο ταμείου καταχώρηση , με παραστατικό απόδειξη είσπραξης 
  3 Η εκδήλωση γίνεται ως εξής ( πχ χοροεσπερίδα,) κόβεις εισιτήρια για είσοδο , και πχ εκδίδεις λαχνούς για την λαχειοφόρο, με τον ΚΒΣ έπρεπε να γνωστοποιήσεις στον Προϊστάμενο ΔΟΥ , και για 2 εκδηλώσεις τον χρόνο σε απάλλασσε από το ΦΠΑ  Με τον ΚΦΑΣ δε γνωρίζω αν χρειάζεται γνωστοποίηση. 
  4 Το excel για δικιά σου διευκόλυνση. Συνήθως το μη κερδ. σωματείο έχει βιβλίο ταμείου το οποίο θεωρείται από τον αρμόδιο φορέα ( πχ αθλητικός όμιλος από την περιφέρεια διεύθυνση αθλητισμού )
  5.Συγκεντρωτικές κάνουν και τα τιμολόγια θα τα περάσουν στο βιβλίο ταμείου ( καλό είναι να συνοδεύονται από απόδειξη πληρωμής για την εξόφληση του τιμολογίου. )
  6. Έσοδα από ενοίκια , έχουν φόρο αν νοικιάζουν σε κάποιον , έσοδα από επιχείρηση ( που δεν είναι μια απλή εκδήλωση για την πραγματοποίηση του σκοπού ) έχουν υποχρέωση να τηρούν όλα τα προβλεπόμενα από τον ΚΦΑΣ και φυσικά φορολογούνται για αυτά , μέσα πάντα από την δήλωση Φ01-12. 
  7 Ε7 - οριστικής ΦΜΥ?? γιατί με τα εργάνη και όλα τα συστήματα έχουμε μπερδευτεί ( Ε3 για επιχειρήσεις , Ε3 για πρόσληψή προσωπικού και Ε7 για οριστική ΦΜΥ, Ε7 για βεβαίωση σύμβαση ορισμένου χρόνου και ούτω καθεξής ) Δεν προβλέπεται αποστολή Ε7 σε περίπτωση που δεν απασχολεί προσωπικό .
   
  Αυτά τουλάχιστον εφαρμόζω εγώ στα δικά μου μη κερδοσκοπικού . 
 3. Upvote
  koustis reacted to vaghelis in Φ2 050 - Περιοδική δήλωση Φ.Π.Α Έκδοση 2η 2011   
  File Name: Φ2 050 - Περιοδική δήλωση Φ.Π.Α Έκδοση 2η 2011
  File Submitter: vaghelis
  File Submitted: 15 Jul 2011
  File Updated: 15 Jul 2011
  File Category: ΦΠΑ
  Click here to download this file
×
×
 • Create New...