Jump to content

medousa

simple Members
 • Content Count

  413
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Reputation Activity

 1. Like
  medousa got a reaction from Παυλάκης in Αναστολές συμβάσεων τον Νοέμβριο   
  Ευχαριστούμε για την ενημέρωση!
 2. Upvote
  medousa got a reaction from Lucky_Luke in ΑΝΑΣΤΟΛΗ   
  Καλημέρα ,
  η προθεσμία για τις δηλώσεις αναστολής εργασιών έχει λήξει ..... 
 3. Like
  medousa got a reaction from ATHABA in ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΝΗ   
  Ευχαριστώ πραγματικά που μοιράστηκες την προσωπική σου άποψη !!!
 4. Like
  medousa got a reaction from MARINAF1K in ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΝΗ   
  Ευχαριστώ πραγματικά που μοιράστηκες την προσωπική σου άποψη !!!
 5. Like
  medousa got a reaction from koskir1 in Υποβολή Τροποποιητικής δήλωσης Ε2   
  Σε ευχαριστώ πολύ !!!
  Το έχω ξαναπεί αλλά θα το ξαναπώ μία φορά ακόμη .....
  ανήκω σε εκείνη την κατηγορία των λογιστών που δεν έχω κανέναν από την αρχή που ξεκίνησα και μέχρι τώρα που να μπορέσω να ανταλλάξω μία άποψη από το πιο χαζό μέχρι το πιο σοβαρό θέμα (είτε από κόμπλεξ δικό μου είτε επειδή δεν είμαι και τόσο κοινωνική.. πλέον δεν ασχολούμαι με το γιατί...) ..... για εμένα υπάρχετε μόνο εσείς και σας ευχαριστώ πολύ που υπάρχετε...
  Για εμένα είστε εξαιρετικά σημαντικοί!!!
  Καλή συνέχεια !!!
   
 6. Upvote
 7. Upvote
  medousa got a reaction from FAFOUTIS in Φέτος οι σύλλογοι και τα σωματεία κάνουν ε3 ,ή μόνο Ν?   
  Σας υπερ ευχαειστώ πολύ !!!
  Είστε πάντα πολύ συγκεκριμένος  και ευγενικός
 8. Upvote
  medousa got a reaction from Sibyl in Σύσταση κάθετης ιδιοκτησίας με οικοπεδο εξ'άδιαιρετου   
  Καλημέρα
  προς ενημέρωση μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με το Υ.Ο. 
 9. Upvote
  medousa got a reaction from G.E.S. in Σύσταση κάθετης ιδιοκτησίας με οικοπεδο εξ'άδιαιρετου   
  Καλημέρα
  προς ενημέρωση μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με το Υ.Ο. 
 10. Upvote
  medousa reacted to spyros78 in Με τις μηνιαίες συγκεντρωτικές τι θα κάνουμε ? Θα στείλουμε? Η όχι ?   
  Τότε Κυριακή βράδυ προς Κ. Δευτέρα με αναμμένα φώτα στο γραφείο,για το παίξω και εγώ μια φορά λογισταρας που έχει τις ατελείωτες δουλειές και ξενυχτάει...τόσες φορές τους βλέπω και (δεν) τους ζηλεύω....
 11. Upvote
  medousa got a reaction from gapdk in ΤΕΚΜΑΡΤΑ ΕΞΟΔΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΠΡΟΠΟ   
  Καλησπέρα ,
  επειδή πρώτη φορά αναλαμβάνω Προπο μπορεί κάποιος να με πει αν  μπορώ να περάσω σαν έξοδα αποδείξεις από περίπτερο για εφημερίδες που τις αγοράζουν για να τις διαβάζουν οι πελάτες. Ο προηγούμενος συνάδελφος τα περνούσε και ο πελάτης μου τα έφερε.
  ευχαριστω εκ των προτέρων
 12. Upvote
  medousa got a reaction from gapdk in Δικαίωμα Αποκλειστικής Χρήσης Προκηπίου & Χρήσης Ακαλύπτου Αγρού?   
  "Λοιπά δικαιώματα αποκλειστικής χρήσης σε κοινόκτητους χώρους :
  σε κήπους , ακάλυπτους χώρους , ταράτσες , πισίνες , λοιπές δουλείες (όχι οίκηση) δεν αναγράφονται στο εσωτερικό του εντύπου παρά μόνο στην πρώτη σελίδα ως σημείωση του υπόχρεου .ΠΟΛ 1047/10-3-2005 "
  (από το βιβλίο του Ορέστη Σεϊμενη )
  (ελπίζω να βοηθήσει!)
 13. Upvote
  medousa got a reaction from mk83 in Σεμιναριο ΤΑΧΗΕAVEN 1/2/2014 10:00   
  Παιδιά είναι υπέροχο αυτό που κάνατε!!!
  Μπράβο σας!!!
  Για μια ακόμη φορά αποδείξατε ότι είστε  "tax..heaven"!!!!
  Ευχαριστούμε πολύ!!!!!
 14. Upvote
  medousa got a reaction from Sarliz in Σεμιναριο ΤΑΧΗΕAVEN 1/2/2014 10:00   
  Παιδιά είναι υπέροχο αυτό που κάνατε!!!
  Μπράβο σας!!!
  Για μια ακόμη φορά αποδείξατε ότι είστε  "tax..heaven"!!!!
  Ευχαριστούμε πολύ!!!!!
 15. Upvote
  medousa got a reaction from kalos likos in Τρόπος ασφάλισης ( ή μη ασφάλισης;; ) εργαζόμενου σε ιδιωτική επιχείρηση ο οποίος είναι Δημοσιος Υπάλληλος.   
  Ελπίζω να βοηθήσει!
   
  Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας Ν3528/2007
  AΣΚΗΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ
  Άρθρο 31 :Άσκηση ιδιωτικού έργου με αμοιβή
  1. Μετά από άδεια ο υπάλληλος μπορεί να ασκεί ιδιωτικό έργο ή εργασία με αμοιβή, εφόσον συμβιβάζεται με τα καθήκοντα της θέσης του και δεν παρεμποδίζει την ομαλή εκτέλεση της υπηρεσίας του.
  2. Η άδεια χορηγείται για συγκεκριμένο έργο ή εργασία μετά από σύμφωνη αιτιολογημένη γνώμη του υπηρεσιακού συμβουλίου και μπορεί να ανακαλείται με τον ίδιο τρόπο. Η άδεια στους υπαλλήλους του Δημοσίου χορηγείται από τον οικείο υπουργό και στους υπαλλήλους των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου από το ανώτατο μονομελές όργανο διοίκησης και αν δεν υπάρχει τέτοιο όργανο, από τον πρόεδρο του συλλογικού οργάνου διοίκησης.
  3. Δεν επιτρέπεται στον υπάλληλο η κατ’ επάγγελμα άσκηση εμπορίας.
  4. Ειδικές απαγορευτικές διατάξεις διατηρούνται σε ισχύ.
  Άρθρο 32: Συμμετοχή σε εταιρείες
  1. Ο υπάλληλος υποχρεούται να δηλώνει στην υπηρεσία του τη συμμετοχή του σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου οποιασδήποτε μορφής, εκτός των σωματείων και των κοινωφελών ιδρυμάτων.
  2. Απαγορεύεται ο υπάλληλος να μετέχει σε οποιαδήποτε εμπορική εταιρεία προσωπική, περιορισμένης ευθύνης ή κοινοπραξία ή να είναι διευθύνων ή εντεταλμένος σύμβουλος ανώνυμης εταιρείας ή διαχειριστής οποιασδήποτε εμπορικής εταιρείας. Μετά από άδεια ο υπάλληλος μπορεί να μετέχει στη διοίκηση ανώνυμης εταιρείας ή γεωργικού συνεταιρισμού με την επιφύλαξη του προηγούμενου εδαφίου. Η άδεια χορηγείται με τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία των παραγράφων 1 και 2 του άρθρου 31 του παρόντος.
  3. Απαγορεύεται η απόκτηση από υπάλληλο, σύζυγο του ή ανήλικα τέκνα τους μετοχών ανωνύμων εταιρειών που υπάγονται στον ειδικό έλεγχο της υπηρεσίας του. Ο υπάλληλος που κατά το διορισμό ο ίδιος ή σύζυγος του ή ανήλικα τέκνα του κατέχουν μετοχές ανωνύμων εταιρειών οι οποίες εμπίπτουν στην απαγόρευση του προηγούμενου εδαφίου ή τις αποκτά κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του, λόγω κληρονομιάς, υποχρεούται να υποβάλει σχετική δήλωση στην υπηρεσία του και εντός ενός έτους είτε να τις μεταβιβάσει είτε να ζητήσει τη μετακίνηση του σε άλλη αρχή της υπηρεσίας του ή τη μετάταξη του σε άλλη δημόσια υπηρεσία ή νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου. Η μετακίνηση ή μετάταξη είναι υποχρεωτική για την υπηρεσία του και διενεργείται σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 66 και 74 του παρόντος. Κατά το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τη μεταβίβαση των μετοχών ή την ολοκλήρωση της μετάταξης του, ο υπάλληλος εμπίπτει στο κώλυμα συμφέροντος του άρθρου 36 του παρόντος.
  4. Διατηρούνται σε ισχύ ειδικές διατάξεις που αναφέρονται σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου της παρ. 2 του παρόντος άρθρου και θεσπίζουν πρόσθετους περιορισμούς για τους υπαλλήλους.
  5. Επιτρέπεται η συμμετοχή υπαλλήλων με την υπηρεσιακή τους ιδιότητα σε συνεταιρισμούς ή στη διοίκηση ανωνύμων εταιρειών ή εταιρειών περιορισμένης ευθύνης, οι οποίες ελέγχονται από το Δημόσιο, τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, τους Ο.Τ.Α. και τις δημόσιες επιχειρήσεις, όταν τούτο προβλέπεται από ειδικές διατάξεις.

  Άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου ή εργασίας με αμοιβή (άρθρο 31Υ.Κ)

  Η άδεια ιδιωτικού έργου με αμοιβή στους δημοσίους υπαλλήλους χορηγείται με απόφαση του οικείου οργάνου διοίκησης και μετά από αιτιολογημένη γνώμη του αρμόδιου Υπηρεσιακού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 31 του Υπαλληλικού Κώδικα (ν.2683/1999), με την προϋπόθεση ότι αυτή δεν είναι ασυμβίβαστη προς τα καθήκοντα της θέσης τους και δεν παρεμποδίζεται η ομαλή εκτέλεση της υπηρεσίας τους.
  Παρατηρείται όμως το φαινόμενο υπάλληλοι διαφόρων ειδικοτήτων όπως π.χ. μηχανοτεχνίτες, ηλεκτροτεχνίτες κτλ να ζητούν τη χορήγηση άδειας ιδιωτικού έργου με αμοιβή για την άσκηση των αντίστοιχων επαγγελμάτων για τα οποία απαιτείται κατοχή άδειας άσκησης επαγγέλματος.
  Οι αρμόδιες υπηρεσίες προσωπικού /διοικητικού καθώς και τα οικεία υπηρεσιακά συμβούλια δεν θα πρέπει να προβαίνουν στη χορήγηση της αιτούμενης άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου ή εργασίας, στην περίπτωση που οι αιτούντες υπάλληλοι έχουν στερηθεί την άδεια άσκησης του συγκεκριμένου επαγγέλματος μετά την κτήση της υπαλληλικής ιδιότητας, όπως προκύπτει από ειδικές διατάξεις:

  - Β.Δ. 4/25-11-49, άρθρο 6, σχετικά με την απαγόρευση άσκησης του επαγγέλματος του ηλεκτρολόγου εγκαταστάτου σε δημόσιους υπαλλήλους,

  - Ν. 2801/2000, άρθρο 8 παρ. 7 όσον αφορά στην ύπαρξη κωλύματος για την κτήση ειδικής άδειας οδηγού ΕΔΧ από δημοσίους υπαλλήλους

  Καθίσταται λοιπόν απαραίτητο οι Δ/νσεις Διοικητικού / Προσωπικού των δημοσίων υπηρεσιών και τα αρμόδια Υπηρεσιακά Συμβούλια να ερευνούν κατά περίπτωση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο και να μην προβαίνουν στην χορήγηση άδειας ιδιωτικού έργου η εργασίας με αμοιβή, όταν η σχετική αίτηση αφορά άακηση επαγγέλματος όπως αυτά που ενδεικτικά αναφέρθηκαν ανωτέρω.
  Οι Δ/νσεις Διοικητικού των Υπουργείων που είναι αρμόδια για τον καθορισμό του θεσμικού πλαισίου όσον αφορά στη χορήγηση επαγγελματικών αδειών θα πρέπει να διαβιβάσουν την παρούσα εγκύκλιο στις αρμόδιες οργανικές μονάδες προκειμένου στη συνέχεια να ενημερώσουν τη Δ/νση / Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού του Υπουργείου Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης (ΥΠΕΣΔΔΑ) σχετικά με την ύπαρξη των ειδικών διατάξεων σύμφωνα με τις οποίες η ιδιότητα του δημοσίου υπαλλήλου αποτελεί κώλυμα για την άσκηση συγκεκριμένων επαγγελμάτων (π.χ. οδηγοί ταξί κλπ).
  Οι Δ/νσεις Δ/κού των Υπουργείων, Γενικών και Ειδικών Γραμματειών, των Περιφερειών καθώς και η Δ/νση Οργάνωσης και Λειτουργίας των ΟΤΑ του ΥΠΕΣΔΔΑ θα πρέπει να κοινοποιήσουν την παρούσα εγκύκλιο στις Δ/νσεις Διοικητικού / Προσωπικού των Ν.Π.Δ.Δ. που εποπτεύουν καθώς και στα οικεία Υπηρεσιακά Συμβούλια καθώς επίσης και σης υπηρεσίες τους που τυχόν είναι αρμόδιες για το θεσμικό πλαίσιο που αφορά τη χορήγηση επαγγελματικών αδειών.
  Τέλος, όλες οι παραπάνω υπηρεσίες παρακαλούνται για την εφαρμογή των ανωτέρω, προκειμένου να διασφαλιστεί αφενός μεν η νομιμότητα της χορήγησης άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου ή εργασίας με αμοιβή σε δημόσιους υπαλλήλους αφετέρου δε η προστασία των συμφερόντων διαφόρων επαγγελματικών ομάδων και η κατοχύρωση υγιούς ανταγωνισμού στην αγορά εργασίας.( 24824/18-12-2002 ΥΠ.ΕΣ ΔΙΔΑΔ/ΟΙΚ).
  Α. Άρθρο 35 : Κατοχή δεύτερης θέσης
  Παραγραφ.1. Απαγορεύεται ο διορισμός υπαλλήλου , με οποιαδήποτε σχέση, σε δεύτερη θέση:
  Α) Δημόσιας υπηρεσίας
  Β) ΝΠΔΔ
  Γ) ΟΤΑ, συμπεριλαμβανομένων και των ενώσεων αυτών
  Δ) Δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών
  Ε) Νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, που ανήκουν στο κράτος ή επιχορηγούνται από κρατικούς πόρους κατά 50% τουλάχιστον του ετήσιου προϋπολογισμού τους ή το κράτος κατέχει το 51% τουλάχιστον του μετοχικού τους κεφαλαίου.
  ΑΣΚΗΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
  Οι προϋποθέσεις για την άσκηση ιδιωτικού έργου από εκπαιδευτικούς αναφέρεται στην εγκύκλιο του ΥΠΕΠΘ (αρ.πρωτ.14543/Δ2,13-2-2003), με την οποία ορίζονται τα εξής:

  Με το άρθρο 31 του Υ.Κ. που εφαρμόζεται αναλογικά και στους εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης κατά το άρθρο 52 του ν. 2721/99, προβλέπεται η άσκηση ιδιωτικού έργου ή εργασίας με αμοιβή, μετά από σύμφωνη αιτιολογημένη γνώμη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου (ΠΥΣΔΕ), που χορηγείται από το αρμόδιο όργανο για συγκεκριμένο έργο ή εργασία, εφόσον το έργο ή η εργασία συμβιβάζεται με τα καθήκοντα της θέσης του εκπαιδευτικού και δεν παρεμποδίζει την ομαλή εκτέλεση της υπηρεσίας του, ενώ κατά την παρ. 3 του ίδιου άρθρου δεν επιτρέπεται η κατ’ επάγγελμα άσκηση εμπορίας.

  Όπως συνάγεται από τη γραμματική ερμηνεία και τον σκοπό των παραπάνω διατάξεων το υπηρεσιακό συμβούλιο , για να γνωματεύσει για τη χορήγηση της ανωτέρω άδειας, θα πρέπει να λάβει υπόψη του τα εξής:
  α) Η άσκηση ιδιωτικού έργου ή εργασίας νοείται ως εξαίρεση και όχι ως κανόνας.
  β) Η άσκηση ιδιωτικού έργου με αμοιβή, συντρέχει στην περίπτωση κατά την οποία προκύπτει σταθερή και συστηματική απασχόληση του εκπαιδευτικού με οικονομική δραστηριότητα από την οποία επιδιώκεται η προσπόριση οικονομικών ωφελημάτων. Τέτοια απασχόληση συντρέχει και στην περίπτωση κατά την οποία το ιδιωτικό έργο ή εργασία ασκείται όχι μεν ευθέως από τον ίδιο τον εκπαιδευτικό, αλλά εμμέσως από αυτόν μέσω οικονομικού προσώπου του οποίου έχει τον έλεγχο.
  γ) Το έργο ή η εργασία θα πρέπει να είναι συμβατό με την ειδικότητα του εκπαιδευτικού και να μην προκαλεί σύγκρουση του ιδιωτικού του συμφέροντος με το συμφέρον της υπηρεσίας και γενικότερα να μην μειώνει το κύρος της υπηρεσίας του.
  δ) Να μην παρεμποδίζει την ομαλή εκτέλεση της υπηρεσίας, δηλ. των καθηκόντων του εκπαιδευτικού. Έτσι η παρεμπόδιση π.χ. αφορά τον ημερήσιο χρόνο άσκησης του ιδιωτικού έργου, την κόπωση του εκπαιδευτικού κ.λ.π.
  ε) Η άδεια θα χορηγείται μόνο για συγκεκριμένο ιδιωτικό έργο ή εργασία, δηλαδή μόνο γι’ αυτό που ρητά προσδιορίζει ο εκπαιδευτικός στην αίτησή του και φυσικά όχι αόριστα.
  στ) Τέλος απαγορεύεται η κατ’ επάγγελμα άσκηση εμπορίας, δηλαδή δεν απαγορεύεται η απλή διενέργεια ορισμένων εμπορικών πράξεων, αλλά η κτήση της εμπορικής ιδιότητας, που συνιστά πραγματικό γεγονός, κατά το ουσιαστικό κριτήριο, που καθιερώνει το άρθρο 1 του εμπορικού Νόμου, το οποίο χρήζει ανάλογης απόδειξης. Συγκεκριμένα, η άσκηση εμπορίας είναι πραγματικό, κατά βάση, γεγονός που προϋποθέτει κατά περίπτωση, την έρευνα των επαγγελματικών συνθηκών.
  Επισημαίνεται, πάντως, ότι για τα ιατρικά καθώς και τα λοιπά επαγγέλματα, στα οποία προέχει ο επιστημονικός καθαρά χαρακτήρας, δεν μπορεί να τεθεί, κατ’ αρχάς, ζήτημα απόκτησης της εμπορικής ιδιότητας από τους επιστήμονες που ασκούν αυτά, αφού η άσκηση του λειτουργήματός τους δεν είναι , από μόνη της, δυνατή να της προσδώσει την εμπορική ιδιότητα.
   
  ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ
  Β. Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (Ν.Σ.Κ.) Β΄ Τμήμα (24-5-2000)
  δ) …επίσης στην παραγραφ. 6 του αρθρ.14 του ν.1566/85 ορίζεται ότι άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου στους εκπαιδευτικούς χορηγείται, εάν προηγουμένως καλυφθούν με υπηρεσιακή διδασκαλία οι ανάγκες των δημόσιων σχολείων. Οι δημόσιοι εκπαιδευτικοί δεν επιτρέπεται να διδάσκουν σε ιδιωτικά σχολεία ή φροντιστήρια.

  Γ. (Εγκύκλιος ΥΠΕΠΘ, αρ.Πρωτ. Δ2/26341, 10-1-96)
  "... Οι εκπαιδευτικοί της Δημόσιας Β΄βαθμιας Εκπ/σης μπορούν να διδάσκουν σε ιδιωτικά ΙΕΚ, ύστερα βεβαίως από άδεια που χορηγείται από το οικείο ΠΥΣΔΕ.."
  Θα πρέπει να συνεκτιμηθούν τα εξής :
  Α) η απασχόληση τους στα ιδιωτικά ΙΕΚ να είναι εκτός ωραρίου λειτουργίας του σχολείου που υπηρετούν
  Β) Αυτή να μην αποβαίνει σε βάρος της εκπ/κης δραστηριότητας στην υπηρεσία τους και
  Γ) Η απασχόληση τους στα ιδιωτικά ΙΕΚ να μην υπερβαίνει τις 10 ώρες την εβδομάδα
  (στην αίτηση προς το ΠΥΣΔΕ πρέπει να επισυνάπτεται και βεβαίωση για το ύψος της αμοιβής)
  Δ. Έργο από εκπαιδευτικούς Ξένων Γλωσσών και Φυσικής Αγωγής
  Δεδομένου ότι στην περιοριστική απαρίθμηση των φροντιστηρίων, (δια της παρ.2 του άρθρου 63 του ΑΝ.2545/1940) περιλαμβάνονται τα φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών, δεν είναι κατά νόμο δυνατή η χορήγηση άδειας ιδιωτικού έργου με αμοιβή στους εκπαιδευτικούς Αγγλικών, προκειμένου να διδάξουν σε φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών (Σχετική και η υπ΄αριθμ. 270/1998 ατομική Γνωμ. Γραφείου Νομικού Συμβούλου ΥΠΕΠΘ). Αντιθέτως, είναι δυνατή η χορήγηση άδειας σε εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής προκειμένου να διδάξουν σε Αθλητικά Σωματεία, εφόσον αυτά δεν περιλαμβάνονται στην περιοριστική απαρίθμηση των φροντιστηρίων, ενώ το μάθημα της Φυσικής Αγωγής δεν είναι διδασκόμενο σε φροντιστήρια (Σχετ. 5/1998 γνωμ. ΝΣΚ ), (Γνωμοδότηση Ν 251/98)

  Ε. Έργο από εκπαιδευτικούς της Μουσικής
  Στους εκπαιδευτικούς Κλάδου ΠΕ16-Μουσικής είναι δυνατή η χορήγηση άδειας ιδιωτικού έργου προκειμένου να διδάξουν σε ωδεία των οποίων η ίδρυση προβλέπεται από τις διατάξεις του Β.Δ. 16 της 23-12-65/15-1-66(τ.Α΄/7) προς διάκρισιν των φροντιστηρίων μουσικής , δεδομένου ότι ρητά στην παρ. 5 του αρθρ.63 του αυτού ως άνω ΑΝ2545/1940 « δε θεωρούνται ως φροντιστήρια μουσικής τα Ωδεία και οι Φιλαρμονικαί Μουσικαί», τηρουμένων εν πάση περιπτώσει των προϋποθέσεων των άρθρων 14 παρ. 16 του ν. 1566/1985 και 77 παρ.2 του ΠΔ 611/1977. (γνωμοδότηση ΝΣΚ 251/98).

  ΣΤ. Εγκύκλιος ΥΠΕΠΘ, αρ.Πρωτ.1272/ Δ2/2000
  Σχετικά με το αρ. Δ2/1495/2000, 15-3-2000 « […] σας γνωστοποιούμε ότι οι μόνιμοι εκπ/κοι κλ.ΠΕ13, Νομικών-Πολιτικών Επιστημών , νομιμοποιούνται να ασκούν το επάγγελμα του δικηγόρου ως δεύτερη εργασία, χωρίς να προαπαιτείται η χορήγηση της προβλεπόμενης από το αρθρ.31 του ν. 3528/2007αδείας, με την προϋπόθεση βέβαια ότι δε παρεμποδίζεται η ομαλή εκτέλεση της υπηρεσίας τους.
  Η απαγόρευση άσκησης ιδιωτικού έργου επ΄αμοιβή δεν αφορά τις συγγραφικές και επιστημονικές ασχολίες του υπαλλήλου.
  Το ΠΥΣΔΕ δε προβαίνει στην χορήγηση της απαιτούμενης άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή στους εκπ/κους (όπως μηχανοτεχνίτες, ηλεκτροτεχνίτες κλπ) στην περίπτωση που οι αιτούντες έχουν στερηθεί την άδεια άσκησης του επαγγέλματος μετά το διορισμό τους στο Δημόσιο (ΔΙΔΑΔ/Φ.57/97/οικ 24824)

  Ζ. Συμμετοχή εκπαιδευτικού σε ετερόρρυθμη–ομόρρυθμη εταιρεία. ΔΙΔΑΔ/Φ.57.2/129/4165/29-07-2005 και ΔΙΔΑΔ/Φ.57/123/21358/19-11-04.
  Σύμφωνα με τις διατάξεις των παρ. 2 και 3 του άρθρου 32 του ν. 3528/07, δεν επιτρέπεται στον υπάλληλο η κατ’ επάγγελμα άσκηση εμπορίας και απαγορεύεται σε αυτόν να μετέχει σε οποιαδήποτε εμπορική εταιρεία ( προσωπική, περιορισμένης ευθύνης ή κοινοπραξία) ή να είναι διευθύνων ή εντεταλμένος σύμβουλος ανωνύμου εταιρείας ή διαχειριστής οποιασδήποτε εμπορικής εταιρείας.
  Ειδικότερα σας τονίζουμε ότι ενόψει της κερδοσκοπικής επιδίωξης οποιασδήποτε εμπορικής εταιρείας και της συνακόλουθης ανάπτυξης εμπορικών συναλλαγών, οι οποίες συνδέονται με την εμπορική ιδιότητα που ρητά απαγορεύεται στους δημοσίους υπαλλήλους, η κατά το νόμο απαγόρευση συμμετοχής του υπαλλήλου σε εταιρείες είναι γενική και σχεδόν απόλυτη. Αφορά δηλαδή όλους τους τύπους των εταιρειών, οι οποίες υφίστανται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, με μόνη εξαίρεση τη δυνατότητα συμμετοχής του υπαλλήλου στη διοίκηση ανώνυμης εταιρείας ή γεωργικών συνεταιρισμών.
  Συνεπώς, σύμφωνα με τα ανωτέρω δεν νομιμοποιείται δημόσιος υπάλληλος να συμμετέχει με την ιδιότητα του μετόχου στη δημιουργία Ο.Ε., με δεδομένο ότι αυτή αποτελεί προσωπική εμπορική εταιρεία.
  Όσον αφορά τέλος τη δυνατότητα συμμετοχής σε ανώνυμη εταιρεία ισχύουν τα παρακάτω:
  Σύμφωνα με το άρθρο 32 του ν.3528/2007, μπορεί ο υπάλληλος, μετά από άδεια, να μετέχει στη διοίκηση ανωνύμου εταιρείας, χωρίς όμως να είναι διευθύνων ή εντεταλμένος σύμβουλος αυτής.
  Απαγορεύεται η απόκτηση από υπάλληλο, σύζυγό του ή ανήλικα τέκνα τους μετοχών ανωνύμων εταιρειών που υπάγονται στον ειδικό έλεγχο της υπηρεσίας του.

  Η. Άσκηση ιδιωτικού έργου από εκπαιδευτικούς κλάδων ΠΕ14.01 (ιατρός), ΠΕ14.02 (οδοντίατρος) και ΠΕ12 (μηχανικός).
  Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 378/2002 γνωμοδότηση του Β’ Τμ. Του Ν.Σ.Κ.: «η καθημερινή, διαρκής, σταθερή και συστηματική παροχή οδοντιατρικών υπηρεσιών έστω και για τέσσερις (4) ώρες ημερησίως, συνιστά άσκηση του ελεύθερου επαγγέλματος του οδοντιάτρου, το οποίο δεν συμβιβάζεται με τα καθήκοντα της θέσης του δημοσίου υπαλλήλου γιατί εμπίπτει στον κανόνα της απαγόρευσης που θέτει έμμεσα η διάταξη της παρ. 1 του άρθρου 31 του Υ.Κ. και όχι στην εξαίρεση.»
  Κατ’ ακολουθία των προαναφερθέντων, όπως είναι φυσικό, εφόσον βέβαια συντρέχουν οι αυτές προϋποθέσεις και για τους άλλους δύο κλάδους μονίμων εκπαιδευτικών τους ΠΕ14.01 (Ιατρούς) και ΠΕ12 (Μηχανικούς), προσήκει η ίδια απάντηση.

  Θ. Χορήγηση άδειας για πώληση προϊόντων πνευματικού – καλλιτεχνικού χαρακτήρα (ΔΙΔΑΔ / Φ57/ 167/26145/15-01-2007).
  Σύμφωνα με εγκύκλιο του ΥΠΕΣΔΔΑ σε απάντηση σχετικού ερωτήματος, είναι δυνατή η χορήγηση της άδειας του άρθρου 31 του Υ.Κ. για πώληση προϊόντων πνευματικού – καλλιτεχνικού χαρακτήρα ιδίας παραγωγής.
  Σε κάθε περίπτωση πάντως το μόνο αρμόδιο όργανο να αποφανθεί ως προς τη χορήγηση της αιτούμενης άδειας είναι το οικείο υπηρεσιακό συμβούλιο, το οποίο οφείλει να αιτιολογήσει ανάλογα τη σχετική άποψή του.

  Ι. Άσκηση ιδιωτικού έργου σε ιδιωτικά ΚΕΚ – Εργαστήρια ελευθέρων σπουδών.
  Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ 535/2005 (έγκριση υπουργού 27/3/2006) Γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας του ΥΠΕΠΘ η άσκηση ιδιωτικού έργου (διδασκαλία σε ιδιωτικό ΚΕΚ ή σε εργαστήριο ελευθέρων σπουδών), ανεξάρτητα από τη φύση της εργασιακής σχέσης που δημιουργείται, δεν δύναται να θεωρηθεί μη συμβατή προς το ρόλο του εκπαιδευτικού, ως αναφερόμενη σε άσκηση αμιγώς διδακτικού έργου και επομένως δεν εμπίπτει στην απαγόρευση του άρθρου 31 παρ. 1 Υ.Κ.
  Στο σημείο αυτό επισημαίνεται ότι, προς αποφυγή συγχύσεων, είναι ενδεδειγμένο, κάθε φορά που υποβάλλεται αίτηση εκπαιδευτικού για διδασκαλία σε εργαστήριο ελευθέρων σπουδών, να διαπιστώνεται σαφώς ότι πρόκειται για εργαστήριο του Νομοθετικού Διατάγματος της 9/9 Οκτωβρίου 1935 και όχι για φροντιστήριο ελευθέρων σπουδών της περίπτωσης στ’ του άρθρου 63 παρ. 2 του Α.Ν.2545/40, δεδομένου ότι, ευλόγως, για το τελευταίο ισχύει η ρηθείσα απαγόρευση του άρθρου 14 παρ. 16 εδ. 6 του ν. 1566/85.
  Η λειτουργία των ΚΕΚ ή εργαστηρίων ελευθέρων σπουδών, όπου πρόκειται να διδάξουν οι εκπαιδευτικοί, δεν πρέπει να εμπίπτει στις διατάξεις του άρθρου 35 του Υ.Κ. (κατοχή δεύτερης θέσης). Στην περίπτωση αυτή η υπηρεσιακή άδεια είναι ανεπίτρεπτη.
  Συνεπώς η χορήγηση υπηρεσιακής άδειας σε εκπαιδευτικό για διδασκαλία σε ιδιωτικό ΚΕΚ ή Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών είναι κατ’ αρχήν επιτρεπτή με τη συνδρομή των παραπάνω προϋποθέσεων.

  Κ. Απασχόληση εκπαιδευτικών εντός της οργανικής θέσης (Δ2/26262/10-11-1999 ΥΠ.Ε.Π.Θ. Εγκύκλιος Δ2/26262/10-11-1999 ΥΠ.Ε.Π.Θ.)
  Με αφορμή ερωτήματα που υποβλήθηκαν στην Υπηρεσία μας, σχετικά με την απασχόληση εκπαιδευτικών εντός της οργανικής τους θέσης, σας γνωρίζουμε ότι, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 31 του Υπαλληλικού Κώδικα (Ν.2683/9.2.1999), οι οποίες εφαρμόζονται και στο εκπαιδευτικό προσωπικό, σύμφωνα με το άρθρο 53 παρ. 2 του ν.2721/99, ο υπάλληλος μπορεί να ασκεί ιδιωτικό έργο ή εργασία με αμοιβή, μετά από άδεια, εφόσον βέβαια, συμβιβάζεται με τα καθήκοντα της θέσης του και δεν παρεμποδίζει την ομαλή εκτέλεση μετά από σύμφωνη αιτιολογημένη γνώμη του οικείου υπηρεσιακού συμβουλίου (Π.Υ.Σ.Δ.Ε.) και μπορεί να ανακαλείται με τον ίδιο τρόπο. Στην περίπτωση κατά την οποία, ασκείται από τον υπάλληλο ιδιωτικό έργο ή εργασία με αμοιβή χωρίς τη χορήγηση προηγούμενης άδειας από το υπηρεσιακό συμβούλιο, εφαρμόζονται οι διατάξεις της παρ. Θ` του άρθρου 107 του Ν. 2683/9.2.1999, σύμφωνα με το οποίο διαπράττεται πειθαρχικό παράπτωμα.

  ΙΚ.251/1998 Ν.Σ.Κ. Γνωμοδότηση 251/1998 Ν.Σ.Κ.
  Από τις προπαραταθείσες διατάξεις προκύπτουν τα ακόλουθα:
  Άδεια ασκήσεως ιδιωτικού έργου χορηγείται στους εκπαιδευτικούς της Δ.Ε. εφ` όσον προηγουμένως καλυφθούν με υπερωριακή διδασκαλία οι ανάγκες των δημόσιων σχολείων και υπό την προϋπόθεση βέβαια, ότι το έργο και εν προκειμένω η διδασκαλία δεν θα παρασχεθεί σε ιδιωτικά σχολεία ή φροντιστήρια, ενώ για τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δεν είναι επιτρεπτή η άδεια ασκήσεως έργου εφ` όσον αφορά παράδοση ιδιαιτέρων μαθημάτων, ρητώς απαγορευμένη από την διάταξη της παρ. 9 του άρθρου 13 του ν.1566/85, η οποία διάταξη έχει ανάλογη εφαρμογή και για τους εκπαιδευτικούς της Β/θμιας εκπ/σης, σύμφωνα με την παρ. 20 του άρθρου 14 του ν.1566/1985.
  Επομένως, δεδομένου ότι στην περιοριστική απαρίθμηση των φροντιστηρίων, δια της παρ. 2 του άρθρου 63 του ΑΝ. 2545/1940 περιλαμβάνονται τα φροντιστήρια Ξένων γλωσσών, δεν είναι κατά νόμο δυνατή η χορήγηση αδείας ιδιωτικού έργου με αμοιβή στους εκπαιδευτικούς Αγγλικών, προκειμένου να διδάξουν σε φροντιστήρια Ξένων γλωσσών (Σχετική και η υπ` αριθμ. 270/1998 ατομική Γνωμ. Γραφείου νομικού Συμβούλου ΥΠ.Ε.Π.Θ.).
  Αντιθέτως είναι δυνατή η χορήγηση άδειας στους εκπαιδευτικούς Φυσικής αγωγής προκειμένου να διδάξουν σε Αθλητικά Σωματεία, εφ` όσον αυτά δεν περιλαμβάνονται στην περιοριστική απαρίθμηση των φροντιστηρίων, ενώ το μάθημα της Φυσικής Αγωγής δεν είναι εκ των διδασκομένων στα φροντιστήρια (Σχετ. 5/1998 γνωμ. Ν.Σ.Κ.).
  Τέλος και στους εκπαιδευτικούς κλάδου ΠΕ 16, (Μουσικής) είναι δυνατή η χορήγηση σχετικής αδείας διδασκαλίας προκειμένου να διδάξουν σε ωδεία των οποίων η ίδρυση προβλέπεται από τις διατάξεις του Β.Δ. 16 της 23-12-65/15-1-66 (τ.Α`) προς διάκρισιν των φροντιστηρίων μουσικής, δεδομένου ότι ρητά στην παρ. 5 του άρθρου 63 του αυτού ως άνω ΑΝ 2545/.1940 "Δεν θεωρούνται ως φροντιστήρια μουσικής τα Ωδεία και οι Φιλαρμονικαί Μουσικαί", τηρουμένων εν πάση περιπτώσει των προϋποθέσεων των άρθρων 14 παρ. 16 του ν.1566/1985 και 77 παρ. 2 του Π.Δ. 611/1977.
   
  Με βάση τα προαναφερθέντα και τις προϋποθέσεις που ορίζονται κάθε φορά και δεδομένου οτι θα σας χορηγηθεί άδεια από την υπηρεσία σας για την άσκηση δεύτερης ενασχόλησης  μπορείτε να δραστηριοποιηθείτε ως ελεύθερος επαγγελματίας.
 16. Upvote
  medousa got a reaction from THEOMI in Γάλλος που εργάζεται στην Ελλάδα και έχει εισόδημα από ακίνητα στην Γαλλία   
  Προς ενημέρωση
  Μετά παό πολύ καιρό τελείωσα με την υπόθεση του κατοίκου Ελλάδας με εισόδημααπό Γαλλία (ενοίκια και σύνταξη). Έγινε δεκτό να αφαιρεθεί ο φόρος που έχει πληρώσει στην Γαλλία όμως προσοχή στην Γαλλία τα εισοδήματα από ακίνητα εκτός από τον φόρο εισοδήματος στο εκκαθαριστικό τους , έχουν και ένα ποσό από κοιωνικές ασφαλίσεις το οποίο δεν αφαιρείται από τον ελληνικό φόρο.
 17. Upvote
  medousa got a reaction from Roxanne in Γάλλος που εργάζεται στην Ελλάδα και έχει εισόδημα από ακίνητα στην Γαλλία   
  Προς ενημέρωση
  Μετά παό πολύ καιρό τελείωσα με την υπόθεση του κατοίκου Ελλάδας με εισόδημααπό Γαλλία (ενοίκια και σύνταξη). Έγινε δεκτό να αφαιρεθεί ο φόρος που έχει πληρώσει στην Γαλλία όμως προσοχή στην Γαλλία τα εισοδήματα από ακίνητα εκτός από τον φόρο εισοδήματος στο εκκαθαριστικό τους , έχουν και ένα ποσό από κοιωνικές ασφαλίσεις το οποίο δεν αφαιρείται από τον ελληνικό φόρο.
 18. Upvote
  medousa got a reaction from dhatzi in ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΛΩΣΕΩΝ Ε1,Ε2 ΚΛΠ 2013   
  Από όσο γνωρίζω , δηλώνεται σαν τα αυτοκίνητα μόνο στην περίπτωση που έχει δηλώσει το τροχόσποτο στο "μεταφορών" , το έχει συνδέσει με ένα αυτοκίνητο οπότε πληρώνει και τέλη κυκλοφορίας. Αν δεν τα έχει κάνει αυτά και μόνο το αγόρασε (δεν το μετακινεί) οπότε δεν το έχει συνδέσει με κάποιο όχημα , όχι.
 19. Upvote
  medousa got a reaction from doulisvas in ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ - ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΜΗΧΑΝΗ   
  Πανελλήνιος Σύλλογος  Λογοπεδικών – Λογοθεραπευτών (Π.Σ.Λ.)
  Panhellenic Association of Logopedists
  and Speech and Language Therapists (PAL)
  Έτος ίδρυσης 1982
   
  Μέλος του CPLOL – LCSTL
  Μόνιμη Ευρωπαϊκή Επιτροπή
  Λογοπεδικών και  Λογοθεραπευτών
  Member of CPLOLStanding Liaison Committee
  of E.U. Speech and Language  Therapists and Logopedistsν
   
  Μέλος του IALP
   Διεθνούς Οργανισμού Λογοθεραπευτών – Φωνιάτρων
  Member of the IALP
  International Association of logopedists and Phoniatrics
   
        .
                                                                                                                                               19 Φεβρουαρίου  2013 
                                                                                                                                            Αρ. πρωτ 13/333
  ΠΡΟΣ
  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
  ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ
  ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ  ΒΙΛΙΩΝ & ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ (15η)
  ΤΜΗΜΑΤΑ  Α'- Β'
  Ταχ. Δ/νση: Καρ. Σερβίας 10
  Ταχ. Κωδ.: 101 84 Αθήνα
   
  Θέμα:  Παροχή διευκρινίσεων – αιτήματα εξαίρεσης από σχετική τυχόν υποχρέωση N.4093/2012 (ΦΕΚ 222/Α/12-11-2012) περί ΚΦΑΣ  και συνέχιση έκδοσης ενιαίας ανά μήνα απόδειξης για λογοθεραπευτές πράξεις
   
  Λόγω της φύσεως του επαγγέλματος του λογοθεραπευτή ή λογοπεδικού και τις παρεχόμενες σχετικές υπηρεσίες, σε σχέση με τον ν. 4093/2012 (ΦΕΚ Α’ 222) περί του Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών (Κ.Φ.Α.Σ.)  και την ερμηνευτική αυτού ΠΟΛ. 1004/4.1.2013 παρακαλούμε να λάβετε υπόψη σας τα εξής σημεία:
   
  1) Το επάγγελμα του λογοθεραπευτή ή λογοπεδικού αποτελεί παραϊατρικό επάγγελμα, άλλως και σε κάθε περίπτωση σχετίζεται με παροχή υπηρεσιών υγείας, όπως συνάγεται τόσο από την εξαίρεσή μας από τον ΦΠΑ (ν. 3842/2010) όσο και από την απόδοση των δαπανών λογοθεραπείας τόσο από τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) όσο και από άλλους ασφαλιστικούς οργανισμούς. Επιπλέον, επαγγελματίες, επιστήμονες λογοθεραπευτές ασκούν οργανωμένο και όχι ευκαιριακό επιτήδευμα, παρέχουν υπηρεσίες επιστημονικές με πνευματικά χαρακτηριστικά του ευρύτερου  χώρου της υγείας,  ανήκουν δε στα ελευθέρια επαγγέλματα, αφού κατά την προσφορά των υπηρεσιών τους προέχει το πνευματικό στοιχείο. Ως εκ τούτου,  θεωρούμε ότι εξαιρούνται  της υποχρέωσης εγκατάστασης φορητής ταμειακής μηχανής. 
  Σύμφωνα με τα παραπάνω παρακαλούμε να διευκρινιστεί ότι το επάγγελμά μας εξαιρείται από την υποχρέωση της μηχανογραφικής  ή μέσω ΦΤΜ έκδοσης των ΑΠΥ, άλλως να γίνει δεκτό αντίστοιχο αίτημα εξαίρεσής μας.
   
  2) Οι λογοθεραπευτές ελεύθεροι επαγγελματίες και οι εταιρείες  ειδικών θεραπειών (παρέχουν λογοθεραπεία και στενά συνδεδεμένες υπηρεσίες, όπως εργοθεραπεία, Ψυχοθεραπεία κλπ) δεν έχουν συναλλαγές με άλλους επιτηδευματίες (κλινικές, ασφαλιστικά ταμεία κλπ) παρά μόνο με ιδιώτες.
   
   
   
   
  Μέχρι τώρα εκδίδουμε αθεώρητες Α.Π.Υ. βάσει  ΠΟΛ.1083/2003 στους ιδιώτες - περιστατικά εντός της έδρας μας, οι οποίες και καταχωρούνται στο πρόσθετο βιβλίο, και θεωρημένες Α.Π.Υ. για ιδιώτες ασθενείς εκτός έδρας (επισκέψεις κατ’ οίκον).
   
  Βάση των  αλλαγών που επέφερε ο N.4093/2012 (ΦΕΚ 222/Α/12-11-2012) περί ΚΦΑΣ καταργείται το πρόσθετο  βιβλίο, δηλαδή το βιβλίο πελατών. Η υπηρεσία όμως που προσφέρουμε στα φυσικά πρόσωπα (ατομικές ή οικογενειακές ανάγκες) είναι διαρκής και μάλιστα ορίζεται βάση  ιατρικής  γνωμάτευσης από δημόσιο φορέα  να γίνεται με συχνότητα μέχρι και 20 συνεδρίες ανά μήνα (δηλ σε καθημερινή βάση) για ένα έτος και επανεξέταση μέχρι την τελική αποθεραπεία.  Μέχρι σήμερα, στην απόδειξη πρέπει να αναγράφονται το όνομα του περιστατικού, η διεύθυνση κατοικίας, το ποσό, η παρεχόμενη υπηρεσία (συνεδρίες λογοθεραπείας-ειδικής διαπαιδαγώγησης και όταν πρόκειται για εταιρεία ειδικών θεραπειών στην ίδια απόδειξη αναγράφονται ο αριθμός των  συνεδριών εργοθεραπείας, συμβουλευτικής κλπ). Επίσης αναγράφεται ο μήνας της παρεχόμενης υπηρεσίας όπως ορίζεται από την ιατρική
  γνωμάτευση. Αυτός είναι και ο τρόπος με τον οποίο στη συνέχεια ο ασφαλισμένος λαμβάνει τα χρήματα από τον ΕΟΠΥΥ ή όποιο άλλο ασφαλιστικό οργανισμό, προσκομίζοντας δηλαδή την συγκεκριμένη ανά μήνα απόδειξη
   
  Δεδομένης της απαίτησης των ασφαλιστικών ταμείων το φορολογικό στοιχείο να περιλαμβάνει τις οριζόμενες για κάθε μήνα  θεραπείες, βάση της ιατρικής γνωμάτευσης,  σας ερωτάμε πότε θα πρέπει να εκδίδεται η απόδειξη χωρίς να υπόκεινται σε φορολογική παράβαση ( σε ενδεχόμενο έλεγχο από ΣΔΟΕ) : 
   
  1.            με την ολοκλήρωση της παροχής μέσα στη διαχειριστική περίοδο;
  2.            με κάθε επαγγελματική είσπραξη;
   
  Για  το Δ.Σ. του Πανελληνίου Συλλόγου Λογοπεδικών – Λογοθεραπευτών.
   
  Ο πρόεδρος                                                                                                                      Γ. Γραμματέας
   
   
   
  Κωνσταντίνος Ρόγκας                                                                                                      Ελληάννα  Μάντακα - Brinkmann
                                                                                                                      
   
   
  ρουαρίου 2013) επίσκεψη του Β. Μύρκου, μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου μας και της Σταματί-ας Γκούντα μέλους της Επιτροπής Συνδικαλιστι-κών, στο Υπουργείο Οικονομικών, σας ενημερώνο-υμε για τα παρακάτω:
  Η Αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου, μας ενημέ-ρωσε
  προφορικά πως γίνονται οι απαραίτητες ε-νέργειες για να αλλάξουμε, ως λογοθεραπευτές, κατηγορία και πως σύντομα θα βγει διάταξη στην οποία θα αναφέρεται πως οι Λογοθεραπευτές δεν έχουν υποχρέωση στην τήρηση Ταμειακής Μηχανής .
  Μας διαβεβαίωσαν επίσης ότι περιμένουν Υπουρ-γική απόφαση με την οποία θα δίνεται παράταση για την μεταβατική περίοδο.
  Εάν μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη δεν έχει βγει η αναμενόμενη διάταξη τα μέλη μας (Β. Μύρκος και Σ. Γκούντα) θα επαναλάβουν την παρέμβα-σή τους στο Υπουργείο Οικονομικών.
  Επίσης να επισημάνουμε πως το θέμα των απο-δείξεων και ο τρόπος που θα κόβονται θα διε-υκρινιστεί από το Υπουργείο Οικονομικών εν-τός των ημερών.
  Συμβουλεύουμε τα μέλη μας να μη βιαστούν να αγοράσουν ταμειακές μηχανές, μιας και βρισκό-μαστε σε αναμονή εξελίξεων.
  Για το ΔΣ
  Ο Πρόεδρος
  Κωνσταντίνος Ρόγκας
   
  Νέος ΚΦΑΣ και υποχρεώσεις Λογοπεδικών
   
  Ανάρτηση Πινακίδας στα γραφεία μας
   
  Σχετικά με την αίτηση του ΠΣΛ να εξαιρεθεί της υ-ποχρέωσης ανάρτησης πι-νακίδας όπως οι Ιατροί:
  Ενημερώνουμε τα μέλη μας πως τελικά το Υπουργείο Ανταγωνιστι-κότητας αναθεωρεί την εξαίρεση των Ιατρών από την υποχρέωση και έτσι εμπίπτουν πλέον και αυτοί στην σχετική διάταξη. Τι σημαίνει αυτό για τα μέλη μας: ότι πρέπει να
  αναρτήσουν εντός των γραφεί-ων τους την παρακάτω πινακί-δα :
  «Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΛΑΒΕΙ ΤΟ ΝΟΜΙ-ΜΟ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ (ΑΠΟΔΕΙΞΗ – ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ)»
  «CONSUMER IS NOT OBLIGED TO PAY IF THE NOTICE OF PAY-MENT HAS NOT BEEN RE-CEIVED (RECEIPT – INVOICE)»
  Αγορανομική διάταξη 4/28.11.2012
   
  Πανελλήνιος Σύλλογος Λογοπεδικών—Λογοθεραπευτών
 20. Upvote
  medousa got a reaction from ELENI222 in Νέος Λογιστής - Νέο Γραφείο - Εκτίμηση κόστους   
  Η αλήθεια είναι πως το ξεκίνημα ενός γραφείου όχι από το "μηδέν" αλλά "υπό του μηδενός" είναι πάρα πολύ δύσκολη υπόθεση ειδικά όταν η μόνη πηγή εσόδων σου είναι αυτό το γραφείο και έχεις και οικογένεια!!! Η δική μου η περίπτωση ήταν πιο πολύπλοκη μια και μέχρι τα 30 προσπαθούσα πρώτα να σώσω τον εαυτό μου απο διάφορα "μπλεξίματα" και έπειτα να σώσω ότι είχε μείνει από το πτυχίο μου...Αν σ'αρέσει αυτή η δουλειά , έχεις υπομονή (πολύ υπομονή)  και σε "θέλει " θα έρθει η στιγμή που θα πεις ότι η επιλογή σου ήταν η σωστή! Σίγουρα το taxheaven είναι , ότι καλύτερο έχω για να συμβουλευτώ και να μάθω , αν και στην αρχή χρειάστηκα λίγο χρόνο για να καταλάβω πως δουλεύει και να μην θυμώνω όταν δεν μου έλεγαν την άμεση απάντηση που ήθελα και συνεχώς με υποδείκνυαν νόμους και ΠΟΛ!!!
  Σήμερα όμως έχω τρεις γιους , έναν άντρα που τον λατρεύω , το γραφείο μου και την κοινότητα λογιστών του taxheaven και πραγματικά νιώθω ευγνωμοσύνη για αυτά ! Καλή τύχη σε ότι και αν κάνεις (θα την χρειαστείς!!!)
 21. Upvote
  medousa got a reaction from steven100 in Νέος Λογιστής - Νέο Γραφείο - Εκτίμηση κόστους   
  Η αλήθεια είναι πως το ξεκίνημα ενός γραφείου όχι από το "μηδέν" αλλά "υπό του μηδενός" είναι πάρα πολύ δύσκολη υπόθεση ειδικά όταν η μόνη πηγή εσόδων σου είναι αυτό το γραφείο και έχεις και οικογένεια!!! Η δική μου η περίπτωση ήταν πιο πολύπλοκη μια και μέχρι τα 30 προσπαθούσα πρώτα να σώσω τον εαυτό μου απο διάφορα "μπλεξίματα" και έπειτα να σώσω ότι είχε μείνει από το πτυχίο μου...Αν σ'αρέσει αυτή η δουλειά , έχεις υπομονή (πολύ υπομονή)  και σε "θέλει " θα έρθει η στιγμή που θα πεις ότι η επιλογή σου ήταν η σωστή! Σίγουρα το taxheaven είναι , ότι καλύτερο έχω για να συμβουλευτώ και να μάθω , αν και στην αρχή χρειάστηκα λίγο χρόνο για να καταλάβω πως δουλεύει και να μην θυμώνω όταν δεν μου έλεγαν την άμεση απάντηση που ήθελα και συνεχώς με υποδείκνυαν νόμους και ΠΟΛ!!!
  Σήμερα όμως έχω τρεις γιους , έναν άντρα που τον λατρεύω , το γραφείο μου και την κοινότητα λογιστών του taxheaven και πραγματικά νιώθω ευγνωμοσύνη για αυτά ! Καλή τύχη σε ότι και αν κάνεις (θα την χρειαστείς!!!)
 22. Upvote
  medousa got a reaction from eleni1981 in Μου αρέσει, δεν μου αρέσει. Ετσι, για να σχολιάζουμε πρόσωπα και καταστάσεις της καθημερινής ζωής   
  Με αρέσει να διαβάζω στο forum και να θαυμάζω κάτι υπέροχα μυαλά για τα όσα γνωρίζουν αλλά και για την διάθεσή τους να βοηθήσουν άλλους
   
  δεν με αρέσει που καταλαβαίνω ότι δεν ξέρω τίποτα και έχω πολυυυυυυ μέλλον[email protected]
 23. Upvote
  medousa got a reaction from BILLBEAR in Μου αρέσει, δεν μου αρέσει. Ετσι, για να σχολιάζουμε πρόσωπα και καταστάσεις της καθημερινής ζωής   
  Με αρέσει να διαβάζω στο forum και να θαυμάζω κάτι υπέροχα μυαλά για τα όσα γνωρίζουν αλλά και για την διάθεσή τους να βοηθήσουν άλλους
   
  δεν με αρέσει που καταλαβαίνω ότι δεν ξέρω τίποτα και έχω πολυυυυυυ μέλλον[email protected]
 24. Upvote
  medousa got a reaction from PATDINA in Μου αρέσει, δεν μου αρέσει. Ετσι, για να σχολιάζουμε πρόσωπα και καταστάσεις της καθημερινής ζωής   
  Με αρέσει να διαβάζω στο forum και να θαυμάζω κάτι υπέροχα μυαλά για τα όσα γνωρίζουν αλλά και για την διάθεσή τους να βοηθήσουν άλλους
   
  δεν με αρέσει που καταλαβαίνω ότι δεν ξέρω τίποτα και έχω πολυυυυυυ μέλλον[email protected]
 25. Upvote
  medousa got a reaction from T84 in ΟΕ ΕΛΕΥΘ.ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ-ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ   
  Δεν έμεινε στο θέμα και δεν ξαναρωτήθηκε γιατί η απάντηση ήταν η εύκολη   Παρ'όλ'αυτά μάλλον θα χρειαστούμε λίγο χρόνο για να είμαστε σίγουροι!
  Αν έχω νεότερα θα επανέρθω.
  Καλό βράδυ 
×
×
 • Create New...