Jump to content

olikampas

simple Members
 • Content Count

  364
 • Joined

 • Last visited

Reputation Activity

 1. Like
  olikampas reacted to vemis in ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΣΤΟ TEAYEK ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ   
  IKA.pdf
 2. Upvote
  olikampas got a reaction from DimitrisD in Υποβολή βεβαιώσεων αποδοχών για εργόσημο και για οικοδομικά ένσημα   
  Καλησπέρα, έχω μπερδευτει με το συγκεκριμένο θέμα.
  Εμπειρικά έχοντας υπολογίσει στο περελθόν εισοδημα οικοδόμων από καταστάσεις του ΙΚΑ, σε πελάτη μου που ανέλαβε τη ανέγερση κάποιου έργου και ασφάλισε κάποιους οικοδόμους δεν γνώριζα ότι έπρεπε να στείλω βεβαιώσεις αποδοχών.  Αυτή τη στιγμή μου ζητάει ο ασφαλισμένος οικοδόμος βεβαιωση αποδοχών. Τι να κάνω να δώσω απλά μια χειρογραφη? 
 3. Upvote
  olikampas reacted to maria00 in Δωρεαν παραχώρηση επαγγελματικής στέγης από γονέα, έκδοση Π.Ε.Α   
  καλησπερα! δωρεαν παραχωρηση απο πατερα σε γιο χωρου που θα χρησιμοποιηθει ως βιοτεχνια 40 τετρ.μετρων, απαιτει εκδοση ΠΕΑ;;;;
   
  "[...] 6. Στο πεδίο εφαρμογής του Ν 3661/2008 και του ΚΕΝΑΚ δεν εμπίπτουν οι παρακάτω χρήσεις (σημείο 1.1 της 2279/2010 Εγκυκλίου), όπως εξειδικεύονται στον Κτιριοδομικό Κανονισμό:
  α) βιομηχανία - βιοτεχνία - εργαστήρια,
  β) αποθήκευση,
  γ) στάθμευση αυτοκινήτων και πρατήρια υγρών καυσίμων.
  Ομοίως, εξαιρούνται και κτίρια που χρησιμοποιούνται ως χώροι λατρείας ή θρησκευτικών δραστηριοτήτων.
   
  Δηλαδή, για κτίρια των παραπάνω χρήσεων:
  α) δεν είναι υποχρεωτική η εκπόνηση ΜΕΑ και
  β) δεν απαιτείται έκδοση ΠΕΑ.

  Πηγή: Taxheaven © Δείτε περισσότερα http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/27872
 4. Upvote
  olikampas got a reaction from SCORPIOS in Το taxis λειτουργει βρε παιδια;   
  Που να ήταν και μαζικη η αναρτηση των ΕΝΦΙΑ
 5. Upvote
  olikampas got a reaction from nas in Το taxis λειτουργει βρε παιδια;   
  Το πάρτυ ξεκίνησε, το taxis έπεσε και το τηλέφωνο χτυπάει από το πρωι,,,,,,, ΚΑΛΗΜΕΡΑ
 6. Upvote
  olikampas got a reaction from LAMMERGEIER in Το taxis λειτουργει βρε παιδια;   
  Που να ήταν και μαζικη η αναρτηση των ΕΝΦΙΑ
 7. Upvote
  olikampas got a reaction from MARIAZAK in Το taxis λειτουργει βρε παιδια;   
  Που να ήταν και μαζικη η αναρτηση των ΕΝΦΙΑ
 8. Upvote
  olikampas got a reaction from MARIAZAK in Το taxis λειτουργει βρε παιδια;   
  ΕΠΕΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΦΠΑ.... ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ
 9. Upvote
  olikampas got a reaction from LAMMERGEIER in Αλλαγές συντελεστών ΦΠΑ μετά την ψηφοφορία 15/7/2015   
  Κάπου μπερδευτηκα στην αρχή διαβάζοντας το νόμο, αλλά τωρα που το λέτε και το ξαναδιαβάζω το κατάλαβα. Ευχαριστώ
 10. Upvote
  olikampas reacted to tvRXS in Η δυναμικη του ΟΧΙ κατα της λιτοτοτητας των μνημονιων θα αξιολογηθει οσονουπω.   
  Ζήσαμε την κυριαρχία του Κρατισμού και την επικράτηση του Δημοσιουπαλληλισμού. Ζήσαμε τον θρίαμβο του λαικισμού και την νεκρανάσταση του Σοβιετικού ονείρου. Ζήσαμε την προσπάθεια εξόδου από την πραγματικότητα. 
  Τώρα, ζούμε την ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.

  Το πρόβλημα δεν λύνεται γιατί κανείς, ποτέ και πουθενά δεν μπορεί να είναι σε μία διαρκή ρήξη με την πραγματικότητα χωρίς τελικά να υποστεί τις συνέπειες. Την πραγματικότητα την… αληθινή, την αδήριτη, όχι την «ελληνική πραγματικότητα», όχι την πραγματικότητα που βολεύει λοβοτομημένους και αλαζόνες πολιτικούς και τους ακολούθους τους, όχι εκείνη που τόσο καιρό εξαιρούμε και αρνούμαστε, όχι τη «δική μας» κομματική πραγματικότητα την… «μαιμού», αλλά… την σκληρή πραγματικότητα, εκείνη που επιμένουμε να αγνοούμε προκλητικά και ανεύθυνα, είτε από λαμογιά, είτε από συμφέρον, είτε από ΜΟΥΣΕΙΑΚΕΣ ιδεοληψίες.
   
  Μας εκδικείται επειδή την αγνοούμε ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ όταν δήθεν πιστεύουμε πως μία χώρα που δεν παράγει, που δεν εξάγει, που δεν επενδύει ούτε ευρώ σε έρευνα και ανάπτυξη θα μπορεί να ευημερεί δίνοντας ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΠΡΟΠΕΛΑΣ, ΠΛΥΣΙΜΑΤΟΣ ΧΕΡΙΩΝ και ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΦΑΚΕΛΟΥ σε υπαλλήλους του Κράτους και εξακολουθούμε να αγνοούμε υπονοώντας αλλά και δηλώνοντας ΕΠΙΣΗΜΩΣ πως πρέπει να αλλάξει ΕΚΕΙΝΗ και ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ, πως εμείς πρέπει να παραμείνουμε οι ίδιοι και τα πράγματα θα φτιάξουν τελικά με κάποιον τρόπο μαγικό.
   
  Την αγνοούμε επιδεικτικά όταν διορίζουμε κατά συρροή κάθε λογής κομματόσκυλα και τακτικούς… επισκέπτες των πολιτικών γραφείων πολιτικών νάνων και όταν δημιουργούμε και κρατάμε εν ζωή ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ τους γελοιωδέστερους οργανισμούς, παντελώς άχρηστους, απλά για να βολέψουμε αφισοκολλητές, πελάτες και ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ.
   
  Την αγνοούμε προκλητικά σαν κοινωνία όταν επιτρέπουμε σε μία χρεοκοπημένη χώρα την συνύπαρξη υποσιτισμένων παιδιών και άγαμων θυγατέρων, ανθρώπων που στερούνται τα βασικά και προνομιούχων ομάδων, οικογενειών που δεν διαθέτουν αρκετά χρήματα για να εξασφαλίσουν… τρόφιμα και συνταξιούχων εφήβων που λαμβάνουν τέσσερις, πέντε… σαράντα πέντε συντάξεις πολλαπλάσιες του βασικού, που κοστίζουν 2,5 δις ετησίως.
   
   Την αγνοούμε όταν επιμένουμε ηλιθιωδώς να μην μειώνουμε το Κράτος και να αυξάνουμε φόρους, εισφορές, ρεύματα, ενεργειακά κόστη και μετά… να μιλάμε για απώλεια ανταγωνιστικότητας και όταν οι προτεραιότητες μας είναι η ΕΡΤ, οι καφέδες της ΔΕΗ, το 1 λίτρο γάλα την ημέρα των Δημοσίων Υπαλλήλων, τα εφάπαξ και μετά… να μιλάμε για ανθρωπιστική κρίση.
   
  Την αγνοούμε όταν είμαστε τόσο γελοίοι που το ΕΣΥ κάλυπτε νοσήλια για δάγκωμα από καγκουρό, όταν θέλαμε να φορολογήσουμε με 15% τα μαύρα του εξωτερικού αλλά με 30% τα μαύρα του εσωτερικού, τη στιγμή που φορολογούμε με 50% τα νόμιμα και όταν με χαριστικές διατάξεις απαλλάσσουμε από ποινικές ευθύνες καταχραστές δημοσίου χρήματος.
   
  Την αγνοούμε όταν κανείς, ποτέ, δεν ενδιαφέρεται για το κόστος εξαγωγής, για τις επιδόσεις μας στον Δείκτη Εμπορίου, για την τεχνολογική αναβάθμιση της παραγωγής και επικρατεί η ηλίθια πίστη πως μπορεί να υπάρξει διατηρήσιμη ανάπτυξη χωρίς εξαγωγές, χωρίς επενδύσεις, αρκεί να στηριχτούμε στους διορισμούς, στις συνταξιοδοτήσεις, στην φοροεπιδρομή και στον Κρατισμό.
   
  Την αγνοούμε όταν μειώνουμε τον αριθμό του παραγωγικού πληθυσμού αυξάνοντας τον καταναλωτικό, όταν επιτρέπουμε την περίπτωση να βγαίνει στη σύνταξη ο γιος και ο πατέρας του να δουλεύει ακόμα, όταν η κα Τμηματάρχης βγαίνει στην σύνταξη στα 35 λες και είναι η… Ζιζέλ και όταν τα κόμματα παίρνουν χρηματοδοτήσεις με εγγύηση το απόλυτο τίποτα ή όταν χρηματοδοτούμε αστείες και σκοτεινές ΜΚΟ αλλά τα χρήματα καταλήγουν στις βαθιές τσέπες λαμογιών.
   
   Την αγνοούμε όταν αποφασίζουμε πως για να αδειοδοτηθεί μία επιχείρηση πρέπει να περάσει από διψήφιο αριθμό Υπουργείων την ίδια στιγμή που αποφασίζουμε πως είμαστε δήθεν φιλικοί με την επιχειρηματικότητα και όταν ανεχόμαστε ένα αργοκίνητο δικαστικό σύστημα που απαιτεί μία δεκαετία ώστε να τελεσιδικήσει μία αντιδικία.
   
  Την αγνοούμε όταν επιμένουμε να πληρώνουμε τις στρατιές των σφραγιδοφόρων όντας χρεοκοπημένοι, όταν είμαστε το «Κράτος Με Σήμα Τη Σφραγίδα» την εποχή της πληροφορικής, το έτος 2015 και όταν βλέπουμε, για παράδειγμα, τους Ιταλούς να παράγουν 1200% περισσότερο…. αλάτι από εμάς, εμάς που έχουμε την διπλάσια ακτογραμμή από εκείνους, εμάς που δεν μπορούμε καν να καλύψουμε την εγχώρια ζήτηση.
   
  Την αγνοούμε όταν οι καθυστερήσεις στην Δικαιοσύνη αγγίζουν τα όρια της αρνησιδικίας, όταν πειθαρχικά συμβούλια δεν συγκροτούνται ούτε με σφαίρες με αποτέλεσμα επίορκοι, παιδεραστές, καταχραστές, να μην απολύονται και να πληρώνονται κανονικά και όταν αντί για… κανονικά πλυντήρια παράγουμε πλυντήρια ξεπλύματος επιόρκων.
   
  Την αγνοούμε όταν η λέξη «εξωστρέφεια» είναι άγνωστη λέξη αλλά η λέξη «ρουσφέτι» πασίγνωστη, όταν το «άνοιγμα της οικονομίας» είναι άγνωστη φράση σε αντίθεση με την «πρόωρη συνταξιοδότηση» που την ξέρουν ακόμα και οι πέτρες και όταν με την ανοχή και την αδιαφορία των εκλεγμένων «ηγετών» έχει χαθεί κάθε ίχνος ισορροπίας στην κοινωνία και την οικονομία.
   
  Την αγνοούμε διαχρονικά όταν καταστρέφουμε την βιομηχανία μας και την αντικαθιστούμε με την Ελληνική Βιομηχανία Νόμων, Υπ Αποφάσεων και Διατάξεων με 115.000 υπουργικές αποφάσεις (1 κάθε 3 ώρες) και όταν η εξυπηρέτηση διαπλεκόμενων συμφερόντων μετετράπη στο απόλυτο ζητούμενο ενός σάπιου συστήματος.
   
  Την αγνοούμε όταν νοικιάζουμε ακίνητα αχυρανθρώπων για την στέγαση διαφόρων Υπηρεσιών του Δημοσίου αμφιβόλου χρησιμότητας παρόλο που το Δημόσιο είναι ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης αλλά αφήνει αναξιοποίητα τα εκατοντάδες ακίνητα που κατέχει και όταν μονίμως, τις κρισιμότερες στιγμές, επιλέγουμε για σωτήρες μας ανθρώπους που αποπνέουν την εντονότερη αίσθηση πολιτικής ανεπάρκειας, ανήμπορους να διαχειριστούν την κρίση, ανίκανους να υλοποιήσουν τις επιβεβλημένες μεταρρυθμίσεις, επιβεβαιώνοντας την απόλυτη «Κυριαρχία Των Αναξίων».

   Επί δεκαετίες αγνοούμε την πραγματικότητα χτίζοντας το άντρο του Κρατισμού, της αθάνατης γραφειοκρατίας, της απίστευτης πολυνομίας, της ηλίθιας κομματοκρατίας, χτίζουμε μία κοινωνία όπου θα κυριαρχεί η αναξιοκρατία, καθοδηγούμενη από κίνητρα ρουσφετιού και ανταλλαγής με μοναδικό στόχο την αύξηση της εκλογικής πελατείας, χτίζουμε την χώρα όπου οι νέοι θα μεταναστεύουν λόγω έλλειψης εργασίας, έλλειψης ελπίδας, έλλειψης προοπτικής.

  Το… «όλα πάνε καλά, αν εξαιρέσουμε την πραγματικότητα», που κυριάρχησε στη χώρα, πέθανε. Η πραγματικότητα θα μείνει ίδια, απλά, εμείς δεν θα είμαστε μέσα σε αυτή.
   
  Η πραγματικότητα εκδικείται.
   
  Για ποιό από τα παραπάνω φταίνε οι δανειστές, το ευρώ, τα μνημόνια?
   
  Γιατί και αυτή η κυβέρνηση, έστω στους πέντε πρώτους μήνες της διακυβέρνησής της, δεν έκανε ούτε μία συμβολική κίνηση να διορθώσει έστω κάτι?
   
  Σε τι από τα παραπάνω θα βοηθήσει το δημοψήφισμα?
   
   
  (Υ.Γ. το κυρίως κείμενο δεν είναι δικό μου, το αλίευσα από σχόλιο σε κάποιο forum, όμως το υιοθετώ πλήρως)
 11. Upvote
  olikampas got a reaction from gekassakis in Δήλωση φορολογίας εισοδήματος Φ.Π. φορ. έτους 2014   
  το εφαπαξ παει στον 781
 12. Upvote
  olikampas got a reaction from maria00 in Επιδοτήσεις Αγροτών Κανονικού Καθεστώτος   
  Έτσι το καταλαβαίνω κι εγώ αλλά έχω μια μικρή επιφύλαξη. Πλέον δεν είμαστε για τ'ιποτα σιγουροι.
  Στον ΟΠΕΚΕΠΕ στις πληρωμές που μπαινω μου βγάζει ίτι δεν έχει δικαίωμα ενιαιας ενίσχυσης.
  Κι εγώ δεν θα κάνω ματάταξη τελικά.
 13. Upvote
  olikampas got a reaction from DimitrisD in ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΕΝΦΙΑ-ΕΞΤΡΑ ΧΡΕΩΣΗ;   
  Εκεί είναι το πρόβλημα.Οτι καταλήγεις να πληρώνεσαι από αυτούς που ρωτάνε και από αυτούς που δεν ρωτάνε τι οφείλω να μη πληρώνεσαι, που πολύ πιθανόν αυτούς να ήθελες να χρεώσεις.
  Καλημέρα σε όλους
 14. Upvote
  olikampas got a reaction from xoroxronos in Παράταση στις δηλώσεις φυσικών προσώπων-Πότε έχουν σκοπό να την ανακοινώσουν?   
  Έχω τελείωσει τις δηλώσεις έδω και πέντε ολοκληρες ημέρες( ο λόγος φυσικά ο μικρός όγκος διοτι είμαι νέα) αλλά παρόλο αυτά διαβαζοντας όλα αυτά νοιώθω ένα σφυξιμο στο στομάχι και ένα ανεξήγητο άγχος.
   
  Καλό ταξίδι στην συνάδελφο........
  Καλή δύναμη σε όλους τους συναδέλφους
 15. Upvote
  olikampas got a reaction from SOTIRIOS in ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ Ε9?   
  Καλημέρα, δηλαδή να μη κάνουμε καμία κίνηση όσον αφορά την οριστικοποίηση? Να περιμένουμε?
 16. Upvote
 17. Upvote
 18. Upvote
  olikampas got a reaction from zoikat in ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΛΩΣΕΩΝ Ε1,Ε2 ΚΛΠ 2013   
  Όσον αφορά το μειωμένα ρευμα για τους υπαλλήλους της ΔΕΗ θα συμφωνήσω ότι πηγαινει στους 301-302
 19. Upvote
  olikampas got a reaction from NICK86 in GSIS-ΜΟΝΟ ΕΓΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΠΩ?   
  Θα αλλάξω πινακίδα  ώρες  γραφείου από 08:00-14:00 σε 20:00-02:00,  να μη χάνουμε και τον πρωινό μας ύπνο χωρις λόγο
 20. Upvote
  olikampas got a reaction from ElenaAnele in GSIS-ΜΟΝΟ ΕΓΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΠΩ?   
  Θα αλλάξω πινακίδα  ώρες  γραφείου από 08:00-14:00 σε 20:00-02:00,  να μη χάνουμε και τον πρωινό μας ύπνο χωρις λόγο
 21. Upvote
  olikampas got a reaction from nikik2010 in ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΥΣΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΓΙΑ ΛΟΓΙΣΤΗ?   
  Κι εγω είμαι νέα στο επάγγελμα. Εκεινα τα καθαρά 600 ως μισθωτή το μηνα φυσικά δεν τα βγάζω ακόμη(ΤΕΒΕ, ενοίκιο, προγράμματα κλπ) και πολύ φοβάμαι ότι θα αργήσω να τα βγάλω έτσι όπως είναι η κατάσταση. Κάνε υπομονή μέχρι να ξεκαθαρίσουν λίγο τα πράγματα. Αυτή είναι η δικιά μου αποψη
 22. Upvote
  olikampas got a reaction from MAKIS74 in μήπως πρέπει από τώρα να ζητήσουμε παράταση για το ε9?   
  Συμφωνω απόλυτα. Αν και είμαι καινούργια στον κλάδο και αντικειμενικά προλαβαίνω να πραγματοποιησω την αποστολή των Ε9, αρνούμαι..
  Αν δεν λυθούν όλα τα προβλήματα του συστήματος και οι ελλέιψεις και δεν δώσουν ικανοποιητικές παρατάσεις (τουλάχιστον ένα εξάμηνο) δεν πρέπει να σταλέι κανένα Ε9
×
×
 • Create New...