Jump to content

olikampas

simple Members
 • Posts

  364
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by olikampas

 1. Δηλαδη στα στοιχεια μισθωσης βάζουμε από 01/02/2019? στο εως αν βάλουμε 31/10 είμαστε οκ? το εαν αποτελεί συνεχεια προηγουμενης μίσθωσης το τσεκάρουμε?
 2. Καλημέρα η προθεσμία για την αίτηση ποια είναι?
 3. πληκτρολογώντας στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΕ για το πού ανήκει ο τάδε συνταξιούχος και πατώντας τον ΤΚ της περιοχής της διαμονής του μου βγάζει διαφορετικό περιφερειακό κατάστημα από αυτό της έκδοσης της σύνταξης..για τον πρώην ΟΑΕΕ λοιπόν τι ισχύει άραγε? ποιό πρέπει να επιλέξουμε? ναι πράγματι με τον ΟΑΕΕ τι γίνεται???
 4. Δεν γίνεται να δουλέψουμε με αυτά τα προβληματα. έλεος΄............
 5. ευχαριστώ πολύ. Ετσι τα υπολογιζα και εγώ μεχρι τώρα. Απλά σε ένα θέμα που είχα βρηκα μπροστά μου αυτό. (Σας ενημερώνουμε ότι σε εφαρμογή του άρθ. 97 του Ν 4387/2016 από 1/6/2016 και μέχρι 31/5/2019 το ποσό της μηνιαίας εισφοράς για την Επικουρική Ασφάλιση του ΕΤΕΑ όλων των μισθωτών, ασφαλισμένων πρίν και μετά την 1/1/1993 ,υπολογίζεται σε ποσοστό 3,5% για τον ασφαλισμένο και σε ποσοστό 3,5% για τον εργοδότη επί των ασφαλιστέων αποδοχών του εργαζομένου.) Για ποιους ισχύει αυτό?
 6. Γνωρίζει καποιος να μου επιβεβαιώσει τα ποσοστά ασφ. κρατήσεων για τους υπαλλήλους εμπορικών καταστημάτων (ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ πρωην ΤΕΑΥΕΚ)οι οποίοι έχουν πακέτο κάλυψης 101 και 024?
 7. Και εγω προσπαθω να καταλάβω. Κατάστημα ενδυμάτων έχει τρια είδη σακούλας. 1. χαρτινες 2. πλαστικές <50 τιμολουγούνται και υποκεινται σε περιβαλ. τελος??? 3. πλαστικες >50 μόνο τιμολογούνται? στην ΦΤΜ θα πρέπει να διαχωρίζονται και τα δύο είδη σακουλών????
 8. Καλημέρα τι γίνεται τελικά στις περιπτώσεις που κάποιος είναι 2 μηνες φιλοξενούμενος και 10 μήνες έχει ιδιοκατοίκηση? Υπάρχει περιπτωση να αλλάξει κάτι??? Και μία δεύτερη περίπτωση αλλοδαπός συνταξιούχος 80 ετών (ο οποίος δεν έχει δηλωμένη τη σύνταξη εξωτερικού )και ο οποίος έχει ασφαλιστική κάλυψη μέσω πρόνοιας μου βγάζει ότι δεν προκύπτει αφάλιση 1 μηνα? Σας έχει τύχει κάποια ανάλογη περίπτωση???
 9. εχω περιπτωση 2 μηνων φιλοξενουμενος και 10 μηνες ιδιοκατοικηση πως μπορω να ξαναπροσπαθησω ενω μου εχει βγαλει μη εκριση?
 10. Καλημέρα και καλό κουράγιο σε όλους. Εχω και εγω δυο ερωτησούλες αν μπορει κάποιος να με βοηθήσει . 1) είναι έυκολο να μου εξηγήσει κάποιος τον μαθηματικό τυπό των ετησιων τόκων = 9000* κλιμακα ισοδυναμιας ωφελουμενης μονάδας*μέσο ετησιο καταθετικο επιτόκιο 2016/100 (ποια είναι η κλίμακα ισοδυναμίας?) (μου φαινεται τζάμπα σπουδασα οικονομικά...) 2) Σε περίπτωση που κάποιος ήταν φιλοξενούμενος 9 μήνες και τους υπολοιπους 3 νοίκιασε και συνεχίζει να νοικιαζει (περίπτωση αναπληρωτη καθηθηγητη) τι γίνεται?
 11. Sorry άσχετο αλλά από πότε θα ισχύσει η υποβολή οικιοθελόύς αποχώρησης εντός δύο ημερών με την υπογραφή του εργαζόμενου? (εννοείται ότι είμαι αντίθετη σε αυτό), απλά έχω σήμερα αποχώρηση και ο εργαζόμενος δεν θέλει να υπογράψει
 12. Ευχαριστώ πολύ. Σε ποια ρύθμιση μπορεί να υπαχθεί κάποιος που έχει οφειλές μικρότερες των 20000ευρώ? Πέρα από την πάγια ρυθμιση των 12 δόσεων.
 13. Kαλημέρα. Επιχειρηματίας ο οποίος έχει κάνει διακοπή επαγγέλματος τον Ιανουάριο του 2017 και έχει οφειλές στο Δημόσιο και τον ΟΑΕΕ κάτων των 20.000 ευρώ, μπορεί να ενταχθεί στον εξωδικαστικό μηχανισμό???
 14. Εγω έχω περιπτωση αγρότη ειδικου καθεστώτος με κέρδη από αγροτική δραστηριότα περίπου 4000ευρώ και εισόδημα από μισθωτές 10000ευρώ. Δεν ασφαλίστηκε στον ΟΓΑ δίοτι είναι ασφαλισμένος στο ΙΚΑ. Έχει ελπίδες να του τσεκάρον τον κωδικό?
 15. όλοι όσοι είναι ασφαλισμένοι στον Ογα? ή συνταξιουχοι του Ογά?
 16. Μαλλόν όλοι προσπαθούμε να τα ξεκαθαρίσουμε, Κι εγώ τις ίδιες αποριες έχω. Κάποιος, ο οποίος είναι και ιδιωτικός υπαλληλος ή συνταξιούχος και λαμβάνει ΄μόνο επιδότηση θα πρεπει να ενταχθεί στο ειδικό καθεστώς οκ. Θα πρέπει να κάνει εγγραφή στον ΟΓΑ και τις εισφορές θα πληρώνει? θα υπολογιστούν αφαιρετικά με βάση τις εισφορές του ΙΚΑ πχ? Αν είναι συνταξιούχος δημοσίου? Με ποια κριτήρια θα μπορεί να έχει έκπτωση φόρου που προβλέπεται για τα αγροτικά εισοδήματα??? Ευχαριστώ εκ των προτερων
 17. Καλημέρα, Αγρότης που έως και το 2016 ήταν αφανης και παράλληλα ιδιωτικός υπάλληλος, ο οποίος παίρνει επιδότηση περίπου π.χ. 1500 ευρώ και δεν κάνει καμία πώληση. - πρέπει να μπεί στο ειδικό καθεστώς? (λογικά ναι με 31/12/2016) - πρέπαι να κάνει εγγραφή στον ΟΓΑ??? - Πως θα φορολογηθει? από τα 1500 ευρώ τα 1000 αφορουν βασική ενίσχυση και τα υπόλοιπα συνδεδεμένες ενισχύσεις. Σαν υπα΄λληλοσ λαμβάνει περίπου 6000 ευρω το χρόνο.
 18. ΚΑΛΗΜΕΡΑ. Η επιδότηση της πρακτικής άσκησης που δίνεται από της ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ σε ποιον κωδικό του Ε1 μπαίνει? Η αμοιβή που δόθηκε από τον φορέα (δήμο στην εν λόγω περίπτωση) για την πρακτική άσκηση είναι προσυμπληρωμενη, αλλά για το ποσό που δόθηκε από τον ΟΑΕΔ υπάρχει βεβαίωση και δεν είναι προσυμπληρωμένη.
 19. Το 100αρικο για πρόστιμο το γνωριζω,που μαλλον θα εινια 200αρικο και για τη μεταγραφη των αποθεμάτων, το θέμα μου εναι μην εχει προβλήματα με τον μισθό του ή τη σύνταξη του αργότερα. Αν δηλαδή μεταβιβάσει κάποια δικαιωματα μειώνοντας ετσι τα εισοδήματα και μενοντας στο ειδικό καθεστώς θα είναι καλύτερα πιστευετε?
 20. Καλημέρα μια βοηθεια, υπάλληλος ΔΕΚΟ έκανε έναρξη αγρότη ειδικου καθεστώτος με 31/12/2016, και πρέπει βάση επιδοτήσεων να ενταχθεί με ημερομηνια 01/01/2017 στο κανονικό καθεστώς. Θα πρεπεί να πληρώνει ΕΦΚΑ? Θα έχει συνέπειες μείωσης μισθού ή αργότερα της σύνταξης του (μιλαμε για μετα πό 25 χρόνια). Διαβάζω το Ν.4387 Καθώς και την εγκύκλιο της 24/03/2017 αλλά δεν μπορώ να καταλήξω σίγουρα κάπου. Μηνιαίο εισόδημα από μισθωτή εργσία έχει περίπου 1500 ευρώ ενώ το αθαρό εισόδημα από αγροτική δραστηριότητα υπολογίζεται περίπου στα 500ευρώ μηνιαίως
×
×
 • Create New...