Jump to content

vaspap22

simple Members
 • Posts

  48
 • Joined

 • Last visited

About vaspap22

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

vaspap22's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

3

Reputation

 1. Σε έκθεση ελέγχου συνταχθείσα από "ορκωτό" λογιστή το 2010,διαπιστώνονται για την χρήση 2007 γεγονότα που εμπίπτουν στις διατάξεις του άρθρο 3 του Ν.3691/2008,παραγραφος ιη περί: «πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες …… και άλλες διατάξεις» .Οι διαπιστώσεις του ελεγκτή αναφέρονται σε εικονικές δαπάνες επί των οποίων ο αναλογούν φόρος είναι 25.000 € Το γεγονός αυτό αναιρεί την παραγραφή της χρίσης του 2007??
 2. Ευχαριστώ Agravelos...Διάβασα το σχετικό link....Επιτρέπονται και απαγορεύονται τα πάντα!!!....Όλα είναι θέμα υποκειμενικής ερμηνείας των πραγματικών και νομικών περιστατικών....:) χωρίς να υπάρχει αντικειμενική συσχέτιση μεταξύ ποινικών καταδικών που σχετίζονται με την άσκηση του επαγγέλματος και πειθαρχικής ποινής, εκτός και ισχύει το ΠΔ 340
 3. Λογιστής Α Τάξης καταδικάζεται για συκοφαντική δυσφήμιση από τα αστικά δικαστήρια και έπεται η ποινική δίκη η οποία δεν έχει γίνει ακόμα. Συνιστά η εν λόγω αστική καταδίκη λόγο πειθαρχικής δίωξης ή μόνον οι ποινικές καταδίκες αποτελούν λόγο πειθαρχικής δίωξης; Υπάρχουν προκαθορισμένες ποινές για για αυτές τις περιπτώσεις ή οι ποινές είναι στην διακριτική ευχέρεια του πειθαρχικού ?
 4. Σωτήρη,είσαι δεξαμενή καλής διάθεσης...ideed [όπως λέμε εμείς στην Οξφόρδη.:) ] Πραγματικά σ' ευχαριστώ για την συνδρομή σου.Από όλα αυτά που μου έστειλες (και τα παραπλήσια που κοίταξα) κρατάω εξής: Με την 1113 για τον εταίρο ΠΟΥ ΑΣΚΕΙ ασκεί αυτοτελή εμπορική δραστηριότητα οι κάθε είδους αμοιβές ΕΚΠΙΠΤΟΝΤΑΙ Από την 1139,κρατάω την τελευταία παράγραφο :" Η παροχή εργασίας ενός εταίρου προς την εταιρεία πέραν της εταιρικής του εισφοράς (πλην παροχής υπηρεσιών διαχείρισης/εκπροσώπησης) θα πρέπει να εξετάζεται ως ζήτημα πραγματικό από τις αρμόδιες για τον έλεγχο φορολογικές υπηρεσίες για το αν ενέχει εν τοις πράγμασι τα χαρακτηριστικά της εξαρτημένης εργασίας και αν οι υπόψη αμοιβές εκπίπτουν εν τέλει από τα ακαθάριστα έσοδα της εταιρείας. " Πιάς το αυγό και κούρευτο δηλαδή. Πάντως συμπερασματικά οι κάθε είδους αμοιβές εκπίπτονται αν ο εταίρος διατηρεί και δική του εμπορική επιχείρηση,μέσω της οποίας παρέχονται οι υπηρεσίες προς την ΕΠΕ.(σωστά το λέω? ) Πηγή: http://www.taxheaven.gr Δείτε περισσότερα http://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/21240© TaxheavenΠηγή: http://www.taxheaven.gr Δείτε περισσότερα http://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/21240© Taxheaven
 5. Τώρα φθάσαμε στο finale!!! Υπάρχει ο 3091/1002,αρθ. 5,παρ 2 «Επίσης, οι μισθοί και οι κάθε είδους απολαβές των εταίρων των εταιριών περιορισμένης ευθύνης, εφόσον τα πρόσωπα αυτά για τις υπηρεσίες που παρέχουν στις εταιρίες έχουν ασφαλιστεί σε οποιονδήποτε ασφαλιστικό οργανισμό ή ταμείο". Το ως άνω εξειδικεύεται με την 1115066/11308πε/Β0012 της 5.2.2008 (συνημένη) και κάποιες άλλες συναιφείς που αναφέρουν ότι οι αμοιβές των διαχειριστών την εταιρεία ΔΕΝ ΕΚΠΙΠΤΟΝΤΑΙ από τα ακαθάριστα έσοδα αν οι εταίροι διαχειριστές είναι ασφαλισμένοι "γενικά" και όχι ειδικά για την συμμετοχή τους στην συγκεκριμένη επιχείρηση". Δηλαδή προϋποθέτει ότι δεν υπάρχει ασφάλιση (εδώ ΟΑΕΕ) προγενέστερη της σύστασης της εταιρείας
 6. Ευχαριστώ Σωτήρη Όσο το κοιτάς από διαφορετικές σκοπιές..βρίσκεται "πράμα" Δεν υπάρχουν "εν τοις πράγμασι" οι ατομικές επιχειρήσεις.Απλά υπάρχει ένα ΤΠΥ "καβάτζα".
 7. Ωραίος...!!! Ευχαριστώ Έχεις δίκιο η πολύ σκέψη οδηγεί σε..μ.......!!!! Το κρίσιμο είναι η καταστατική μη απαγόρευση ανταγωνισμού μεταξύ εταίρου και ΝΠ της ΕΠΕ. Τώρα όσον αφορά την γ) εκδοχή (τιμολόγηση από τις ατομικές επιχειρήσεις των διαχειριστών προς την ΕΠΕ) τα συγκεκριμένα έσοδα των διαχειριστών από την ΕΠΕ θεωρούνται εισόδημα εξ εμπορικών επιχειρήσεων.Θα υπαχθούν όμως και στην προβλεπόμενη παρακράτηση φόρου?
 8. Υπάρχει μια συγκεκριμένη ΕΠΕ παροχής μηχανογραφικών υπηρεσιών και εμπορίας εμπορικού λογισμικού.Επειδή,όλως παραδόξως,οι δουλειές πάνε καλά,σκέπτεται κάποιους από τους πελάτες της να μην τους τιμολογεί η ΕΠΕ αλλά οι εταίροι/διαχειριστές από τις ατομικές τους επιχειρήσεις.Περπατάει η πρακτική αυτή ή θα θεωρηθεί εικονικός επιμερισμός των πωλήσεων της ΕΠΕ και στο τέλος θα φορολογηθεί διπλά ? Δηλαδή μία φορά οι διαχειριστές για τα τιμολόγια που εξέδωσαν και δεύτερη φορά για το ίδιο έσοδο η ΕΠΕ για πλασματική μείωση των εσόδων της?
 9. Καταστροφή!!!! δηλ ως εισόδημα για την υπαγωγή στον Νομο Κατσελη,δεν λογίζεται αυτό που κατατίθεται (καθαρό) στην τράπεζα ?
 10. Συνταξιούχος θέλει να υπαχθεί στον νόμο Κατσέλη,αλλά έχει εισόδημα από σύνταξη και επικουρικό μεγαλύτερο από τα 13.906 € που είναι το εισοδηματικό όριο για την υπαγωγή στον νόμο. Ένας θεωρητικός τρόπος να μικρύνει το εισόδημα του,είναι το να αυξηθεί ο φόρος εισοδήματος,ο οποίος έχει προκαταβληθεί. Έχει κανείς καμιά πατέντα για το πως να αυξηθεί ο φόρος που θα καταβάλει,χωρίς να αυξάνονται τα εισοδήματα του,τα οποία προέρχονται αποκλειστικά από την συνταξη του?
 11. χαχαχα...ενθαρρυντικούς άψογος.. τελικά απ ότι βλέπω θα την παίρνει η σημερινή σύζυγος γιατί την αδελφή μου την απέκλεισε το forum Οπότε ψάχνω για ιδέες!!!
 12. Σ'ευχαριστώ.. λογικό..!!! λογικότατο αλλά η ερώτηση είναι/ήταν συναρτημένη με μια δύσκολη απόφαση.....διαζυγίου μου.. οπότε καταλαβαίνεις ότι χωρίζοντας χάνεται τελείως η σύνταξη μου αφού δεν την δικαιούται η άγαμη αδελφή μου...
 13. Κληροδοτείται/κληρονομείται η σύνταξη άγαμου συνταξιούχου του ΙΚΑ στην άγαμη αδελφή του και υπό ποιές προϋποθέσεις ;
×
×
 • Create New...