Jump to content

GIANNIS13

simple Members
 • Posts

  134
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by GIANNIS13

 1. Έλεος πάντα τα ίδια. Ήθελα να ήξερα οι μεγολολογιστές με τεράστια γραφεία ή οι άλλοι που βγαίνουν στις τηλεοράσεις , ασχολούνται πράγματι με τα γραφεία τους ? αυτοί δεν νιώθουν τις ανάγκες μας? Μόνο εμείς έχουμε προβλήματα? Αντε πάλι τα ίδια , να παρακαλάμε για μία παράταση της τελευταίας στιγμής............
 2. Συνάδελφοι Χαιρετώ Όσοι χρησιμοποιούσαν τα προγράμματα της adjust software θα ξέρουν δυστυχώς ότι αποβίωσε ο κος Νίκος Νάστος. θα ήθελα από εδώ να εκφράσω τα συλλυπητήρια μου στους οικείους του και να αναφέρω ότι ....προς τιμή του .....ακόμα και τις τελευταίες μέρες - ώρες της ζωής του, από το νοσοκομείο, προσπαθούσε να εξυπηρετήσει τους πελάτες του. ..... Υποκλίνομαι... και ζητάω συγνώμη αφού μη ξέροντας τη μάχη που δίνει για τη ζωή του τον ζόριζα για διάφορα θέματα.
 3. Ασφαλιστικά....??? βλέπετε κάποιο κενό..? Δλδ να θεωρήσει το ΙΚΑ ότι είναι εξαρτημένη εργασία κλπ....?
 4. Το κομμωτήριο (ιδιόχρηση) ήδη δουλεύει κανονικά με ταμειακή....και έχουμε ... 1. Θέλουν εντός του κομμωτηρίου να παρέχονται και υπηρεσίες μανικιουρ ... όχι όμως με εξαρτημένη εργασία .. δλδ η μανικιουρίστρια ξεχωριστά θα παρέχει τις υπηρεσίες της σε όποια πελάτισσα θέλει και θα της εκδίδει δική της ΑΠΥ. Λέμε λοιπόν η μανικιουρίστρια να κάνει έναρξη εντός του κομμωτηρίου κανονικά με μισθωτήριο από την ιδιοκτήτρια του υφιστάμενου κομμωτηρίου... 2. Παράλληλα έχουμε και μια άλλη κομμώτρια η οποία έχει τους πελάτες της και τους οποίους θέλει να τους παρέχει τις υπηρεσίες της εντός του υφιστάμενου κομμωτηρίου ... δλδ η ιδιοκτήτρια του κομμωτηρίου να της παρέχει το χώρο για να κάνει έναρξη και να δέχεται τους πελάτες της... πάλι με μισθωτήριο κανονικά...
 5. Καλημέρα Επαναφέρω το θέμα .... έχουμε κομμωτή με έδρα το σπίτι του .... και εκτός από την ιδιωτική του πελατεία θέλει να συνεργαστεί και με κομμωτήριο στο οποίο να παρέχει τις υπηρεσίες τις συγκεκριμένες ώρες και μέρες αιχμής .... με αμοιβές ανάλογες των υπηρεσιών ...δλδ τόσα για κούρεμα, τόσα για βαφή κλπ... Λέτε να έχουμε θέμα με έλεγχο ΙΚΑ...? Επίσης το κομμωτήριο θέλει να συνεργαστεί με μανικιουρίστα η οποία θέλει να παρέχει τις υπηρεσίες της εντός του κομμωτηρίου φυσικά με την ανοχή της ιδιοκτήτριας ... ευτυχώς το κομμωτήριο είναι ιδιόκτητο ... να κάνει έναρξη η μανικιουρίστρια εντός του κομμωτηρίου με μισθωτήριο από την ιδιοκτήτρια του κομμωτηρίου...??? Τι θα μας πει το ΙΚΑ ?? ... είναι η έδρα της εκεί... ίσως το ίδιο να κάνει και με τη κομμώτρια ... να της νοικιάσει χώρο εντός του κομμωτηρίου για παροχή των υπηρεσιών της .... φυσικά όλα αυτά να περιγράφονται σε συμφωνητικά.... Άρα να έχουμε το ιδιόκτητο κομμωτήριο κανονικά με έναρξη και ταμειακή ... και παράλληλα στον ίδιο χώρο συστέγαση με 2 ακόμα επιχειρήσεις με μισθωτήρια από την ιδιοκτήτρια, μόνοι με μπλοκάκι παροχής άλλη μια κομμώτρια και μια μανικιουρίστρια ... Τι λέτε ? Τ
 6. Doctor Διάβασα, από τούτο το θέμα, το άρθρο του Ψήλου ... και δεν είμαι σίγουρος για ένα θέμα που με απασχολεί και που εγκυμονεί ΜΕΓΑΛΟ πρόβλημα... θα στο αναφέρω με απλά λόγια και εάν έχεις όρεξη απαντάς. ( please !) Απασχολώ ημερομίσθιο βοηθό κομμωτή 3 8ωρα την εβδομάδα. Ημερομίσθιο στο πρόγραμμα του έχω το ημερομίσθιο των 8 ωρών.... δλδ ΟΧΙ της ΕΓΣΣΕ του εξαημέρου αλλά αυτό που βγαίνει έτσι ....ΕΓΣΣΕ *0,15 * 8..... και του τρέχω τη μισθοδοσία μετρώντας τις εργάσιμες κάθε μήνα .... όσες είναι ....τόσα μεροκάματα του βάζω. Σε συζήτηση στο ΙΚΑ μου ανέφεραν ότι .... αφενός α) έπρεπε να του βάζω μια μέρα ασφάλισης παραπάνω ανά εβδομάδα ... δλδ τα 3 έπρεπε να είναι 4 ανά εβδομάδα ως προς την ασφάλιση... .... και αφετέρου β) και οι αποδοχές (ΑΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ) έπρεπε να είναι αυτές των 4 ημερών ( τα 3 που γίνονται 4)..... Και έστω για τις μέρες ασφάλισης .... μάλλον έχουν δίκιο.... όμως για τις εισφορές....που αυτό μας καίει.... έχουν?? Επειδή αυτό το κάνω κάμποσα χρόνια ... εάν είναι λάθος και χρωστώ εισφορές ,.... αυτές θα είναι πολλές.... απάντησε μου σε παρακαλώ.
 7. καλημέρα Doctor.... Μπορείς να μας φωτίσεις για την ασφάλιση στην εκ περιτροπής απασχόληση..... ??
 8. Doctor καλημέρα και καλή εβδομάδα Μπορείς να μας φωτίσεις για την ασφάλιση στην εκ περιτροπής απασχόληση.....
 9. Από τι έφυγε ο άνθρωπος ρε παιδιά, τόσο νέος? Τα θερμά μου συλλυπητήρια και ένα μεγάλο κουράγιο στην οικογένεια του!
 10. Θα σας το περιγράψω με ποδοσφαιρικούς όρους... Με έχεις στο "πάγκο" για όλη την αγωνιστική περίοδο ενώ στις προπονήσεις τα δίνω όλα... Παίζουμε τον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος... που σε περίπτωση ήττας η ομάδα υποβιβάζεται ..... είμαστε στο 91' ...... και χάνουμε 1-0 ..... και με βάζεις αλλαγή!!!!????
 11. συνάδελφε μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος.... στο Ε3 και χωρίς εγγραφή στα βιβλία...???? πού???
 12. Συνάδελφοι χαίρετε Μήπως κάποιος γνωρίζει το νέο χειρισμό πλέον των αναλογούσων στη χρήση έκτακτως εισφορών 2012 & 2013. Με δεδομένο ότι η Εκτ.Εσιφ. του 2014 όπως ξεκαθαρίστηκε εκπίπτει 100% από το 2014 με εγγραφή στα βιβλία ..τί γίνεται με τις προηγούμενες .? Είχα την εντύπωση ότι θα τις αναγράψω στον 461 του ΦΕΝΠ για να αφαιρεθούν από τα φετινά κέρδη .... ΟΜΩΣ ... μόλις εξακρίβωσα ότι ο 461 ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΕΙ ...δεν ξέρω εάν είναι μια προσωρινή μ@λ@κί@ του taxis.... αλλά εφόσον δεν έχω άλλη επιλογή αφαίρεσης τους μέσα στο ΦΕΝΠ .... σκέφτομαι να κάνω εγγραφή στα βιβλία 31/12/2014 και να τα προσθέσω στις δαπάνες... Έχει άλλος συνάδελφος να προτείνει κάτι άλλο .... ?
 13. Συνάδελφοι χαιρετώ Με αφορμή αυτή τη στοιχειώδη "προεκλογική" παράταση (που με "ανακούφιση" είδα) και μέχρι την ώρα που θα μπούμε στη κάλπη να ψηφίσουμε... έχουμε υποχρέωση προς τον εαυτό μας και τις οικογένειες μας ..... να κάνουμε ένα backup ..... και να θυμηθούμε τι έχουμε τραβήξει τα τελευταία 2,5 χρόνια, στα χέρια όλων αυτών των άθλιων και άχρηστων κυβερνώντων και συγκυβερνόντων ....
 14. ο δεύτερο τρόπος είναι ο σωστός για τον υπολογισμό του μισθού ... που όντως είναι 176,00 € Τώρα όσων αφορά τα ασφαλιστικά .... Γενικά κανόνας είναι το ασφαλιστικό ημερομίσθιο ΔΕΝ μπορεί να είναι < 11,06€.....δλδ στο παράδειγμά σου ο μισθωτός θα πάρει μικτά 176,00 € .... όμως ασφαλιστικά ΔΕΝ θα πάρει 22 ημερομίσθια ... άλλα 176/11,06 = 15 ,91 ημερομίσθια ... οπότε στρογγυλοποίησε το μισθό στα 177 € και βάζε του κάθε μήνα 16 ασφαλιστικά ημερομίσθια ..... έτσι ΔΕΝ νομίζω να αντιμετωπίσεις ποτέ πρόβλημα με ΙΚΑ.
 15. Νομίζω συνάδελφε ότι πρέπει να γίνουν προσλήψεις και να ασφαλιστούν στο ΙΚΑ
 16. Συναδελφοι καλημέρα Υπάρχει ανάγκη για νομική υποστήριξη σε θέμα ολοκλήρωσης και παράτασης ολοκλήρωσης επένδυσης υπαχθείσας στον Ν.3299/2004. Έχετε να προτείνετε κάποιον????
 17. Μήπως μπορεί να δωθεί μια ολιγοήμερη παράταση .... 10 ημερών .....???? Τι να πρωτοκάνουμε .έως 31/07 ........ ΦΠΑ, ΦΜΥ, ΦΕΕ, Μισθοδοσίες, ΑΠΔ, εκτύπωση βιβλίων ..... ΟΛΑ έμειναν πίσω λόγο των δηλώσεων .... Αυτή η προθεσμία των εξετάσεων έπρεπε έτσι και αλλιώς να πάει μετά τον Ιούλιο..... ΕΛΕΟΣ !!!!!
 18. Doctor.... αυτό ισχύει για τους σερβιτόρους και τους βοηθούς τους ????
 19. Σε συζήτηση με επόπτη και ΙΚΑ .... στην άποψη ότι καταργήθηκε των επισιτιστικών άρα και η "με ποσοστά" αμοιβή .... γιατί να ισχύουν ακόμα τα τεκμαρτά .... μου λένε ότι έχω δίκιο .... ο επόπτης ειδικά νίπτει τα χείρας του .... στο ΙΚΑ οι απόψεις είναι αντικρουόμενες ..... Το ξέρω Κόκκινε ότι μάλλον αυτό που γράφεις θα ισχύσει ... όμως όπως στο αναλύω δεν έχω δίκιο ?
 20. Συνάδελφοι χαιρετώ Επαναφέρω το θέμα γιατί από το 2011 τα πράγματα έχουν αλλάξει άρδην ..... Θέτω συγκεκριμένη ερώτηση ... Ο βοηθός Σερβιτόρου .... αλλά ακόμα και ο ίδιος ο Σερβιτόρος και με δεδομένο ότι η σύμβαση των επισιτιστικών έχει λήξει .... πρέπει ακόμα να ασφαλίζεται με τεκμαρτό ημερομίσθιο ??? Το τεκμαρτό ημερομίσθιο, επί του οποίου υπολογίζονται οι ασφαλιστικές εισφορές, υπάρχει επειδή προβλέπονταν αμοιβή με ποσοστά. Τώρα αυτές οι ειδικότητες αμείβονται, νομίζω νόμιμα, με την ΕΓΣΣΕ . Και στην σύμβαση και στον πίνακα αναφέρεται ρητώς ο μισθός τους. Το θέμα είναι πως θα ενεργήσει ο ελεγκτής του ΙΚΑ μετά από μερικά χρόνια.... Υπάρχει δλδ η περίπτωση κατά τον έλεγχο να επιβάλλει τεκμαρτό ημερομίσθιο ??? Γιατί αντιλαμβάνεστε ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά στις εισφορές .... κυρίως όταν έχουμε ημιαπασχόληση .... ο μισθός ενός βοηθού 23 χρονών με 4ώρο 6 μέρες δεν ξεπερνά τα 400,00 μικτά ....όμως εάν επιβληθούν τεκμαρτά θα προκύψουν μεγάλες διαφορές !!!!
 21. Προσωπικά σε ότι με αφορά ..... ξεκινώ μέσα από το γραφείο μου εκστρατεία κατά αυτής της κυβέρνησης ..... ΔΕΝ ανέχομαι από αυτούς καμία υπόδειξη, καμία επιβολή ποινής λεμεμσης ή άμεσης κατά του γραφείου μου συνέπεια των δικών τους αστοχιών και παραλήψεων. ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΜΕ ΟΛΗ ΜΟΥ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ..... ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΆΖΩ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ .... ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΥΠΝΊΣΩ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ......
×
×
 • Create New...