Jump to content

dadi

simple Members
 • Posts

  44
 • Joined

 • Last visited

About dadi

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  ΚΑΒΑΛΑ
 • Interests
  ΕΠΙΒΙΩΣΗ

dadi's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Reputation

 1. Όταν θα κορνιζαρω την πιστοποίηση , θα βάλω και την απόδειξη από το χαράτσι που θα πληρώσω , για να την βλέπουν οι πελάτες και να συγκινουνται να πληρώσουν .
 2. Πράγματι η επιθεώρηση εργασίας είναι περίπου αδιάφορη και ενεργεί όπως αναφέρατε. Ήμουν πριν λίγη ώρα εκεί . Το πιο λογικό είναι να πάω σε εργατολόγο , αλλά και αυτόν με τι λεφτά να τον πληρώσω ; Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας . Με βοηθήσατε αρκετά .
 3. Ευχαριστώ για την απάντησή σου . Η επίσχεση εργασίας είναι ενδιαφέρουσα . Εαν όμως θέλω να φύγω από την εταιρεία πως μπορώ να πάρω γρήγορα τα χρήματα μου .
 4. Καλημέρα συνάδελφοι . Στην εταιρεία που δουλεύω είμαι απλήρωτος 7 μήνες και θέλω να φύγω διεκδικώντας σαφώς όλους τους μισθούς μου . Επείδη με τα εργατικά δεν τα πάω και τόσο καλά , πρίν πάω στην επιθεώρηση εργασίας , μήπως έχετε να μου προτείνετε τι να κάνω ;
 5. Μήνας αδειών φίλεεεεεεεεεεεεεε . Έλειψη προσωπικού
 6. Να πω κι εγω την γνώμη μου. Εχω epsilon εδώ και 2 χρόνια και είμαι ευχαριστημένος. Χαλάλι τα περισσότερα χρήματα που έδωσα . Δούλεψα βέβαια και της singular παλαιότερα . Η διαφορά είναι ότι η epsilon είναι πιό απλή και πιό πρακτική κατά την γνώμη μου . Σίγουρα είναι πιο ακριβή στην συντήρησή τους , αλλά μπορείς και μέσω πιστωτικής κάρτας να ξεχρεώσεις την συνδρομή σε 6 άτοκες δόσεις . Εγώ έτσι κάνω και είμαι πιο άνετος . Την αγορά των προγραμμάτων μπορείς να την διαπραγματευτείς και να σου τα δώσουν δωρεάν σε κάποια περίοδο προσφοράς. Επειδή μίλησα πρόσφατα με κάποια εκπρόσωπο της epsilon μου είπαν ότι θα βγάλουν προσφορά τον Αύγουστο . Το κακό είναι όπως είπαν και οι πιο πάνω συνάδελφοι ότι χωρίζονται σε modules και πρέπει να τα παίρνεις πακέτο . Ένα θετικό επίσης είναι ότι μπορείς να μεταβείς στα γραφεία τους και να κάνεις δωρεάν σεμινάρια των προγραμμάτων , εκτός από την δωρεάν τηλεφωνική επικοινωνία που προσφέρουν και πολλές άλλες παροχές που θα σου τις πουν οι ίδιοι .
 7. Εμάς εδώ στην Καβάλα ο Ο.Α.Ε.Ε. μας ζητάει μέχρι και για 1 ένσημο : α) βεβαίωση εργοδότη προυπηρεσίας β) βεβαίωση εργοδότη Ι.Κ.Α. γ) πρόσληψη δ) και βεβαίωση του Ν.2084 απο το Ι.Κ.Α. (ένδειξη νέος ασφαλισμένος για απασχόληση από 01/01/1993) σε περίπτωση που δικαιούται να πάρει ολόκληρη την απαλλαγή . Με αυτόν τον τρόπο έχω πάρει 4 απαλλαγές για τους πελάτες μου αντίστοιχα . Ισχύει για 1 χρόνο και μετά ανανεώνεις τα δικαιολογητικά . Η κατάθεση των δικαιολογητικών πρέπει να γίνει μέχρι το τέλος του εξαμήνου από την ημερομηνία πρόσληψης . Προσοχή : Εάν χρωστάει οφειλές , απαλλαγή μπορεί να πάρει μόνο αν κάνει ρύθμιση .
 8. Όχι δεν αναφέρομαι σε κάτι συγκεκριμένο . Απλώς δεν ξέρω την διαδικασία . Οπότε κάνει συμφωνητικό με το πρακτορείο . Τα έξοδα που θα αναφέρονται ; Θα πρέπει να του κόψουν τιμολόγιο ;
 9. Συνάδελφοι καλημέρα και καλή χρονία . Παρακαλώ τις γνώσεις σας στήν εξής περίπτωση : έχω έναν πελάτη που έχει κατάστημα εσωρούχων . Η πωλήσεις δεν πάνε και τόσο καλά . Ωστόσο σκέφτηκε να δελεάσει τους πελάτες με μία κλήρωση για ένα ταξίδι σε συνεργασία με κάποιο τουριστικό γραφείο . Με αγορά πάνω από κάποιο ποσό που δεν έχει σκεφτεί ακόμα , θα δίνει και έναν λαχνό για την μελλοντική κλήρωση που θα πραγματοποιήσει . 1η ΕΡΩΤΗΣΗ : μπορεί να το κάνει αυτό ; 2η ΕΡΩΤΗΣΗ : πως χειρίζεται λογιστικά ;
 10. Τί έγινε ρε παιδιά με τα αυτον τον νόμο που έβγαλαν απο το Ειρηνοδικείο της Λάρισας ; ΠΑΡΑΘΕΤΩ : ΑΝΟΙΓΕΙ ο δρόµος για την επιστροφή των εξόδων φακέλου προς τους δανειολήπτες. Aυτό ανακοινώθηκε από δύο καταναλωτικές οργανώσεις που επικαλούνται δικαστική απόφαση του Ειρηνοδικείου Λάρισας. Σύµφωνα µε ανακοίνωση της Γενικής Οµοσπονδίας Καταναλωτών Ελλάδας (ΙΝΚΑ) και της Κίνησης Πολιτών ∆ανειοληπτών, η συγκεκριµένη δικαστική απόφαση είναι η πρώτη στη χώρα µας και δηµιουργεί νοµολογία για την επιστροφή των εξόδων φακέλου. Οι δυο καταναλωτικές οργανώσεις προσθέτουν στην ανακοίνωσή τους ότι σύµφωνα µε την απόφαση του δικαστηρίου, στους δανειολήπτες πρέπει να επιστραφεί το σύνολο των εξόδων φακέλου – ή όπως αλλιώς τα ονόµαζαν οι τράπεζες – χωρίς καµία επιβάρυνση. Από το 1990 Στο κείµενο της δικαστικής απόφασης αναφέρεται πως «το δικαστήριο δέχτηκε ότι 20 έτη είναι ο χρόνος παραγραφής των αξιώσεων των δανειοληπτών, διότι δέχεται τις διατάξεις περί αδικαιολόγητου πλουτισµού (904 επ. Α.Κ.), και εποµένως µπορούν να αξιώσουν χρηµατικά ποσά όλοι οι δανειολήπτες που υπέγραψαν συµβάσεις δανείων από το 1990 έως σήµερα». Η απόφαση αφορά «όλες τις µορφές δανείων, στεγαστικών, καταναλωτικών, πιστωτικών καρτών, επαγγελµατικών, “όλα σε 1”, διακοποδανείων, εορτοδανείων, αυτοκινήτου κ.ά.». Από το 1990 Που να απευθυνθούμε για ΄να κάνουμε την διαδικασία. Εγώ πήρα τηλέφωνο στο ΙΝΚΑ και δεν απαντούσε κανένας.
 11. Ως ημερομηνία έναρξης χρησιμοποίησης του επενδυτικού αγαθού, λαμβάνεται πάντοτε η 1η ημέρα της διαχειριστικής περιόδου χρησιμοποίησής του (π.χ. η 1η Iανουαρίου) και όχι η πραγματική ημερομηνία που άρχισε η χρησιμοποίησή του. Δηλαδή αν κατάλαβα υπολογίζω 3 χρονιες (2008,2009,2010) και το κλάσμα είναι 10.000,00 x 2/5 = 4.000,00 € . Δεν μου κάθεται καλά . Αφου χρησιμοποίησε την έκπτωση ΦΠΑ του παγίου ουσιαστικά για δύο χρόνια, τότε θα επιστρέψει την έκπτωση για τα υπόλοιπα που οφείλει δηλαδή για τα 3 χρόνια. 1 ) 10.000,00 φπα 2.300,00 2 ) 8.000,00 φπα 1.840,00 3 ) 6.000,00 φπα 1.380,00 4 ) 4.000,00 φπα 920,00 5 ) 2.000,00 φπα 460,00
 12. Με συγχωρείτε . Από λάθος το έγραψα σε λάθος θέμα. ( Γενικά θέματα - απόψεις - σχόλια - Προβληματισμοί )
 13. Παρακαλώ θα ήθελα να με βοηθήσετε στον εξής προβληματισμό μου. Διάβασα στο foroum όλα τα σχετικά με τον διακανονισμό παγίων και ερωτώ. Α) Εάν το πάγιο έχει αγορά κτήσης στις 08/11/2008 με αξία 10.000,00 € και κάνει διακανονισμό στις 31/10/2010 (λόγω διακοπής εργασιών ατομικής επιχείρησης) , θα υπολογίσω 10.000,00 x 3/5 = 6.000,00 € και θα υπολογιστεί στην περιοδική Φ.Π.Α. ; και Β) θα υπολογιστούν αποσβέσεις για την περίοδο του 2010 μέχρι τις 31/10/2010 ; Ευχαριστω , Γιώργος.
 14. Εννοείται πως δεν είναι μόνο αυτές οι εργασίες . Θα με έπιανε το βράδυ εάν ήταν να τις έλεγα όλες . Αυτές που ανέφερα είναι η διευκόλυνση μου στο συμμάζεμα μίας οργανωμένης επιχείρησης . Γιατί όπως μου είπε και ένας μεγάλος λογιστής , το πρώτο πράγμα που πρέπει να κοιτάς σε μία επιχείρηση είναι το σωστό αρχείο . Άλλωστε ένα είδος συμμαζέματος των διαφόρων χαρτιών που μαζεύονται στην επιχείρηση και όταν έρχεται ο έλεγχος είναι απλώς παρατημένα σε μιά γωνία και μας παίρνουν τηλέφωνο να έρθουμε επείδη δεν βρίσκουνε το κατάλληλο έντυπο, χρειάζεται . Έτσι σου περισσεύει χρόνος και κόπος. Αυτή η παροχή εκτιμάται .
 15. Την τιμή σου την αξιολογείς , ανάλογα με το τι προσφέρεις. Εαν πάρεις τα τιμολόγια π.χ. του παραδείγματος του συναδέλφου έχουμε : α) επίσκεψη στην επιχείρηση για να πάρεις τα τιμολόγια , β) τακτοποιήση κατά ημερομηνία (προαιρετικό αλλά συνηθισμένο) , β) καταχώρηση , γ) αρχειοθέτηση (αν έχεις εσύ τον φάκελο με τα τιμολόγια. Προτιμότερο από το να τα έχει ο πελάτης. Ορισμένοι τα πετάνε όπου να ' ναι). Μιλάω πάντα από προσωπική μου γνώμη το οποίο εκτιμάται από τον πελάτη . Η κατώτερη τιμή που θα καταλογούσα είναι 120,00€ με το Φ.Π.Α. και μη σου πω και περισσότερα. Καιρός είναι να ξυπνάμε σιγα σιγά και να αμοιβόμαστε σύμφωνα με αυτό που προσφέρουμε.
×
×
 • Create New...