Jump to content

PantelisCh

simple Members
 • Content Count

  320
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Reputation Activity

 1. Upvote
  PantelisCh got a reaction from floydpink in αμοιβη τεχνιτη ξυλου(ημερομισθιος ή μισθος)   
  Υπολογίζετε το 26πλάσιο του ημερομισθίου εργατοτεχνίτη και αυτός θα είναι ο μηνιαίος μισθός με 25 σταθερά ένσημα. 
 2. Like
  PantelisCh got a reaction from georgiapaparouna in ΩΡΟΜΙΣΘΙΟ ΕΡΓΑΤΗ   
  4,36€
 3. Upvote
 4. Upvote
  PantelisCh reacted to Auditor in ΠΩΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΗΜΙΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ   
  Βρίσκεστε άρα σε ημερήσια αμοιβή κάτω της 1ης ειδικής.
   
  Και εδώ ισχύει η γνώστη σχιζοφρένεια στο ΙΚΑ:
  Η εγκύκλιος 95/1992 αναφέρει ότι: "όλοι οι απασχολούμενοι για χρόνο μικρότερο του νομίμου ωραρίου και αμειβόμενοι με ημερήσιο μισθό μέχρι την 1η ειδική ασφαλιστική κλάση, θα αναγνωρίζουν στην ασφάλιση όλες τις ημέρες που απασχολούνται". Το ίδιο αναφέρει το εγχειρίδιο που έχει δημοσιεύσει το ΙΚΑ με ΑΔΑ:Β4ΛΨ4691ΩΓ-9ΩΧ  στην παράγραφο 4.2 "ΜΕΡΙΚΩΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ . Ν.1892/90   ΑΡΘΡΑ 38 ΚΑΙ 39. Άρα με τη λογική αυτή, θα πρέπει να αναγνωρίζετε όλες τις ημέρες ασφάλισης Τα κατά τόπους καταστήματα ΙΚΑ εφαρμόζουν τη διαίρεση (τι περίμενες!). Η epsilon σου δίνει τη δυνατότητα να παίξεις με τον υπολογισμό αυτό. Θεωρεί όμως πιο ασφαλή υπολογισμό αυτόν με τη διαίρεση (η epsilon γενικά είναι της λογικής "να μην έχουμε πρόβλημα με το ΙΚΑ" αλλά δεν την ενδιαφέρει και πολύ το "να μην έχουμε πρόβλημα με τον υπάλληλο") Βέβαια, αν ρωτήσεις τον Πρασσά (epsilonnet) θα σου πει και άλλα κουφά, όπως πχ όταν ο μισθός πλήρους είναι 1000 ευρώ, ο μισθός του τετραώρου είναι μεγαλύτερος από 500 ευρώ.
   
  Σε επικοινωνία μου με την epsilon για το θέμα μου είπαν πως έχουν πληροφόρηση πως η εγκύκλιος αυτή είναι ανενεργή και ισχύει για ορισμένες κατηγορίες υπαλλήλων, χωρίς να μου αιτιολογήσουν τίποτε άλλο και χωρίς να μου απαντήσουν γραπτά.
  Σε τηλεφωνική επικοινωνία μου με το ΙΚΑ (Θεοδωρακάκης στο τμήμα γενικών θεμάτων, τηλέφωνο 2105215248) μου είπε ότι η εγκύκλιος ισχύει κανονικά, χωρίς να μου απαντήσει γραπτά.
   
   
  βγάλε το συμπέρασμά σου τώρα.
  Σύμφωνα πάντως με το εγχειρίδιο του ΙΚΑ θα πρέπει να αναγνωρίσεις 25 ένσημα:
   
  "4.2 ΜΕΡΙΚΩΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ . Ν.1892/90 ΑΡΘΡΑ 38 ΚΑΙ 39
  Εγκ. 95/1992
  Οι μερικώς απασχολούμενοι και αμειβόμενοι με ημερήσιο μισθό ίσο ή μικρότερο της 1ης ειδικής ασφαλιστικής κλάσης του ΙΚΑ αναγνωρίζουν στην ασφάλιση όλες τις ημέρες που πραγματοποιούν σε κάθε μισθολογική περίοδο . Επίσης , γι’ αυτούς εφαρμόζονται οι διατάξεις που ισχύουν για όσους εργάζονται με το σύστημα της 5θημερης κατά εβδομάδα εργασίας.
  Δηλαδή , εάν απασχολούνται για 3 τουλάχιστον ημέρες την εβδομάδα , αναγνωρίζουν στην ασφάλιση μια επί πλέον ημέρα εργασίας."
   
  κουφό, ενώ κόβουν τα 25άρια στα τετράωρα.
   
   
  ΙΚΑ, ένα ίδρυμα, μια ιστορία.
 5. Upvote
  PantelisCh got a reaction from DimitrisD in Tο site του YEKA είναι εκτός λειτουργίας?   
  Ο Βρούτσης έχει twitter ή να στείλω στο Θεοχάρη;  
 6. Upvote
  PantelisCh reacted to apostolos in ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ–ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ–ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ   
  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ
  ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ   ΔΙΚΤΥΟΥ   ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ –ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ
  ΛΟΓΙΣΤΩΝ – ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ
   
  Ο   συνδυασμός  ΔΙΚΤΥΟ  ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ  ΛΟΓΙΣΤΩΝ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ   ανακοινώνει  ότι  στις   αρχαιρεσίες    που  διεξήχθησαν  στην  Ε.Φ.Ε.Ε.Α  από  31/10-8/11  για  την  εκλογή  αντιπροσώπων  στο  συνέδριο  της  ΠΟΦΕΕ  έλαβε  40  ψήφους  και  εξέλεξε   4   αντιπροσώπους.
   
  1 Πανόπουλος  Βασίλης
  2 Πανόπουλος  Πάνος
  3 Μπάρμπας  Δημήτρης
  4 Αδριανός  Γιαννης
   
  Οι  αντιπρόσωποι   του  ΔΙΚΤΥΟΥ θα συμμετέχουν στην Γ.Σ και τις αρχαιρεσίες της Π.Ο.Φ.Ε.Ε που θα γίνουν στο Ξενοδοχείο "ATHENS LEDRA HOTEL" στις 12 και 13 Δεκεμβρίου 2015 αντίστοιχα.
   
  Mε δεδομένα τα στενά χρονικά περιθώρια και  τις συνθήκες, έχουμε την εκτίμηση πως το  αποτέλεσμα του συνδυασμού μας  είναι θετικό και  αποτελεί   ένα  ελπιδοφόρο   ξεκίνημα  το  οποίο  πρέπει  να   έχει  συνέχεια  και  διάρκεια.
   
  Θεωρούμε  επίσης ότι  υπάρχουν πολλά περιθώρια για την κλιμάκωση και διεύρυνση της δράσης του συνδυασμού μας,  και  ότι  αυτές  οι  εκλογές  είναι μόνο η αρχή.
  Το  αποτέλεσμα  αποτελεί  παρακαταθήκη  για  το  μέλλον  ώστε  το  ΔΙΚΤΥΟ  να  εδραιώσει  την  παρουσία  του  στα  συνδικαλιστικά  τεκταινόμενα και  με  την  συνεργασία  των   συναδέλφων  να έχει  μια  σταθερή  και  συνεχή  παρέμβαση  στην  ΕΦΕΕΑ .
   
  Ευχαριστούμε  τους  συναδέλφους  και  τα  μέλη  της  ΕΦΕΕΑ  που  με  την  υποστήριξη  και  την  ψήφο  τους  εμπιστεύτηκαν  τα  μέλη  του  ΔΙΚΤΥΟΥ  για  να  τους εκπροσωπήσουν  στην  Ομοσπονδία  και  δεσμευόμαστε  να  αγωνιστούμε  μαζί   τους  στο  επόμενο  διάστημα  για  να  πετύχουμε   τους  στόχους  μας.
   
  Τηλέφωνα επικοινωνίας :
  Ντάλλας  Απόστολος      694 793 1204
  Πανόπουλος  Βασίλης    694 445 9567
  Βουλής  Παύλος              694 484 2369
   
  E-mail:[email protected]
 7. Upvote
  PantelisCh reacted to apostolos in Συνάντηση Διαδικτυακής 14 Οκτωβρίου 2015   
  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
  Καλούνται τα μέλη της Διαδικτυακής Ομάδας σε συνάντηση την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015 στην αίθουσα επί της οδού Σολωμού 13 – Εξάρχεια - 4ος όροφος στις 17:00.
  Αντικείμενο της συζήτησης θα αποτελέσουν τα παρακάτω θέματα :
  1) Υποβολή ΜΥΦ 2014 & 2015.
  2) Ανάρτηση αποδεικτικού υποβολής δηλώσεων στο ΓΕΜΗ.
  3)Τρέχοντα θέματα
  Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και με δεδομένη την πορεία που έχουν πάρει τα πράγματα όσον αφορά την υποβολή των ΜΥΦ του 2014 τα προβλήματα όχι μόνο παραμένουν αλλά συνεχώς αυξάνονται και απαιτούν άμεσες λύσεις.
  Στόχος είναι μέσα από την διαβούλευση και την συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί να επικαιροποιηθεί το πλαίσιο των διεκδικήσεων καθώς και να επανεκτιμηθεί η στάση μας απέναντι στα θέματα που μας προβληματίζουν.
  Προτείνουμε και καλούμε τους συναδέλφους και τα μέλη της Ομάδας από τις υπόλοιπες πόλεις να επεξεργασθούν τις θέσεις και τις προτάσεις τους με αντίστοιχες συναντήσεις προκειμένου να υπάρξει σύγκλιση των απόψεων και προτάσεων .
   
 8. Upvote
  PantelisCh reacted to ΧΑΛΚΙΔΕΟΣ in ΜΠΟΥΦΕΤΖΗΣ -ΗΜΕΡ/ΘΙΟΣ Ή ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ   
  να το ξαναδείς λίγο 
  αν ο μπουφετζής σου και οποιοσδήποτε ημερομίσθιος  δουλέυει Δυτέρα - Παρασκευή , σαράντα ώρες την βδομάδα , τότε δουλεύει έξι (6) ημέρες την βδομάδα . 
  βασική αρχή 
 9. Upvote
  PantelisCh reacted to doctor in ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΚΑΙ ΩΡΑΡΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ   
  Μπορεί να απασχολείται από 1 δευτερόλεπτο μέχρι 40 ώρες την εβδομάδα. Πέραν των 40 ωρών μπορεί  να υπάρξει υπερεργασία και υπερωρία σύμφωνα με τα όσα ισχύουν στο εργατικό δίκαιο.
 10. Upvote
  PantelisCh reacted to SOULIS in Εμπειρίες - παρατηρήσεις από την εγκατάσταση των Windows 10   
  Στο σπίτι 10.. στο γραφείο XP..
 11. Upvote
  PantelisCh reacted to Cristin in ΤΗΡΗΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ ΚΑΙ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΕ ΤΑΞΙ   
  Ας πάει .....όπου θέλει απλά περιγράφω-αναφέρω  ενδεικτικά  τι  Ε Π Ι Κ Ρ Α Τ Ε  Ι ..... στούς κύκλους μας.
 12. Upvote
 13. Upvote
  PantelisCh reacted to cathy in Έναρξη λογιστικού γραφείου-γνώσεις   
  μεγάλο στομάχι !
 14. Upvote
  PantelisCh reacted to PROAKIS in διευκρινησεις για τα τιμολογια πανω απο 500 ευρω   
  πρώτα εξέδιδε απόδειξη είσπραξης στον αγοραστή ,τώρα αναγράφει στο ΣΥ.ΔΕ.ΤΑ. ημερομηνία και αριθμό τιμολογίου που εξοφλείται  και το δίνει στον αγοραστή ως απόδειξη.  Μετά τα καταθέτει συνολικά σε 2 μέρες στον λογαριασμό του πωλητή.
   
  Περισσότερα τα χαρτιά και τα γράψε -σβήσε  από την πράξη.   
   
  δεν σώζεται ετούτη η χώρα ,εκτός και κατεδαφιστεί από τα θεμέλια και με τα μπάζα πλακωθούν οι γραφειοκράτες-μπαρουφόλογοι- βδέλλες-τσιμπούρια και λοιποί συγγενείς.
 15. Upvote
  PantelisCh reacted to kotlistianos in ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΟΣ - ΜΙΣΘΟΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ   
  Ή αλλιώς 30ή 31 μείον τις Κυριακές χ 26,18
  Στο χρόνο θα σου βγάλει το ίδιο αποτέλσμα ...
 16. Upvote
  PantelisCh reacted to doctor in ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ   
  Βάλτον ότι δούλεψε μια ώρα να πάει στο διάολο. Η ταλαιπωρία που θα υποστείς για να το ακυρώσεις θα κοστίσει πολλαπλάσια...
 17. Upvote
  PantelisCh reacted to apostolos in Κατάθεση Αγωγής Λογιστών στο ΣτΕ κατά του Ελληνικού Δημοσίου   
  Την Τετάρτη 18 Μαρτίου έχει ορισθεί ραντεβού με την κ.Καυμενάκη ώστε να τις παραδώσουμε όσες εξουσιοδοτήσεις έχουμε λάβει έως εκείνη την στιγμή προκειμένου να ενσωματώσει τα ονόματα των συμμετεχόντων στο έγγραφο της Αγωγής.
   
  Παρακαλούνται όσα μέλη της Ομάδας έχουν παραλάβει τα επανειλημμένα mail και sms που έχουν σταλεί καθώς και έχουν δεχθεί τηλεφωνικές επικοινωνίες από συναδέλφους να σπεύσουν άμεσα να αποστείλουν τις εξουσιοδοτήσεις και να τακτοποιήσουν την κατάθεση του ποσού στους τραπεζικούς λογαριασμούς που αναφέρονται στο ενημερωτικό που επισυνάπτεται στα mail.
   
  Ας τελειώσουμε αυτό που αρχίσαμε γιατί τα προβλήματα δυστυχώς παραμένουν και οφείλουμε να αντιδράσουμε.
 18. Upvote
  PantelisCh reacted to ΑΛΕΚΟΣ in ασφαλιση ΙΚΑ - αμοιβη οδηγού ΤΑΞΙ   
  Σ.Νιαρχου
  πρακτικος οδηγος .....
  εκδοση 2011
  (ισχύουν και σήμερα)
  σελ 517-521
 19. Upvote
  PantelisCh reacted to ΑΛΕΚΟΣ in ασφαλιση ΙΚΑ - αμοιβη οδηγού ΤΑΞΙ   
  υπάρχουν 3 2 τρόποι ασφάλισης-αμοιβής οδηγού ΤΑΞΙ
  1) ενοίκιο οχήματος με υποχρέωση έναρξης σε Δ.ο.υ.-ΟΑΕΕ απο τον οδηγό και του ταξίμετρο στο όνομα του - συμφωνητικό με ιδιοκτήτη κατατεθειμενο σε Δ.ο.υ.
  2) παραχώρηση εκμετάλλευσης του ΤΑΞΙ απο τον ιδιοκτήτη στον οδηγό με συμβαση προσοδοφόρου πράγματος κατατεθειμένη στην Δ.ο.υ., ασφαλιση στο ΙΚΑ με τεκμαρτής αποδοχές,όχι προσληψη-πίνακας-συμβαση. εκκαθαριση μηνιαίως βάσει σύμβασης και έκδοση τίτλου κτήσης Με παρ. 20% & χαρτοσήμανα 3,6% - δεν υπολογίζονται επίδομα άδειας & δώρα στην ασφαλιση βάσει εγκυκλίου ΙΚΑ κάθε φορά
  3) εξαρτημένη σχέση με προσληψη,πίνακα,συμβαση εργασιας , σταθερό ώραριο, δώρα/επιδόματα
   
 20. Upvote
  PantelisCh reacted to apostolos in Καθορισμός συνάντησης με ΓΓΔΕ & αναπληρώτρια Υ.Ο για τις ΜΥΦ   
  Σε  επίρρωση  των  αποφάσεων  της  συνάντησης  της  Αθήνας  πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία μελών της  Διαδικτυακής  Ομάδος με την γραμματέα της ΓΓΔΕ κ. Σαββαϊδου  και ζητήθηκε να ορισθεί άμεσα συνάντηση προκειμένου να τεθεί το θέμα των ΜΥΦ.
  Αναμένεται απάντηση για τον καθορισμό της ημερομηνίας που θα πραγματοποιηθεί το ραντεβού.
  Προγραμματίζετε και επίσκεψη στο Υ.Ο με σκοπό να ασκηθεί περαιτέρω πίεση για τον ορισμό της συνάντησης.
  Σχετικά με το θέμα του ραντεβού με την αναπληρώτρια Υπουργό Οικονομικών κ.Βαλαβάνη κατόπιν υπόδειξης του γραφείου της στάλθηκε mail προκειμένου να υποβληθεί το αίτημα για συνάντηση( με επισήμανση για επίσπευση λόγω της χαώδους κατάστασης που επικρατεί στον χώρο των επιχειρήσεων και των απασχολουμένων με την λογιστική - φοροτεχνική τους υποστήριξη, από το μέτρο της υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων για διασταύρωση συναλλαγών (ΜΥΦ)) ώστε να εκθέσουμε τις απόψεις μας για βασικά ζητήματα που διαμορφώνουν την φορολογική πολιτική, και στα οποία έχουμε καταλήξει μετά από τον πλούσιο διάλογο που αναπτύχθηκε στην Ομάδα πανελλαδικά.
  Οσον αφορά το ραντεβού με την Επιτροπή Φορολογικών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ έχει δρομολογηθεί και αναμένεται επιβεβαίωση και ορισμός του για την επόμενη εβδομάδα.
  Θα υπάρξει άμεση ενημέρωση όταν υπάρξουν εξελίξεις .
 21. Upvote
  PantelisCh reacted to dead_poet in Κατάθεση Αγωγής Λογιστών στο ΣτΕ κατά του Ελληνικού Δημοσίου   
  Δεν υπάρχει κανένας λόγος να διαγραφεί οποιοδήποτε μήνυμα γιατί όπως πολύ σωστά ανέφερε και η Κατερίνα λίγο πιο πάνω ακόμα και τα αρνητικά μηνύματα ανεβάζουν το θέμα ψηλά. Οπότε καλοδεχούμενα!
 22. Upvote
  PantelisCh reacted to ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΣΑΜΠΆ in Κατάθεση Αγωγής Λογιστών στο ΣτΕ κατά του Ελληνικού Δημοσίου   
  δινετε αξια στο μηδεν! συνεχιζουμε δυνατα κι οποιος θελει συμπορευεται! Οποιος δε θελει ας στρωσει το ριχταρι στον καναπε του γιατι τσαλακωθηκε απο το πολυ καθισιο!
 23. Upvote
  PantelisCh reacted to spirosvii in ΠΡΟΣΛΗΨΗ 4 ΜΕΡΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΩΣ ΕΞΑΩΡΟ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ   
  ναι μπορείτε, αλλά θα τον βάλετε με 26,18 που είναι το εργατοτεχνίτη... όχι 586,08 που είναι για υπαλλήλους
 24. Upvote
  PantelisCh reacted to Auditor in Ειναι υποχρεωτικη η αναγνωριση προυπηρεσιας ?   
  Ας μου επιτραπεί μια παράθεση από το ΔΕΝ:
   
  "
  Νομοθετημένα κατώτατα όρια και Συλλογικές Συμβάσεις
  Α. Νομοθετημένο κατώτατο όριο Ν. 4093/12:  Αποτελεί κατώτατο όριο μισθού - ημερομισθίου για όλους τούς εργοδότες και μισθωτούς (βλ. ΠΙΝΑΚΕΣ στο ΔΕΝ 2014, τεύχος 1639 σ. 80).
  Δεν προβλέπεται επίδομα γάμου. Δεν οφείλουν επίδομα γάμου ούτε οι εργοδότες που υπάγονται στις συμβαλλόμενες στην ΕΓΣΣΕ 26.3.2014 εργοδοτικές  Οργανώσεις, αφού η ΕΓΣΣΕ του έτους 2014 δεν περιέχει μισθολογικούς όρους. Έτσι δεν μπορεί να εφαρμοσθή η διάταξη της περ. 2α ΥΠΟΠΑΡ. ΙΑ.11 του Ν. 4093/12 (ΔΕΝ 2012 σ. 1393 (1436), σύμφωνα με την οποία βασικοί μισθοί - ημερομίσθια, κάθε είδους προσαυξήσεις αυτών και γενικά κάθε άλλος μισθολογικός όρος ισχύουν μόνον για τούς εργαζομένους σε εργοδότες-μέλη των συμβαλλομένων στην ΕΓΣΣΕ εργοδοτικών Οργανώσεων (βλ. την ΕΓΣΣΕ και Σημείωση στο ΔΕΝ 2014, τεύχος 1644 σ. 407, 408)."
   
  "6. Επίδομα γάμου
  Όπως έχουμε ξαναγράψει, η νέα από 26-3-2014 Εθνική Γενική ΣΣΕ δεν περιέχει μισθολογικούς όρους, ώστε να υπάρχη περιθώριο εφαρμογής του Ν. 4093/12 (άρθρο πρώτο, Παρ. ΙΑ ΙΙ περ. 2α - ΔΕΝ 2012 σ. 1393 επ.) σύμφωνα με τον οποίο «...βασικοί μισθοί, βασικά ημερομίσθια, κάθε είδους προσαυξήσεις αυτών και γενικά κάθε άλλος μισθολογικός όρος, ισχύουν μόνον για τούς εργαζόμενους που απασχολούνται από εργοδότες των συμβαλλομένων εργοδοτικών  Οργανώσεων...».
  Συγκεκριμένα η νέα ΕΓΣΣΕ δεν αναφέρεται στο επίδομα γάμου, το οποίο, ως προσαύξηση του μισθού, συνιστά μισθολογικό όρο. Κατόπιν τούτου δεν υπάρχει υποχρέωση χορηγήσεως επιδόματος γάμου ούτε για τούς εργοδότες που ανήκουν στις  Οργανώσεις οι οποίες συνεβλήθησαν κατά την σύναψη της ΕΓΣΣΕ. Βλ. την νέα ΕΓΣΣΕ εις ΔΕΝ 2014, τεύχος 1644 σ. 407, Σημείωση στο ίδιο ΔΕΝ σ. 408 και ΠΙΝΑΚΕΣ Νομοθετημένων κατωτάτων ορίων στο ΔΕΝ 2014, τεύχος 1646 σ. 576.
  Επίδομα γάμου μπορεί να οφείλεται βάσει ισχυούσης ΣΣΕ-ΔΑ που έχει σχετική πρόβλεψη, εφ’ όσον η ΣΣΕ-ΔΑ:
  αν μεν έχη τον χαρακτήρα ομοιοεπαγγελματικής ή κλαδικής δεσμεύει τον συγκεκριμένο εργοδότη και μισθωτό, αν δε είναι επιχειρησιακή, δεσμεύει όλο το προσωπικό της επιχειρήσεως. Επίσης μπορεί να οφείλεται βάσει ληξάσης ή καταγγελθείσης ΣΣΕ-ΔΑ, ευρισκομένης στην τρίμηνη υποχρεωτική παράταση. Και αμέσως μετά σε μετενέργεια, εφ’ όσον βεβαίως πρόκειται για μισθωτούς στούς οποίους είχε εφαρμοσθή η ΣΣΕ-ΔΑ και εξακολουθεί να εφαρμόζεται χωρίς ο εργοδότης να προβή, ως έχει δικαίωμα, στη μονομερή περικοπή ωρισμένων επιδομάτων, διατηρουμένων των κανονιστικών όρων που αναφέρει ο νόμος (βασικού μισθού, επιδομάτων πολυετίας, τέκνων, σπουδών, επικινδύνου εργασίας —δεν διατηρείται το επίδομα γάμου—), μέχρι δε συνάψεως νέας δεσμευτικής ΣΣΕ-ΔΑ μη προβλεπούσης επίδομα γάμου ή μέχρι συνάψεως συμφωνίας περί μη καταβολής του επιδόματος γάμου (ή και άλλων επιδομάτων) εφεξής."
   
   
  Άρα: Ξεχνάς το επίδομα γάμου με την ΕΓΣΣΕ
  Άρα: Μάλλον σου είπαν ό,τι να ναι στην επιθεώρηση.
   
  Σε ό,τι αφορά προϋπηρεσία, δε νομίζω να έχει αλλάξει κάτι:
   
  Υπάλληλοι ΕΓΣΣΕ: Μόνο παρεμφερή προϋπηρεσία
  Υπάλληλοι 4093: Οποιαδήποτε προϋπηρεσία
   
  Εργάτες ΕΓΣΣΕ/4093: Οποιαδήποτε προϋπηρεσία.
 25. Upvote
  PantelisCh reacted to doctor in Ειδικό Βιβλίο τροποποίησης ωραρίου εργασίας και υπερωριών   
  Χα χα χα.
  Εμένα έχει και ..Αριθμό πρωτο...κόλου ρεεεεε
×
×
 • Create New...