Jump to content

birbilis

simple Members
 • Posts

  356
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

birbilis last won the day on August 19 2018

birbilis had the most liked content!

About birbilis

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Ηράκλειο - Κρήτη

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

birbilis's Achievements

 1. Καλημέρα συνάδελφοι, πήρα απόφαση να αλλάξω το λογιστικό πρόγραμμα του γραφείου μου για 2 λόγους: 1. Νομίζω είναι θέμα χρόνου η κατάργηση του Accountant 2. Θεωρώ με το πρόγραμμα της Epsilon η δουλειά ΄μου θα γίνει πιο εύκολη, Θα ήθελα τις απόψεις σας γι' αυτή τη μετάβαση. Επίσης μου προτάθηκαν τα εξής modules που θα ήθελα μια σύντομη "πρακτική" περιγραφή και την ΄άποψη σας αν αξίζουν: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΞΙΟΓΡΑΦΩΝ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥ Περιμένω τις απόψεις σας!
 2. Ήθελε εκ των προτέρων για να πιάσει τους πονηρούς η Στρατινάκη... Εκ των προτέρων όμως έπρεπε να κάνει και το υπουργείο της τη δουλειά του... Άντε πια με το ΕΡΓΑΝΗ και τη Στρατινάκη, ένας χρόνος έχει περάσει και συνεχίζει να μας ταλαιπωρεί.
 3. off topic! εδώ ας περιοριστούμε στο θέμα της, μάλλον παράνομης, ζητούμενης επιστροφής του vroucher σε περίπτωση παράλληλης απασχόλησης.
 4. Συνάδελφοι, συνέχεια για το vroutser, Περίπτωση με παράλληλη απασχόληση που έχει πάρει και αναστολή και το επίδομα-voucher επιστημόνων. Με email από [email protected] ζητάνε την επιστροφή του ποσού του voucher ως αχρεωστήτως καταβληθέν. Ερωτήματα: 1. Έχει ξεκαθαριστεί με εγκύκλιο οτι ΔΕΝ γίνεται να πάρεις και τα 2 μαζί? Αν ναι ποια είναι? 2. Τα έχει επιστρέψει κανείς? Κάποιοι είχαν πάρει 400, κάποιοι 600 και κάποιοι 1200! 3. Αν δεν τα επιστρέψεις ποιες είναι οι κυρώσεις του ΚΕΔΕ που αναφέρει?
 5. Συνάδελφε, το παρόν νήμα έχει άλλο θέμα και έχει να κάνει μόνο με εποχικούς!
 6. Συνάδελφοι το πρόβλημα παραμένει μέχρι τώρα για Ιούλιο και Αυγουστο. "ΛΑΘΟΣ ΜΗΝΑΣ" αποκρίνεται το ΕΡΓΑΝΗ. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται. Είμαι ο μόνος που έχει τέτοια περίπτωση? Προσπαθώ να καταλάβω αν κάνω κάτι λάθος ή αν φταίει το ΕΡΓΑΝΗ. ΣΕΠΕ δεν ξέρει τίποτα, EPSILONET επίσης, ΕΡΓΑΝΗ δεν απαντάνε ποτέ...
 7. Σε εποχικό ξενοδοχείο έχω προσλάβει 2 υπάλληλους στις 03/07/2020 με σκοπό να μπουν στο συνεργασία. Προσπάθησα αμέσως να τους δηλώσω στην Α ΦΑΣΗ του εργάνη αλλά δεν τους δεχόταν με μήνυμα ότι ήταν προσλήψεις μετά τις 30/05/2020...το ίδιο γινόταν όλο τον Ιούλιο. Πρόσφατα (νομίζω 03/08/20) κάνανε αλλαγές στο ΕΡΓΑΝΗ και πρόσθεσαν τις εποχικές επιχειρήσεις, αλλά επιλέγοντας "Ιούλιο" και ημερομηνίες 03/07-31/07, βγάζει μήνυμα "λάθος μήνας"! Έχετε κάποια ιδέα?
 8. Αν δεν μου έχει ξεφύγει κάτι τα επισιτιστικά ΔΕΝ έχουν αναστολές για τον Ιούλιο. Για τον Αυγουστο έχει ανακοινωθεί η δυνατότητα αλλά δεν έχει βγει ακόμα ΚΥΑ. Εγώ έχω θέμα και με τις αναστολές των επαναπροσλήψεων στα ξενοδοχεία. Από ότι φαίνεται δεν υπάρχει δυνατότητα για διαφορετική ημερομηνία έναρξης αναστολής για τον κάθε εργαζόμενο. Εκτός αν πρέπει να υποβάλλω διαφορετικό έντυπο για κάθε ημερομηνία πρόσληψης! Επίσης επαναπρόσληψη πχ 01/07/20 και ανάκληση αναστολής πχ 20/07/20 για εργασία, πώς δηλώνεται στο ΕΡΓΑΝΗ? Άντε να δούμε πότε θα βγάλουν οδηγίες, και στο μεταξύ έχεις τους εργαζόμενους σε αναστολή να απαιτούν να κάνεις τη δήλωση για να πάρουν τα 534... Και φυσικά, η εκλεκτή ηγεσία του υπουργείου εργασίας στη θέση της...
 9. Αρχές Αυγούστου, όταν ανοίξει το ΕΡΓΑΝΗ για δήλωση αναστολών Ιουλίου.
 10. Δεν είναι για τα 200 που δεν πήρα, αλλά είναι το gmt! Χωρίς να αναφέρεται πουθενά σε νόμους και εγκύκλιους κάτι περί παράλληλης απασχόλησης: 1. Κάποιοι πήραν και τα 800 και τα 600 2. Κάποιοι πήραν τα 800 και 400 από τα 600 3. Κάποιοι πήραν 2 φορές τα 600!!! 4. Οι επιστήμονες δεν πήραν ποτέ τα 800 που τους έταξαν για τον Μάιο, ενώ άλλες επιχειρήσεις πήραν επιπλέον 534 ή 300. 4. Απομένει να βγάλουν ορθή επανάληψη κάποιας εγκύκλιου και να ζητάνε πίσω από αυτούς που πήραν παραπάνω από όσα έπρεπε!!! Το υπουργείο εργασίας τα έχει κάνει θάλασσα, συνεχίζει να μας ταλαιπωρεί, και θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες.
 11. Μπορείς να κάνεις πρόσληψη σε κλειστό ξενοδοχείο για προετοιμασία πχ, ή με τις ευλογίες του κράτους! Κατά την αναστολή τις εισφορές τις πληρώνει το κράτος. Όλα γίνονται για τα 534 που: 1. Βελτιώνουν τους δείκτες ανεργίας 2. Μάλλον προέρχονται από ευρωπαϊκά κονδύλια και δεν επιβαρύνουν τον προυπολογισμό 3. Ικανοποιούν το αίτημα των συνδικαλιστών. Και άσε τους εργοδότες και τους λογιστές τους να παλεύουν με το ΕΡΓΑΝΗ για να είναι όλοι καλά. Τελικά οι μόνοι που δεν ¨Μένουν Ασφαλείς" είναι οι συνάδελφοι!
 12. Από την τηλεδιάσκεψη που είχαν οι ξενοδόχοι με την κυρία λεοπάρ...ε...ήθελα να πω Στρατινάκη, φάνηκε ότι σκοπός του υπουργείου είναι να επαναπροσληφθούν όλοι οι περσινοί ξενοδοχοϋπάλληλοι και να τεθούν σε αναστολή. Τα δικά μου ερωτήματα-προβλήματα για τα οποία αδημονώ για την ερμηνευτική είναι: 1. Ποιους εννοεί με Δικαίωμα επαναπρόσληψης? Αυτούς που έχουν κάνει αίτηση μέσω του σωματείου ή όλους που είχαν έστω και ένα ένσημο το 2019? 2. Ποια θα είναι η διάρκεια της σύμβασης και αν θα είναι υποχρεωτική μέχρι 30/09/2020? Αν θέλω για οποιαδήποτε λόγο να τη λήξω σε κάποιο χρονικό σημείο, μπορώ? 3. Κάποιοι περσινοί μου είχαν δηλώσει οτι δεν θα ξαναέρθουν και τώρα ζητάνε επαναπρόσληψη για να πάρουν το επίδομα. 4. Αν είμαι υποχρεωμένος να προσλάβω τους περσινούς αυτό θα είναι σε βάρος των νέων που έχω κλείσει για το 2020. 5. Θα πρέπει να υπολογίζω δώρα για όλους αυτούς, να τα πληρώνω και να περιμένω το ΕΡΓΑΝΗ να μου τα επιστρέψει... 6. Αλήθεια με την άδεια και το επίδομα αδείας της περιόδου αναστολής τι γίνεται? Μετράει στον υπολογισμό η περίοδος αναστολής? Νομίζω πάμε για μεγάλο μπάχαλο και έχω ήδη άτομα να απειλούν για την επαναπρόσληψη τους... Έλεος πια φέτος με τις μα......κίες του υπουργείου και του ΕΡΓΑΝΗ, Βρούτση - Στρατινάκη σπίτι σας!
 13. Πάλι καλά που δεν είμαι ο μόνος! Ξέρει κανείς που πρέπει να απευθυνθούμε?
 14. Συνάδελφοι, είχαν μπει τα 400 στην ΕΤΕ από τους πρώτους μέσω ΚΕΚ, αλλά σήμερα 19/05/20 ακόμα περιμένω τα υπόλοιπα 200... Τα έχετε πάρει όλοι?
×
×
 • Create New...