Jump to content

birbilis

simple Members
 • Content Count

  347
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

birbilis last won the day on August 19 2018

birbilis had the most liked content!

About birbilis

 • Rank
  *

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Ηράκλειο - Κρήτη

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Αρχές Αυγούστου, όταν ανοίξει το ΕΡΓΑΝΗ για δήλωση αναστολών Ιουλίου.
 2. Δεν είναι για τα 200 που δεν πήρα, αλλά είναι το gmt! Χωρίς να αναφέρεται πουθενά σε νόμους και εγκύκλιους κάτι περί παράλληλης απασχόλησης: 1. Κάποιοι πήραν και τα 800 και τα 600 2. Κάποιοι πήραν τα 800 και 400 από τα 600 3. Κάποιοι πήραν 2 φορές τα 600!!! 4. Οι επιστήμονες δεν πήραν ποτέ τα 800 που τους έταξαν για τον Μάιο, ενώ άλλες επιχειρήσεις πήραν επιπλέον 534 ή 300. 4. Απομένει να βγάλουν ορθή επανάληψη κάποιας εγκύκλιου και να ζητάνε πίσω από αυτούς που πήραν παραπάνω από όσα έπρεπε!!! Το υπουργείο εργασίας τα έχει κάνει θάλασσα, συνεχίζει να μας ταλαιπωρεί, και θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες.
 3. Μπορείς να κάνεις πρόσληψη σε κλειστό ξενοδοχείο για προετοιμασία πχ, ή με τις ευλογίες του κράτους! Κατά την αναστολή τις εισφορές τις πληρώνει το κράτος. Όλα γίνονται για τα 534 που: 1. Βελτιώνουν τους δείκτες ανεργίας 2. Μάλλον προέρχονται από ευρωπαϊκά κονδύλια και δεν επιβαρύνουν τον προυπολογισμό 3. Ικανοποιούν το αίτημα των συνδικαλιστών. Και άσε τους εργοδότες και τους λογιστές τους να παλεύουν με το ΕΡΓΑΝΗ για να είναι όλοι καλά. Τελικά οι μόνοι που δεν ¨Μένουν Ασφαλείς" είναι οι συνάδελφοι!
 4. Από την τηλεδιάσκεψη που είχαν οι ξενοδόχοι με την κυρία λεοπάρ...ε...ήθελα να πω Στρατινάκη, φάνηκε ότι σκοπός του υπουργείου είναι να επαναπροσληφθούν όλοι οι περσινοί ξενοδοχοϋπάλληλοι και να τεθούν σε αναστολή. Τα δικά μου ερωτήματα-προβλήματα για τα οποία αδημονώ για την ερμηνευτική είναι: 1. Ποιους εννοεί με Δικαίωμα επαναπρόσληψης? Αυτούς που έχουν κάνει αίτηση μέσω του σωματείου ή όλους που είχαν έστω και ένα ένσημο το 2019? 2. Ποια θα είναι η διάρκεια της σύμβασης και αν θα είναι υποχρεωτική μέχρι 30/09/2020? Αν θέλω για οποιαδήποτε λόγο να τη λήξω σε κάποιο χρονικό σημείο, μπορώ? 3. Κάποιοι περσινοί μου είχαν δηλώσει οτι δεν θα ξαναέρθουν και τώρα ζητάνε επαναπρόσληψη για να πάρουν το επίδομα. 4. Αν είμαι υποχρεωμένος να προσλάβω τους περσινούς αυτό θα είναι σε βάρος των νέων που έχω κλείσει για το 2020. 5. Θα πρέπει να υπολογίζω δώρα για όλους αυτούς, να τα πληρώνω και να περιμένω το ΕΡΓΑΝΗ να μου τα επιστρέψει... 6. Αλήθεια με την άδεια και το επίδομα αδείας της περιόδου αναστολής τι γίνεται? Μετράει στον υπολογισμό η περίοδος αναστολής? Νομίζω πάμε για μεγάλο μπάχαλο και έχω ήδη άτομα να απειλούν για την επαναπρόσληψη τους... Έλεος πια φέτος με τις μα......κίες του υπουργείου και του ΕΡΓΑΝΗ, Βρούτση - Στρατινάκη σπίτι σας!
 5. Πάλι καλά που δεν είμαι ο μόνος! Ξέρει κανείς που πρέπει να απευθυνθούμε?
 6. Συνάδελφοι, είχαν μπει τα 400 στην ΕΤΕ από τους πρώτους μέσω ΚΕΚ, αλλά σήμερα 19/05/20 ακόμα περιμένω τα υπόλοιπα 200... Τα έχετε πάρει όλοι?
 7. Συνάδελφε, μόνο συμβάσεις που είχαν αρχική ημερομηνία λήξης από 21/3 και μετά και έληξαν πρόωρα με Ε7, δικαιούνται τα 800 ευρώ. Σε ξενοδοχείο είχα αρκετούς. Υπήρξε περίπτωση με λήξη 20/3 και δεν τη δέχεται το εργάνη. Επίσης έχω περιπτώσεις με αρχική λήξη 15/3, επέκταση με τροποποίηση σύμβασης μέχρι 31/3, πρόωρη λήξη την 12/3, και πάλι δεν τις δέχεται. Βλέπει την αρχική λήξη από το Ε3 μάλλον και δεν έχει από κάπου να δεί την επέκταση. Και αυτό είναι άδικο...
 8. Εμένα είχαν μπει τα 400 στην ΕΤΕ από τους πρώτους μέσω ΚΕΚ, αλλά ακόμα περιμένω τα υπόλοιπα 200... Έχω παράλληλη απασχόληση σε αναστολή.
 9. σύμφωνα με Το link μάλλον είναι εντάξει: https://equinox-ventures.com/legal-notice/
 10. Σε νομικό πρόσωπο έχω παλιό ΑΜΟΕ για συντηρήσεις όπου και βάζω ένσημα όποτε προκύψει...! Τώρα με το Ε12 τι υποβάλω όταν χρειαστεί να βάλω ένσημα?
 11. Έχω περίπτωση που μόνος μέτοχος είναι αλλοδαπή εταιρεία που δεν θα κάνει δήλωση (ή θα κάνει στη χώρα της). Αν θέλουν να καταλήξουν σε φυσικά πρόσωπα θα πρέπει να καταγράψουμε και τα νομικά πρόσωπα και αυτούς που συμμετέχουν σε αυτά και δεν ξέρω πώς θα γίνει με τα ποσοστά...
 12. Από που προκύπτει οτι πρέπει να καταχωρήσουμε και τα νομικά πρόσωπα που συμμετέχουν σε άλλα νομικά πρόσωπα? Εγώ νομίζω οτι πρέπει να μπουν μόνο φυσικά πρόσωπα μέτοχοι ή εταίροι σαν πραγματικοί δικαιούχοι.
 13. Από την εμπειρία μου και τη συνεργασία με ορκωτούς, το 1,2% είναι πολύ δύσκολο να το δεχτεί ο έλεγχος για τρεχούμενο δοσοληπτικό λογαριασμό. Οι επιλογές κατά τη γνώμη μου είναι 3: 1) Ταμειακή διευκόλυνση με 1,2% σε κάθε κατάθεση και ανάληψη-επιστροφή. 2) Τρέχούμενος δοσοληπτικός με 2,4% στο μεγαλύτερο χρεωστικό ή πιστωτικό υπόλοιπο κάθε χρήσης 3) Δάνειο με σύμβαση και 2,4% στην αρχική εκταμίευση και στους τυχών τόκους.
 14. - Eπί δανείων, που συνάπτονται μεταξύ εμπόρων ή μεταξύ εμπορικών εταιρειών ή μεταξύ εμπόρων και εμπορικών εταιρειών, καθώς και μεταξύ εμπόρων ή εμπορικών εταιρειών και οποιουδήποτε τρίτου, τα οφειλόμενα τέλη χαρτοσήμου καταβάλλονται μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα του επόμενου της εγγραφής των πράξεων αυτών στα λογιστικά βιβλία (άρθρο 3 παρ. 1 K.T.X.). Ανάλογα τον εφοριακό μπορεί να σου πουν οτι η ταμειακή διευκόλυνση δεν είναι δάνειο και πρέπει να καταβληθεί εντός 5 ημερών... Και ξαναλέω: "Ο Κ.Τ.Χ. πρέπει να καταργηθεί άμεσα!", κ. Πιτσιλή ακούς?
×
×
 • Create New...