Jump to content

birbilis

simple Members
 • Content Count

  332
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

birbilis last won the day on August 19 2018

birbilis had the most liked content!

About birbilis

 • Rank
  *

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Ηράκλειο - Κρήτη

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Από την εμπειρία μου και τη συνεργασία με ορκωτούς, το 1,2% είναι πολύ δύσκολο να το δεχτεί ο έλεγχος για τρεχούμενο δοσοληπτικό λογαριασμό. Οι επιλογές κατά τη γνώμη μου είναι 3: 1) Ταμειακή διευκόλυνση με 1,2% σε κάθε κατάθεση και ανάληψη-επιστροφή. 2) Τρέχούμενος δοσοληπτικός με 2,4% στο μεγαλύτερο χρεωστικό ή πιστωτικό υπόλοιπο κάθε χρήσης 3) Δάνειο με σύμβαση και 2,4% στην αρχική εκταμίευση και στους τυχών τόκους.
 2. - Eπί δανείων, που συνάπτονται μεταξύ εμπόρων ή μεταξύ εμπορικών εταιρειών ή μεταξύ εμπόρων και εμπορικών εταιρειών, καθώς και μεταξύ εμπόρων ή εμπορικών εταιρειών και οποιουδήποτε τρίτου, τα οφειλόμενα τέλη χαρτοσήμου καταβάλλονται μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα του επόμενου της εγγραφής των πράξεων αυτών στα λογιστικά βιβλία (άρθρο 3 παρ. 1 K.T.X.). Ανάλογα τον εφοριακό μπορεί να σου πουν οτι η ταμειακή διευκόλυνση δεν είναι δάνειο και πρέπει να καταβληθεί εντός 5 ημερών... Και ξαναλέω: "Ο Κ.Τ.Χ. πρέπει να καταργηθεί άμεσα!", κ. Πιτσιλή ακούς?
 3. Φυσικά, πρόκειται για ξενοδοχείο. Θεωρώ πώς υπάρχουν και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις που ο ΕΦΚΑ δεν έχει κάνει εκκαθάριση.
 4. Μισθωτός-Ελεύθερος Επαγγελματίας με πλήρη μισθωτή απασχόληση όλο το 2017. Σύμφωνα με την Δ.15 / Δ' / οικ.61080/1692/2018 εγκύκλιο του ΕΦΚΑ θα πρέπει να επιστραφεί η εισφορά ανεργίας του ΟΑΕΕ 12*10=120 ευρώ. Παρόλα αυτά η εκκαθάριση στην καρτέλα εώς σήμερα εμφανίζεται μηδενική και τα 10ρικα συνεχίζουν να πληρώνονται. Τους έχω στείλει mail εδώ και μήνες αλλά δεν έχω λάβει καμία απάντηση. Έχει κάποιος συνάδελφος άποψη ή εμπειρία?
 5. Εκμίσθωση κτιρίου επιπλωμένων διαμερισμάτων με ΕΣΛ. Ο μισθωτής που είναι ο διαχειριστής πώς θα το δηλώσει στο μητρώο? Πάω με ΕΣΛ αλλά λέει ότι δεν έχω δικαιώματα στο ακίνητο. Ίσως φταίει οτι το μισθωτήριο είναι παλιό και δεν έχει επιλεγμένο το κουτάκι της βραχυχρόνιας. Καμιά ιδέα πριν προχωρήσω σε τροποποίηση του μισθωτηρίου?
 6. Είναι πραγματικά γελοίο αυτό που συμβαίνει με τον ΕΔΟΕΑΠ. Η τρόικα το μελέτησε για να καταργήσει το αγγελιόσημο και οι "έξυπνοι" Ελληνάρες το ξαναφέρνουν από την πίσω πόρτα... Και πόσα άλλα τέτοια θα δούμε τώρα που βγήκαμε από το μνημόνιο και είμαστε ελεύθεροι να ξαναφέρουμε την πρότερη κατάσταση! Εγώ πάντως συμβουλεύω τους πελάτες μου να μην το πληρώσουν και ας έρθουν να το βρούνε.
 7. 2,4% είναι. Δείτε την ΠΟΛ 1189/2017, το παράδειγμα στο τέλος είναι η περίπτωση σας. Θεωρώ οτι ο ΚΤΧ μαζί με το άρθρο 54 του ΚΦΔ και την άγνοια ορισμένων εφοριακών, είναι οτι πιο εκνευριστικό στο επάγγελμα μας.
 8. Ξέρει κανείς πότε θα ενημερωθεί το ΚΕΑ από τις δηλώσεις 2017? Σε δήλωση 24/7/18 ακόμα τίποτα.
 9. Σεβαστή η άποψη σου συνάδελφε. Είχα την εντύπωση ότι οι οικονομικές καταστάσεις οριστικοποιούνται με την υποβολή της δήλωσης αλλά η λέξη "συντομότερο" μάλλον χαλάει τη σούπα! Στην πράξη βέβαια κάνουμε αλλαγές μέχρι την υποβολή της δήλωσης. Νομίζω το όλο θέμα δεν είναι ξεκάθαρο και η ΠΟΛ.1035/2017 είναι παραπλανητική. Ο Κ.Τ.Χ. πρέπει να καταργηθεί άμεσα!
 10. Αυτό είναι το έντυπο. Συνάδελφοι θα ήθελα την άποψη σας πάνω στο θέμα, για να δω αν πρέπει να επιμείνω... ΧΑΡΤΟΣΗΜΟ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΕΝΤΥΠΟ.pdf
 11. Πώς το καταλαβαίνω εγώ: Προθεσμία σύνταξης των οικονομικών καταστάσεων στα ΕΛΠ είναι η ημερομηνία εμπρόθεσμης υποβολής της δήλωσης εισοδήματος. Άρα αφού η δήλωση είναι επί του παρόντος μέχρι 26/07/2018 από τότε μετράει και η προθεσμία των 15 ημερών για την απόδοση του χαρτόσημου. Πέρυσι τα δεχθήκανε κανονικά αρχές Αυγούστου. Κατά τη γνώμη αυτό είναι το πνεύμα της ΠΟΛ, αφού μέχρι την υποβολή της δήλωσης μπορείς να κάνεις εγγραφές. Η ΔΟΥ όμως έχει μουλαρώσει και λέει οτι η ΠΟΛ το γράφει λάθος... Είναι μπέρδεμα η φορολογία χαρτόσημου, βγάζουν ΠΟΛ που ερμηνεύονται με διάφορους τρόπους, και βρισκόμαστε εμείς υπόλογοι στους πελάτες μας.
 12. Σύμφωνα με την ΠΟΛ 1035/2017: 2.... Κατόπιν των ανωτέρω, τα οφειλόμενα τέλη χαρτοσήμου επί δανείων κινούμενων ως τρεχούμενων δοσοληπτικών λογαριασμών, καταβάλλονται εμπρόθεσμα έως την λήξη του πρώτου δεκαπενθημέρου που έπεται της λήξης της προθεσμίας που προβλέπεται στην παράγραφο 3 του άρθρου 6 του ν. 4308/2014 (και της τυχόν χορηγηθείσας παρατάσεως αυτής), ανεξάρτητα από το εάν ο υπόχρεος εξαντλήσει ή όχι την προθεσμία αυτή για την κατάρτιση των χρηματοοικονομικών καταστάσεων της περιόδου (σχετ. η ΠΟΛ 117/1966 εγκύκλιός μας). Στη ΔΟΥ σήμερα 17/7/18 ζήτησαν πρόστιμο εκπρόθεσμου, δεν ερμηνεύω σωστά ότι η προθεσμία απόδοσης είναι 15 μέρες από την παράταση της 26/07/18???
 13. Τώρα που έγινε ηλεκτρονική η αναγγελία στο sepenet, είναι ώς παρακάτω: ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΗ Ή ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Συμπληρώνεται στην περίπτωση που ο εργοδότης ή κάποιος υπάλληλος της επιχείρησης εκτελεί χρέη Τεχνικού Ασφαλείας. Δηλώνω υπεύθυνα ότι είμαι ΠΕ και έχω μια από τις ειδικότητες που προβλέπονται για τον κλάδο της οικονομικής δραστηριότητας του οργανισμού. (Για Εργοδότες και αριθμό εργαζομένων Β κατηγορίας άνω των 20) Δηλώνω υπεύθυνα ότι είμαι ΠΕ και έχω μια από τις ειδικότητες που προβλέπονται για τον κλάδο της οικονομικής δραστηριότητας του οργανισμού ή έχω παρακολουθήσει εκπαίδευση 35 ωρών. (Για Εργοδότες και αριθμό εργαζομένων Β κατηγορίας έως 20) Αριθμός Επιμόρφωσής η τίτλος πτυχίου Λογικά αυτό λύνει την απορία μας και όντως μπορεί πχ ο ΠΕ Λογιστής να είναι τεχνικός ασφαλείας στην επιχείρηση του. Κάποια άλλη γνώση- άποψη? Σχετικά με τη διαδικασία χρειάζεται κάτι από την επιθεώρηση εργασίας ή μόνο ηλεκτρονικά?
 14. Έχω καταλάβει καλά οτι πρόκειται για διαφορετικό φόρο από τον φόρο πλοίων β' κατηγορίας που πληρώνεται κάθε χρόνο στη ΔΟΥ?
×