Jump to content

dimhas

simple Members
 • Content Count

  29
 • Joined

 • Last visited

Reputation Activity

 1. Upvote
  dimhas got a reaction from DC045915300 in Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΟΧΙ ......;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;   
  Για το καλό σας το κάνει αγαπητέ , σας προστατεύει το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης 
 2. Upvote
  dimhas got a reaction from MarP in Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΟΧΙ ......;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;   
  Για το καλό σας το κάνει αγαπητέ , σας προστατεύει το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης 
 3. Upvote
  dimhas got a reaction from MARIAZAK in Καλορίζικο το σχέδιο της πιστοποίησης   
  Στη βαθμολογία θα ληφθούν υπόψη οι παρακάτω συντελεστές βαρύτητας:
   
  Χρηματοοικονομική Λογιστικής :  1
  Λογιστική Εταιριών:  2
  ΔΠΧΑ : 3
  Διεθνή Ελεγκτικά Πρότυπα: 3
  Κοστολόγηση:3
  Χρηματοοικονομικά: 2
   
   
  Ποιον βολεύει  αραγε???????
 4. Upvote
  dimhas got a reaction from teo8111 in ΠΟΛ 1288/2013 & ΠΟΛ 1001/2014   
  Η Πολ 1288/2013  αναφέρει
   
  Ορίζουμε τους υπόχρεους απεικόνισης συναλλαγών του Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών (ν. 4093/2012, υποπαράγραφος Ε1) που υποχρεούνται να σημαίνουν με τη χρησιμοποίηση φορολογικού μηχανισμού Ε.Α.Φ.Δ.Σ.Σ. του Ν. 1809/1988 (ΦΕΚ 222 Α΄) τις μηχανογραφικά εκδιδόμενες αποδείξεις λιανικών συναλλαγών, καθώς και τους υπόχρεους απεικόνισης συναλλαγών που απαλλάσσονται από τη χρησιμοποίηση φορολογικών μηχανισμών Ε.Α.Φ.Δ.Σ.Σ. ως εξής:

  1. Με την επιφύλαξη των παραγράφων 2 έως και 5 της παρούσας, οι υπόχρεοι απεικόνισης συναλλαγών υποχρεούνται να σημαίνουν με φορολογικό μηχανισμό Ε.Α.Φ.Δ.Σ.Σ. του Ν. 1809/1988 (ΦΕΚ 222 Α΄) τις αποδείξεις λιανικών συναλλαγών που εκδίδουν με μηχανογραφικό τρόπο (ηλεκτρονικό υπολογιστή).

  Στις εξαιρέσεις (παράγραφοι  2 εως 5) δεν συμπεριλαμβάνονται οι πρώην (εως 31/12/2013) ελεύθεροι επαγγελματίες.
   
  Η Πολ 1001/2014 αναφέρει
   
  Ορίζουμε τους υπόχρεους απεικόνισης συναλλαγών του Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών (ν. 4093/2012,  υποπαράγραφος Ε1) που εξαιρούνται από τη χρησιμοποίηση φορολογικών ταμειακών μηχανών ως εξής:

  1. Οι παρακάτω κατηγορίες υπόχρεων απεικόνισης συναλλαγών δύνανται να μη χρησιμοποιούν φορολογική ταμειακή μηχανή του ν. 1809/1988 (ΦΕΚ 222 Α΄), για την έκδοση των αποδείξεων λιανικών συναλλαγών, ανεξάρτητα από την κατηγορία των βιβλίων που τηρούν και την μορφή του φορέα τους (φυσικά ή νομικά πρόσωπα):
  α)...
  β)....
  γ)....
  δ) Ο υπόχρεος απεικόνισης συναλλαγών που ασκεί το επάγγελμα του κτηνιάτρου, φυσιοθεραπευτή, βιολόγου, ψυχολόγου, μαίας, δικηγόρου, συμβολαιογράφου,άμισθου υποθηκοφύλακα, δικαστικού επιμελητή, αρχιτέκτονα, μηχανικού, τοπογράφου, χημικού, γεωπόνου, γεωλόγου, δασολόγου, ωκεανογράφου, σχεδιαστή, δημοσιογράφου, συγγραφέα, διερμηνέα, ξεναγού, μεταφραστή, καθηγητή ή δασκάλου, καλλιτέχνη γλύπτη ή ζωγράφου ή σκιτσογράφου ή χαράκτη, ηθοποιού, εκτελεστή μουσικών έργων ή μουσουργού, καλλιτεχνών των κέντρων διασκέδασης, χορευτή, χορογράφου, σκηνοθέτη, σκηνογράφου, ενδυματολόγου, διακοσμητή, οικονομολόγου, αναλυτή, προγραμματιστή, ερευνητή ή συμβούλου επιχειρήσεων, λογιστή ή φοροτέχνη, αναλογιστή, κοινωνιολόγου, κοινωνικού λειτουργού, εμπειρογνώμονα, ομοιοπαθητικού, εναλλακτικής θεραπείας, ψυχοθεραπευτή, λογοθεραπευτή, λογοπαθολόγου και λογοπεδικού, με εξαίρεση τις ανώνυμες εταιρείες, τις εταιρείες περιορισμένης ευθύνης και τις ιδιωτικές κεφαλαιουχικές εταιρείες.

  Απο τα παραπάνω καταλαβαίνω οτι,   ως λογιστές  σύμφωνα με την 1001, μπορούμε να εκδίδουμε αποδείξεις λιανικής χωρίς την υποχρέωση χρήσης  ταμειακής μηχανής  αλλα σύμφωνα με την 1288 εαν εκδίδουμε τις αποδείξεις λιανικής με μηχανογραφικό τρόπο (Η/Υ)  χρειαζόμαστε ΕΑΦΔΣΣ.
  Αρα απο 1/1/2014 οι αποδείξεις λιανικών συναλλαγών  είτε χειρόγραφες είτε με ΕΑΦΔΣΣ.  Κάνω λάθος?
   
 5. Upvote
  dimhas reacted to IDO in Πρόστιμο 10.550€ για ξεχασμένο εργαζόμενο?   
  Γιατί έχουν σαν σκοπό να κάνουν highscore στα ληξιπρόθεσμα...
   
  Ακόμη δεν έχουν καταλάβει ότι τέρμα τα δίφραγκα ...
 6. Upvote
  dimhas reacted to doctor in Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης - Ο φασισμός εξαπλώνεται επικίνδυνα.   
  Εντάξει οι γονείς. Ψήφιζαν τόσα χρόνια ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και είναι συνυπεύθυνοι για το χάλι της χώρας.
  Διέλυσαν τη χώρα με την ψήφο τους. 
  Τώρα, θυμήθηκαν ξαφνικά την πατρίδα και πήγαν στην Χρυσή Αυγή για να αποτελειώσουν τη χώρα.
  Τα παιδάκια τους, τι φταίνε; 
  Είναι δυνατόν να στέλνεις το παιδάκι σου να στο κάνουν σκατόψυχο αυτοί οι ανώμαλοι;
  Αυτοί είναι χειρότεροι από τους πυροβολημένους ζηλωτές των παραθρησκευτικών οργανώσεων (Σωτήρ, Ζωή κ.λπ.).
  Πιστεύω ότι η χώρα είναι τελειωμένη, χωρίς καμία ελπίδα και όσο προχωρά η εξαθλίωση και η αποκτήνωση του κόσμου τόσο θα οδεύουμε πιο γρήγορα στον πλήρη αφανισμό, μέρος του οποίου είναι η άνοδος αυτής της ναζιστικής συμμορίας που παριστάνει ότι είναι πατριωτικό κόμμα, την ώρα που θαυμάζει τους μεγαλύτερους προδότες του έθνους, τους ταγματασφαλίτες και τους χίτες που ήταν συνεργάτες των Γερμανών στην Κατοχή, αλλά και τους συνταγματάρχες-πράκτορες της CIA της επταετίας 1967-1974. Συμφωνώ με τον ype, ότι ο μέσος Έλληνας δεν γνωρίζει την ιστορία της πατρίδας του, γι'αυτό και είναι εύκολο θύμα του κάθε εθνοπαράφρονος...
 7. Upvote
 8. Upvote
  dimhas reacted to SARAKINOS in Το σχεδιο νομου που κατατεθηκε προς διαβουλευση .Καλο διαβασμα !   
  Μιλάμε για ανάπτυξη και πάταξη της φοροδιαφυγής. Πως;
  Με την κατάργηση των φοροαπαλλαγών δεν θα χρειάζονται οι αποδείξεις φροντιστηρίων, προφανώς. Συνεπώς δεν θα ζητάμε αποδείξεις για αυτά που πληρώνουμε για τα παιδιά μας. Επομένως ... χτυπιέται καίρια η φοροδιαφυγή!
  Είχαμε συντελεστή φορολογίας για τις εταιρείες 20 % και γίνεται 26% με κατάργηση της επιχειρηματικής αμοιβής για τις προσωπικές εταιρείες. Εξομοιώνονται οι εταιρείες με β΄κατηγ, (απλογραφικά) βιβλία με τα φυσικά πρόσωπα και φορολογούνται με την νέα κλίμακα. Που είναι τα κίνητρα για την δημιουργία εταιρειών ; Και γιατί να μην πάω στην Κύπρο ή στην Bουλγαρία, που έχουν χαμηλό συντελεστή ή και σε όποιο άλλο κράτος της Ε.Ε. έχω την ευχέρεια;
  Σκέπτονται την κατάργηση των αποδείξεων, οπότε δίνουν το ...τελειωτικό χτύπημα στην φοροδιαφυγή ! Θα μου πείτε ότι θα γίνεται πλέον απ΄ ευθείας σύνδεση των Ταμ. Μηχανών με την ΓΓΠΣ και έτσι δεν θα διαφεύγει ούτε ένα ευρώ. Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;
  Aλλάζει η φορολόγηση των εσόδων από ενοίκια και έτσι ανακουφίζονται οι ... φουκαράδες εισοδηματίες που έχουν μοναδικό εισόδημα από καμιά δεκαριά ακίνητα που νοικιάζουν, ενώ χτυπάμε τον ιδιοκτήτη μιας γκαρσονιέρας που θέλει ο αχάριστος να εισφέρει (ασχέτως ότι δεν εισπράττει και αυτό το ενοίκιο) και άλλο εισόδημα στο επίδομα ανεργίας που παίρνει... Τέλεια αντιμετώπιση του φορολογικού προβλήματος και πλήρης εξαφάνιση της μεσαίας αστικής τάξης. Ούτε η Οχτωβριανή Επανάσταση δεν το κατάφερε αυτό τόσο άμεσα και αναίμακτα...
  Κατά τα άλλα ο αξιότιμος κ. Υπουργός Aνάπτυξης δηλώνει ότι επιτέλους θα έχουμε ανάπτυξη και συνεπώς και δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος, ο δε αξιότιμος κ. Πρωθυπουργός μας στέλνει τα σποτ που δείχνουν ότι για πρώτη φορά (από το 1821;) βλέπουμε φως στο τούνελ. Τρομάρα μας....
 9. Upvote
  dimhas got a reaction from doctor in Νέα δεδομένα, Ι.Κ.Α,Σ.Ε.Π.Ε, Ο.Α.Ε.Δ. και όποιος αντέξει!   
  Πρέπει να φταίει η ζέστη αλλα θα ήθελα την βοήθεια σας στο παρακάτω
  Εντυπο αναγγελίας πρόσληψης, στα ¨ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ¨, ερώτηση 1. ¨Έχετε ξαναεργαστεί; ¨ με επιλογές απάντησης ΝΑΙ ή ΟΧΙ και ερώτηση 2. ¨Αν η απάντηση στην ερώτηση 1 είναι ΝΑΙ, στην ίδια ή σε άλλη ειδικότητα ; με επιλογές απάντησης πάλι ΝΑΙ ή ΟΧΙ.
  Εστω στην ίδια ειδικότητα ποιά είναι η σωστή απάντηση ΝΑΙ ή ΟΧΙ ?
×
×
 • Create New...