Jump to content

dimhas

simple Members
 • Content Count

  29
 • Joined

 • Last visited

About dimhas

 • Rank
  *
 • Birthday 12/24/1973

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

1,609 profile views
 1. Δηλαδή σε κατεστραμμένο πάγιο που έχει οδηγηθεί στην ανακύκλωση και έχεις χαρτί διαγραφής (οχι μόνο κατάθεση πινακίδων) η ΔΟΥ σου ζητάει πώληση?
 2. Μπορείς να το αποσύρεις και να κάνεις διακανονισμό ΦΠΑ εαν χρειάζεται.
 3. Κωδικοί 667-668 Τόκοι (προ φόρου) ημεδαπής προέλευσης. Δηλώνονται οι τόκοι που αποκτώνται από οποιαδήποτε αιτία, πχ τόκοι τραπεζικών καταθέσεων, τόκοι δανεισμού, τόκοι που επιδικάστηκαν κλπ , πριν από την αφαίρεση του φόρου 15%.
 4. Μια μικρή προτροπή, διάβασε το αρθρο 13 του 4172, μήπως υπάρχουν και κάποιες αλλες ενέργειες που πρέπει να γίνουν μετά την διαγραφή.
 5. Συνδυασμός ΔΗ.ΚΙ.Ο. Κωνσταντίνος Ταγγίρης Γεννήθηκε το 1958 στο Δημητρίτσι Σερρών. Σπουδές Πτυχίο Α.Β.Σ.Θ. - Τμήμα Οικονομικό Πτυχίο Παιδαγωγικών Σπουδών Πτυχίο Μελετητή για Κοινωνικά και Οικονομικά Θέματα (Νόμος 716/77) Πτυχίο Παιδαγωγικών Σπουδών Πτυχίο Μελετητή για Κοινωνικά και Οικονομικά Θέματα (Νόμος 716/77) Επαγγελματική Δραστηριότητα 1985-1990 Καθηγητής στο Τ.Ε.Ι. Σερρών (Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας) 1990-σήμερα Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος της εταιρείας Συμβούλων «ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Οικονομικές & Αναπτυξιακές Εφαρμογές Α.Ε.» με αντικείμενο εργασιών την στήριξη Διοικητικών & Οικονομικών υπηρεσιών ΝΠΔΔ, ΟΤΑ, ΝΠΙΔ, Δημόσιων Μονάδων Υγείας και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων 1995-σήμερα Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Α.Ε.» με αντικείμενο εργασιών Ανάπτυξη και Διαχείριση ανθρώπινων πόρων 1995-σήμερα Πρόεδρος της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Ε.Α.Β.Ε. που σκοπό έχει την υποστήριξη ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων. Κομματική Δραστηριότητα Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας Κρατικοδίαιτα λαμόγια παίζουν με εναν ολόκληρο κλάδο.
 6. Στη βαθμολογία θα ληφθούν υπόψη οι παρακάτω συντελεστές βαρύτητας: Χρηματοοικονομική Λογιστικής : 1 Λογιστική Εταιριών: 2 ΔΠΧΑ : 3 Διεθνή Ελεγκτικά Πρότυπα: 3 Κοστολόγηση:3 Χρηματοοικονομικά: 2 Ποιον βολεύει αραγε???????
 7. Εγω προτεινω το εξης : να μαζευτουμε εδω 10-20-30-200 ατομα να τσονταρουμε ενα ποσο χ και να βρουμε εναν καλο δικηγορο να αναλαβει το θεμα επισημα . +1
 8. Ισως και να ισχύει, απλά μόλις απέδειξες οτι δεν ξέρεις να διαβάζεις σωστά. Καλό είναι να το κλείσουμε το θεματάκι μας εδώ μην κουράζουμε τον κόσμο, εαν θές να δώσεις συνέχεια πολύ ευχαρίστως να διαβάσω οτι pm στείλεις.
 9. Μάλλον δεν διάβασες τις επόμενες δημοσιεύσεις. Εχω μια ερώτηση, εαν μου επιτρέπεις, προς τι τα μεγάλου μεγέθους bold γράμματα? Νομίζεις οτι δεν βλέπω καλά ή το εχεις και αυτό τσεκαρισμένο?
 10. Οποιος και να κάνει τον έλεγχο με ή χωρίς "λάδι" ο υποκειμενικός παράγοντας παραμένει για να δυσκολεύει τη δική μας δουλειά, εκτός και εαν εσύ θεωρείς οτι η συγκεκριμένη πρόταση αποτελεί απλοποίηση των διατάξεων για την έκπτωση των δαπανών, οπότε η γνώμη σου είναι σεβαστή.
 11. Κανένα συμπέρασμα, απλά μια ειρωνική διαπίστωση για την εισαγωγή δυο νέων υποκειμενικών παραμέτρων "συμφέρον της επιχείρησης " και "συνήθεις εμπορικές συναλλαγές "
 12. Άρθρο 22 Εκπιπτόμενες επιχειρηματικές δαπάνες Κατά τον προσδιορισμό του κέρδους από επιχειρηματική δραστηριότητα, επιτρέπεται η έκπτωση όλων των δαπανών, με την επιφύλαξη των διατάξεων του επόμενου άρθρου του Κ.Φ.Ε, οι οποίες: α) πραγματοποιούνται προς το συμφέρον της επιχείρησης ή κατά τις συνήθεις εμπορικές συναλλαγές της, β) αντιστοιχούν σε πραγματική συναλλαγή, γ) εγγράφονται στα τηρούμενα βιβλία απεικόνισης των συναλλαγών της περιόδου κατά την οποία πραγματοποιούνται και αποδεικνύονται με κατάλληλα δικαιολογητικα. Επιτέλους καταργήθηκε ο όρος "Παραγωγική Δαπάνη"..........
 13. Αθήνα, 19 Μαρτίου 2002 Αρ. Πρωτ.: 1026176/498/Α0012 ΘΕΜΑ:Μη υποβολή προσωρινών δηλώσεων φόρου μισθωτών υπηρεσιών στην περίπτωση που δεν προκύπτει φόρος για απόδοση. Σχετικά με το παραπάνω θέμα, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα: 1. Σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 59 του ν. 2238/1994, όσοι παρακρατούν φόρο, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 57, υποχρεούνται να αποδίδουν αυτόν με εφάπαξ καταβολή στη δημόσια οικονομική υπηρεσία της έδρας τους, μέχρι την 20η ημέρα των μηνών Μαρτίου, Μαίου, Ιουλίου, Σεπτεμβρίου, Νοεμβρίου και Ιανουαρίου κάθε έτους με προσωρινή δήλωση, η οποία περιλαμβάνει τα ακαθάριστα ποσά που έχουν καταβληθεί στο προηγούμενο ημερολογιακό δίμηνο και το φόρο που παρακρατήθηκε. Η υποβολή της δήλωσης πραγματοποιείται ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του αριθμού φορολογικού μητρώου (Α.Φ.Μ.) του φορολογουμένου, με αρχή για το ψηφίο 1 την εικοστή (20η) ημέρα των μηνών αυτών και ολοκληρώνεται μέσα σε έντεκα (11) εργάσιμες ημέρες. 2. Επίσης, σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 2 του ίδιου άρθρου και νόμου ειδικά, εάν ο υπόχρεος παρακράτησης φόρου απασχολεί ή καταβάλλει συντάξεις σε περισσότερα από πεντακόσια (500) πρόσωπα, ανεξάρτητα από το διάστημα που διαρκεί μέσα στο έτος η απασχόληση ή η συνταξιοδότησή τους υποχρεούται να αποδίδει τα ποσά που παρακράτησε, κατά τη διάρκεια κάθε μήνα, μέχρι την εικοστή (20η) ημέρα του επόμενου από την παρακράτηση μήνα. Για την υποβολή της δήλωσης έχουν εφαρμογή όσα αναφέρονται στις διατάξεις της παραγράφου 1 του ίδιου άρθρου. 3. Με τις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 2 της από 21.12.2001 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 288/21.12.2001) καταργούνται τα τέλη χαρτοσήμου που επιβάλλονται στις παρακάτω περιπτώσεις: α) Στις εξοφλήσεις κάθε είδους αποδοχών από μίσθωση εργασίας για απασχόληση με οποιαδήποτε μορφή και οπωσδήποτε αμειβόμενη περιλαμβανομένων και των εκτός έδρας αποζημιώσεων ή εξόδων κίνησης. β) Στις εξοφλήσεις κάθε είδους αμοιβών για απασχόληση με οποιαδήποτε νομική σχέση που δημιουργεί δεσμούς εξάρτησης ως προς τους όρους απασχόλησης ή την αμοιβή και συνεπάγεται την ευθύνη του εργοδότη, περιλαμβανομένων και των εκτός έδρας αποζημιώσεων ή εξόδων κίνησης. γ) Στις εξοφλήσεις κάθε είδους συντάξεων και ασφαλιστικών παροχών ή βοηθημάτων που καταβάλλονται στους δικαιούχους από τον οικείο φορέα ή ασφαλιστικό οργανισμό. δ) ..................................................., ε) ...................................................., στ) .................................................. 4. 'Υστερα από τα παραπάνω, μετά την κατάργηση των τελών χαρτοσήμου στο εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες, στις περιπτώσεις που δεν προκύπτει από την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 57 του ν. 2238/1994 οφειλόμενος για απόδοση φόρος, δεν υποβάλλεται μηδενική προσωρινή δήλωση (Φ.Μ.Υ.). Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤ. ΦΩΤΙΑΔΗΣ
×
×
 • Create New...