Jump to content

ALEXPAPACHRISTOU

simple Members
 • Posts

  78
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by ALEXPAPACHRISTOU

 1. Σήμερα μίλησα μαζί τους για παρόμοια περίπτωση και η απάντηση τους ήταν κατ αρχάς να μην αγχώνεστε είναι έτος προσαρμογής(Το αναλυτικό βιβλίο δεν δουλεύει ακόμα) και εν συνεχεία ότι εφόσον έχουν γίνει διπλή υποβολή το σύστημα λαμβάνει υπόψη το τελευταίο παραστατικό.

  Βέβαια καταλήξαμε ότι μέχρι το Μάρτιο του 2022 καλό είναι να ακυρωθούν μέσα από το "πολύ φιλικό για το χρήστη" σύστημα τα "διπλά" παραστατικά

  Τους αφήσα στοιχεία μήπως και μπορέσουν να το λύσουν τεχνικά το θέμα...

 2. Συνάδελφοι για να μην ανοίγω νέο θέμα θα ήθελα μια γνώμη/βοήθεια σε ένα θέμα χρέωσης.

  Ατομική επιχείρηση με αντικείμενο εργασιών supermarket κύκλο εργασιών κοντά στο εκατομμύριο και εσόδων εξόδων, μου ζήτησε τιμή για λογιστική παρακολούθηση και μισθοδοσία (6-8 άτομα).

  H ενημέρωση των βιβλίων θα γίνεται από δικό τους υπάλληλο στο εμπορικό τους.

  Πείτε μου τη γνώμη σας για μια λογική αμοιβή (πλήρες πακέτο υπηρεσιών πλην ενημέρωσης βιβλίων)

  Ευχαριστώ

 3. Ζήτησα τον πίνακα αναλογιών ο οποίος γράφει:

  Μεζονέτα 140,09

  Υπόγειο

  Γκαρσονιέρα:29,39

  Κοινόχρηστα

  Αποθήκη 1: 23,58

  Αποθήκη 2 : 14,57

  Λεβητοστάσιο & διάδρομος: 17,24

   

  Γράφω ότι έχω βρει μέχρι τώρα

  Έχει πάρει και τη βεβαίωση από τη Δ.Ο.Υ ότι υπέβαλε δήλωση Κ.Κ.Ο

  το οικόπεδο αρχικά ήταν 450τμ κι έγινε σύσταση καθέτου και αυτός πήρε τα 225τμ μετά στο δικό του μέρος σήκωσε την οικοδομή.

  Στο Δήμο πήγε και δήλωσε μόνο τα 140τμ για τον υπολογισμό των ΔΤ-ΔΦ-ΤΑΠ...

   

  Άρα εγώ αν θέλω να είμαι σωστός στη διόρθωση του Ε9 για το 2012 που ήταν ημιτελές όλο το κτίσμα πόσα τμ θα βάλω;

  Και αντίστοιχα στο Ε9 του 2013 πως θα καταχωρηθεί το ακίνητο με γνώμονα ότι και πάλι θέλω να είμαι σωστός. Και ας κάνει ότι θέλει μετά (Είναι φίλος και γνωστός αλλιώς δεν θα είχα ασχοληθεί καν.)

   

  Συγνώμη και πάλι για τις ελλειπείς γνώσεις μου στις δηλώσεις ακινήτων.... :unsure:

 4. Μάλλον θέλουν να δηλώσουν για τα τεκμήρια 140 κύριοι και Μόνο το μισό υπόγειο ως βοηθητικοί γιατί το υπόλοιπο είναι ημιτελές... αυτό είναι και το ερώτημα μου. ΜΠΟΡΟΥΝ;;;

  Στην ηλεκτρονική δήλωση δε βλέπω να μου δίνει τέτοια επιλογή στην ίδια γραμμή.

   

  Δηλαδή για μένα έχει την εξής μορφή.

  Κύριοι χώροι--> 140,09τμ

  Β.Χώροι-->91,12 (όλο το υπόγειο)

   

  Από τη στιγμή που δεν έχει οριζόντια ιδιοκτησία για να το ξεχωρίσει πως εγώ να βάλω μονο τα 47,16τμ του υπογείου ως ολοκληρωμένα και τα τα υπόλοιπα 43,96 ώς ημιτελές;;;;;

  Δε μου κολλάει αυτό που μου ζητάνε γι αυτό και ρωτάω.

 5. Τα 43,96τμ στο υπόγειο θα πάρουν ξεχωριστή παροχή;;;;;;!!!!!

  Ναι

   

  Α) λογικα υπηρχε το οικοπεδο στο Ε9 , αρα κανεις μεταβολη στο οικοπεδο οπου το οικοπεδο το αφηνεις οπως ειναι και θα συμπληρωσεις στην ιδια γραμμη την μεζονετα ημιτελες. σε νεα γραμμη προσθηκη υπογειο ημιτελες. δικαιολογια τον αριθμο οικοδομικης αδειας.

   

  Β) στο Ε9 οικ ετος 2014 θα κανεις μεταβολη βγαζοντας τον κωδικο 99 απο ημιτελες και στα δυο οπου σημαινει η ολοκληρωση της οικοδομης. επειδη πιστευω πηρες δυο κουτια για ρευμα μεζονετα-κοινοχρηστο το υπογειο δεν το σπας ξεχωριστα. θα το εχεις οπως η αδεια και στο αρχικο Ε9 εκτος αν εκανες τροποποιηση στο υπογειο. δηλαδη ή μια αποθηκη 91,12 ή δυο αποθηκες. οτι λεει η αδεια.

   

  Γ) μεχρι 31/12/2013 δεν υπαρχει ποθεν εσχες αρα πληροφοριακα θα συμπληρωσεις στο Ε1 τα εξοδα ανεγερσης κατοικιας.

  Ναι υπάρχει οικόπεδο. Οπότε εγώ θα βάλω 140+90 τμ ως ημιτελές έως και τη χρήση 2012

 6. Ενημέρωση από ποιον; Περίμενε να βγει η εγκύκλιος. Μέχρι τότε αυτοσχεδίασε όπως νομίζεις!

  Χθες είχα έλεγχο σε μια επιχείρηση(Βγήκαν για συστάσεις όχι για να γράψουν...) για το Βιβλίο και μου είπαν ότι η υπερεργασία δεν γράφεται. προφανώς εμείς θα βλέπουμε το κανονικό ωράριο+ βιβλιο και θα υπολογίζουμε το "κενό" ως υπερεργασία!

   

  Αλλά παράλληλα σκέφτομαι και το εξής: Αφού είναι αθεώρητο γιατί να μη προσθέσουμε εμείς μια στήλη υπερεργασίας πριν την υπερωρια ώστε τη πρώτη ώρα να μας τη γράφουν; (Πλεονασμός είναι τίποτα περισσότερο)

  Μη ρωτάτε αν θα το τηρήσουν αυτό είναι αλλο ζήτημα...

 7. Παρακαλώ μια βοήθεια γιατί δε τα πάω καλά με τα Ε9

   

  Α)Το 2012 ξεκίνησε η ανέγερση επί οικοπέδου Μεζονέτας Συνολικών τμ 231,21 (140,09+91,12 υπόγειο) χωρίς σύσταση οριζόντιας απλή μονοκατοικία.  

      1)Θέλω να διορθώσω το Ε9 του 2012 γιατί δεν είχαν δηλώσει την ανέγερση . Θα το δηλώσω Ως ημιτελές ημιτελές κτίσμα 231,21τμ ?

   

  Β)25/12/13 Παίρνει τελικό ρεύμα για τη Μεζονέτα(140,09τμ) και για υπόγειο Λεβητοστάσιο+υπόγεια αποθήκη 47,16τμ. Τα υπόλοιπα 43,96τμ Δεν έχουν τελικό ρεύμα(ημιτελές)

      2)Στη Δήλωση Ε9 του 2013 μπορώ να εμφανίσω ως ολοκληρωμένα μόνο τα τμ που πήραν ρεύμα? και τα υπόλοιπα να τα πάω σαν ημιτελή;

   

  Γ) Από τη στιγμή που πήραν Τελικό Ρεύμα το 2013 Υπάρχει θέμα με το Πόθεν έσχες; 

   

  Ευχαριστώ εκ των προτέρων 

 8. Θεωρώ ότι το συγκεκριμένο βιβλίο στην ουσία του θα χρησιμοποιείται μόνο για της έκτακτες περιπτώσεις και απαντα στα εύλογα ερωτήματα μας για το πως θα δηλώνει το μπαρ αλλαγή στο ωράριο τη κυριακή στις 11 τη νύχτα αφού θα καταργηθεί το 48ωρο και ο λογιστή ΙΣΩΣ να μην είναι στο γραφείο του!(λέω ίσως γιατι είναι 2:52 π.μ και ακόμα διαβάζω)

   

  Ερώτηση: Αυτό το κέρατο θα έχει τη μορφή ημερολογίου; γιατι σκέφτομαι ότι απο τη στιγμή που είναι αθεώρητο μπορεί ο καθένας να το συμπληρώνει τυπικά και στο τέλος της μέρας αφού δεν είχε έλεγχο να το φουντάρει και να πηγαίνει στο επόμενο. (Συγνώμη αν φαίνεται αφελές αυτό που λέω αλλά είναι πολύ πιθανο να γίνει)

   

  Επίσης συγχωρέστε με αν κάτι μου διαφέυγει επί του θέματος αλλά με έχουν απορροφήσει οι αλλαγές με τους φορολογικούς μηχανισμούς

 9. Εγώ αυτό που καταλαβαίνω είναι το εξής:

  ΦΠΑ πιστωτικά μηδενικά πάνε με 100 ευρώ (Δε προκύπτει φόρος)

  Μεταβολές σε μητρώο πάνε με 100 ευρώ (πληροφοριακή)

  Λοιπές δηλώσεις (ανακεφαλαιωτικοί κλπ) με 100 ευρώ(πληροφοριακή)

   

  Δε πάω στα υπόλοιπα γιατι είναι αργά και δε λειτουργώ σωστά

 10. Προβληματισμός 1)Διαβάζοντας τις ΠΟΛ 1288/13 και 1285/2013 καταλαβαίνω ότι ουσιαστικά σταματά σταδιακά η διάθεση ΦΤΜ και όλοι (πλην των εξεραίσεων ) θα πρέπει να χρησιμοποιούν ΕΑΦΔΣΣ

   

  Εγώ στη σχολή χορού που έχω θα τους βάλω να κόβουν τη παροχή τους κανονικά από τη ταμειακή τους και τέλος το πανηγύρι. Λιγότερη δουλειά για μένα ( με την επιφύλαξη ότι θα μου ζητήσουν μείωση....αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση...)

  Προβληματισμός 2) Πως διάλο θα γίνεται ο έλεγχος;;;;;;;;;;;; πάμε μόνο σε έμμεσες τεχνικές και ο επιτόπιος τέλος; ποια η εκτίμηση σας;

 11. Συνάδελφοι καλημέρα,

   

  Κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος(Κέντρο Διασκέδασης) θέλει να μισθώσει χώρο και να κάνει μια Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση ,

  Γνωρίζει κάποιος τι γίνεται με την άδεια λειτουργίας ώστε να ΜΗΝ έχει κάποιο πρόβλημα σε έλεγχο;

   

  -Ο χώρος που θα μισθωθεί είναι κέντρο διασκέδασης με έναρξη και άδεια λειτουργίας αλλά δουλεύει ευκαιριακά 4-5 φορές το χρόνο.(μπορεί να χρησιμοποιήσει τη δικιά του άδεια; )

  -Μπορεί να πάρει κάποια προσωρινή άδεια μετεγκατάστασης;;;

   

  Τα θέματα Δ.Ο.Υ και ΙΚΑ τα έχω λύση αλλά δε μπορώ να βρω άκρη τι θα γίνει σε σχέση με την άδεια του.

 12. Συνάδελφοι τα Φώτα σας παρακαλώ!

   

  Διακοσμητικό γραφείο με έναρξη 20/4/2010 και υπαγωγή στο πρόγραμμα ΝΕΕ 22-32  ,λόγω οικονομικής κρίσης θέλει να κάνει μεταφορά έδρας σε νέο κτίριο και παράλληλα να "συστεγαστεί" με έναν πολιτικό μηχανικό ο οποίος εγκαταλείπει και αυτός την έδρα του.

   

  Μιλώντας με τον ΟΑΕΔ μου είπαν ότι αποκλείεται η συστέγαση αλλά , διαβάζοντας ξανά τις προϋποθέσεις του προγράμματος ΔΕΝ βλέπω πουθενά να απαγορεύεται η ρητά η συστέγαση, παρά μόνο ίσως σε ένα σημείο που λέει ότι η επιχείρηση πρέπει να λειτουργεί ανεξάρτητα ... το τι σημαίνει ανεξάρτητα βέβαια είναι σχετικό!

   

  Επίσης στον οδηγό του προγράμματος αναφέρει ότι δεν μπορεί να γίνει διακοπή εργασιών ή να μεταβληθούν οι όροι του προγράμματος αν δε παρέλθει τριετία από την έναρξη εργασιών της επιχείρησης.Στη προκειμένη περίπτωση έχει παρέλθει τριετία από την έναρξη.

   

  Τι λέει η δική σας εμπειρία? υπάρχει καμιά εσωτερική εγκύκλιος του ΟΑΕΔ που το αποκλείει? 

   

  Υ.Γ το πρόγραμμα τους λήγει τον Οκτώβριο του 2013

   

   

  Επίσης στο "συστέγαση" βάζω εισαγωγικά γιατί στη πραγματικότητα υπάρχει μόνο μια κοινή είσοδος και κατά τα άλλα ο καθένας έχει το δικό του γραφείο σε ξεχωριστά δωμάτια. 

 13. Συνάδελφοι καλό κουράγιο κατ αρχήν γιατί ήρθαν οι ζέστες κι ακόμα δεν έχουμε αρχίσει δηλώσεις.

   

  Έχω αναλάβει μια εταιρεία που επιδοτείται από πρόγραμμα ΟΑΕΔ για εισφορές και βλέπω ότι έχει κάνει τις εξής εγγραφές για τη μισθοδοσία.

   

  (Χ)60.00

  (Χ)60.03

  (Π)53.03

  (Π)54.03

  (Π)55.00

  (Π)30.02--> με το ποσό της επιδότησης ανα μηνα αναφοράς

  (Χ)55.00--> με το ποσό της επιδότηση ανα μήνα αναφοράς

   

  οπότε αφήνει ένα πιστωτικό υπόλοιπο στον 30.02 ΟΑΕΔ  μέχρι να κόψει το τιμολόγιο

  Όταν έρθει η ώρα να κόψει το τιμολόγιο τότε κάνει την εξής εγγραφή.

   

  (Χ)30.02

  (Π)74,03

   

  Τώρα το πρόβλημα μου είναι το εξής!

  Εγώ τώρα που πάω να κλείσω ισολογισμό κι έχω 31/12/12 13000,00 πιστωτικό υπόλοιπο στον 30.02 ΟΑΕΔ γιατί ακόμα δεν έχει κοπεί τιμολόγιο πως θα το εμφανίσω στον ισολογισμό? Πείτε καμιά ιδέα γιατί έχω κολλήσει !

 14. Εγώ στα απλογραφικά εκτυπώνω κάθε μήνα όπως έκανα και πριν και τα πάω στην επιχείρηση.

   

  Αλλά θα κάνω μια χαζή ερώτηση και περιμένω μια σοβαρή απάντηση.

  παραθέτω απόσπασμα του ΚΦΑΣ 

   

  18. Η καταχώρηση - ενημέρωση του βιβλίου εσόδων - εξόδων με τις πιο πάνω πράξεις γίνεται μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα κάθε ημερολογιακού τριμήνου και όχι πέραν του χρόνου της εμπρόθεσμης υποβολής της περιοδικής δήλωσης Φ.Π.Α..

   

  Οι χρεωστικές δηλώσεις ΦΠΑ θεωρούνται εμπρόθεσμες 26/4/13 . Υπάρχει περίπτωση ο νομοθέτης να δίνει εκτύπωση-ενημέρωση δύο ταχυτήτων? 26 και 30 ανάλογα με το αποτέλεσμα της δήλωσης ΦΠΑ?

 15. Μετά από επικοινωνία που είχα με το β τμήμα ΦΠΑ παροχής υπηρεσιών του Υπουργείου με διαβεβαίωσαν ότι η παροχή απαλλάσσεται του ΦΠΑ . Η μόνη περίπτωση που θα μπορούσε να συζητηθεί η ένταξη της υπηρεσίας σε ΦΠΑ είναι αν η σχολή απλά διεκπεραίωνε τις ανανεώσεις με απλή συγκέντρωση εγγράφων και υποβολή τους στην αρμόδια υπηρεσία.

 16. Συνάδελφοι θα ήθελα τη γνώμη σας για ένα θέμα για το οποίο οι απόψεις διίστανται.

   

  Πελάτης μου είναι μια σχολή οδηγών η οποία πιστοποιήθηκε ώστε να μπορεί να εξετάζει και να ανανεώνει επαγγελματικά διπλώματα σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία του 2013

   

  Σε ερώτηση που έκανα στο τμήμα ΦΠΑ είπαν ότι η παροχή αυτή (εξετάσεις και ανανέωση) δεν είναι εκπαίδευση άρα θα ενταχθεί κανονικά στο ΦΠΑ.

   

  Ποια είναι η δική σας γνώμη?

   

  Υπάρχει περίπτωση η Π.Υ να εντάσσεται στις "στενά συνδεδεμένες παροχές"  του άρθρου 22 περίπτωση ιβ του 2859/2000

   

  Με την έννοια ότι το αρχικό επαγγελματικό δίπλωμα απαλλάσσεται του ΦΠΑ οπότε και οι παρεπόμενες προς αυτό παροχές ακολουθούν την ίδια λογική...

   

  Αύριο πρέπει να δοθεί απάντηση και έχω πελαγώσει λίγο γιατί δεν έχω βρει κάτι αντίστοιχο!

 17. Συνάδελφοι επαναφέρω το θέμα με μια ερώτηση:

   

  Σε Παρκινγκ μπορώ να τους βάλω ΕΑΦΔΣΣ και να καταργήσω το θεωρημένο μηχανογραφικό βιβλίο στάθμευσης, εφόσον η επιχείρηση θα εκδίδει με την έξοδο του οχήματος συνενωμένη ΑΠΥ-Βιβλίο στάθμευσης με σήμανση από μηχανισμό?

   

  Τη διαδικασία τη σκέπτομαι ως εξής:

  Είσοδος οχήματος -->έκδοση δελτίου εισόδου -->καταγραφη στο προγραμμα

  εξοδος οχήματος-->εκδοση ΑΠΥ-Βιβλιο εισερχομένων με σημανση

 18. Το πρόβλημα ειναι πολυδιάστατο και έχει να κάνει με κάθε πελάτη ξεχωριστά

  Ποσα χρονια τον εχεις; εχει αντικειμενική αδυναμία πληρωμής; σε κοροϊδεύει;

  Δεν εχει πραγματικά να πληρώσει : Δε μπορω να μηδενίσω κάποιον που 5-10 χρονια σε πληρώνει κανονικα και τωρα που εχει προβλημα δε θα ειμαι δίπλα του. Τον βοηθάω και παλεύω μέσα στη χρονια να παρω τα χρήματα μου.

  #Εδώ όμως πρέπει να μπαινουν και κάποια όρια!#

  Σε κοροϊδεύει: Αν είναι νέος πελάτης στους πρώτους 3 μήνες θα φανεί...Εκει τον διώχνεις και χανεις τα χρήματα σου . Γκανγκστερικές τακτικές ειδικά στην επαρχία μονο κακό κάνουν στην υστεροφημία του επαγγελματία.

  #Οι επισφάλειες είναι μεσα στο πρόγραμμα#

  Άποψη μου:

  Όσο τα βιβλία είναι μέσα στο γραφείο δουλεύω κανονικά (Ξαναλέω ότι στην επαρχία είναι δύσκολο να μη τηρείς βιβλία που έχεις στο γραφείο σου)

  Όλο το μήνα βάζω τον (κακό) υπάλληλο να του τα κάνει μπαλόνια- να τον πιέζει ψυχολογικά, και στο φιλότιμο εαν υπαρχει ωστε να πληρωθούμε. Αν η κατασταση παρεκτραπεί κι έρθει ρήξη τοτε μπαινω στη μεση να ηρεμίσω τα πραγματα.

  Γενικά έχω τη τάση να μη διώχνω πελάτες με την ελπίδα ότι θα πάρω τα χρηματα μου! Αυτο βέβαια έχει να κανει και με το ποσο σε απασχολεί καθε μηνα ο συγκεκριμένος (δε γίνεται να σε τρέχει και να μη σε πληρώνει) Τις περισσότερες φορές μόλις ερθουν στην αναγκη μου θα πληρώσουν...

  Επίσης προσπαθώ πάντα οι πελάτες να νιώθουν ή να ξέρουν ότι μου έχουν υποχρέωση! Είναι πολύ βασικό θεωρώ και βοηθά στις εισπράξεις! Για κάθε έναν έχω κάνει μια σοβαρή εξυπηρέτηση χωρίς να πάρω χρήματα. Αυτο πραγματικά με βοηθάει, και το εισπράτω σε υπεραξία σχεδόν απο όλους τους πελάτες μου( και δεν είναι ολοι καλα παιδια)

  Δε θα πάρω ποτε πελάτη που χρωστάει σε συνάδελφο, γιατι ξέρω ότι αργά η γρήγορα θα κανει τα ιδια και σε μενα! Ισως αυτή ειναι η μονη λύση στο προβλημα για την επαρχία...Στην αθήνα τα πραγματα ειναι διαφορετικά και ίσως πιο απρόσωπα!

  Συχνή και τακτική επαφή με όλο το πελατολόγιο! καλός η κακός ολοι πιστεύουν ότι ο Λογιστής είναι κόστος μη παραγωγικό για την επιχείρηση ,οπότε πιστεύω ότι το στοίχημα είναι ο επαγγελματίας να νιώθει ότι σε πληρώνει για κάποιο λόγο!Δε μπορεί να καταλάβει τι κάνουμε και δε τον ενδιαφέρει!

  Με αυτή τη τακτική προς το παρών έχω καταφερει να κρατήσω τις μηνιαίες εισπράξεις σε καλό επίπεδο 80-95% επι του συνόλου και περιοδικά μαζεύω και απο παλιές οφειλές! Το κακό είναι ότι δε μπορώ να μαζέψω κάποια υπόλοιπα που μου άφησαν απο το 2011 που για μένα εισπρακτικά ήταν πολύ κακή χρονιά...

  Υ.Γ: Πάντα έχω στο μυαλό μου ότι κανενας δε θα με πληρώσει αν δε νιώθει στο πετσί του ότι μου χρωστάει!!!

 19. Έχω ακριβώς την ίδια περίπτωση μόνο που αυτή τη φορά έχουν εκδοθεί Δελτία αποστολής και στη συνεχεια Τ-ΠΩΛ αφου πέρασε ένας μήνας και μεχρι να ενημερωσει ο πελάτης ότι άλλαξε επωνυμία (Απο Ομόρρυθμη έγινε ατομική) όλα έχουν εκδοθεί απο Φορολογικό μηχανισμό

  Πως θα εκδοθεί το παραστατικό?

  Π-ΤΙΜ με όλα τα είδη ποσοτικες αξίες στην επωνυμία της ΟΕ (Με ενδειξη λαθος επωνυμία)

  Και στη συνέχεια εκδίδεται ΤΔΑ ή Τ-ΠΩΛ? με τα σωστά στοιχεία τα είδη και τις ποσοστητες? (θυμίζω έχουν προηγηθεί Δελτία αποστολής σε λάθος όμως επωνυμία)

  Ερώτηση 31η: Πώς αντιμετωπίζεται η διαπίστωση λάθους σε εκδοθέν και σημανθέν Τιμολόγιο(απλό ή συνενωμένο με Δελτίο Αποστολής);

  Απάντηση: Εφόσον η διαπίστωση του λάθους γίνει πριν γίνει χρήση του στοιχείου, τότε γίνονται ενέργειες αντίστοιχες με αυτές της περίπτωσης μη ολοκλήρωσης της φυσικής έκδοσης - εκτύπωσης σημανθέντος παραστατικού λόγω τεχνικού προβλήματος. Δηλαδή εκδίδεται Ακυρωτικό (κατ- αντιστοιχία του «Ειδικού Ακυρωτικού») και το οποίο, σ- αυτή την περίπτωση λειτουργεί «διορθωτικά». Κατόπιν εκδίδεται το διορθωμένο Τιμολόγιο. Σημειώνεται ότι τόσο το Ακυρωτικό όσο και το επανεκδοθέν Τιμολόγιο θα πρέπει να σημανθούν από την ΕΑΦΔΣΣ με ιδιαίτερη - ξεχωριστή σε κάθε περίπτωση Συμβολοσειρά Σήμανσης.

  Εάν η διαπίστωση του λάθους γίνει αφού γίνει χρήση του στοιχείου, τότε υποχρεωτικά η διόρθωσή του, ανεξάρτητα για το εάν αφορά λεκτικές διορθώσεις ή ποσότητες, θα πρέπει να γίνει με την έκδοση Πιστωτικού. Στην περίπτωση που η διόρθωση δεν αφορά ποσότητες, αλλά διόρθωση λεκτικών (πχ διεύθυνση, ΑΦΜ, κλπ) τότε το Πιστωτικό λειτουργεί «διορθωτικά» ως προς τα λεκτικά αυτά. Φυσικά το Πιστωτικό σημαίνεται ιδιαιτέρως.

 20. Στη προκειμένη περίπτωση ο μέτοχος θέλει απλά να αποδεσμευτεί απο τις εταιρείες και τίποτα περισσότερο. Παρά το γεγονός ότι είναι ΑΕ και ΕΠΕ όλα τα μέλη είναι του στενου του οικογενειακού κύκλου οπότε κατα την άποψη του δε υπάρχει ζήτημα κατοχύρωσης δικαιώματος.

  Ο συνάδελφος του είπε ότι ΔΕΝ μπορεί να φύγει γιατι θα πρέπει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να γίνει διανομή και να αποδοθεί το 25% του φόρου.

  Υ.Γ Η εταιρείες χρησιμοποιούν αφορολόγητα αποθεματικά για επενδύσεις μήπως αυτό επηρεάζει;

  Συγνώμη που επιμένω αλλά επειδή η εμπειρία μου σε ΑΕ και ΕΠΕ είναι μικρή και αυτός που το είπε θεωρείται μεγάλο όνομα ,μου είναι δύσκολο να πιστέψω ότι έκανε τέτοιο λάθος.

 21. Φυσικό πρόσωπο με Μετοχές σε ΑΕ μη εισηγμένη και σε άλλη μια ΕΠΕ θέλει να αποχωρήσει και απο τις δύο εταιρείες.

  Και οι δύο εταιρείες είχαν κερδοφορία αλλά δεν έχουν κάνει διανομή εδώ και δύο χρόνια.

  Κατα τη μεταβίβαση των μεριδίων και μετοχών αντίστοιχα υπάρχει υποχρέωση να γίνει και διανομή κερδών των προηγούμενων χρήσεων ή το δικαίωμα είσπραξης των μερισμάτων μεταβιβάζεται στους εταίρους ή μετόχους που θα αγοράσουν τα ποσοστά του?

  Εγώ υποστηρίζω το δεύτερο αλλά συνάδελφος επιμένει ότι πρέπει να γίνει διανομή κερδών!

  Εννοείται ότι προκύπτει υπεραξία μεταβίβασης κλπ κλπ! Δεν εχω βρει κάτι σχετικό και φοβάμαι μη κάνω κάπου λάθος.

  Ευχαριστώ!

×
×
 • Create New...