Jump to content

mvb

simple Members
 • Content Count

  44
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by mvb


 1. Παιδες στην προσωποποιημενη πληροφορηση,στο φορολογικο ημερολογιο,εχουν αλλαξει οι ημερομηνιες για Ε5 και Οριστικες μονον.Εχουν παει 5/5.Μπειτε με τους κωδικους των πελατων σας.


 2. Σχολιο στο πρωτο θεμα:

   

  Δωστε καλέ μια αναβολή ακόμη για να μπορέσουν οι φοροτεχνικοί, που λόγω των συνεχών αλλαγών στο φορολογικό δίκαιο έχουν πλουτίσει, να χαρούν τα υπερκέρδη τους εν μέσω κρίσης στα πεντάστερα ξενοδοχεία των Κυκλάδων και των Επτανήσων.Γιατί να μην πάνε διακοπές όταν έχουν βγάλει χιλιάδες ευρώ από τους απλούς φορολογούμενους που έχουν χάσει την μπάλα με τις ακατάπαυστες αλλαγές στο φορολογικό δίκαιο της χώρας.

   

  Αντε παμε βουρ για παραλια...


 3. Kator γραφεις:αμφιβολία ότι Καθαρό Ποσό=Εισπραχθέν.

   

   

  Αν αφαιρεσεις απο το καθαρο ποσο, το φορο και την εισφορα αλληλεγγυης θα βρεις το εισπραχθεν.


 4. Καλησπερα,χρονια πολλα.Ειναι ευκολο να ανεβει το αρχειακι του κομβου με διορθωμενους συντελεστες και ημερομηνιες?Ειναι κλειδωμενο και δεν δεχεται επεξεργασια.Ευχαριστω.


 5. Εγκύκλιος για τα τεκμήρια οδηγεί σε περισσότερο φόρο

  Εγκύκλιο με την οποία ψαλιδίζονται τα ποσά της αποταμίευσης που μπορούν να επικαλεστούν οι φορολογούμενοι για να καλύψουν τα τεκμήρια διαβίωσης και απόκτησης περιουσιακών στοιχείων (πόθεν έσχες), εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών. Η εγκύκλιος που εστάλη σε όλες τις εφορίες της χώρας δίνει οδηγίες στους ελεγκτές να αφαιρούν από τα ποσά αποταμίευσης που επικαλούνται οι φορολογούμενοι, τα “ζημιογόνα” γι αυτούς έτη και συγκεκριμένα ποσά που αφορούν χρονιές που οι δαπάνες τους ήταν υψηλότερες σε σχέση με τα έσοδά τους.

  Οι φορολογούμενοι που το εισόδημά τους είναι χαμηλότερο από τα ποσά δαπανών που προκύπτουν με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης και το πόθεν έσχες έχουν τη δυνατότητα να δικαιολογήσουν αυτή τη διαφορά επικαλούμενοι τη λεγόμενη «ανάλωση κεφαλαίου που φορολογήθηκε ή απαλλάχθηκε νόμιμα από τη φορολογία». Δηλαδή, μπορούν να επικαλεστούν ποσά τα οποία προέρχονται από αποταμίευση προηγούμενων ετών. Μάλιστα δεν υπάρχει χρονικό όριο ετών τα οποία μπορούν να επικαλεστούν ότι συσσώρευσαν αποταμιεύσεις. Ο φορολογούμενος μπορεί να επικαλεστεί αποταμίευση η οποία έγινε κατά τη διάρκεια των τελευταίων, πέντε, δέκα ή είκοσι ετών. Μοναδική προϋπόθεση είναι να επισυνάψουν μαζί με τη φορολογική δήλωση αναλυτική κατάσταση με τα ποσά αποταμίευσης που προκύπτουν για κάθε έτος το οποίο επικαλούνται. Στο συνολικό εισόδημα κάθε έτους μετρά εκτός από το εισόδημα που φορολογείται, και το εισόδημα το οποίο έχει φορολογηθεί στην πηγή, όπως είναι οι τόκοι καταθέσεων, οι τόκοι από ομόλογα, τα μερίσματα κ.ά.

  Με την εγκύκλιο, όμως, δίνεται η δίνεται η δυνατότητα στους ελεγκτές να ψαλιδίζουν το ποσό που επικαλούνται οι φορολογούμενοι. Πώς γίνεται αυτό; Στην εγκύκλιο ορίζεται ότι οι ελεγκτές έχουν δικαίωμα να εντοπίζουν χρονιές στις οποίες οι δαπάνες των φορολογούμενων ήταν υψηλότερες από τα εισοδήματα που δήλωσαν. Με άλλα λόγια ήταν χρονιές στις οποίες έγινε μείωση της αποταμίευσης. Τα ποσά αυτής της “αρνητικής αποταμίευσης” θα αφαιρούνται από τα ποσά αποταμίευσης που επικαλούνται οι φορολογούμενοι. Η αφαίρεση αυτή στις περισσότερες περιπτώσεις μεταφράζεται σε αυξημένο φόρο εισοδήματος για τους φορολογούμενους.

  Παράδειγμα

  Φορολογούμενος δήλωσε στη φετινή φορολογική δήλωση ότι το 2011 το εισόδημά του ανήλθε στα 20.000 ευρώ. Ωστόσο, με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης προέκυψε ότι το τεκμαρτό του εισόδημα για το ίδιο έτος ανήλθε στα 25.000 ευρώ. Για να δικαιολογήσει τη διαφορά των 5.000 ευρώ ο φορολογούμενος δήλωσε ότι προέρχεται από αποταμίευση των ετών 2008 έως 2011. Με την εγκύκλιο, οι ελεγκτές εντόπισαν ότι στη χρήση 2010 ο φορολογούμενος είχε “αρνητική αποταμίευση” 3.000 ευρώ, δηλαδή τη συγκεκριμένη χρονιά οι δαπάνες του φορολογούμενου ήταν υψηλότερες κατά 3.000 ευρώ από τα εισοδήματά του. Στην περίπτωση αυτή δίνουν τελικά το δικαίωμα στο φορολογούμενο να επικαλεστεί από αποταμίευση μόνο 2.000 ευρώ αντί για 5.000 ευρώ. Αυτό μεταφράζεται σε περισσότερο φόρο εισοδήματος για τον παραπάνω φορολογούμενο.

  Πηγή:www.capital.gr


 6. καλημερα,

  το τεκμηριο απο κυρια η δευτερευουσα κατοικια υπολογιζεται και αφαιρειται απο το εισοδημα μονο για το οικονομικο ετος 2011....

  για τα προηγουμενα ετη δεν υπολογιζεται..

  Υπολογίζεται αν η κυρια κατοικια ειναι πανω απο 200 τμ ή 150 τμ για δευτευρεύουσα για όλα τα έτη.

 7. Αυτο ειναι συναδελφοι το προβλημα,η διασταση αποψεων σε ενα τοσο σοβαρο ζητημα..Σαν νεος διαβαζω νομους,αποψεις και δεν βγαζω ακρη με το ποια ειναι η σωστη λογικη να ακολουθησω..


 8. Τελικα το σωστο ποιο ειναι?

  Α)Οταν τεκμηρια > εισοδημα η ζημια αφαιρειται απο τον υπολογισμο του διαθεσιμου προς αναλωση εισοδηματος?

  Η'

  Β) Οταν τεκμηρια > εισοδημα η χρηση πιανεται για 0 για τον υπολογισμο του διαθεσιμου προς αναλωση εισοδηματος?

  Και επι του πρακτεου,η εφορια τι δεχεται?


 9. οικονομικο ετος 2011 http://www.forologik...diabiosis-2011/

  - μέχρι και 80 τ.μ. κύριοι χώροι, 30 ευρώ ανά τ.μ.

  - από 81 τ.μ. μέχρι και 120 τ.μ. κύριοι χώροι, 50 ευρώ ανά τ.μ.

  - από 121 τ.μ. μέχρι και 200 τ.μ. κύριοι χώροι, 80 ευρώ ανά τ.μ.

  - από 201 τ.μ. μέχρι και 300 τ.μ. κύριοι χώροι, 150 ευρώ ανά τ.μ.

  - από 301 τ.μ. και άνω κύριοι χώροι, 300 ευρώ ανά τ.μ.

  Για τον υπολογισμό της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης διαβίωσης των βοηθητικών χώρων της κύριας κατοικίας, έχουν ορισθεί τα τριάντα ευρώ (30) ανά τετραγωνικό μέτρο, ανεξάρτητα από το μέγεθος της επιφάνειας.

  Σε ευχαριστω αλλα μιλαω για τον υπολογισμο τεκμηριου κατοικιας για αναλωση για τις χρησεις πριν το 2010.

 10. Μπες στο forin.gr και στις εφαρμογές έχει πίνακα ανάλωσης κεφαλαίου.. ακολούθησε τις οδηγίες χρήσης :) .. απαραίτητο αξεσουάρ η δωρεάν εγγραφή σου στην ιστοσελίδα...

  Σε ευχαριστω,το εχω κανει,αλλα δεν μπορω να βρω οδηγιες για την κατοικια.. :(

 11. Μπορεί κάποιος να ανεβάσει τον τρόπο υπολογισμού των τεκμηρίων για σπιτια ανω των 200 η 150 ,γιατί με αυτά που διαβάζω

  είμαι εκτός απο αυτά που ηξερα .Και πλέον θα είναι πολύ χρησιμο με τις αναλώσεις?

  Παράξενο μου φαίνεται όλοι τα ξέρουν?εγω ειμαι τόσο άσχετος?

  Μήπως κάποιος γράψει δυο γραμμές να μάθω και γώ?

  1.Πώς υπολογίζεται η διαβίωση στα σπίτια α και β κατοικιας διαχρονικά .

  2.Το 3000ρο και 5000ρο αν υπάρχουν τεκμαρτα αρθρου 16 μεγαλύτερα ,δεν προσθέτουμε και αυτά .

  Ειναι ευκολο καποιος απο τους πιο παλιους να μας βοηθησει σε αυτο που γραφει ο συναδελφος,περι τρόπου υπολογισμού των τεκμηρίων για σπιτια ανω των 200 η 150 διαχρονικα,για να μας βοηθησει εμας τους νεωτερους?


 12. Παιδιά μια βοήθεια γιατί πάμε να τρελαθούμε..Υπέβαλα δήλωση ΑΕ 31/05/2012, πλήρωσα κανονικά την δόση μου 31/05/2012 και τώρα μπαίνω στον πίνακα του gsis,ειδοποιήσεις χρεών για νομικά πρόσωπα και μου εμφανίζει την δόση Ιουνίου ως ληξιπρόθεσμη.Γιατί αυτό?Σύμφωνα με το άρθρο 110 του Κ.Φ.Ε , η πρώτη πάει με την δήλωση και οι επόμενες επτά μέχρι την τελευταία εργάσιμη των επόμενων επτά μηνών απο την λήξη προθεσμίας υποβολής.Αφού η ημερομηνία λήξης ήταν 08/06 πώς είναι ληξιπρόθεσμη στις 30/06/2012 ???

×
×
 • Create New...