Jump to content

ponzi

Silver members
 • Content Count

  3,113
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  104

Everything posted by ponzi

 1. Και εγώ το παθαίνω αυτό. Συζητάω με τον εαυτό μου. Κάποιες φορές δε, βγαίνω από τον έναν εαυτό και μπαίνω στον άλλο. Δεν τα βρίσκουν πάντα αυτοί οι εαυτοί μεταξύ τους... Εσείς βλέπω τα βρίσκετε! Μάλιστα, αν το προχωρήσεις αυτό το παιχνίδι, φτιάχνεις έναν κανονικό άλλο εαυτό. Με το όνομα του, τον χαρακτήρα του... Όποιος έχει διαβάσει Πεσόα, θα με καταλάβει.
 2. Καλησπέρα, Τι εννοείτε μερική. Ελπίζω όχι σε συγγενή?
 3. Καλησπέρα Άρθρο 32 του 2859: 3.Όταν το ποσό της έκπτωσης είναι μεγαλύτερο από τον οφειλόμενο φόρο στην ίδια περίοδο, η επιπλέον διαφορά μεταφέρεται για έκπτωση σε επόμενη περίοδο ή επιστρέφεται, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 34, με την επιφύλαξη των περί παραγραφής διατάξεων. και άρθρο 57 (παραγραφή): 5. Η κατά του Δημοσίου απαίτηση προς επιστροφή του φόρου παραγράφεται μετά τρία (3) έτη από την ημερομηνία εμπρόθεσμης υποβολής της εκκαθαριστικής δήλωσης που αφορά τη διαχειριστική περίοδο εντός της οποίας γεννήθηκε το δικαίωμα έκπτωσης αυτού ή μετά (3) τρία έτη από την ημερομηνία εμπρόθεσμης υποβολής της έκτακτης δήλωσης στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει υποχρέωση για υποβολή εκκαθαριστικής. Σε περίπτωση μη υποβολής ή υποβολής των ανωτέρω δηλώσεων εκπροθέσμως, η κατά του Δημοσίου απαίτηση προς επιστροφή φόρου παραγράφεται μετά τρία (3) έτη από την ημερομηνία που οι δηλώσεις αυτές όφειλαν να είχαν υποβληθεί εμπροθέσμως. Συμπέρασμα: Aν οι περίοδοι εκείνες είναι όλες πιστωτικές, έχει καλώς. Αν κάποιες είναι χρεωστικές, δεν μπορείτε να μεταφέρετε το πιστωτικό από την προηγούμενη περίοδο, ώστε να συμψηφιστεί με το χρεωστικό της χρεωστικής περιόδου.
 4. Θα φλυαρήσω λίγο και θα ενοχληθούν κάποιοι τώρα. Λοιπόν, κατ'αρχάς σας εύχομαι ολόψυχα να ευοδωθούν όλες οι επαγγελματικές σας προσδοκίες. Δωρεάν συμβουλή: Μην διαχωρίζετε το διάβασμα από την εργασία. Ξεκινήσατε καριέρα, το διάβασμα είναι μέρος της εργασίας σας. Η ρήτρα αυτή συνηθίζεται να μπαίνει από μεγάλες εταιρείες. Έχετε απόλυτο δίκιο να έχετε επιφυλάξεις. Πιο πολύ ψαρωτικό (εκτιμώ) ότι είναι. Προσπαθούν να σας "δεσμεύσουν". Στα ελληνικά δικαστήρια δεν νομίζω ότι έχουν καμία τύχη όλα αυτά. Κάτι για τις Μπιγκ φορ: Το καλό που φέρνει η ηλικία όσο προχωράει, είναι ότι παίρνεις απόσταση από κάποια πράγματα. Τα απομυθοποιείς. Και σου φαίνονται αστεία (ή γελοία) αυτά που σε θάμπωναν όταν ήσουν νεότερος. Δεν θα επεκταθώ (γιατί γράφουμε και σε δημόσιο χώρο). "Live your muth" για λίγα χρόνια (ή για πολλά). Οι εταιρείες αυτές χρειάζονται άτομα όπως εσείς (της ηλικίας σας εννοώ, με τα προσόντα σας και την όρεξη σας). Μετά ίσως διαπιστώσετε πόσο γελοία φαντάζουν όλα αυτά, ειδικά στη ελληνική πραγματικότητα, και τι πραγματικά συμβαίνει. Προσωπικά με εντυπωσιάζουν πολύ περισσότερο οι Fantastic Four και ο Deadpool. Στην ουσία τώρα, το θέμα είναι εντελώς νομικό. Αν έχετε όρεξη δείτε εδώ: http://ikee.lib.auth.gr/record/125262/files/GRI-2011-5976.pdf
 5. Δεν ανοίξαμε φέτος θέμα για παράταση, οπότε γράφω εδώ. Γράφω με σεβασμό σε όσους κάνουν ακόμη και τώρα δηλώσεις, απλώς έτυχε εμείς να τελειώσουμε από εχθές. Έχουμε περάσει δύσκολα στο γραφείο στο πρόσφατο παρελθόν. Δεν θα μπορέσω ποτέ να ξεχάσω την 14/07/2014. Στις 24:00 έπεσε μαύρο. Ο Θεοχάρης ήταν, η Σαββαίδου? Δεν θυμάμαι πια. Κάποιος από αυτούς τους αστείους. Βγήκαμε και στο δρόμο την άλλη μέρα, τίποτα... Πέρυσι επίσης, πολύ δύσκολα. Φέτος, η ομάδα εδώ στο γραφείο, τα παιδιά αυτά - millenials είναι και αυτοί, αλλά από τους άλλους, τους καλούς - έδωσαν τον εαυτό τους. Ατελείωτες ώρες (τις μέτρησα σήμερα), απίστευτα ωράρια. Έσπασαν τα στομάχια τους, έκαναν το γραφείο - σπίτι. Τελικά τα καταφέραμε. Το ευχαριστώ είναι πραγματικά πολύ λίγο... Αυτό που προσωπικά έχω διαπιστώσει είναι ότι δεν έχει χαθεί η συναδελφικότητα στον κλάδο μας. Έχει χαθεί η ηθική γενικά. Αυτό μας στοίχισε η κρίση. Χάσαμε την ηθική μας. Όχι ως λογιστές, ως άνθρωποι. Όχι οι λογιστές μόνο, όλοι. Δεν μας ενδιαφέρει τίποτα πια. Γερνάμε κιόλας... Και εδώ στο taxheaven, σχεδόν ερημιά. Όχι πολύ παλιά, "έπεφτε" η σελίδα από το πλήθος των συνδεδεμένων. Τώρα οι παλαιότεροι έφυγαν (πήγαν λέει στο fb, να ακολουθήσουν τους νέους μάλλον...). Έμεινε μόνο η λίστα αυτών που έχουν γενέθλια κάτω δεξιά. Απλά για να μας θυμίζει ότι γερνάμε. Οι αληθινά νέοι δεν είναι εδώ (ούτε και στο fb υποθέτω). Είπαμε είναι "millenials". Δεν έχει νόημα πια, ούτε στους δρόμους να βγούμε. Είναι μάταιο. Και αυτοί οι τρόποι αντίδρασης είναι ξεπερασμένοι. Μόνο μέσα από τα γραφεία μπορεί να γίνει δουλειά. Αν διαβάζω πολύ, αν δεν πάψω να ενημερώνομαι, κρατώ "γεμάτο" το όπλο μου. Το καλό είναι που εκεί επάνω υπάρχει φωλιά από ηλίθιους. Δεν έχουν τη στοιχειώδη εξυπνάδα να καταλάβουν ότι αν με βάλουν απέναντι, ο χαμένος σίγουρα δεν θα είμαι εγώ. Αθόρυβα, λίγο-λίγο. Μπορεί να είμαι μικρός και το μόνο που καταφέρνω είναι μικρές γραντζουνιές στο πόδι του γίγαντα. Με τα χρόνια όμως, η μικρή πληγή θα κακοφορμίσει και ίσως αργότερα να σαπίσει το πόδι του γίγαντα. Όλα αυτά γιατί προσπαθώ να μη χάσω την ηθική μου! Καλή δύναμη σε όλους και συγγνώμη για το "παραλήρημα" Σπύρος
 6. Καλησπέρα, Σίγουρα εκπίπτουν, ασφαλιστικές εισφορές είναι. Θα κάνει Ε3 στο οποίο δεν θα αναμορφώσει μόνο τις ασφαλιστικές κρατήσεις. Για παραστατικό μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον ατομικό λογαριασμό ασφάλισης και να αφαιρέσεις από τις συνολικές εισφορές, εκείνες του εργοδότη. Συμπληρωματικά θα μπορούσε να ζητήσει και μία βεβαίωση από τον εργοδότη.
 7. Εμείς βάζουμε 0.01. Το τεκμαρτό στο ε2
 8. Δείτε εδώ: Δεν ακυρώνεται. Μπορείτε να κάνετε νέα πρόσληψη και στη σύμβαση που θα υπογράψει να αναφέρετε ότι συνυπολογίζεται στην προϋπηρεσία του και το προηγούμενο διάστημα.
 9. Δεν εννοούσα τα χρέη. Βιβλία, στοιχεία ακόμη και ταμειακή δεν τα χρειάζεστε. Ωστόσο, αν υπάρχει η ταμειακή και το βιβλίο της, θα βοηθήσει.
 10. Αν γίνει δεκτή η ημερομηνία και έχουν υποβληθεί οι τότε δηλώσεις, εκτιμώ ότι δεν θα χρειαστείτε τίποτα. Είναι όλα παραγεγραμμένα.
 11. Άρα αλλοδαπός μισθωτής είναι.
 12. Καλησπέρα, Αλλοδαπός μισθωτής δεν είναι?
 13. Γι' αυτό σου λέω να πάει σε άλλη
 14. Να πεις στον πελάτη να πάει σε άλλη συμβολαιογράφο
 15. Αγαπητή Στέλλα, Καλά κάνετε και ρωτάτε, γι' αυτό υπάρχει το φόρουμ, αλλά θα μπορούσατε να γίνετε λίγο πιο συγκεκριμένη για να μην βγάλουμε τα μάτια μας... Πρόκειται μάλλον για σύμβαση έργου με ΟΤΑ ή ΝΠΔΔ ή Δημόσιο ή ερευνητικό πρόγραμμα. Όντως ο εκδότης του τιμολογίου παίρνει απαλλαγή. Όντως, αν οι υπηρεσίες δεν είναι του άρθρου 22, θεωρώ ότι παρακρατείται χαρτόσημο. Επίσης εκτιμώ ότι αυτό αποδίδεται χειρόγραφα στο τμήμα εισοδήματος. Βεβαιωθείτε όμως και από τη ΔΟΥ σας.
 16. Στην εγκύκλιο των ΕΛΠ γράφει: 1. Οι παρακάτω κατηγορίες οντοτήτων ανεξάρτητα από το μέγεθός τους, δύνανται να μη χρησιμοποιούν φορολογικό ηλεκτρονικό μηχανισμό, για την έκδοση των αποδείξεων λιανικών συναλλαγών: Αν δηλαδή κάποια οντότητα μεγάλη (θυμηθείτε τα κριτήρια των μεγάλων) ασκεί το επάγγελμα του κτηνιάτρου, θα πρέπει να μην απασχολεί προσωπικό (!) για να πάρει απαλλαγή? Δεν ισχύουν αυτά τα πράγματα. Απλά μπερδεύτηκε ο εισηγητής με τις αντίστοιχες ΠΟΛ του ΚΦΑΣ και του ΚΒΣ και που είχαν ρητή εξαίρεση από τις απαλλαγές.
 17. Διαβάσατε δηλαδή τη διάταξη που μας γράφετε και είδατε ότι δίνει απαλλαγή?
 18. Ποιος είναι αυτός ο εισηγητής? Πήρε λεφτά για το σεμινάριο? Έχει μπερδέψει τα παλιά με τα νέα. Πρέπει να παρακολουθήσει ο ίδιος σεμινάριο μάλλον. Έχει κολλήσει στον ΚΒΣ, στον 2238 και στην ΠΟΛ 1037/1992. Η 1002/2014 δίνει απαλλαγή με δύο κριτήρια: Τη δραστηριότητα (ανεξάρτητα από το μέγεθος της οντότητας) ή τη συναλλαγή. Αυτά που σας είπε για απασχόληση προσωπικού και εμπορική ιδιότητα είναι από ασπρόμαυρο ελληνικό κινηματογράφο...
 19. Συνδυάστε τα παρακάτω και θα βγάλετε συμπέρασμα. Άρθρο 98 5. Στη ρύθμιση υπάγεται υποχρεωτικά το σύνολο των ληξιπρόθεσμων έως και τις 31.12.2018 οφειλών που έχουν καταχωρισθεί στα βιβλία εισπρακτέων εσόδων των Δ.Ο.Υ./Ελεγκτικών Κέντρων και Τελωνείων μέχρι την ημερομηνία αίτησης για υπαγωγή σε ρύθμιση και δεν έχουν τακτοποιηθεί κατά νόμιμο τρόπο με αναστολή πληρωμής από οποιαδήποτε αιτία ή άλλη ρύθμιση τμηματικής καταβολής βάσει νόμου ή δικαστικής απόφασης ή προσωρινής διαταγής. Άρθρο 100 Στη ρύθμιση του παρόντος Μέρους δύνανται επίσης να υπαχθούν, μετά από επιλογή του οφειλέτη, και οφειλές της παραγράφου 1 του άρθρου 98, οι οποίες κατά την ημερομηνία της αίτησης τελούν σε αναστολή πληρωμής από οποιαδήποτε αιτία ή έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση κατά τις διατάξεις της υποπαραγράφου Α.2 της παραγράφου Α΄ του άρθρου πρώτου του ν. 4152/2013 (Α΄ 107), του άρθρου 43 του ν. 4174/2013 (Α΄ 170) ή ρύθμιση κατά τις διατάξεις της παραγράφου 5 του πέμπτου άρθρου του ν. 2275/1994 (Α΄ 238), η οποία είναι σε ισχύ. Άρθρο 108 Εξαιρούνται και δεν υπάγονται στη ρύθμιση:α) Οφειλές που έχουν υπαχθεί σε νομοθετική ρύθμιση κατά τις διατάξεις των άρθρων 1 έως 17 του ν. 4321/2015 (Α΄ 32) ή του άρθρου 51 του ν. 4305/2014 (Α΄ 237), η οποία ρύθμιση απωλέσθη μετά την κατάθεση του παρόντος νόμου.β) Οφειλές που έχουν υπαχθεί σε σύμβαση/ρύθμιση με τη Φορολογική Διοίκηση, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4469/2017 (Α΄ 62) και η οποία ρύθμιση απωλέσθη μετά την κατάθεση του παρόντος νόμου.γ) Οφειλέτες που κατά το χρόνο υπαγωγής έχουν καταδικαστεί με αμετάκλητη δικαστική απόφαση για φοροδιαφυγή ή λαθρεμπορία.δ) Οφειλές, οι οποίες δεν δύνανται να ρυθμίζονται σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου 22 του ν. 4002/2011 (Α΄ 180) και αφορούν σε ανάκτηση κρατικών ενισχύσεων που χορηγήθηκαν με τη σύσταση ειδικών αφορολόγητων αποθεματικών ή που δεν δύνανται να ρυθμίζονται σύμφωνα με άλλες διατάξεις.
 20. Η κατοστάρα είτε έπρεπε να μην είχε γίνει ποτέ, είτε να έχει χαθεί πριν τις 09/05. Κατοστάρα σε ισχύ, δεν μπαίνει.
 21. Θα έπρεπε να μην σας επιτρέπει να εντάξετε τις οφειλές αυτές εφόσον η 100άρα χάθηκε από τις 09/05 και μετά. Αν είχε χαθεί παλιότερα έπρεπε να τις παίρνει.
 22. Πράσινα νταβατζιλίκια είναι αυτά. Δεν σας ζήτησαν να δηλώσετε εσείς το βάρος και τα τεμάχια των χαρτοκιβωτίων? Πώς τα έβγαλαν μόνοι τους. Ψάξτε το και μη "μασάτε" με αυτούς! Δηλώστε εσείς τα σωστά.
 23. Στη ΔΟΥ κατοίκων εξωτερικού θα πηγαίνατε αν θέλατε να πάρετε ΑΦΜ για κάτοικο εξωτερικού. Στην περίπτωση σας θέλετε να κάνετε έναρξη ατομικής επιχείρησης. Άρα πρέπει να πάτε στη ΔΟΥ που θα έχει έδρα η ατομική επιχείρηση. Εκεί θα κάνετε δύο πράγματα. Θα λάβετε ΑΦΜ για τον αλλοδαπό και θα κάνετε και την έναρξη. Δεν μπορεί να θεωρηθεί κάτοικος εξωτερικού κάποιος που έχει ατομική επιχείρηση στην Ελλάδα. Εξηγήστε του ότι θα φορολογείται στην Ελλάδα για το παγκόσμιο εισόδημα του.
×