Jump to content

ponzi

Silver members
 • Posts

  3,620
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  167

Everything posted by ponzi

 1. Καλησπέρα, Από το να ψάχνετε ποιος πήρε επιστρεπτέα και ποια, εφόσον δεν έχετε κρατήσει αρχείο με το ποιες επιστρεπτέες πήραν οι πελάτες σας, πιο γρήγορο είναι να ανεβάσετε το πιστοποιητικό σε όλες. Ειδικά αν έχετε κάνει άλλες με το de minimis και άλλες με το Πλαίσιο, δεν μπορείτε να τις βρείτε παρά μόνο αν έχετε κρατήσει σωστό αρχείο (το οποίο θεωρώ αυτονόητο). Υ/Δ δεν χρειάζεται για μικρές και πολύ μικρές (τη συντριπτική πλειοψηφία δηλαδή), πιστοποιητικό δεν ανεβάζετε αν ανήκετε στα τέσσερα Πρωτοδικεία. Αν ανήκετε σε κάποιο άλλο και δεν έχει εκδοθεί, ανεβάστε ένα screenshot από την αίτηση (εφόσον δεν δοθεί παράταση).
 2. Το MyAss έχει τόση σχέση με τη λογιστική όση και οι μηχανογράφοι των εταιρειών ERP. Μεγάλος ενθουσιασμός! Θα μου πεις βέβαια ότι εδώ υπάρχουν συνάδελφοι που αποκαλούν αυτή την ανοησία "ηλεκτρονικά βιβλία"! Ελπίζω (κατά βάθος) να πρυτανεύσει η λογική...
 3. Τα 600 άρια, τα 800άρια, τα 500άρια και τα 300άρια που έλαβαν οι επιχειρήσεις χαρακτηρίστηκαν (επίτηδες) αποζημιώσεις. Εφόσον έχουν ληφθεί λόγω της ύπαρξης πληττόμενης επιχείρησης, πρέπει να περαστούν στα βιβλία (γνώμη μου) ως αποζημιώσεις. Οι εκπτώσεις λόγω πρόωρης καταβολής (25%) είναι επιχορηγήσεις (όχι αποζημιώσεις), όπως και οι επιδοτήσεις τόκων επαγγελματικών δανείων, το δώρο Πάσχα (αν και δεν συμφωνώ) και άλλα (πιο "επιστημονικά" που δεν θα απεικονιστούν σε μικρές επιχειρήσεις φυσικά). Όλα τα παραπάνω είναι αφορολόγητα αλλά θέλει προσοχή να μπορείτε να τεκμηριώσετε αν κάτι ορθώς δεν μπήκε στον 312 του ΦΠΑ. Πιστεύω ότι όλα πρέπει να περάσουν από το ε3 και όχι να πάνε στον 781. Γιατί δηλ να έχει διαφορά ο χειρισμός του 800αριού σε μια ΟΕ σε σχέση με μια ατομική?
 4. Άσχετο με την ερώτηση σας αλλά... Ζούμε την ακμή της απάτης. Ποιος Ponzi, ποιος Madoff? Airbnb, uber, bitcoin κλπ. Και σε τοπικό επίπεδο: Βολτ, efood και δεν συμμαζέυεται. Ξενοδόχοι χωρίς άδεια λειτουργίας, ταξιτζήδες χωρίς άδεια, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος χωρίς άδεια και χρήματα της μονόπολης. Και τα ζωά από κάτω τρώνε σανό. Το παιχνίδι με τις κάρτες το θυμάστε (οι παλαιότεροι); Μια χαρά παιχνίδι ήταν. Ερωτώ; Πόσο μαλάκας πρέπει να είσαι για να: Νοικιάζεις μέσω Airbnb και να μην σου δίνεται πρόσβαση να τηλεφωνήσεις στον αντισυμβαλλόμενο σου. Να βάζεις στο σπίτι σου νοικάρη χωρίς να έχεις στοιχεία της ταυτότητας του. Να μπαίνεις σε ταξί που δεν είναι ταξί! Να αγοράζεις νομίσματα χωρίς αγοραστική αξία, πληρώνοντας με κανονικά νομίσματα. Να παραγγέλνεις μέσω βολτ από κατάστημα που έχει και ντελιβερά δικό του και τηλεφωνική συσκευή μέσα στο κατάστημα. Τέρμα μαλάκας!
 5. Από κάτω στα σχόλια διαμαρτυρόμαστε αλλά κάποιοι από εμάς έχουν κάνει ήδη αυτές τις 3293 αιτήσεις. Για φτύσιμο και χαστούκια! Τίποτε άλλο.
 6. Καλησπέρα. Ναι, από εκείνη την ημέρα.
 7. Μου γράφεις και μου ξαναγράφεις το ίδιο πράγμα, ενω ακριβώς το ίδιο σου επισημαίνω και εγώ. Σου έβαλα και μία ακόμη απόφαση που βγήκε για να σε βοηθήσω. Δεν επιμένω άλλο. Κατά τη γνώμη μου είναι βασικά νομικά, οπότε ίσως να ρωτούσες κάποιο δικηγόρο καλύτερα. Σκέψου μόνο το εξής. Τι αντίκτυπο έχει μια παράταση της σύμβασης σε δώρα, άδειες και επιδόματα? Και ερχόμαστε στο ερώτημα σου. Ναι, έχει δπ (φυσικά), έχει δικαίωμα επιπρόσθετης άδειας (λόγω "παράτασης") και έχει μετατραπέι σε αορίστου!
 8. Χρόνια πολλά συνάδελφε. Δεν μπορώ να πω σε πελάτη μου ότι θα του απαντήσω στο τέλος του επόμενου μήνα τι ανοίκιο θα καταβάλει για τον Μάιο. Άλλωστε "πράξεις διοίκησης" αποτελούν πλέον κάτι δελτία τύπου και κάτι ανακοινώσεις. Γνωρίζω όμως ότι υπάρχουν πολλοί συνάδελφοι που περίμεναν κάθε μήνα τους ΚΑΔ για τα ενοίκια. Και είτε έβαζαν τους πελάτες να πληρώσουν όλο το ενοίκιο (μέχρι να μάθουν τους "ΚΑΔ") είτε να μην πληρώσουν καθόλου (περιμένοντας τους ΚΑΔ...). Προσωπικά έχω περάσει σε άλλο επίπεδο, διαβάζω τον νόμο (ο οποίος λέει κάτι συγκεκριμένο για τα ενοίκια) και πάιρνω ρίσκο να απαντήσω όταν με ρωτάνε. Κάποιες φορές πέφτω έξω (βλ. αναστολές Μαϊου) αλλά δεν πειράζει. Η οδηγία που έδωσα αρχές αυτού του μήνα είναι: Για το λιανεμπόριο, τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους κλάδους του πολιτισμού, του αθλητισμού, του τουρισμού και μεταφορών καθώς και τις επιχειρήσεις εστίασης προβλέπεται πλήρης απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής ενοικίου. Για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις δεν προβλέπεται έκπτωση (τέλος το μειωμένο κατά 40% μίσθωμα). Για τους εργαζόμενους που τίθενται σε αναστολή εργασίας τον μήνα Μάιο προβλέπεται η καταβολή μειωμένου ενοικίου κατά 40% μόνο για την κύρια κατοικία τους και τη φοιτητική κατοικία των παιδιών τους.
 9. Ωραία τότε. Άλλη φορά θα σας ζητάω να ρίξετε τα χαρτιά ώστε να μην βγάζω αυθαίρετα συμπεράσματα... 🙂
 10. Το ότι "παρατάθηκε" η σύμβαση δεν είναι μια αυτόματη διαδικασία λόγω αναστολών. Αυτό εξηγώ. Αν θέλουν τα συμβαλλόμενα μέρη την παρατείνουν για να παρασχεθεί η εργασία που δεν παρασχέθηκε λόγω αναστολής. Δεν είναι υποχρεωτικό να γίνει αυτό όμως. Στη σύμβαση ορισμένου χρόνου υπάρχει ημερομηνία έναρξης και λήξης. Η ημερομηνία λήξης δεν γίνεται να επηρεάζεται από ένα έκτακτο γεγονός. Με την ίδια λογική, αν κάποιος δεν μπορούσε να εργαστεί καθ' όλη τη συμφωνημένη διάρκεια λόγω πχ ασθένειας, θα έπρεπε να "αναπληρώσει" τον χρόνο εργασίας μετά την επιστροφή του ακόμη και αν στο μεταξύ έληγε η σύμβαση; Όχι βέβαια. Δεν θα μπορούσε να δεσμεύει τέτοια υποχρέωση ούτε τον εργοδότη ούτε και τον εργαζόμενο! Αυτό με την παράταση της χορήγησης άδειας είναι άσχετο. Κατ' εμέ λοιπόν, 01/02/2021 έχουμε νέα σύμβαση. Και εφόσον δεν τηρήθηκε κανένας γραπτός τύπος σύμβασης ορισμένου χρόνου, μιλάμε για νέα σύμβαση αορίστου χρόνου.
 11. Κάτι τέτοιο έχουν αφήσει να εννοηθεί τα "κείμενα" τους.
 12. Συνάδελφε καλησπέρα. Θα διαφωνήσω μαζί σας ως προς την ερμηνεία. Κατά τη γνώμη μου "η σύμβαση εργασίας συνεχίζεται για τον συμφωνηθέντα χρόνο που υπολείπεται" = αν η αρχική σύμβαση έληγε πχ. 31/12 και μπήκε σε αναστολή τον Νοέμβριο, θα γυρίσει να δουλέψει το υπόλοιπο του συμφωνημένου, δηλαδή μέχρι 31/12 και όχι άλλον έναν μήνα. Δεν παρατείνεται η σύμβαση δηλαδή. Επιστρέφει ο εργαζόμενος για να δουλέψει το υπόλοιπο του συμφωνημένου χρόνου. Αν μπήκε σε αναστολή και τον Δεκέμβριο, δεν μένει υπόλοιπο συμφωνημένου χρόνου. Γι' αυτό βγήκε και η 3541/2021: Στην έννοια του ιδίου αριθμού θέσεων εργασίας δεν συμπεριλαμβάνονται οι αποχωρούντες οικειοθελώς από την εργασία τους, οι αποχωρούντες λόγω συνταξιοδότησης ή θανάτου καθώς και οι εργαζόμενοι ορισμένου χρόνου των οποίων η σύμβαση εργασίας τους λήγει κατά τη διάρκεια του ανωτέρω χρονικού διαστήματος Αν δηλαδή η σύμβαση έληγε εντός του διαστήματος δέσμευσης, no problem. Δεν μετατίθεται λοιπόν η ημερομηνία λήξης της σύμβασης ορισμένου χρόνου επειδή μπήκε κάποιος σε αναστολή. Αυτό είναι το δικό μου συμπέρασμα.
 13. Η ανακοίνωση γράφει: Γενικά για τον μήνα Μάιο 2021 οι επιχειρήσεις που λειτουργούν ή/και έχουν επιτρεπόμενες δραστηριότητες μπορούν να θέτουν σε αναστολή ΜΟΝΟ συμβάσεις εργασίας εργαζομένων τους των οποίων το ωράριο εργασίας εβδομαδιαίως είναι τουλάχιστον 16 ώρες, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ κατά την 29/4/2021. Γενικά οι επιχειρήσεις που λειτουργούν και ειδικά για συγκεκριμένους κλάδους βλ. παραπάνω. Αυτή είναι η δική μου ερμηνεία. Αλλιώς non capisco niente και va fanculo
 14. Ευχαριστώ συνάδελφε, αυτά τα γνωρίζω. Το θέμα είναι όμως ότι αυτό το "κείμενο" το μετέφρασα ως "όλες οι πληττόμενες κριτήρια επιλεξιμότητας και ειδικά για αυτές που αναφέρονται στο κείμενο δίνονται διευκρινίσεις" Αν με αυτό το "κείμενο" εννοούσαν ότι υπάγονται μόνο οι επιχειρήσεις για τις οποίες παρέχονται διευκρινίσεις (στο "κείμενο") τότε σταματώ την επικοινωνία μου στην ελληνική γιατί μάλλον δεν τα καταφέρνω! Το θέμα είναι ότι έχω αφήσει εργαζόμενους πελατών στα σπίτια τους γιατί (αν δεν κάνω και εγώ λάθος) έχουμε ήδη Μάιο. Το ΕΡΓΑΝΗ πάντως έχει ανοίξει μόνο για τις κατηγορίες επιχειρήσεων για τις οποίες γίνεται ειδική μνεία στο "κείμενο".
 15. Καλησπέρα και χρόνια πολλά! Δεν ξέρω αν έχει απαντηθεί αλλά γιατί υπάρχει τόσο μεγάλη καθυστέρηση στο να φαίνεται ένα ποστ που έχουμε κάνει ή ένα νέο θέμα που έχουμε ξεκινήσει? Κάποιες φορές χρειαζόμαστε τη γνώμη συναδέλφων άμεσα. Έχω βάλει ένα θέμα πάνω από μια ώρα και είναι άφαντο...
 16. Καλησπέρα, Τι συμβαίνει με τις αναστολές? Άνοιξαν μόνο για πολιτισμό, εστίαση και λιανική? Οι υπόλοιποι πληττόμενοι? Θα κατέβουν σε απεργία τον Μάιο?
 17. Αγαπητέ μου όσο ψάχνουμε τη "μεγάλη εικόνα" και κάνουμε τους "πολιτισμένους" και τους επιστήμονες, περνάνε τα χρόνια και από ουσία τίποτα. Έκλεισα τα 45 χωρίς να το καταλάβω, όυτε η πλατφορμα των εμβολίων δεν με δέχεται και θα ανέχομαι το κάθε κωθώνι από δαύτους να κάθεται, να πληρώνεται και να μας κοροιδεύει? Ξέρεις τι μου είπε ένας από αυτούς? Ότι είμαι διοικούμενος και είναι η διοίκηση οπότε θα πρέπει να έχω πειθαρχία. Ρε ντου ρε. Προσημειώστε κανένα χαρτονόμισμα, πάρτε τους μπάτσους τηλέφωνο και φωνάξτε και τα κανάλια. Ξεφτυλίστε τους αν έχετε τα άντερα και αφήστε τα παχιά λόγια. Αλλιώς είστε και εσείς συνένοχοι. Εγώ θα αλλάξω ρότα. Το χρωστάω στα 45 μου χρόνια...
 18. Επειδή σιχάθηκα πολλά πράγματα μέσα σε αυτό το διάστημα, μεταξύ των οποίων τον εαυτό μου, τους λογιστές, τους οδηγούς εκεί έξω, τους ανθρώπους γενικά, θέλω να σας ρωτήσω κάτι: Εσείς αντέχετε ακόμα με αυτές τις κατσαρίδες τους ΔΥ. Δεν σιχαθήκατε? Έχω στείλει του κόσμου τα mail στα υπουργεία, στους υπουργούς, έχω κάνει αναφορές, ότι μπορούσα γενικά. Ακόμα υπάρχουν συνάδελφοι εδώ μέσα που θεωρούν τον εαυτό τους "συνάδελφο" με αυτούς? Ντροπή που τους ανεχόμαστε, ντροπή και αηδία! Κόντρα λοιπόν στο πνέυμα των ημερών, της συγχώρεσης και της μετάνοιας, παραδέχομαι ότι είμαι αμαρτωλός. Τσακώνομαι και τους βρίζω. Εσείς οι πολιτισμένοι μπορείτε να τους ανέχεστε τόσο καιρό και ακόμα περισσότερο. Εγώ τους σιχαίνομαι περισσότερο και από τις κατσαρίδες. Αντέ καλή μας Ανάσταση!
 19. Καλημέρα σας, μήπως να απευθυνθείτε στον λογιστή σας για αυτά τα θέματα? Είστε συνάδελφος?
 20. Με μια πάγια βεβαίωση του forma, κίνηση στην περιφέρεια Αττικής και ένα ωράριο που τον εξυπηρετεί κινείται άνετα για όλες τις δουλειές του. Μαζί να έχει μια εικόνα taxis. Τα εργάνη είναι υποχρεωτικά μόνο για μέλη διοίκησης νομικών προσώπων, εκτός και αν είναι κάποιος μαζόχας και θέλει να τα βγάζει κάθε εβδομάδα.
 21. Με συγχωρείτε αλλά πού προσκομίζετε τα δικαιολογητικά? «2. Εφόσον η επιχείρηση ενισχύεται βάσει του Προσωρινού Πλαισίου, οφείλει να προσκομίσει μέχρι την 28η Φεβρουαρίου 2021 τα δικαιολογητικά που προβλέπονται στο Παράρτημα ΙΙ.Β. της παρούσας, το οποίο και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσας, σύμφωνα με τις οδηγίες που θα δοθούν από τη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών.» Έχουν δοθεί αυτές οι οδηγίες?
×
×
 • Create New...