Jump to content

ponzi

Silver members
 • Content Count

  3,286
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  122

Everything posted by ponzi

 1. Πείτε σε αυτόν που σας το είπε αυτό, να διαβάζει καλύτερα τις αποφάσεις. Η μη δυνατότητα ανάκλησης αναφέρεται μόνο στον εργοδότη. Δεν μένει "όμηρος" ο εργαζόμενος. Μπορεί να παραιτηθεί όποτε θέλει. Θα χάσει προφανώς το επίδομα. 1. Επιχειρήσεις-εργοδότες, που πλήττονται σημαντικά, λόγω των αρνητικών συνεπειών του φαινόμενου του κορωνοϊού-COVID 19, βάσει ΚΑΔ κύριας δραστηριότητας ή δευτερεύουσας βάσει των ακαθάριστων εσόδων έτους 2018, οριζόμενων από το Υπουργείο Οικονομικών, δύνανται να αναστέλλουν τις συμβάσεις εργασίας, μέρους ή του συνόλου των εργαζομένων τους, που εργάζονται σε αυτούς κατά την 21/3/2020 και για συνεχόμενο ανέκκλητο χρονικό διάστημα σαράντα πέντε (45) ημερολογιακών ημερών.
 2. Μα υπάρχουν αυτές. Μπορείτε να υποβάλετε νέα βάζοντας μόνο τις νέες αναστολές.
 3. Καλησπέρα, πώς θα σας απαντήσει κάποιος σε κάτι για το οποίο δεν έχει βγει η υπ. απόφαση ακόμη? Με δεδομένο ότι έχουμε μόνο ένα δελτίο τύπου μέχρι στιγμής στα χέρια μας, λογικά θα πάρει μόνο το επίδομα (αν το δώσουν) των επιχειρήσεων μέχρι 5 άτομα προσωπικό.
 4. Μήπως είναι από τους καινούργιους και δεν έχει ενημερωθεί το ΕΡΓΑΝΗ ακόμη?
 5. Όχι, οι δωδεκάρες έχουν παγώσει από τότε που βγήκαν οι 24άρες. Είμαι σε επικοινωνία με το τάξις να δούμε τι θα γίνει...
 6. Να το κλείσουμε το θεματάκι εδώ? Τι λέτε? Μπήκα να δοκιμάσω για πελάτη που δεν έλεγε να πειστεί. Χατήρια δεν χαλάμε...
 7. Η αναρρωτική είναι άδεια που πιστοποιείται από γιατρό. Είναι κανονικές αναρρωτικές ή καραντίνες? Γιατί πλέον το ιατρικό πιστοποιητικό δεν είναι πολύ εύκολο. Εμείς έχουμε περιπτώσεις καραντίνας (όχι λόγω ασθένειας) που τις θεωρήσαμε αναρρωτικές. Ευτυχώς όμως βγήκε η αναστολή και θα καλύψει κάποιες περιπτώσεις. Η άδειες ειδικού σκοπού μπορούν να είναι και 4ήμερες (το λιγότερο). Οπότε μόλις λήξουν, μπορείτε να το εφαρμόσετε για τους γονείς. Γενικά το μέτρο της ιδιότυπης εκ περιτροπής δεν περιορίζει ως προς τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας (ώρες και μέρες) αρκεί να τηρούνται τα ποσοστά.
 8. Κώστα εδώ μιλάμε για σύσταση συμμορίας!
 9. Θα πω τη μ@κία μου και ας μην συμφωνήσουν οι περισσότεροι. Αν καταφέρω να πληρωθώ από τις επιχειρήσεις για αυτό το διάστημα και να βγάλω τη μισθοδοσία του γραφείου, θα κάνω και των εργαζομένων τις αιτήσεις χωρίς να ζητήσω λεφτά. Ίσως πω σε μερικούς να με κεράσουν μια μπύρα τον Οκτώβριο που θα στέλνουμε δηλώσεις (πρώτα ο Θεός)... Δεν θα πάρω αυτή τη στιγμή λεφτά από εργαζόμενο. Μόνο από επιδοματίες, αλλά αυτοί είναι λίγοι και συνήθως δεν εργάζονται...
 10. Γιατί ρε παιδιά. Δεν είναι μέσα στο 800άρι όσοι δεν έχουν πάνω από 5 εργαζόμενους και ΑΕ? Το νέο 800άρι εννοώ. Το σημερινό
 11. Θα το έχετε δει, είναι αποψινή διευκρίνιση, αλλά οι ασκούμενοι δεν μπάινουν.
 12. Εγώ έκανα ώρα να καταλάβω τι μέρα είναι σήμερα. Εχθές δε, αρχισα να αναρωτιέμαι γιατί είναι 7μιση και δεν έχει νυχτώσει! Μένουμε γραφείο!
 13. ΠΝΠ 31/03 άρθρο 18. Εισφορές αυτοπασχολούμενων. Σιγά μην κούρευαν το ΙΚΑ
 14. Συμφωνούμε σε αυτό, απαράδεκτο. Απαράδεκτο επίσης να παίρνει παράταση ο εκμισθωτής κλεισμένης επιχείρησης και να παίρνει και ο εκμισθωτής πληττόμενης 😄😄 (μη βαράς!) Αναγνώρισε όμως 2 πράγματα: 1) Προσπαθούν να αντιδράσουν γρήγορα, έστω και άρπα-κόλλα. 2) Τα θέλει ο κώλος μας... Μπροστά στην ηδονή του να πάρεις ένα επίδομα άκοπα, χαλάλι και η πνευμονία. Αυτός ο "πόλεμος" (έτσι δεν τον είπε ο PM?), θα φανερώσει χαρακτήρες. Και μη βαυκαλιζόμαστε (που λέει και κάποιος), κωλοφάρα είμαστε με πατέντα.
 15. Δηλαδή το δελτίο τύπου δεν έχει νομική ισχύ, αλλά όλη αυτή η μπουρδολογία σχετικά με τις μηδενικές δηλώσεις στο ΕΡΓΑΝΗ έχει? Οι φορολογικές παρατάσεις έχουν δοθεί ήδη, ανεξάρτητα αν κάποιος δήλωσε ακόμη αναστολή. Φαίνονται στο ταξις. Τι άλλο θέλουμε για να καταλάβουμε (κα να παραδεχθούμε ορισμένοι - δεν αναφέρομαι σε εσάς) ότι στο ΕΡΓΑΝΗ μπαίνεις μόνο για ενοίκιο ή/και αναστολή?
 16. Αν καταφέρεις να με ξεκλειδώσεις με αυτό, θα σου στείλω 200 ml αντισηπτικό. Έχω διαβάσει 50 φορές την εγκυκλιο και άλλες 50 τον πίνακα παρατάσεων του taxheaven.
 17. Οκ, την παράταση-αναστολή πώς θα την πάρει ο εκμισθωτής ακινήτου σε πληττόμενη επιχείρηση? Από πού θα αντλήσουν τα στοιχεία?
 18. Τσιτώνομαι γιατί βγαίνει ο καθένας, λέει ότι θέλει, γράφει ότι θέλει, έχει και ύφος 100 καρδιναλίων, μας κοιτάει και μας μιλάει λες και είναι 3 μέτρα (ούτε ο Χαρδαλιάς έτσι δηλαδή) και μετά πρέπει να απαντάμε εμείς στους πελάτες που, για να πούμε και του στραβού το δίκιο, μόνο αυτοί δεν φταίνε!
×
×
 • Create New...