Jump to content

ponzi

Silver members
 • Content Count

  2,996
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  90

Everything posted by ponzi

 1. Απλά πράγματα. Ταμειακή διευκόλυνση, απόδοση του 1,2 εντός του πρώτου 15ημέρου του επόμενου μήνα. Αν δεν πρόκειται να επιστραφούν εντός του 2019 στον εταίρο, καλύτερα να κάνετε σύμβαση δανείου και υποβολή της στο τμήμα ΦΠΑ μέσα σε πέντε ημέρες από τη σύνταξη του συμφωνητικού. Στη δεύτερη περίπτωση θα έχετε 2,4% χ/μο.
 2. Λογικά σε συμφέρει να το αφήσεις στο τεκμήριο όπως λέει και ο συνάδελφος. Αν δεν σε συμφέρει, ας τα πάρουν δανεικά από τον πατέρα και τα επιστρέφουν αργότερα.
 3. Ανεξάρτητα με τη γνώμη των ορκωτών (προσωπικά, ελάχιστα με ενδιαφέρει), η επιστροφή ταμειακής διευκόλυνσης δεν έχει (φυσικά) χαρτόσημο. Για το 2,4 του (2) σας, το συζητάμε.
 4. Τελικά ταμειακή διευκόλυνση θα κάνετε ή δάνειο? Πόσα λεφτά και πόσες φορές θα χρειαστεί? Νομίζω ότι μπερδευτήκατε.
 5. Αν το κάνει σαν δοσοληπτικό θα έχει 1,2 με την πρώτη κατάθεση και 1,2 στο μεγαλύτερο υπόλοιπο της κάθε χρήσης. Αν το κάνει σαν δάνειο θα έχει 2,4 άπαξ. Αρκεί να ξανακάνει δάνειο (με χ/μο) αν χρειαστεί και άλλη κατάθεση.
 6. Η ταμειακή διευκόλυνση στο 15ήμερο του επόμενου μήνα από την καταβολή. Το δάνειο εντός 5 ημερών από τη σύνταξη του συμφωνητικού.
 7. Ταμειακή διευκόλυνση (όχι σύμβαση δανείου) πάει με 1,2% ΚΤΧ άρθρο 15 Πάσα εν γένει εγγραφή εις τα βιβλία περί καταθέσεως ή αναλήψεως χρημάτων υπό εταίρων ή μετόχων ή άλλων προσώπων προς ή από εμπορικάς εν γένει εταιρείας ή επιχειρήσεις, ήτις δεν ανάγεται εις σύμβασιν, πράξιν κ.λπ., υποβληθείσαν εις τα οικεία τέλη χαρτοσήμου ή απαλλαγείσαν νομίμως των τελών τούτων, υπόκεινται εις αναλογικόν τέλος χαρτοσήμου εν επί τοις εκατόν (1%).
 8. Εγώ πάλι θα έκανα νέο μισθωτήριο με ημερομηνία ίδια ή μεταγενέστερη του ΠΕΑ. Βλ. μια ανάρτηση πάνω από την ερώτηση σας.
 9. Καλησπέρα, Πολύ προσοχή με τον αλλοδαπό διαχειριστή. Η ιδιότητα αυτή δεν τον κάνει από μόνη της φορολογικό κάτοικο Ελλάδας, αλλά αν πάρει πχ αμοιβή θα έχει πρόβλημα. Εισφορές πληρώνει εκτός και αν προσκομίσει το έντυπο Α1 από τη χώρα του, οπότε και θα πάρει εξαίρεση από τον ΕΦΚΑ.
 10. Για τα εισερχόμενα ποσά γράφει η απόφαση.
 11. Για την αμοιβή που θα λάβει θα πληρωθούν εισφορές μισθωτών με ΑΠΔ (όπως ΔΣ). Αυτό ισχύει από 06/2018. Για τα κέρδη πληρώνει εισφορές αυτοαπασχολούμενων.
 12. Έχω χάσει επεισόδια. Από πότε ο λογαριασμός ατομικής επιχείρησης (επαγγελματικός ή "ερασιτεχνικός") δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οποιαδήποτε πληρωμή? Ο επαγγελματικός λογαριασμός δεν πρέπει να δέχεται ποσά από οποιαδήποτε άλλη πηγή πέραν της επαγγελματικής δραστηριότητας ή κατάθεσης από τον ίδιο τον επιχειρηματία. Κατά τα άλλα, λογαριασμός είναι και μπορείς να πληρώνεις οτιδήποτε θέλεις, είτε σχετικό με την επιχείρηση, είτε άσχετο (για ατομική επιχείρηση μιλάω).
 13. Έχω κάνει πολλές τέτοιες. Μπορείς να την πας και αργότερα. Και πολύ αργότερα. Πάρα πολύ αργότερα...
 14. Έστω ότι η ΓΣ αποφασίζει να δώσει Αμοιβές ΔΣ μόνο για το τρίμηνο Οκτωβρίου-Νοεμβρίου- Δεκεμβρίου (θα διατυπώνεται ρητά στο πρακτικό), οι οποίες θα καταβληθούν τον Δεκέμβριο. Το σύνολο των αμοιβων ανά μέλος δια 3 είναι πολύ πάνω από το μηνιάιο πλαφόν, δεν είναι όμως μεγαλύτερο αν διαιρεθούν δια 12. Στην ΑΠΔ του Δεκέμβρη θα ασφαλίσω 3*5860,80 ή ολόκληρες τις αμοιβές?
 15. Αν η Γενική Συνέλευση αποφασίσει αμοιβή κατ' αποκοπή που καταβάλλεται μια φορά το χρόνο και αφορά όλο το έτος, τότε θα είστε κάτω του πλαφόν (κατ' εμέ) . Αν η Γενική Συνέλευση αποφασίσει να δώσει αμοιβή για έναν συγκεκριμένο μήνα, μεγαλύτερη από το πλαφόν, και να μην ξαναδώσει όλο το έτος, τότε είστε πάνω από το πλαφόν (πάλι κατ' εμέ).
 16. Άκυρο το ερώτημα μου. Κάτι μου ήρθε, αλλά μου έφυγε.... Η εταιρεία έχει λυθεί.
 17. Αναβολή θα πάρει με τη ρύθμιση. Εννοείται ότι πρέπει να κάνει ρύθμιση. Τα χρέη είναι και από φόρο κερδών της ΕΠΕ?
 18. Γιατί είναι πραγματοποιημένη. Αγόρασα δολάρια για να πληρώσω?
 19. Η συναλλαγματική διαφορά δεν επιβαρύνει το κόστος κτήσης, είτε έχουμε απλογραφικά είτε έχουμε διπλογραφικά. Για την αξία της εισαγωγής ρώτησε. Επιπλέον, στην περίπτωση μας δεν υπάρχει συναλλαγματική διαφορά διακανονισμού, αλλά αποτίμησης στο τέλος της περιόδου, και πάλι αδιάφορο (θεωρητικά) με την κατηγορία των βιβλίων.
 20. Χρεωστική ή πιστωτική συναλ. διαφορά δεν έχετε. Θα καταχωρίσετε το τιμολόγιο (στις αγορές) με την ημερομηνία παραλαβής, οπότε και θα χρησιμοποιήσετε εκείνη την ισοτιμία (για τις αγορές).
 21. Όπως λέει ο Proakis. Με ένα i3 και πάνω, καλύτερα και από desktop.
 22. Δεν χρειάζεται να κάνει καμία διακοπή. ούτε να βάλει άλλον ΚΑΔ. Όσο εκμισθώνει με αστική μίσθωση φορολογείται με την κλίμακα των ενοικίων και δεν αφαιρεί δαπάνες (μόνο το 5%). Δεν μπορεί να γίνει αλλιώς. Όσο παρέχει υπηρεσίες τουριστικού καταλύματος φορολογείται έσοδα μείον έξοδα. Αν "βαφτίσει" την αστική μίσθωση, υπηρεσία τουριστικού καταλύματος, θα βάλει ΦΠΑ και θα αφαιρεί τα έξοδα. Αυτό όμως δεν είναι σωστό. Αυτά υποστήριξα και πιο πάνω.
×