Jump to content

ponzi

Silver members
 • Content Count

  3,526
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  145

Everything posted by ponzi

 1. Μισό λεπτό να ξύσω πρώτα τον collo μου και να σφίξω τον κόμπο της γραβάτας. Οι τοκογλυφικές μαφιόζικες λαμογιές των τραπεζών, ονομάζονται στη μοντέρνα ορολογία "cash collateral".
 2. Κανένα. Απλά έχουν χάσει την μπάλα. Σε όλα τα επίπεδα. Και τα επίπεδα είναι πολλά! 1) Μας "κυβερνάνε" οι γιατροί. Κανένα πρόβλημα, η δημόσια υγεία πρώτα από όλα. Είναι όμως όπως όταν σε πονάει η κοιλίτσα σου και σου γράφει ο γιατρός 3 ημέρες αναρρωτική. "Πιστόλι" η δουλειά. Δεν είναι όμως ακριβώς έτσι. Είναι κάπως έτσι. 2) Έχουμε κάτι "απίθανους" και "λίγους" στο τιμόνι. Από πού να αρχίσω? Βρούτσης, Χαρδαλιάς, Πιτσιλής, Πιτσιλής, Πιτσιλής... 3) Το "back office" - δηλαδή οι δημόσιοι υπάλληλοι - είναι για γέλια (να μη σου μένει άντερο δηλαδή). Σκέτη κωμωδία. Ή καλύτερα τραγωδία για εμάς που αναγκαζόμαστε να έχουμε επαφή μαζί τους. Φοβάμαι ότι η υποτιθέμενη επιτυχία που είχαν, το επόμενο διάστημα θα μετατραπεί σε παταγώδη αποτυχία την οποία θα πληρώνουμε καιρό. Κρίμα, δεν υπάρχει σωτηρία... ΥΓ. Ένα σύντομο ανέκδοτο: ΤΕΠΙΧ ΙΙ
 3. Έχουμε καμιά 10ρια που δεν έχουν πληρωθεί ακόμη. Οι αιτήσεις είχαν γίνει από την αρχή. Διάφορες κατηγορίες επιχειρήσεων. Και με προσωρινό και με de minimis, με και χωρίς προσωπικό, συνδεδεμένες και ανεξάρτητες. Έχει τύχει σε άλλον?
 4. Έλεγχος είναι. Εισόδημα και ΦΠΑ. Τους κάλεσες να δεις τι θα σου ζητήσουν να τους πας?
 5. Φυσικά και έχει πρόστιμο. Αλλά αλήθεια, θα φάτε πρόστιμο για συμφωνητικά? Βάλτε τα στο επόμενο τρίμηνο. Όταν τα βρει ο ελεγκτής 🤣 😂ας το βάλει . Εμείς πιστολιάσαμε 5-6 σήμερα
 6. Στο γραφείο κάτι φοβήθηκαν και με υποχρέωσαν στη χρήση μη ιατρικής μάσκας:
 7. Καλησπέρα, Τι εννοείτε «απελπισία»; Φοβάστε τη δουλειά; Αν επιτρέπεται ποια είναι η ηλικία σας; Μάλλον είστε “millenial” ε; Ετσι εξηγείται! Στις ελεγκτικές και στις «μεγάλες» εταιρείες εσάς περιμένουν νομίζετε; Στρωθείτε στη δουλειά αγαπητέ και αφήστε τις «μεγάλες εταιρείες» για αργότερα. Φιλική συμβουλή...
 8. Πιστέυω ότι θα δώσουν μέχρι 10/08. Και αυτό γιατί δεν βγαίνουν τα νούμερα (αν δεις τον ρυθμό υποβολών). Και πολύ θα μας είναι, τέτοιοι που είμαστε.
 9. Μας πήρανε χαμπάρι και τα μηχανήματα του taxheaven και μας τη λένε στα μούτρα! Φυσικά και δεν είσται (sic) άνθρωπος. Ένας πραγματικός άνθρωπος θα είχε αντιδράσει... Σαν άνθρωπος.
 10. Λοιπόν, το ψάξαμε πολύ το θέμα με αφορμή κάποια mail από εταιρείες που έγραφαν ή αναβάθμιση ή διακοπή. Υπάρχει λοιπόν η υποχρέωση είτε για αναβάθμιση (είτε για αποσυρση ώστε να μην φαίνονται ενεργοί στο taxis οι ΕΑΦΔΣΣ - με εξ αντιδιαστολής ερμηνεία) στην 1102/2020: β. Με εξαίρεση τις ΑΔΗΜΕ ταξιμέτρου, οι υπάρχοντες ενεργοί ΦΗΜ υποχρεούνται σε αναβάθμιση σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρούσα μέχρι 31/7/2020.
 11. Αν σε παρηγορεί, είμαστε πολύ μακριά από το 50% ακόμα
 12. Βοηθήστε μας λιγάκι γιατί έχουμε μπερδευτεί. Δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε και ότι οι τεχνικοί έχουν ερμηνεύσει σωστά τις αποφάσεις, οπότε έχουμε κάποιες διαφωνίες με αυτά που γράφουν και στέλνουν στους πελάτες μας. Δεδομένα: Έχουμε παλιό μηχανισμό (vintage από το 2002) στο ντουλάπι μας και δεν έχουμε κάνει ανάγνωση μνήμης. Απλά τον ξηλώσαμε τότε που "θάψαμε" τον ΚΒΣ. Από τότε κόβουμε τα παραστατικά μας ελεύθερα, χωρίς "συμβολοσειρά σήμανσης" (τι μλκίες) και χωρίς αυτόν τον διάολο. Ερώτηση: Από πού προκύπτει ότι πρέπει είτε να τον αναβαθμίσουμε είτε να του κάνουμε παύση μέχρι 31/07? Δεν θα τον χρησιμοποιήσουμε!
 13. Ναι αυτό βάλαμε και εμείς. Και καθόλου να μη βάλεις τα 800, δεν έχεις πρόβλημα.
 14. Καλησπέρα. Τι ακριβώς θέλατε να ρωτήσετε την ΑΑΔΕ? Μια χαρά είναι η εκκαθάριση. Το περίεργο τέλος επιτηδεύματος εννοείτε?
 15. Τίποτα. Ούτε και οι άλλοι με τις ταμειακές κάνουν κάτι άλλο εκτός από αναβάθμιση ή αντικατάσταση. Οι ταμειακές θα συνδεθούν 01/10. Από 01/08 όμως οι ΦΗΜ πρέπει να δουλεύουν αναβαθμισμένες και να βγάζουν και qr code. Θα παρακαλάμε να κολλήσουμε covid στο τέλος μήπως και ησυχάσουμε
 16. Ναι τελειώσαμε. Μετά αρχίζει to Mydata και τελειώσαμε...
 17. Θα τα πάρετε, μην ανησυχείτε. Ελέγξτε τον iban ότι είναι εντάξει και περιμένετε.
 18. Υπάρχει η υποχρέωση στην 1076/2020. Αλλά αλήθεια, θα μπει κανείς να βάλει έσοδα εκεί μέσα? Τα θέλει ο κώλος μας μου φαίνεται?
 19. Δηλαδή έχετε όλοι περάσει τα έσοδα του Ιουνίου στα βιβλία και είστε έτοιμοι να τα βάλετε με τροποποιητική στην πλατφόρμα? Θα τρελαθώ τώρα. Εμένα έτυχε όλοι οι πελάτες μου λοιπόν να έχουν έσοδα 0 για τον Ιούνιο. Θα πάρουν έτσι και μεγαλύτερη επιστρεπτέα προκαταβολή 3 Έτσι και αλλιώς, την πλάκα δεν την ξεκίνησα εγώ πρώτος
 20. Με την ευκαιρία, μόνο εγώ είχα καταλάβει ότι όποιος πήρε τον πρώτο κύκλο, έχει 2000 ελάχιστο ανεξαρτήτως αριθμού εργαζομένων? Γιατί έτσι είχα καταλάβει (2χίλιαρα ελάχιστα) αλλά στην πράξη έπεσαν τα 8χίλιαρα βροχή!
 21. Μπορείς να διαλέξεις ότι θες. Κατά προτίμηση βάλε προσωρινό πλαίσιο (λέω εγώ) αν πρόκειται για μικρή επιχείρηση. Αφαιρείς μόνο τα 800 (και την πρώτη αν την είχες βάλει εκεί). Κανονικά πρέπει (νομίζω) να βάλεις εκεί και τις φορολογικές παρατάσεις, αλλά δεν έχω ιδέα πώς αποτιμώνται. Μην το καθυστερείς όμως. Η ουσία είναι να μην έχεις υπερβεί το όριο των 350000 ευρώ (στο πλαίσιο)
×
×
 • Create New...