Jump to content

ponzi

Silver members
 • Posts

  3,636
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  172

ponzi last won the day on August 13 2022

ponzi had the most liked content!

10 Followers

About ponzi

 • Birthday 01/03/1976

Recent Profile Visitors

19,087 profile views
 1. Κανονικά δεν επιτρέπεται: KYA 32221/2013 όπως ισχύει: 17. Χονδρική πώληση φαρμάκων:κάθε δραστηριότητα που συνίσταται στην προμήθεια, κατοχή, εφοδιασμό ή εξαγωγή φαρμάκων, εκτός από τη διάθεση φαρμάκων στο κοινό. Οι δραστηριότητες αυτές ασκούνται από τους παραγωγούς ή τους αντιπροσώπους τους, τους εισαγωγείς ή άλλους χονδρεμπόρους. 2. Η χονδρική πώληση φαρμάκων μπορεί να πραγματοποιείται από τις νομίμως λειτουργούσες επιχειρήσεις που αναφέρονται παρακάτω και έχουν εφοδιασθεί με την άδεια που προβλέπεται στην παράγραφο 1:Παραγωγοί, αντιπρόσωποι και εισαγωγείς φαρμάκων, περιλαμβανομένων των κατόχων άδειας κυκλοφορίας φαρμάκων,Φαρμακαποθήκες,Φαρμακαποθήκες των προμηθευτικών συνεταιρισμών φαρμακοποιών,Συνεταιρισμοί φαρμακοποιών,Επιχειρήσεις Αποθήκευσης & Διανομής προϊόντων για λογαριασμό τρίτων (3PL "third party logistics")
 2. Το Περιστέρι είχε πάντα ανθρώπους σκληρά εργαζόμενους. Όχι κηφήνες. Οι στάσεις των λεωφορείων ήταν γεμάτες στις 5μιση το πρωί. Όταν το Περιστέρι είχε "χρώμα", αυτό ήταν κόκκινο. Μετά οι δημότες βρήκαν έναν άνθρωπο να τους σέβεται. Και να τους φροντίζει. Πώς είναι δυνατόν να τον αλλάξουν; Ας περάσουν και 50χρόνια. Δεν τον γνωρίζω τον άνθρωπο. Του έχω μιλήσει δύο φορές και αυτές τυχαία στον δρόμο. Ένα γεια... και εκείνος μου έπιασε την κουβέντα. Ένα πράγμα είναι σίγουρο. Βελτιώθηκε θεαματικά η ζωή μας μέσα στην πόλη. Του αξίζει ένα μεγάλο χειροκρότημα λοιπόν!
 3. Και σε εμένα τα ίδια. Αλλά φρόντισα εκείνη τη μέρα να στείλω σε όλους ενημέρωση και να τους εξηγώ τι ισχύει. Ευτυχώς την ενημέρωση την έστειλα πριν βγει η ανακοίνωση. Μετά τους έστειλα δεύτερη ενημέρωση με την ανακοίνωση, οπότε και προετοιμασμένοι ήταν και είδαν με τα μάτια τους πώς λειτουργεί η Δημόσια Διοίκηση (για άλλη μια φορά).
 4. Όταν έχει απαγορευτεί η λειτουργία μιας επιχείρησης, δεν καταβάλλεται μισθός. Αστικός Κώδικας. Period... Όμως μέσα σε όλο αυτό το καραγκιοζιλίκι που βιώνουμε εδώ και μία διετία (και το οποίο μάλλον μας αρέσει, δεν εξηγείται αλλιώς), προκειμένου να μην τους πάρουν με τις παγωμένες χιονόμπαλες, βγήκαν και είπαν ότι θα νομοθετήσουν ... υποχρέωση καταβολής μισθού για αυτές τις 2 ημέρες (με επιδότηση των εισφορών ΙΚΑ). Επομένως, το κόστος της "αργίας" στην οποία βρίσκεται το μυαλό τους, θα το αναλάβουν οι επιχειρήσεις. Όταν θα τους ξαναψηφίσετε, να μην ξεχάσετε ότι όταν καίγεται κάτι δεν το σβήνουμε, το αφήνουμε να καεί και θα σβήσει μόνο του. Όταν χιονίζει, δεν καθαρίζουμε τους δρόμους αλλά αφήνουμε να καλοκαιριάσει και να λιώσουν οι πάγοι. Στο μεταξύ, δίνουμε "αποζημιώσεις" για να το βουλώνουν τα ζώα που δεν μας ψηφίζουν και βάζουμε να υπόλοιπα ερπετα (αυτούς που μας ψηφίζουν δηλαδή) να ειρωνεύονται τους "αντιαλυσιδιστές" που τόλμησαν να βγουν στην Αθήνα χωρίς να έχουν αλυσίδες. Χαστούκια και ροχάλες, τίποτε άλλο, και σε αυτούς και στους ψηφοφόρους τους. Α, και να μην ξεχάσω. Αν θέλετε να πάρετε μια γέυση από το τι σημαίνει πολιτισμός και τι σημαίνει "δήμος" και "δήμαρχος", ελάτε μια βόλτα από το Περιστέρι. Ποτέ δεν έκλεισε εδώ ούτε ένα μικρό στενάκι. Στους πεζόδρομους έχει πέσει αλάτι. Τι να λέμε τώρα...
 5. Προσοχή συνάδελφοι!! Δεν είναι "αργία". Είναι ανυπαίτιο κώλυμα μισθωτού για τις επιχειρήσεις που επιτρέπεται να είναι ανοιχτά (οπότε και οφείλεται μισθός) και αναστολή για τις υπόλοιπες (οπότε και δεν οφείλεται μισθός - άρθρο 380 ΑΚ).
 6. Ναι είναι εκτός. Δεν θα σας αφήσει το σύστημα ακόμα και αν δοκιμάσετε. Μην αγχώνεστε με τις προθεσμίες πάντως. Αν οι λιανικές ανεβαίνουν από ταμειακή, το esend δεν "μιλάει" ακόμα με το mydata. Οπότε ανεβάστε από το δικό σας erp ένα πιστωτικό λιανικής και όταν όλα ανέβουν, βλέπετε αν συμφωνούν (λέμε τώρα).
 7. Πρώτα θα γίνει το έμβασμα. Μετά θα στείλετε στη ΔΟΥ, έμβασμα, δήλωση δωρεάς με γνήσιο υπογραφής, εξουσιοδότηση και πιστοποιητικό οικ. κατάστασης. Τι δουλειά έχει η ανάλωση κεφαλαίου? Θα ελέγξει το τμήμα κεφαλάιου της ΔΟΥ αν ο δωρητής έχει τη δυνατότητα να κάνει τη δωρεά? Καλύτερα να μην στέλνουμε χαρτιά που δεν χρειάζονται.
 8. Την ειδική φόρμα καταχώρισης μπορεί να την χρησιμοποιήσει και αν έχει λιγότερα από 50 τιμολόγια πάντως.
 9. Θα ανοίξει το myproperty για μη συμβολαιογράφους? Δεν νομίζω. Εμείς (οι συμβαλλόμενοι δηλαδή) χειρόγραφα ή "ημι-ηλεκτρονικά" και μόνο εφόσον η δωρεά δεν περιβάλλεται τον τύπο της δημόσιας πράξης.
 10. Καλησπέρα, Για να μην μπερδευόμαστε μεταξύ μας, που θα μπερδευτούμε και θα μπερδευτούν και οι υπάλληλοι των ΔΟΥ, η ηλεκτρονική δήλωση δωρεάς δεν έχει καμία σχέση με εμάς. Υποβάλλεται μόνο από συμβολαιογράφους και αφορά δωρεές για τις οποίες θα συνταχθεί συμβολαιογραφικό. Αν δεν συνταχθεί συμβολαιογραφικό, η δήλωση υποβάλλεται χειρόγραφα (ή από "τα αιτήματα μου"). Συνδυάστε ΑΚ, νόμο 2961 και την απόφαση για τις ηλεκτρονικές δηλ΄ώσεις και θα καταλάβετε. Σχετικά με τον τρόπο καταβολής της δωρεάς, αν θέλετε να εκμεταλλευτείτε το αφορολόγητο, τότε γίνεται μόνο με τραπεζικό έμβασμα (αυτό είναι σαφέστατα διατυπωμένο στον νόμο).
 11. Καλησπέρα σας, Υποθέτω ότι ανήκετε στην ηλικιακή ομάδα 20-30 ετών. Για να μην έχετε τέτοια θέματα στο μέλλον, καλό θα ήταν να προσπαθήσετε να κάνετε κανονικές συνεννοήσεις. Τι πάει να πει "προχώρησε σε πρόσληψη χωρίς την έγκριση σας"; Στο δοκιμαστικό για ποιον λόγο πήγατε; Δοκιμάζατε εσείς αν θέλετε να δουλέψετε εκεί ή σας δοκίμαζε ο εργοδότης; Αν έχω πέσει μέσα στη μαντεψιά της ηλικίας σας, εκτιμώ ότι πρόκειται για κλασσική περίπτωση (μη) συνεννόησης με millenial...
 12. Καλησπέρα, Από το να ψάχνετε ποιος πήρε επιστρεπτέα και ποια, εφόσον δεν έχετε κρατήσει αρχείο με το ποιες επιστρεπτέες πήραν οι πελάτες σας, πιο γρήγορο είναι να ανεβάσετε το πιστοποιητικό σε όλες. Ειδικά αν έχετε κάνει άλλες με το de minimis και άλλες με το Πλαίσιο, δεν μπορείτε να τις βρείτε παρά μόνο αν έχετε κρατήσει σωστό αρχείο (το οποίο θεωρώ αυτονόητο). Υ/Δ δεν χρειάζεται για μικρές και πολύ μικρές (τη συντριπτική πλειοψηφία δηλαδή), πιστοποιητικό δεν ανεβάζετε αν ανήκετε στα τέσσερα Πρωτοδικεία. Αν ανήκετε σε κάποιο άλλο και δεν έχει εκδοθεί, ανεβάστε ένα screenshot από την αίτηση (εφόσον δεν δοθεί παράταση).
 13. Το MyAss έχει τόση σχέση με τη λογιστική όση και οι μηχανογράφοι των εταιρειών ERP. Μεγάλος ενθουσιασμός! Θα μου πεις βέβαια ότι εδώ υπάρχουν συνάδελφοι που αποκαλούν αυτή την ανοησία "ηλεκτρονικά βιβλία"! Ελπίζω (κατά βάθος) να πρυτανεύσει η λογική...
×
×
 • Create New...