Jump to content

ponzi

Silver members
 • Content Count

  3,594
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  161

ponzi last won the day on April 9

ponzi had the most liked content!

9 Followers

About ponzi

 • Rank
  *
 • Birthday 01/03/1976

Recent Profile Visitors

18,032 profile views
 1. Καλημέρα σας, μήπως να απευθυνθείτε στον λογιστή σας για αυτά τα θέματα? Είστε συνάδελφος?
 2. Με μια πάγια βεβαίωση του forma, κίνηση στην περιφέρεια Αττικής και ένα ωράριο που τον εξυπηρετεί κινείται άνετα για όλες τις δουλειές του. Μαζί να έχει μια εικόνα taxis. Τα εργάνη είναι υποχρεωτικά μόνο για μέλη διοίκησης νομικών προσώπων, εκτός και αν είναι κάποιος μαζόχας και θέλει να τα βγάζει κάθε εβδομάδα.
 3. Με συγχωρείτε αλλά πού προσκομίζετε τα δικαιολογητικά? «2. Εφόσον η επιχείρηση ενισχύεται βάσει του Προσωρινού Πλαισίου, οφείλει να προσκομίσει μέχρι την 28η Φεβρουαρίου 2021 τα δικαιολογητικά που προβλέπονται στο Παράρτημα ΙΙ.Β. της παρούσας, το οποίο και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσας, σύμφωνα με τις οδηγίες που θα δοθούν από τη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών.» Έχουν δοθεί αυτές οι οδηγίες?
 4. Σε όλες τις αποφάσεις το ίδιο πράγμα γράφουν. Εναλλακτικά... Άρα δεν αλλάζει κάτι σε σχέση με πριν. Ο συγγενής α βαθμού πώς πήγαινε για δουλειά? Με βεβαίωση τύπου Α προφανώς. Έτσι θα πηγαίνει και τώρα.
 5. Για αυτό δεν έχω απάντηση. Ίσως κάποια στιγμή ανοίξουν για διορθωσεις
 6. Με βάση τα δικά μας συμπεράσματα και προκειμένου να τελειώνουμε με τις ανοησίες που ακούμε τόσο από πελάτες, όσο και από λογιστές ιδιοκτητών, στείλαμε προχθές την παρακάτω ενημέρωση στους πελάτες μας: Ιανουάριος, Φεβρουάριος (και Μάρτιος μάλλον): 1) Πληττόμενοι Πληττόμενοι χαρακτηρίζονται οι κλάδοι με βάση τον κύριο ΚΑΔ, όχι εξατομικευμένα η κάθε επιχείρηση. Νομοθετικό πλαίσιο: Δεύτερο άρθρο της από 20.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, όπως τροποποιήθηκε από τον νόμο 4753/2020 (ΦΕΚ Α' 227/18-11-2020). Ο μισθωτής επαγγελματικής μίσθωσης προς εγκα
 7. Δεν μιλάω για την απαλλαγή καταβολής 100% μόνο. Μιλάω για το τι ισχύει τους μήνες Ιαν και Φεβ. 100% οι κλειστοί 40% οι πληττόμενοι. Διαβάστε καλά την ΠΝΠ 20/03 όπως έχει τροποποιηθεί. Εσείς παραθέσατε μόνο την προσθήκη που έγινε για τους κλειστούς. Η ΠΝΠ γραφει (πιο πριν) "αρχης γενομένης από τον Νοέμβριο" και για όσο κρατάει η καραντίνα.
 8. Γιατί δεν διαβάζουμε την ΠΝΠ πρώτα? Η ΠΝΠ γράφει "αρχής γενομένης από τον Νοέμβριο" και για όσο κρατάει η καραντίνα. Η ΥΑ το μόνο που μπορεί να περιορίσει είναι να "αποχαρακτηρίσει" κάποιους ΚΑΔ (απίθανο). Το κακό είναι ότι πολλοί συνάδελφοι προτρέπουν τους εκμισθωτές να ζητάνε όλο το ποσό επειδή δεν έχει βγει η υπουργική απόφαση και καλά. Μετά κοροιδεύουμε τους δημοσίους υπαλλήλους που θέλουν μασημένη τροφή. Με λίγο διάβασμα στον νόμο και λίγο διοικητικό δίκαιο, δεν χρειάζεται να περιμένουμε κάτι.
 9. Συνάδελφε μην σκας τόσο πολύ για αυτό το θέμα. Προσωπικά έχω γεράσει μέσα στο 2020. Μεταφορικά και κυριολεκτικά (έκλεισα τα 45 και στον καθρέπτη βλέπω μια 5ετία τουλάχιστον μέσα σε έναν χρόνο). Δεν είναι δυνατόν να σηκώνουμε τέτοιο άγχος. Στο τέλος εμείς θα φταίμε, ότι και να γίνει. Δεν έχω φτάσει ακόμη τα 25 χρόνια στη δουλειά, αλλά δεν είμαι και μακριά. YOLO, τα έσοδα. Πάμε για άλλα. Βάλε τα αφαιρετικά. Αν σε ελέγξει σε 5-6 χρόνια ο τσομπάνης ο ελεγκτής και έχει αντίρρηση, κέρασε τον ένα καφεδάκι και τέλος. Αν δεν πίνει καφεδάκι, κέρασε τον ένα μπινελικάκι, μια σφαλι
 10. Κάνε τροποποιητική στον ΦΠΑ. Τώρα, δεν θα σε αφήσει αλλιώς. Αν είσαι τυχερος και πάρει την τροποποιητική σήμερα, θα διορθωθεί μόνος του ο Νοέμβριος
 11. Μήπως έχετε υποβάλει ΦΠΑ Νοεμβρίου με το λάθος ποσό?
 12. Εμάς μόνο η Εθνική μας έχει πληρώσει
 13. Τα ενοίκια των πληττόμενων έχουν έκπτωση 40%. Αυτό σύμφωνα με τον νόμο 4753/2020 "αρχής γενομένης από τον μήνα Νοέμβριο 2020" Επομένως, όσο κρατάει η καραντίνα διατηρείται και η έκπτωση του 40%. Διαβάστε το αρ 33 του νόμου. Αυτό που δεν έχει γίνει ακόμη είναι να βγει η απόφαση με τους ΚΑΔ, μήπως και κάποιος ΚΑΔ "αποχαρακτηριστεί", πράγμα απίθανο.
 14. Θέλει κατευθείαν οριστική υποβολή. Μην κάνετε προσωρινη αποθήκευση. Το Γ@μ..ιδι
 15. Έχει καταφέρει κανείς να διορθώσει Νοέμβριο? Αν ναι, να του δώσω κωδικούς να διορθώσει και ένα δικό μου. Το τι μπινελίκι έχω ρίξει δεν λέγεται... Διορθώνεις και όταν αποθηκεύεις βγαινει ο Πιτσιλής στην οθόνη και...
×
×
 • Create New...