Προς το περιεχόμενο

ponzi

Silver members
 • Αριθμός μηνυμάτων

  2.956
 • ΜΕΛΟΣ

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Ημέρες που κέρδισε

  90

3 Ακόλουθοι

Σχετικά με τον ponzi

 • Κατάταξη
  *
 • Ημερομηνία γέννησης 03/01/1976

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

15.571 προβολές προφίλ
 1. Έχω κάνει πολλές τέτοιες. Μπορείς να την πας και αργότερα. Και πολύ αργότερα. Πάρα πολύ αργότερα...
 2. Αν η Γενική Συνέλευση αποφασίσει αμοιβή κατ' αποκοπή που καταβάλλεται μια φορά το χρόνο και αφορά όλο το έτος, τότε θα είστε κάτω του πλαφόν (κατ' εμέ) . Αν η Γενική Συνέλευση αποφασίσει να δώσει αμοιβή για έναν συγκεκριμένο μήνα, μεγαλύτερη από το πλαφόν, και να μην ξαναδώσει όλο το έτος, τότε είστε πάνω από το πλαφόν (πάλι κατ' εμέ).
 3. Άκυρο το ερώτημα μου. Κάτι μου ήρθε, αλλά μου έφυγε.... Η εταιρεία έχει λυθεί.
 4. Αναβολή θα πάρει με τη ρύθμιση. Εννοείται ότι πρέπει να κάνει ρύθμιση. Τα χρέη είναι και από φόρο κερδών της ΕΠΕ?
 5. Γιατί είναι πραγματοποιημένη. Αγόρασα δολάρια για να πληρώσω?
 6. Η συναλλαγματική διαφορά δεν επιβαρύνει το κόστος κτήσης, είτε έχουμε απλογραφικά είτε έχουμε διπλογραφικά. Για την αξία της εισαγωγής ρώτησε. Επιπλέον, στην περίπτωση μας δεν υπάρχει συναλλαγματική διαφορά διακανονισμού, αλλά αποτίμησης στο τέλος της περιόδου, και πάλι αδιάφορο (θεωρητικά) με την κατηγορία των βιβλίων.
 7. Χρεωστική ή πιστωτική συναλ. διαφορά δεν έχετε. Θα καταχωρίσετε το τιμολόγιο (στις αγορές) με την ημερομηνία παραλαβής, οπότε και θα χρησιμοποιήσετε εκείνη την ισοτιμία (για τις αγορές).
 8. Όπως λέει ο Proakis. Με ένα i3 και πάνω, καλύτερα και από desktop.
 9. Δεν χρειάζεται να κάνει καμία διακοπή. ούτε να βάλει άλλον ΚΑΔ. Όσο εκμισθώνει με αστική μίσθωση φορολογείται με την κλίμακα των ενοικίων και δεν αφαιρεί δαπάνες (μόνο το 5%). Δεν μπορεί να γίνει αλλιώς. Όσο παρέχει υπηρεσίες τουριστικού καταλύματος φορολογείται έσοδα μείον έξοδα. Αν "βαφτίσει" την αστική μίσθωση, υπηρεσία τουριστικού καταλύματος, θα βάλει ΦΠΑ και θα αφαιρεί τα έξοδα. Αυτό όμως δεν είναι σωστό. Αυτά υποστήριξα και πιο πάνω.
 10. Δεν θέλω να επιμείνω. Προσωπικά, αντιλαμβάνομαι διαφορετικά την έννοια της αστικής μίσθωσης και την έννοια της παροχής υπηρεσίας. Επισυνάπτω και μια συζήτηση παλιά μεν, στο ίδιο πνεύμα δε.
 11. Ωραία, να σου πω άλλο παράδειγμα. Έχεις λογιστικό γραφείο, ατομική επιχείρηση, το οποίο στεγάζεται σε δικό σου ακίνητο. Έχεις λοιπόν ένα εισόδημα επιχειρηματικής δραστηριότητας από παροχή λογιστικών υπηρεσιών και ένα τεκμαρτό εισόδημα από κεφάλαιο για την ιδιόχρηση. Επειδή το έχεις μεγάλο (το γραφείο) μου προτείνεις να μου νοικιάσεις το ένα τμήμα και να σου δίνω 1000€ τον μήνα. Συμφωνούμε, το χωρίζουμε και με γυψοσανίδες και ξεκινάμε. Το χιλιάρικο πώς θα φορολογηθεί? Θα το περάσεις στα βιβλία?? Πες μου ότι δεν το εννοείς αυτό 😊😊
 12. Όταν το φυσικό πρόσωπο έχει εισόδημα από εκμίσθωση ακινήτου, φορολογείται με την κλίμακα των ενοικίων και εκπίπτει το 5%. Γνωστά αυτά, αλλά μάλλον ακόμα μας μπερδεύουν. Δεν μας ενδιαφέρει η ιδιότητα του φπ. Αρκεί που είναι φπ. Μπορεί να είναι επαγγελματίας ή ιδιώτης ή ότι θέλει. Εφόσον εκμισθώνει, δεν πάει έσοδα-έξοδα. Αν θέλει να εκμεταλλευτεί το ακίνητο ως τουριστικό κατάλυμα, θα πάρει ΕΣΛ και θα παρέχει υπηρεσίες. Άλλο αυτό και άλλο η εκμίσθωση. Έχουμε λοιπόν μια κατοικία (με σήμα) την οποία την εκμεταλλευόμαστε τουριστικά, παρέχουμε υπηρεσίες δηλαδή, με φπα και έσοδα έξοδα. Μπορεί να εκμεταλλευόμαστε σήμερα το δικό μας ακίνητο, αύριο ένα ξένο, μεθαύριο κανένα. Υπηρεσίες θα παρέχουμε όσο το κάνουμε αυτό. Όταν πιάσουν τα κρύα, έρχεται ο δάσκαλος και μας ζητάει την κατοικία για ενοικίαση. Κάνουμε συμβόλαιο αστικής μίσθωσης. Δεν θα του φτιάχνουμε πρωινό, δεν θα του έχουμε καμαριέρα. Θα του δώσουμε το σπίτι για μήνες. Θα το εκμισθώσουμε λοιπόν! Μπορεί και για χρόνια. Αυτό θα πάει με την κλίμακα των ενοικίων και εισόδημα - 5%. Αν όμως του παρέχουμε υπηρεσίες τουριστικού καταλύματος για μεγάλη διάρκεια, θα πάει έσοδα - έξοδα και ΦΠΑ. Όλα αυτά τα ξεκαθαρίζει το συμβόλαιο που θα κάνουμε μαζί του.
 13. Συνάδελφοι συγγνώμη, αλλά όποιος διαβάσει τα παραπάνω θεωρείτε ότι θα βοηθηθεί ή θα μπερδευτεί περισσότερο? Ρωτάει ο Dodos Μετά από τις απαντήσεις που πήρε, έρχεται εύλογα η ερώτηση: Και απαντάμε ΝΑΙ!! Μα από πού και ως πού θα κάνει ο ιδιώτης παρακράτηση φόρου??? Ποιο ξεκάθαρο στον νόμο δεν θα μπορούσε να είναι.
 14. Καλησπέρα, Με μια απλή γνωστοποίηση στον ΣΕΠΕ θεωρώ ότι είστε εντάξει.
×