Jump to content

ΚΠ

Silver members
 • Posts

  1,098
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Everything posted by ΚΠ

 1. Τελικά συνάδελφοι, μετά από 3 χρόνια, υπάρχει κάποια λογική απάντηση στο παραπάνω ζήτημα; Επιπλέον των παραπάνω, σε Ε3 έχω κέρδη από αγροτική εκμετάλλευση, και "αφορολόγητες" ζημίες από την εκμετάλλευση επαγγελματικού σκάφους !!!
 2. Υπάρχει κάποιο νέο σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα; Πως θα γίνεται η αναγγελία με κατάθεση στο ΣΕΠΕ ή ηλεκτρονικά; Ξέρει κανένας αν έχει δημιουργηθεί εφαρμογή ή πρόκειται να γίνει; Από 1/12/2019 ισχύει το νέο σύστημα.
 3. Πιθανό συνάδελφε να εννοεί αυτό. Μήπως ξέρω και εγώ; Του είπα να πάει στη συμβολαιογράφα με τους κωδικούς του να το κάνει αυτή. Αμάν πιά. Ευχαριστώ
 4. Το παραστατικό της τράπεζας υπάρχει και αφορά φόρο μεταβίβασης ακινήτου. Η συμβολαιογράφος όμως επιμένει να της προσκομισθεί το αποδεικτικό του taxis.
 5. Οφειλή φορολογούμενου πληρώθηκε με ebanking. Τη βλέπω στην προσωποποιημένη στις πληρωμένες. Είναι δυνατό να έχω αποδεικτικό;
 6. Συνάδελφε ενημερώνεις Online απλογραφικά; Είχες εμπειρία και με το Business (από το οποίο δεν είμαι ευχαριστημένος); Τι προβλήματα βρήκες με το Pylon;
 7. Θα ήθελα να μάθω εμπειρίες σχετικά με το Pylon της Epsilon και ιδιαίτερα για τη διαδικασία της μετάπτωσης από το εμπορικό Business. Κυρίως σε συνδυασμό με απλογραφικά. Ακόμα και αν είναι εφικτό να μεταφερθούν εκτός από τα βασικά δεδομένα (είδη-πελάτες-προμηθευτές) και κινήσεις προηγούμενων χρήσεων.
 8. Δεν συμφωνώ με τα παραπάνω. Οι μηχανικοί έβγαλαν χρήματα από τις τακτοποιήσεις που έπρεπε να γίνουν και από τα ενεργειακά πιστοποιητικά. Ταλαιπωρήθηκαν μερικές ώρες ώσπου το σύστημα κράσαρε και όταν άνοιξε πάλι είχαν εξαντληθεί τα χρήματα, οπότε απαλλάχθηκαν από τις ευθύνες τους απέναντι στους πελάτες τους. Όποιος όμως πλήρωσε για τακτοποίηση και ενεργειακό πιστοποιητικό, έμεινε με τα χαρτιά στο χέρι. Α, και κάτι άλλο: Οι λογιστές ήταν τα κορόϊδα της υπόθεσης αφού κλήθηκαν να αλλάξουν τα Ε9 των φορολογούμενων, οι περισσότεροι χωρίς αμοιβή. Δυστυχώς είμαι ένας από όσους δεν κατάφεραν να μπουν στο εξοικονομώ λόγω συστήματος (Θεσσαλία).
 9. Εκκαθαριστής που ορίσθηκε με απόφαση των εταίρων θέλει να παραιτηθεί. Κανείς εταίρος δε θέλει να αναλάβει. Γνωρίζει κάποιος τη διαδικασία; Υπάρχει παρόμοια εμπειρία;
 10. Μέχρι 31/12/2019 πρέπει να κάνουμε ότι ενέργειες απαιτούνται για την επικαιροποίηση των καταστατικών των ΑΕ, κλπ. Έχουν κυκλοφορήσει ήδη για το σκοπό αυτό πριν από μερικούς μήνες πρότυπα καταστατικά. Ως εδώ καλά. Όμως μέχρι τώρα στην αρχή όλων των κωδικοποιημένων καταστατικών υπάρχει ένα εισαγωγικό κείμενο περίπου της εξής μορφής: Η εταιρεία ιδρύθηκε με το …. καταστατικό…. Τροποποιήθηκε για πρώτη φορά την …. Με την τροποποίηση αυτή …. Τροποποιήθηκε για δεύτερη φορά την … Με την τροποποίηση αυτή … …………………………………. Μετά από τα παραπάνω το κωδικοποιημένο καταστατικό με ενσωματωμένες όλες τις μέχρι τώρα τροποποιήσεις έχει ως εξής: Άρθρο 1ο …. Το νέο καταστατικό που είναι πιο ουσιαστικό και σύντομο, αλλά αν προστεθούν όλα τα παραπάνω θα γίνει και αυτό τεράστιο, οπότε χάνεται το νόημα της επικαιροποίησης. Τι γνώμη έχετε στο παραπάνω ζήτημα; Πως σκέφτεστε να το χειριστείτε;
 11. Αν έχεις ΔΕΗ, στο πίσω μέρος κάθε εκκαθαριστικού λογαριασμού που αφορά φωτοβολταϊκό, υπάρχει η αξία της παραγόμενης ενέργειας. Μαζεύεις τις αξίες αυτές (και όχι το επιστρεφόμενο ποσό κάθε λογαριασμού, πιστεύω να καταλαβαίνεις τη διαφορά) από τους τρεις (3) συνολικά εκκαθαριστικούς λογαριασμούς του έτους, και καταχωρείς το ποσό στον 659, στην κατάλληλη επιλογή. Δεν προκύπτει φόρος αφού το ποσό αυτό είναι αφορολόγητο, αλλά το ποσό αυτό συναθροίζεται με τα υπόλοιπα εισοδήματα, ώστε να προκύψει η εισφορά αλληλεγγύης, που τη βαφτίσανε έτσι για να υπάρξουν έσοδα για το δημόσιο και από αφορολόγητα εισοδήματα. Κάποιοι δεν δηλώνουν την παραγόμενη ενέργεια, με ευθύνη τους βέβαια.
 12. Φορολογούμενος ελέγχθηκε για το 2012 και το φύλλο ελέγχου κοινοποιήθηκε το 2018. Όμως η βεβαίωση έγινε το 2019. Εντάχθηκε προ μηνών στις 24 δόσεις, πλήρωσε ήδη 3 και τώρα θέλει να πάει στις 120. Στη συγκεκριμένη ρύθμιση όμως δε φαίνονται οι οφειλές του αφού δεν είναι ληξιπρόθεσμες. Γνωρίζει κάποιος τι πρέπει να κάνει για να μπει στις 120;
 13. Μετά τη δημοσίευση της εγκυκλίου ΕΦΚΑ 21/23-4-2019 που αφορά ασφάλιση μελών - διαχειριστών ΟΕ, ΕΕ, ΕΠΕ & ΙΚΕ είναι δυνατό να καταχωρηθεί στα βιβλία της ΙΚΕ αμοιβή για τον διαχειριστή και εταίρο πολυπρόσωπης ΙΚΕ χωρίς να καταβληθούν εισφορές, πέρα από αυτές του άρθρου 39 του 4387/2016; Δηλαδή να καταχωρηθεί μηνιαία αμοιβή π.χ. 1.000 € για πραγματικές υπηρεσίες, χωρίς να εμφανισθεί στην ΑΠΔ της επιχείρησης; Και αν ναι τι γίνεται με τη φορολογία του ποσού αυτού;
 14. Για να δούμε, θα βρεθεί κανένας να συμμαζέψει το μπάχαλο του ΕΦΚΑ, να φτιάξει έναν λειτουργικό οδηγό, ώστε να βρίσκουμε άκρη με τις εκατοντάδες περιπτώσεις και υποπεριπτώσεις; Οι υπηρεσίες δεν ξέρουν τίποτα και δε βοηθάνε καθόλου. Όταν όμως έρθει η ώρα του ελέγχου αυτοί θα τα ξέρουν όλα κι εμείς θα τρέχουμε και δε θα προλαβαίνουμε τι να πρωτοπληρώσουμε. Και μην ξεχνάμε, η παραγραφή είναι, λέει, 20ετής.
 15. Σε δική μου περίπτωση χρησιμοποίησα ακριβώς αυτό το ΠΚ 0700 / 000450 / 045 / 45,06%. Για το ΙΚΑ δε βλέπω κάποιο λόγο να αλλάξεις κάτι.
 16. Υπάρχει κάποιος συνάδελφος που να παρακολουθεί ΚΔΑΠ-ΜΕΑ; Θα ήθελα βοήθεια σε σχετικά θέματα.
 17. Πάντως εγώ κατέληξα μετά από πολύ προσπάθεια και ψάξιμο στην άποψη ότι το κατάλληλο πακέτο είναι αυτό των συνολικών εισφορών 38,10%.
 18. Αν κάνεις μεταφορά και δεχθείς έλεγχο, θα έχεις πρόβλημα. Το ελάχιστο που θα υποστείς είναι επιβολή χαρτοσήμου δανείου. Στο λέω από πρόσφατη επώδυνη εμπειρεία.
 19. Τι πακέτο κάλυψης πρέπει να βάλω για μηχανικό που απασχολείται στην εταιρεία με μπλοκάκι; Αναφέρομαι στην κατηγορία μέχρι 2 εργοδότες.
×
×
 • Create New...