Προς το περιεχόμενο

ATGOLIARAS

simple Members
  • Αριθμός μηνυμάτων

    290
  • ΜΕΛΟΣ

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    1

Αναρτήσεις δημοσιευμένο από ATGOLIARAS

  1. Από την ΠΟΛ. 1003/31.12.2014: «8.1.2 Για την είσπραξη αποζημιώσεων, επιδοτήσεων, οικονομικών ενισχύσεων, επιστροφών τόκων, εισφορών και λοιπών συναφών εσόδων, δεν προβλέπεται η έκδοση τιμολογίου από την Οδηγία 2006/112/ΕΕ. Η συναλλαγή δύναται να τεκμηριώνεται από παραστατικό που εκδίδει ο χορηγών το σχετικό ποσό ή η τράπεζα που το καταβάλλει (π.χ. απόφαση επιχορήγησης, βεβαίωση από τον ΟΠΕΚΕΠΕ που περιλαμβάνει τα στοιχεία του δικαιούχου, το ποσό, την ημερομηνία ή άλλο ανάλογο στοιχείο).». Έτσι βάσει του αποδεικτικού ότι έχουν ληφθεί οι εκδικασθέντες τόκοι θα γίνει η εγγραφή, η παρακράτηση του φόρου εισοδήματος (άρθρα 37 και 40§2 ν.Κ.Φ.Ε., ΠΟΛ. 1011/2014, ΠΟΛ. 1042/2015) και θα αποδοθεί το χαρτόσημο και ο αναλογών σε αυτό Ο.Γ.Α.

  2. Πρέπει είτε να δοθεί ΠΑΓΙΑ ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ για να τραβούν αυτόματα το ποσό της ΔΟΣΗΣ κάθε ΤΕΛΟΣ του ΜΗΝΑ είτε ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΡΓΑΣΙΜΗ ΗΜΕΡΑ κάθε ΜΗΝΑ να γίνεται (χειροκίνητη) ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΕΣΩ ΒΕΒΑΙΩΜΕΝΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ Δ.Ο.Υ. του ποσού της δόσης.

  3. Είναι θέμα ερμηνεία της διάταξης:

    Ο (παλιός) Κ.Φ.Ε. (Κ.Ν. 2238/1994) στο άρθρο 52§5 αναφέρει (Επικεφαλίδα άρθρου 52: «Προκαταβολή του φόρου»):

    «5.α) Επί των δικηγορικών αμοιβών οφείλεται προκαταβολή φόρου 15% με την επιφύλαξη των διατάξεων του άρθρου 58. Ο τρόπος, η διαδικασία, ο χρόνος και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια υπολογισμού και απόδοσης του φόρου αυτού καθορίζεται με την απόφαση που εκδίδεται κατ' εξουσιοδότηση της υποπαραγράφου ζ' της παρούσας παραγράφου. Δεν υπολογίζεται προκαταβλητέος φόρος επί των αμοιβών για παραστάσεις, καθώς και για κάθε άλλη νομική υπηρεσία που παρέχουν δικηγόροι οι οποίοι συνδέονται με τον εντολέα τους με σύμβαση έμμισθης εντολής και αμείβονται με πάγια αντιμισθία.

    β) Ομοίως, δεν υπολογίζεται και δεν αποδίδεται προκαταβλητέος φόρος στις περιπτώσεις που ενεργείται παρακράτηση φόρου, σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 58.
    γ) Κάθε δικηγορικός σύλλογος ή ταμείο συνεργασίας ή διανεμητικός λογαριασμός οποιασδήποτε νομικής μορφής υποχρεούται να παρακρατεί φόρο εισοδήματος με συντελεστή δεκαπέντε τοις εκατό (15%) επί οποιουδήποτε ποσού καταβάλλει ως μέρισμα σε δικηγόρο.
    δ) Αν με την έγγραφη συμφωνία περί αμοιβής για την παροχή των δικηγορικών υπηρεσιών η αμοιβή ή το ύψος της συναρτάται με το αποτέλεσμα των δικηγορικών υπηρεσιών ή της δίκης, κατά την απόδοση του προκαταβλητέου φόρου υποβάλλονται και τα στοιχεία που αποδεικνύουν το ύψος της αμοιβής, όπως ειδικότερα καθορίζεται με την απόφαση του Υπουργού Οικονομικών που εκδίδεται κατ' εξουσιοδότηση της κατωτέρω υποπαραγράφου η'.
    ε) Μέχρι την 20ή ημέρα του μηνός Φεβρουαρίου κάθε έτους ο δικηγόρος υποχρεούται να υποβάλλει στη Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία της περιφέρειας όπου βρίσκεται η επαγγελματική του έδρα, κατάσταση των έγγραφων συμφωνιών που έχει συνάψει με τους εντολείς του, κατά την προηγούμενη διαχειριστική περίοδο, στην οποία αναγράφονται το ονοματεπώνυμο, η διεύθυνση, ο Α.Φ.Μ. του κάθε εντολέα του, η δικηγορική υπηρεσία που παρασχέθηκε και η συμφωνηθείσα αμοιβή.
    στ) Οι δικηγορικοί σύλλογοι υποχρεούνται να υποβάλουν στη Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία της περιφέρειας όπου βρίσκεται η επαγγελματική του έδρα μέχρι την 20ή ημέρα του μηνός Φεβρουαρίου κάθε έτους με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας, κατάσταση των γραμματίων προκαταβολής ανά δικηγόρο, κατά την προηγούμενη διαχειριστική περίοδο στην οποία αναγράφονται το ονοματεπώνυμο του κάθε εντολέα του καθώς, η δικηγορική υπηρεσία την οποία αφορά η προκαταβολή και το ποσό αναφοράς επί του οποίου υπολογίστηκε αυτή. Την ευθύνη για την υποβολή αυτή φέρει ο πρόεδρος του οικείου δικηγορικού συλλόγου.

    ζ) Με αποφάσεις του Υπουργού Οικονομικών, καθορίζεται ο τύπος, το περιεχόμενο, ο τρόπος υποβολής της δήλωσης και καταβολής του φόρου και ο τρόπος και ο χρόνος υποβολής των καταστάσεων και το περιεχόμενο αυτών, καθώς και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή των διατάξεων της παραγράφου αυτής.»

     

    Σημειώνεται ότι η ανωτέρω παράγραφος 5 τέθηκε προστέθηκε με την παράγραφο 7α΄ του άρθρου 20 του Νόμου 3943/2011 με ισχύς των διατάξεων των περιπτώσεων α΄ έως και ε΄ από 01/07/2011, ενώ οι διατάξεις των περιπτώσεων στ΄ και ζ΄ έχουν εφαρμογή από την 31/03/2011.

     

    Τέλος, προς ερμηνεία και εφαρμογή της εκδόθηκε η ΠΟΛ. 1210/06.10.2011 με την οποία (Άρθρο 1§1) ορίζεται: «Οι αρχικές εμπρόθεσμες και εκπρόθεσμες προσωρινές δηλώσεις απόδοσης της προκαταβολής φόρου η οποία υπολογίζεται από τους οικείους δικηγορικούς συλλόγους επί των ακαθαρίστων αμοιβών των δικηγόρων για παραστάσεις ενώπιον των δικαστηρίων, όπως αυτές ισχύουν με βάσει τις διατάξεις του άρθρου 92 του ν.δ. 3026/1954 του Κώδικα περί Δικηγόρων (ΦΕΚ 235 Α') που αναγράφονται επί των γραμματίων προκαταβολής, καθώς και της παρακράτησης φόρου επί οποιουδήποτε ποσού καταβάλλεται ως μέρισμα σε δικηγόρους από τους οικείους δικηγορικούς συλλόγους υποβάλλονται και ο φόρος αποδίδεται με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου, από τους οικείους δικηγορικούς συλλόγους με ευθύνη των προέδρων τους, στο δικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.)».

     

    Έτσι:
    α) Ενώ ο φόρος είναι προκαταβλητέος, εν τούτοις γίνεται παρακράτησή και απόδοσή του από τους Δικηγορικούς Συλλόγους.

    β) Στις καταστάσεις που υποβλήθηκαν από τους Συλλόγους, όντως έχουν χαρακτηριστεί με τον σωστό τύπο αμοιβής.

    γ) Στο Έντυπο Ε1, σχεδόν όλοι οι προκαταβλητέοι φόροι του άρθρου 52 του π.Κ.Φ.Ε. αναγράφονται στον κωδικό 601/602.

    δ) Επειδή στον εν λόγω κωδικό (601/602) συμπεριλαμβάνονται και οι προκαταβλητέοι φόροι που αποδίδεται από τους ίδιους τους Μηχανικούς (γνωστότεροι ως «ΦΕΜ» στις τακτοποιήσεις κ.λπ. των ημιυπαιθρίων/αυθαιρέτων και, φυσικά, στις οικοδομικές άδειες), για τους οποίους το σύστημα ΔΕΝ ΕΙΧΕ δυνατότητα για αυτόματη άντληση, φαίνεται ότι προτιμήθηκε η ΜΗ ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΟΥ 601/602 με τον προκαταβλητέο φόρο επί των γραμματίων προείσπραξης κ.λπ. για τους Δικηγόρους, ανεξαρτήτως του γεγονότος της ύπαρξης της σχετικής πληροφορίας μέσω των αρχείων που έχουν υποβληθεί από τους Δικηγορικούς Συλλόγους.

     

    ΕΠΟΜΕΝΩΣ, προς την ορθή συμπλήρωση του Εντύπου Ε1 πρέπει να εκτυπωθεί ο σχετικός πίνακας με τις «Βεβαιώσεις Αποδοχών» (η δυνατότητα παρέχεται από τη σχετική ένδειξη κάτω αριστερά στην αρχική σελίδα του Οικονομικού Έτους 2014 —εκεί όπου γίνεται η επιλογή του εκάστοτε Εντύπου), να αθροιστούν οι αντίστοιχοι προκαταβλητέοι φόροι και αυτό το άθροισμα να περαστεί ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΑ στον κωδικό 601/602 (κατά περίπτωση).
     

  4. Δεν είναι υποχρεωτικό. Το πεδίο είχε φτιαχτεί επειδή αρχικά ο σχεδιασμός ήταν να υπολογίζεται το Κριτήριο Βάθους στα οικόπεδα και στις επαγγελματικές στέγες ισογείου. Εν τέλει, αν διαβαστεί το κείμενο του ΕΝΦΙΑ, δεν προβλέπει πουθενά τέτοιο κριτήριο υπολογισμού. Το μοναδικό σχετικό κριτήριο αφορά το πλήθος προσόψεων, που όπως λένε και οι οδηγίες αν υπάρχουν οι οδοί δεν είναι υποχρεωτικό εφόσον έχει τσεκαριστεί η σχετική ένδειξη. ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ είναι όπου ΔΕΝ υπάρχουν οδοί, αλλά υπάρχει πρόσοψη (π.χ. χωριά), ώστε να πραγματοποιηθεί ορθά ο υπολογισμός του ΕΝΦΙΑ.

  5. Καλησπέρα!

    Έχω μία δραστηριότητα χωρίς υποχρέωση ΦΠΑ (Ασφαλιστής χωρίς επαγγελματική στέγη) και μία με ΦΠΑ (Λογίστρια).

    Είχα στείλει κανονικά τις περιοδικές είτε Μηδενικές, Χρεωστικές ή Πιστωτικές, είχα πληρώσει κανονικά τις Χρεωστικές μου αλλά δεν είχα βάλει τα ποσά από τις προμήθειες αφού οι εταιρείες δεν μου έβγαζαν κάθε 3μηνο εκκαθάριση.

    Στην Εκκαθαριστική έβαλα το ποσό αφού μου έστειλαν την Εκκαθάριση του 2013 και έκανα κανονικά Pro-rata.

    Το ερώτημά μου είναι το εξής: Θα πρέπει να κάνω τροποποιητικές για τις περιοδικές ή δεν υπάρχει πρόβλημα τα αφήσω έτσι.

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

     

    Τυχόν διαφορές που προκύπτουν και επηρεάζουν πιστωτικό υπόλοιπο, τις μεταφέρεις στην ΠΡΩΤΗ περιοδική ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ της Εκκαθαριστικής (π.χ. Β΄ τριμήνου, Μαΐου κ.λπ.) μέσω των προστιθέμενων και αφαιρούμενων ποσών (402 και 412).

  6. Γενικά, δεν υπάρχει ενδιαφέρον ούτε από τους Συλλόγους των κατασκευαστών (τουλάχιστον έτσι με ενημερώνει ένας πελάτης μου με τον οποίο το συζητάμε το θέμα από τον Μάρτιο).

    Το μόνο που έχω ακούσει είναι, κάπου μέσα Νοεμβρίου, να έχει κατατεθεί σχετική ερώτηση στη Βουλή από μερικούς Βουλευτές, αλλά δεν έχω ακούσει για κάτι νεότερο.

  7. Μπορείτε να μπείτε στο gsis? Μπαίνω στην αρχική σελίδα- υπηρεσίες προς πολίτες... όλα καλά. Μόλις πατάω σε οποιαδήποτε εφαρμογή  βγάζει πρόβλημα πιστοποιητικού ασφαλείας της σελίδας - μη έμπιστη σελίδα -  Μόνο σε μένα γίνεται αυτό?

     

    Έλεγξε ότι η ημερομηνία του υπολογιστή σου είναι σωστή. Πολύ πιθανόν να έχεις λανθασμένο έτος, το οποίο να είναι εκτός των χρονικών ορίων ισχύος του πιστοποιητικού της ΓΓΠΣ (22/05/2013-22/06/2014).

  8. Θα γίνουν δύο τροποποιητικές Περιοδικές Δηλώσεις. Στην αρχική πιστωτική θα βάλεις τα σωστά ποσά και οι υπολογισμοί θα γίνουν αυτόματα, ενώ στην αρχική χρεωστική, εκτός από τα σωστά ποσά, θα πρέπει να βάλεις το ποσό της (αρχικής) στον κωδικό 403 της τροποποιητικής, ώστε να συμψηφιστεί. Σε κάθε περίπτωση, τυχόν νέο χρεωστικό υπόλοιπο έχει προσαύξηση 1,5% ανά μήνα καθυστέρησης και υπολογίζεται αυτόματα από το Taxisnet.

  9. Ο Χ. Θεοχάρης αναφέρει ότι μετά το πέρας της Εκκαθάρισης και της έκδοσης των εκκαθαριστικών ΦΑΠ 2013 θα ανοίξει το σύστημα για διορθώσεις. Αναμένεται να γίνει γύρω στις 15/10 και θα είναι ανοικτό μέχρι τέλος του έτους (οπότε αναμένω να συμπαρασύρει και τον Πίνακα 2 των φυσικών προσώπων, αλλά και τα Ε9 των νομικών προσώπων).

  10. Επίσης, μην ξεχνάμε ότι όσοι έχουν υποβάλλει Επίδομα, η Αίτησή τους εξετάζεται αφότου βγει το επίσημο Εκκαθαριστικό από τη ΓΓΠΣ. Οπότε, αν ο/η φορολογούμενος/η ήταν στην περίπτωση της αναμονής επί... μήνες, δε θα έχει δοθεί ούτε και το Επίδομα Τέκνων/Πολυτέκνων κ.λπ.

  11. Για όλες τις χώρες  η υπηρεσία είναι 24ωρη (σε ορισμένες διακόπτεται από λίγα λεπτά μέχρι 1 ώρα, αλλά αυτό γίνεται τις πρωινές ώρες).
    Για την Ελλάδα λειτουργεί συνεχώς, εκτός και αν υπάρχει γενικότερο πρόβλημα στην ΓΓΠΣ.
    Τέλος, φυσικά και δε θα σου βγάλει αποτέλεσμα για: α) ΑΦΜ μη επιτηδευματιών, β) ΑΦΜ μη υπόχρεων σε δηλώσεις ΦΠΑ (ουσιαστικά εμφανίζει το σύνολο των ελλαδικών ΑΦΜ που είναι ενταγμένοι στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ), όπως πχ γιατρών, φροντιστηρίων/εκπαιδευτηρίων, ΟΤΑ (που δεν εισπράττουν/αποδίδουν ΦΠΑ) κ.λπ.

  12. Δοκίμασες εδώ; http://ec.europa.eu/taxation_customs/vies/vatRequest.html
    Εγώ το χρησιμοποιώ καθημερινά για επιβεβαίωση στοιχείων ελλαδικών ΑΦΜ (μέχρι να επαναλειτουργήσει η αντίστοιχη υπηρεσία της ΓΓΠΣ).

  13. Το site της Ε.Ε. κάνει on-line αναζήτηση στη βάση των υπόχρεων VIES (για κάποιο περίεργο λόγο, στην Ελλάδα θεωρούνται όλοι όσοι είναι υπόχρεοι υποβολής δηλώσεων ΦΠΑ, ανεξαρτήτως αν έχουν δηλώσει ότι πραγματοποιούν ενδοκοινοτικές συναλλαγές). Έτσι, π.χ. γιατροί, φροντιστήρια, σωματεία, σύλλογοι κ.λπ. που ΔΕΝ υποβάλλουν δηλώσεις ΦΠΑ, τους βγάζει ως μη υπαρκτούς ΑΦΜ. Φυσικά, το ίδιο συμβαίνει με τους ιδιώτες, αλλά και όσους έχουν κάνει διακοπή εργασιών (οπότε πάλι θεωρούνται ιδιώτες).

    Εν αναμονή της επανεργοποίησης της ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίας της ΓΓΠΣ (από όπου έπαιρναν την πληροφορία όλα τα sites), είναι ένας τρόπος για να εξακριβώσουμε ότι τουλάχιστον ο ΑΦΜ είναι υπαρκτός και σε ποιον αφορά (και φυσικά πού βρίσκεται η δηλωθείσα έδρα του).

  14. Απαιτούνται 2-3 εργάσιμες ημέρες μετά την καταβολή για να βγουν οι ταυτότητες οφειλής:

     

    1) Γίνεται η καταβολή του ποσού (ΗΜΕΡΑ ν)

    2) Την επόμενη εργάσιμη της πληρωμής οι τράπεζες, μέσω της ΔΙΑΣ Α.Ε., στέλνουν στη ΓΓΠΣ το αρχείο με τις πληρωμές (ΗΜΕΡΑ ν+1)

    3) Την επόμενη εργάσιμη, αφού κάνει τις διασταυρώσεις των πληρωμών, οριστικοποιεί την υποβολή της Δήλωσης και βεβαιώνεται το συνολικό ποσό και η πρώτη δόση (ΗΜΕΡΑ ν+2 ή ν+3, ανάλογα με τον όγκο των δεδομένων)

    4) Μετά τη βεβαίωση του ποσού εκδίδονται οι ταυτότητες οφειλής και γίνεται η ενημέρωση των αρμόδιων Δ.Ο.Υ. (ΗΜΕΡΑ ν+2, αν προλάβει το σύστημα, ή ν+3, σε κάθε περίπτωση).

     

    Μην ξεχνάμε ότι πρέπει να πραγματοποιηθούν (στάδια 3 &4) μερικές χιλιάδες εγγραφές σε χρηματικούς καταλόγους και η εμφάνιση των πρώτων δόσεων.

    Έτσι, τις ημέρες που έπονται των καταληκτικών ημερομηνίων (όπως τώρα οι 23/07 και 24/07) τα δεδομένα που μεταγγράφονται είναι χιλιάδες: χρεωστικές δηλώσεις τριμήνου β΄ κατηγορίας, χρεωστικές δηλώσεις μηνός γ΄ κατηγορίας και χρεωστικές προσωρινές ΦΜΥ/ΦΕΕ/Εμπορικών Επιχειρήσεων που έχουν πληρωθεί 22/07 (η διαδικασία είναι ακριβώς η ίδια).

    Επίσης έχουμε: πιστωτικές δηλώσεις τριμήνου β΄ κατηγορίας—πιστωτικές δηλώσεις μηνός γ΄ κατηγορίας—ανακεφαλαιωτικοί πίνακες (εφόσον αυτές οι 3 κατηγορίες έχουν υποβληθεί την 22/07), Οριστικές ΦΜΥ (που έχουν υποβληθεί 22/07), Συγκεντρωτικές καταστάσεις και λοιπές δηλώσεις ΚΦΑΣ (υποβληθείσες 22/07), μεταπτώσεις δεδομένων φορολογικών δηλώσεων Φ.Π. (την Παρασκευή δεν έβγαλαν την 3η παρτίδα Εκκαθαριστικών;) κ.λπ.

  15. Το όριο των 250€ είναι ανά φορολογούμενο και όχι ανά λογαριασμό. Έτσι αν π.χ. κάποιος έχει καμιά 20αριά με 10€-20€ ο καθένας, πρέπει να τα δηλώσει.
    Επίσης, το συνολικό ποσό εμφανίζεται μόνο στον/στην πρώτο/πρώτη δικαιούχο.

    Προσωπικά, σε όσες δηλώσεις πρέπει να δηλωθούν τόκοι κάνω επιμερισμό βάσει των συνδικαιούχων. Μόνο σε 1 δήλωση τα έβαλα στην πρώτη δικαιούχο (κόρη), επειδή η δεύτερη δικαιούχος ήταν η μάνα και αν έμπαιναν θα ξεπερνούσε το όριο για το ΕΚΑΣ.

  16. Έχει βγει σχετική Εγκύκλιος (που τροποποιεί μιαν προηγούμενη του 2010 και καταργεί την περσινή του 2012). Γενικά στις επιστροφές των πληρωμένων προκαταβολών η επιστροφή είναι άμεση χωρίς έλεγχο. Στις επιστροφές λόγω παρακράτησης άνω των 1.500 ευρώ γίνεται έλεγχος. Τέλος, υπάρχει η περίπτωση και του δειγματοληπτικού ελέγχου που γίνεται αυτόματα από το σύστημα και ενημερώνεται ο/η φορολογούμενος/η κατά την οριστική υποβολή της Δήλωσης.

  17. Το σύμφωνο συμβίωσης ΔΕΝ αποτελεί πιστοποιητικό έγγαμης σχέσης (ή κάτι παρόμοιο). Υπάρχουν σχετικές αποφάσεις τόσο του Υπουργείου Οικονομικών (κάπου 2009-2010), όσο και του ΙΚΑ.

  18.   4. Τι είναι το ΚΑΕΚ (Κωδικός Αριθμός Εθνικού Κτηματολογίου);      

    Ο Κωδικός Αριθμός Εθνικού Κτηματολογίου είναι ο μοναδικός για κάθε ακίνητο 12ψήφιος αριθμός, με τον οποίο γίνεται εύκολα και γρήγορα η αναζήτηση στη βάση δεδομένων του Κτηματολογίου. Κάθε ένα από τα ψηφία που τον αποτελούν προσδιορίζει συγκεκριμένη πληροφορία πχ Νομό στο οποίο βρίσκεται το γεωτεμάχιο, Δήμο ή Δημοτικό Διαμέρισμα ή Κοινότητα, τον «κτηματολογικό τομέα», την «κτηματολογική ενότητα» και τέλος τον αύξοντα αριθμό του γεωτεμαχίου εντός της ενότητας.

     

    Πηγή: Εθνικό Κτηματολόγιο

  19. Πέρυσι είχα 3 Ε2 με ενοικιαστή αλλοδαπό και δεν είχα βάλει ΑΦΜ (αφού δεν υπήρχε) και δεν υπήρχε πρόβλημα. Απλώς, καλού–κακού, στα στοιχεία του ενοικιαστή έβαλα σε παρένθεση και τη χώρα του για κάθε ενδεχόμενο.

  20. Θα αναγραφούν όλοι και το μίσθωμα θα εμφανιστεί μεριζόμενο (προφανώς κατά 1/3 ή βάσει τετραγωνικών ή άλλο τρόπο επιμερισμού).
     

     

     

    Αν έβγαινε ΠΟΛ από το Υπουργείο: "Θα αναγραφεί μόνο αυτός που πραγματικά καταβάλλει το μίσθωμα, αλλά έγκειται στην εξελεγκτική αρμοδιότητα του Προϊσταμένου της αρμόδιας για τη φορολογία Δ.Ο.Υ. να κατανέμει αυτό βάσει των πραγματικών δεδομένων" :P

  21. Προφανώς θα ισχύει αυτό που λένε ότι μέχρι τα 40, ο άνθρωπος παραμένει στη Γη. Βάλε και καμιά παράταση "για λόγους διευκόλυνσης των πολιτών" και βγήκε το τρίμηνο :lol:

  22. Όπως είπες, αφού όλα τα ακίνητα είναι ΤΗΣ συζύγου, Ο σύζυγος θα έχει μηδενική Περιουσιακή Κατάσταση.
    Θα τα βρεις με τον Α.Φ.Μ. ΤΗΣ συζύγου, μπαίνοντας με τους κωδικούς ΤΗΣ.

  23. Αν στο Ε9 2011 έχει γίνει διαγραφή ακινήτων (κωδικός 3 στην τελευταία στήλη), ορθά δεν εμφανίζεται στην Περιουσιακή Κατάσταση 01/01/2012.

    Από τη χρήση 2011 υπάρχει αποσύνδεση των συζύγων και κάθε Ε9 υποβάλλεται ανά Α.Φ.Μ. Οπότε, τα ακίνητα καθενός Α.Φ.Μ. εμφανίζονται σε ξεχωριστή Περιουσιακή Κατάσταση.

  24. Καλό μεσημέρι,

     

    Τι ισχύει με τα φιλοξενούμενα μέλη όταν ζουν στο ίδιο σπίτη με τους γονείς.Στο πρόγραμμα της Epsilon βαζω όλα τα δεδομένα δωρεάν παραχωρημένη ναι, τ.μ. ποσοστό συνιδιοκτησίας, μήνες ιδιοκατοίκησης συμπληρώνο πίνακα 7 με όλα τα δεδομένα του ατόμου που τους φιλοξενεί   κλπ και μου υπολογίζει τεκμήριο. Δεν ισχύει ότι ποσοστό συνιδιοκτησίας δεν πρέπει να συμπληρώνεται στην περίπτωση αυτή? Ρωτάω γιατι η δήλωση δεν φεύγει αν δεν συπληρωθούν όλα τα πεδία. Τελικά υπολογίζει τεκμήριο το taxis ή όχι στην φιλοξενία?

     

    Στη ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ τεκμήριο.

    Στη ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ τεκμήριο.

    Το πρόγραμμα της Epsilonnet, όπως και όλα τα υπόλοιπα της αγοράς, αλλά και το Taxisnet υπολογίζουν τεκμήριο όταν τους "πεις" ότι υπάρχει λόγος να υπολογίσουν.

     

     

     

    (Με απλά λόγια, ξαναδές τις έννοιες "φιλοξενεία" και "δωρέαν παραχώρηση", επειδή το λάθος δεν είναι από το πρόγραμμα)

×
×
  • Δημιουργία νέου...