Jump to content

ATGOLIARAS

simple Members
 • Content Count

  290
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by ATGOLIARAS

 1. Σε επικοινωνία με την ίδια την εταιρεία στα τηλέφωνα http://www.epsilonnet.gr/contact.aspx
 2. Πρέπει είτε να δοθεί ΠΑΓΙΑ ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ για να τραβούν αυτόματα το ποσό της ΔΟΣΗΣ κάθε ΤΕΛΟΣ του ΜΗΝΑ είτε ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΡΓΑΣΙΜΗ ΗΜΕΡΑ κάθε ΜΗΝΑ να γίνεται (χειροκίνητη) ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΕΣΩ ΒΕΒΑΙΩΜΕΝΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ Δ.Ο.Υ. του ποσού της δόσης.
 3. Είναι θέμα ερμηνεία της διάταξης: Ο (παλιός) Κ.Φ.Ε. (Κ.Ν. 2238/1994) στο άρθρο 52§5 αναφέρει (Επικεφαλίδα άρθρου 52: «Προκαταβολή του φόρου»): «5.α) Επί των δικηγορικών αμοιβών οφείλεται προκαταβολή φόρου 15% με την επιφύλαξη των διατάξεων του άρθρου 58. Ο τρόπος, η διαδικασία, ο χρόνος και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια υπολογισμού και απόδοσης του φόρου αυτού καθορίζεται με την απόφαση που εκδίδεται κατ' εξουσιοδότηση της υποπαραγράφου ζ' της παρούσας παραγράφου. Δεν υπολογίζεται προκαταβλητέος φόρος επί των αμοιβών για παραστάσεις, καθώς και για κάθε άλλη νομική υπηρεσία που παρέχουν δικη
 4. Έλεγξε ότι η ημερομηνία του υπολογιστή σου είναι σωστή. Πολύ πιθανόν να έχεις λανθασμένο έτος, το οποίο να είναι εκτός των χρονικών ορίων ισχύος του πιστοποιητικού της ΓΓΠΣ (22/05/2013-22/06/2014).
 5. Επίσης, μην ξεχνάμε ότι όσοι έχουν υποβάλλει Επίδομα, η Αίτησή τους εξετάζεται αφότου βγει το επίσημο Εκκαθαριστικό από τη ΓΓΠΣ. Οπότε, αν ο/η φορολογούμενος/η ήταν στην περίπτωση της αναμονής επί... μήνες, δε θα έχει δοθεί ούτε και το Επίδομα Τέκνων/Πολυτέκνων κ.λπ.
 6. Το site της Ε.Ε. κάνει on-line αναζήτηση στη βάση των υπόχρεων VIES (για κάποιο περίεργο λόγο, στην Ελλάδα θεωρούνται όλοι όσοι είναι υπόχρεοι υποβολής δηλώσεων ΦΠΑ, ανεξαρτήτως αν έχουν δηλώσει ότι πραγματοποιούν ενδοκοινοτικές συναλλαγές). Έτσι, π.χ. γιατροί, φροντιστήρια, σωματεία, σύλλογοι κ.λπ. που ΔΕΝ υποβάλλουν δηλώσεις ΦΠΑ, τους βγάζει ως μη υπαρκτούς ΑΦΜ. Φυσικά, το ίδιο συμβαίνει με τους ιδιώτες, αλλά και όσους έχουν κάνει διακοπή εργασιών (οπότε πάλι θεωρούνται ιδιώτες). Εν αναμονή της επανεργοποίησης της ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίας της ΓΓΠΣ (από όπου έπαιρναν την πληροφορία όλα τα sites), είν
 7. Όχι ακόμα. Υπάρχει προγραμματισμός για κατά Οκτώβριο μεριά (όταν θα τους έχει παραδοθεί η σχετική εφαρμογή από τον ανάδοχο).
 8. Προσωπικά, επιλέγω να ΜΗΝ χαρακτηριστεί αυτόματα ως "Υποβληθέν" το έντυπο και απλώς ξαναπατάω "Αυτόματη υποβολή", οπότε σταματάει στη σελίδα με τα pdf (αφού έχει υποβληθεί, προφανώς και δεν είναι ενεργοποιημένη η "Υποβολή Ε1/Ε2/Ε3" κ.λπ. στο Taxis και το Taxsystem δεν μπορεί να προχωρήσει ) Εναλλακτικά, και αν το έντυπο έχει χαρακτηριστεί ως Υποβληθέν, δοκίμασε μέσω του "e-Υπηρεσίες => Υποβολή => Ε1/Ε2/Ε3, Ε5/Φ01-010/Φ01-012 κ.λπ."
 9. Μα γιατί βιάζεστε να στείλετε τις έτοιμες δηλώσεις σας; Βγήκε ανακοίνωση που μιλάει ότι υπάρχει Απόφαση με την οποία παρατείνεται η υποβολή. Αύριο, μεθαύριο που θα βγει το κείμενο της Απόφασης, τότε θα ενημερωθεί το Taxis Για τις φαινόμενες ως εκπρόθεσμες, επικοινωνείστε με το Taxis για λεπτομέρειες.
 10. Ανάλογα με τον ελεγκτή. Στις περισσότερες περιπτώσεις γίνεται προσωρινός έλεγχος που είναι πιο γρήγορος. Προφανώς θα ζητήσει θεωρημένα βιβλία, αθεώρητη ανάλυση των βιβλίων (π.χ. αν θεωρήμενη η Μηνιαία Κατάσταση, τότε και το αθεώρητο βιβλίο Εσόδων-Εξόδων), τα παραστατικά για να τα αντιπαραβάλει (ιδίως αυτά που αναφέρονται στο άρθρο 31 Κ.Φ.Ε.). Καλού-κακού πήγαινε και τα έντυπα συμπληρωμένα (σωστά όμως, ε!) για να μην "παιδευτεί" πολύ με το ψάξιμο. Μετά γίνεται η παραλαβή, πληρώνεις το 1/5 σε 30 ημέρες και το υπόλοιπο σε 6 δόσεις (με ανάλογη αναπροσαρμογή των προσαυξήσεων).
 11. Μα η ρύθμιση θα είναι σε ληξιπρόθεσμα (άρα και βεβαιωμένα). Στην περίπτωση που δεν έχουν υποβληθεί δηλώσεις πρέπει πρώτα να καταλογιστούν και μετά να μπουν σε ρύθμιση. Και επειδή θα είναι βεβαιωμένα εντός του 2013, όταν θα γίνουν ληξιπρόθεσμα, τότε θα ισχύει η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων εντός του 2013 (αν και αμυδρά που θυμάμαι το νόμο πρέπει να λέει να έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα ΠΡΙΝ από την κατάθεση του νόμου στη Βουλή —κάπου στην 3η-4η σελίδα του ΦΕΚ πρέπει να ήταν).
 12. Αφού σε πρώτο επίπεδο, οι οφειλές είναι ανά Α.Φ.Μ. γιατί να πρέπει να γίνει ρύθμιση για όλα τα σχετιζόμενα Α.Φ.Μ.; (Δεν αναφέρομαι για τη δυνατότητα -μη- λήψη Φορολογικής Ενημερότητας)
 13. Αυτήν την απόφαση θυμάμαι, αλλά δεν την βρίσκω στο Taxheaven (μόνο στο ΔΕΝ 1621/β Μαρτίου 2013, τη βρήκα)
 14. Σε κάποιο Νόμο (μου φαίνεται είτε στον Εφαρμοστικό μαζί με τον Κ.Φ.Α.Σ. ή σ' αυτόν του Ιανουαρίου) υπήρχε 1-2 γραμμές που έλεγε ότι στην περίπτωση της Καταγγελίας με προειδοποίηση, η γνωστοποίηση στον ΟΑΕΔ γίνεται σε 8 ημέρες από την ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ. Σε κάθε περίπτωση ήταν πριν από την υποχρεωτική υποβολή των εντύπων μέσω Διαδικτύου. Δυστυχώς, δεν έχω τώρα τον χρόνο να το ψάξω.
 15. Έχουν σταματήσει την εφαρμογή λόγω παραβίασης των όρων παροχής των πληροφοριών από συγκεκριμένο site (μου αναφέρθηκε ότι έκανε ανάποδη αναζήτηση μέσω επωνυμίας). Όταν μπορέσουν να αποκλείσουν το εν λόγω site, θα την ξαναδώσουν σε χρήση. Μέχρι τότε, παρόμοια στοιχεία μπορούν να ληφθούν μέσω της αντίστοιχης υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις ενδοκοινοτικές συναλλαγές (βάζοντας ως χώρα την "Ελλάδα" και τον ελλαδικό Α.Φ.Μ.).
 16. Πρέπει να δεις με το ΙΚΑ πώς επακριβώς εμφανίζονται τα στοιχεία του εργαζομένου (Επίθετο-Όνομα-Πατρώνυμο-Μητρώνυμο-ΑΦΜ) στο σύστημά τους. Αρχικά δοκίμασε μέσω της Υπηρεσίας της "Ηλεκτρονικής Έκδοσης Αποσπάσματος Ατομικού Λογαριασμού Ασφάλισης" μέσω του Εργοδότη ( https://www.ika.gr/gr/infopages/yphr/logariasmos.cfm ) και στη συνέχεια στο αρμόδιο ΙΚΑ (οπότε μπορεί να χρειαστεί να γίνει και διόρθωση των υποβληθεισών ΑΠΔ).
 17. Και εμένα μου ήρθε το εν λόγω e-mail . Περιμένω άλλο 1 (αν και οι δυο εταιρείες ήδη βρίσκονται σε έλεγχο για καταλογισμό ). Αν μου έρθει και 3ο για μιαν Κοινοπραξία που έκλεισε αρχές 2011, τότε στην Ε.Π.Ε. "σωστά" ήρθε, αλλά θα πρέπει να αγνοηθεί : στην Κ/Ξ έγινε διακοπή αρχές 2011 και η δήλωση καταχωρίστηκε ως "Οικονομικό Έτος 2011", οπότε εμφανίζεται ότι δεν έχει υποβάλλει για το "Οικονομικό Έτος 2012" .
 18. Το άρθρο 20 του Ν. 4075/2012 δε φαίνεται να έχει αλλάξει, άρα "Οι διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου 26 του α.ν. 1846/1951, όπως αντικαταστάθηκαν με το άρθρο 13 του ν. 2972/2001 και συμπληρώθηκαν με την παρ. 4 του άρθρου 33 του ν. 3232/2004 και την παρ. 1 του άρθρου 32 του ν. 3518/2006, αντικαθίστανται ως ακολούθως: «3. Ως χρόνος υπολογισμού των εισφορών ορίζεται ο ημερολογιακός μήνας εντός του οποίου παρασχέθηκε η εργασία ή η υπηρεσία. Δεν μεταβάλλει τον παραπάνω χρόνο η καθυστέρηση, από οποιαδήποτε αιτία, της πληρωμής του μισθού πέραν του μηνός, όπως επίσης δεν μεταβάλλει αυτόν η καταβολή των π
 19. Η αλλαγή έγινε με ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ στις 05/12/2012 (ΦΕΚ–Α΄237), άρθρο 15§10, αλλά Εγκύκλιο ή Έγγραφο δεν βρήκα να έχουν κουμπώσει τα παιδιά του Taxheaven (μόνο σχετικό http://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/14984) : "10. Η διάταξη του άρθρου 14 του ν. 4075/2012 (89 Α΄) αντικαθίσταται ως εξής: «Άρθρο 14 Χρόνος υποβολής Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων Κοινών Επιχειρήσεων. 1. Η Αναλυτική Περιοδική Δήλωση των εργοδοτών που απασχολούν προσωπικό που υπάγεται στην ασφάλιση του ΙΚΑ−ΕΤΑΜ ή στην ασφάλιση των φορέων ή Κλάδων και λογαριασμών των Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής, τις εισ
 20. Γιατί θυμάμαι ότι βγήκε αρχικά Δελτίο Τύπου του ΙΚΑ (βάσει Εγγράφου του Υπουργείου) που έλεγε ότι θα γίνει νομοθετική ρύθμιση και όντως μετά από λίγες ημέρες ψηφίστηκε (στον εφαρμοστικό; ) σχετική Διάταξη και βάσει αυτής βγήκε είτε Έγγραφο είτε Δελτίο Τύπου; Όλα αυτά εντός Νοεμβρίου (να το ψάξω αύριο)
 21. Η Δ.Ο.Υ. δε γίνεται να μην ξέρει (αρμόδια τα Τμήματα Εσόδων και Εισοδήματος): Σε 3-4 περιπτώσεις, που μου έτυχαν, είχαν τον σχετικό αριθμό παροχής και τη διεύθυνση του ακινήτου, οπότε πήγαμε τα κατά περίπτωση σχετικά δικαιολογητικά (π.χ. αν αφορά μισθωμένο ακίνητο, το μισθωτήριο συμβόλαιο, αν αφορά ακίνητο που πωλήθηκε, το συμβόλαιο μεταβίβασης/πώλησης κ.λπ.) μαζί με σχετική Αίτηση για διαγραφή του ΕΕΤΗΔΕ και αναμένουμε να επεξεργαστούν από τον αρμόδιο υπάλληλο για τη διαγραφή τους.
 22. Από την καταχώριση 4-5 Ετήσιων Πινάκων Προσωπικού με 1-3 ατόμα ο καθένας: α) Η όλη διαδικασία είναι σχετικά εύκολη (συμπλήρωση όλων των στοιχείων πάνω στη φόρμα). β) Θέλει περίπου 5-10 λεπτά. γ) Τα γνωστά προβλήματα (τεχνικός ασφαλείας, προϋπηρεσία) είναι υπαρκτά, μπορούν να ξεπεραστούν (με κίνδυνο να θεωρηθεί η υποβολή μη ειλικρινής). δ) Για τους Ετήσιους Πίνακες 2011-2012 δεν ξέρω, αλλά για αυτούς που θα υποβληθούν μόλις οι εταιρείες ενημερώσουν (προσθέσουν πεδία, π.χ. δήμων/περιφερειακών) τις εφαρμογές και θα παρέται η δυνατότητα αυτόματης υποβολής, η όλη διαδικασία θα είναι όπως η Α.Π.Δ. ή
 23. α) Υπήρχε ρεύμα την 25η Μαρτίου 2012 (ή κάπου εκεί γύρω); β) Πληρώνει Τ.Α.Π. επί του λογαριασμού; γ) Το τιμολόγιο είναι οικιακό ή είναι γενικό/κοινοχρήστων;
 24. Αν η απογραφή γίνει μέσω Επιμελητηρίου πρέπει να προσκομισθούν τόσο σε φυσική μορφή όσο και σε ηλεκτρονική μορφή (σιγά να μην κάθονται να σ' το σκανάρουν για μόνο 10€ ): α) Αίτηση (χειρόγραφη μόνο) β) Καταστατικά (αρχικό + τροποποιήσεις ή κωδικοποιημένο) γ) Πρακτικά Γενικών Συνελεύσεων ορισμού Διαχειριστών δ) Πρακτικά Συγκρότησης Δ.Σ. ε) Πρακτικά έγκρισης τελευταίων οικονομικών καταστάσεων/Ορισμού Ελεγκτών στ) Της Παναγιάς τα μάτια, του Χριστού τα χέρια, του Αγίου Πνεύματος τα... πούπουλα και όλων των υπολοίπων Αγίων τα φωτοστέφανα (πώς αλλιώς θα "φωτιστούν"–δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία του νομ
×
×
 • Create New...