Jump to content

ATGOLIARAS

simple Members
 • Content Count

  290
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

ATGOLIARAS last won the day on October 6 2017

ATGOLIARAS had the most liked content!

1 Follower

About ATGOLIARAS

 • Rank
  *
 • Birthday 05/31/1980

Recent Profile Visitors

2,995 profile views
 1. Σε επικοινωνία με την ίδια την εταιρεία στα τηλέφωνα http://www.epsilonnet.gr/contact.aspx
 2. Πρέπει είτε να δοθεί ΠΑΓΙΑ ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ για να τραβούν αυτόματα το ποσό της ΔΟΣΗΣ κάθε ΤΕΛΟΣ του ΜΗΝΑ είτε ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΡΓΑΣΙΜΗ ΗΜΕΡΑ κάθε ΜΗΝΑ να γίνεται (χειροκίνητη) ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΕΣΩ ΒΕΒΑΙΩΜΕΝΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ Δ.Ο.Υ. του ποσού της δόσης.
 3. Είναι θέμα ερμηνεία της διάταξης: Ο (παλιός) Κ.Φ.Ε. (Κ.Ν. 2238/1994) στο άρθρο 52§5 αναφέρει (Επικεφαλίδα άρθρου 52: «Προκαταβολή του φόρου»): «5.α) Επί των δικηγορικών αμοιβών οφείλεται προκαταβολή φόρου 15% με την επιφύλαξη των διατάξεων του άρθρου 58. Ο τρόπος, η διαδικασία, ο χρόνος και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια υπολογισμού και απόδοσης του φόρου αυτού καθορίζεται με την απόφαση που εκδίδεται κατ' εξουσιοδότηση της υποπαραγράφου ζ' της παρούσας παραγράφου. Δεν υπολογίζεται προκαταβλητέος φόρος επί των αμοιβών για παραστάσεις, καθώς και για κάθε άλλη νομική υπηρεσία που παρέχουν δικη
 4. Έλεγξε ότι η ημερομηνία του υπολογιστή σου είναι σωστή. Πολύ πιθανόν να έχεις λανθασμένο έτος, το οποίο να είναι εκτός των χρονικών ορίων ισχύος του πιστοποιητικού της ΓΓΠΣ (22/05/2013-22/06/2014).
 5. Επίσης, μην ξεχνάμε ότι όσοι έχουν υποβάλλει Επίδομα, η Αίτησή τους εξετάζεται αφότου βγει το επίσημο Εκκαθαριστικό από τη ΓΓΠΣ. Οπότε, αν ο/η φορολογούμενος/η ήταν στην περίπτωση της αναμονής επί... μήνες, δε θα έχει δοθεί ούτε και το Επίδομα Τέκνων/Πολυτέκνων κ.λπ.
 6. Το site της Ε.Ε. κάνει on-line αναζήτηση στη βάση των υπόχρεων VIES (για κάποιο περίεργο λόγο, στην Ελλάδα θεωρούνται όλοι όσοι είναι υπόχρεοι υποβολής δηλώσεων ΦΠΑ, ανεξαρτήτως αν έχουν δηλώσει ότι πραγματοποιούν ενδοκοινοτικές συναλλαγές). Έτσι, π.χ. γιατροί, φροντιστήρια, σωματεία, σύλλογοι κ.λπ. που ΔΕΝ υποβάλλουν δηλώσεις ΦΠΑ, τους βγάζει ως μη υπαρκτούς ΑΦΜ. Φυσικά, το ίδιο συμβαίνει με τους ιδιώτες, αλλά και όσους έχουν κάνει διακοπή εργασιών (οπότε πάλι θεωρούνται ιδιώτες). Εν αναμονή της επανεργοποίησης της ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίας της ΓΓΠΣ (από όπου έπαιρναν την πληροφορία όλα τα sites), είν
 7. Όχι ακόμα. Υπάρχει προγραμματισμός για κατά Οκτώβριο μεριά (όταν θα τους έχει παραδοθεί η σχετική εφαρμογή από τον ανάδοχο).
 8. Προσωπικά, επιλέγω να ΜΗΝ χαρακτηριστεί αυτόματα ως "Υποβληθέν" το έντυπο και απλώς ξαναπατάω "Αυτόματη υποβολή", οπότε σταματάει στη σελίδα με τα pdf (αφού έχει υποβληθεί, προφανώς και δεν είναι ενεργοποιημένη η "Υποβολή Ε1/Ε2/Ε3" κ.λπ. στο Taxis και το Taxsystem δεν μπορεί να προχωρήσει ) Εναλλακτικά, και αν το έντυπο έχει χαρακτηριστεί ως Υποβληθέν, δοκίμασε μέσω του "e-Υπηρεσίες => Υποβολή => Ε1/Ε2/Ε3, Ε5/Φ01-010/Φ01-012 κ.λπ."
 9. Μα γιατί βιάζεστε να στείλετε τις έτοιμες δηλώσεις σας; Βγήκε ανακοίνωση που μιλάει ότι υπάρχει Απόφαση με την οποία παρατείνεται η υποβολή. Αύριο, μεθαύριο που θα βγει το κείμενο της Απόφασης, τότε θα ενημερωθεί το Taxis Για τις φαινόμενες ως εκπρόθεσμες, επικοινωνείστε με το Taxis για λεπτομέρειες.
 10. Ανάλογα με τον ελεγκτή. Στις περισσότερες περιπτώσεις γίνεται προσωρινός έλεγχος που είναι πιο γρήγορος. Προφανώς θα ζητήσει θεωρημένα βιβλία, αθεώρητη ανάλυση των βιβλίων (π.χ. αν θεωρήμενη η Μηνιαία Κατάσταση, τότε και το αθεώρητο βιβλίο Εσόδων-Εξόδων), τα παραστατικά για να τα αντιπαραβάλει (ιδίως αυτά που αναφέρονται στο άρθρο 31 Κ.Φ.Ε.). Καλού-κακού πήγαινε και τα έντυπα συμπληρωμένα (σωστά όμως, ε!) για να μην "παιδευτεί" πολύ με το ψάξιμο. Μετά γίνεται η παραλαβή, πληρώνεις το 1/5 σε 30 ημέρες και το υπόλοιπο σε 6 δόσεις (με ανάλογη αναπροσαρμογή των προσαυξήσεων).
 11. Μα η ρύθμιση θα είναι σε ληξιπρόθεσμα (άρα και βεβαιωμένα). Στην περίπτωση που δεν έχουν υποβληθεί δηλώσεις πρέπει πρώτα να καταλογιστούν και μετά να μπουν σε ρύθμιση. Και επειδή θα είναι βεβαιωμένα εντός του 2013, όταν θα γίνουν ληξιπρόθεσμα, τότε θα ισχύει η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων εντός του 2013 (αν και αμυδρά που θυμάμαι το νόμο πρέπει να λέει να έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα ΠΡΙΝ από την κατάθεση του νόμου στη Βουλή —κάπου στην 3η-4η σελίδα του ΦΕΚ πρέπει να ήταν).
 12. Αφού σε πρώτο επίπεδο, οι οφειλές είναι ανά Α.Φ.Μ. γιατί να πρέπει να γίνει ρύθμιση για όλα τα σχετιζόμενα Α.Φ.Μ.; (Δεν αναφέρομαι για τη δυνατότητα -μη- λήψη Φορολογικής Ενημερότητας)
 13. Αυτήν την απόφαση θυμάμαι, αλλά δεν την βρίσκω στο Taxheaven (μόνο στο ΔΕΝ 1621/β Μαρτίου 2013, τη βρήκα)
 14. Σε κάποιο Νόμο (μου φαίνεται είτε στον Εφαρμοστικό μαζί με τον Κ.Φ.Α.Σ. ή σ' αυτόν του Ιανουαρίου) υπήρχε 1-2 γραμμές που έλεγε ότι στην περίπτωση της Καταγγελίας με προειδοποίηση, η γνωστοποίηση στον ΟΑΕΔ γίνεται σε 8 ημέρες από την ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ. Σε κάθε περίπτωση ήταν πριν από την υποχρεωτική υποβολή των εντύπων μέσω Διαδικτύου. Δυστυχώς, δεν έχω τώρα τον χρόνο να το ψάξω.
×
×
 • Create New...