Jump to content

marvas

simple Members
 • Posts

  12
 • Joined

 • Last visited

About marvas

marvas's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

4

Reputation

 1. συμμετέχω στην κίνηση και συνυπογράφω. αρνούμαι να συμμετάσχω σε οποιοδήποτε λογιστικό σύλλογο εδώ και χρόνια οι οποίοι απλά κοιτάνε τα δικά τους προσωπικά συμφέροντα.
 2. Ή περνάμε στην δράση ή σταματάμε κάθε περιττή συζήτηση και βλέπουμε απλά το τέλος μας να έρχεται. Ενόσω βρισκόμουν σε διακοπές, το μυαλό μου δεν σταμάτησε ούτε ένα λεπτό να σκέφτεται πιθανούς τρόπους επίλυσης των προβλημάτων που καθημερινά καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Σχεδόν καθημερινά άκουγα στην παραλία διάφορες συζητήσεις από παρέες, όπου ο βασικός άξονας ήταν το πρόβλημα της άνισης φορολογίας, πιθανή διαφυγή τους στο εξωτερικό, προβληματισμό για τρόπο επιβίωσης στην Ελλάδα. Τι να πείς άραγε στα νέα παιδιά που αναγκάζονται να φύγουν γιατί δεν βλέπουν κανένα μέλλον στην Ελλάδα; Πως να πάρεις την ευθύνη να τους πείσεις ότι η χώρα δεν πρέπει να χάσει το υπάρχον παραγωγικό δυναμικό της; Θα αναρωτηθείτε πως σχετίζονται αυτά που γράφω με την συνάντηση που προσπαθούμε να επιτύχουμε. Άμεση σύνδεση. Τι έκανε μέχρι σήμερα ο κλάδος μας για την διασφάλιση των συμφερόντων του έλληνα μικρομεσσαίου επιχειρηματία; ΤΙΠΟΤΑ Τι έκανε μέχρι σήμερα ο κλάδος μας για την διασφάλιση των δικών μας συμφερόντων; ΤΙΠΟΤΑ Ποιά είναι η παρουσία μας στο Υπουργείο Οικονομικών; ΚΑΜΜΙΑ Τι κάνουμε; Καθόμαστε πίσω από τα γραφεία μας, γκρινιάζουμε για τα κακώς κείμενα, στην πλειοψηφία ο ένας συνάδελφος χώνει το μαχαίρι στην πλάτη του αλλουνού και η ζωή συνεχίζεται. Σε όποιον/α αρέσει η λογοτεχνία, έχω να προτείνω ένα βιβλίο που εντελώς τυχαία τράβηξε την προσοχή μου στην διάρκεια των διακοπών: " Η Ελλάδα στο ντιβάνι". Μας αφορά όλους/ες. Εάν τελικά αποφασίσετε ότι υπάρει λόγος συνάντησης, ενημερώστε με. Τα τηλέφωνά μου είναι ήδη γνωστά.
 3. Καλησπέρα σε όλους/ες σας, Σημασία έχει να γίνει η αρχή. Ας μαζευτούμε ελάχιστοι, τουλάχιστον να γίνει η αρχή, τουλάχιστον να πούμε ότι προσπαθήσαμε. Κάποιο αποτέλεσμα θα υπάρξει, ακόμα και η αποτυχία είναι ένα αποτέλεσμα που σε αναγκάζει στην χάραξη καινούργιας στρατηγικής πολιτικής. Αποφασίστε ημέρα και ώρα και ενημερώστε μας. Μαρία
 4. Καλημέρα σε όλους/ες σας,<BR><BR>Σημασία έχει να γίνει η αρχή, όσοι/ες μαζευτούμε. Άλλωστε ο" καναπές " είναι έξω από την δική μας φιλοσοφία. <BR>Δηλώνω παρούσα.<BR>Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2107219285, Μαρία
 5. Τα πράγματα θα μπορούσαν να τακτοποιηθούνε με μια στρατηγική κίνηση. Έχουμε ως δεδομένο ότι η ηγεσία του υπουργείου μας θεωρεί συνεργάτες. Χρειάζεται την συνδρομή μας για την επίτευξη των στόχων. Για να σταματήσόυν επιτέλους όλα αυτά τα κακώς κείμενα, τα οποία έχουνε βαθυές ρίζες, μπορούνε να κάνουνε υποχρεωτική την τήρηση βιβλίων και στοιχείων όλων των κατηγοριών, ανεξαρτήτου ορίου ακαθάριστου εισοδήματος, από τους λογιστές. Μόνον έτσι θα αποκτήσει ισχύ το επάγγελμά μας.
 6. Κωνσταντίνα, θα συμφωνήσω μαζί σου. Φταίμε γιατί δεν έχουμε έναν σύλλογο ισχυρό, ικανό, με κατάλληλους, ικανούς επαγγελματίες του χώρου, που να μπορούνε να διασφαλίζουνε την αξιοπρέπεια του επαγγέλματός μας. Έναν σύλλογο που να μην έχει καμμία σχέση με το γνωστό πελατειακό σύστημα, έναν σύλλογο που απλά να διασφαλίζει ταυτόχρονα και εμάς αλλά και τους φορολογούμενους. Όσον αφορά τους δικηγόρους, θα χαρώ πάρα πολύ όταν και άμα αποφασίσει η ηγεσία, να προβεί σε εξονυχιστικούς ελέγχους ( με αδιάφθορους ελεγκτές!!!), και να πέφτουν τα πρόστιμα, το ένα πίσω από το άλλο. Όνειρο απατηλής νυχτός φυσικά. Ποιός τολμάει να αγγίξει τους μεγαλοκαρχαρίες; Εκεί που μαστίζει η φοροδιαφυγή, η εκάστοτε ηγεσία είναι τυφλή. Μη τυχόν πειράξουνε τα παιδιά. Θα ευχηθώ σε όλους/ες καλή Ανάσταση. Με ελπίδα για ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.
 7. Καλησπέρα σε όλους/ες σας, Οι "φίλοι μας" οι δικηγόροι!!! ΑθήναΣτο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε δικηγόρος των Αθηνών ζητώντας να κριθεί αντισυνταγματική και παράνομη η απόφαση του υπουργού Οικονομικών, με την οποία μειώθηκαν τα όρια των ακαθόριστων εσόδων επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών, πάνω από τα οποία υποχρεωτικά θα υπογράφουν τις φορολογικές δηλώσεις λογιστές φοροτεχνικοί. Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, τα ποσά των ακαθάριστων εσόδων επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών που τηρούν βιβλία Β' κατηγορίας και οι δηλώσεις τους υπογράφονται από λογιστή φοροτεχνικό μειώνονται από 300.000 ευρώ και 150.000 ευρώ σε 150.000 και 100.000 ευρώ, αντίστοιχα. Με τη μείωση αυτή του πλαφόν πολύ μεγαλύτερος αριθμός δηλώσεων επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών θα υπογράφεται πλέον από λογιστές. Σύμφωνα με τον προσφεύγοντα στο ΣτΕ δικηγόρο, η ρύθμιση και οι υπουργικές αποφάσεις που καθορίζουν το πλαφόν, πάνω από το οποίο θα υπογράφουν τις δηλώσεις λογιστές, είναι αντίθετες στα άρθρα 4 και 5 του Συντάγματος, καθώς θεσπίζουν ιδιαίτερο επαγγελματικό προνόμιο υπέρ ορισμένης κατηγορίας επαγγελματιών, αυτή των λογιστών φοροτεχνικών. Πολύ περισσότερο είναι αντισυνταγματικό και παράνομο το προνόμιο αυτό, υποστηρίζει, όταν ο φορολογούμενος είναι υπόχρεος έναντι του δημοσίου για την ακρίβεια των δηλώσεών του και ευθύνεται για την καταβολή των προστίμων και πρόσθετων φόρων, σε περίπτωση υποβολής ανακριβών δηλώσεων. Παράλληλα, με τη ρύθμιση αυτή ο λογιστής, σε αντίθεση με το νομικό πλαίσιο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, αποκτά πρόσβαση σε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των πελατών του, όπως είναι οι δαπάνες ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης, του ίδιου του φορολογουμένου και των προστατευομένων μελών της οικογένειας του, από τις οποίες συμπεραίνονται τα ιατρικά προσωπικά δεδομένα. Ακόμη, εισάγεται αδικαιολόγητη άνιση μεταχείριση μεταξύ των επιτηδευματιών που τηρούν βιβλία Β' κατηγορίας, καθώς κάτω από το πλαφόν δεν απαιτείται υπογραφή λογιστή, ενώ πάνω από αυτό απαιτείται. Επίσης, υπογραμμίζεται ότι οι άδειες σε λογιστές φοροτεχνικούς χορηγούνται σε πρόσωπα όχι απαραίτητα πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Ανεξάρτητα, όμως, από το επίπεδο εκπαίδευσής τους, από την κοινή πείρα, δεν συμπεραίνεται ότι οι λογιστές είναι περισσότερο κατάλληλοι από τους δικηγόρους, για να μεταφέρουν ορθά τα δεδομένα των βιβλίων στην φορολογική δήλωση, αλλά και για ποιο λόγο θεωρούνται αξιόπιστοι για την ορθή συμπλήρωση της φορολογικής δηλώσεως, σημειώνει ο δικηγόρος. Πολύ δε περισσότερο αυτό ισχύει, σημειώνει ο δικηγόρος, για τη νέα αρμοδιότητα που χορηγήθηκε στον λογιστή φοροτεχνικό και αφορά την ορθή φορολογική αναμόρφωση των αποτελεσμάτων με τις δαπάνες που δεν αναγνωρίζονται και οι οποίες παρατίθενται αναλυτικά σε κατάσταση, που συνυποβάλλεται με τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος.
 8. Καλησπέρα σε όλους/ες σας. Θα ήθελα μια τεκμηριωμένη απάντηση για ποιόν λόγο αποκλείονται οι πτυχιούχοι των ΤΕΙ οι οποίοι ασκούν νόμιμα το επάγγελμα του λογιστή-φοροτέχνη, από μέλη του Ο.Ε.Ε. Αυτός ο αποκλεισμός για εμένα προσωπικά σημαίνει ότι δεν είμαστε ισότιμα μέλη της "κοινότητας" των λογιστών, δεν έχουμε το δικαίωμα της επιλογής εκπροσώπησής μας στο ανώτατο όργανο διοίκησης. Παρακαλώ πολύ σε μια τεκμηριωμένη & σοβαρή απάντηση εκ μέρους των συναδέλφων. Παραθέτω μέρος από τις οδηγίες του ΟΕΕ για την εγγραφή μέλους. Α) Ποιοι εγγράφονται στο Ο.Ε.Ε. Ως μέλη του ΟΕΕ εγγράφονται υποχρεωτικά όλοι οι πτυχιούχοι των Ελληνικών Ανωτάτων Οικονομικών Σχολών, δηλαδή του Οικονομικού Παν/μίου της Αθήνας (πρώην ΑΣΟΕΕ) του Παν/μίου Πειραιά, (πρώην ΑΒΣΠ), του Παν/μίου Μακεδονίας (πρώην ΑΒΣΘ), των Οικονομικών Τμημάτων του Παν/μίου Αθηνών, του Παν/μίου Θεσ/νίκης, του Παν/μίου Πατρών, του Παν/μίου Αιγαίου, του Παν/μίου Κρήτης, του Παν/μιου Θράκης, του Παν/μίου Κύπρου, του Παν/μιου Ιωαννίνων, του Παν/μίου Θεσσαλίας και του Παν/μίου Πελοποννήσου. Οι πτυχιούχοι των Τμημάτων Δημόσιας Διοίκησης και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Παν/μίου. Οι πτυχιούχοι Ισοτίμων Οικονομικών Σχολών η Τμημάτων του Εξωτερικού. Οι πτυχιούχοι των Οικονομικών Σχολών ή Τμημάτων των Παν/μίων που θα Ιδρυθούν ή θα μετατραπούν σε Οικονομικές. Οι πτυχιούχοι Πολιτικών ή Νομικών Επιστημών που απέκτησαν το πτυχίο τους πριν το 1980 εφόσον ασκούν Οικονομολογικό Επάγγελμα(απο το 1984
 9. Καλησπέρα συνάδελφοι. Η γνώμη μου; Με όλη αυτή την διαφθορά και την ανηθικότητα την οποία κυκλοφορεί, την οποία συντηρεί το ίδιο το κράτος, η εκάστοτε φορολογική αρχή, για ποιό λόγο πρέπει να είμαστε εμείς οι οποίοι καλούμαστε να βγάλουμε το φίδι από την τρύπα; Θέλουνε πραγματικά κάποιος να αναλάβει την ευθύνη ή αποδιοπομπαίους τράγους; Ας αναλάβει πρώτα τις ευθύνες του το υπουργείο οικονομικών. Μια κατ εξακολούθηση αθλιότητα στο φορολογικό σύστημα. Φορολογικός ανασχεδιασμός, ισχυρός νόμος με σαφείς οδηγίες. Να ισχύσει όμως για όλους. ΟΛΟΥΣ!!! Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να μπω σε λεπτομέρειες για το τι εννοώ. Ναι, να αναλάβουμε ευθύνες όταν πρώτα μας σεβαστούνε για την δουλειά την οποία κάνουμε. Η Πυθία πέθανε πρίν χρόνια, δεν υπάρχει πλέον μαντείο να απευθυνόμαστε για να μαντεύουμε τι ακριβώς κάνουνε οι πελάτες μας. Κάποιος συνάδελφος κοινοποίησε τις ευθύνες που έχουνε οι δικηγόροι. Κλάδος κράτος εν κράτη. Μήπως ο δικηγορικός σύλλογος τους αφαιρεί την άδεια όταν βγάζουνε αθώο τον χειρότερο εγκληματία; Όχι φυσικά. Εμείς γιατί να είμαστε υπόλογοι, γιατί να κινδυνεύουμε με αφαίρεση αδείας για φορολογικές αταξίες πελατών μας;;; Γιατί φυσικά τους λογιστές μας θεωρούνε λαμόγια. Άντε να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας. Εύχομαι καλή συνέχεια. Εαν δεν συνεργαστούμε όλοι μαζί για να βρούμε μια κοινή αποδεκτή λύση, καλύτερα να αλλάξουμε ειδικότητα γιατί στο τέλος ή θα πάμε απευθείας στο νοσοκομείο ή θα κοιμόμαστε αγκαλιά με ηρεμιστικά και χάπια για το στομάχι. Ε δεν αξίζει τον κόπο.
 10. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.
 11. καλησπερα, καλό μήνα. μπορεί κάποιος να μου πει όταν έχουμε περίπτωση μερικής απασχόλησης στους κωδικούς 27(πλήρες ωράριο) & 28(ολες εργάσιμες) τι δηλώνουμε στην απδ; επίσης να ρωτήσω εαν στους κωδικούς 34&35 (απο έως ημερομηνία απασχόλησης) δηλώνεται όλος ο μήνας.
×
×
 • Create New...