Jump to content

MarineTax

simple Members
 • Content Count

  78
 • Joined

 • Last visited


Reputation Activity

 1. Upvote
  MarineTax got a reaction from i serve in Hλεκτρονική υποβολή ΣΕΠΕ διαμερίσματα περιφερειακες ενοτητεσ   
  ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
   
  Η  1η  ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ περικλείεται από τις οδούς:
  ΠΑΝ. ΤΣΑΛΔΑΡΗ – ΦΟΡΝΕΖΗ – ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ Ε΄ - ΣΠΕΤΣΩΝ – ΜΑΤΖΑΓΡΙΩΤΑΚΗ –
  ΛΕΩΦ. ΕΛΕΥΘ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ – ΜΕΝΕΛΑΟΥ – ΛΕΩΦ. ΑΝΔΡΕΑ ΣΥΓΓΡΟΥ – ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΟΥ –
  ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ – ΣΠΑΡΤΗΣ – ΠΑΝ. ΤΣΑΛΔΑΡΗ.
   
  Η 2η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ περικλείεται από τις οδούς:
  ΠΑΝ. ΤΣΑΛΔΑΡΗ – ΣΠΑΡΤΗΣ – ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ – ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΟΥ – ΛΕΩΦ. ΑΝΔΡΕΑ ΣΥΓΓΡΟΥ –
  ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ – ΠΑΝ. ΤΣΑΛΔΑΡΗ.
   
  Η 3η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ περικλείεται από τις οδούς:
  ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ Ε΄ - ΚΛΕΙΤΟΜΗΔΟΥΣ – ΠΑΝ. ΤΣΑΛΔΑΡΗ – ΣΑΚΗ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΑ -
  ΛΕΩΦ. ΑΝΔΡΕΑ ΣΥΓΓΡΟΥ – ΜΕΝΕΛΑΟΥ – ΛΕΩΦ. ΕΛΕΥΘ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ – ΜΑΤΖΑΓΡΙΩΤΑΚΗ –
  ΣΠΕΤΣΩΝ – ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ Ε΄
 2. Upvote
  MarineTax got a reaction from MARIAZAK in ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥ ΑΚΙΝΗΤΩΝ (ΕΦΑ)   
  Καλημέρα συνάδελφοι,
   
  Τα ερωτήματα είναι απλά:
  Δεν θα πρέπει να δωθεί παράταση για την υποβολή του ΕΦΑ από τη στιγμή που η υπηρεσία έμεινε ανοικτή μόνο για 6 ημέρες????????
  Επείδη το θέμα δεν αφορά πολλούς θα πρέπει να επιβαρυνθούν με πρόστιμο όσοι συνάδελφοι δεν κατάφεραν ή δεν πρόλαβαν να στείλουν τη δήλωση?????
  Μήπως η συγκεκριμένη πρακτική ακολουθηθεί και στη συνέχεια σε άλλες υποβολές????
   
  Λυπάμαι αλλά φέτος δεν αρχίσαμε καλά...
 3. Upvote
  MarineTax got a reaction from MARKA in Το taxis λειτουργει βρε παιδια;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;   
  Κάνετε λάθος αν νομίζετε οτι θα δωθεί παράταση...
  Το σύστημα και κατ'επέκταση το Κράτος μας, έχει προνοήσει για τέτοιες περιπτώσεις...
   
  ...Σε περίπτωση αποδεδειγμένης αδυναμίας του συστήματος η υποβολή γίνεται στη ΔΟΥ!!!!!!
   
  Ξεκινήστε τις εκτυπώσεις και αύριο το πρωί όλοι μαζί (και με όλες τις δηλώσεις που λήγουν) στην ΟΥΡΑ!!!!!!!!
   

 4. Upvote
  MarineTax reacted to ΚΩΣΤΗΣ ΒΑΚΡΙΝΟΣ in ΤΕΑΥΕΚ -ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΑΠΟ 1/12/2013   
  Στο μεταξύ θυμήθηκα και εκείνο το θέμα της έκθεσης που ειχε τεθεί, χρόνια πίσω τωρα, στις πανελλήνιες εξετάσεις. Νομίζω πως αποτελεί το αποκρυστάλλωμα των δελτίων τύπου, των τιτιβισμάτων και λοιπών συναφών π.δ.κ.α.: "Αν δεν απατάσθε, περί τίνος πρόκειται ?"....
 5. Upvote
  MarineTax got a reaction from BILLBEAR in Εντυπώσεις από τη νέα εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Α.Π.Δ.   
  Ευχαριστώ!! Έχετε δίκιο, την βρήκα την εγκύκλιο...
   
  Θα ήθελα επίσης να διαπιστώσω ότι είναι τραγικό να μην αναφέρεται κάπου στο αποδεικτικό υποβολής ποιός εκδίδει τη βεβαίωση...
  Αυτός που το σχεδίασε πραγματικά έχει ιδιαίτερα αναπτυγμένη αισθητική προσέγγιση.
  Και φυσικά αυτό το αποδεικτικό υποβολής είναι αδύνατον να το αντιγράψεις...!!!
 6. Upvote
  MarineTax got a reaction from access in ΠΩΛΗΣ ΠΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ Ε3   
  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 16 Φεβρουαρίου 2006
  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Αρ. Πρωτ. : 1055470/1129/Α0012
  ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
  ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ
  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ( Δ 12 )
  ΤΜΗΜΑΤΑ Α ΄
  Δ/ΝΣΗ ΚΩΔΙΚΑ ΒΙΒΛΙΩΝ & ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ( Δ15 )
  ΤΜΗΜΑ : Α΄
  ΘΕΜΑ : Φορολογική μεταχείριση ζημίας από πώληση παγίου στοιχείου επιχείρησης.
  Απατώντας σε σχετική αίτηση σας , αναφορικά με το πιο πάνω θέμα , σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα .
  Α ) ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ
  1. Σύμφωνα με τις διατάξεις της περ. η΄ της παρ. 1 του άρθρου 31 του ν. 2238/1994 , από τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων που τηρούν επαρκή και ακριβή βιβλία και στοιχεία Β΄ και Γ΄ κατηγορίας του Κ.Β.Σ. εκπίπτει η ζημία που πραγματοποιήθηκε από φθορά , απώλεια ή υποτίμηση κεφαλαίου . Προκειμένου για ακίνητα , για τον υπολογισμό της ζημίας αυτών , ως τιμή πώλησης δεν δύναται να ληφθεί ποσό μικρότερο της αξίας , όπως αυτή προσδιορίζεται σύμφωνα με τις διατάξεις περί φορολογίας μεταβιβάσεως ακινήτων .
  2. Περαιτέρω, με τις διατάξεις της παρ. 15 του πιο πάνω άρθρου και νόμου ορίζεται, ότι οι εκπτώσεις των προηγούμενων παραγράφων ενεργούνται με την προϋπόθεση ότι τα ποσά αυτών έχουν αναγραφεί στα βιβλία της επιχείρησης .
  3. Εξάλλου, σύμφωνα με την 1006263/125/Α0012/ΠΟΛ.1012/21-1-2002 εγκύκλιο με την οποία δόθηκαν οδηγίες για την συμπλήρωση του εντύπου «Ε3», οι επιχειρήσεις, που τηρούν βιβλία Β΄ κατηγορίας του Κ.Β.Σ., αναγράφουν στον κωδικό 534 «Διάφορα έξοδα» του υποπίνακα «δαπάνες» του πίνακα ΣΤ΄ , τα ποσά των δαπανών που δεν περιλαμβάνονται στους λοιπούς κωδικούς του εν λόγω πίνακα . Επίσης, το τίμημα από πώληση παγίου στοιχείου της επιχείρησης δεν αναγράφεται στους υποπίνακες των εσόδων, του πιο πάνω πίνακα .
  4. Επίσης, με την παρ. 4 της 1116069/1403/0015/ΠΟΛ.1146/30-12-2003 Υπουργικής Απόφασης ορίζεται, ότι οι αποσβέσεις των παγίων περιουσιακών στοιχείων των επιχειρήσεων που τηρούν βιβλία Β΄ κατηγορίας του Κ.Β.Σ. που αναλογούν στην κλειόμενη χρήση καταχωρούνται συγκεντρωτικά στο σκέλος των εξόδων ( «Λοιπά έξοδα» ) του βιβλίου εσόδων – εξόδων μέχρι την προθεσμία υποβολής της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος . Στον ίδιο χρόνο οι κατά τα ανωτέρω καταχωρημένες αποσβέσεις καθώς και η αξία των παγίων που αφορούν αυτές αναλύονται ανά πάγιο σε αθεώρητες καταστάσεις ( χειρόγραφες ή μηχανογραφικές ) ή σε ιδιαίτερο χώρο του βιβλίου εσόδων – εξόδων .
  5. Από τα ανωτέρω συνάγεται, ότι στην περίπτωση που επιχείρηση η οποία τηρεί βιβλία Β΄ κατηγορίας του Κ.Β.Σ. , πραγματοποιήσει ζημία από την πώληση παγίου στοιχείου της ( εκτός αυτοκινήτου) , λόγω πώλησης του σε μικρότερη τιμή από την αναπόσβεστη αξία του όπως αυτή προκύπτει από τις αθεώρητες καταστάσεις ή από το βιβλίο εσόδων – εξόδων της σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην παρ. 4 του παρόντος, η ζημία αυτή εκπίπτει από τα ακαθάριστα έσοδα της σύμφωνα με την περ. η΄ της παρ. 1 του άρθρου 31 του ν.2238/1994 , με την προϋπόθεση, το εν λόγω ποσό να αναγράφεται στο βιβλίο εσόδων εξόδων της, σύμφωνα με την παρ. 15 του ίδιου άρθρου και νόμου.
  Τέλος σας γνωρίζουμε ότι το ποσό της πιο πάνω ζημίας αναγράφεται στον κωδικό 534 «διάφορα έξοδα» του υποπίνακα δ΄ «Δαπάνες» του πίνακα ΣΤ΄ του εντύπου «Ε3», το δε τίμημα από την πώληση δεν αναγράφεται στους υποπίνακες των εσόδων του ίδιου πίνακα σύμφωνα με την 1006263/125/Α0012/ΠΟΛ.1012/21-2-2002 εγκύκλιο .
  Β ) ΚΩΔΙΚΑΣ ΒΙΒΛΙΩΝ & ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ
  1. Με τις διατάξεις της περίπτωσης γ΄, της παραγράφου 1 του άρθρου 6 του Κ.Β.Σ. ορίζεται ότι οι επιτηδευματίες της δεύτερης κατηγορίας τηρεί βιβλίο εσόδων – εξόδων, σε ξεχωριστές στήλες του οποίου καταχωρεί τις δαπάνες για αγορά αγαθών, διακεκριμένα και ανάλογα με τον προορισμό τους για μεταπώληση ή παραγωγή προϊόντων, τις δαπάνες λήψης υπηρεσιών, τα γενικά έξοδα και λοιπές πράξεις .
  2. Με βάση τα ανωτέρω, καθώς και τα αναφερόμενα στο Κεφάλαιο Α΄ του παρόντος ( Φορολογία Εισοδήματος ) συνάγεται ότι η ζημία από την πώληση παγίου στοιχείου επιχείρησης ( εκτός αυτοκινήτου ) πρέπει αν καταχωρείται στο βιβλίο εσόδων – εξόδων στο σκέλος των εξόδων στην οικεία στήλη, δηλαδή στις δαπάνες από λοιπές πράξεις, χωρίς αν απαιτείται παραστατικό ως αιτιολογικό για τον υπολογισμό και την καταχώρηση της .
  Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
  ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΙΧΑΛΟΣ
×
×
 • Create New...