Jump to content

PETROMANOF

simple Members
 • Content Count

  213
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Reputation Activity

 1. Like
  PETROMANOF reacted to MAKIS74 in My DATA. To A και το Ω είναι οι πωλήσεις. μήπως είναι πιο εύκολο ετούτο?   
  Δεν νομιζω οτι εχουν αδικο.........:
   
   
  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
  ΓΑΜΒΕΤΑ 4 – ΑΘΗΝΑ-10678 –ΤΗΛ. 210 3826627
  [email protected]
  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Οικονομολόγων Ελεύθερων Επαγγελματιών εκφράζει τις ανησυχίες της για την βιασύνη του Υφυπουργού Οικονομικών και της ΑΑΔΕ για την εφαρμογή του myData.
  Για ένα τόσο μεγάλο εγχείρημα που θα επιδεινώσει την ήδη επιβαρυμένη καθημερινότητα των οικονομολόγων φοροτεχνικών, θα έπρεπε να υπήρχαν πειστικές απαντήσεις για την αναγκαιότητα της εφαρμογής, κατάλληλη προετοιμασία από την διοίκηση και ουσιαστική διαβούλευση με τον κλάδο μας.
  Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι τα εξής:
  Α. Προς τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Απ. Βεσυρόπουλο και τον Διοικητή της ΑΑΔΕ κ.Γ. Πιτσιλή
  1. Υπάρχει μελέτη σκοπιμότητας και εμφανής ωφέλεια από την εφαρμογή των myData; Γιατί δεν δίνεται στην δημοσιότητα;
  2. Σε ποια άλλη χώρα της Ευρώπης ή παγκόσμια υπάρχει αντίστοιχη εφαρμογή; Ποιο όφελος προέκυψε και τι προβλήματα υπήρξαν;
  3. Έχει βελτιωθεί η υποδομή του taxisnet και σε ποιο βαθμό, ώστε να αντέξει το μεγάλο όγκο δεδομένων που θα υποβληθούν;
  4. Σε τι επί πλέον εξυπηρετεί η τριπλή τήρηση των φορολογικών βιβλίων λογιστικής και φορολογικής βάσης και των ηλεκτρονικών βιβλίων του myData;
  5. Θέματα φοροδιαφυγής δεν καλύπτονται γιατί ότι έχει εκδοθεί είναι αυτονόητο ότι έχει καταχωρηθεί στα φορολογικά βιβλία.
  Επίσης θέματα εικονικών τιμολογίων δεν αντιμετωπίζονται!
  6. Έχετε εξασφαλίσει ότι οι ταχύτητες του internet είναι ικανοποιητικές για την υποβολή των δεδομένων σε κάθε σημείο της Ελλάδος, όταν στις περισσότερες αστικές περιοχές το uploand για 25 Mbps είναι στην πραγματικότητα στα 0,99 Mbps;
  Β. Προς τους επιχειρηματίες και τις επιχειρήσεις.
  1. Ο μεγάλος όγκος δεδομένων που πρέπει να διαβιβάζονται καθημερινά ή περιοδικά, θα επιβαρύνει το λειτουργικό κόστος, δεδομένου ότι απαιτείται εκτός του σύγχρονου εξοπλισμού και παραμετροποίηση όλων των λογισμικών προγραμμάτων, κάποιες εταιρίες μάλιστα χρεώνουν έξτρα την εφαρμογή.
  2. Με δεδομένο τον πρόσθετο χρόνο που θα απαιτηθεί να διαθέσουμε ως επαγγελματίες για το myData, ο οποίος εκτιμάται τουλάχιστον κατά 50%, κάποιοι δε εκτιμούν και 100%, αυτονόητο είναι ότι θα υπάρξει και αύξηση των τιμών των παρεχόμενων υπηρεσιών αναλογικά.
  Γ. Προς τους συναδέλφους Οικονομολόγους Φοροτεχνικούς.
  Η πρόσθετη τριπλή τήρηση των λογιστικών και φορολογικών βιβλίων των επιχειρήσεων και των myData, που θα περιλαμβάνει εκτός των εσόδων και δαπανών, αποσβέσεις και εγγραφές τακτοποίησης για τον προσδιορισμό των κερδών, θα επιβαρύνει σημαντικά τον χρόνο απασχόλησης και αν μάλιστα συνυπολογιστούν και τα προβλήματα με τις συνδέσεις στην εφαρμογή και τις αυτονόητες (γνωστές πλέον σε όλους μας) καθυστερήσεις, θα επηρεάσει την ψυχική μας υγεία.
  Κάποιοι ειδήμονες θεώρησαν ότι με τα ηλεκτρονικά βιβλία και τις παραμετροποιήσεις θα λαμβάνουν αυτόματα τα δεδομένα και θα παρακάμψουν τους οικονομολόγους φοροτεχνικούς.
  Πλανώνται οικτρά.
  Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε εγρήγορση.
  Αθήνα 23/10/2020
  Ο Πρόεδρος
  Αριστείδης Παπανδρέου
  Ο Γενικός Γραμματέας
  Δημήτριος Λογοθέτης
  https://www.taxheaven.gr/news/51248/pooee-elladas-ta-erwthmata-poy-prokyptoyn-gia-ta-mydata-kapoioi-oewrhsan-oti-me-ta-hlektronika-biblia-oa-parakampsoyn-toys-oikonomologoys-forotexnikoys?fbclid=IwAR2RmZBlovNFV4A-EWML1VQ-ZeH6yNXWzIeUmEsFrHTCyH84ZX3kQZmWlrw
 2. Like
  PETROMANOF reacted to eyripidis in ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ 2020   
  ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ.ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ FORUM EINAI ΓΙΑ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΥΣ, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ Ο ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΥΡΙΟΣ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΛΥΘΕΙ  ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΡΙΑ.
 3. Like
 4. Like
  PETROMANOF got a reaction from prince in Υποχρέωση δήλωσης αποθεμάτων, σε κιλά για τα νωπά και κατεψυγμένα προϊόντα κρέατος Έχει βρεί κανείς το λινκ   
  προφανώς θα δωθεί παράταση και διευκρινιστικές...Οτιδήποτε νοιώθετε ότι σας φέρνει εγκεφαλικό συνήθως ακολουθεί παράταση...
  Υγ. δεν υποβάλλει θεωρώ η πλειονότητα...
 5. Like
  PETROMANOF reacted to sakisgeorgiadis in Χρόνο και σαφήνεια ζητούν οι λογιστές ώστε να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις τις περιόδου   

  Με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος αναδεικνύει το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες λογιστές λόγω του πλήθους νέων μέτρων και των ασφυκτικών ημερομηνιών υλοποίησης.

  Ολόκληρη η ερώτηση έχει ως εξής:
                                                                                                   
  ΕΡΩΤΗΣΗ  
    Προς τους Υπουργούς: 1) Οικονομικών κ. Σταϊκούρα Χρήστο
       Υπόψη Υφ. Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλο Απόστολο
       2)Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Βρούτση Ιωάννη
       3) Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γεωργιάδη Άδωνι 
       4)Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Βορίδη Μαυρουδή

  ΘΕΜΑ: Σε αδιέξοδο ανταπόκρισης στις υποχρεώσεις των επιχειρήσεων οι λογιστές  λόγου του πλήθους των μέτρων και των ασφυκτικών ημερομηνιών υλοποίησης.

  Κύριοι Υπουργοί,

  Ένα σοβαρό πρόβλημα έχει ανακύψει με βάση όσα αναφέρουν οι επαγγελματίες λογιστές και οι οργανώσεις τους με επανειλημμένες και αναλυτικές ανακοινώσεις τους, που εάν δεν αντιμετωπισθεί ολοκληρωμένα θα μετατραπεί στην “αχίλλειο πτέρνα” εφαρμογής των μέτρων, για την έγκαιρη ενίσχυση των πληττομένων επιχειρήσεων από την κρίση της πανδημίας του κορονοϊού.
  Ο καταιγισμός των μέτρων και των ρυθμίσεων από την Κυβέρνηση  για πληθώρα φορολογικών, εργατικών και ασφαλιστικών θεμάτων, καθώς και θέματα κοινωνικών παροχών σε εργαζομένους και επιχειρήσεις, εμπλέκει για την ολοκλήρωσή τους τους λογιστές. Αυτό σε συνδυασμό με τις πολύ ασφυκτικές ημερομηνίες ολοκλήρωσης τους τους οδηγεί σε αδιέξοδο και να δηλώνουν αδυναμία ανταπόκρισης. Το παραπάνω αντικειμενικό πρόβλημα, επιτείνεται σύμφωνα με τους λογιστές, από την απουσία ενός κωδικοποιημένου και ενιαιοποιημένου κειμένου το οποίο να εξειδικεύει και να επιλύει τις επιμέρους περιπτώσεις εφαρμογής καθώς και από το ότι οι ηλεκτρονικές εφαρμογές υποβολής (ΕΡΓΑΝΗ, «myBusinessSupport” ΑΑΔΕ ) που χρησιμοποιούνται για την υποβολή των αιτήσεων, εμφανίζονται δυσλειτουργίες και τεχνικά προβλήματα.
  Τα μέτρα αφορούν πολλές μικρές επιχειρήσεις που δεν διαθέτουν καν λογιστήριο και όλη την προετοιμασία πρέπει να την κάνουν οι λογιστές που στις περισσότερες φορές πρέπει να τους συναντήσουν στο γραφείο τους. Η συχνή επαφή με τους πελάτες  τους εκθέτει περισσότερο σε κινδύνους μόλυνσης από το κορονοϊό άρα το “Μένουμε_σπίτι” δεν έχει εφαρμογή για αυτούς. Πρόβλημα διεκπεραίωσης της διαδικασίας των αιτήσεων στήριξης από τους λογιστές δημιουργείται και για τις επιχειρήσεις που έχουν υποδομή αλλά το προσωπικό δεν εργάζεται λόγω των μέτρων. Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη και πρόνοια για ασθένεια λογιστή από τον ιό ( όχι μόνο). Χαρακτηριστικό παράδειγμα της όλης κατάστασης είναι οι δυσκολίες για την ολοκλήρωση της υποβολής των αιτήσεων για την επιστρεπτέα προκαταβολή φόρου μέχρι 10 Απριλίου 2020. Απαιτούνται ως προϋπόθεση τα οικονομικά στοιχειά Μαρτίου 2020 ενώ το πλήθος των επιχειρήσεων είναι κλειστό, υπάρχει απαγόρευση μετακινήσεων, τα τιμολόγια Μαρτίου μπορούν να εκδοθούν βάση νόμου μέχρι 15/4/2020 κ.ο.κ.Παράλληλα την ίδια περίοδο πολλές δημόσιες υπηρεσίες λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας ενώ οι καταχωρήσεις αποθεμάτων που υποβάλουν τα καταστήματα λιανικής (ψιλικατζίδικα,φαρμακεία, κρεοπωλεία κλπ) ανά 3 ημέρες είναι πολλές και αχρείαστες κατά την γνώμη τους.
  Οι λογιστές σε αυτό το περιβάλλον δεν μπορούν να ανταποκριθούν στοιχειωδώς, χάνουν πολύτιμο χρόνο. Αποτέλεσμα καθυστερήσεις και δυσκολία στην άσκηση του επαγγέλματος τους που τους φέρνει και αντιμέτωπους με τους πελάτες τους.

  Ως εκ τούτου, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:
  Τι μέτρα προτίθενται να λάβουν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι λογιστές στην εφαρμογή των μέτρων. Θα υπάρξει
  ενοποιημένο και κωδικοποιημένο κείμενο οδηγιών και απλοποίηση διαδικασιών; παράταση στη ημερομηνία υποβολής αιτήσεων της επιστρεπτέας προκαταβολής και άλλων αιτήσεων που είναι αναγκαία; βελτίωση της λειτουργίας των ηλεκτρονικών εφαρμογών υποδοχής των αιτήσεων ενίσχυσης; πρόβλεψη για τις περιπτώσεις ασθένειας των λογιστών;  
  Αθήνα, 08.04.2020
  Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
                                                                            
  Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος
 6. Like
  PETROMANOF reacted to PIRATIS in Αρθρο ΕΦΕΕΑ ( Νικος Καβουρινος ) 13 απαντησεις σε κυρια ερωτηματα - σχετικα με ερωτηση 10 δωστε μια καλυτερη επεξηγηση   
  Ο κυριος συντακτης του αρθρου   στην 10η ερωτηση αναφερεται και στις πληττομενες επιχειρησεις χωρις προσωπικο και την πλατφορμα υποβολης για το δικο τους 800αρι, Λεει οτι υποβαλλουν αιτηση στην ιδια πλατφορμα κι αυτοι .  Ωραια και που να παμε στα ειδικα εντυπα ? εκει γραφει για αναστολη συμβασεων. Συμβασεις δεν υπαρχουν αφου δεν απασχολει εργαζομενους. εκπτωση ενοικιου δεν υποβαλλει γιατι δεν ειναι σ' αυτες που εκλεισαν απο δημοσια αρχη. Αρκει δηλαδη μια μηδενικη υποβολη μονο με τον τιτλο πληττομενη ή τελικα περιμενουμε καποια αλλη πλατφορμα. Υπ οψη η επιχειρηση δεν ανηκει σε ΚΑΔ επιστημονων που θα υποβαλλουν στις 6/4 . Παιρνουν πελατες και δεν ξερουμε τι να απαντησουμε. ΒΟΗΗΗΗΗΘΕΙΑΑΑΑΑΑΑ. 
  Ειδα παρομοιες αποριες και σε αλλο post αλλα ολοι εχουμε μεινει με την απορια!!!!
   
   
 7. Like
  PETROMANOF reacted to HURRICANE33 in επιδοτηση λογιστων   
  Είναι ανακοίνωση της ΠΟΦΕΕ.
  Επίσης, έβγαλε ανακοίνωση το ΤΕΕ ότι θα ενταχθούν και οι μηχανικοί.
  Ελπίζω από βδομάδα και μέχρι τέλος του μήνα να έχουμε ενταχθεί και εμείς και να πάρουν παράταση όλα επειδή θα είμαστε οι μόνοι που θα κυκλοφορούμε στην απαγόρευση κυκλοφορίας!
 8. Like
  PETROMANOF reacted to DENNY in επιδοτηση λογιστων   
  Καπου είχε πάρει το μάτι μου ότι η ποφεε μίλησε στην Γεωργιάδη και εκείνος βρήκε δίκαιο το αίτημα για ένταξη του 69.20....Ομως γιατί κανείς δεν ασχολείται με αυτό;;;; 
 9. Like
  PETROMANOF reacted to kotsakis1964 in επιδοτηση λογιστων   
  θα μπορούσε αραγε να υπαχθεί ο κλάδος μας στις επιδοτούμενες επιχειρήσεις με τον καδ 96091912???
 10. Like
  PETROMANOF reacted to ponzi in Εδώ ο κόσμος καίγεται...   
  Συγγνώμη που θα το πω ρε συνάδελφοι, αλλά εδώ δεν είναι μια κλασσική περίπτωση του "η ζωή συνεχίζεται".
  Είμαστε εν μέσω μιας κακής συγκυρίας που σύντομα θα λήξει και θα γίνει μια δυσάρεστη ανάμνηση, ή στα πρόθυρα μιας μαύρης σελίδας στην παγκόσμια ιστορία με ζοφερές προεκτάσεις στην κοινωνική και οικονομική ζωή. Έχουμε δίπλα μας μια χώρα στον πάγο, έναν τεράστιο πληθυσμό και μια γιγάντια οικονομία σε κατάρρευση.
  Θα καταστραφούμε οικονομικά αν αυτό το πράγμα δεν λήξει σύντομα. Δεν θα έχουμε τουρισμό, δεν θα έχουμε δουλειές, θα είναι όπως το 2012/2015 μπορεί και χειρότερα.
  Προσωπικά είμαι συγκλονισμένος με όλο αυτό που γίνεται. 
  Και με θυμώνει που πρέπει να ασχολούμαι με όλες αυτές τις μαλακίες. "Κλικάρω ή δεν κλικάρω μισθωτός", δήλωση τετραγωνικών στους δήμους, Α21, ΜΥΦ.
  Τι κατάντια είναι αυτή ρε πούστη μου. 
  Πάλι κοιτάζουμε μόνο μπροστά από τη μύτη μας.
  Παύση πληρωμών, στάση εμπορίου θα γίνει την άλλη εβδομάδα όπως πάει το πράγμα.
  Άδειασε το "ποτάμι" από απογευματινή κίνηση. Τι έγινε ρε γαμώτο?
  Συγγνώμη για το παραλήρημα, άνοιξα θέμα για να μην το βάλω κάτω από κάποιο άσχετο και παρεξηγηθεί κανείς.
  Εύχομαι να είναι όλα αυτά ένα κακό όνειρο και να γυρίσουμε γρήγορα στη νιρβάνα του "κλικάρω δεν κλικάρω"...   
 11. Like
  PETROMANOF reacted to monty in Μηνιαία αποστολή βεβαιώσεων/δηλώσεων παρακρατούμενων φόρων.   
  Μιας και η αποστολή για αμοιβές <300 είναι προαιρετικές, δεν κάνουμε τίποτα.
 12. Like
  PETROMANOF reacted to dodos in ΕΝΣΗΜΑ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2019   
  ΣΩΣΤΟΣ ...
  ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ ...ΕΔΩ ΣΕ ΘΕΛΩ ...
 13. Like
  PETROMANOF reacted to epis in ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ   
  Από που κι ως που  είναι δουλειά των λογιστών αυτή  η υποχρέωση?
  και ποιος θα τους ενημερώσει και  ποιος θα τους κυνηγά να φέρουν τα παραστατικά?
 14. Upvote
  PETROMANOF got a reaction from spirosvii in ΠΡΟΣ TAXHEAVEN για την κεντρική σελίδα του κόμβου.   
  οι απαντήσεις επιλυσις έχουν κυριαρχήσει ,έχει αλλάξει επι της ουσίας το φόρουμ,νομίζω έχουν περιοριστεί οι ελεύθερες συζητήσεις...έτσι απλά σαν αίσθηση το καταθέτω...
 15. Like
  PETROMANOF reacted to KAROLOS in ΠΡΟΣ TAXHEAVEN για την κεντρική σελίδα του κόμβου.   
  Αγαπητέ συνάδελφε, καλημέρα. Αυτή είναι η αίσθησή σας, ωστόσο αν μου επιτρέπετε να σημειώσω πως είναι λανθασμένη, αφού οι απαντήσεις της υπηρεσίας «ΕΠΙΛΥΣΙΣ» αποτελούν τη μειοψηφία σε σχέση με τις ελεύθερες δημοσιεύσεις που γίνονται στο foroum (μια περιήγηση στην κοινότητα θα σας πείσει για του λόγου το αληθές). Το foroum ανέκαθεν είχε πολλές δημοσιεύσεις, απλά τα τελευταία χρόνια με την ραγδαία εξάπλωση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης πολλοί συνάδελφοι χρησιμοποιούν τα τελευταία (κακώς κατά την ταπεινή μου γνώμη) για την ανταλλαγή απόψεων, κ.λπ. Κλείνοντας, να σημειώσω πως εδώ και σχεδόν 20 χρόνια, το taxheaven είναι ο μόνος κόμβος στην Ελλάδα που παρέχει δωρεάν σε όλα τα μέλη του τη χρήση όλων των δυνατοτήτων του foroum. 
 16. Like
  PETROMANOF reacted to HURRICANE33 in ΠΡΟΣ TAXHEAVEN για την κεντρική σελίδα του κόμβου.   
  Καλησπέρα. Η γνώμη μου είναι και εμένα ότι η προηγούμενη μορφή ήταν πολύ πιο εύκολη στο να διαβάζω τα νέα με χρονολογική σειρά.
  Τώρα δεν μπορώ να βρω άμεσα τα τελευταία νέα.
  Ίσως έχω εγώ πρόβλημα, τι να πω.
 17. Like
  PETROMANOF reacted to PROAKIS in ΠΡΟΣ TAXHEAVEN για την κεντρική σελίδα του κόμβου.   
  καλή χρονιά με υγεία. με καθυστέρηση.
  η "αναδιάρθρωση" της κεντρικής σελίδας ,είναι για κλάματα.
  από την πρώτη στιγμή δεν μου άρεσε ,αλλά λέω ας μην γκρινιάζω θα το συνηθίσουμε.
  Και όμως περάσανε τόσες μέρες ,αλλά η ουσία της πολυδιάσπασης ,του ανακατέματος θεμάτων ,του να μην ξέρεις τι διάβασες και τι σου ξέφυγε υπερέχει κατά πολύ.
  σχόλια γράφονται ,συζήτηση δεν γίνεται γιατί κανείς δεν ξέρει που μπαίνει και σε τι μπαίνει (κατηγορία εννοώ).
  ενώ στην προηγούμενη μορφή και 5 μέρες να είχες να μπεις ,πήγαινες στην  ροή θεμάτων ,διάβαζες τα άρθρα ,τα σχόλια ,αισθανόσουν ενημερωμένος.
  δεν θα σας το έγραφα (γιατί νόμιζα ότι ήταν δικός μου προβληματισμός) αλλά σήμερα σε μια συζήτηση με συνάδελφο του λέω διάβαστο στον κόμβο.
  και μου λέει και αυτός ,έτσι που έγινε δεν μπορώ να το βρω!!!!
  φτιάξτε τουλάχιστον μια στήλη "ροή θεμάτων" και να βλέπεις 16/01/20 βγήκαν αυτά -άσχετα με το αντικείμενο ότι βγήκε- 17/01/20 αυτά κοκ.
  να έχει μια σειρά ,τα δε θέματα θα πηγαίνουν στην κατηγορία που ανήκουν. και από όπου θέλει ο καθένας τα διαβάζει.
  δεν σας άρεσε που το είχατε μια χαρά? έχει η σελίδα αρχή -μέση και τέλος με την σημερινή της μορφή?
 18. Like
  PETROMANOF reacted to GKEL61 in My DATA. (ηλεκτρονικά βιβλία)   
  ΚΑΤΙ ΛΕΝΕ  ΓΙΑ ΑΠΡΙΛΙΟ 2020. 
   
  αλλα απο οτι καταλαβαινω  ειναι το τοπιο   απο θολο εως καταμαυρο . μεχρι  στιγμης . 
   
 19. Like
  PETROMANOF reacted to 125883623 in ΕΝΣΗΜΑ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2019   
  Δεν υπάρχει σωτηρία 
  Σωστός  αλλά ξέρεις  μετά από χρόνια και εμπειρία  που κατέληξε.
  και να φανταστείς  μου πήρε αρκετά  χρόνια  για να το συνειδητοποιήσω. 
  Δεν υπάρχει σωτηρία  .
  Πριν ακόμα τελειώσω  το πτυχίο  στην πρακτική  άκουγα  την κλασική ατάκα 
  Θέλουμε  ένα σταθερό  δίκαιο  φορολογικό  σύστημα και πάταξη  της γραφειοκρατίας  μαζί με ταυτόχρονη  μείωση  της φορολογίας  και ανταπόδοση  των φόρων μας .
  Τπτ απ όλα αυτά δεν έχει γίνει  δύο δεκαετίες  αλλά ούτε  πρόκειται  να γίνει  εις τον αιώνα  των αιώνων  αμήν. 
  Και ξέρεις  γιατί;;;;
  Επειδη πολλή απλά κάθε  μέρα ψηφίζουν ,  αλλάξουν,  βελτιώνουν  ,τροποποιούν  κτλ κτλ κτλ. 
  Και άντε πες ότι  καταφέρουμε να βγάλουμε  από πάνω μας το ελληνικό  στοιχείο  που είναι να τρωγομαστε  μεταξύ  μας και να πούμε  ότι
  αυτό το απλό δικαίου  φορολογικό  σύστημα  δεν θα το αλλάξουμε  για 10 χρόνια...
  Δεν θες δέκα χρόνια γιατί  είναι  πολλά δεν θα το αλλάξουμε  για μια τετραετία  Αφού στην Ελλάδα  έχουμε  εκλογές  κάθε 4 χρόνια  τότε για τέσσερα  χρόνια  αποφασίζουμε  ότι εμείς δεν είμαστε  ερασιτέχνες  και έχουμε έτοιμο  φορολογικό  ασφαλιστικό  και για 4 χρόνια καμία αλλαγή  .
  Αυτό βέβαια  δεν πρόκειται  να γίνει  ποτέ από καμία πλευρά αλλά άντε πες ότι γίνει  .
  Εεε θα έρθει  η Ευρωπαϊκή  Ένωση  και θα σε ξεσκίσει  με υποχρεωτικές  οδηγίες  επομένως  πάει χάθηκε  το τραίνο  αλλά άντε πες  και η Ευρωπαϊκή  Ένωση  δεν σου επιβάλει  κάτι θα έρθουν  οι ισχυροί  και θα σου επιβάλουν  το δικαίο τους ότι θέλουν  ακόμα  και προδοτικές  συμφωνίες  ΕΠΟΜΕΝΟΣ  πάμε πάλι στην αρχή. 
  Δεν υπάρχει σωτηρία...
 20. Like
  PETROMANOF reacted to 125883623 in ΕΝΣΗΜΑ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2019   
  Δεν ξέρω αλλά κάτι άκουσα σήμερα ότι αυτό για τους ιδιώτες αφορά από τρία άτομα και πάνω ;;;τωρα που το βρήκαν  αυτό ;;;ίσως  εσύ που το έψαξες να έχεις  βρει  κάτι η να το διάψευσεις. 
  Αλλά από απλή λογική  αν έχεις  κάνει την απογραφή μέσα στον Δεκέμβριο  λογικά ναι τώρα μέχρι 31/12/2020 μπορείς  να ενημερώσεις αν όμως δεν την έκανες  τον 12/2019  τώρα δεν νομίζω  να μπορείς. 
  Περίμενε  μαι γνώμη από κάποιον  που μπορεί  να το γνώριζει. 
  Αν και στην θέση σου θα μιλούσα με το υπουργείο. 
 21. Like
  PETROMANOF reacted to asteras5 in ΕΝΣΗΜΑ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2019   
  Καλησπέρα σε όλους και καλή χρονιά 
  Τελικά εγώ καταλήγω στα εξής , 
  Απόφαση 54286/Δ1.17642/2019 τροποποιεί την 40331/Δ1.13521/ 13.9.2019 (Β' 3520/19.9.2019) 
  παράγραφος 24 του άρθρου 4 περίπτωση ΙΙ Νομίζω εδώ πρέπει να αναφέρεται στο τι πρέπει να κάνουν οι ιδιώτες που έχουν οικοδομή σε εκτέλεση και ισχύει  το αντικειμενικό σύστημα υπολογισμού των κατ' ελάχιστα απαιτουμένων ημερών εργασίας.
  II.Αυτοί λοιπόν ,Οι υπόχρεοι τήρησης του «Βιβλίου Ημερήσιων Δελτίων Απασχολούμενου Προσωπικού στην εκτέλεση οικοδομικών και τεχνικών έργων» για τα ιδιωτικά οικοδομικά έργα, τα έργα με αυτεπιστασία και τα ιδιωτικά οικοδομικά έργα κατά το σύστημα της αντιπαροχής, για τα οποία ισχύει το αντικειμενικό σύστημα υπολογισμού των κατ' ελάχιστα απαιτουμένων ημερών εργασίας για την εκτέλεση οικοδομικού έργου, σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις Κανονισμού Ασφάλισης του τέως ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, είναι υπόχρεοι για την υποβολή του Ε12 - e-ΟΙΚΟΔΟΜΩ ΑΠΟΓΡΑΦΙΚΟ, για το απασχολούμενο μηνιαίως προσωπικό μέχρι και την τελευταία ημέρα του επόμενου μήνα της απασχόλησης, όπως ορίζεται στο άρθρο 2 παρ 2β της αριθμ. οικ. 51524/1262/7.11.2019 υπουργικής απόφασης.
  Διότι η ίδια απόφαση στο σημείο «4.24 Ι.  αναφέρει 
  Υπόχρεος για την υποβολή του εντύπου Ε12 - e-ΟΙΚΟΔΟΜΩ, είναι το φυσικό ή νομικό πρόσωπο το οποίο, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 8 του α.ν. 1846/1951, όπως ισχύει, είναι υπόχρεο: α) για την απογραφή οικοδομοτεχνικού έργου, β) για την υποβολή της Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης (Α.Π.Δ.), καθώς και την καταβολή των εισφορών, όπως ορίζεται στο άρθρο 1 περ. ii της αριθμ. οικ. 51524/1262/7.11.2019 υπουργικής απόφασης, εξαιρουμένων των υπόχρεων της ακόλουθης περ. ΙΙ.
  Οπότε καταλαβαίνω ότι για το Δεκέμβριο του 2019 μπορώ να ανεβάσω Ε12 ΑΠΟΓΡΑΦΙΚΟ έως 31/01/2019. 
   
  Αν κάποιος συνάδελφος γνωρίζει κάτι επιπλέον παρακαλώ ας το ανεβάσει. 
 22. Like
  PETROMANOF reacted to 125883623 in ΕΝΣΗΜΑ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2019   
  «ΕΡΓΑΝΗ»: Το νέο έντυπο Ε12 e-ΟΙΚΟΔΟΜΩ - Πως θα γίνεται η υποβολή
  https://www.taxheaven.gr/news/46482/erganh-to-neo-entypo-e12-e-oikodomw-pws-oa-ginetai-h-ypobolh
  «ΕΡΓΑΝΗ» - Έντυπο Ε12: Από σήμερα Τετάρτη σε πιλοτική εφαρμογή το δοκιμαστικό περιβάλλον
  https://www.taxheaven.gr/news/46899/erganh-entypo-e12-apo-shmera-tetarth-se-pilotikh-efarmogh-to-dokimastiko-periballon
  Έντυπο Ε12: Σε παραγωγική λειτουργία από σήμερα Τετάρτη, 18/12
  https://www.taxheaven.gr/news/46974/entypo-e12-se-paragwgikh-leitoyrgia-apo-shmera-tetarth-1812
  δεν ξέρω ούτε εγώ θα σε γελάσω περιμενε να πάρει θέση καποιος εργατολογος 
   
 23. Like
  PETROMANOF reacted to 125883623 in ΕΝΣΗΜΑ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2019   
  Το πρόβλημα  αυτό ακριβώς που αναφέρεις   είναι  .Αυτή είναι όλη  ουσία  .
  Εσυ πρέπει να εφαρμόσεις  κάτι τώρα  .
  Ρωτάς  αυτόν που θα σε ελέγξει  και δεν ξέρει τι βιάζεσαι  σου λέει. 
  Το θέμα όμως είναι  ότι ο Ε.φ.κ.α έχει 20ετη παράγραφη  και μπόρει  τωρα να μην ξέρει αλλά θα μάθει τι ισχύει  μετά από 5 χρόνια  ΠΧ και θα ρθει  ο ίδιος να σε ελέγξει  και να σου καταλογίσει  παραβάσεις  και πρόστιμα  που δεν εφαρμόσεις τον Νόμο  και να του πεις δεν μπορούμε  να κάνουμε  κάτι θα σου πει εγώ πρέπει  να εφαρμόσω  ότι λέει ο νόμος  δεν μπορώ  να κάνω κάνω κάτι κινδυνεύει  η θέση μου και εγώ ελενχομαι  .
  Την πήρες  γραπτή  την απάντηση  που σου έδωσαν  η προφορική  που πάει περνάει  και χάνεται;;;;
  Αλλά και εγγραφή   ερώτηση  να κάνεις  θα σου κάνουν  αντιγραψουν την  παραπάνω  οδηγία  .
  Χρόνια  πολλά και καλή χρονιά  .
 24. Like
  PETROMANOF reacted to HURRICANE33 in ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ ΣΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΤΕΚΝΟ ΑΜΕΑ   
  Καλημέρα.
  Τι λέγανε ότι θέλει ΑΜΚΑ και συναίνεση?
  Εγώ σε 2 με αμέα που έκανα έβαλα τους κωδικούς Τάξις, μου έβγαλε μήνυμα ότι το δικαιούται, έβαλα το IBAN και υποβολή.
 25. Like
  PETROMANOF reacted to EvangeliaK in τροποποιητικές αγροτών για επιδοτήσεις   
  μια απο τα ίδια. Δεν το έχω κάνει ποτέ.. Καλα για του ειδικού δεν υπάρχει περίπτωση να ασχοληθώ. 2-3 του κανονικού που έχουν κάποια ψιλοποσά κάθε χρόνο, μέχρι πέρυσι δεν είχα κάνει ποτέ. Φέτος σκέφτομαι να αρχίσω όμως..
×
×
 • Create New...