Jump to content

PETROMANOF

simple Members
 • Content Count

  190
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Reputation Activity

 1. Like
  PETROMANOF reacted to panozit in Ημερολόγιο Φορολογικών Υποχρεώσεων Επιχείρησης   
  "Ανασταινω" το τοπικ...
   
  Υπαρχει κατι παρομοιο στα βοηθηματα;
 2. Like
  PETROMANOF reacted to 125883623 in Συνυπολογισμός ενισχύσεων de-minimis αγροτών στο οριο των 5000€   
  Αγρότες άρθρου 41 και ενισχύσεις de minimis: Νέα εγκύκλιος από την ΑΑΔΕ

   https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/45904
 3. Like
  PETROMANOF reacted to 125883623 in Συνυπολογισμός ενισχύσεων de-minimis αγροτών στο οριο των 5000€   
  ΔΕΑΦ Α 1134720 ΕΞ 2019 Φορολογική αντιμετώπιση των ενισχύσεων ήσσονος σημασίας («de minimis») στον γεωργικό τομέα (σύμφωνα με τον Καν. 1408/2013)
  https://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/31822
 4. Like
  PETROMANOF reacted to 125883623 in YΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ -ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ   
  φίλε μου dodo μηπως να σκεφτείς να ψωνίζεις αντί για δυο κουλούρια η δυο καφέδες  την ήμερα για πρωινό ένα η εναν  και να έχεις όλο το full πακέτο σεμινάρια άρθρα νομολογία ούτε ένα euro την μέρα δεν βγαίνει μιλάμε για  περίπου 0,50 λεπτά του ευρω την ήμερα  δεν το λες και απαγορευτικό .
  στην ουσία μια χαρά σε βρίσκω και ναι αναμενουμε .
 5. Like
  PETROMANOF reacted to 700 in YΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ -ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ   
  ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΕΟΤΕΡΑΣ............................................ΑΠΛΑ..................................................ΑΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΜΒΟ......................ΤΕΛΟΣ
 6. Like
  PETROMANOF reacted to dodos in YΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ -ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ   
  είσαι φοβερός για άλλη μια φορά΄ την καλησπέρα μου
 7. Like
  PETROMANOF reacted to Locomondo in ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΠΑ ΑΓΡΟΤΩΝ   
  Γιατί "πλέον"; Μπορούν και μπορούσαν να κάνουν αίτηση επιστροφής ΦΠΑ, όπως και κάθε άλλος επιτηδευματίας που έχει ενταχθεί στο σχετικό καθεστώς ΦΠΑ. Και, πιθανόν κατόπιν ελέγχου, θα πάρουν την επιστροφή που δικαιούνται.
 8. Like
  PETROMANOF reacted to gus in Δεν δουλευει το chat...   
  Δυστυχώς όπως μας ενημέρωσαν από την Εταιρία λογισμικού του forum, το chat δεν το υποστηρίζουν πλέον. Θα προσπαθήσουμε να εγκαταστήσουμε άλλο (τρίτου κατασκευαστή) συμβατό με το forum το επόμενο χρονικό διάστημα.
 9. Like
  PETROMANOF reacted to parmgr in Δεν δουλευει το chat...   
  ωραιος!
 10. Like
  PETROMANOF reacted to prokroustis in Δεν δουλευει το chat...   
  γιατι οι διαχειριστες προεβησαν σε αυτη την επωδυνη κινηση??
 11. Like
  PETROMANOF reacted to gpapageorgiadis in Ιδρυση Εταιρίας στη Ρουμανιά: Τι ισχύει το 2019   
  Του Ηλία Π. Παπαγεωργιάδη στο liberal.gr. Πηγή: https://www.liberal.gr/arthro/235044/apopsi/arthra/roumania-2019-i-forologia-paramenei-sto-1---oi-simantikoteres-forologikes-allages.html

  Η Ρουμανία έκλεισε το 2018 με τον... συνηθισμένο τρόπο. Το ΑΕΠ της ανέβηκε «μόνο» 4% περίπου, πλησιάζοντας το ψυχολογικό όριο των 200 δισ. ευρώ, που θα περάσει το 2019. Οι εξαγωγές πέρασαν τα 70 δις Ευρώ (χωρίς πετρελαιοειδή), η κατανάλωση ανέβηκε παρά τη μείωση της πιστωτικής επέκτασης, οι μισθοί αυξήθηκαν με βάση τη χαμηλή φορολογία και την υψηλή ζήτηση, οι επενδύσεις αυξήθηκαν στη ρουμανική οικονομία. Η ανεργία στις μεγάλες πόλεις παραμένει περί το 0%, είναι κάτω του 4% στη χώρα. Τα ακίνητα συνεχίζουν να αποτελούν την πρωταρχική επιλογή αποταμίευσης και όταν οι τιμές τους είναι λογικές, η ζήτηση είναι μεγάλη, πολλά νέα οικιστικά έργα πωλούνται από τα σχέδια.
  Παρά τη χαμηλή φορολογία, τα δημόσια έσοδα αυξήθηκαν +14,6% στο 11μηνο. Η σοσιαλιστική κυβέρνηση αύξησε (σωστά) τους μισθούς των γιατρών, των νοσοκόμων κ.λπ. στις 2.500 – 5.000 ευρώ / μήνα για να σταματήσουν να φεύγουν από τη χώρα*. 

  Αύξησε και τους μισθούς του δημοσίου (λάθος), αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα τέλεια στη ζωή. Το έλλειμμα στο 11μηνο έκλεισε στο 2,7% του ΑΕΠ, λογικά θα κλείσει λίγο πάνω από το 3%. Το συνολικό δημόσιο χρέος της χώρας συνεχίζει να βαίνει μειώμενο, λόγω της συνεχιζόμενης ισχυρής ανάπτυξης. Το μεγαλύτερο μέρος του χρέους αυτού παραμένει εντός χώρας, ενώ η Κεντρική Τράπεζα έχει συναλλαγματικά αποθέματα άνω των 35 δις Ευρώ. Οι εμπορικές τράπεζες έχουν μεγαλύτερες καταθέσεις από δάνεια.
  Είναι τέλεια η κατάσταση στη Ρουμανία; Σίγουρα όχι. Όμως η ευημερία είναι διάχυτη και αγγίζει κάθε κοινωνική ομάδα, όποιον έχει όρεξη να δουλέψει. Τι γίνεται το 2019 με τους φόρους των επιχειρήσεων;
  Ο φόρος 1 – 3% επί του τζίρου, για τζίρο ως 1.000.000 ευρώ παραμένει
  - Ο βασικός φόρος εισοδήματος της Ρουμανίας, 16% επί των κερδών, παραμένει ως έχει. Είναι ο ίδιος από την 01.01.2005.

  - Ο φόρος για τις μικροεταιρίες παραμένει στο 1% επί του τζίρου, αν η εταιρία έχει υπάλληλο, ή 3% επί του τζίρου, αν η εταιρία δεν έχει υπάλληλο. Η φορολογία αυτή ισχύει για τζίρο ως 1.000.000 Ευρώ. Αυτό το πλαίσιο φορολόγησης (1 – 3% επί του τζίρου για τους μικρομεσαίους) παραμένει το ίδιο από την 01.01.2009.

  - Ο βασικός συντελεστής ΦΠΑ παραμένει στο 19%.

  - Ο συντελεστής ΦΠΑ για τα τρόφιμα παραμένει στο 9%.

  - Παραμένει η ενιαία φορολογία (flat tax) 10% επί κάθε εισοδήματος μισθωτής εργασίας, ανεξαρτήτως του ύψους αυτού.
  Τι αλλάζει στη φορολογία;
  - Αν μία εταιρία στη Ρουμανία έχει τζίρο πχ 2.000.000 Ευρώ και κέρδη 200.000 ευρώ, θα πληρώσει φόρο εισοδήματος 16% επί των 200.000 = 32.000 Ευρώ. Μπορεί όμως να επιλέξει να δώσει είτε το 0,5% του τζίρου της (2.000.000 Χ 0,5% = 10.000) ή το 20% του φόρου (32.000 Χ 20% = 6.400), όποιο είναι μικρότερο, σε μία ΜΚΟ. Το ποσό που θα δοθεί αφαιρείται από τον καταβαλλόμενο φόρο. Από το 2019, οι ΜΚΟ που λαμβάνουν τέτοιες χορηγίες θα πρέπει να εγγραφούν στο φορολογικό μητρώο και να παρακολουθούνται.

  - Εισάγεται η φορολόγηση των κρυπτονομισμάτων (περισσότερα προσεχώς).

  - Αλλάζει επί τω βελτίω η φορολογική προσέγγιση σχετικά με τα ποσοστά των τόκων που αφαιρόυνται από τα κέρδη των εταιριών κ.λπ.

  - Όλες οι εταιρίες θα αποκτήσουν ένα «φορολογικό σκοπ» και θα ελέγχονται με βάση αυτό. Πχ οι καλοπληρωτές των φόρων θα είναι τελευταίοι στη σειρά ελέγχων.

  - Αυξάνεται η φορολογία των τυχερών παιχνιδιών και των τσιγάρων.
  Ο κατώτατος μισθός
  - Αυξάνεται στα 450 Ευρώ / μήνα, για κάποιον μη πτυχιούχο, μεικτά.

  - Αυξάνεται στα 505 Ευρώ / μήνα, για κάποιον πτυχιούχο με 1 χρόνο προϋπηρεσία, μεικτά.
  (Σχόλιο: Όταν στα χωριά της Ρουμανίας οι παραγωγοί δεν βρίσκουν εργάτες γης με 500 – 600 Ευρώ / μήνα καθαρά, είναι στα όρια του αστείου να περιμένει κάποιος να βρει υπαλλήλους με τα ποσά αυτά, ειδικά στις μεγάλες πόλεις).
  Είναι παράδεισος η Ρουμανία; Όχι βέβαια. Έχει ευκαιρίες και χαμηλή φορολογία; Φυσικά, αν κάποιος δουλέψει με τους κατάλληλους συνεργάτες
  Όλα τα παραπάνω δεν σημαίνουν ότι η Ρουμανία είναι παράδεισος. Αυτό δεν αφορά την παροιμιώδη γκρίνια των Ρουμάνων (που αν τους δώσεις ρουμανικό χρυσό στην πλειοψηφία τους θα σου πουν ότι είναι υποδεέστερος αυτού των άλλων χωρών, επειδή είναι από τη Ρουμανία), αλλά αφορά τις μόνιμες προκλήσεις που έχει κάθε χώρα που αναπτύσσεται ραγδαία.

  Η πολιτική τάξη στη χώρα δεν είναι υψηλού επιπέδου, οι μισθοί στο δημόσιο αυξήθηκαν πολύ κλπ. Είναι δεδομένο ότι και στη Ρουμανία, όπως και στην Ελλάδα, τη Γερμανία και κάθε χώρα στον κόσμο, μπαίνουμε μόνο με σοβαρότητα και καλούς συνεργάτες. Εκμεταλλευόμαστε τη χαμηλή της φορολογία, που μας επιτρέπει να δούμε τους κόπους μας να αμείβονται και τα κέρδη να μένουν σε εμάς και δουλεύουμε πολύ. Χωρίς τους κατάλληλους συμβούλους, δεν συνίσταται το άνοιγμα στο εξωτερικό σε καμία χώρα.
  Όμως αν κάτι μας δίδαξε η Ρουμανία την περίοδο 2013 – 2018 είναι ότι οι χαμηλοί φόροι αύξησαν το εισόδημα των πολιτών, έβγαλαν από τη φτώχεια εκατομμύρια ανθρώπους και άλλαξαν την όψη της χώρας. Ίσως η επόμενη Ελληνική κυβέρνηση αποφασίσει ότι θέλει να πάρει μαθήματα από τα αποτελέσματα αυτής της προσέγγισης. Τότε πραγματικά θα δούμε τεράστια πρόοδο στην Ελλάδα που αγαπάμε...
  [email protected]
  Το πρώτο σεμινάριο της χρονιάς: Ρουμανία 2019. Οι ευκαιρίες, οι επενδύσεις, η νέα φορολογία και τα σημεία που θέλουν προσοχή. Παρασκευή 18 Ιανουαρίου, Αθήνα, Divani Caravel, ώρα 18.00.

  Ομιλητής: Ηλίας Παπαγεωργιάδης. Για περισσότερες πληροφορίες: 6979339400, [email protected] ή συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας στον ακόλουθο σύνδεσμο. 
  Περισσότερες πληροφορίες: www.romania.more-group.eu

  *όταν πρωτοέγραψα τη συγκεκριμένη είδηση της αύξησης των μισθών στον ιατρικό κλάδο δέχτηκα μεγάλες επιθέσεις. Σήμερα που αυτή είναι μία πραγματικότητα και όλα συνέβησαν όπως τα περιέγραψα τότε οι ίδιοι άνθρωποι το βρίσκουν φυσιολογικό. Κρίμα που είμαστε αρνητικοί σε κάθε αλλαγή και περιμένουμε κάνοντας τα ίδια λάθη να πετύχουμε διαφορετικά αποτελέσματα...
  Ο κ. Ηλίας Π. Παπαγεωργιάδης είναι διευθύνων σύμβουλος της MORE στη Ρουμανία, Πρόεδρος του Ρουμανικού Συνδέσμου Βιομάζας και Βιοαερίου (ARBIO), δις εκλεγμένο μέλος του δ.σ. του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Βιομάζας (AEBIOM) και Αντιπρόεδρος της Αγροτικής Ομοσπονδίας ProAgro (Ρουμανική ΠΑΣΕΓΕΣ).
   
 12. Like
  PETROMANOF got a reaction from KaterinaPa in ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ ΕΝΣΗΜΑ - ΠΟΣΟΣΤΑ ΙΚΑ   
  υπάρχει κάπου το πινακάκι με τα ημερομίσθια απ το φεβρουάριο του 2019 κα μετά? χμ..
 13. Like
  PETROMANOF reacted to d_anastasia in Ηλεκτρονική Υποβολή Συμφωνητικών, απορίες-διευκρινήσεις   
  χαρά στο κουράγιο και τον χρόνο σας που κάνετε συμβάσεις με όλες τις επιχειρήσεις
 14. Like
  PETROMANOF reacted to HAL 9000 in Αναγραφή όλων των επιδομάτων στην φορολογική δήλωση   
  Στον κωδικό 657 αναγράφονται μονάχα τα εισοδήματα που έχουν οριστεί συγκεκριμένα από τις σχετικές ΠΟΛ και το βιβλιαράκι με τις οδηγίες.
   
  Σε άλλη περίπτωση, αν δεν μπαίνουν στον κωδικό 659 με τις προϋποθέσεις που περιγράφονται στην σημερινή εγκλυκλιο, τότε απλά ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ.
   
  Αναφέρομαι εδώ:
  Αντίθετα, όσα επιδόματα - βοηθήματα δεν φέρουν τα απαραίτητα γενικά εννοιολογικά χαρακτηριστικά του εισοδήματος, δίδονται ως κοινωνική παροχή για την αντιμετώπιση και κάλυψη συγκεκριμένων ειδικών δαπανών στις οποίες υποβάλλονται ευπαθείς ομάδες φορολογούμενων, δίδονται χωρίς αντάλλαγμα παροχής εργασίας, χωρίς να αποτελούν καρπό περιουσιακών στοιχείων, δεν αναγράφονται στον συγκεκριμένο κωδικό της δήλωσης και συνεπώς δεν τίθεται θέμα επιβολής εισφοράς. Παραδείγματα επιδομάτων που σύμφωνα με την θέση της Διοίκησης δεν αποτελούν εισόδημα, είναι το διατροφικό επίδομα, το επίδομα τυφλότητας, το επίδομα τοκετού, τα επιδόματα λουτροθεραπείας, εισπευσοθεραπείας, αεροθεραπείας, ενεσοθεραπείας κλπ.
   
 15. Like
  PETROMANOF reacted to d_anastasia in Αναγραφή όλων των επιδομάτων στην φορολογική δήλωση   
  το επιδομα πετρελαιου δεν μπαινει πουθενα στη δηλωση , εινα;ι αφορολογητο , διαβασε σχετικη εγκυκλιο
 16. Like
  PETROMANOF reacted to ZAKU in Τα 48 ΄΄ΠΡΟΣΟΣΟΧΗ΄΄ που πρέπει να Προσέξουμε κατά τη σύνταξη της δηλωσης   
  Κάντε 1 εκτύπωση από τις αντίστοιχες ιστοσελίδες.
 17. Like
  PETROMANOF reacted to sakispap in Τα 48 ΄΄ΠΡΟΣΟΣΟΧΗ΄΄ που πρέπει να Προσέξουμε κατά τη σύνταξη της δηλωσης   
  τα ποσά αυτά που τα βρίσκουμε; θα ανέβει αρχείο; 
 18. Like
  PETROMANOF reacted to parmgr in ε3 και κωδικοι στο εντυπο για αφανεις αγροτες χωρις καδ   
  αν εχει τα κυπια για τον εαυτο του γιατι να κανει Ε3 ?
  δεν υπαρχουν αφανεις ,
 19. Like
  PETROMANOF reacted to 700 in ΑΣΧΟΛΕΊΤΑΙ ΚΑΝΕΊΣ ΜΕ ΤΟ ΌΛΟ ΚΑΙΝΟΎΡΙΟ Ε3   
  ΥΠΟΜΟΝΗ  ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΟΔΗΓΙΕΣ.......................................ΣΕ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΟΥ ΦΛΕΒΑΡΗ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΥΣΗΧΟΥΜΕ..........................
 20. Like
  PETROMANOF reacted to cathy in ΑΣΧΟΛΕΊΤΑΙ ΚΑΝΕΊΣ ΜΕ ΤΟ ΌΛΟ ΚΑΙΝΟΎΡΙΟ Ε3   
  Είμαι συνάδερφος και δεν καταλαβαίνω την ανάλυση των εξόδων . Έχω μόνο απλογραφικά ......
   
 21. Like
  PETROMANOF reacted to ΕΥΗ in ΑΣΧΟΛΕΊΤΑΙ ΚΑΝΕΊΣ ΜΕ ΤΟ ΌΛΟ ΚΑΙΝΟΎΡΙΟ Ε3   
  αν   είσαι   συνάδελφος  μην   αγχώνεσθε     δεν  υπάρχει   καμία  μεγάλη  διαφορά  με  το  παλιό   ε3   για  τα  απλογραφικά   μόνον    ως  προς   τα   έξοδα
  χρειάζεται    ανάλυση  ο  60 να  φαίνονται  ΧΩΡΙΣΤΑ   και  οι   εργοδοτικές   εισφορές    ο    62   αναλυτικά     ΔΕΗ   ΟΤΕ   και  μερικά    άλλα
  ΧΡΟΝΙΑ  ΠΟΛΛΑ   ΚΑΙ  ΥΓΕΙΑ
   
 22. Like
  PETROMANOF reacted to cathy in ΑΣΧΟΛΕΊΤΑΙ ΚΑΝΕΊΣ ΜΕ ΤΟ ΌΛΟ ΚΑΙΝΟΎΡΙΟ Ε3   
  Καλήμερα και χρόνια πολλά σε όλους !
  Ασχολείται κανείς απο σας με το Ε3  . Κάτι να μας " φωτίσει " έχει βγει ;;;
  Κάποιες εμπειρίες , παραδείγματα , έχετε να μοιραστούμε ; Έχω αγχωθεί    αφάνταστα !
   
  Ευχαριστώ . 
 23. Like
  PETROMANOF reacted to myorgos in αγροτες ειδικου καθεστωτος και λοιποι 'αγροτες'   
  εννοώ αν είναι αγρότης του κάνεις έναρξη. οι λόγοι είναι πολλοί. δυστυχώς δεν μπορώ να στους αναλύσω τώρα. αλλά αν συντρέχει κάποιος λόγος πρέπει να του κάνεις έναρξη.
 24. Like
  PETROMANOF reacted to parmgr in αγροτες ειδικου καθεστωτος και λοιποι 'αγροτες'   
  τα αγροτικα ειναι 2 κατηγοριες  μεχρι 2500 μικτο βαρος και 2501 - 4000 μικτο βαρος  και στις 2 περιπτωσεις θελει εναρξη ειδικου καθεστως.
  α) http://www.yme.gr/index.php?tid=360
  β) http://www.yme.gr/index.php?getwhat=1&oid=358&id=&tid=358
 25. Like
  PETROMANOF reacted to myorgos in αγροτες ειδικου καθεστωτος και λοιποι 'αγροτες'   
  Δε νομίζω ότι παίζει ρόλο αν θα κάνει έναρξη ή όχι ως αγρότης (είτε ειδικού είτε κανονικού καθεστώτος). Αφού την άδει τη βγάζει το Υπουργείο Μεταφορών. Εκεί για να περάσει αγροτικό Ι.Χ. στο όνομά του θα του ζητήσουν εκκαθαριστικό όπου να φαίνεται ότι έχει αγροτικό εισόδημα. Από τη στιγμή που δεν έχει αγροτικό εισόδημα τότε δεν θα μπορεί να το περάσει ως αγροτικό αλλά θα γίνει αλλαγή να το κάνει επαγγελματικό. Για μένα ξεκίνα από το Μεταφορών να δεις τι θα σου πουν και μην του κάνεις έναρξη ακόμα ως αγρότη.
×