Jump to content

PETROMANOF

simple Members
 • Posts

  220
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Posts posted by PETROMANOF

 1. Η πρώτη παράταση δώθηκε ,ως 1 Απριλιου λέει..Αλλά ας είμαστε ρεαλιστές.

  Οργανωμένοι, αποφασισμένοι και πανέτοιμοι το 2022  όλη η λογιστική κοινότητα θα ασχοληθεί σοβαρά με το Mydata. Φυσικά μέχρι τότε μπορούμε στα διαλείμματα της πραγματικής δουλειάς να συζητάμε θεωρητικά,  για αυτά..

 2. επιστροφη φπα, επίδ. θερμανσης, τροποιητικές αγροτων, υπολογισμός τζίρων κερδών , υποβολές Ικα, επιστρ.5, Ε9, και πολλά άλλα...

  Εαν άνοιγα τώρα και είχαμε πχ 4 πελάτες θα ασχολούμασταν με πολύ όρεξη με MyData.Εκτιμώ ότι αν πάνε όλα καλά το 2022 θα είναι η χρονιά του My Data.

  Συζητήσεις και αναφορές για το 2023 τις θεωρώ υπερβολικές...

 3. οσα γραφεια γνωριζω, ΔΕΝ ασχολούνται καθόλου γιατί απλά δεν υπάρχει χρόνος. Το 2022 θα ασχοληθούμε σοβαρά και κανονικά όλοι μας.Τότε θα ειναι η χρονια του.

 4. για να ασχοληθείς σοβαρά με το MyData πρέπει να έχεις 12 με 20 πελάτες...Εν μέσω κορονοϊου ,όλο αυτό είναι να περπατάει το θέμα επικοινωνιακά.Είναι αδιανόητη οποιαδήποτε πραγματική αναφορά στο θέμα πριν τον εμβολιασμό των λογιστών.

 5. προφανώς θα δωθεί παράταση και διευκρινιστικές...Οτιδήποτε νοιώθετε ότι σας φέρνει εγκεφαλικό συνήθως ακολουθεί παράταση...

  Υγ. δεν υποβάλλει θεωρώ η πλειονότητα...

 6. έχει ξεκαθαριστεί από τους άνωθεν ότι οι λογιστές ''μπαίνουν'' ,το δικαιούνται το 800άρι σαν επάγγελμα.Το μπέρδεψαν λίγο τον ΚΑΔ αλλά θεωρείτε  αυτονόητο ότι τα λογιστικά γραφεία με καθόλου ή μέχρι 5 άτομα προσωπικό θα δικαιωθούν.Αυτή είναι η λογική τους...

 7. οι λογιστές έκαναν ιδιαίτερα σε δικηγόρους πως να μαθουν εργατικά και λοιπά θέματα κι αυτοί εμφανίζονται ισχυρότεροι των λογιστών ...λόγω τι? συντεχνίας? εκπροσώπων στη βουλή? άδικο!

 8. σε κάποιους Δήμους η όλη διαδικασία προβάλλεται και διαφημίζεται  γιατί προσδοκούν προσεχώς περισσότερα έσοδα...σε άλλους Δήμους το 80% του κόσμου κάνει ότι δεν ξέρει και δεν ασχολείται....

 9. για να ζουμάρουμε πάλι ,λίγο κάνω μια περίληψη περιεκτικά να διατυπώσω ένα κομάτι της υπόθεσης : Στα  Ιδιωτικά οικοδομικά έργα ,χειρόγραφο βιβλίο ΒΗΔΑΠ ,και στο τέλος του μήνα ηλεκτρονικά το ε12 για τον προηγούμενο μήνα ότι είχε το βιβλίο γραμμένο .Ούτε προσλήψεις ούτε αποχωρήσεις  .

  Που σημαίνει συγκριτικά με ότι γινόταν παλαιότερα (μιλάμε για ιδιωτικά και όχι δημόσια) έχουμε: το Βηδαπ στανταρ ένα στοιχείο και το κυριότερο ε12  ηλεκτρονικά για τον προηγούμενο μήνα.

  Άρα (παράδειγμα):υποβάλλω την απδ ηλεκτρονικά  για μήνα Ιανουάριο πχ και οι υποχρεώσεις μου ειναι έως τέλος του επόμενου (Φεβρ. δηλ.) να υποβάλλω  ε12 (και συγχρόνως να τηρώ το βηδαπ χειρόγραφα στο χωρο του έργου).

  Αν είναι έτσι (για ιδιωτικά έστω) δεν είναι τραγικά τα πράγματα...

 10. όποια μορφή κι αν έχει το site θα είναι πάντα ένας ξεχωριστός πολύτιμος συνεργάτης....Όντως μοιάζει στη παρούσα φάση ''κάπως''  θα το έλεγα ίσως όχι τόσο ελκυστικό μοιάζει ψυχρό....αλλά ίσως να είναι θέμα συνήθειας...

  παρεπιπτόντως είναι υπερβολικό να ρωτήσουμε τι απέγινε το ιστορικό chat ? το σταματάμε οριστικά? η ''ενδοεπικοινωνία'' των συναδέρφων έτσι κι αλλιώς είναι το εντυπωσιακότερο και χρησιμότερο εργαλείο του φόρουμ πέρα και από οποιαδήποτε τράπεζα ενημέρωσης....

 11. Επειδή θεωρώ  πως η όλη ιστορία είναι μια μεγάλη τομή στο χώρο των λογιστών, η αληθινή διαβούλευση, η αληθινή προσαρμογή στα νέα δεδομένα είναι αυτές ακριβώς οι συζητήσεις που κάνουμε εδώ...είναι ξεκάθαρο και ρεαλιστικό πως η ιστορία αυτή αφενός θα εφαρμοστεί αλλά με τους χρόνους και τις διαδικασίες που απαιτούνται σταδιακά .

  Δεν νομίζω πως θα υπάρξει κάποιος αιφνιδιασμός ή καταναγκασμός εξωπραγματικός...Η φετινή χρονιά σε ένα μεγάλο κομάτι της προφανώς θα αναλωθεί με την ψυχολογική και μηχανογραφική μας προετοιμασία.Καθώς και με την ενημέρωση των πελατών.

   

×
×
 • Create New...