Προς το περιεχόμενο

alexdarmis

simple Members
  • Αριθμός μηνυμάτων

    136
  • ΜΕΛΟΣ

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    1

Δραστηριότητα φήμης

  1. Like
    alexdarmis got a reaction from doctor in Mπλοκάκιας που ασφαλίζεται μέσω απδ και δεν έκοψε τιμολόγιο...   
    Δεν θα μπορούσε να είχε κόψει και ένα τιμολόγιο με όλο το ποσό στο τέλος της χρονιάς? Παλι οι ΑΠΔ δεν θα ταν: Ποσο συμβασης/μηνες σύμβασης? Δεν διακρίνω προσωπικά κανένα πρόβλημα.
  2. Like
    alexdarmis got a reaction from doctor in Κατάσταση προσωπικού Επιθεώρησης Εργασίας   
    Σωστα!
  3. Like
    alexdarmis reacted to SOFIAMY in 001002 - Επιστολή για την αναγνώριση ημερών ασφάλισης μερικώς απασχολουμένων στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ   
    Επειδή μου έχει τύχει ανάλογη περίπτωση έκανα το εξής και επειδή ο καθορισμός της αμοιβής δεν είναι αρμοδιότητα του νυν ΕΦΚΑ, αλλα του ΣΕΠΕ, ζήτησα βεβαίωση υπολογισμού των αποδοχών από την τότε επιθεώρηση εργασίας και έκανα ένσταση στις πράξεις που καταλόγισε το ΙΚΑ.
    Στην εκδίκαση της ένστασης κατέθεσα τη βεβαίωση της επιθεώρησης και μετά από συζήτηση για την αρμοδιότητα του φορέα που  καθορίζει τις αποδοχές, η ένσταση έγινε δεκτή και ακυρώθηκαν οι καταλογισθείσες πράξεις.
    Εκτός αυτού μπορείς επίσης, αν αντέχεις τις χρονοβόρες διαδικασίες, να προσβάλλεις και τη μείωση των ημερών εργασίας που ειδικά για τους απασχολούμενους 4ωρους 5νθημερους δεν έχει βάση ο υπολογισμός που κάνει ο φορέας.   
  4. Like
    alexdarmis got a reaction from doctor in ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΣΗ Η ΜΕΙΩΣΗ ΧΡΟΝΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ   
    Κάντο και ας είναι και υπερβολή λεω εγω. Εκτος και αν στον τροποποιητικο ωραριου εβαλες και τις αποδοχές όπως μεταβληθηκαν, οπότε όντως είσαι οκ.
  5. Upvote
    alexdarmis reacted to PROAKIS in Stock Trading Τεκμήρια αγοράς μετοχών & πώληση περιουσιακών στοιχείων   
    επειδή είναι μπέρδεμα αυτό.
    αν αγορά προ 2014  ,στον 659 το κέρδος.
    αν αγορά 2014 και μετά ,το κεφάλαιο απόκτησης στον 781 και το κέρδος στον 659.
    αν μπει όλη η πώληση στον 781 και στον 659 το κέρδος ,λαμβάνεται 2 φορές για τεκμήρια το κέρδος.
  6. Upvote
    alexdarmis got a reaction from spirosvii in ΜΠΛΟΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ   
    Νομιζω και γω πως το τιμημα ειναι το ετησιο 'μικτο'. Αυτο που δηλαδη διαιρωντας το με τους μηνες απασχολησης θα βγαλει το ποσο πανω στο οποιο θα υπολογιστουν οι εισφορες και οι κρατησεις.
     
    Σε οτι αφορα το διαστημα, οντως κατι πρεπει να μπει. Ετησιο, καποιοι μηνες, συζητηστε το με τον ελ.επαγγελματια και τον εργοδοτη και αποφασιστε.
     
     
  7. Upvote
    alexdarmis reacted to vagelis81 in Εργασιακά δικαιώματα μισθωτού λογιστή Β τάξης   
    Ότι είσαι Λ/Φ Β΄Τάξης, δεν έχει καμία σχέση με την απασχόληση σου ως μισθωτή σε λογιστήριο ΑΕ, όπως και σε κάθε εταιρεία με διπλογραφικά βιβλια...Η Β΄τάξη σου δίνει το δικαίωμα να τηρήσεις απλογραφικά βιβλία ως ελεύθερη επαγγελματίας, είναι απαραίτητη για να περάσεις στην Α τάξη αν είσαι απο ΑΕΙ/ΤΕΙ και μπορείς να είσαι υπεύθυνη λογιστηρίου ως μισθωτή μόνο σε επιχείρηση με απλογραφικά βιβλία (περίπτωση ιδιαίτερα σπάνια πλέον). Υπάρχουν πολλοί πτυχιούχοι ΑΕΙ/ΤΕΙ που εργάζονται ως μισθωτοί και δεν έχουν πάρει ούτε τη Β΄τάξης γιατί πολύ απλά δεν υπογράφουν οι ίδιοι και δεν τους ενδιαφέρει.
    Όσο εργάζεσαι σε ΑΕ η Β τάξη είναι απλά ένα "συν" στο βιογραφικό σου, για αυτούς είναι αδιάφορο. Αν θέλεις να πετύχεις κάτι, καλύτερα να βασιστείς στις γνώσεις σου και στη μέχρι τώρα προσφορά σου.
    Όσον αφορά την ειδικότητα ως μισθωτή, όλα αυτά είχαν νόημα όσο ίσχυαν οι κλαδικές και ομοιοεπαγγελματικές ΣΣΕ.. ή θα έχουν εφόσον ισχύσουν καινούργιες. Η τότε ΣΣΕ των λογιστών, για παράδειγμα θεωρούσε λογιστές τους αποφοίτους λυκείου με 17 έτη προϋπηρεσία ως βοηθοί και αν θυμάμαι καλά τους αποφοίτος ΙΕΚ με 10 έτη και ένταξη στο αντίστοιχο μισθολογικό κλιμάκιο. Εφόσον απασχολείσαι βάσει της ΕΓΣΣΕ ο μισθός και η ειδικότητα είναι καθαρά θέμα συμφωνίας μεταξύ εργαζομένου και εργοδότη.
    Καλή τύχη και προσπάθησε να βρεις μια σχολή που θα σου δώσει την Α τάξη, μακριά απο "κολέγια'...
  8. Upvote
    alexdarmis got a reaction from SOYLA in Μη υπογραφή από λογιστή και μύνημα από TAXISNET   
    Άρθρο 5: Διασφάλιση αξιοπιστίας λογιστικού συστήματος

    Οι χρηματοοικονομικές καταστάσεις κάθε οντότητας που υπόκεινται στον παρόντα νόμο, προ της έκδοσής τους, εγκρίνονται κατά περίπτωση από το αρμόδιο όργανο διοίκησης της οντότητας και υπογράφονται από το εξουσιοδοτημένο μέλος (μέλη) του και τον κατά το νόμο υπεύθυνο λογιστή για τη σύνταξη αυτών, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία
    Αρθρο 16. Ορισμός των χρηματοοικονομικών καταστάσεων
    5. Οι χρηματοοικονομικές καταστάσεις των πολύ μικρών και μικρών οντοτήτων του άρθρου 2, περιλαμβάνουν:  
    α) Τον Ισολογισμό ή Κατάσταση Χρηματοοικονομικής Θέσης (Πίνακας).  
    β) Την Κατάσταση Αποτελεσμάτων (Πίνακας).  
    γ) Το Προσάρτημα (Σημειώσεις).  
    ΝΟΜΟΣ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 2873/2000
    2.Οι επιτηδευματίες, καθώς και οι κοινοπραξίες ή κοινωνίες επιτηδευματιών, κατά τις διατάξεις των παραγράφων 1 και 2 του άρθρου 2 του π.δ. 186/1992, οι οποίοι: α) τηρούν βιβλία τρίτης κατηγορίας του Κ.Β.Σ. ή β) τηρούν βιβλία δεύτερης κατηγορίας του Κ.Β.Σ. και κατά την προηγούμενη διαχειριστική περίοδο έχουν πραγματοποιήσει ακαθάριστα έσοδα: αα) πάνω από εκατό χιλιάδες (100.000,00) ευρώ, αν πρόκειται για εμπορική ή μικτή επιχείρηση, ββ) πάνω από πενήντα χιλιάδες (50.000,00) ευρώ, αν πρόκειται για επιτηδευματία που ασκεί εμπορική επιχείρηση παροχής υπηρεσιών ή ελευθέριο επάγγελμα, υποβάλλουν τις κάθε είδους δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και φόρου προστιθέμενης αξίας (Φ.Π.Α.), αρχικές, συμπληρωματικές, τροποποιητικές, περιοδικές και εκκαθαριστικές, αφού προηγουμένως έχουν υπογραφεί και από λογιστή φοροτεχνικό, κάτοχο της σχετικής άδειας ασκήσεως επαγγέλματος.
     
    Εγω απο τα παραπάνω δεν καταλαβαίνω να πρέπει να υπογράφονται όλα τα Ε3 απο λογιστή. Θα πρέπει να υπογράφονται όλες οι χρηματοοικονομικές καταστάσεις, αλλα για τις δηλώσεις καταλαβαίνω να ισχύει ο 2873/2000. Άρα λογικό που έβγαλε στον συνάδελφο μήνυμα για πρόστιμο  (απαράδεκτο για μένα που δεν του έβγαλε προειδοποίηση πρίν την οριστικοποίηση) αλλα επίσης λογικό που δεν αναφέρει κάτι για τους κάτω των ορίων.
  9. Upvote
    alexdarmis got a reaction from MARIAZAK in Θα φιλοτιμηθεί κάποιος από το ΙΚΑ ,από κανά σύλλογο ,από καμιά ΠΟΦΕΕ να μας πουν πως θα πληρώσουμε?   
    Βρε παιδια, μιλαμε για τις εισφορες του ΔΧ 2015. Και που τις υποβαλλουμε μεσα στο 2016, παραμενουν οι εισφορες του ΔΧ 2015.  Ως τετοιες πρεπει να τις εξοφλησουμε, θεωρω.
  10. Upvote
    alexdarmis got a reaction from eleni1981 in Με τις μηνιαίες συγκεντρωτικές τι θα κάνουμε ? Θα στείλουμε? Η όχι ?   
    Εξαιρετικά, για το ημερολογιακό έτος 2014, τα φορολογικά στοιχεία για τις πωλήσεις ηλεκτρικού ρεύματος (μόνο από τη Δ.Ε.Η.), τις πωλήσεις ύδατος μη ιαματικού (από την Ε.Υ.Δ.Α.Π., τις δημοτικές επιχειρήσεις κ.λπ.) και την παροχή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών (σταθερή και κινητή τηλεφωνία), δεν συμπεριλαμβάνονται στις καταστάσεις πελατών που υποβάλλουν οι εκδότες αυτών, ενώ οι λήπτες, υποβάλλουν στην κατάσταση προμηθευτών, τα στοιχεία αυτά, συγκεντρωτικά, χωρίς αναγραφή του Α.Φ.Μ. του αντισυμβαλλόμενου (εκδότη)
     
    To ιδιο ισχυει και για το 2015, εν τελει.
     
    Που το είδες βρε για κινητες εταιρειες ανα ΑΦΜ ξεχωριστα?
  11. Upvote
    alexdarmis got a reaction from maria00 in Με τις μηνιαίες συγκεντρωτικές τι θα κάνουμε ? Θα στείλουμε? Η όχι ?   
    Εξαιρετικά, για το ημερολογιακό έτος 2014, τα φορολογικά στοιχεία για τις πωλήσεις ηλεκτρικού ρεύματος (μόνο από τη Δ.Ε.Η.), τις πωλήσεις ύδατος μη ιαματικού (από την Ε.Υ.Δ.Α.Π., τις δημοτικές επιχειρήσεις κ.λπ.) και την παροχή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών (σταθερή και κινητή τηλεφωνία), δεν συμπεριλαμβάνονται στις καταστάσεις πελατών που υποβάλλουν οι εκδότες αυτών, ενώ οι λήπτες, υποβάλλουν στην κατάσταση προμηθευτών, τα στοιχεία αυτά, συγκεντρωτικά, χωρίς αναγραφή του Α.Φ.Μ. του αντισυμβαλλόμενου (εκδότη)
     
    To ιδιο ισχυει και για το 2015, εν τελει.
     
    Που το είδες βρε για κινητες εταιρειες ανα ΑΦΜ ξεχωριστα?
  12. Upvote
    alexdarmis got a reaction from G.E.S. in NEEΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΩΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ 9/11/2015   
    Με την 1037965/356/0012/ΠΟΛ.1094/23.3.1989 διαταγή του Υπουργείου Οικονομικών καθώς και με την παράγραφο 7 του άρθρου 3 του ν. 3842/2010 που τροποποίησε την παράγραφο 2, περίπτωση ζ', του άρθρου 19 του ν. 2238/1994, για τον υπολογισμό του κεφαλαίου που σχηματίζεται κάθε έτος, λαμβάνονται υπόψη εισοδήματα που είχαν φορολογηθεί ή είχαν νόμιμα απαλλαγεί από το φόρο, εισπράχθηκαν αποδεδειγμένα και τα οποία προκύπτουν από τον συμψηφισμό των θετικών και αρνητικών στοιχείων του ίδιου έτους. Εάν σε κάποιο έτος προκύψει αρνητικό υπόλοιπο τούτο επηρεάζει αρνητικά τα θετικά στοιχεία των προηγούμενων ετών.

    Από την 1 Ιανουαρίου 2014 και μετά, ισχύουν οι διατάξεις των άρθρων 30, 31, 32, 33 και 34 του ν. 4172/2013 (ΦΕΚ 167 Α') όπως αυτές έχουν ερμηνευτεί με την ΠΟΛ.1076/26.3.2015. Συγκεκριμένα οι διατάξεις περί ανάλωσης κεφαλαίου αναφέρονται στην περίπτωση ζ', της παρ. 2 του άρθρου 34 του ν. 4172/2013, ερμηνεύθηκαν με την ΠΟΛ.1076/26.3.2015 και δεν έχουν διαφοροποιηθεί σε σχέση με τις διατάξεις που ίσχυαν με τον ν. 2238/1994.
    Επίσης, αν σε κάποιο έτος έχει προκύψει αρνητικό υπόλοιπο και το εισόδημα έχει φορολογηθεί βάσει τεκμηρίων τότε αυτό το υπόλοιπο δεν θα συμψηφιστεί με τα θετικά υπόλοιπα των ετών που επικαλείται ο φορολογούμενος (θεωρείται μηδενικό). Διευκρινίζεται ότι τα έτη προς επίκληση πρέπει να είναι συνεχόμενα μέχρι το προηγούμενο του κρινόμενου έτους.

     
     
     
    Οποτε σε περιπτωση φορολογιας βάσει τεκμηριων, εχουμε υπολοιπο 0 και δεν διακρινω καποια αλλαγη σε οτι καναμε μεχρι τωρα.
  13. Upvote
    alexdarmis got a reaction from galinos in ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΗΣ ΦΠΑ ΜΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΕΣ ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΕΣ   
    Θα το καταχωρήσεις σαν έξοδο στο 2014? Τωρα?
     
    Εγω στην θεση σου θα το περναγα μόνο στη ΜΥΦ και τιποτα αλλο. Το βρισκω πιο ανωδυνο.
  14. Upvote
    alexdarmis got a reaction from spirosvii in ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ   
    Ε ναι, σωστο δεν ειναι. Κανονικα, εχεις ενα προγραμμα Χ το οποιο μπορει να διαρκει μονο μια βδομαδα ή λιγες μερες, αλλα το σωστο ειναι να το δηλωσεις, και μετα να δηλωσεις το προγραμμα Ψ οπως αυτο διαμορφωνεται.
     
    Οποτε τωρα δεν βαριεσαι αστο, αλλα ναι μην σου γινει και συνηθειο  
  15. Upvote
    alexdarmis got a reaction from spirosvii in ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ   
    Τωρα ειδα την απαντηση.
     
    Αρα την πρωτη βδομαδα ειχε ενα προγραμμα (Τριτη-Παρασκευη) και μετα ειχε ενα αλλο προγραμμα (Τεταρτη-Παρασκευη).
     
    Ουσιαστικα αυτο συνεβη, αρα πιστευω επρεπε να δηλωσεις στην αρχη το 1ο προγραμμα και μετα απο μια βδομαδα να δηλωσεις την αλλαγη του προγραμματος.
     
    Τωρα, πραγματικα πιστευω να μην κανεις τιποτα
  16. Upvote
    alexdarmis got a reaction from maria00 in Δήλωση φορολογίας εισοδήματος Φ.Π. φορ. έτους 2014   
    Και γω ετσι κανω και σιγα τωρα...
     
     
    Καλη δυναμη και φιλια σε ολους, μαγκες και μαγκισες!
  17. Upvote
    alexdarmis got a reaction from DC045915300 in ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΝΤΥΠΟΥ Ε11?   
    Σοβαρα μιλας ρε συναδελφε? ελεος πια, δεν μας λυπαται κανεις δηλαδη? 
  18. Upvote
    alexdarmis got a reaction from eleni1981 in ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΑΠΔ ΛΟΓΩ Τ.Α.Π.Ι.Τ   
    Δεν μαλωνω, δεν μαλωνω 
     
    Σε ρωτησα για να μαι και γω σιγουρος...γιατι το Δαφνι οντως θα εχει αυξημενη πελατεια οπως παμε! 
  19. Upvote
    alexdarmis got a reaction from MARIAZAK in Προθεσμία δημοσίευσης καταστάσεων ΕΠΕ   
    PROAKIS θεος οντως!
     
    Την απαντηση στο ερωτημα σου την πηρες φανταζομαι 
  20. Upvote
    alexdarmis got a reaction from ElenaS in ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΙΚΑ, ΛΟΓΩ ΛΑΘΟΥΣ, ΣΕ ΑΠΔ   
    Συμπληρωματική (04) Α.Π.Δ μέσω διαδικτύου μπορεί να υποβληθεί μόνο εντός της ίδιας προθεσμίας που ορίζεται για την υποβληθείσα Κανονική ΑΠΔ (01) που πρόκειται να συμπληρώσει. Μετά την λήξη της σχετικής προθεσμίας η υποβολή της Συμπληρωματικής (04) ΑΠΔ γίνεται μόνο στο κατά τόπο αρμόδιο Υποκ/μα ή Παρ/μα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
     
    Εφοσον εισαι εντος προθεσμιας λοιπον για ΑΠΔ Ιανουαριου, ηλεκτρονικα!
×
×
  • Δημιουργία νέου...