Jump to content

alexdarmis

simple Members
 • Content Count

  130
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

alexdarmis last won the day on September 9 2015

alexdarmis had the most liked content!

About alexdarmis

 • Rank
  *

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Αν δεν αλλαζουν τα πακέτα κάλυψης και δεν ειναι πολυ μακρυά ο νέος ΚΑΔ της ΔΟΥ με αυτον του ΙΚΑ, θα σου έλεγα να μην αλλάξεις κάτι. Αυτό απο συζήτηση με ΙΚΑ όπου προέκυψε οτι δεν τους πολυενδιαφέρει ο ΚΑΔ, εφοσον βγαίνουν σωστές οι εισφορές.
 2. Τώρα, απ'οσο ξέρω και έχω ακούσει το ΙΚΑ έχει την τάση, και να δικαιωθεί ο εργοδότης, να θεωρεί κάθε περίπτωση μεμονωμένη, οπότε να δημιουργηθεί δεδικασμένο νομίζω δύσκολο. Ειδικά με μια πονεμένη ιστορία όπως η μερική απασχόληση. Καλή τύχη και κράτα μας ενήμερους!
 3. Έγγραφο 41815/Δ.10.199/16-9-2016 του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης που λύνει το θέμα προσδιορισμού των αποδοχών και φυσικά ερώτηση στο ΙΚΑ απο που προκύπτει ο υπολογισμός τους, όπως και αν είναι αρμοδιότητα τους να καθορίζουν τον τρόπο υπολογισμού των αποδοχών έναντι του Υπουργείου Εργασίας και του ΣΕΠΕ.
 4. Αν αναφέρεσαι στην ΣΣΕ για το προσωπικο των ναυτιλιακων επιχειρησεων και πρακτορειων, ναι είναι υποχρεωτικές για όλους, μέλη και μη, απο 03/09/2018. Αν αναφέρεσαι στην ΣΣΕ των διαχειρίστριων εταιριών ποντοπόρων φορτηγών πλοίων, όχι αυτη δεν είναι ακόμα υποχρεωτική.
 5. Δεν θα μπορούσε να είχε κόψει και ένα τιμολόγιο με όλο το ποσό στο τέλος της χρονιάς? Παλι οι ΑΠΔ δεν θα ταν: Ποσο συμβασης/μηνες σύμβασης? Δεν διακρίνω προσωπικά κανένα πρόβλημα.
 6. Στο αρθρο ουσιαστικά λέει πως θα μετατρέψεις το ωρομίσθιο απο 3,57 σε 3,717 για να μπορέσεις να καταθέσεις τον Πίνακα Προσωπικού. Χώρια που καταλήγει σε αυτο που σου είπα για αναρμοδιότητα του ΙΚΑ σε αυτο το θέμα. Και δεν καταλαβαίνω την λογική 'εχουμε διαφορα με το ΣΕΠΕ αλλα δεν το εξετάζουμε αυτο'. Άποψη μου να το παλέψεις, ξεκινώντας με ερώτηση απο που προκύπτει ο τρόπος υπολογισμού τους.
 7. Εγώ είχα την εντύπωση πως το θέμα των αποδοχών ορίζεται απο το Έγγραφο 41815/Δ.10.199/16-9-2016 της Επιθ. Εργασίας, και επιπρόσθετα απο σεμιναρια του κ. Ραπανάκη ήξερα οτι το ΙΚΑ δεν έχει αρμοδιότητα ως προς τον τρόπο αποδοχών αλλα μόνο το ΣΕΠΕ. Οπότε με προβληματίζει αυτό που λες.
 8. Ακριβώς, και εννοείται πριν την έναρξη εργασίας του εργαζομένου.
 9. Αν και λίγο άσχετο το ερώτημα με την συγκεκριμένη ανάρτηση, εφόσον η αλλαγή ειδικότητας δεν συνεπάγεται αλλαγή μισθού ή ωραρίου, θα το δηλώσεις απλά με την επόμενη κατάθεση πίνακα προσωπικού.
 10. Κάντο και ας είναι και υπερβολή λεω εγω. Εκτος και αν στον τροποποιητικο ωραριου εβαλες και τις αποδοχές όπως μεταβληθηκαν, οπότε όντως είσαι οκ.
 11. Δεν είναι ξεκάθαρη η ερώτηση σου. Όταν λες συνεργαστεί τι εννοείς ακριβώς? Και αναφέρεσαι στην διαχειρίστρια εταιρεία που έχει εγκατασταθεί στην Ελλάδα υπο τον Ν.89/67?
 12. Το τεχνικό κομμάτι του προβλήματος σου είναι απλα να μην σου τύχει, και ελπίζω να βρείς λύση σύντομα. Ειδάλλως, καλά στα λέει ο PROAKIS. Για το άγχος, την ανασφάλεια, την κόπωση κλπ., απλά θα πώ πως μόλις περιέγραψες την καθημερινότητα μου. Και δεν υπερβάλλω, ούτε το λέω έτσι. Δυστυχώς δεν μπορώ να σου δωσω κάποια λύση ή συμβουλή, αλλά ελπίζω να αισθανθείς καλύτερα ξέροντας πως δεν έισαι μόνη σε αυτή την κατάσταση. Σου εύχομαι πραγματικά τα καλύτερα για σένα και την οικογένεια σου.
 13. Το μόνο που μπορω να σκεφτώ είναι πρόσληψη στην έδρα, με αναφορά στις παρατηρήσεις την απασχόληση της εκτός έδρας λογω κλπ κλπ και προχωράτε σύμφωνα με τις οδηγίες για μετακίνηση εργαζομένου: ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΟΥ ΣΕ ΤΟΠΟ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΕΔΡΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ Στην περίπτωση που εργαζόμενος έχει προσληφθεί στην έδρα της επιχείρησης και μετακινείται προσωρινά για παροχή εργασίας σε διαφορετικό τόπο, η συμπληρωματική ή τροποποιητική κατάσταση ωραρίου θα υποβάλλεται στην κατά τόπο αρμόδια Επιθεώρηση δηλαδή στο πεδίο Υπηρεσία ΣΕΠΕ θα επιλέγεται η αντίστοιχη κατά τόπο αρμόδια Υπηρεσία. Τονίζεται ότι νέα κατάσταση θα υποβληθεί μόνο σε περίπτωση που υπάρξει τροποποίηση ωραρίου ή εφόσον ο εργαζόμενος συμπεριληφθεί σε πρόγραμμα βαρδιών, καθώς στην περίπτωση που ο εργαζόμενος εξακολουθήσει να απασχολείται με το ήδη δηλωθέν ωράριο, η επιχείρηση απλά θα πρέπει να αποστείλει στον νέο τόπο εργασίας φωτοαντίγραφο του ήδη υποβληθέντος πίνακα προσωπικού που αφορά στον συγκεκριμένο εργαζόμενο. Είναι λίγο μεσοβέζικη λύση αλλα τι άλλο να μπορεί να γίνει?
 14. Νομιζω και γω πως το τιμημα ειναι το ετησιο 'μικτο'. Αυτο που δηλαδη διαιρωντας το με τους μηνες απασχολησης θα βγαλει το ποσο πανω στο οποιο θα υπολογιστουν οι εισφορες και οι κρατησεις. Σε οτι αφορα το διαστημα, οντως κατι πρεπει να μπει. Ετησιο, καποιοι μηνες, συζητηστε το με τον ελ.επαγγελματια και τον εργοδοτη και αποφασιστε.
×