Προς το περιεχόμενο

MARIOSMD11

simple Members
  • Αριθμός μηνυμάτων

    232
  • ΜΕΛΟΣ

  • Τελευταία επίσκεψη

Αναρτήσεις δημοσιευμένο από MARIOSMD11

  1. 2 ώρες πριν, ponzi είπε

    Διαβάσατε όλα τα παραπάνω δηλαδή και καταλήξατε στο συμπέρασμα ότι οι αμοιβές διαχειριστών ΕΠΕ μπαίνουν στην ΑΠΔ?

    Αν ναι, ξαναδιαβάστε τα.

    τι λάθος κατάλαβα δηλαδή???

    Αριθμ. πρωτ.: Δ.15/Δ'/619/15/2018 Ασφαλιστικές εισφορές μελών εταιρειών ή/και διαχειριστών

    4. Με βάση το ανωτέρω νομοθετικό πλαίσιο, οι εταίροι σε εταιρείες μορφής ΟΕ, ΕΕ και ΕΠΕ υπάγονται υποχρεωτικά στην ασφάλιση του πρώην ΟΑΕΕ και καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 39 του ν.4387/2016, όπως ισχύει. 

    Εάν οι εταίροι ασκούν συγχρόνως καθήκοντα διαχείρισης, χωρίς να προβλέπεται αμοιβή για την άσκηση αυτών των καθηκόντων, αλλά πρόκειται να λάβουν την αναλογία επί των κερδών της επιχείρησης, εξακολουθούν να καταβάλουν ασφαλιστικές εισφορές επί των σχετικών μερισμάτων σύμφωνα με το άρθρο 39 του ν.4387/2016. Σε περίπτωση όμως που για την άσκηση καθηκόντων διαχείρισης προβλέπεται αμοιβή, προκύπτει σύμφωνα με το άρθρο 1 παρ. 3 του ν.1759/1988 υποχρέωση υπαγωγής στην ασφάλιση του πρώην ΙΚΑ – ΕΤΑΜ και καταβολή ασφαλιστικών εισφορών βάσει του άρθρου 38 του ν.4387/2016, όπως ισχύει, εφαρμοζομένων των προβλέψεων του άρθρου 36 παρ. 1 του ν.4387/2016 περί παράλληλης ασφάλισης.

     

     

    Τα ανωτέρω ειδικώς οριζόμενα για τις ΟΕ, ΕΠΕ, ΕΕ εφαρμόζονται από 1/6/2018

     

  2. Μόλις τώρα, 125883623 είπε

    Στις Ε.Π.Ε δεν εκπίπτουν οι ασφαλιστικες εισφορές του αρθου 39 .

    Συνάδελφε η ερώτηση μου αφορά στο τι θα βάλω  στο Ε1  και όχι αν εκπίπτει από τα  βιβλία της εταιρείας.

  3. 5 λεπτά πριν, 125883623 είπε

    Δεν κατάλαβα τι γράφεις. Μπερδεύεις στην ερώτηση ασφαλιστικές εισφορές μισθωτού σε επε(στις επε πρέπει να απαγορεύεται αυτό βαση αποφάσεων ικα) και μετα αναφέρεις εκκαθάριση που αφορα ελ επαγγέλματιες.

    Στους μισθωτούς η ασφαλιστικές εισφορές εχουν να κάνουν με τον τροπο εξοφλησεις τραπεζικα μεσα  και στους ελ επαγγέλματιες με τον χρονο κτλ.

    Διαχειριστής-εταίρος σε επε λαμβάνει αμοιβες διαχείρισης , δεν πάει με ΑΠΔ για το 2017 (με απδ θα είναι από 01/06/2018) στο Ε1 θα βάλει τις ασφαλιστικές εισφορές που κατέβαλε με το ειδοποιητήριο του εφκα...

    ρωτάω λοιπόν θα βάλει  το ποσό που αναγράφεται στην βεβαίωση του εφκα για φορολογική χρήση που είναι οι πληρωμές μέσα στο έτος 2017 ή το ποσό που γράφει η εκκαθάριση που έχει  και τις εκπρόθεσμες πληρωμές που αφορούν το 2017

    πχ

    βεβαίωση εφκα 1000

    εκκαθάριση 2015,40  ( τα 1015,40 τα πλήρωσε εκπρόθεσμα τον 03/2018)

  4. Καλημέρα, γνωρίζει κανένας από το εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες διαχειριστή ΕΠΕ αφαιρούνται οι μόνο οι εμπρόθεσμες  καταβληθείσες  εισφορές ή και οι εκπρόθεσμες καταβληθείσες που αφορούν το 2017?Γιατί από την βεβαίωση έχω ποσό πχ 1000 ευρώ ενώ με την εκκαθάριση δεν υπάρχει καμία οφειλή μια και πλήρωσε όλο το ποσό 2015,40. 

    ευχαριστώ

  5. 7 ώρες πριν, monty είπε

    Καλησπέρα 

    Πρόκειται να αναλάβω ωδείο που θα κάνει τώρα την έναρξη. 

    Υπάρχει κάποια ειδική αντιμετώπιση ή κάτι που πρέπει να προσέξω? 

    Υποβάλουν τα ωδεία καταστάσεις όπως τα φροντιστήρια (δεν έχω ασχοληθεί ποτέ)?

    Ευχαριστώ 

    Καλημέρα, δεν υποβάλουν τις καταστάσεις , αν είναι αναγνωρισμένο από το υπ. πολιτισμού έχει απαλλαγή από τον φπα...από εκεί και πέρα δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο.

  6. Καλησπέρα, γνωρίζει κανένας από το εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες διαχειριστή ΕΠΕ αφαιρούνται οι μόνο οι εμπρόθεσμες  καταβληθείσες  εισφορές ή και οι εκπρόθεσμες καταβληθείσες που αφορούν το 2017?Γιατί από την βεβαίωση έχω ποσό πχ 1000 ευρώ ενώ με την εκκαθάριση δεν υπάρχει καμία οφειλή μια και πλήρωσε όλο το ποσό 2015,40. 

    ευχαριστώ

  7. Καλησπέρα, με την εκκαθάριση που έγινε στους αυτοαπασχολούμενους αποφοίτους σχολών ανώτατης εκπαίδευσης, που είναι εγγεγραμμένοι σε επιστημονικούς συλλόγους ή επιμελητήρια που έχουν τη μορφή νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου, είδατε την μείωση στο ποσοστό της μηνιαίας ασφαλιστικής εισφοράς ????

  8. 53 λεπτά πριν , The Jamaican said:

    "....6. Λαμβανομένων υπόψη των ανωτέρω, οι πράξεις που πραγματοποιούνται από τα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, οι οποίες χρηματοδοτούνται από το δημόσιο με τους όρους και προϋποθέσεις που ορίζονται με τις σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις, εμπίπτουν στις απαλλακτικές διατάξεις του άρθρου 22, παρ. 1, περ. θ΄ του Κώδικα ΦΠΑ και απαλλάσσονται από το φόρο

    Η 1142 μιλάει όμως για την δραστηριότητα των ΚΔΑΠ που πραγματοποιείται μόνο από  δημοτικές ή κοινοτικές κοινωφελείς  επιχειρήσεις...

     

  9. 4 ώρες πριν, MARIOSMD11 said:

    Καλησπέρα  είμαστε σίγουροι ότι δεν υπάρχει απαλλαγή του φπα για τις υπηρεσίες ΚΔΑΠ που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ πρόγραμμα  Εναρμόνιση οικογενειακής & επαγγελματικής ζωής 2017-2018?Για ατομική επιχείρηση αναφέρομαι, μια και άλλα ΚΔΑΠ χρεώνουν φπα και άλλα όχι.

    Γνωρίζει κανένας?????

  10. 22 λεπτά πριν , The Jamaican said:

    Ανάλογα. Αν οι πράξεις χρηματοδοτούνται από το δημόσιο (μέσω προγραμμάτων), τότε δεν έχει ΦΠΑ για αυτή τη δραστηριότητα. Αν γίνονται και πράξεις που δεν χρηματοδοτούνται από το δημόσιο, τότε σε αυτή την περίπτωση έχει ΦΠΑ.

    Αυτό που το στηρίζεις αν επιτρέπεται ? Δηλ μου λες αν έχει παιδιά μόνο μέσω ΕΣΠΑ έχει απαλλαγή και αν δεν έχει τότε χρεώνει σε όλους ΦΠΑ?

  11. Καλησπέρα  είμαστε σίγουροι ότι δεν υπάρχει απαλλαγή του φπα για τις υπηρεσίες ΚΔΑΠ που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ ?Για ατομική επιχείρηση αναφέρομαι, μια και άλλα ΚΔΑΠ χρεώνουν φπα και άλλα όχι.

  12. 3 ώρες πριν, bkonto said:

    Εγω παντως σε ΑΕ ΕΠΕ ΙΚΕ που εχω Δ.συμβουλους & Διαχειριστες δινω απο 1/1 αμοιβες σε ΑΠΔ 34,10% με φορολογια μισθωτων.Στα μερισματα οπου υπαρξουν θα μπουν οι εισφορες 26,95%.Κατα την γνωμη μου οι αμοιβες αε επε ικε ειναι αμοιβες μελων ΔΣ.

    Δεν μπορω να μην συμπεριλαβω αμοιβες σε ΑΠΔ.

       

     

     

    Θα διαφωνήσω μαζί σου μια και η αμοιβή του διαχειριστή  δεν θεωρείται ως αμοιβή εξαρτημένης εργασίας, αλλά για όλα τα μέλη διοικήσεων των εταιρειών θεωρείται σχέση εντολής 

    Επίσης νομίζω ότι είναι αρκετά ξεκάθαρο....

     

    Αρθρο 38 Εισφορές Μισθωτών και Εργοδοτών

     

    3. Καταβάλλεται ασφαλιστική εισφορά για τον κλάδο σύνταξης ποσοστού 20% επιμεριζόμενη κατά ποσοστό 6,67% για τον εργαζόμενο και 13,33% για τον εργοδότη για τις ακόλουθες, ιδίως, κατηγορίες ασφαλισμένων, διατηρούμενης σε ισχύ του τεκμηρίου της ρύθμισης του άρθρου 2 παρ. 1 του α.ν. 1846/1951 :

    α. Για τους ασφαλισμένους που έως την έναρξη ισχύος του παρόντος υπάγονταν στην ασφάλιση του Τομέα Ασφάλισης Ναυτικών Πρακτόρων και Υπαλλήλων του ΟΑΕΕ ως έμμισθοι ασφαλισμένοι, ανεξαρτήτως του χρόνου υπαγωγής στην κοινωνική ασφάλιση. Για την κατηγορία αυτή των ασφαλισμένων, το ύψος της ασφαλιστικής εισφοράς για τον ασφαλισμένο καθορίζεται από 1.7.2016 σε 17%, από 1.1.2017 σε 15%, από 1.1.2018 σε 10% και από 1.1.2019 και μετά σε 6,67%. Το ύψος της ασφαλιστικής εισφοράς για τον εργοδότη καθορίζεται από 1.7.2016 σε 3%, από 1.1.2017 σε 5%, από 1.1.2018 σε 10% και από 1.1.2009 και μετά σε 13,33%.

    β. Για τους ασφαλισμένους που έως την έναρξη ισχύος του παρόντος υπάγονταν στην ασφάλιση του ΕΤΑΑ και παρέχουν εξαρτημένη εργασία, ανεξαρτήτως του χρόνου υπαγωγής στην κοινωνική ασφάλιση.

    γ. Ο διευθυντής, γενικός διευθυντής, εντεταλμένοι, διευθύνοντες ή συμπράττοντες σύμβουλοι διοικητές εταιριών ή συνεταιρισμών εφόσον συνδέονται με σχέση εξαρτημένης εργασίας για τις εισπραττόμενες αμοιβές, των ανωτέρω ποσοστών υπολογιζομένων επί του συνολικού ποσού των αμοιβών.

    δ. Τα πρόσωπα που διορίζονται ως μέλη Διοικητικού Συμβουλίου Α. Ε. και λαμβάνουν αμοιβή, των ανωτέρω ποσοστών υπολογιζομένων επί της αμοιβής κατ΄ αποκοπή.

    ε. Τα μέλη Δ.Σ. αγροτικών συνεταιρισμών εφόσον λαμβάνουν αμοιβή, των ανωτέρω ποσοστών υπολογιζομένων επί της αμοιβής.

     

    Αρθρο 39 Εισφορές αυτοπασχολουμένων και ελεύθερων επαγγελματιών

    δ. Οι διαχειριστές Ιδιωτικής Κεφαλαιουχικής Εταιρείας που ορίστηκαν με το καταστατικό ή με απόφαση των εταίρων

     

  13. 48 λεπτά πριν , CEL said:

    Η απάντηση ήταν μόνο αυτές οι 3 σειρές ? Δλδ δεν υπήρχε αιτιολόγηση βάσει Νόμου , άρθρου κτλ ?

    ναι ακριβώς έτσι απάντησαν χωρίς ονο/νυμο χωρίς τίποτα.....ενώ εγώ τους έστειλα Mail κανονικα με ονοματεπωνυμο τηλ και αφμ ....

    έχεις εσύ καμία άποψη επί του παραπάνω θέματος?

  14. Καλημέρα έκανα το παρακάτω ερώτημα προς τον ΕΦΚΑ 

    Διαχειριστής και παράλληλα εταίρος σε ιδιωτική κεφαλαιουχική εταιρία(όχι μονοπρόσωπη ικε) οι εισφορές που θα καταβάλει στον φορέα σας θα υπολογιστούν πέρα από τις αμοιβές που παίρνει σαν Διαχειριστής και στο καταβαλλόμενο μέρισμα από τα κέρδη της εταιρίας?

     Δηλαδή αν παίρνει αμοιβές διαχείρισης έστω 10.000 και μέρισμα 20.000 τότε για το σύνολο των 30.000 του εισοδήματος θα καταβάλει ασφαλιστικές εισφορές ή μόνο για το εισόδημα των 10.000 που αφορούν τις αμοιβές διαχείρισης?

    και η απάντηση τους ήταν 

    Απαντώντας στην από 28-04-2017 επιστολή σας, σας πληροφορούμε ότι διαχειριστής και παράλληλα εταίρος σε ΙΚΕ εισφοροδοτείται και για τις δύο ιδιότητες.

    Από που προκύπτει γνωρίζει κάποιος???

     

    Αρθρο 39 Εισφορές αυτοπασχολουμένων και ελεύθερων επαγγελματιών

     

    7. Υποχρέωση εισφοράς κατά τα οριζόμενα στο παρόν άρθρο σχετικά με τις εισφορές αυτοπασχολουμένων και ελεύθερων επαγγελματιών έχουν, πέραν των προσώπων της παραγράφου 1 του άρθρου αυτού και οι εξής:

    α. Τα μέλη ή μέτοχοι Οργανισμών, Κοινοπραξιών ή κάθε μορφής Εταιρειών, πλην των Ανωνύμων και των Ιδιωτικών Κεφαλαιουχικών, των οποίων ο σκοπός συνιστά δραστηριότητα, για την οποία τα ασκούντα αυτή πρόσωπα υπάγονταν στην ασφάλιση του Ο.Α.Ε.Ε. (επαγγελματική, βιοτεχνική ή εμπορική δραστηριότητα)

    β. Τα μέλη του Δ.Σ. των Α.Ε. με αντικείμενο επιχειρήσεως επαγγελματική, βιοτεχνική ή εμπορική δραστηριότητα σε όλη την Επικράτεια, εφόσον αυτά είναι μέτοχοι κατά ποσοστό 3% τουλάχιστον

    γ. Οι μέτοχοι των Ανωνύμων Εταιρειών, των οποίων ο σκοπός είναι η μεταφορά προσώπων ή πραγμάτων επί κομίστρω με αυτοκίνητα δημόσιας χρήσης, εφόσον είναι κάτοχοι ονομαστικών μετοχών

    δ. Οι διαχειριστές Ιδιωτικής Κεφαλαιουχικής Εταιρείας που ορίστηκαν με το καταστατικό ή με απόφαση των εταίρων

    ε. Ο μοναδικός εταίρος Μονοπρόσωπης Ιδιωτικής Κεφαλαιουχικής Εταιρείας

  15. καλημέρα το εκας συμπεριλαμβάνεται στο εισόδημα ενός φοιτητή για τον προσδιορισμό του εισοδήματος εως 3000 ευρω προκειμένου να το βάλω προστατευόμενο τέκνο στην μητέρα του??

  16. Έχει στείλει κανένας δήλωση για κοιν, συνεταριστική ?

    Γιατί υπολογίζει τέλος επιτηδεύματος όταν υπάρχει απαλλαγή για τα 5 πρώτα χρόνια?

    νομος 3986/2011

    άρθρο 31

    παρ. 3

    εξαιρούνται οι Φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας με τη μορφή Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης ή Συνεταιρισμού Εργαζομένων, εφόσον δεν έχουν παρέλθει πέντε (5) έτη από την πρώτη έναρξη εργασιών τους.

  17. On 15/5/2017 at 10:48 ΠΜ, MARIOSMD11 said:

     

    'Έχει προσέξει κανένας ότι στο Ε3 αγροτών δεν εμφανίζονται οι επιδοτήσεις?? Ενώ περάστηκαν κανονικά στο Ε3 με την οριστική  υποβολή του δεν εμφανίζονται!! Κάτι αντίστοιχο είχε γίνει πριν 2 χρόνια και με τις αποζημιώσεις τους!

  18. On 15/5/2017 at 10:48 ΠΜ, MARIOSMD11 said:

    Καλημέρα όταν έχω αμοιβες μελών Δ.Σ στο έντυπο Ε1 στις εισφορές σε ασφαλιστικά ταμεία βάζω τα ποσά που καταβλήθηκαν μέσα στο 2016 άρα 6ο διμηνο 2015 και τα πρώτα 5 δίμηνα του 2016 ή τις ασφαλιστικές εισφορές που αφορούν το 2016 άρα τα 6 δίμηνα του 2016 άσχετα αν πληρώθηκε το τελευταίο δίμηνο εμπρόθεσμα στο 2017????

    ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ?

  19. 2 ώρες πριν, v.kourtis said:

    εμένα μία τέτοια περίπτωση δεν με άφησε ούτε με επιφύλαξη...οπότε την έστειλα και φορολογήθηκε ώς ελ.επαγγελματίας για το εισόδημα από επιχ.δραστηριότητα παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχε παράλληλη μισθωτή υπηρεσία με επιχ.δραστηριότητα. Απλά την απέστειλα γιατί είχε μεγάλη επιστροφή και βιαζόταν να την αποστείλω γιατί έφευγε από την Ελλάδα...εγώ του εξήγησα ότι κανονικά θα πρέπει να υποβάλλουμε τροποποιητική στη Δ.Ο.Υ. κλπ και αυτός μου είπε μή κάνεις τίποτα στείλτη όπως είναι!!!!!

    http://www.gsis.gr/gsis/info/gsis_site/Help/FAQsPages/FAQs_E1_2016.html

    ΕΡΩΤΗΣΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ 13

  20. Καλημέρα όταν έχω αμοιβες μελών Δ.Σ στο έντυπο Ε1 στις εισφορές σε ασφαλιστικά ταμεία βάζω τα ποσά που καταβλήθηκαν μέσα στο 2016 άρα 6 διμηνο 2015 και τα πρώτα 5 του 2016 ή τις ασφαλιστικές εισφορές που αφορούν το 2016 άρα τα 6 δίμηνα του 2016 άσχετα αν πληρώθηκε το τελευταίο δίμηνο εμπρόθεσμα στο 2017????

  21. On 12/4/2017 at 9:25 ΠΜ, MARIOSMD11 said:

    Καλημέρα από που προκύπτει ότι από τα κέρδη προ φόρων στις ΚοινΣεπ αφαιρούμε το 5% των κερδών και μετά υπολογίζουμε τον φόρο?

    δηλ κερδη προ φόρων 100

    τακτικό αποθεματικό 5

    φορος εισοδήματος (100-5)*29%=27,55

    ???

    το τακτικό αποθεματικό δεν υπολογίζεται στα κέρδη μετά φόρων??

    Με τον νόμο 4430/2016 το μόνο που άλλαξε φορολογικά είναι "στον προσδιορισμό του κέρδους από επιχειρηματική δραστηριότητα δεν περιλαμβάνεται ποσοστό έως 35% των κερδών προ φόρων, εφόσον αυτό καταβάλλεται στους εργαζομένους τους».το οποίο ποσό φορολογείται με τις μισθωτές υπηρεσίες

     

     

×
×
  • Δημιουργία νέου...