Jump to content

ElenaS

simple Members
 • Posts

  266
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Everything posted by ElenaS

 1. με μια απλή αναζήτηση , το πρώτο αποτέλεσμα που φέρνει είναι αυτό ψάξτε το και εσείς https://www.kepea.gr/aarticle.php?id=2446#
 2. Αν βοηθά πάντως, εγώ μόλις έβγαλα ενημερότητα (ηλεκτρονικά - με τον παλιό τρόπο) με μόνες οφειλές τις δόσεις του φόρου εισοδήματος της εταιρίας.
 3. Για τα ασφαλιστικά δεν ξέρω. Για την εφορία ξέρω ότι ο υπάλληλος που θα σου εκδώσει την ενημερότητα , θα συνυπολογίσει τις υποχρεώσεις και θα στην εκδώσει με το ανάλογο ποσό / ποσοστό παρακράτησης
 4. Στέλνεις, μεν, ηλεκτρονικά το αίτημα, χρειάζεται όμως να το χρεωθεί υπάλληλος και να σου εκδώσει την ενημερότητα. Όπερ, θα την πάρεις ... κάποτε!
 5. Από όσο έχω ψάξει (ρωτώντας συμβούλους κλπ) , αυτοί που είναι σε γνωμοδοτική ένταξη είναι τυπικά οκ αλλά είναι σε αναμονή , όταν εξαντληθούν οι δικαιούχοι που προηγούνται (μεγαλύτερη βαθμολογία κλπ) , και αν περισσεύουν χρήματα (ή αν δοθούν περισσότερα) , να μπουν σε σειρά και αυτοί.
 6. Καλημέρα, Έχουν αρχίσει να ενημερώνουν κάποιους. Φίλος έλαβε mail ότι εγκρίθηκε η πρότασή του. Σε άλλη υποβολή (με λιγότερα σαφώς μόρια) δείχνει οτι είναι σε "γνωμοδοτική ένταξη".
 7. Ακουγα τον Πατούλη τις προάλες και έλεγε ότι , δεδομένου του ότι το πρόγραμμα έκλεισε 20/1/2021 , να περιμένουμε μέσα στον Μάρτη τα πρώτα αποτελέσματα.
 8. Άντε και το διευκρινίσαμε το είδος του πιστοποιητικού, ξέρετε που και πως θα το υποβάλλουμε ?
 9. Λοιπόν μετά από πολλές προσπάθειες, την διέγραψα και την καταχώρησα ξανά. Και την πήρε!
 10. Το έχετε δοκιμάσει? Εγώ μόλις ξαναπροσπάθησα και δεν το παίρνει. Βγάζει μήνυμα εκπρόθεσμης και με γυρίζει στην προηγούμενη οθόνη.
 11. Δοκίμασα σήμερα, σε πληττόμενη, να ανανεώσω ουσιαστικά την αναστολή εργαζομένου (ήταν και τον Δεκέμβριο σε αναστολή) βάζοντας τα στοιχεία του και από 1/1-31/1/2021 και δεν το παίρνει. Μου βγάζει μήνυμα εκπρόθεσμου και με γυρνάει πίσω. Το έχει αντιμετωπίσει κανείς άλλος μήπως ?
 12. Νομίζω είναι γενικότερο το μπάχαλο. Εγώ έκανα δύο πληρωμές με κάρτα στην ΑΑΔΕ. Η μία της Πειραιώς ενημέρωσε αμέσως το ποσό και μηδένισε. Η δεύτερη της Εθνικής, από το πρωί, δεν έχει ενημερώσει ακόμη την εικόνα της προσωποποιημένης πληροφόρησης. Εγώ θέλω ενημερότητα αλλά δεν μπορώ να βγάλω.
 13. ναι, οι περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες ζητούν έως τρίμηνο από την έκδοση του πιστοποιητικού , χωρίς όμως να μπορούν να υποδείξουν κάποιο νόμο ή εγκύκλιο που να το ορίζει αυτό.
 14. Επειδή το αντιμετώπισα και εγώ, το μόνο που βρήκα για να πάρει τις συγκεκριμένες εγγραφές (δηλ. εκείνες που δεν συμπλήρωναν τον μέγιστο αριθμό παρουσιών του μήνα) έβαλα , ψευδώς, ημερομηνίες από πχ 03/11/2020 εως 30/11/2020 , και τις πήρε. Η πλειοψηφία αφορούσε εργαζόμενους (ημερομίσθιους) που μπορεί να είχαν λείψει 1 ημέρα μέσα στον μήνα . Σε εκείνους που ήταν σε αναστολή, και για τις δύο εγγραφές (αναστολή και τακτικές αποδοχές) έβαλα τα αντίστοιχα διαστήματα και τα πήρε. Έχω κάνει και μια σημείωση για να θυμάμαι στο μέλλον τον λόγο που τα έγραψα έτσι και το έστειλα. Και ο θεός βοηθός !
 15. Ευχαριστώ πολύ ! θα το ξαναδοκιμάσω! Αν και η απουσία που έχουν οι 6 εργαζόμενοι δεν είναι στην αρχή ή στο τέλος του μήνα ! Τι παίδεμα!
 16. Υποβάλλω τον Νοέμβριο. Έβαλα έως 30/11/2020 και πάλι τα ίδια. Θα στείλω mail (όχι ότι περιμένω απάντηση) και βλέπουμε. Ευχαριστώ πάντως.
 17. Λοιπόν και σε εμένα , κάτι δεν πάει καλά με την ΑΠΔ και δεν μπορώ να το εντοπίσω. Κωδικός αποδοχών (για τακτικές αποδοχές ) 01 - Δοκίμασα να βάλω το 0 μπροστά για να το κάνω τριψήφιο 001 αλλά δεν το παίρνει (ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ) Πακέτο κάλυψης 101 (έχει τις ισχύουσες κρατήσεις 15,33 24,33) Πλήρες ωράριο, όλες εργάσιμες. Στον έλεγχο, σε κάποιους από τους εργαζόμενους μου βγάζει και εμένα το μήνυμα "Λανθασμένο πακέτο κάλυψης για μειωμένη απασχόληση" Η μόνη διαφορά που μπορώ να εντοπίσω, συγκρίνοντάς τους με τους υπόλοιπους είναι ότι οι συγκεκριμένοι έχουν από μια απουσία μέσα στον μήνα οπότε έχουν κατά μία ημέρα εργασίας λιγότερη μέσα στον μήνα. Θα αφήσω λίγες μέρες να περάσουν και θα το ξαναδοκιμάσω. Επίσης, τον Οκτώβριο τον έχει πάρει κανονικά με τύπο αποδοχών 01 (όχι τριψήφιο) εδώ και καιρό. Να ανησυχήσω ?
 18. Καλημέρα, Εαν κάποιος το έχει αντιμετωπίσει και ξεκαθαρίσει θα εκτιμούσα μια επιβεβαίωση, Για μια ώρα επί πλέον εργασία την ημέρα, η υποχρέωση έχει επανέλθει στη δήλωση του πίνακα Ε8 , προ της ανάληψης της εργασίας. Στην περίπτωση αυτή, αλλάζουμε και τη βεβαίωση του εργαζομένου (κάθε φορά που χρειάζεται να κάτσει παραπάνω ?) έτσι ώστε να δικαιολογείται η επιστροφή του στο σπίτι του αργότερα ? Καλή συνέχεια σε όλους.
 19. Μα δεν είχε σχετικά πεδία η δήλωση αναστολής εργασίας αυτή τη φορά. Άρα και εγώ υπέθεσα ότι θα αρκεί η δήλωση του ιδιοκτήτη.
 20. Βάζω και εγώ εδώ μια διαφοροποίηση που είδα , μέχρι να το ξεκαθαρίσω (ένας θεός ξέρει πως) Μου εμφανίζει ως κύριο ΚΑΔ, έναν δευτερεύοντα ο οποίος ναι μεν είναι και αυτός στους πληττόμενους, δεν είναι όμως ο κύριος. Δεν έχει αλλάξει κάτι στους ΚΑΔ μας, και ο κύριος ΚΑΔ ήταν και παραμένει στους πληττόμενους.
 21. Στη σελίδα του αρμόδιου φορέα για τα τεχνικά (πχ. για την Αττική): https://www.elanet.gr/2020/10/07/enischysi-pmme-attikis-logo-covid19/ στο κάτω μέρος έχει αρκετά βοηθητικά αρχεία. Το συγκεκριμένο : Εγχειρίδιο Υποβολής πρότασης στο ΠΣΚΕ (23.10.2020) είναι πραγματικά πολύ αναλυτικό και βοηθά να συμπληρώσεις όλες τις καρτέλλες.
 22. Σε ημερίδα ενημέρωσης του ΒΕΑ εχθές, ενημέρωσαν (οι 2 εκπρόσωπη του ΕΛΑΝΕΤ) ότι αναμένεται να αναρτηθεί μια υπεύθυνη δήλωση, στην οποία θα αναφέρουμε κάποια στοιχεία και θα δίνουμε την έγκρισή μας στον φορέα, να εκδόσει για λογαριασμό μας τα σχετικά πιστοποιητικά, δεδομένου του ότι γίνεται χαμός στα Πρωτοδικεία.
 23. Σε ημερίδα ενημέρωσης του ΒΕΑ που παρακολούθησα εχθές, είπαν ότι αρκεί να μπορείς να εκτυπώσεις μια φορολογική ενημερώτητα (οποιασδήποτε από τις 4 επιλογές που δίνει). Αν δεν μπορείς να βγάλεις μιας από αυτές, τότε αρκει η εκτύπωση των ρυθμισμένων οφειλών σου όπου φαίνεται ξεκάθαρα η προέλευση της οφειλής, και έτσι μπορούν να διακρίνουν τα στοιχεία που θέλουν.
 24. βλέπω ότι έχει κόκκινο αστερίσκο στο ωράριο, οπότε υποθέτω ότι θα είναι υποχρεωτικό
×
×
 • Create New...